01-07-2020

 

Saint Kotar: The Yellow Mask

 

Saint Kotar: The Yellow Mask is een gratis proloog van het volledige spel Saint Kotar.

Het volgt de mysterieuze gebeurtenissen van een reeks griezelige moorden, gerelateerd aan duivelsaanbidders en hekserij.
Je speelt met twee fascinerende personages, Benedek Dohnany en Nikolay Kalyakin, om een ​​boeiend en vertakkend verhaal te ontrafelen in het kleine landelijke stadje Sveti Kotar.
Je acties en woorden zijn van invloed op de verhaallijnen die je ervaart en de personages die je ontmoet op deze duistere plek die wordt gekweld door pijn en verdriet.

Volg de angst van Benedek en Nikolay. Neem beslissingen en be´nvloed de gebeurtenissen die voorafgaan aan een macabere reeks moorden.

Website - Demo/Proloog

 

 

Hoofdmenu -Escape toets
Open en sluit Inventaris - "I" toets of taspictogram linksonder
Onderzoek altijd de actieve hotspots in het scherm - rechtermuisklik.
Druk op de spatiebalk toont alle hotspots in het speelscherm

 

Proloog

 

Forest
Probeer tweemaal de kerk (church) binnen te gaan.
Kijk naar de graven (graves) links van de kerk.
Pak de bijbel (bible) voor het graf van je vader.

Gebruik de bijbel op het graf van je vader en moeder.
Loop naar rechts en inspecteer in het bos de stapel kadavers.
Kijk dan naar het vreemde altaar en pak de halsketting met de initialen "BD"  (necklace) op het altaar.


Praat met het onbekende wezen (unkown being) en ze zegt dat ze Victoria is, je zus.

Wanhopig kniel je neer voor het goddelijke oog (The Eye) en bid om vergeving.


Cottage
Benedek wordt wakker in zijn huisje en alles is wazig. Je had een nachtmerrie.
Neem je bril (object) op de grond, voor de deur.
Pak de deken (blanket) op de zitbank.
De stok (stick) op de zitbank, kan je nog niet meenemen.

Kijk rond. Je vindt hier niet je bijbel.

Kijk links van de trap naar de sculptuur (masker).

Let op zijn mond (onderzoek het masker - tandwielpictogram).

Ga boven naar de slaapkamer.
 

Loop achter naar de donkere hoek.
Praat met de persoon bij het bed (someone).
Kijk naar het bed en praat verder met Nikolay (echtgenoot van je zus).

Nikolay gaat naar beneden, om zijn pillen te zoeken.
Je kan switchen van karakter door linksonder op hun portretpictogram te klikken.
Open het gordijn (curtain). Kijk naar het bed en tas (bag).

 

Je switch automatisch naar Nikolay.
Kijk naar de poppen (dolls) en pak de "gehoornde" pop (horned).
 

Je switch automatisch terug naar Benedek.

Kijk naar de muurschildering rechts van het bed (wall painting).
Pak dan een sleutel (key) op de muurschildering.

Als je iets niet kan vinden druk je op de spatiebalk, om de hotspots te tonen.

Gebruik de sleutel op de kast (cabinet).
Kijk in de kast (interior) - je ziet dode kikkers.
Open de garderobe kast (wardrobe).

Kijk in de garderobe kast (interior). Ga naar beneden.

Pak je tas (bag) op de vloer. Je krijgt dan een pen en rozenkrans (rosary).

 

Als je in het spel alle takken van de verhaallijnen wilt doorlopen, raad ik je aan om het spel op te slaan voordat je het huis verlaat, zodat je in de loop van het spel een andere keuze kiest voor Nikolay.

 

Open de deur en verlaat het huis.

 

Courtyard
Ga op de binnenplaats naar rechts en praat met Nikolay. Als Nikolay beschuldigd wordt van samenzwering, toont hij je dertig varkensogen in varkensdarm, die hij in onze tas vond. Nikolay beweert dat de eigenaar van de herberg een gemene grap met hen heeft gemaakt. Nikolay wil graag morfinetabletten vinden en hij biedt Benedik twee opties: ga met hem mee of wacht hier.

 

Optie: "I'm going with you"

 

Courtyard
Ga op de binnenplaats naar rechts en praat met Nikolay.
Zeg dat je met hem mee gaat "I'm going with you". 

Nikolay zegt dat de bijbel in de kast tussen de kikkers ligt.

We gaan het huis binnen, en boven naar de slaapkamer.

Kijk naar de stapel kikkerkarkassen voor de kast.

Je vindt de bijbel. Je hoort voetstappen. Is het Nikolay?

Zeg zijn naam, maar niemand antwoordt. Verlaat het huis
Onderzoek de grond (ground).

Je vindt je identiteitbewijs en et identiteitbewijs van Nikolay.

Loop naar het kruispunt.

 

Op dit punt gaan beide takken samen.

 

Optie: "I'll wait here"


Zeg dat je hier wacht "I'll wait here" - Nikolay vertrekt naar de stad.
Onderzoek de grond (ground).

Je vindt je identiteitbewijs en identiteitbewijs van Nikolay.

Cottage
Ga naar boven. Kijk naar de hoop dode kikkers (frogs) in de kast - je ziet een rat en de bijbel.
Ga naar beneden en pak nu de stok op de zitbank. Ga naar boven.

Gebruik de stok op de rat bovenop de kikkers.
Je neemt de bijbel. Verlaat het huis en stop op het kruispunt.

 

Op dit punt gaan beide takken samen.

 

Neighbour

Loop helemaal links naar het pad en je loopt naar de hut van de buren. Liep iemand net weg van het raam? Kijk naar het gevallen engelbeeld en probeer het op te tillen. Klop op de deur en vraag om hulp. Je hoort een vreemd gehuil en geluid in de hut. Je loopt terug naar het kruispunt. Ga naar de stad via het pad naar rechts.


Town Square - Tavern


Nikolay gaat op het stadsplein links de 'Gorski' herberg in. Probeer de bijl (axe) en hakmes (cleaver) te pakken. Kijk naar het kapotte venster (bricked window). Je leest stukjes papier. Praat tweemaal met de waard, Davor. Toon hem de varkensogen (pigs eyes). Praat met de kreupele profeet, Mojse. Hij wil dat we hem de waarheid vertellen waarom Nikolay morfine nodig heeft? Mojse wil dat je hem helpt. Je moet aan de inwoners informatie over 28 oktober vragen. Mosje zal dan de waarheid vertellen over de stad en hemzelf. Verlaat de herberg.


Als je in het spel alle takken van de verhaallijnen wilt doorlopen, raad ik je aan om het spel hier op te slaan, voordat je naar de inwoners van de stad gaat voor informatie.

 

Optie 1: Ga naar het meer

 

Hali Lake

Ga linksonder naar het meer. Je hoort kinderstemmen uit het bos?. Kijk rond - het is een dood meer, omdat er geen levende wezens of vegetatie op het oppervlak zijn. Kijk naar de olielamp op de loopbrug. Bestudeer de vreemde tekens (marks) op de hutdeur  -  "heksentekens" en de letters "V" en "M", sommige pentagrammen, en de letters "I" en "K". Ze moeten 'Ivan Kotar' betekenen. Duw tegen de gesloten deur, kijk naar het kruis aan de bovenkant.

Loop naar de oude Indiase man in de caravan. Kijk naar het teken (sign), dat eruitziet als een geheim teken van de vroege christenen. Praat met de oude man. Zeg je naam, anders praat hij niet met je. Zijn naam is Arsen. Hij zegt vreemde en onbegrijpelijke dingen. Arsen zegt dat hij 83 jaar oud is, maar zijn ouders leven nog. Vraag in het gesprek over wat er op 28 oktober is gebeurd. Dat is de dag van de dood van St. Ivan Kotar. Kotar werd onthoofd door de beulen uit het Vaticaan. Net als de herbergier adviseert Arsen je om hun stad onmiddellijk te verlaten, anders wacht je misschien het lot van Kotar.

 

Loop en kijk weer naar de olielamp op de loopbrug. Kijk onder de loopbrug in het water (under the bridge). Het is te donker. Loop naar de hut en kijk naar de struiken (shrubs) aan de linkerkant. Zie dan een kleine opening (small gap) en ga er door heen. Je loopt automatisch rondom de hut. Je vindt een masker (mask) in het water. Je moet een keuze maken: neem het masker of laat het op zijn plaats liggen. Neem het masker en praat weer met Arsen (neem je het masker niet, dan kan je niet met Arsen praten). Zeg dat je een geel masker gevonden hebt - Arsen is doodsbang. Hij zegt dat het masker het enige is dat overblijft van degene die stierf als hij de duivel ontmoette. Hij eist dat je het masker onmiddellijk weggooit of vernietigen, anders loop je het risico anderen kwaad te doen. Dat doe je niet, want je bent er vast van overtuigd dat het masker het enige bewijs is dat iemand hier voor je was. Ga naar de stad en in de herberg.
 

Op dit punt gaan beide takken samen.

 

Optie 2: Ondervraag de inwoners

 

Souvenir shop
Ga in plaats van naar het onbekende te gaan (meer) ga je naar de souvenirwinkel (Suvenirnica Lavnjak) - tegenover de herberg. Kijk rond. Praat met de vrouw (lady). Je vraagt of ze de radio uit wil zetten en vraag dan over 28 oktober. Ze vertelt over St. Kotar en zijn rechtvaardige dood en over Victoria. Dring er bij haar op aan om het verhaal over de stad te vertellen. Verlaat de winkel en ga in de herberg

 

Op dit punt gaan beide takken samen.


Nikolay is in de herberg. Vertel Mojse over het meer (als je daar geweest bent - dus spel laden als je het meer bezocht hebt anders vraag je meteen over 28 oktober). Hij vertelt dat mensen  niet naar het meer gaan en dat er geen kinderen spelen. Mojse wil niet naar je masker kijken. Zeg dat je rond 28 oktober te weten bent gekomen en wacht op de beloofde waarheid van hem. Maar Mojse ontwijkt het antwoord, daarbij verwijzend naar het feit dat hij nog steeds geduld moet hebben omdat hij bijna het licht heeft bereikt.

 

We spelen Benedek. Hij denkt over wie in het huisje was en toen het bos in rende? Kijk rond op het plein en ga naar de souvenirwinkel. Kijk rond. Praat met de vrouw, Ida. Probeer voorzichtig naar Victoria te vragen, en Ida vermijdt directe antwoorden en stuurt het gesprek in een andere richting. De stad heeft geen lokale radiostation. Er is een wet die naar het bos gaan verbiedt. Verlaat de winkel en kijk door het raam ven de herberg.

 

We spelen Nikolay. Mojse reageert op Benedek, die  door het raam kijkt. Kijk rond. Kijk naar de spleet in de vloer (crevice). Je ziet er iets glanzend in. Je probeert het eruit te nemen, maar je kan het niet bereiken. Kijk naar de lamp op tafel. Praat dan met Mojse en probeer dan met alle mogelijke middelen hem aan het praten te krijgen. Blaas de vlam/licht van de lamp uit, wat leidt tot een woede-uitbarsting van Mojse. Uiteindelijk vertelt hij dat je iemand moeten onthoofden.

We spelen Benedek. Ida heeft je binnen geroepen om te praten over wat ze zich herinnerde.
Ida herinnerde zich waar we elkaar ontmoet hebben.
En ze vertelt over vreemde dromen en onze vreemde ontmoetingen in haar dromen.
Als je de winkel wil verlaten, herkent Ida je als man (broer) van Victoria.
Je moet naar het meer gaan, waar naar haar mening Victoria is geweest.
Ida vraagt ​​ook om ÚÚn vis van Arsen te gaan halen, en belooft in ruil daarvoor een brochure te geven met een gedetailleerde kaart van de stad.


Je verlaat de winkel en denkt of je alleen naar het meer moet gaan of op Nikolay moet wachten. Dan informeert Ida je over het kasteel van Grimwalda en dat Victoria drie maskers van haar kocht. Je gaat weer de winkel in en Ida vertelt dat iemand van het dak van het kasteel in de kloof is gevallen, maar wie ze was: een man of een vrouw, ze weet het niet. En niemand weet het, want er werden alleen vreselijk verminkte ledematen gevonden die niet konden worden ge´dentificeerd. Afzonderlijk werd een hoofd gevonden op wiens gezicht geen huid was. De huid werd van het gezicht verwijderd voordat het lichaam in de kloof viel, dus de identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld. En aan het einde stelt Ida dat al deze gruweldaden het werk zijn van duivelsaanbidders en heksen. En op het gezicht van het slachtoffer was een gele Masker.

Einde proloog

 

 

ę Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting