Stupid Invaders

 

De Aliens zijn geland! Deze niet bepaalde intellectuele bende zou zo snel mogelijk terug willen naar hun wereld. Helaas voor onze vijf maffe vrienden kan dit niet zomaar want hun vliegende schotel heeft nogal onzacht kennisgemaakt met de begane grond. Een herstelling die slechts enkele minuten zou duren neemt al snel enkele jaren in beslag en ondertussen verblijft de groep in een verlaten landhuis. Om de situatie nog wat erger te maken, heeft de wetenschapper Dr. Sakarine lucht gekregen van hun bestaan en daar de dokter niets liever doet dan aliens observeren om zo achter het geheim van de UFO technologie te komen, zendt hij een huurling genaamd Bollok erop af.

Laten we eerst even de hoofdacteurs in dit verhaal voorstellen: Etno is de (enige) slimmerik in het gezelschap. Hij is de uitvinder van dienst en heeft reeds enkele indrukwekkende verwezenlijkingen bereikt, zoals de scheetmachine (die precies doet wat z'n naam laat vermoeden), de op koeienmest aangedreven vliegende schotel en een eigenwijze computer. In schril contrast hiermee hebben we Bud, die met z'n pindabrein zowat het mafste karakter van de hele groep is. Candy is nog het best te beschrijven als een buitenaardse travestiet die smacht naar een geslachtsverandering. Gorgeous, de kok, eet zowat alles wat, binnen z'n gezichtsveld valt en qua formaat in zijn mond past. De laatste is er een met een rode tweekoppige alien, toepasselijk Stereo genaamd, die het nooit met zichzelf (het andere hoofd) eens is. Je zal om beurten met elk van de vijf karakters aan de slag kunnen en op je tocht kom je tientallen andere wezens tegen, die minstens even bizar zijn als ons gezelschap.

 

Deze oplossing geeft je een snelle doorloop naar het einde.

Bekijk alles en praat met iedereen, er is meer te zien dan hier wordt besproken.

Voor de inventaris druk je op de spatiebalk en om iets te combineren hou je het object vast en sleep het naar het ander object.

Er zijn verschillende kamers in het scherm, als je iets niet ziet liggen probeer dan een ander beeld in dezelfde kamer. Save veel want als je iets uitprobeert en het gaat niet goed dan ga je dood.

 

Deel 1: Bud

Pak de "plunger"  naast het toilet. Pak de blauwe rol toilet papier. Pak de G.I. Asswipe toilet papier. Pak de Drain Eugh  langs het blauwe toilet papier. Loop naar de window. Combineer de G.I. Asswipe toilet papier met de plunger  en gooi de plunger naar de window. Gebruik daarna het  toilet papier en je klimt omhoog. 

 

Praat met  Santa Claus en gebruik de wc eend fles op de "chimney". Spring daarna zelf in de "chimney".

Pak de "sulfuric acid"  de "claw" en de "funnel" .  Gebruik de claw op de coffin.  Plaats de funnel op de Zombie en gebruik dan de sulfuric acid  op de funnel en je krijgt een key. Ga terug naar het scherm van de wijnflessen en klik daar op de "stairs" en  dan op de "ladder". Gebruik de key op de "padlock".

Pak de "mousetrap" (druk op de rechtermuis knop om het te pakken).  Loop naar achter en leg de mousetrap neer op de "front of stairs". Druk dan op de "switch" (1)  achter op de pilaar. Je ziet een filmpje en klik daarna op de "stairs" en je gaat naar boven en insert cd 2 

Ground Floor

Pak de telefoon op als hij over gaat (pfff). Loop naar de deur achter je en je komt in de keuken. Ga naar achter en open de "drawer" onder de groene pot en pak de "lighter". Ga de keuken uit en open de houten deur links en je komt in de garage. Loop naar achter en pak een "rocket" uit de kist. Ga terug naar de "corridor" en loop naar het einde van de hal en open de linkse deur. Plaats de rocket op de "fireplace" en gebruik je lighter op de "rocket’s wick". Verlaat de kamer en ga in de hal naar onder en klik op de "stairs".

Second Floor

Loop naar rechts en open de rechtse deur. Open de "washing machine" en pak de "key" die erin ligt. Loop terug naar de stairs en ga nu links en open de linkse deur. Achter staat een "wardrobe", open die en pak "Candy’s pantyhose". Ga naar de roze toilet tafel en open de "drawer" met de key. Kijk naar de "drawer" en pak de "hair dryer". Verlaat de kamer en klik op "upstairs".

.

 Attic

Loop naar de attic en open de blauwe deur. Pak daar de "extension cord" die achter bij de tv ligt. 

 

Ga terug door dezelfde deur naar de kamer waar je vandaan kwam. Ga naar het bed met de badkuip en open de houten deur. Het is vrij donker hier. Loop naar onder in het scherm ga dan naar links en stap op de "switch".

 

Gebruik de "chest"(1) en je springt er op en pak de "crank"(2). Ga naar rechts en loop naar het raam. Gebruik de crank op de "hole" en klik op "jump outside".

Pak de "plank" en gebruik de plank op de "cornice". Loop over de plank en ga de "ladder" op en spring in de "chimney".

Gebruik de pantyhose op de "cupboard"" (loop niet verder in het scherm of je wordt gepakt, saven dus). Ga onmiddellijk naar beneden zoals je gekomen bent, dus klik op de "ladder", dan naar beneden met de "ladder", over de "plank"  en je springt door het raam, ga naar de deur en je komt in de kamer met de badkuip, neem daar de deur (niet de blauwe) die naar de attic gaat en klik op de "stairs", dan weer op de "stairs" die naar beneden gaan, loop naar achter en ga door de blauwe deur van de keuken. In de keuken open je de deur die naar de tuin gaat. In de tuin pak je de "pantyhose" en gebruik de "lawnmower". Filmpje. Ga nu terug naar de kamer waar je vrienden  zich bevinden in bevroren toestand. Je kunt nu wel de deur openen bij de vissenkom in de tv kamer. Als je die deur door bent ga dan de "spaceship room" binnen. Gebruik de extension cord op de  "socket" en dan gebruik de hair dryer op de "extension cord". Flimpje en cd 1.

Deel 2: Etno

Ga naar rechts, beneden en naar rechts en praat met de "computer"(1). Je moet je conversatie zorgvuldig kiezen want het is game over als je niet met hem mee praat. Als het goed is kan je deze conversatie gebruiken

I need you to open safe…
Asking politely…
There are times…
Lovely day for a game of cricket…
Okay, it's true…

I’m  terrible sorry ….
But of course…
But of course…
I'm going to make two trips…

Ga dan naar links en naar boven  en klik op de" suitcase" (2) en pak de" battery". Gebruik de battery op de "socket" (loop naar beneden(3)  dan links daar ligt achter de "telescope" de "socket"). Gebruik dan de battery op de "SMTV" en dan de "SMTV" zelf. Filmpje. Ga de "kluis"(4) binnen en pak de" encyclopedia". Insert cd 2 en een filmpje.

Deel 3: Gorgious: The Dung Factory

Kijk naar de "chicks" en pak er een op. Volg het pad naar boven tot aan de "Factory". Neem daar het pad linksonder “go this way”, kies niet left or right.  Probeer daar de "sewer" te openen (paar keer). Lukt niet ! Loop het beeld uit en. Chicken Zilla komt eraan. Kijk naar "Zilla" en dan praat met haar (klik rechtermuis knop). Spring daarna in de "sewer access" en er komt een filmpje en insert cd 3.

Sewer

Candy

Volg de pijpleiding en klik op de deur twee maal, en weer een filmpje.

 

Gorgious

Volg hier ook de pijpleiding en klim op de "ladder". Loop naar de "elevator" en klik op de "switch". Volg het pad en ga de deur door naar het koe platform. Ga linksom en ga de "elevator" in. Ga over de "footbridge" en "go to next room". Neem daar de "stairs". Pak de "ladle" die in de "big pot" zit en gebruik het een paar keer op de "big pot". Pak dan de "big pot". Ga dan “go to the next room” en ga de "stairs" op. (Save eerst je spel en pak de "dung club" voordat je de "bigpot" gebruikt, oeps!). Pak de big pot uit je inventaris en “wear big pot”. Gebruik daarna de hamer op the "hen". Ga terug naar de "elevator". Loop naar onder “go back” en klik daar op de "switch" en je gaat naar boven.

 

 

 

Druk links op “go upstairs” en je gaat naar boven. Ga rechtsaf en gebruik de hamer op "the welder". Pak de "gas tank". (Praat eerst ook eens met hem, en probeer de "gas tank" eens te pakken). Ga terug en klik op “go downstairs”. ( Je kan ook nog even links het pad op en de "tv" bekijken). Beneden aangekomen ga je rechts de deur door  “go to next room”. Save de game en aai de hond !. Gebruik de gas tank op de roze hond.  Pak de "kennel" en ga de deur door. Pak de "skateboard". Ga naar rechts en gebruik de kennel op “front of chest” en klik dan op de "kennel". Boven aangekomen pak je de "winch". Ga nu terug naar de lift en naar beneden en daar kom je weer bij de koe platform uit. Ga daar rechtsom en gebruik de winch op de middelste "cow". Gebruik de winch twee maal. Gebruik dan de skateboard op de "cow" en klik dan op de "cow". Ga daarna in de "elevator".

 

 

Klik op “push the cow” totdat je bij een deur bent, open de deur en klik nog eenmaal op de koe. Pak de "hook" en gebruik de "lever" rechts van je.

Candy  

Loop helemaal naar beneden “this way”. Pak de "inflatable cushion". Ga terug “go back” en loop terug naar het beeld met de cactus, ga daar rechts. Ga de badkamer binnen en loop naar achter. Open de "drawer" links en kijk erna, je pakt het scheermesje. Pak de "body oil" rechts op de badkuip. Ga weer terug naar de kamer met de cactus en ga naar onder tot aan de  houten deur links. Gebruik de body oil op de " hinge" van de door. Open de door en “go out”. Ga linksaf en naar onder. Gebruik de inflatable cushion (stoel) op "on the ground." Dan klik op de "inflatable cushion" en gebruik daarna het scheermesje op de "inflatable cushion".  Klik op “open the door”. Ga naar rechts en pak de "vacuum cleaner". Klik op “go to next room” en klik op de "diving suit", je loopt de aquarium in. Loop naar onder en klik twee maal op de "yellow submarine". Save de game en bekijk de kamer rechts “this way” en klik op de "lever" (eerst linkse, dan probeer de rechtse nadat je je game terug hebt geladen). Klik ook eens op de rode "button". Ga  naar links van de gele submarine “go here” en kijk naar de "fugu fish". Klik op de "stepladder" en je pakt de vis. Ga terug naar de gele submarine en klik op de submarine “go out”.  Loop naar onder en klik op de "ladder". Terug in de keuken ga je naar rechts. Gebruik de vis op de "fish pile". Loop naar boven “this way”en pak de "bucket". Klik op de "button" en klik op “enter cabin”. Kijk naar de "control panel" en klik op "button number 2". Klik op “go out”. Volg het pad tot je bij de "huge door" komt (ga naar rechts “go here” bij de "iron curtain")  en klik op de "huge door". Loop naar onder en klik op de rode "button" (och). Ga terug waar je de "iron curtain" zag.  Klik op de "iron curtain" en je gaat er onder door. Ga het trapje af en klik links van je “go there”. Pak daar de "chili can". Ga terug en klik rechts van je “go there”. Loop naar beneden “go downstairs” en je loopt de lift in. Ga naar links “this way” en klik op de rode "lever" links van je. Klik op de “to the doors” en dan op “iron bar”en op “swinging doors”. Loop naar de keuken. Klik op de "small cupboard" links van je, dan gebruik de vacuum hose op de "gaz cylinder".

Klik daarna op de "gaz cylinder" en Candy draait de knop open. Gebruik de chili can op de "gaz cylinder" en klik op de "gaz cylinder" om het vuur aan te doen. Pak dan de chili can. Loop terug naar de kamer van de swinging doors. Loop daar naar onder tot de ruimte waar rechts de elevator is. Klik daar links van de elevator “walk here”naar de gele deur. Klik op de "iron curtain". Gebruik de bucket (emmer) op de "cow". Filmpje en insert cd 4.

Deel 4: Escape!

Stereo

Loop naar onder en naar de deur “this way” en klik op “go out”. Volg het pad en klik op" access 1",  "access 3" en op "access 5". Druk op “Press 1”in de lift. Ga naar onder en klik op “Exit corridor”. Ga links naar  “to the gas room”. Pak onder in de kamer de "green gas tank". Loop terug en naar boven en gebruik de green tank op de rechtse "plug gas tank" (de tekening met de lachende mond).

Ga de gas kamer uit “exit gas room” en klik op “ to the dissecting room”. Ga naar links “end of the cornice” klik op "iron curtain" en dan gebruik de green gas tank op de "pipe plug". Filmpje. Ga terug en klik rechts op de "elevator platform". Loop naar de andere scherm en klik twee maal op "Igor’s foot". Daarna klik op "professor Igor" en je pakt zijn kaart. Ga terug en klik op "exit" en nogmaals op "exit" en op “to the corridor”. Ga terug naar de lift met de 3 knoppen “call elevator”. Klik nu op “press 3”.  Loop naar onder en naar het "platform" en klik daarop. Gebruik de foot (voet) op de "footchecker" en ga de kamer in.

 

Candy

Praat met de "giant fly" totdat het met jou wegvliegt. Klik op “this way”, “go upstairs”,  “go here" dan "this way". Klik op "female robot" en je enter het huis. Filmpje.

Gorgious

Pak de "alien guts". Loop naar onder en pak de, "alien skull" en een beeld naar onder de "small alien bone". Combineer de small alien bone met de alien guts. Ga een beeld terug en gebruik de alien skull in de "radioactive gutter".  Loop helemaal naar onder in het beeld en druk links van je op “this way” en je loopt over een smalle rand naar de andere kamer.

Gebruik de alien guts/bone combinatie op de "small bars". Pak de "wooden wedge" en druk op "climb". Pak de  "wooden wedge" weer op (je kan het niet zien want Gorgious staat ervoor). Gebruik de skull op de "small bars" en klik op "climb". Loop naar onder en klik op de "ladder" en pak links in het midden de" iron hook". Ga terug en loop terug boven naar het beeld. Gebruik de  iron hook op de "gas pipe", loop terug naar onder en gebruik de iron hook op de "iron door". Ga naar links boven  “this way”en pak de "small hammer". Gebruik de small hammer op de "fire axe". Ga terug en loop naar onder (drie maal op “this way”). Klik op "exit" en het wordt geblokkeerd door een stool, table en een stove. Gebruik de hakbijl (fire axe) op de "stool". Klik daar op de "left"," middle" en de "right switch" en druk op "exit" links van je. Druk daar op de "switch" en op "exit" linkse deur.

Candy

Ga naar rechts “this way”en klik op de couch links. Klik op "exit house". Klik op “ go back” en geef het geld aan de "big fly".  Ga naar onder en klik  op de "footbridge". Druk op "teleport pod no 1, 3, 8, 21".

 

Stereo

Klik op het scherm en stereo komt uit de kamer. Ga terug de kamer in “access chamber” en klik ”op  “platform” en onder twee maal op “this way“ dan op de "elevator" en dan op "press 2". Ga het hele pad af en bij de deur druk op “to jail area”. Ga naar onder ”this way” en dan klik links op “this way” dan klik links op “walk here”. Gebruik  Igor's card op de "electronic lock" en pak de "space brick". Ga terug naar de lift “go here”, onderaan het scherm “this way”, bovenaan het scherm “this way” en klik op “go out” en ga het hele pad terug en in de lift klik op "press 3". Ga naar de overkant op het "platform" en "access chamber". In de controle kamer ga je drie maal rechts “this way” en klik op “teleport. Ga rechts “this way” en klik op de  "foot switch". Dan gebruik de space brick (oogje) op de red "switch". Ga terug en klik op de "eleport". Ga naar onder “this way” tweemaal links “this way”en klik op de "secret door".  Ga naar boven “this way”en je speelt een spel met kleuren. Je moet de kleur aantikken die hij oplicht en zo opvolgorde nadoen. Bij elk spel is dat anders dus schrijf het op, je hebt tijd genoeg om het op te schrijven. Als je het goed hebt gedaan gaat er een deur open. Ga terug, rechtsom en ga de “security door”in. Klik onder op “this way”, dan rechts “this way” dan op de "desk". Filmpje.

 

Loop naar onder “walk here”en dan links “toilets”. Druk op de grote toilet “toilet bowl”, boven ga je rechts “go to the right” en door de deur “go to next room”. Je loopt naar een platform en druk op “this way” en dan op de “platform”. Je gaat naar beneden en druk op “enter maze”. Je komt nu in een doolhof en je moet je weg zien te vinden naar de uitgang van de doolhof. Als je hier op klikt dan zie je foto’s van de doolhof en hoe je de weg moet volgen naar de uitgang. Volg de richting van de vinger waar hij naar toe wijst. Soms moet je eerst naar het punt wat lopen om de klik te activeren.  Aan het einde van de doolhof krijg je een rit van een slak. Zo! die gaat traaaaag, je kunt wachten tot hij door de doolhof is of je kunt op “escape” drukken, en je bent er doorheen. Klik dan op de "hole" en pak een "green alien". Ga naar boven “go here” en praat met de "robot". Praat met hem totdat hij een voet massage “feet massage” wilt en de schoenen uit doet. Loop naar beneden “this way” en zeg even sorry tegen de "robot". klik op “behind the fan” en dan op de "robot" achter je, je wordt door de wind naar buiten geblazen. Ga naar rechts “this way”, naar boven “walk here” en dan “this way”. Praat met de "ear trumpet". Filmpje.

Etno

Loop snel naar onder “this way” en klik op de "spring".  Ga naar onder “this way” en klik op de "teleport pod". Klik op de "moving platform" rechts. Bovenaan gekomen ga je naar onder “this way” en naar boven “stairs”, volg het pad (je kan maar een kant uit, je gaat met de "platforms" en de "ladder" naar boven). Bovenaan gekomen pak je de “rat”. Ga nu helemaal naar beneden. Klik nu op de “small platform”en dan op de “green switch”. Loop naar onder en klik op  “push the switch”onder de blauwe E en ga de “sieve”binnen.

Stereo

Ga naar links en “go to the next room”.

Bud

Klik onder op het scherm “walk here” dan loop rechts van het scherm “walk here” dan “”go east”,  “go south” en “go south”. Klik op de “rock” en pak de “skull”. Ga naar links “this way” dan loop naar “go north”, “go north”, “go west”,“go west”,“go west”go west”,“go west”, pak de “hose pipe”. Dan loop naar “go north”, “go east”, “go east”, “go east”, rechts naar “this way” en naar boven “this way”. Ga nu naar rechts “walk here”, ”go east”, “go north”, “go west” en naar boven “this way”. Gebruik de hose op de “pipe” dan de skull op de “hose pipe”. Klik links boven op het scherm op  “this way” en je gaat met de roltrap omhoog.   Loop naar onder “go here” en ga links de deur “go to next room” in.  Ga naar onder “this way”en klik op “control pad”.  Insert cd 2. Filmpje.

Candy

Ga naar onder “go here” ga dan “go downstairs”, “go downstairs”, onder “this way” en “jump downstairs”,  klik op de “elevator”,  naar rechts “this way” en klik op de “barrel”. Filmpje. Klik op de “pipe”. Ga terug in de rocket “back to the rocket”.

Klik op de “handwheel”. Klik op “climb upstairs”, en op de “red lever”. Klik op de “ladder” “go here” en als laatste klik op de “ignition switch”. Insert cd 3 en eind filmpje.

 

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

 

© Copyright 2001 GameSolves

Free Web Hosting