19-09-2010

 

What Makes You Tick 2: A Stitch in Time

 

 

Download Demo: What Makes You Tick 2: A Stitch in Time.

Je moet de Adobe Air player downloaden en installeren om de demo en het spel te spelen.

 

Deel 1 en deel 2 zijn gratis te downloaden: What Makes You Tick

Oplossing deel 1

Oplossing deel 2

 

Oplossing What Makes You Tick 2: A Stitch in Time Demo

 

Klik de rode muiscursor op personen of objecten, houdt de muis ingedrukt en selecteer de mond/hand of oog.

Beweeg de muiscursor onder in het scherm, om de inventaris en spelmenu venster te openen.

 

Dorp Ravenhallow
Bekijk de opening. Je kan het overslaan door op de [tab] toets te drukken.  Je komt iets te weten over de zaken van Nigel's overleden vader, Dr. Anthony Trelawney. Hij was betrokken in de mysterieuze Smith Instituut zaak. Hij heeft een foto voor je achtergelaten. Je moet met de advocaat van je vader praten, Lionstone. Kijk rond in het dorp en haven. Kijk/onderzoek altijd alle hotspots. Alles is gesloten, en er is niemand aanwezig. Zie in de haven het schip, de 'Sparow'. Praat met de geüniformeerde bewaker bij de brug, om een idee te krijgen wat er gaande is.  Ga door de kleine poort aan de linkerzijde van het scherm.
.
Boothuis
Buiten staan Dr. William Coppelius, zijn assistent Nathan, en zijn partner McManus. Je hoort hun gesprek. Nathan gaat weg. Praat met Dr. Coppelius. Kom te weten wie hij is en waarom hij hier in het dorp is. Het gesprek wordt onderbroken door Lowell Cain met de geüniformeerde bewaker. Een mysterieuze grappenmaker gooit iets naar de bewaker en Nigel wordt gevangengezet.

 

Je ontwaakt in het boothuis. Kijk achter het dekzeil (tarpaulin). Trek het dekzeil omlaag. Een mysterieuze vreemdeling staat achter het dekzeil. Ze neemt je foto en geeft je een vis. De vis kan je helpen te ontsnappen? Loop naar de rechterzijde. Zie een kist. Kijk door het tralieraampje in de smalle deur (rode pijl cursor). Je kijkt naar buiten. Kijk naar het vat. Neem de katapult op het vat.  Je ziet McManus met zijn hond, Shroom. Ze kunnen je niet horen. Combineer de vis met de katapult en probeer de vis naar de hond te schieten, maar de vis kan niet door het tralieraampje. Dubbel klik om de katapult terug in je inventaris te plaatsen. Ga terug in het boothuis. Zie boven de smalle deur een open dakraam. Gebruik de katapult met vis op het dakraam. Kijk naar buiten. Shroom is nu een stukje dichterbij gekomen. Praat met Shroom, om hem naar je toe te roepen. Neem zijn hondenpenning. Gebruik de hondenpenning als een schroevendraaier, om de scharnieren uit de deur te schroeven. Praat met McManus. Ga terug naar het dorp.

 

Dorp, Haven

Er zijn nu enkele mensen in het dorp. Praat met de vrouwelijke kapitein, Amayi en bewaker. Praat met de man met de pijp. Zijn naam is Theloneous Wavetamer, de voormalige havenmeester. Hij vertelt over het dorp. Hij zegt dat Lionstone waarschijnlijk in de herberg op het dorpsplein is, en de kist in het boothuis bevat in beslag genomen goederen. Praat verder met Wavtamer totdat hij je een deal doet. Hij geeft je de sleutel van het havenbedrijf kantoor als je zijn vissersboot repareert in het boothuis. Hij geeft je een slinger. Het havenbedrijf kantoor (Port Authority) is overdag geopend voor publiek. Ga naar binnen. Praat met de 2 geüniformeerde mannen. Kijk rond. Neem de briefopener naast de vissenkom. Verlaat het kantoor.

 

Ga rechts naar de haven. Praat met kapitein Amayi en de 2 zeemannen. Ze vertelt over de wreedheden van Lowell Cain. Er is een voedsel te kort, en haar logboek van het schip ligt ergens opgeborgen. Als je haar logboek terug brengt geeft ze je een dorppas, zodat je toegang hebt in het andere gedeelte van het dorp, waar de herberg is met Lionstone. In het gesprek met Wavetamer had hij het over in beslag genomen goederen. Het logboek ligt in de kist in het boothuis. De sleutel van de kist ligt volgens Wavetamer in het kantoor. We moeten de sleutel stelen. We kunnen alleen 's nachts het kantoor in, als de bewakers er niet zijn of slapen, maar we moeten eerst de vissersboot repareren, voordat Wavetamer je de sleutel van het kantoor geeft. Ga terug naar het boothuis.

 

Boothuis

Buiten neem je de emmer met teer. Zie de roeiboot wrak aan de linkerzijde. Het gat in de roeiboot is gedicht met een metalenplaatje. Gebruik de briefopener op het metalenplaatje, om het mee te nemen. Ga het boothuis in. Gebruik de slinger in de windas box, links van de grote deur. Draai aan de slinger, om de roeiboot te verlagen. Gebruik het metalenplaatje op de boot, en dan het teer. De boot is gerepareerd. De vergrendeling van de grote deur is verroest. Geef de roeiboot een duw. De roeiboot stoot de grote deur open. Stap in de roeiboot en je roeit naar Wavetamer.

 

Dorp, 's nachts

In dit minispel moet je vissen vangen. Voor de demo is het niet van belang hoeveel vis je vangt. Klik op Exit om verder te gaan. Het is nacht geworden. Wavetamer geeft je wat adviezen, en de sleutel van het Havenbedrijf kantoor. Ga eerst rechts naar de haven. Hier is Cain en zijn mannen. Ga verder naar rechts en praat met de visser. Neem van het informatiebord de visclub folder. Je neemt ook de vishaak. Gebruik de sleutel op de deur van het havenbedrijf kantoor en ga naar binnen.

 

De bewaker slaapt. De kist sleutel ligt in de fles met boot. De bewaker heeft zijn hand op de fles. Gebruik de radio, om een slaapliedje te horen. De bewaker verplaats zijn hand. De fles is vastgeplakt op het bureau. Gebruik de vishaak op de fles en krijg de kist sleutel. Ga terug naar het boothuis.

 

Boothuis
Gebruik de sleutel op de kist en neem het logboek en zak chips.

Dorp, Haven

Ga terug naar Amayi en geef haar het logboek. Ze geeft je een dorppas. Toon de dorppas aan de bewaker op de brug.

 

Dorpsplein

Nigel komt in de andere wijk en gaat naar de herberg. Een andere mysterieuze vreemdeling spreekt cryptische taal!

Einde van de demo.

 

 

© Henk: Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum

Free Web Hosting