04-11-2010

Nancy Drew 23: Shadow at the Waters Edge

In dit deel vertrekt Nancy naar Japan om haar vrienden Bess en George te bezoeken. Ze betrekken een Japans familiehotel waar er vreemde, spookachtige verschijningen worden waargenomen. Maar is dit werkelijkheid of spelen er andere, duistere zaken.

 

Website

Official Page
Download DEMO

Demo Oplossing

 

Oplossing Junior Detective en Senior. Het verschil met Senior is dat de puzzels in Senior moeilijker zijn en dat er geen taaklijst is.

 

 

Hotel

 

Lobby

Praat met Miwako. Een ryokan is een Japanse vorm van een familiehotel of pension. Neem de kamersleutel. Haar grootmoeder, Takae geeft cultuurles in kamer 18. Zie de robotkat, Suki. Kijk rond in het hotel. Kijk op het informatiebord en gevallen portretschilderij. De doorgang links van de receptie kom je in de binnentuin. De andere doorgang aan de linkerzijde kom je in de vleugel met de kamers 1 t/m 9. Op de eerste verdieping zijn de kamers 20 t/m 29. De doorgang rechts van de receptie kom je in de vleugel met de kamers 11 t/m 19. Op de eerste verdieping zijn de kamers 30 t/m 39. Zie op het dinertafeltje een boek over tuinen. Zie rechts van de ingangdeur een boek over Japanse spookverhalen. In de hoek is een Japans zitje. Zie een vis boven het vuur hangen. Verlaat het hotel. Je krijgt een telefoontje van Bess? Kijk naar de wegwijzerbordjes aan de voorkant van het hotel. Nancy zegt dat ze het moet vertalen. Ga terug naar binnen en ga op de eerste verdieping in de linkse vleugel naar je kamer.

 

Hotelkamer 24

Gebruik je kamersleutel op de deur. Zie in de linkerhoek de welkom map van het hotel. Zie enveloppen aan de linkerzijde. Noteer in de brief de belangrijke treinstations:

 • Ryokan (hotel) - Misawa

 • Pachinko Parlor (amusement salon) - Kure

 • Expo Center - Matsue

Open het bakje met de groene deksel. Lees over de leraren uitwisseling. Zie 3 kaarten met een afbeelding en onderschrift in het Japans. Kijk in de studenten biografie map en lees alle informatie over de studenten. Open de 'whats your name' huiswerk map. Zet een stempel achter de naam en een stempel aan het begin van elke zin. Geef de zinnen waarvan de grammatica onjuist is een rode X. Geef de zinnen die goed geschreven zijn een groen vinkje. Zet een fronsend gezicht achter de studenten naam die vele rode x's voor hun huiswerk krijgen en een lachend gezichtje (of gouden ster) achter de studenten naam die meerdere groene vinkjes op hun papier krijgen (kijk voor informatie over de studenten in de studenten biografie map). Open de wandkast en kijk in je koffer. Neem een Engels/Japans woordenboek en treinpasje. Doe je veel huiswerk opdrachten goed, verdien je op het einde van het spel een beloning.

 

 

Hotelkamer 18 - Cultural Room

Praat met Takae. Ze leert je je naam in het Japans te schrijven op de kalligrafietafel (tekentafel). Neem rechtsboven het penseel. Klik en beweeg de penseel tussen de lijnen - mag iets buiten de lijnen. Als je een fout maakt, klik je boven op het papier. Wanneer je klaar bent, zegt Takae om je werk in je kamer op te hangen. Praat verder met haar. Kijk in de linkerhoek naar het kastje. Open een lade. Lees over de Japanse schrijftaal: Katakana - Hiragana.

 

Het kanji (漢字) is een van de drie Japanse schriften. Het kanji is logografisch, wat wil zeggen dat elk teken een begrip uitdrukt. Het kanji alleen is niet genoeg om in het Japans te schrijven, daarbij zijn ook katakana en hiragana nodig, twee fonetische schriften (vergelijkbaar met het westerse alfabet).

 

Hiragana (平仮名) bestaat uit 46 basiskarakters, enkele geaccentueerde karakters en een aantal combinatiekarakters.

Katakana (片仮名) de tekens hebben wat vierkante, hoekige vormen.

 

Ga beneden naar de gang met de kamers 1 t/m 9. Klik op het gordijn met Japans schriftteken (tegenover kamer 7). Ontmoet Rentaro. Achter het gordijn is het badhuis (Sentō). Hangt er een blauw gordijn is het badhuis toegankelijk voor de mannen en bij een rood gordijn voor de vrouwen.

 

Tuin

Loop rond en zie achter in de hoek een tuinschuurtje. Open de deur en praat met de klusjesman, Rentaro. Neem het puzzelboekje. Ga naar de lobby. Een gast heeft klachten. Praat met Miwako. Ga terug naar het tuinschuurtje en praat met Rentaro over het portretschilderij. Klik op het portret, om een puzzel te starten. Verplaats de rondjes zodat de lijnen elkaar niet raken.

 

Junior Senior

 

Klik op de certificatie en klik op het krantenartikel. Praat met Rentaro. Vraag over het krantenartikel en certificaat. Neem het krantenartikel en vraag of hij het kan vertalen, maar dat weigert hij. Hij vertelt je over Savannah Woodham, een paranormale deskundige. Los de Nonogram puzzel op in het puzzelboekje. Lees de instructies.

 

Een Japanse puzzel is een beeldpuzzel die bestaat uit een leeg diagram met getallen boven en links van het diagram. Elk getal staat voor ťťn of meer aaneengesloten vakjes van een bepaalde kleur in de betreffende kolom of op de betreffende regel. Door deze vakjes kloppend in te kleuren, vormt zich een afbeelding in het diagram en is de oplossing van de puzzel.

De getallen boven de puzzel geven aan hoeveel aaneengesloten zwarte vakjes in de kolom onder elk getal te vinden zijn. De getallen links van de puzzel geven aan hoeveel aaneengesloten zwarte vakjes op de regel rechts van elk getal te vinden zijn. De getallen in de gekleurde vakjes geven aan hoeveel aaneengesloten vakjes van die kleur in de puzzel te vinden zijn. Twee groepen van dezelfde kleur moeten altijd door een leeg vakje gescheiden zijn. Groepen van verschillende kleuren kunnen direct aan elkaar grenzen.


Zeg tegen Rentaro dat je de puzzel opgelost hebt. Neem het puzzelboekje terug voor de sodoku puzzel. Deze puzzel kan je meteen of later oplossen. Ga naar de brug in de tuin en kijk rond. Ga naar je kamer - als het tijd is om naar bed te gaan, gaat Nancy automatisch naar haar kamer.

 

Hotelkamer 24

Zet de wekker (alarmklok) in de mobile telefoon op 7.00 PM en klik op 'Set Alarm'. Zie een schaduw achter de balkondeur. Open de balkondeur en kijk naar buiten. Nancy gaat daarna slapen. Als je de volgende dag de kamer verlaat krijg je weer een telefoontje van Bess. Let op dat als je iets niet kan doen, dat je die handelingen alleen 's nacht kan doen als iedereen slaapt. Zet de wekker op 1.00 AM voor 's nachts en op 7.00 PM voor de volgende morgen.

 

Lobby

Ga naar de lobby en praat met Miwako. Vraag NIET aan haar om het krantenartikel te vertalen. Verlaat het hotel. Gebruik het woordenboek op de wegwijzerbordjes, om ze te vertalen. Ga links naar het treinstation. Kijk op de kaart van het spoorrailsysteem tegen de muur. Je kan de kaart verschuiven. Ga vanaf Misawa naar de Expo Center in Matsue - klik op de groene stations op het stationscherm.

 

Ga naar de volgende stations: Nagoya, Otsu, Aomori, Kochi, Tochigi, Seto, Niigata, Fuji, Iga, en Matsue.

 

Matsue - Expo Center

Neem rechts op het station het papiertje. Lees de instructies voor een puzzelkistje. Klik onder in het scherm, om het treinstation te verlaten. Ga het Expositie Centrum in. Kijk naar het informatiebord aan de linkerzijde. Op het bord is informatie hoe je de robotkat kan programmeren en aan de katgeluiden kan horen in wat voor stemming hij is. Druk op de groene knoppen op het ' What Mood Your Cat In?' machine. Draai naar rechts en praat met Yumi. Ze is Miwako's zuster. Ze vraagt of je de Bento dozen wil opmaken. Bentō is een Japanse lunch. De Bento dozen puzzels zijn willekeurig. Klik op de ? om de instructies te lezen. Plaats de dieren met hun juiste voedsel in de vakjes. Hieronder zijn enkele voorbeelden. Klik op de afbeelding om ze te vergroten. Vraag in de forum een savegame van na de Bento puzzels, als je er niet uit komt.

 

 

Heb je dit goed gedaan, praat je verder met Yumi. Ze vraagt of je een paar lege Bento dozen uit haar appartement wil halen. Ze woont bij het Kurume station. Neem de sleutel van haar appartement. Ga naar het treinstation. Als je tussendoor veel Bento orders oplost, verdien je een beloning op het einde van het spel.

 

Ga naar de volgende stations: Iga, Kobe, Miyazaki, Urawa en Kurume.

 

Kurume - Appartement van Yumi

Open de deur met de sleutel. Neem de Bento dozen op het aanrecht. Ga verder de kamer in. Kijk rechts in de garderobe kast en neem de DVD. Kijk in het naaigereimandje en vertaal met het woordenboek de Japanse woorden. Kijk naar het boek onder de kussen op het bed. Blader er doorheen en neem het visitekaartje van Savannah Woodham. De pagina over de ryokan is eruit gescheurd. Kijk naar het beeldscherm. Gebruik de DVD in de DVD speler onder het beeldscherm. Zie een griezelige voorstelling. Voor het kijken naar deze DVD krijg je op het einde van het spel er een beloning voor. Kijk naast het beeldscherm in het 'Shadow Puppets' boek. Kijk op de plank boven het beeldscherm. Lees de brief, achter de linkse kikkerbloempot. Zie onder de rechtse kikkerbloempot een puzzelslot. Kijk op het beeldscherm en klik op Avatars. Het vraagt om een wachtwoord. Ga terug naar het Matsue station.

 

Matsue - Expo Center

Geef de Bento dozen aan Yumi en ze geeft je een telefoon charm. Praat met haar en vraag alles. Los weer een Bento puzzel op. Ze vertelt als je de puzzel opgelost hebt over de avatars die je kunt maken met haar software en ze geeft het wachtwoord voor haar computer. Praat verder als je nog niet alles gevraagd hebt. Ga naar je hotel in Misawa.

 

Hotelkamer 18

Kijk in de tweede lade in het kastje aan de linkerzijde. Lees het boek over Origami. Praat met Takae en krijg Origami vouwles. Plaats het gevouwen patroon onder de juiste Origami voorbeeld. Praat met Takae. Vraag NIET om het krantenartikel te vertalen.

Tuin

Bel Savannah. Praat met de assistent van Savannah, Logan. Hij hangt op. Bel Bess en vraag over het boek. George zal Logan over het boek vragen en zal terug bellen. Doe de Sudoku puzzel in het puzzelboek. Klik op een cijfer en klik dan op een leeg vakje in het puzzelbord. Zeg dan tegen Rentaro dat je het opgelost hebt en los dan de Renogram puzzel op. Zie hier de oplossingen voor alle puzzels. Los je alle puzzels op in het puzzelboekje voor Rentaro, verdien je op het einde van het spel een beloning

 

Sudoku puzzel 1 Renogram puzzel 1

Lobby

Ondertussen heeft Bess een bericht gestuurd. Bel dan Savannah. Ze zal het krantenartikel voor je vertalen. Tussendoor zendt Yumi je ook foto's. Als het avond is ga dan naar de receptie en als Mikawo er niet is kijk je achter de balie naar de robotkat. Probeer het puzzelkistje onder de balie te pakken, maar Suki zal je dan krabben. Kijk ook op het computerscherm. Het vraagt om een wachtwoord. Ga naar het badhuis - linkse vleugel.

 

Badhuis

Het gordijn zal rood zijn en kan je dus naar het badhuis. Is het nog blauw kom je later terug of zet de wekker op de volgende dag. Als je naar de spiegel loopt, zie je een spook! Kijk in het rek met de mandjes, rechts van de spiegel. Kijk in een mandje en neem de Pachinko kaart. Ga naar het bad. Neem een duik in het warme badwater. Kijk in de douche ruimte naar de tegels. Sommige tegels ontbreken. Ga naar het treinstation. Ga naar de Pachinko Salon in Kure.

Neem de volgende stations: Nagoya, Otsu, Aomori, Ube, Sakai, Kure.

 

Kure, Pachinko Salon
Pachinko is een Japans speelautomaat dat wordt gebruikt voor amusement. Omdat gokken voor geld illegaal is in Japan, wint men balletjes en kunnen niet ingeruild worden voor contant geld. In plaats daarvan worden de ballen ingeruild voor prijzen. Daarom noemt men het ook een amusement speelsalon en geen gokhal.

 

Ga de pachinko salon in. Kijk naar de prijsautomaat. Nancy zegt iets over het Yurei stripboek. Klik op een speelautomaat en speel het Peggo spel. Gebruik de Pachinko kaart in de speelautomaat, en je krijgt 50 speelballetjes. Klik op de gele ronde knop. Valt het balletje in een gaatje win je. Valt het balletje in het gaatje in de witte bloem, draaien de rollen en win je sneller meer balletjes. Klik op 'Winning' (terugpijl) om de balletjes uit te betalen. Win 1500 Pachinko ballen. Gebruik weer de Pachinko kaart als je nog geen 1500 balletjes gewonnen hebt.

 

Draai rechts naar de prijsautomaat. Met de gewonnen ballen kan je iets uit deze automaat kopen. Open de lade en leg de gewonnen balletjes in de lade. Sluit de lade en koop het stripverhaalboek voor 1339 balletjes. Lees het stripverhaal in de inventaris. Blader door het stripboek. Yūrei zijn mythische wezens uit de Japanse mythologie. Net zoals de westerse geesten of spoken, zouden yūrei de zielen van mensen zijn die geen rust kunnen vinden. Ga terug naar het treinstation en ga naar Misawa.

 

Hotelkamer 24

Je krijgt een telefoontje van Logan (of die heb je al gekregen). Vraag of hij je kan helpen aan een kopie van Savannah's boek. Je ziet vreemde voetstappen in je kamer. Klik op de Ryokan Hiei welkom map in de hoek. Klik op een van de enveloppen in de linker map. Neem het krantenartikel uit de inventaris, plaats deze in de envelop en neem de envelop voor Logan. Ga naar de lobby.

 

Lobby

Er is weer een andere gast die klachten heeft. Praat met Miwako. Na het gesprek over de gast, heeft ze het druk. Ga naar je kamer. Bel Bess. Vraag over de robotkat en alle ander gesprekopties. Zet de wekker op de volgende dag - 7.00 PM. Ga terug naar de receptie. Praat met Miwako over alles en geef ook de envelop aan Miwako. Ga naar de cultuurles kamer. Ondertussen kan je een bericht van Savannah krijgen. Lees het vertaalde krantenartikel.

 

"Afgelopen nacht vond Yumi Shimizu (15) haar moeder (Kasumi) 42. Ze verloor haar bewustzijn in een Japans hotel. Ambulance kwam, maar het was te laat, zodat haar moeder stierf. De politie zoekt aanwijzingen van dit ongeval".

 

Ook kunnen Bess en George gebeld hebben. Je wilt de commando's voor robotkat Suki weten, maar daarvoor moet je eerst een puzzel oplossen, die Bess naar je zal sturen. Praat dan met Miwako. Krijg een envelop. Bess heeft je een master sudoku puzzel gestuurd. Ga naar de leskamer.

Hotelkamer 18

Deze keer leert Takae je over de Japanse theeceremonie - de betekenis en de benodigdheden. Ze vraagt je om de gebruiksvoorwerpen te labelen. Klik rechtsonder op het vraagteken, om de namen van de voorwerpen opnieuw te horen. Na de les, knipperen de lampen en je ziet weer een andere schaduwfiguur buiten op het balkon. Verlaat het hotel. Bel Logan (Savannah). Hij zal kijken of hij een kopie van het boek kan vinden. Neem de trein naar het appartement van Yumi's in Kurume.

 

Kurume - Appartement van Yumi

Bel Logan. Hij heeft het boek gevonden, maar we moeten hem eerst helpen met een outfit voor Bess. Klik op het "avatars" programma op het beeldscherm. Yumi heeft je het wachtwoord gegeven. Om in te loggen moet je de vorm van het wachtwoord in het beeldscherm plaatsen op de juiste plek.

 

 

Maak een avatar met behulp van het programma. Een avatar is een kleine afbeelding, die als gebruikersafbeelding op computers gebruikt wordt. Je kan een outfit maken in de steil zoals je wilt. Kies een model en druk op start om het model aan te kleden. Als je klaar bent, druk je op 'Done' en keer terug naar de "return' Galerij. Type Logan's nummer in: 4045554478 en druk op verzenden. Je krijgt een bericht van Logan dat zegt dat hij de foto ontvangen heeft. Bel Logan om te vragen of hij het boek opstuurt.

 

Als je wilt kan je een avatar van en voor je vrienden maken, die in je telefoonboek staan: Bess, George, Savannah Yumi en Nancy. Klik op een model en creŽer een avatar. Zend de avatar naar Nancy's mobile telefoon: 5235554399. Open je mobile telefoon. Klik in het menu op 'phone'. Selecteer met de pijltje een naam en klik op 'options'. Selecteer dan met de pijltje de avatar die je gecreŽerd hebt en klik op 'save'. Zend dan ook de avatar naar de persoon via het avatar programma op het beeldscherm. Doe dit zo voor alle personen in je telefoonboek. Je krijgt hiervoor een beloning op het einde.

 

 • Bess: 5235558733

 • George: 5235552583

 • Savannah 4045554478

 • Yumi: 0750215855

 

Hotelkamer 24

Los de master sudoku puzzel op. Dit zijn 5 puzzels. Klik op een vierkant en los de puzzel op. Klik dan op de terugpijl en los een andere op. Heb je dit goed gedaan, stop de puzzel dan in een envelop uit de welkom map.

 

Junior Senior

 

Lobby

Geef de envelop met de Sudoku puzzeloplossing aan Miwako. Ga terug naar je kamer en zet dan de wekker op de nacht - 1.AM. Bel Bess en vraag of zij een woord weet om Suki te kalmeren. Ga naar de receptie. Ga achter de balie en geef het commando 'mate' aan Suki. Neem en open het puzzelkistje. Instructies zijn te lezen op het papiertje (flyer) dat je gevonden hebt in een station.

 

Junior

 1. Schuif alle 6 stukjes omlaag

 2. Schuif het middenstuk naar de linkerkant

 3. Schuif alle 6 stukjes omhoog

 4. Schuif het onderste stukje naar de rechterkant

 5. Schuif het middenstuk naar de linkerkant

 6. Schuif het bovenste rechtse stukje naar de rechterkant

  + voor Senior
 7. Schuif het bovenste linkse stukje naar de linkerkant

 8. Schuif het middenstuk naar de rechterkant

 

Neem de envelop en de trapezium tegel. Lees de brief. Gebruik je Japanse woordenboek op de envelop om het te vertalen - wachtwoord. Je moet de envelop openen, zonder dat ze merken dat iemand de envelop opengemaakt heeft.

 

Een trapezium is een vierhoek uit de meetkunde, waarvan minstens ťťn paar tegenoverliggende zijden parallel loopt.

 

Badhuis

Is het gordijn blauw kom je later terug of zet de wekker op de volgende dag. Ga naar het bad. Plaats de trapezium tegel in de muur onder de douche kop en krijg de Tangram puzzel. Een tangram is een Chinese puzzel. Het doel is om de stukjes van de driehoek in de linker benedenhoek in de ruit in het centrum te plaatsen. Een kijkgaatje opent. Je ziet Rentaro en Miwako. Ze hebben ruzie. Duik je vaak in het hete bad, krijg je op het einde van het spel er een beloning voor.

 

Ga naar de lobby en krijg Savannah's boek van Miwako. Blader door het boek.

Lees ook over de EVP (elektronisch stemmenfenomeen recorder).

 

 

Tuin

Praat in het tuinschuurtje met Rentaro en vraag over de EVP. Hij geeft je een recorder. Rentaro wil een halsband voor Suki. Bel Savannah. Ze logeerde op de eerste verdieping in het hotel. In Savannah's boek lees je waar ze de microfoons verborgen heeft, om de geluiden op te nemen. Kijk achter de kersenboom - rechts van de doorgang. Gebruik de recorder, druk op 1 en druk dan op Rec. Wacht tot de recorder automatisch stopt en plaats het dan terug in je inventaris. Als je vele geluiden op verschillende plekken opneemt, krijg je een beloning op het einde van het spel.

 

Ga naar je kamer. Zet de wekker op 1.00 AM. Ga terug naar het tuinschuurtje. Ga naar binnen. Kijk naar het apparaat aan de rechterzijde. Nancy zet de recorder automatisch in het apparaat. Druk op het verlichte knopje (1) en druk op de afspeelknop van het apparaat. Je hoort Miwako en Yumi. Ze zijn boos. Het klinkt alsof ze iets in de vijver gooiden. Ga in de tuin onder de brug en stap in de vijver.

 

Neem de sleutel van de cultuurkamer (18) op de grond. Nancy ziet een tuinsteen. Er ontbreken vier stenen. Kijk naar de lantaarn midden in de vijver. Neem aan de voet van de lantaarn steen (2). Vind in het gras bij de boom steen (4) (rechts van het tuinschuurtje). Vind op het pad, tegenover het schuurtje steen (1). Vind steen (3) bij het stenenbankje (bij de doorgang). Ga naar de tuinsteen onder de brug. Leg de juiste stenen op de symbolen. Zie in het tuinboek in de lobby de uitleg over deze stenen.

 

 • Vierkante steen (heart stone) op het hart.
 • Grote hoge steen (body stone) op het lichaam.
 • Schuine steen met de punt naar links (ox stone) op de os.
 • Kleine piramide steen (soul stone) op de rookafbeelding?
 • Bovenkant breed, onderkant smal (branching stone) op de boom.

 

Neem de brief uit de opengeschoven lade. De brief heeft een origami patroon.

 

Hotelkamer 18

Open de cultuurkamer met de sleutel die je gevonden hebt in de vijver. Neem de rode veiligheidskaart op de vloer. Neem de origami boek uit de tweede lade van de kast aan de linkerkant. Vouw de brief:

 1. Mountain fold

 2. Fold to front

 3. Fold to Front

 4. Fold Unfold

 5. Fold to Back

 6. Push / Invert

Het lijkt op een bamboestok. Open het kastdeurtje. Neem de theepot van Takae's theeceremonie en de sleutel. Gebruik deze sleutel op de onderste lade. Lees de brief aan Marianne. Open de bovenste lade. Lees over de Japanse schrifttaal: Katakana - Hiragana.

 

Het kanji (漢字) is een van de drie Japanse schriften. Het kanji is logografisch, wat wil zeggen dat elk teken een begrip uitdrukt. Het kanji alleen is niet genoeg om in het Japans te schrijven, daarbij zijn ook katakana en hiragana nodig, twee fonetische schriften (vergelijkbaar met het westerse alfabet).

 

Hiragana (平仮名) bestaat uit 46 basiskarakters, enkele geaccentueerde karakters en een aantal combinatiekarakters.

Katakana (片仮名) de tekens hebben wat vierkante, hoekige vormen.

 

Tuin

Ga naar de bamboe waterconstructie aan het einde van het linkse pad. Kijk rechts naar de bamboe waterconstructie. Nancy zegt dat het lijkt op de afbeelding in de brief. Kijk naar de bamboestok. Je moet de bovenkant met een gereedschap openen. Ga in het tuinschuurtje en neem de schroevendraaier, naast het apparaat. Ga terug naar de bamboestok, open de bovenkant met de schroevendraaier en neem een papiertje met cijfers.

 

Lobby

Hang de theepot aan de haak boven het vuurtje van het zitje. Neem de envelop met het wachtwoord uit je inventaris en plaats deze over de stoom: rechterzijde van de theepot - klik het niet op de theepot, want anders pak je de theepot terug. Lees het wachtwoord: Takakawa. Neem de theepot terug. Ga naar de computer achter de receptiebalie.

 

Met de hulp van het Japanse schriftboek in de cultuurkamer kan je het wachtwoord in de computer invoeren:

TA - KA - KA - WA


Druk op Enter als je het wachtwoord ingevoerd hebt. Bestudeer de gastenlijsten. Ga uit de computer, zodat je weer achter de balie kijkt. Kijk naar het elektronisch slot tegen de muur aan de linkerzijde. Lees de Krolmeister 3000 folder over het veiligheidssysteem. Klik dan op het slot. Neem onder een veiligheidskaart en plaats het in een slot aan de linkerzijde. Draai de vorm met de knop boven het slot rechtsom en met de onderste knop linksom. Vorm met de 5 kaarten het getoonde gekleurde patroon. Nummer de gleufsloten van links naar rechts: 1 t/m 5

 

 1. Plaats de blauwe kaart in slot 1. Draai 1x linksom

 2. Plaats de rode kaart in slot 2. Draai 1x naar linksom

 3. Plaats de groene kaart in slot 3. Niet draaien

 4. Plaats de gele kaart in slot 4. Draai 1x naar linksom

 5. Plaats de paarse kaart in slot 5. Draai 1x naar linksom

 

Neem de skeletsleutel/hoofdsleutel. Hiermee heb je toegang tot alle kamers eindigend op 8 of 9.

Rentaro wilde een halsband voor Suki. Deze kunnen we winnen met het pachinko spel.

 

Kure, Pachinko Salon
Speel het spel tot je 2100 ballen wint. Koop dan in de prijsautomaat de halsband.

Als je alle prijzen wint (koopt), verdien je een beloning op het einde van het spel.

 

Tuin

Geef de halsband aan Rentaro. Hij gaat meteen de halsband naar Miwako brengen. Neem dan de magnetische sleutelkaart op de werktafel. Ga naar kamer 39 op de eerste verdieping.

 

Hotelkamer 39

Gebruik de skeletsleutel op de deur en ga naar binnen. Draai naar links. Gebruik de magnetische sleutel op de deur met het stersymbool, om de tussendeur te openen. Doe dit in de volgende kamers tot je in kamer 33 komt en opgesloten wordt. Je kan er niet uit. Draai naar rechts en kijk naar de gekleurde cirkel op de balkondeur. Je moet alle vormen inkleuren met behulp van de andere vormen als een gids. Er zijn 6 blokken in de cirkel. Elke blok heeft een spiegelbeeld - dat wil zeggen, elke driehoekige doorsnede is identiek aan de andere driehoekige blok, maar zijn gedraaid. Klik op een kleur aan de rechterzijde en klik de kleur in een vorm. Je hebt er een bepaalde tijd voor. Je kan tussendoor niet save. Wanneer je klaar bent open je de balkondeur, en klim via de kersenboom naar de tuin.

 

 

Bel Savannah en vraag of zo nog weet in welke hotelkamer ze logeerde. Ze herinnert zich dat ze een kamer op de eerste verdieping had, en dat ze een geheime gang gevonden had. Ze herinnert zich ook een uit "hout gesneden vogel". Nu kan je alle kamers doorzoeken naar een 'houten vogel', door de skeletsleutel op de kamers te gebruiken die eindigen op 8 of 9 en de tussendeuren openen met de magnetische kaart. Als dit te lang duurt of je hebt er geen zin in ga dan meteen naar kamer 39 :) Open de kamer met de skeletsleutel. Ga via de tussendeuren naar kamer 33 met behulp van de magnetische sleutel. Draai naar rechts en zie achter het houtwerk tegen de muur. Draai aan de houten vogel en een geheime doorgang in de kast opent. Ga door de tunnelgang en je komt in een tweede badhuis.

 

Geheime Badhuis

Het water stinkt en ziet er smerig uit. Kijk naar het tafeltje rechts van de deur en lees het papiertje: 'M - Stop ermee of je krijgt er spijt van - Y'. Kijk naar het rooster aan de linkerkant van de deur. Het papiertje met de cijfers, dat je gevonden hebt, wordt automatisch naast het rooster geplakt. Je moet nog een gedeelte vinden, om deze grote nonogram puzzel op te lossen. Zie een stenendeur in de muur. Verlaat de badruimte en ga naar je kamer.

Hotelkamer 24

Zet de wekker voor de volgende dag. Gedurende het spel, heeft Yumi foto's van Bess en George naar je gestuurd. Als het goed is heb je nu zeven foto's ontvangen. Als je er nog geen zeven ontvangen hebt, zorg ervoor dat je de 3 puzzels in het puzzelboekje voor Rentaro opgelost hebt en dat je met Yumi gepraat hebt over hoe zij de foto's maakt. Nancy zal uiteindelijk opmerken: 'Er is iets vreemds aan deze foto's'. Ik moet een plaats vinden om ze uit te printen'.

 

Kure, Pachinko Salon

Ga naar het fotohokje, rechts van de prijsautomaat. Klik op 'insert phone here'. Nancy plaats haar mobile telefoon in het slot. Druk op 'print photo'. Print alle zeven foto's (een voor een) die Yumi naar je gestuurd heeft. Neem de uitgeprinte foto onder uit de lade en print de volgende. Kijk dan naar een foto in je inventaris. Je moet alle uitgeprinte foto's herschikken, om er Japanse letters mee te vormen, die verborgen zitten in de foto's. De paarse lijnen vormen de Japanse letters. Na Nancy's opmerking over de verborgen boodschap, ga je naar Yumi.

 

Easter Egg

Je hebt ook een zwart wit foto ontvangen. Print deze foto ook uit in het fotohokje.

Neem onder de uitgeprinte zwart wit foto en neem dan het paasei.

 

Matsue - Expo Center

Praat met Yumi over de foto's. Ze vraagt je om weer een Bento puzzel op te lossen. Het oplossen van deze Bento puzzel duurde lang, zodat je de laatste trein naar huis miste. Je mag van Yumi in haar appartement overnachten.

 

Kurume - Appartement van Yumi
Klik op de rechtse kikkerbloempot op de plank boven het beeldscherm. Selecteer in het puzzelslot de Japanse letter combinatie die je op de uitgeprinte foto's ziet. Neem de andere papier helft met de cijfers voor de grote nonogram puzzel. Zet je wekker voor de volgende dag. Tijdens de nacht, hoor je iets rammelen achter het venster. Open het venster en een tekst verschijnt op het venster. Je gaat automatisch terug naar het hotel.

 

 

Geheime Badhuis
Ga naar kamer 39 (gebruik de skeletsleutel) en met gebruik van de magnetische sleutelkaart ga je naar kamer 33. Open de kast en ga door de geheime tunnel naar het verborgen badhuis. Kijk naar het rooster. Nu worden beide cijfer papiertjes naast het rooster geplakt. Los de grote nonogram puzzel op. Vorm een vos/konijn figuur?

 

Junior Senior

 

Een compartiment opent. Lees de brief van Kasumi aan haar dochters. Neem het zwaard. Ontmoet de Yurei. Je valt in het water. Onderwater moet je snel zijn. Neem het zwaard uit je inventaris en snij de touwen door op bepaalde punten. Zodra je het water uit bent, kijk je naar de Yurei pop op de grond. Kijk naar het hoofd en arm.

 

 

Hotelkamer 18
Praat met Takae over het testament en vraag over Kasumi.

 

Lobby
Miwako is niet achter de receptie.

 

Easter Egg

Geef de commando 'mate' aan Suki. Klik op het puzzelkistje en open het kistje. Je vindt een paasei.

Leg de paswoord envelop in het kistje. Hiervoor krijg je een beloning op het einde.

Ook krijg je een beloning als je veel commando's geeft aan Suki.

 

Tuin

Kijk in het tuinschuurtje. Rentaro is er niet. Neem de geŁpdate recorder uit het apparaat. Kijk op de werktafel. Pak het roze werkbriefje en vertaal de tekst met je woordenboek: 'moet vandaag klaar zijn, kamer 33'. Neem de deur afstandsbediening, 'door - O-Matic'.

 

Hotelkamer 33
Save. Gebruik de deur afstandsbediening (remote) op de deur, om de deur van kamer 33 te openen en ga naar binnen. Ontmoet de dader/daadster. Wanneer hij/zij probeert te ontsnappen, neem de deur afstandsbediening uit je inventaris en klik op de deur. Alles valt uit de inventaris. Neem snel de recorder op de vloer terug. Druk op een 'channel', om de opname te starten. Je neemt nu alles op wat hij/zij zegt, om het als bewijs te kunnen gebruiken. Hij/zij zegt dat hij/zij alles uit zal leggen aan de familie. Nu kan je kiezen uit 2 opties. Het einde is verschillend van welke optie je kiest.

 

Zie op het einde de beloningen die je verdiend hebt.

 

Oplossingen: Nonogram, Sudoku en Renogram puzzels

 

Nonogram Puzzels

 

Junior 3 Junior 4/Senior 2 Junior 5/Senior 3
Junior 6/Senior 4
Junior 7 Senior 5
Junior 8/Senior 6
Senior 7
Senior 8

 

 

Sudoku puzzels zijn hetzelfde voor Junior en Senior.
Puzzel 2 Puzzel 3                 Puzzel 4  Puzzel 5                Puzzel 6
Puzzel 7                Puzzel 8

 

Renogram puzzels zijn hetzelfde voor Junior en Senior.

Puzzel 2 Puzzel 3                   Puzzel 4 Puzzel 5                 Puzzel 6
Puzzel 7                Puzzel 8

 

We zien Nancy terug in The Captive Curse :)

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting