Sam & Max Seizoen 2: Beyond Time & Space

16-04-2008

In het tweede seizoen kom je natuurlijk een hoop oude bekenden uit het eerste seizoen tegen, maar er zijn ook allerlei nieuwe personages en nieuwe locaties toegevoegd. Ook nieuw is dat de NPCs zelfstandig zullen rondlopen in plaats van op een vast plekje op jou te wachten. In een rollenspel staat "NPC" voor Non-Player Character, en is een personage dat wordt gespeeld door de gamemaster (spelleider). Zoals de naam al aangeeft onderscheidt dit een NPC van de Player Characters of PCs, die door de overige spelers gespeeld worden. Verdere vernieuwingen: Sam zal kunnen rennen, nieuwe mini-games, optionele hints als je vastzit en wide-screen support.

In Beyond Time and Space volgen spelers het detectiveduo, bestaande uit een hond en konijn.

Ze nemen het op tegen de Kerstman, proberen een uitbarstende vulkaan tegen te houden en krijgen het aan de stok met een Europese vampier.

Sam & Max: Season Two verschijnt voor de PC en zal in vijf episodes uitgebracht worden.

 

Steam: Remastered (December 2021) - (Bevat 12 Steam-prestaties )

Een geremasterde versie van seizoen twee van Telltale's episodische Sam & Max-games.

In deze verzameling van vijf afleveringen van in elkaar grijpende zaken zijn Sam en Max terug in het strafrechtelijk onderzoek in een confrontatie met de Kerstman, een race om een gigantische vulkaan te kalmeren en een gekibbel met een Eurotrash-vampier.

En dan worden de dingen nog vreemder. Weet paranoïde winkelier Bosco iets van zijn praatje over een groot complot? Zou het kunnen dat Fedegosa, de eigenaar van het restaurant, liegt over wat er met haar grootvader is gebeurd (die trouwens Fedegoso heette)?

Zal rare buurvrouw Sybil Pandemika de ware liefde vinden? Zei iemand... VERJAARDAG?!

 

De oplossing kan je ook gebruiken voor de remaster uitgave, misschien dat er sommige acties anders zijn??

Episode 201: Ice Station Santa

Tijdens de kerstdagen merken Sam & Max dat er iets niet in de haak is. Ze reizen af naar de Noordpool om uit te zoeken wat er aan de hand is. Hier moeten ze het opnemen tegen de meest gevreesde opponent ooit, de Kerstman! namelijk de boef Torture-Me-Elmer die goed op weg is om het kerstfeest dit jaar te verpesten - (torture me elmer,  parodie op de tickle me elmo pop :)

Kantoor

Na het instellen van je besturing gaan Sam en Max naar hun kantoor. Mr. Spatula is dolgedraaid. Buiten bij het venster probeert een reuze robot, de Maimtron 9000, Sam en Max. te vernietigen. Zoals altijd onderzoek en bekijk je alles en praat met iedereen. Verlaat het kantoor om buiten de Maimtron 9000 te ontmoeten. Hij heeft het kantoor van Sybil verwoest. Praat met de robot. De robot geeft antwoord in muzikale dialogen. Bij de laatste dialoog vraag van "Why Do Fools Fall In Love?", geeft de robot de volgende zin van de muzikale tekst en staat met zijn rug naar het kantoor om na te denken. De opwindsleutel van de robot is nu vanuit het kantoor venster te bereiken. Ga dus het kantoor binnen, loop naar het venster en trek de opwindsleutel uit de robot. Ga weer naar buiten. Sam bekijkt de zool van de robot en ziet dat de robot door de Kerstman werd verzonden.

 

Noordpool

Je komt bij de Workshop van de Kerstman. Praat buiten met de Soda Poppers. Onderzoek buiten alles. Als je het bord "yellow snow reclamation" bekijkt, pak je automatisch een sneeuwbal. Zie dat het prikkeldraad om de Workshop van chocolade is. Zie ook aan de linkerzijde de slee van de Kerstman. Ga de workshop binnen. De sneeuwbal zal smelten. 

 

De Kerstman schiet door een luikje van zijn kantoordeur. Praat met de leidinggevende Elf in het rood. Praat met de Elf in het groen. Pak onder de kerstboom het boxing Betty robot, werelds eenvoudigste labyrint en de waterkan met de tranen van de groene Elf. Controleer het speelgoed, computers en andere dingen. Pak onder de groene worm van het cadeauautomaat de cadeau naamplaatjes. Zie voor de doorgang een kist met een label "To Santa, from Lower Manitoba". Probeer om de kantoordeur van de Kerstman te openen. Verlaat de Workshop.

 

Gebruik het tranenwater uit de waterkan op de kleine topiary (Topiary, ofwel planten snoeien in vormen).

Klik op de schoorsteen en we klimmen via de grote topiary, door de schoorsteen naar het kantoor van de Kerstman. 

 

Einde Demo

 

Kantoor van de Kerstman: Pak het perkament met exorcisme instructies. Lees het in de inventaris - verzamel 4 ruiter speelgoedpaarden. Pak het kerstplaatje - Satanic record. Verlaat de kamer door de schoorsteen. Vraag aan de Elfen of ze 4 speelgoedpaarden hebben. Stap in de auto en ga terug naar het kantoor. Ga naar Bosco's winkel.

 

Bosco

Vraag alles aan Bosco. Zie op de toonbank een kerstpakketje. Zie boven de toonbank een Röntgenscherm met een speelgoedpaard röntgen. Ga terug naar de Noordpool en naar de workshop van de Kerstman. Gebruik de groene monitor bij de cadeau afdeling. Selecteer "Obsess o Matic stopwatch" als cadeau. Plak op het kerstpakje een cadeau naamplaatjes en schrijf er Bosco op. Ga terug naar Bosco. Sam pakt het kerstpakketje van de toonbank en uit het kerstpakketje krijg je de Familie speelgoedpaard.  

 

Jimmy Two-teeth

Ga naar de omgevallen robot - Maimtron 9000 Praat met Jimmy Two-teeth. Gebruik de Boxing Betty robot in de binnenbehuizing van de Maimtron 9000 robot  Betty bokst tegen Jimmy Two-teeth. Beweeg de muis naar links of rechts om de klappen te ontwijken en gebruik een muisklik om te slaan, of gebruik het toetsenbord - linker en rechterpijl om te ontwijken en A of D om te slaan. Probeer te slaan als Jimmy Two-teeth zijn hand omhooghoudt en naar je toe komt, ontwijk hem en sla dan. Als hij zijn rechterhand omhoog houdt ontwijk dan naar links. In de tweede ronde heeft Jimmy Two-teeth een grote bokshandschoen aan. Na de gewonnen boxwedstrijd staat Jimmy Two-teeth bovenop een richel en is van plan om naar beneden te springen, omdat zijn vrouw Mary hem verliet. Praat met hem om hem te overreden niet te springen. Als je alle dialogen gebruikt hebt dan beëindig je het gesprek maar, want het heeft toch geen zin.

Je hebt wel de trofee gewonnen, het Oorlog speelgoedpaard

 

Stinky's Diner

Stinky heeft vandaag een triviantwedstrijd. Praat met Stinky. De hoofdprijs voor de triviantwedstrijd is het speelgoedpaard. Praat met President Lincoln en Sybil. Praat met de insect op het eettafeltje, links van Sybil. Controleer de vraag op de bovenkant van de muur achter de toonbank. Vraag aan alle 3 of ze het antwoord weten op de triviantvraag: "Let's talk trivia". De insect vraagt dan wat jij denkt wat het antwoord is. Als je zegt dat je denkt dat het D is dan zal de insect zeggen dat dit een goede keuze is. Sybil vindt alle antwoorden goed die je aan haar geeft en Lincon neemt de letter die je hem voorzegt. Start de wedstrijd door de triviant vraag en antwoordlijst op het derde eettafeltje te gebruiken. Selecteer een antwoord. Merk dan op dat Sybil altijd het antwoord neemt dat jij ook geselecteerd hebt of het antwoord dat je aan Lincon gegeven hebt. Lincon neemt het antwoord dat je tegen hem gezegd hebt en de insect neemt altijd D. Om te winnen selecteer jij de letter die je niet weggegeven hebt. Bijvoorbeeld:

Garage

 

Ga rechts van Stinck's Diner naar de Pimplecar garage. 

Klik op de garagedeur en praat met de COPS (computers).

Ze houden een race wedstrijd met als hoofdprijs het speelgoedpaard.

Rij over 30 Elmers torture (folter figuren) binnen 60 seconden.

Als je gewonnen hebt ga je naar je auto.

Pak het speelgoedpaard van de dood van de motorkap. 

 

Noordpool

Workshop van de Kerstman. Plaats de 4 speelgoedpaarden op de vloer rond de Noordpool paal. Leg het satanic kerstplaatje op de platenspeler. De plaat blijft op sommige gedeeltes steken. Selecteer de juiste tekst om het liedje te voltooien. Selecteer antwoorden die je in de workshop ziet.

Scène. Ga naar het kantoor van de Kerstman. Onderzoek de brandkast en je pakt er een geesten fles uit

De fles heeft 3 Kerst Geesten: Heden, Verleden en Toekomst. Ga naar buiten.

 

Geest van het heden:

Geest van het verleden:

Geest van de Toekomst

De Kerstman is bezeten door de demon. Ze gaan de workshop binnen en starten een vuurgevecht. Schiet met je pistool op de schakelaar van de bommenwerper - rechts van de kerstboom. Schiet op de schakelaar zodra de bommenwerper boven de de trampoline zweeft en boven de trampoline stil hangt. Gebruik de groene monitor en kies een cadeau naar wens. Schiet op het kanon, voor de kerstboom om de lont aan te steken en een kanonskogel komt in de bommenwerper. Schiet op de schakelaar en schiet dan weer op de schakelaar zodat de bommenwerper boven de Flounder Pounder pot stil komt te hangen. Lukt het niet de eerste keer dat de kanonskogel in de Flounder Pounder pot gedropt wordt, probeer je het opnieuw door de bommenwerper weer op dezelfde manier te laden met een kanonskogel.

Zie het einde van episode 201

 

 

Episode 202: Moai Better Blues

 

In deze aflevering draait een reisje naar de tropen uit op een werkvakantie. Sam & Max moeten namelijk een vulkaanuitbarsting voorkomen.

De vraag is of ze genoeg in hun mars hebben om de goden en de lokale bewoners voor zich te winnen.
 

Sam en Max zijn thuis aangekomen van hun laatste avontuur op de Noordpool, om een reuze Bermuda Driehoek tegen te houden, die Sybil achtervolgt. Schijnt vreemd te zijn, maar het is een maar dag werk voor de Freelance Politie!

De opdracht is om de driehoek tegen te houden en Sybil te redden.

 

Bosco
Ga de winkel van Bosco binnen. Vraag Bosco hoe je de Bermuda Driehoek kan tegenhouden. Hij zal je vertellen dat je moet berekenen hoe met de driehoek te communiceren. Vraag daarna hoe je met de driehoek kunt spreken. Bosco zal je vertellen dat de driehoeken worden aangetrokken naar vormen en kleuren. Bosco zegt dat een rode achthoek het tegen kan houden. Natuurlijk vraag je ook de andere dialogen. Bekijk alles in de winkel. De "Banang" bananenblikken achter de "Bomb Be Gone". Bosco verkoopt niets meer (hij bewaart deze voor zijn geheime bunker). Bekijk ook de radio naast de magnetron - het is het enige contact dat Bosco heeft met de T.H.E.M. Verlaat de winkel en ga rechts naar Stinky.

Stinky's Diner 
Na een korte uitwisseling met Stinky, die een vlek van de balie schrobt (is dat bloed?), praat je met haar. Onderzoek daarna alles om iets te vinden om de driehoek tegen te houden. Bekijk het menubord boven Stinky. Er zijn twee speciale sandwiches op het menu: "Camp David Granite Grinder, en een Li'l Tykes Grinder with Basalt". Vraag Stinky over de speciale sandwiches. Ja kan een speciale bestellen en je krijgt dan de "Granite Sandwich" - De andere is voor kinderen. Praat met Flint Paper, kijkend door het venster met een verrekijker. Pak het stopteken, rechtsachter hem. 

Ga voor de winkel van Bosco staan, waar Sybil door de driehoek achtervolgd wordt. Pak het stopteken uit je inventaris en gebruik het stopteken op de Driehoek, als het dichtbij is. De Driehoek stopt. Zo weer een zaak opgelost. Maar wacht, het stenenhoofd van Abraham Lincoln wordt in de Bermuda Driehoek gezogen en Sybil springt hem achterna. Sam en Max besluiten om dan ook maar in de Driehoek te springen. 

Paaseiland

Sam en Max belanden in een tropisch paradijs op het Paaseiland, het centrum van het paranormale heelal (volgens de spelontwerpers).
Sybil en Lincoln hebben een picknick met rondom drie reusachtige hoofden. Dit zijn Moai hoofden. Deze beelden zijn monolithisch en zijn gehouwen uit vulkanisch gesteente. Een monolithische constructie bestaat uit verschillende onderdelen maar vormt één geheel.

 

Luister wat Sybil, Lincoln, en de Moai hoofden over deze plaats vertellen. De Moais vertellen over een oude voorspelling, die voorspelt dat een vulkaanuitbarsting spoedig het eiland zal vernietigen. Zeg tegen de Moais dat je de zaak aanneemt. Je kan dan alles vragen aan de Hoofden om meer informatie te verzamelen. Er zijn drie Moai hoofden. De middelste is de beschermer van de wind, maar ze is te gedeprimeerd om Sam en Max een demonstratie gegeven. 

Einde Demo

 

De Moai aan de rechterzijde is die de aarde bewaakt en vindt de grappen van Sam en Max niet grappig. Ook hij, weigert om een demonstratie te geven. De Moai aan de linkerzijde, waarvan zijn hoofd half in de grond is, probeert Sam en Max te vertellen wat hij bewaakt, maar door zijn positie in de grond is het onmogelijk om hem te begrijpen. Als je hem iets vraagt, is hij geïrriteerd en verschijnt er een onweerswolk boven zijn hoofd.

Rechts is de fontein van de jeugd -  "Fountain of Youth". Je kan er in klikken, maar pas op voor de hongerige piranha's. Links van het fontein is een grote portaal triangel met 2 kleine triangels. Een zilveren en een gouden. Deze kleinere triangels zijn ook portalen. Klik op een kleine portaal en zie wat er met de hand van Sam gebeurt -- zijn hand gaat erdoor en komt uit het andere portaal. De grote portaal brengt je terug naar huis. Ook hangen er gongs. Schiet met het pistool op een gong om te zien wat er gebeurt. Het portaal verplaatst zich naar de gong waarop je schiet. Als je op een zilveren gong schiet verplaatst het zilveren portaal zich naar die plaats, en zo ook de gouden.  

Praat met Sybil en Lincoln. Achter Sybil is een grot met een reusachtige neonteken. Dat moet de grot zijn waarover de Moais spraken! Als je de grot  binnenloopt, komt er een baby in een luier uit en richt een pistool op je. Hij zegt de beroemde vermiste Jimmy Hoffa te zijn - James Riddle Hoffa (Brazil (Indiana), 14 februari 1913), vermist sinds 30 juli 1975 en officieel dood verklaard op 30 juli 1982, was een Amerikaanse vakbondsleider die connecties had met de maffia.
 

Praat met Jimmy. Hij zegt dat door het water uit het fontein zijn groei is gestopt. Hij laat je niet in de grot.

Ga links naar de kleine Tiny Tiki bar. Praat met de 3 baby's. Het zijn andere beroemde vermiste personen: 

Amelia Earhart, Charles Lindberg Junior, en D.B. Cooper. Probeer de mechanische surfplank, rechts van de tiki bar. Het doel is hier de flessen te vermijden die naar Sam gegooid worden. Gebruik je muis of pijltoetsen van je toetsenbord. Je kan 3 posities innemen op de surfplank, vooruit leunend, rechtop of achteruit leunend. De surfplank zelf beweegt vooruit en achteruit terwijl je speelt. De flessen worden altijd vanaf het midden geworpen. Zodra je wint, zal Sam zeggen dat het zinloos was, maar later in het spel ben je blij dat je dit goed geoefend hebt! Praat met Glenn Miller bij zijn muziekinstrumenten. Hij zoekt een paar nieuwe geluiden voor zijn nieuwe hit, een treinfluitje en een boeiende melodie. Zie een theepot boven het vuur hangen. Op de bar staan 3 automaten. Klik op elke automaat om te weten wat erin zit:

 • Diaper Rash (Luieruitslag, groene automaat) bevat bourbon, guave sap, munt en talkpoeder.

 • Paci-Fire (rode automaat) bevat kerosine, peperspray, dihydrocapsaicin en wasabi.

 • Water (blauwe automaat) bevat kunstmatige kleuren, aroma's, houdbaarmiddel, en water.

Pak het tiki glas van de bar en gebruik het op de waterautomaat om het met water te vullen. Gebruik het gevulde glas met water op de theepot om het te vullen. Het vuur is niet hoog genoeg om het water te laten koken. Gebruik het tiki glas op de Paci-Fire automaat. Gebruik het glas dan op de vlammen en je hebt het perfecte treingeluid voor het nieuwe lied van Glenn gecomponeerd. Pak de houten mallet van de grond. Je kan met de mallet op de muziekinstrumenten slaan, maar Glenn zoekt dit soort geluiden niet. Ga terug naar de Bermuda Driehoek en spring door het grote portaal. 

 

Kantoor

Ga rechts van Stinky's diner naar de garage "PimpLeCar". De garage wordt beheerst door de verouderde computers - COPS. Deze maand kan je een autohoorn winnen. Praat met de computers over de game tot zij zeggen dat je kan spelen.  Je moet genoeg doedelzakken raken met je Desoto om het spel te winnen. Gebruik de muis of pijltoetsen. Het is niet moeilijk. Wanneer je het spel wint, zal je automatisch terugkeren naar de COPS om de autohoorn op te halen. Ga via de Bermuda driehoek terug naar het Paaseiland. 

 

Paaseiland

Toon de autohoorn aan Glenn. Nu heeft hij alles voor zijn nieuw lied. Glenn geeft je een kinkhoorn schelp die de demo van het lied bevat. Gebruik de schelp op Sam om een fragment van de recentste hit van Glenn te horen. Ga terug naar de Moai hoofden. Gebruik dan de schelp op de middelste Moai. Ze houdt wel van deze muziek en begint te fluiten. Terwijl de Moai fluit, klik je op de Moai aan de linkerzijde (Als ze ophoudt met fluiten, gebruik je de schelp weer op haar.).  De bliksemwolk komt weer boven zijn hoofd te hangen, maar nu wordt de wolk weggeblazen door de wind van de fluitende Moai. Schiet op de gong naast de kleine Moai of gebruik de mallet. Herhaal dan de procedure met de schelp en de bliksemwolk. Dit keer, wordt de wolk in het zilveren portaal geblazen en komt er bij het gouden portaal weer uit. Schiet nu op de gouden gong naast het fontein. Herhaal dan de procedure met de schelp en de bliksemwolk en nu treft de bliksemflits de piranha's. Je kan nu veilig je tiki glas in de Fontein van de Jeugd met het water vullen. En, natuurlijk, drink je eerst zelf het fonteinwater. Loop wat rond als baby en geniet van je jeugd. Uiteindelijk zal het fonteinwater uitgewerkt zijn. (als je het proces wil versnellen, loop dan naar de tiki bar).

Vul opnieuw het glas met fonteinwater en geef het aan baby Hoffa. Hij zal zeggen dat hij geen drankjes kan accepteren van je, omdat je niet lid bent van de horecabond. Om daarvan lid te worden, moet je de surfplank gebruiken met een dienblad en een vol glas erop en je mag niets morsen. Hij geeft je een dienblad met glas. Ga naar de Tiki bar. Klik het dienblad op de mechanische surfplank. Met het dienblad op je hoofd ontwijk je weer de flessen. Probeer zoveel mogelijk rechtop te blijven staan, zodat het glas niet van het dienblad afglijdt.

 

Als je dit ook overleefd hebt ga je terug naar Hoffa. Voordat je het water aan Hoffa kan geven, hebben Sybil en Lincoln ruzie. Je verdenking was juist, er zijn probleem in het paradijs! Wanneer alles weer gewoon is, vul je het glas weer met fonteinwater. Geef het dienblad terug aan Hoffa en geef hem dan het glas met water. Hoffa drinkt het water en daar gaat hij! Je kan nu de oude verborgen ondergrondse grot in gaan.

 

Grot
In de grot, word je ontvangen door een trio oceaanchimpansees die zeggen dat je hun hoge priester beledigd hebt. En wie is dan wel die hoge priester. Het is niet minder dan je vroegere huisdier, goudvis M.Spatula! Wat maakt M. Spatula tot hoge priester? Omdat M. Spatula, volgens de oceaanchimpansees de Machtige Voeten kan beïnvloeden - de voeten van de Moais hoofden, hangen in de grot. Blijf doorpraten tot Sam zegt dat Max de oude hoge priester is. Ze geloven dat niet. Je moet je bewijzen door 3 voorspellingen te tonen:

 

 1. Max moet onder de voeten staan en de voeten laten bewegen.

 2. Max moet water in Banang veranderen.

 3. Het gezicht van Max moet ergens in de grot verschijnen.

De chimpansees zeggen dat als je de drie voorspellingen toont dat Max dan de hoge priester vóór zonsondergang zal zijn en zullen je dan niet doden.  Onderzoek de grot. Rechts is een gouden gong. Sla met de mallet op de gouden gong om het portaal naar hier toe te verplaatsen.  Als je omhoog kijkt, zie je een stalactiet (hangende druipsteen) dat op het oor van Max lijkt. Bekijk de gele machine die op een onderzeeër lijkt. Deze machine gebruikt M. Spatula om een vulkaanuitbarsting te veroorzaken. Ga rechts en pak de slak met daarachter een rood slijmerige spoor op de grond.

Ga links naar de overkant. Links van de ingang is een neergestort vliegtuig. Pak voor de cockpit een reisgids van het Paaseiland. Sam leest een passage over basalt, dat het favoriete gerecht van de Moai is - basalt is een vulkanische gesteente. Klik in de cockpit op de radio. Draai via de frequentieschakelaar de frequentie naar de radio van Bosco -
7175 KHz. Klik op de speaker en selecteer "We are observing your earth". Klik dan op de power schakelaar om uit de close-up van de radio te gaan. Verlaat de grot.  

Sla of schiet op de zilveren gong tussen de Moai standbeelden,om het zilveren portaal naast haar oor te verplaatsen. Pak weer water uit de Fontein van de Jeugd. Drink het water zodat je weer een kind bent. Spring in de Bermuda Driehoek om naar de straat van Sam & Max terug te keren.

Kantoor

Ga naar Stinky. Als je voorbij Bosco loopt, zal je weer volwassenen worden. Blijkbaar kan je niet te ver van de driehoek gaan, anders verliest het water zijn kracht. Ga dan maar naar Bosco (je kan niet als kind naar Bosco). Je hebt Bosco goed laten schrikken en is ondergedoken. Nu kan je een blikje banang pakken. Ga naar Stinky. Flint is er ook niet meer. Je kan een kinderspeciaal bestellen (basaltsandwich), maar zij zal het niet aan je geven.  Boven de jukebox, hangt een gouden gong. Schiet op de gong, maar er gebeurt niets. Gebruik dan de slak op de gong. De gong wordt met rode slijm besmeurd. Schiet nu op rode gong. De gong verplaats nu de rode Bermuda Driehoek van het Paaseiland. Spring in de driehoek. Pak weer fonteinwater, drink van het water en spring weer terug als kind naar Stinky. Bestel een speciaal en krijg een basaltsandwich.
 

Paaseiland

Terug op het Paaseiland geef je de basaltsandwich aan de hongerige Moai. Zij is tevreden. Alles wat je nu tegen haar zegt zal haar hard doen lachen en zo een aardebeving veroorzaken. Nu alles opstellen om de drie voorspellingen te bewijzen. Ga in de ondergrondse grot terug. Sla op de gouden gong om het triangel portaal naar de grot te verplaatsen. 

 1. Water in Banang veranderen: Gebruik het Banang blikje op de ceremoniële urn onder de voeten.
 2. Max gezicht in de grot laten verschijnen: Pak de stalactiet, die op de grond gevallen is tijdens de aardbeving, en gebruik het op de zeeschelp die als Max lijkt.
 3. Voeten laten bewegen: Klik op de oceaanchimpansees en zeg dat je klaar bent om de voorspelling van de voeten te tonen. Max gaat onder de voeten staan. Ze vragen aan de voeten of ze een teken kunnen geven dat ze hem herkennen als hun bediende. Klik dan de schelp uit de inventaris, op de gouden triangel. De voeten bewegen als antwoord.
De wonderen zijn vervuld, en Max is nu de Hoge Priester. Sam en Max gaan in de vulkaanmachine De Freelance Politie is te laat! De hete lava vloeit reeds door de pijpen naar de vulkaan. Je moet de vulkaanuitbarsting tegenhouden. Druk op de rode noodknop, achter Sam en ga dan de machine in om terug naar beneden te gaan. Pak rechts de medaillon van de hoge priester, van de grond. Gebruik de medaillon in het rode slakenslijm. Je hebt nu een rode achthoek, net als het stopteken dat je gebruikte om de Bermuda Driehoek aan het begin van het spel tegen te houden. Pak de sokkenkroon om Max als nieuwe hoge priester te kronen. Verlaat de grot.
 
Boven gebeuren vreemde dingen. Een andere reusachtige driehoek vliegt door de lucht, en zuigt alles op, met inbegrip de driehoek waarmee je naar huis kan gaan. De vulkaan staat op het punt om te exploderen! Naast de vulkaan is een gouden gong. Schiet op de gong om de gouden portaal naar de vulkaan te verplaatsen. Ga dan terug naar waar de Bermuda driehoek was en schiet op de zilveren gong. Gebruik de rode medaillon van de hoge priester op het zilveren portaal en zie het einde van deze episode. Laat zeker de aftiteling compleet afdraaien-- er is aan het eind een verrassing! Einde

Episode 203: Night of the Raving Dead
 

Hordes zombies lopen door de straten en Sam & Max zullen hun leider moeten aanpakken. Het is nog maar de vraag of de detectives goed genoeg zijn om deze zombieleider te slim af te zijn voordat zijn vleesetende leger de hele wereld verorbert.
 

Na de scène onderzoek je het kantoor om te zien wat er allemaal veranderd is. Verlaat het kantoor. Klik op de zombie voor het kantoor van Sam en Max. Je kan ze niet verstaan. Ga rechts. Bosco is gesloten. Ga naar Sybil. 
 
Sybil

Bekijk alles. Praat met Sybil. Ze zoekt haar soulmate door nieuwe potentiële kandidate te interviewen en om te beginnen met de Mafioso-turned-moon ranger, Harry Moleman. Ze weet niet waar de Zombie fabriek is. Er is een gadget op haar bureau genaamd Soul Mater. Praat ook met Harry.
 

Stinky's Diner

Ga naar Stinky's Diner. Abe Lincoln is hier, en hij maakt Stinky gek. Naast de jukebox staat een ouderwetse zonnelamp. Vraag Stinky waarom zij die heeft en vraag dan of je de lamp mag hebben. Ze geeft je toestemming, dus pak de zonnelamp. Je kan met Abe en Stinky verder praten, maar geen van beiden weten waar de Zombie fabriek is. Ga naar buiten en rechts naar de PimpLeCar garage.

 

COPS

Klik op COPS om met hen te spreken. Ze willen alleen praten over Stuttgart On-Line (SOL), hun nieuw Internetbedrijf. Als de COPS, Stuttgart vermelden, kan je de fabriek bezoeken. Je kan het nieuwste race spel van hun spelen, om een superantenne voor je auto te winnen. Blijf doorvragen over car upgrades tot je overeenkomt om voor de antenne te spelen,  in ruil daarvoor willen ze marketing voor hun bedrijf. Je kan het spel ook later in het spel spelen. Het is het oude arcadespel, Paperboy. Sam bestuurt de auto en Max werpt de SOL disks. Je kan de auto besturen met de muis of met de pijltoetsen van het toetsenbord. Max werpt de disks met de rechter muisknop. Raak 10 zombies met een SOL disk voordat de tijd om is. Je kan het spel verlaten door rechtsonder op de pictogram te klikken. Zodra je de antenne wint, zal je die automatisch op de auto plaatsen. Stap in de DeSoto en ga naar Stuttgart.

Stuttgart

Je komt bij een kasteel met een rij zombies voor de deur. Deze zombies kan je ook niet verstaan. Klik op de deur om het kasteel in te gaan. Agent Superball is de portier. Superball zal je niet binnen laten. Hij zegt dat je in de rij achter de zombies moet wachten. Onderzoek na het gesprek de omgeving. Klik op de afvalbak naast de deur. Sam pakt een pakje kruidnagelsigaretten eruit - knoflookkruidnagel sigaretten. Ga naar de rechterzijde en je komt op het kerkhof met een opengraf. Klik op het opengraf om hersenen te krijgen. Probeer de hersenen aan een Zombie te geven. Ze houden wel van hersenen. Achter de zombies, is een stenen gargoyle (waterspuwer) met een offerschaal in de hand. Gebruik de hersenen op de gargoyle om Sam de hersenen in de schaal te laten werpen. Het is te hoog voor de Zombies om het te bereiken. De rij is nu leeg. Voordat je het kasteel binnen mag van Superball moet je eerst de sigaretten verwijderen. Leg het sigarettenpakje terug in de afvalbak en je stapt het kasteel binnen.

Einde Demo

 

Kasteel

Het is geen kasteelfabriek die zombies maakt, maar een rave club geleidt door vampier Jurgen. Hij herkent Sam en Max van de TV. Praat met Jurgen. Je kan hem niet vernietigen zonder de bron van zijn kracht te vernietigen. De zombies vinden hem goed wegens zijn rijmen en dansbewegingen. Blijf doorvragen voor sommige aanwijzingen over hoe hem te verslaan. Als je over Midtown Cowboys vraagt zal hij je vertellen dat het de populairste TV programma - een nieuwe locatie komt dan op de map - de TV Studio. Vraag ook over het dansen.

Tot slot daagt hij je uit voor een rijmduel.

 • Sam: Count Cryptwind Deathgrasp.

 • Max: Baron Bat-Anguish von Nightmare.

 • Max: We'll knock you out deader than Bela Lugosi!

 • Sam: Our world is endless torment and sorrow.

 • Max: 'Cause all creation ends in death and decay.

De zombies vinden het goed! Jurgen is boos en zuigt wat bloed uit het hoofd van Max. De rijmen van Jurgen zijn een kopie van Max, maar toch vinden de zombies hem beter. Je kan ook andere antwoorden geven voor de fun. Pak bij de openhaard van de tafel een typemachinelint. Aan de overkant van de dansvloer, pak je een fleswater van de bar. Onderzoek de draaitafel van de DJ. Druk op de knoppen tussen de draaischijven. Elke knop speelt een verschillend woord door de muziek. De knoppen onder op de draaitafel verandert de muziekstijl en de richting van de spotlight. Druk op de tweede onderste knop van links, zodat de spotlight over Jurgen gaat.

Ga rechts naar de doodskist en boekenkast. Lees het gedicht op de doodskist. Het laatste woord in elke lijn komt bekent voor, omdat je het hoorde toen je met de knoppen van de draaitafel knoeide. De boekenkast heeft ook een gedicht, maar het is versleten zodat Sam het niet kan lezen. Ga terug naar de draaitafel en klik op de knoppen die met deze woorden corresponderen: death; sepulcher; embrace; letters. Deze knoppen zijn willekeurig en veranderen telkens als je de episode speelt. Wanneer je de knoppen in de correcte volgorde indrukt, zal de doodskistdeur openen. Klik op de open doodskist om een geheime gang in te gaan. Je komt boven op het balkon met een spotlight. Onder staat Jrugen te dansen en deze spotlight staat op Jurgen gericht. Pak de hoogtezonlamp uit je inventaris en klik het op de spotlight om de lampen te verwisselen. Jurgen verbrandt zich door de hoogtezonlamp. Verlaat de fabriek. Ga met de DeSoto naar de TV Studio.

Midtown Cowboys TV Studio
De opname voor een Speciale Episode van de Midtown Cowboys kan beginnen. Sam en Max zijn de sterren van deze show, Bessie (de koe) en Philo Pennyworth a.k.a. Mister Featherly (de kip) zijn de medespelers. Praat met Featherly. Praat dan met de regisseuse. Vraag ook waar de episode overgaat. Selecteer als je alles gevraagd hebt "Let's film" en zie de show. Na de show verlaat je de TV Studio.
 

Stuttgart
In het kasteel zie je dat Jurgen een fles alcoholische drank van het merk Old Gutsmack malt liquor in zijn handen heeft -- hetzelfde merk dat je promootte in de Midtown Cowboys show. Verlaat de fabriek. Pak het knoflookkruidnagel pakje sigaretten uit de afvalbak. Ga naar huis.

Kantoor
Bekijk de oranje ceremoniële urn naast het venster. De urn is gevuld met wijwater. Vul de waterfles uit je inventaris met wijwater. Klik dan de fles met wijwater op Max. Na het drinken van het wijwater, verschijnt een aureool boven het hoofd van Max. Dit zal blijven tot het wijwater uitgewerkt is.
 

Stuttgart

Alvorens het kasteel in te gaan drinkt Max weer van het wijwater. De aureool zal boven zijn hoofd verschijnen. De werking is van korte duur, maar je mag de fles niet mee naar binnen nemen. Handel dus snel zodat Jurgen het bloed drinkt van Max, als Max nog de aureool boven zijn hoofd heeft. Leg de fles wijwater in de afvalbak, ga snel naar binnen en daag Jurgen uit voor een rijmduel. Als je het duel al een keer gewonnen hebt, kan je rechtstreeks in duel met Jurgen gaan, anders zie hierboven voor de oplossing. Jurgen drinkt het bloed van Max, en dit keer zal het niet goed gaan. Jurgen verdwijnt via een lift in de openhaard. Volg hem naar zijn geheime kamer. Je bent dood!. Sam en Max zijn zombies.

 

Praat met Zombie Abe Lincoln. Dit is niet dezelfde marmeren Abe die in Stinky zit, maar de echte Abe Lincoln, die onlangs uit zijn graf is geklommen. Het laatste wat hij zich kan herinneren is dat hij een spel speelde met zijn vrouw, Mary Todd. Ga naar de drie zombies. Er is er nog maar één over en Sam en Max kunnen hem nu verstaan. Klik na het gesprek op Superball. Nu Sam en Max zombies zijn kunnen de mensen je niet verstaan wat je zegt. Klik op de deur van het kasteelfabriek. Zombie Abe Lincoln zal naar binnensluipen.

Praat op de dansvloer met de andere zombies. Voordat je met hun kan praten zal Flint Paper door het venster binnen stormen. Hij schiet de hersenen van Abe uit zijn hoofd. Praat met Flint . Wanneer hij realiseert dat je een Zombie bent, zal hij proberen je te doden. Neem de lift in de openhaard om terug te gaan naar de geheime kamer van Jurgen. Hier ontmoet je in een kooi je zielen. De zielen hebben geen interesse om zich te herenigen met je lichaam. Klik op het monster. Jurgen bouwde een speelkameraad, maar hij is niet af. Trek rechts van het monster aan de power hendel en het monster zal tot leven komen. Praat met het monster. Het is een gevoelige kerel en is eenzaam. Ook voelt hij zich onvolledig, omdat hij een paar lichaamsdelen mist. Klik op de lichaamsdelen, links van het monster. Je kan de onderdelen op het monster plaatsen voor de fun. Pak de buigtang van de vloer naast de alchimiemachine. Ga naar de doodskist van Jurgen. Je zielen staan hier. Lees het alchimieboek op de tafel naast de doodskist, met instructies voor het veranderen van chocolade naar goud.

Klik links van de uitgang op de verzameling houtenstaken die tegen de muur hangen. Sam zal een houtenstaak pakken. Bekijk het portret boven de houtenstaken. Het is een schilderij van Jurgen in de club, die voor een boekenkast staat. Dit is de boekenkast met het onleesbare gedicht. In het portret, kan je het laatste woord van elke zin lezen: abyss; razors; pain; parents. Klik op de lift om naar de club terug te keren.

Flint is nog hier. Ga naar de DJ draaitafel. Druk op de knoppen die met de woorden in het portret corresponderen: abyss; razors; pain; parents. De boekenkast naast de doodskistgang zal openen. Ga door de opening en je komt uit de boekenkast achter Flint. Hij schrikt van jullie en valt neer. Terwijl Max het bloed uit de voorhoofd van Flint zuigt, zal Sam de hersenen van Lincoln van de vloer pakken. Ga terug naar huis.

Stinky's Diner
Op straat zie je de hand van Jesse James, Stinky's Diner in rennen. Stinky is vastgebonden achter de balie, en de hand houdt haar als gijzelaar. Pak je pistool uit je inventaris om een schietgevecht met de hand te krijgen. Dit raadsel hangt af vanwaar Sam zich bevindt wanneer je met het pistool schiet. Als je rechts van de hand staat en schiet, zal elk schot de hand dichter naar Stinky verplaatsen. Als je zich links van de hand staat, zal elk schot de hand dichter naar de teercake verplaatsen. Als je op Stinky klikt, zal zij om hulp schreeuwen, de hand zal op haar richten en zal een stap terug zetten. Ga aan de linkerzijde staan en blijf schieten tot de hand dichtbij de teercake is. Klik dan tweemaal op Stinky om de hand dichter naar de teercake te verplaatsen. Tot slot schiet je opnieuw op de hand, het zal rechtstreeks in de teercake belanden en vast komen te zitten. Je kan nu de Jesse James hand pakken.

Sybil
Als je binnenkomt, zal zij je inschrijven op de kandidatenlijst. Ze heeft 2 andere kandidaten - Harry Moleman en Featherly maar ze weet niet welke geschikt is. Praat met iedereen. Ze verstaan je wel niet maar zeggen wel iets terug. Sybil verdraagt Zombies, misschien is het monsters wel de perfecte kandidaat voor haar.

Stuttgart
Ga naar de geheime kamer en praat weer met het monster. Vertel hem dat je een perfecte bruid voor hem hebt Hij is geïnteresseerd.

Selecteer "Let's go meet Sybil" en hij gaat met je mee.

Sybil
Sybil test de drie vrijgezellen kandidaten om de verliezers eruit te halen en op de perfecte kandidaat te komen om haar vriend te zijn. De drie kandidaten zijn het gevoelige monster, Featherly, en Harry Moleman, die duidelijk iets tegen zombies heeft. Sybil is niet geïnteresseerd in Sam en Max. Om de kandidaten te testen, stelt Sybil drie vragen. Klik op de vragenlijst op haar bureau om haar te helpen een vraag te selecteren. Nadat Sybil elke vraag stelt, zullen de vrijgezellen hun antwoorden geven. Aanvankelijk zal niemand indruk op haar maken. Sam en Max moeten de verkiezing saboteren.

 1. My last boyfriend was a real jerk. I'm looking for a man who's kind, upstanding, good to everyone, and never cruel. Prove to me you've got a heart of gold.

 2. I'm looking for a guy who's good with his hands, unlike his last boyfriend. How would you show me you're good with your hands?

 3. The only thing I liked about my last boyfriend was that he had a way with words. He always knew the right thing to say. What would you say to me in a romantic moment?

Terwijl Harry Moleman over het antwoord op vraag nummer 3 nadenkt, klik je op de chocoladehart op de tafel naast hem. De zombiehater valt af, Sybil is niet geïnteresseerd in de ruige taal van hem. Ze stuurt hem weg en Superball neemt de plaats op de bank over van Harry. Nu Harry weg is kan je het chocoladehart pakken. Gebruik de hersenen van Lincoln en de hand van Jesse James op het monster. Klik dan op de vragenlijst om vragen 2 en 3 te herhalen. Het monster schijnt te winnen. We moeten enkel vraag 1 beantwoorden door het chocoladehart in goud te veranderen.

Stuttgart
Gebruik de buigtang op de super autoantenne van de DeSoto om het mee te nemen. Ga naar de geheime kamer. Het monster is mee gegaan. Gebruik de antenne op de alchimiemachine en trek aan de power hendel om de batterijen op te laden. Gebruik dan het chocoladehart op de alchimiemachine. Je krijgt dan een hart van goud. Gebruik dit op het monster en neem hem weer mee terug naar Sybil.

Sybil
Selecteer nu vraag 1. Met deze laatste gevoelige antwoord, besluit Sybil om hem te nemen. Maar wacht! In haar hart, weet zij wie haar ware soulmate is: het is Abe, niet het monster. Sybil gaat naar haar ware liefde en de drie kandidaten verlaten het bureau. Sam en Max zijn alleen in het bureau.

Pak de soul mater van haar bureau.

Stuttgart
Geheime kamer: Sam zal de zielen uit de soul mater schudden. De zielen worden herenigd. De zielen werden gemixt! Nu is Sam, Max en Max is Sam. Er is geen tijd om het te regelen, omdat Jurgen wakker is geworden. Je bent nu Max (maar het is werkelijk Sam, in Max lichaam). Gebruik de houtenstaak uit je inventaris op Jurgen. Hij slaat het uit je hand. Trek aan de hendel van de Soul Sucker machine, rechts van Jurgen. Klik dan op de tanden van de machine om de machine in te gaan. Je zielen zullen opnieuw van je lichaam worden gescheiden, maar de soul mater in je inventaris duwt ze weer terug. Gebruik de soul mater op het monster en herhaal dan het proces. Dit keer zullen de zielen van Sam en Max in het monster gaan.
 

Als monster, pak een andere houtenstaak uit de trofeekast. Gebruik de staak op Jurgen. Hem lukt het wel om de staak in zijn hart te steken. Jurgen struikelt in zijn eigen soul machine. Flint is opgestaan, komt schietend binnen en treft het monster. De zielen van Sam en Max knallen uit het lijk van het monster en Sam wordt herenigd met zijn lichaam. Terwijl Max zijn ziel achtervolgt in de kamer, zegt Flint dat hij Bosco op gespoord heeft, maar Bosco was toch van de aarde verdwenen!
Einde

 

Episode 204: Chariots of the Dogs

 

Bosco is van de aardbodem verdwenen en Sam en Max moeten hem proberen te vinden. 

Tijdens deze zoektocht komen ze in contact met de hersenkrakende T-H-E-M.

 

Zoals Flint aan het eind van de laatste episode vertelde, wordt Bosco vermist! De episode start met Sam, Max en Flint die in de winkel van Bosco inbreken om hem te vinden. Maar Bosco is niet hier. Klik op de toonbank. Sam zal achter de toonbank springen. Klik op de spullen van Bosco aan de linkerkant van de toonbank. Bosco heeft alle spullen bewaart van de opgeloste zaken. Klik op het toetsenbord tegen de muur. Sam zegt dat dit toetsenbord de lasers controleert die de toiletdeur blokkeert. Boven het toetsenbord, is een geschreven bericht op de muur: De "code is in mijn hoofd“. Draai om en pak het speelgoed Moai hoofd op de vloer. Spring terug over de toonbank.

 

Ga aan de linkerzijde naar de "magnetron" x-ray machine. Gebruik het Moai hoofd uit je inventaris in de x-ray machine. Je krijgt dan een röntgenfoto. Gebruik de röntgenfoto op de x-ray viewer boven de toonbank. Binnen in het Moai hoofd is de code van het toilet: 5318008 (als je wil weten waarom Max en Flint dit zo grappig vinden, type het getal in op een calculator en lees het ondersteboven). Ga achter de toonbank terug en klik op het toetsenbord. Sam zal de code automatisch intypen. De lasers zijn nu uit, en je kunt het toilet ingaan.

Geheime kamer van Bosco
Het toilet is de geheime bunker van Bosco. Open het toiletdeurtje. Hierin heeft Bosco wijnflessen opgeslagen. Een wijnfles in ontkurkt is is na het lange liggen in azijn verandert. Pak de azijnfles. Lees de teksten op de toiletmuren: "Als je het explodeert zullen ZIJ ( T-H-E-Y) komen". (  Bosco denkt T-H-E-M). Zal dit een aanwijzing zijn over wie hem ontvoerde? Bekijk de modelvulkaan op de wasbak en de onvoltooide vulkanen op de planken. Zij lijken op de vulkaan, die Sam & Max op het Paaseiland in episode 202 tegengekomen zijn. De tekst boven de wasbak leest  "Niet groot genoeg. Groter!". Een andere aanwijzing?

Boven de vermommingen van Bosco, lees je een andere tekst op de muur: "Zuiveringszout + azijn = uitbarsting". Pak uit het opengebarsten vat wat zuiveringszout (soda/natriumbicarbonaat). Gebruik het zuiveringszout op de modelvulkaan op de wasbak en gebruik dan het azijn. Dit zal een uitbarsting veroorzaken, maar zoals de tekst achter de wasbak zegt, is het niet groot genoeg. Gebruik je pistool om een gat in het gesloten zuiveringszout vat te schieten. Giet dan azijn in het gat. Nu is dat geen grote explosie! In feite, blies het een gat in het plafond. Een ruimteschip zuigt Sam & Max omhoog via een lichtstraal! Zal het THEM zijn?

 

In het Ruimteschip
Bosco is hier. Hij is niet de Bosco die hij was. Bosco zal je vertellen dat hij een THEM detector creëerde waarmee hij het ruimteschip kon krijgen. Hij ging in een lift op het schip, en toen hij eruit kwam, stootte hij op zijn moeder. Hij liep terug in de lift, en toen hij de lift uit kwam, was hij een halve koe. Hij vraagt Sam & Max om te helpen om hem weer normaal te krijgen.


Praat met Bosco om meer informatie te krijgen. Hij denkt dat hij de THEM detector in de lift verloren is. Hij gebruikte het in de winkel om het schip te roepen. Rechts van Bosco, is de stoel van de kapitein, met een groot apparaat erachter. Klik op het scherm, en de AI computer van het ruimteschip zal tegen je praten. Krijg van AI wat informatie over wat er met Bosco gebeurde.

 

AI - artificiële intelligentie = Kunstmatige intelligentie (KI) is de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van een artefact dat een vorm van intelligentie vertoont.

Artefact (methodologie); een misleidende aanwijzing die het gevolg is van de keuze voor een bepaalde onderzoeksmethode.

 

Vraag waar de bemanning van het ruimteschip is, en je krijgt te horen dat de lift waar Bosco het over had, eigenlijk een time-shuttle is (tijdmachine). Je kan ook de "system settings" selecteren om de persoonlijkheid van AI te veranderen van politically correct naar suggestive, abusive, of passive-aggressive. Ga naar de lift aan de linkerzijde en bekijk de lift. Rechts van de lift, is een portable AI. Dit is een draagbare uitvoering van AI, waarmee je net sprak. Pak op de linkerzijde van de liftdeur de timecard uit de kaarthouder waarop geschreven staat "1963.1025 Bosco. “, en Sam zal het in de kaartlezer gebruiken om de liftdeur te openen. 

 

1963.1025 Bosco -- Bosco's winkel, 1963
De lift brengt Sam & Max naar de winkel van Bosco. Het is niet de winkel zoals je het kent. Praat met de moeder van Bosco. Ze zegt dat Bosco zojuist hier was, schreeuwend over een samenzwering en maakte rotzooi in de winkel. In 1963, had mevrouw Bosco nog geen kinderen, maar zij wilde baby's, zodat zij een babymakende machine uitgevonden heeft. Ze heeft al haar eigen DNA in de machine gebruikt en nu moet het met de DNA van de vader worden gecombineerd om een baby te maken. DNA kan uit speeksel worden verkregen. Als je over de vader van de baby vraagt, zal ze zeggen dat ze de DNA van de vader uit Washington D.C. gekregen heeft , van een aardige man in een donker kostuum. Wanneer je het gesprek met Ms Bosco beëindigt , zal Max zeggen dat hij nooit van meisjes gehouden heeft en dat het zonde van je tijd is. Ms. Bosco is verrast van dit. Ze is zo geïnteresseerd in Max, om een baby met hem te maken met de babymachine. Je kan zowel met Sam en Max proberen om haar te overtuigen dat Max niet de man voor haar is, maar Ms Bosco wil het niet horen. Ze valt op Max. 

Onderzoek de babymakende machine. Om het te gebruiken, moet je DNA monsters van de moeder en de vader mengen. Op de plank boven de babymachine staat een flesmelk waar melk uitgemorst is. Dit viel in de babymachine, mengde zich met het DNA van Ms Bosco en het  creëerde een halve Bosco - halve koe. Pak het reageerbuisje met wattenstaafjes, naast de babymachine. Ga naar het toilet. Klik op de wijnfles om de wijnfles te ontkurken. Je hebt dan een kurk in de inventaris. Ga terug naar de winkel. 

Op de vloer onder de pistolen, ligt een apparaat dat op de "carbon dating device" lijkt dat Sam en Max in episode 1 er een van hadden. Pak het gewijzigde carbon dating device en gebruik het op Max. Een timecard met het embleem van Stinky zal uitgeprint worden. Gebruik het apparaat op Sam en je krijgt nu een uitgeprinte timecard met het Intergalactic Freelance Police logo. Gebruik het apparaat op Ms Bosco en je krijgt een uitgeprinte timecard met de presidentiële zegel.
Neem een van de timecards uit je inventaris en plaatst het in de kaarthouder aan de linkerkant van de lift. Klik dan op de lift. Voordat je de kans krijgt om een nieuwe bestemming te kiezen, zal AI aan de kant van de lift vragen wat je denkt te gaan doen. Omdat Ms Bosco geïnteresseerd is in Max en niet wil meewerken aan een baby, heb je een catastrofale situatie veroorzaakt. AI dwingt je naar het ruimteschip terugkeren om na te denken wat je gedaan hebt.

Einde Demo

 

Ruimteschip
Terug op het ruimteschip is Bosco nog steeds een koe. Praat met Bosco. Je moet een DNA van de echte vader van Bosco zien te krijgen om deze in de babymaker machine toevoegen om Bosco weer normaal te krijgen en je moet uitzoeken hoe je mevrouw Bosco haar mening over Max kan veranderen zodat ze weer aan haar babymachine gaat werken, zodat Bosco geboren zal worden. Plaats de 3 timecards in de kaartenhouder naast de lift. Je hebt nu vier opties als je nu op de lift klikt:

 

 • 1963.0917 Ms. Bosco (Presidentiële zegel)

 • 1980.0710 Max  (Embleem van Stinky)

 • 2108.0303 Sam ( Freelance Politie logo)

 • 1963.1025 Bosco (Embleem van Bosco)

 

De naam op de kaart is de persoon die je gescand hebt om de timecard te krijgen. Het achterste getal is de verjaardagsdatum van het persoon, en het begin getal is het jaar waarin je naar toe gaat als je de timecard gebruikt. Het embleem vertelt op welke plaats je komt wanneer je de lift uitstapt. Kies een timecard naar keuze om mee te starten. Je kan het in elke volgorde spel.

2108.0303 Sam -- Sam & Max kantoor, 2108
Dit is het Freelance Politie bureau in de verre toekomst. Sam & Max zijn hier in een oudere versie van zichzelf. Toekomstige Sam is een beetje seniel. Praat met beide. Sam kan niet meer herinneren hoe je het koe probleem van Bosco oploste, maar hij heeft het over de kleefstof van Stinky. Bekijk het prikbord. Er is een advertentie voor de kleefstof van Stinky, die op een oud familierecept gebaseerd is, met een geheim ingrediënt, bitumen-13, dat het extra kleverig maakt. Er is ook een necrologie/overlijdensbericht (obituary) uit de lokale krant, over de dood van een Mariachi van de groep Pedro (Een Mariachi is een Mexicaans (straat)orkest). Het bericht is aan de onderkant niet te lezen, wegens waterschade, zodat je niet kan lezen waaraan hij stierf. Kies op de lift een andere bestemming.

1980.0710 Max -- Stinky's Diner, 1980
Grootvader Stinky staat hier achter de toonbank. Sam & Max zijn ook hier als jonge kinderen. Praat met jonge Max. Hij is bezig met het nieuwste Bluster Blaster spel. Een meisje genaamd Jennie Tallarico wilde met Max naar de Prom gaan (eindfeest van het schooljaar), maar hij wees haar af omdat ze niets van het Bluster Blaster spel begrijpt. Praat met jonge Sam. Hij bouwde de Bluster Blaster videokast van een zelfbouwpakket, en nu probeert hij de kast te bewerken. Sam vereist een nieuwe AI. Pak na het gesprek de schroevendraaier van de vloer. Probeer de portable AI op de lift met de schroevendraaier los te draaien. Het zal niet werken. AI is vastgeplakt met een één of ander soort kleefstof. Onderzoek alles in de Diner. Op de muur, rechts van de jukebox, is een briefdisplay. Het bevat een brief uit 1963, ondertekend door de president . Gebruik de schroevendraaier op de display om de brief te krijgen. Praat met grootvader Stinky. Hij is bezig om het recept voor zijn cake "gooey molasses tar cake" te verbeteren. Het is een oud familierecept, gebaseerd op een speciaal ingrediënt, die hij je natuurlijk niet vertelt. Gebruik het monsterwattenstaafje op de cake om een cake-monster te krijgen - links van de kassa. Nu je hier toch bent kan je proberen om grootvader Stinky, jonge Sam en jonge Max te scannen met het "Modified Carbon Dater", apparaat, maar het zal niet werken. Kies op de lift een andere bestemming.

1963.0917 Ms. Bosco -- Het ovale bureau, 1963
Praatje met Superball. Gebruik het monsterstaafje op Superball. Hij weigert om erop te spugen. Superball drinkt regelmatig uit een glas water. Geef de brief van de president uit de inventaris aan Superball. De inhoud van de brief is niet zo schokkend voorhem, maar wanneer hij leest dat de president gegeten heeft in Stinky's Diner, spuugt hij het water uit zijn mond en op de hoofdkussen op de bank. Gebruik het monsterstaafje op de vlek op het hoofdkussen om het DNA monster van Superball te krijgen. Vraag Superball wat hij bij het Witte Huis doet. Hij zal je zeggen dat één van zijn banen is, om iemand met een uitvinding hem een octrooi daarvan te geven. Superball zal je geen octrooi geven. Klik het cakemonster staafje op Superball en Sam zal om een octrooi vragen. Wanneer Superball vraagt welk ingrediënt het een unieke uitvinding maakt, zeg je "bitumen-13“ (het ingrediënt dat op de poster voor de kleefstof van Stinky in de verre toekomst werd vermeld). Superball zal je een octrooi geven dat je de exclusieve rechten verleent om je uitvinding op de markt te brengen. Gebruik het "Modified Carbon Dater" , apparaat op Superball om een nieuwe timecard te krijgen. De Superball timecard is gestempeld met de datum: 2008.0906, en heeft het logo van Sam & Max's kantoor. Klik op de lift. Voeg de nieuwe timecard aan de kaarthouder toe en kies dan Bosco. 

 

1963.1025 Bosco -- Winkel van Bosco, 1963
Pak het DNA monster van Superball uit je uw inventaris en gebruik het op de babymaker machine.

AI zal aankondigen dat de tijdstroom is veranderd. Ga naar de lift en klik op de "Home" knop om naar het ruimteschip terug te keren.

Ruimteschip
Bosco is geen koe meer. Maar het is ook niet de Bosco die we kennen. Blijkbaar is Superball niet de juiste vader. 

2008.0906 Superball -- Sam & Max's kantoor, 2008
Dit is je kantoor, in de dichtbije toekomst. Superball is hier ook, die dit keer de kastdeur bewaakt. Superball verklaart dat hij de verdwijning van de president onderzoekt, maar wanneer je hem over je zaak vertelt, wordt hij een beetje terughoudend. In feite, wanneer je hem vertelt dat je betrokken bent bij de tijdreis zaak, doet Superball iets met zijn bril die je maakt vergeten waarover je sprak. Had Bosco gelijkt? Is er een overheidssamenzwering op gang? Vraag Superball of het zijn verjaardag is. Hij zal zeggen dat het zijn verjaardag is, en dat er zojuist een Mariachi voor hem gezongen heeft. Pak van Max's bureautje de Boxing Betty afstandsbedinging. Sam zegt iets tegen Max, maar hij wordt onderbroken door een stem van buiten. Het is Sam, in de nabij toekomst. Hij vraagt om de afstandsbediening naar beneden te gooien, en in ruil daarvoor gooit hij je een ei

1963.0917 Ms. Bosco -- Het ovale bureau, 1963
Gebruik het monsterstaafje op de envelop van de president, dat op het bureau ligt om een DNA monster van de president te krijgen.

1963.1025 Bosco -- Winkel van Bosco, 1963
Gebruik het DNA monster van de president op de babymaker machine. 

Ruimteschip
Bosco is weer Bosco!  Nu nog zorgen dat Max van Ms Bosco afkomt. 

1980.0710 Max - Stinky's Diner, 1980
Toon het cake octrooi certificaat aan grootvader Stinky. Hij is zo kwaad dat hij zijn cake vernietigt. De tijdstroom wordt veranderd, jonge Stinky vond niet het kleefstof uit, en portable AI valt van de lift. Geef de portable AI aan jonge Sam. Hij download de data van AI in de Bluster Blaster en de kast zal de persoonlijkheid overnemen die je eerder selecteerde van de AI computer in het ruimteschip (politically correct). Het doel is nu om Max te laten ophouden het videospelletje te spelen. Om dat te doen, zal je de Bluster Blaster een andere persoonlijkheid moeten geven die Max zal ontmoedigen om het spel te spelen. Als je al eerder de centrale AI computer niet op "abusive", gezet hebt ga je dat eerst doen. Ga terug naar het ruimteschip. Praat tegen de centrale AI computer en selecteer bij systeem settings "abusive". Ga terug naar de Diner en geef dan de portable AI aan jonge Sam. Dit hoef je dus niet te doen als je eerder al de ""abusive" ingegeven hebt in de AI. 
Jonge Sam zal stoppen met spelen. Jonge Sam en Max gaan dan alsnog met het meisje Jennie Tallarico naar de Prom. 

1963.1025 Bosco -- Winkel van Bosco, 1963
Nu Max van meisje houdt, is Ms Bosco niet meer geïnteresseerd in Max. De tijdstroom is weer veranderd. 

Ruimteschip
Bosco is weer normaal. Voordat je naar huis kan gaan, gebeuren er weer vreemde dingen. We gaan naar een ander deel van het ruimteschip. 
Is hier T.H.E.M ? Een muzikale onderbreking volgt, waarin we zien dat T.H.E.Y een groep tijdreizende Mariachis zijn. De verrassing is teveel voor het zwakke hart van Bosco. Tegen het eind van het lied, word hij door de paranoïde buurt zo bang gemaakt dat hij een hartaanval krijgt en sterft. Nu is zijn ziel op het platform, en spoedig zal het door de Moai hoofden verpletterd worden. Sam & Max moet hem redden!

Wanneer het lied beëindigt, zullen de twee jongere mariachis de ruimte verlaten en de oudste blijft achter. Klik op hem om een gesprek te beginnen. De naam van de Mariachis groep is Pedro. Hij houdt toezicht dat het proces goed gebeurd. Hier is ook de timecard printer van het ruimteschip. Hij is niet tevreden over zijn baan. Hij houdt van door de tijd te reizen, maar hij heeft doordringende vragen waar hij een antwoord op wil hebben, zoals "hoe sterf ik" en "wat was er eerst, de kip of het ei?“. Je kan proberen om hem te ontmoedigen om met zijn baan op te houden, maar tot hij de antwoorden op deze vragen niet gevonden heeft, is oude Pedro niet van plan te stoppen. Klik op de printer, links van deur. Oude Pedro zegt dat je het niet aan mag raken. Klik op de uitgangsdeur, om terug naar het ruimteschip terug te gaan.

De jongere Pedro's zijn hier. Als Sam & Max binnen komen, dragen de twee Pedros de computer op om een idool timecard uit te printen. Pak de nieuwe "Embarrassing Idol timecard" uit de gleuf onder de AI computer. Jongste Pedro is de kapitein, en de op middelbare leeftijd Pedro is de communicatie leider. Praat met de kapitein. Hij kent Sam al als een beroemde ster. De kapitein wil zelf een solo carrière, maar heeft een grote doorbraak nodig. De andere Pedro is de communicatie leider, en hij is aan het luisteren of iemand "verjaardag“ zegt. Sam & Max proberen hem te overtuigen om op te houden met het zingen, maar deze Pedro houdt zo van zingen voor mensen op hun verjaardagen, dat hij er niet mee kan stoppen. Plaats de "Embarrassing Idol" timecard in de kaartenhouder van de lift. Klik dan op de lift en selecteer de Embarrassing Idol timecard om daar naar toe te gaan.

2006.1221 Soda Poppers -- Embarrassing Idol, 2006
Je arriveert op de Idols set, en Sam wint Idols, volledig met een platencontract van Bin-Bottom Records.

Je kan proberen om hem te overtuigen om het contract aan je te geven, maar verleden Sam heeft het niet. Nu, dan gaan we maar terug naar de tijdmachine. Verleden Sam en Max rennen de tijdmachine in, starten de tijdmachine voordat je een kans krijgt hen te stoppen
 


Ruimteschip
Praat met verleden Sam. Hij wil weten hoe je naar de maan gaat. Zeg dat je een schroevendraaier nodig hebt om op de maan te komen. Zeg dan dat je een schroevendraaier hebt, inruil voor het platencontract. Sam wil wel de schroevendraaier, maar niet ruilen voor het platencontract, omdat hij dat nodig heeft voor de Myra show in het verleden. Hmm, misschien kan Superball je helpen, met zijn geheugen truc? 

Praat weer met verleden Sam. Zeg deze keer dat hij een telefooncel tijdmachine moet hebben. Wanneer hij vraagt waar je die kan krijgen, zeg dat hij dat aan agent Superball in de toekomst moet vragen. Verleden Sam en Max springen in de lift om naar Superball te gaan. Wanneer zij terugkeren, zijn zij zeer verward waar zij zijn. Praat opnieuw met verleden Sam. Vertel hem dat hij een schroevendraaier nodig heeft. Zeg dan dat je er een hebt en inruil voor het platencontract. Dit keer herinnert hij niet waarom hij het platencontract nodig heeft, en overhandigt het platencontract. Geef het platencontract aan de kapitein. Hij kan aan zijn solo carrière beginnen. Één mariachi minder, twee te gaan. Bekijk de timecards in de kaartenhouder van de lift in close-up. Elke kaart toont de verjaardag van de persoon. Volgens de timecard van Superball, is zijn verjaardag 6 September. Ms Bosco is ook in September jarig, dat betekent dat het September is in het Ovale Bureau. 

1963.0917 Ms Bosco -- Het ovale bureau, 1963
Klik op de Septemberkalender, naast het bureau van de president. Klik op het vandaag plakkertje "Today!" en verplaatst het naar de zesde. Vraag nu aan Superball of het zijn verjaardag is. Wanneer Superball zegt dat het vandaag zijn verjaardag is, springt de mariachi uit de lift om voor hem te zingen. Klik snel op de lift vóór hij klaar is met zijn lied. Sam en Max keren terug naar het ruimteschip, en laten de mariachi achter in het ovale bureau. 

Ruimteschip
Nu de oude Pedro nog. Één van de vragen die hij had is hoe hij stierf.

Een overlijdensbericht van een Pedro was op het prikbord in het Freelance politie kantoor in de toekomst. 

2108.0303 Sam -- Sam & Max kantoor, 2108
Het onderste deel van het overlijdensbericht (obituary) is beschadigd, en de muur is ook beschadigd. Het vulkaanmodel van Bosco staat direct onder het prikbord. Je moet een verandering in het verleden aanbrengen om de vulkaan te verhinderen het overlijdensbericht in de toekomst te beschadigen. Ga terug naar de lift en selecteer de in nabije toekomst timecard voor Sam en Max's kantoor - 2008.0906 Superball. Pak daar dan de kurk uit de inventaris en gebruik de kurk op het vulkaanmodel. Ga terug naar het kantoor in de toekomst. Het overlijdensbericht is niet meer beschadigd, je kan het pakken en je leest dat Pedro aan het inhaleren van de dampen van inktlint gestorven is. Ga terug naar het ruimteschip om het slechte nieuws te vertellen.

Ruimteschip
Ga naar de zielverpletter ruimte en geef oude Pedro zijn overlijdensbericht. Hij wil nog weten wat eerst kwam, de kip of het ei, maar hij heeft het gedaan met die stomme printer. Onderzoek de printer. Sam zal het inktlint in de tijddraaikolk werpen. Ga terug naar de hoofdruimte en vraag AI om een andere timecard uit te printen. Zonder inkt, drukt het een lege timecard. Waar brengt deze kaart ons naar toe? Gebruik de lege timecard op de lift, klik dan op de lift en selecteer de lege timecard.

Het begin van de tijd
Het is het begin van alles. Praat met de kip Mr. Featherly. Geef het ei uit de inventaris aan M. Featherly. Sam zal het ei voor de kip ruilen. 

Ruimteschip
Ga naar de zielverpletter ruimte en toon Featherly aan Pedro. Hij verlaat het ruimteschip en het ruimteschip is in jullie handen. Sam stapt proungeluk op de zuigknop en de ziel van Bosco wordt opgezogen. Dichtbij het lichaam van Bosco, is een bedieningspaneel met een grote rode knop. Druk op de rode knop, om de brug uit te schuiven. Als je de brug uitschuift komt de lift met de mariachis, met een bericht uit de toekomst: "Wat je ook doet, schuif de brug niet uit! “. 

Het lichaam van Bosco tuimelt op het platform en het zelfvernietigingprogramma van het ruimteschip wordt inwerking gesteld. Het ruimteschip neemt koers naar het begin van het heelal. Wanneer de tussenscène beëindigt is, ga je links naar het andere bedieningspaneel en druk op de zuigknop. Het lichaam van Bosco wordt opgezogen naar de Bermuda driehoek, maar hij is te zwaar en na een paar seconden valt hij weer op de vloer. Klik op de tijdcontroles naast de zuigknop. Sam kan met zijn vinger het uurwerk tegenhouden, maar kan dat maar voor een paar seconden volhouden. Druk opnieuw op de zuigknop. Terwijl het lichaam van Bosco in de lucht zweeft, gebruik het cakemonster staafje op de tijdcontroles. De tandwielen worden geblokkeerd en het lichaam van Bosco zal omhoog worden gezogen. Ren nu naar het lichaam van Bosco en klik op het lichaam. Sam en Max klimmen naar de Bermuda driehoek, springen in de driehoek en nemen Bosco mee. See you in Hell!
Einde

 

Episode 205 - What’s New, Beelzebub?

 

De vijfde en laatste episode uit het tweede Sam & Max-seizoen. De duivel is uit op de ziel van Bosco en Sam en Max moeten deze proberen te redden. In de hel is het echter niet veilig, ook niet voor de Freelance Police. Sam en Max moeten proberen te ontsnappen uit de greep van Satan voordat ze zelf het loodje leggen.
 

Rivier Styx
 

De Styx (letterlijk "Haatstroom") is in de Griekse mythologie de rivier die de bovenwereld scheidt van de onderwereld.

 

Sam & Max bevinden zich in het ondergrondse metrostation van de Styx Rivier. Ook het lichaam van Bosco valt erbij. Onderzoek alles. Ga naar de rechterzijde en praat met The Death- Harry Moleman. Volgens Harry, moet je Bosco in de hel volgen, om zijn ziel terug te krijgen. De enige manier omdat te doen is door een rit in de Soul Train te nemen. Om de Soul Train te gebruiken heb je een betaalpenning/munt (token) nodig. Om die te krijgen moet je sterven. Klim op de ladder, uiterst rechts in het scherm om de straat te bereiken.

Straat
Praat met Momma Bosco. The Death gaf haar een munt, maar ze liet de munt in haar woning. Een explosie vernietigde de trap van haar woning. Nu kan zij niet terugkeren naar boven om de munt te halen en wij kunnen dat ook niet. Misschien kan Sybil helpen. Ga in haar kantoor. Ze heeft plannen om met Abe te gaan trouwen! Goed ding is dat ze het monster van Jurgen heeft om haar te helpen. Het monster is niet zo enthousiast. Het schijnt dat hij nog smoorverliefd op Sybil is. Praat met beide. Ga dan terug naar de straat en zie dat Stinky gesloten is, zo gaan we opbezoek in de garage bij de COPS.

Praat met hen over je auto. Ze hebben lachgas voor de auto, die de auto snel als de bliksem zou maken, maar DeSoto is dood en de COPS kunnen het niet repareren. Ga richting Sam & Max's kantoor. Flint is nog steeds in Bosco's winkel opzoek naar Bosco. De deur van je kantoor wordt geblokkeerd door de tijdreis lift en je kan dus boven in het kantoorgebouw niet naar je kantoor. Ga links van het kantoorgebouw naar Jimmy. Jimmy bevindt zich voor zijn nieuwe casino. Hij heeft de Maimtron 9000 robot omgebouwd in een casino. Praat met hem en hij vertelt dat hij één of ander soort computersysteem zoekt voor zijn nieuwe laserlichtshow. Geef hem de portable AI computer voor zijn lasershow. Jimmy gebruik meteen de AI. De robot komt weer tot leven en de ratten vluchten uit de casino wegens illegaal gokken. Gebruik het ei uit de inventaris op het kantoorvenster. Sam in het verre verleden gooit de afstandsbediening terug. Gebruik de afstandsbediening op de Maimtron robot. Nu je controle over de robot hebt, kan je gemakkelijk het venster van Bosco's winkel bereiken om de munt van de Soul Train te pakken. Loop dus naar Bosco's winkel en klik op het verlichte venster. De Soul Train munt komt dan in de inventaris. Ga terug naar het ondergrondse metrostation. Geef Harry de Soul Train munt en we gaan rechtstreeks naar de Hel baby!

Welkom in Hel - LLC
Queen Jurgen :) bemant de receptie, en is niet erg behulpzaam wanneer je vraagt om zijn baas te spreken. Bovendien heeft Satan het erg druk.

Einde Demo

Vraag om een rondleiding, en Jurgen zal je meedelen dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Ga naar rechts en klik op de dubbele deuren om het hoofdkantoor in te gaan. Het hoofdkantoor is volledig gevuld met ex-schurken die veroordeeld zijn voor kantoorwerk. Praat met iedereen. Pak de hel koffiemok van het Shambling Corporate Presence bureau en pak de identiteitskaart van Brady Culture van zijn bureauhokje. Ga naar de keuken. Je oude goudvis, Mr. Spatula is hier. Het koffiezetapparaat is leeg en de koelkast is op kamertemperatuur. Ga rechts naar het einde van het kantoor. Klik op de deur met de hoofden van Sam & Max erboven, om naar de achterkamer te gaan.

In de archiefkamer zijn alle gegevens opgeslagen van alle personen die Sam & Max in de loop van de jaren gedood hebben. De lades zijn afgesloten. Tussen de Sam and Max standbeelden zijn vijf diorama's (kijkkasten). Deze bevatten de persoonlijke hel van: Bosco, DeSoto, Kerstman, Elf en grootvader Stinky. Klik op elke diorama om te zien wat er binnen gebeurt. Om de hel in te gaan, moet je de identiteitskaart van Brady op de kaartlezer gebruiken. Na het openen van de hel, kan je hen op elk ogenblik bezoeken door op de kaartlezer te klikken.

 

Naakte Bosco en DeSoto
Ga de persoonlijke theater hel van Bosco in. Hij staat naakt voor zijn moeder, zijn therapeut en één van T.H.E.N. Het publiek zijn slechts demons in eigen persoonlijkheid. Praat met Bosco. In feite, krijgt hij een wortelkanaalbehandeling tijdens de algebraquiz! De tandartsstoel staat al klaar. Pak de lachgastank, naast de tandartsstoel. Klik dan op het pictogram rechtsonder in het scherm om uit de diorama te stappen. Klik op de kaartlezer en ga de persoonlijke hel straat van DeSoto in. De auto rijdt te traag om met voldoende snelheid via de schans hoog in de lucht te springen. Ga uit de diorama. Klik de lachgastank in de open Desoto diorama. Dit zal de auto moeten versnellen volgens de COPS! Klik op de kaartlezer en ga terug naar de DeSoto hel. Klik dan op de lachgastank om in volle snelheid de schans te nemen! De sprong gaat zo hard dat je uit de Desoto diorama springt en terechtkomt in die van Bosco! Nu de DeSoto vrij is en de demons niet meer naar Bosco kijken, zijn hun zielen vrijgegeven! Maar zelfs ze nu niet meer gevangen zijn in hun persoonlijke hel, bezit Satan nog hun zielen. Ga terug naar het hoofdkantoor. Satan is niet tevreden over Brady. Je zal iets moeten creëren om de aandacht van de Satan te krijgen. Ga terug naar de achterkamer.

Kerstman en de Elf
Klik op de kaartlezer en ga dan de Kerstman workshop diorama in. Praat met de Kerstman. Hij is niet vriendelijk tegen baby's. Wanneer een baby met de Kerstman praat, laat hij de baby schrikken. Je kan zeggen dat de kinderen de persoonlijke hel van de Kerstman zijn. Praat met de Kerstman over wat hij doet. Bekijk het kerstcadeaupakje, links van de Kerstman. Het bevat een Rex Skirmish action pop. Gebruik je pistool op het pakje maar de kogel stuit terug. Verlaat de diorama. Klik op de kaartlezer en ga dan naar de speelgoedfabriek diorama van de Elf. Hij werkt aan het nieuwste speelgoed voor Kerstmis - het Rex Skirmish hero action figuur.  De Elf vertelt je dat het hoofdkantoor zijn speelgoed terugstuurt. Wat de Elf ook probeert het wil maar niet lukken. Het terugstuiteren van de kogel bij de Kerstman was toe te schrijven dat het speelgoed goed gepantserd is. Je moet de Elf helpen een stuk speelgoed te creëren dat de kogel niet tegenhoudt. Vertel tegen de Elf dat hij een een speelgoed moet creëren met een "commando style" en "acid for blood" uitrusting (voor de tweede uitrusting dat hij je vraagt kan je selecteren wat je wil). Ga terug naar de Kerstman diorama. Schiet op het kerstcadeaupakje. Zonder de beschermende pantser, doordringt de kogel de pop en zijn zuurrijk bloed brandt een gat in het platform. Nu glijden de baby's naar de de hel van de Elf. De ziel van de Kerstman en de Elf zijn nu ook bevrijdt. Je gaat automatisch terug naar de achterkamer, en de Efficiency Helmeter noteert er weer 2 minder. Ga terug naar het hoofdkantoor. Satan is hier, dit keer scheldt hij Hugh Bliss uit. Hij is nog te druk bezig om je te ontvangen. Ga terug naar de achterkamer.

Grootvader Stinky en de ratten
Klik op de kaartlezer en ga de Stinky kookshow diorama in. Je komt in de kookshow waar het demon meisje, Stinky de host dame is en grootvader Stinky de sidekick is. De ratten die eerder in het robotongeval stierven is het publiek. Praat met grootvader Stinky om te weten te komen wat deze plaats zo helachtig maakt. Hij beweert dat het meisje Stinky zijn protégé was (beschermeling). Hij is jaloers dat zij nu de show presenteert. Aan de linkerkant van de set is een boekenkast met biografieën die door het meisje Stinky geschreven zijn. Klik op de boeken om er een boek uit te pakken - Stinky's Baby boek. Praat met de ratten in het publiek. Één van hen gebruikt een vloekwoord, en Hugh Bliss censureert het woord met een beep. Als officiële censor, kan hij niet toestaan dat op live televisie te tonen. Als het opnieuw gebeurt, zal hij gedwongen worden om de show te annuleren. Dat komt grootvader Stinky goed uit. Stap uit de diorama. Wanneer je terugkeert in de achterkamer van de Hel, zie je Harry Moleman weglopen van een open dossierlade. Klik op de lade om een blik in de lade te nemen Het is de lade van Two Teeth Jimmy en zijn persoonlijke dossier is enorm. Ga terug naar de straat - Stap dus in de Soul Train en gebruik de ladder.

Loop naar de Pimp Le Car garage. Jimmy is hier, biddend voor zijn zoon Timmy om beter te worden en Harry die op de kleine rat wacht tot hij zal sterven. De persoonlijke dossier van Timmy ligt op de vloer. Hij heeft een zonde vrij leven geleidt, zodat wanneer hij sterft, hij naar de Hemel zal gaan. Probeer het dossier van Timmy met die van Jimmy te vervangen. Harry zal dat niet toe laten. Ga naar Sybil. Zij is nog bezig met haar huwelijk, en het smoorverliefde monster is nog steeds verdrietig. Als je hem vraagt hoe hij zich voelt, zal hij vragen om hem te doden. Schiet dan met je pistool op het monster. Harry zal binnenkomen. Verlaat Sybil en ga terug naar het bed van kleine Timmy. (Als je te lang wacht, zal Sybil het monster terug tot leven brengen, maar je kan het dan weer neerschieten). Verwissel snel het dossier van Jimmy met het dossier van kleine Timmy. Dit is allemaal teveel voor de zieken rat. Hij sterft. Harry keert terug om de ziel van Timmy naar de hel te brengen. Ga naar de achterkamer van de Hel terug. Klik op de kaartlezer en ga naar de kookshow diorama. Timmy is nu ook hier bij de andere ratten. Praat met Timmy. Timmy vloekt erop los en Hugh Bliss annuleert de show ter plekke. Grootvader Stinky is nu bevrijd!
 

De Persoonlijke Hel van Sam

Je hebt al je vrienden uit hun persoonlijke hel bevrijd, maar je moet de Satan nog overtuigen om hun zielen op te geven. Ga terug naar het hoofdkantoor. Satan zegt dat hij graag je vrienden zal bevrijden - Sam moet alleen wat papieren ondertekenen. Sam ondertekent zonder de tekst te lezen, en weg is Sam. Wat gebeurd er? Hij wisselde zijn ziel uit voor de anderen, en nu zal Sam eeuwig in zijn eigen persoonlijke hel… doorbrengen. Je bent terug in je kantoor, maar je hebt een nieuwe kleine vriend: Peepers van de Soda Popper. Peepers staat onder een brandkast die losjes aan een touw hangt. Pak de zaag van Max's bureau. Open de kast deur. Leonard ligt hier nog steeds vastgebonden op de bovenste plank. Blijkbaar is dit zijn persoonlijke hel! Kijk door het gat in de kantoormuur (boven de bank, links van de ingangsdeur). Je ziet een reusachtig Max. Je bent in een diorama zoals de anderen waren. Max kan niet binnenkomen - hij is te groot. Werp de identiteitskaart van Brady door het gat zodat Max het kan gebruiken om de diorama in te gaan. Max valt demon Peepers aan en je bent bevrijd (samen met Leonard).
 

Hel
Satan verwachtte je niet zo snel terug te zien. Satan heeft een manager? Het zijn de Soda Poppers die achter dit alles zitten. Na het doden van Brady Culture in episode 101, realiseerden zij hoe goed het voelt om slecht te zijn. Ze haten vooral Sam en Max voor het ruïneren van hun verjaardag, precies vandaag één jaar geleden. Het ergste was dat toen de mariachis nooit kwamen om voor hen te zingen. De Poppers waren moe geworden van de ouderwetse methodes van Satan en hebben hem ontslagen. Niemand kunnen nu de Poppers tegenhouden van een totale wereldoverheersing. Zij hebben drie doelstellingen om de Apocalyps (reeks chaotische, dramatische gebeurtenissen, die doen denken aan het einde van de wereld) te bewerkstelligen.

 
1: Een vrouw verleiden en de nieuwe Hellspawn creëren (Hellspawn is fictief figuur uit het stripboek Spawn). - Peepers zit er bovenop
2: De mensheid verleiden de oorspronkelijks zonde te herhalen - Whizzer is er mee bezig
3: Een nieuwe moderne ziel voor de Hel winnen - Specs zal hiervoor zorgen

 

Ga naar de oppervlakte en zie wat de Poppers … veroorzaakt hebben.

Straat

Bosco en zijn moeder ontmoeten elkaar voor zijn winkel. Ga naar binnen, waar Flint een vrijgezellenfeest voor Lincoln georganiseerd heeft. Bosco en M. Featherly zijn naakt, het monster geeft een striptease en iedereen is dronken. Ga terug naar de straat. Buiten staat je DeSoto. Satan is hier. Hij denkt dat als Sam & Max de Soda Poppers tegenhouden, hij het kan overnemen. Satan heeft een doos met materiaal meegenomen, toen hij zijn bureau moest ontruimen. Klik op de doos om wat materiaal te lenen. Sam pakt een ketting van paperclips, een zak met varkensvlees snacks, en een kruidenierslijst uit de doos.

Peepers

Ga naar Sybil. Peepers ligt uitgespreid op de bank en probeert Sybil te versieren en het schijnt te werken! Loop naar het kantoorgebouw. Timmy is hier, naast de robot. Hij voelt zich beter, maar is verbaast dat de Soda Poppers nooit verschenen om hem in het ziekenhuis te bezoeken. Hij is de grootste fan van de Poppers. Timmy kan je de leeftijd van Specs vertellen, de naam van Whizzer en hoeveel keer Whizzer getrouwd is. Als je probeert om de echte naam van Peepers te vragen, wordt het antwoord weg gepiept. Ga terug onder naar de hel.

 

Ga naar het hokje van Hugh Bliss. In zijn hokje hangt een lijst van zeven woorden die moeten worden gecensureerd. Ruil de kruidenierslijst met de vloeklijst van Hugh. Nu zal Hugh ophouden de vloek woorden te censureren. Hij zal nu de woorden op de kruidenierslijst van Satan weg piepen - (soda staat ook op de lijst!). Ga terug naar de oppervlakte.

Praat met Timmy. Nu zullen de woorden niet gecensureerd worden en kan hij Peepers echte naam vertellen: Dick Peacock! Ga terug naar Sybil en praat met Peepers. Zijn echte naam doet hem zijn das om. Sybil realiseert dat hij gestoord is en Sam & Max hebben hem van haar gered. Nu nog even de andere 2 Soda Poppers bijwerken.

Specs
Ga naar de COPS garage. Specs is hier. Hij probeert de ziel van Chippy te winnen door een ouderwets muzikale duel te winnen. Chippy weet niet veel van muziek. Zie een barst in de grond tussen Sam & Max's kantoor en de winkel. Gebruik de paperclipketting op de barst om één Mimesweeper cartridge uit de ondergrondse te vissen. Ga terug naar Specs. Gebruik de cartridge op Chippy. Nu kan de arcademachine weerstand bieden en is Specs verslagen.

Racespel

Praat met de COPS over hun nieuwe racespel. Ze vertellen je dat alle ratten uit de stad onlangs uit de Hel vrijgelaten zijn. Speel het racespel. Schiet op de duivel ratten om hen terug te sturen naar waar ze behoren, alvorens ze de auto raken, anders verlies je een punt. Je zal er geen prijs voor krijgen - Je hoeft het racespel niet te spelen om de episode op te lossen.

 

Whizzer
Ga naar Stinky's Diner. Whizzer is hier, sprekend met het meisje Stinky over het ondertekenen van een exclusieve overeenkomst voor zijn verboden appelcider. Je moet hem tegenhouden!  Vraag aan grootvader Stinky hoe je kunt helpen. Toon het babyboek aan grootvader Stinky. Hij vertelt je om pagina 33 te lezen. Het is een recept voor "The Cake of the Damned" - vissticks, teer en ice cream koffie. Wanneer Sam de naam van de cake uitspreekt, veranderd zij en een cake. Praat met grootvader Stinky, en hij zal je vertellen dat hij met het duivel voedsel geëxperimenteerd heeft. Het meisje Stinky/Cake Stinky is één van zijn creaties. Je kan het meisje Stinky terug naar normaal draaien met een rib, maar grootvader heeft er geen. Pak een fles appelcider en verlaat de diner. Ga naar Bosco's winkel. Probeer de zaag op het monster te gebruiken, maar de toeschouwers houden je tegen. Giet de appelcider in het vat naast het monster. Wanneer ze van de cider drinken, vallen ze in slaap. Gebruik nu de zaag weer op het monster en je zaagt er een rib uit. Ga terug naar Stinky's diner en gebruik de rib op de cake. Het meisje Stinky is nu sterk genoeg om Whizzer af te wijzen.
 

Vuurkrater van de hel
Ga naar buiten. Sam & Max vertellen Satan dat zij de Poppers verjaagt hebben. Het is tijd voor de overname, maar de Poppers geven zich niet verloren. Ze gebruiken hun demon wapens. Peepers kan met zijn ogen laserstralen schieten. Whizzer schiet met vuur wanneer hij plast. En Specs heeft een soort bondage wapen. De Poppers gooien Sam & Max in de vuurkrater van de hel door een bel, boek en een kaars te gebruiken. Je bent nu gevangen in de vuurkrater zonder vluchtroute. Je bent al een keer ontsnapt uit de helkrater in episode 201. Sam & Max springen in de slee en vliegen terug naar het hoofdkantoor. Het sneeuwt nu in de Hel!

The Final Battle
De commissaris belt en Max neemt de telefoon op. De commissaris heeft een paar berichten voor de Freelance Politie. Ze moeten de Poppers verslaan, omdat Sybil op het punt staat om te gaan trouwen en dat ze Max als getuigen bij haar huwelijk wil. Je moet de Poppers in de hel vuurkrater werpen,zoals ze bij jullie deden. Zij kunnen niet via de tijdreizende slee ontsnappen! Om de krater te openen, moet je de procedure herhalen die de Soda Poppers gebruikten: luid de bel, sluit een boek en blaas een kaars uit.

De Shambling Corporate Presence (SCP) leest een boek. Er is een bel bovenop het ijscowagentje. Gebruik je pistool en schiet op de bel. Dit krijgt de aandacht van de SCP. Hij sluit het boek en stuitert naar het ijscowagentje om wat roomijs te pakken. Klik op het ijscowagentje om zelf een roomijsbolletje te pakken. Loop nu naar de Poppers. De kaars ligt in een een hoopje sneeuw. Pak de kaars en gebruik de kaars op de Poppers. Whizzer zal op de kaars plassen om de kaars aan te steken. Wanneer Sam het uitblaast, gebeurt er niets. Het ritueel is, dat één Soda Popper het uitblazen moet. Vandaag is het de verjaardag van de Soda Poppers. Op verjaardagen blazen we kaarsjes uit op een verjaardagstaart. Je kent het recept - pagina 33 van Stinky's babyboek.

Ga in de keuken en zie Mr.Spatula in de water cooler. We kunnen hem als visstick gebruiken. Gebruik de koffiemok in de water cooler, dan het teer cake monster (tar cake sample) en het roomijsbolletje en je hebt een taart. Plaats de kaars op de taart en pak dan de taart. Gebruik de taart op de Poppers. De mariachis komen voor hen zingen. De Poppers blazen de kaars uit en de helkrater opent onder hun voeten. Je hebt deze episode voltooid. Ga zeker naar de bruiloft van Sybil en Lincoln… en een kleine verrassing daarna :)

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum

Henk

Free Web Hosting