06-10-2010

Nancy Drew 23: Shadow at the Waters Edge

 

Je wordt geconfronteerd met angstaanjagende geheimen in een spookachtig Japans hotel! In dit deel vertrekt Nancy naar Japan om haar vrienden Bess en George te bezoeken. Ze betrekken een Japans familiehotel waar er vreemde, spookachtige verschijningen worden waargenomen. Maar is dit werkelijkheid of spelen er andere, duistere zaken.

 

Website

Official Page
Download DEMO

 

Oplossing Junior Detective. Het verschil met de Senior is dat de puzzels moeilijker zijn en dat er geen taaklijst is.

Demo Oplossing

 

Hotel

 

Lobby

Praat met Miwako. Een ryokan is een Japanse vorm van een familiehotel of pension. Neem de brief met een lijst van George. Neem de kamersleutel. Haar grootmoeder geeft cultuurles in kamer 18. Zie de robotkat, Suki. Kijk rond in het hotel. Kijk op het informatiebord en gevallen portretschilderij. De doorgang links van de receptie gaat naar de binnentuin. In de volgende doorgang zijn op de begane grond de kamers 1 t/m 9. Op de eerste verdieping de kamers 20 t/m 29. In de doorgang rechts van de receptie zijn op de begane grond de kamers 11 t/m 19. Op de eerste verdieping de kamers 30 t/m 39. Zie op het dinertafeltje een boek over tuinen. Zie rechts van de ingangdeur een boek over Japanse spookverhalen. In de hoek is een Japans zitje. Verlaat het hotel en zie de wegwijzerbordjes aan de voorkant van het hotel. Nancy zegt dat ze het moet vertalen. Ga terug naar binnen en ga op de eerste verdieping naar je kamer.

 

Hotelkamer 24

Gebruik je kamersleutel op de deur. Zie in de linkerhoek de welkom map van het hotel. Open het bakje met de groene deksel. Lees over de leraren uitwisseling. Zie 3 kaarten met een afbeelding en onderschrift in het Japans. Kijk in de studenten biografie map en lees alle informatie over de studenten. Open de 'whats your name' map. Zet een stempel achter de naam en een stempel aan het begin van elke zin. Voor de demo is niet van belang wat voor stempel je gebruikt. Geef de zinnen waarvan de grammatica onjuist is een rode X. Geef de zinnen die goed geschreven zijn een groen vinkje. Zet een fronsend gezicht achter de studenten naam die vele rode x's op hun papier hebben. Zet een lachend gezicht achter de studenten naam die meerdere groene vinkjes op hun papier hebben (kijk voor informatie over de studenten in de studenten biografie map). Open de wandkast en kijk in je koffer. Neem uit de koffer een Engels/Japans woordenboek en treinpasje.

 

  • Kenta M, 7 jaar, jongen

  • Fumiko T, 7 jaar, meisje

  • Aimi E, 7 jaar, meisje

  • Sakura I, 7 jaar, meisje

  • Takeo N, 7 jaar, jongen

 

Hotelkamer 18 - Cultural Room

Kijk in de linkerhoek naar het kastje. Open de bovenste lade. Lees over de Japanse schrijftaal: Katakana - Hiragana. Kijk op de kalligrafietafel (tekentafel). Neem het penseel en je kan wat op het papier tekenen.

 

Het kanji (漢字) is een van de drie Japanse schriften. Het kanji is logografisch, wat wil zeggen dat elk teken een begrip uitdrukt. Het kanji alleen is niet genoeg om in het Japans te schrijven, daarbij zijn ook katakana en hiragana nodig, twee fonetische schriften (vergelijkbaar met het westerse alfabet).

 

Hiragana (平仮名) bestaat uit 46 basiskarakters, enkele geaccentueerde karakters en een aantal combinatiekarakters.

Katakana (片仮名) de tekens hebben wat vierkante, hoekige vormen.

 

Ga beneden naar de gang met de kamers 1 t/m 9. Klik op het doek met Japans schriftteken (tegenover kamer 7). Ontmoet Rentaro. Achter het doek zijn de baden. Blauw doek is open voor de mannen en rood doek voor de vrouwen.

 

Tuin

Loop rond en vindt achter in de hoek het tuinschuurtje. Open de deur en praat met Rentaro. Neem het Nonograms puzzelboekje. Ga naar de lobby en praat met Miwakko. Ga terug naar het tuinschuurtje en praat met Rentaro over het portretschilderij. Klik op het portret, klik op de certificatie en klik op de krantenartikel. Lees 'Onder de brug". Praat verder met Rentaro. Neem het krantenartikel en vraag of hij het kan vertalen (hij zegt 'ok', maar zal het niet vertalen in de demo?).

 

"Afgelopen nacht vond Yumi Shimizu (15) haar moeder (Kasumi) 42. Ze verloor haar bewustzijn in een Japans hotel. Ambulance kwam, maar het was te laat, zodat haar moeder stierf. De politie zoekt aanwijzingen van dit ongeval".

 

Los de Nonogram puzzel op in het puzzelboekje. Lees de instructies.

 

Een Japanse puzzel is een beeldpuzzel die bestaat uit een leeg diagram met getallen boven en links van het diagram. Elk getal staat voor één of meer aaneengesloten vakjes van een bepaalde kleur in de betreffende kolom of op de betreffende regel. Door deze vakjes kloppend in te kleuren, vormt zich een afbeelding in het diagram en is de oplossing van de puzzel.

De getallen boven de puzzel geven aan hoeveel aaneengesloten zwarte vakjes in de kolom onder elk getal te vinden zijn. De getallen links van de puzzel geven aan hoeveel aaneengesloten zwarte vakjes op de regel rechts van elk getal te vinden zijn. De getallen in de gekleurde vakjes geven aan hoeveel aaneengesloten vakjes van die kleur in de puzzel te vinden zijn. Twee groepen van dezelfde kleur moeten altijd door een leeg vakje gescheiden zijn. Groepen van verschillende kleuren kunnen direct aan elkaar grenzen.


Zeg tegen Rentaro dat je de puzzel opgelost hebt. Ga naar de brug in de tuin. Ga onder de brug en zie een stenenbord met symbolen. Je moet 4 stenen vinden. Als het tijd is om naar bed te gaan, gaat Nancy automatisch naar haar kamer.

 

Misawa

Ga naar de lobby en praat met Miwakko. Ga naar buiten. Gebruik het woordenboek op de wegwijzerbordjes, om ze te vertalen. Ga links naar het treinstation van Misawa. Kijk op het spoorboekje tegen de muur. Volg het gele spoor (je kan de kaart verschuiven). Ga naar Nagoya (klik op het stationbord op Nagoya). Ga dan naar Otsu, Aomori, Ube, Sakai en naar het treinstation van Kure. Klik daar onder in het scherm, om het treinstation te verlaten.

 

Kure

Ga rechts naar de gokhal. Klik op een speelautomaat en speel het Peggo spel. Gebruik de Pachinko kaart in je inventaris in de speelautomaat. Klik op de gele ronde knop. Valt het balletje in een gaatje win je een balletje. Valt het balletje in het gaatje in de witte bloem, draaien de rollen en kan je meer balletjes winnen. Klik op 'Winning' om de balletjes uit te betalen. Win 1500 Pachinko ballen. Gebruik weer de Pachinko kaart als je nog geen 1500 balletjes hebt.

 

Draai rechts naar de uitbetalingautomaat. Met de gewonnen ballen kan je iets uit deze automaat kopen. Open de lade en leg de gewonnen balletjes in de lade. Sluit de lade en koop het stripverhaalboek (rechtsonder). Lees het stripverhaal in de inventaris. Blader door het stripboek. Yūrei zijn mythische wezens uit de Japanse mythologie. Net zoals de westerse geesten of spoken, zouden yūrei de zielen van mensen zijn die geen rust kunnen vinden. Ga terug naar het treinstation en ga naar Misawa.

 

Hotel, Tuin

Ga naar de tuin. Kijk naar de lantaarn midden in de vijver. Neem steen (2). Vind in het gras bij de boom steen (4) (rechts van het tuinschuurtje). Vind op het pad, tegenover het schuurtje steen (1). Vind steen (3) bij het stenenbankje (bij de doorgang). Ga naar het stenenbord onder de brug. Leg de juiste stenen op de symbolen. Zie in het tuinboek in de lobby de uitleg over deze stenen.

 

  • Vierkante steen (heart stone) op het hart.
  • Grote hoge steen (body stone) op het lichaam.
  • Schuine steen met de punt naar links (ox stone) op de os.
  • Kleine piramide steen (soul stone) op de rookafbeelding?
  • Bovenkant breed, onderkant smal (branching stone) op de boom.

 

Neem de brief uit de opengeschoven lade. Open de mobile telefoon en lees het bericht van Bess.

 

Hotelkamer 24

Zet de alarmklok in de mobile telefoon op 7.00 PM. Zie een schaduw achter de balkon deur.

Einde Demo

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting