09-04-2010

 

1953 - KGB Unleashed

 

1953 - KGB Unleashed (Phobos 1953) is gebaseerd op echte projecten van de Ministerie van Staatsveiligheid van de USSR (de voormalige KGB). In die tijd testten ze de grenzen van het menselijk uithoudingsvermogen, telepathie en onderzochten naar de psychologische impact van angst op het menselijke organisme. De realistische visuele stijl van 'Phobos 1953 " herschept de Sovjet-Unie van de jaren vijftig: de ondergrondse Shelter (schuilplaats) interieur wordt in het spel weergegeven met behulp van echte Sovjet militaire plannen, en het  aanwezige materiaal is gebaseerd op echte historische documenten.

Ontdek een verborgen laboratorium waar dergelijke experimenten uitgevoerd werden, om achter de waarheid te komen van deze angstaanjagende gebeurtenissen die leidden tot opheffing van het project en het ontslag van het personeel. Een sfeer van isolatie en spanning, waardoor je face to face komt te staan met je eigen angsten, terwijl een onzichtbare stem "waarnemer" je via de interne communicatie systeem toespreekt. Is deze waarnemer een vriend, of een vijand? De ontdekking van dit perfect bewaard gebleven complex kan deze experimenten achterhalen, maar overleef je deze onthulling?

 

Het is een Russisch spel. De Duitstalige en Engelstalige zijn uitgebracht op 6 Juli 2012

Bestel 1953 - KGB Unleashed Engelstalig in Nederland - Veel te duur Ä 30 voor dit kleine spel

Download Engelstalige versie - Ä 20

Download Engelstalige versie - Ä 12,60

Download Duitstalige versie: 1953 - Im Netz des KGB

Website

 

Klik op de rechtermuisknop. In de linkerbovenhoek is een notitieboek, in de linkerbenedenhoek de inventaris en in de rechterbenedenhoek het spelmenu.

Op actieve hotspots in het scherm kleurt de cursor.

 

Kantoor - Machinekamer
Na de intro sta je in het kantoor. Ga naar de machinekamer. Hier is een generator en links van de generator een deur. De deur opent via luchtdruk. Kijk naar de vloer, aan de linkerkant van de generator - iemand heeft vloeibare stikstof op de vloer gegoten. De elektrische kabels zijn bevroren. Klik boven in het scherm om uit de close-up te gaan. Ga terug naar het kantoor. Kijk naar het rek, tegenover het bureau. Neem op de middelste plank de gasbrander. Ga terug naar de generator. Gebruik de gasbrander op de bevroren kabel, tot de kabels ontdooit zijn

Kijk naar de generator - het plaatje geeft aan dat de generator werkt bij een spanning van 18 volt. Ga naar de deur van het kantoor. Draai je om en kijk naar de vloer - een van de vloerpanelen staat een beetje omhoog. Open het paneel en je ziet acht schakelaars. Ze moeten ingeschakeld worden, zodat het een totaal van 18 volt geeft. Nummer de schakelaars aan de bovenkant van 1 t/m 4 en onderkant 5 t/m 8. Klik op de schakelaar 2,6 en 8.

 

 

Ga naar de generator. Klik op de knop onder het plaatje - het lampje brandt. Ga naar de luchtdrukdeur en probeer de deur te openen - de deur is vastgelopen. Ga uit de close-up. Pak de slijpmachine op de vloer. Klik de slijpmachine op het rode stopcontact (aan de rechterkant van de luchtdrukdeur), om de stekker erin te steken. Snij de stangen boven en onder het slot mechanische door - in het midden. De luchtdrukdeur opent en je staat in een gang. Voordat je verder gaat ga je eerst terug naar het kantoor. Aan de rechterzijde van de deur hangt een gesloten kastje. Je hebt de sleutel niet. Zie een vakblad op het bureau en een instructie lijst tegen de muur. Verlaat het kantoor. Draai je om. Gebruik de intercomtelefoon naast de deur en probeer iemand te bellen voor hulp. De telefoon stoort. Ga terug naar de gang, achter de luchtdrukdeur.

 

Gang
Kijk naar rechts en zie een andere luchtdrukdeur. Beklim de trap (tussendoor zie je filmpjes). Ga vooruit en draai naar de kast aan de linkerzijde. Kijk naar beneden en pak een kaart met gaten. Lees in de kast de fractuur van chemicaliŽn, (alle documenten die je vindt, worden automatisch opgenomen in je notitieboek).

Draai je om en probeer de deur van het kantoor (sector head) te openen - gesloten. Draai naar links en ga een stap vooruit. Voor je is een ingemetselde muur. Kijk naar links - zie het luik van een ventilatie schacht. Klik op het luik - je hebt een speciaal handvat nodig. Draai je om. Kijk op het prikbord. Er is een radioartikel opgeprikt, over de "politieke evaluatie", dat in de periode van 22 februari tot 19 juni uitgezonden wordt op frequentie, 568-476. Open de deur van de vergaderkamer (confrence hall).

 

Vergaderkamer
Zie op de vloer een strippenboek. Zie aan de linkerzijde een radio. Open de kast aan de rechterzijde. Zie onder in de kast een werkschema voor maart en lijst van steden. Ga naar het bureau. Lees het boek en alle documenten in de map. Zie op een document een rood nummer - 2790. Op hetzelfde vel papier wordt over een luchtdruk installatie geschreven, om via samengeperste lucht postkokers te verzenden. Op het bureau staat een kalender - het is zondag 8 maart. Neem het potlood op het bureau. In het midden van de kamer staat een diaprojector. Pak links van de projector een sleutel. Ga terug naar het kantoor in de machinekamer.

 

Kantoor - Machinekamer

Gebruik de sleutel op het kastje, aan de rechterkant van de deur. Pak de zaklamp zonder batterijen, isolatie tape en een tang. Ga terug naar de vergaderzaal.

 

Vergaderkamer

Kijk naar de radio. Druk op de eerste knop, om de radio aan te zetten (pick up). Druk dan op de frequentie knop van 568-476, zoals vermeld op het prikbord. Kijk naar het werkschema: 8 Maart. De dag komt overeen met de stad Novosibirsk (1e = Leningrad, 2e = Riga, enz.). Draai aan de rechter knop, en draai de verticale zwarte lijn naar de linkerzijde van Novosibirsk (je hoort eerst muziek en dan moet je een interview met de piloot horen). Open de kast - een geheime deur achter in de kast is nu geopend, zodat je door de kast naar het gesloten kantoor (sector head) kan gaan.

 

 

Kantoor: sector head
Pak op de salontafel een taperecorder en sigarettendoosje met donker blauwe rand. Lees het boek over stoffen voor chemische oorlogvoering. Open de boekenkast aan de linkerzijde. Pak een tweede sigarettendoosje met licht blauwe rand. Achter op de kast met de buste van Stalin pak je een derde sigarettendoosje met rode rand. Op het bureau pak je het vierde sigarettendoosje met groene rand. Open nogmaals de boekenkast. Kijk naar de boeken. De boeken op de onderste plank van de linkerzijde hebben exact dezelfde kleur als de sigarettendoosjes. Noteer deze volgorde. Kijk door het raam - op een buis zie je de inscriptie "71-V'. Ga weer naar de achterkant.

 

Hier zie je een muurkluis, in de hoek een gesloten kastje op de grond en een buizenpostinstallatie, voor de postkokers. Kijk naar de elektriciteitbedrading, onder de muurkluis -  de draad is gebroken. Strip de draad met de tang en wikkel de isolatie tape om de draad. Kijk op het bureau. Op het bureau staat een sigarettenhouder. Plaats de sigarettendoosjes in de houder, in de positie als de boeken - rood, donker blauw, groen en licht blauw.

 

 

Draai naar de muurkluis. De cijfercombinatie is het rode nummer op het document in de vergaderkamer. Druk op de cijfers 2790 en draai aan de knop. Draai in de kluis aan de schakelaar - zo open je de kleine gesloten luchtdrukdeur in de gang. Lees de 2 brieven. Lees het verslag op het bureau en documenten op de sofa. Verlaat het kantoor door de kast en ga in de vergaderkamer naar de gang. Ga naar de kleine luchtdrukdeur en open de deur. Daal de trap af, naar de kelder.

 

Laboratorium

Zodra je beneden bent stik je bijna, omdat iemand hier een giftig gas gespoten heeft. Draai naar rechts en neem de pikhouweel uit het rek. Draai je om en open de deur naar het lab. Aan de linkerkant van de deur is een kist. Gebruik de pikhouweel op het hangslot, tot het ervan afvalt. Klik op de sluitingen links en rechts van het slot en open dan de kist. Neem het handvat van het luik van de ventilatie schacht uit de kist. Als de rand van het scherm rood wordt, en het zicht wordt vaag, ga dan uit het laboratorium en naar boven, om een adempauze te nemen en ga dan terug. Ga boven in de gang naar het luik van de ventilatie schacht. Gebruik het handvat op de ventilatie schacht luik. Kruip naar de ventilatie schacht.

 

Ventilatie schacht
Naast het luik in de schacht is een klepwieltje. Draai aan het wieltje en boven in het kastje zal een lampje branden - je hebt de buizenpostinstallatie geactiveerd. Ga terug naar de vergaderkamer en via de kast naar het kantoor.

 

Kantoor - Vergaderkamer

Kijk naar het kastje op de vloer, onder de buizenpostinstallatie. De buizenpostinstallatie werkt en heeft een koker bezorgd. Neem de koker op het kastje met een diafilm. Ga naar de vergaderkamer en plaats de diafilm in de diaprojector. Kijk dicht naar het projectie scherm. Zie een verbinding circuit configuratie. Leg het vel papier met gaten op onderdeel 6 in de rechterbovenhoek, en gebruik het potlood op het gaten papier. Neem de lay-out met gaten terug. Ga naar de ventilatie schacht.

 

Ventilatie schacht

Ga naar links, draai naar rechts en open de klep van het schakelkastje tegen de muur. Dit is het bedieningspaneel voor de zuurstof roulatie. Plaats de lay-out met gaten op het bedieningspaneel. Je moet de schakelaars zo inschakelen dat de zuurstof naar buis 71 V gaat. Maar waar te beginnen? Ga naar het luik en draai naar de intercom telefoon tegen de wand, aan de linkerkant van het luik. Neem de hoorn op en je hoort een stem. De persoon zit ergens opgesloten en zegt dat hij niet genoeg zuurstof heeft. Hij heeft zuurstof nodig door buis 13. Dus moet je een elektrisch circuit maken, zodat er zuurstof door buis 13 naar buis 71 gaat. Ga naar het schakelkastje. Draai de schakelaars naar: ID-3, ID-4 en 71-V. Zet de 3 knopjes onder de schakelaars op: ED-1 omlaag, ED-2 omhoog en ED-3 omlaag. Klik rechtsonder op de "controle knop" - 4 lichtjes branden van het circuit, behalve het lichtje van 71-V.

Draai je om en trek aan de hendel op het bord. Als alles correct is, zal het lampje van 71-V branden, en de hendel  vergrendelt. Gebruik weer de intercom en zeg dat de ventilatie werkt. Op dit moment hoor je dat er een nieuwe postkoker is bezorgd. Ga naar het kantoor. Neem de koker en lees de brief. Ga terug naar de ventilatie schacht. Neem de hoorn van de intercom, maar je hebt geen contact. Ga beneden naar het laboratorium.

 

 

Laboratorium

Je wordt steeds duizelig. Je hebt dringend een tegengif nodig, voor het gas dat je inademt. Lees het verslag, dat op de werktafel ligt - links van de ingangdeur. Kijk naar beneden - hier ligt een lege gas container. Loop naar de tafel in het midden van de kamer. Neem de spuit en lees de instructies over het gebruik van het akoestische signalen apparaat. Draai je om. Neem uit het groene koffertje vijf reagentia buisjes. Neem links van de microscoop de batterijen voor je zaklamp. Ga naar de gas container op de vloer. Gebruik elk reagens buisje op de container tot er een vloeistof op de vloer ligt. Reagentia is een chemische stof of een mengsel van chemische stoffen die wordt gebruikt om met het te onderzoeken materiaal een bepaalde chemische reactie op te roepen.

 

Kijk naar de buisjes in je inventaris - het rode buisje is een indicator van sarin gas. Sarin is een van de gevaarlijkste zenuwgassen. Open de notitieboek en lees de informatie over chemische stoffen oorlogvoering: een remedie voor sarin is atropine. Open de fractuur zending van chemicaliŽn - atropine wordt geleverd in flacons van 110 ml. Ga naar de tafel tegen de linker muur, naast de afgesloten deur. Gebruik de spuit op de flacon met het etiket van 110 ml, en je zult je beter voelen. Verlaat het laboratorium. Draai links naar de donkere trap. Klik de brandende zaklamp op de donkere trap en loop naar beneden.

 

Bunker -Ondergrondse

Open de deur voor je en ga de kamer binnen. Ga vooruit en draai links naar het tafeltje. Lees de brieven over de executie van 18 mensen. Achter de laatste brief pak je de sleutels. Ga terug naar het kantoor (sector head).

 

Kantoor

Open het gesloten kastje onder de buizenpostinstallatie met de sleutels. Neem de bandrecorder spoel en lees het rapport over geluid experimenten. Ga terug naar het laboratorium.

 

Laboratorium - Behandelkamer
Open de gesloten deur met de sleutels. Je komt in de behandelingkamer. Hier staan twee apparaten. Een geluidapparaat en afspeelapparaat. Lees de informatie die je nodig hebt om dit akoestische experiment uit te voeren. Lees het rapport over het geluidexperiment, en een lijst van apparatuur die nodig is voor het experiment. Ga naar links, draai naar rechts en pak onder uit het kastje de microfoon.

Kijk dichter naar het akoestisch apparaat. Uit het rapport over de resultaten van het decoderen weet je dat de stemmen gevonden werden bij een frequentie van 1400 (Tuning - bovenste halfronde sensor). Deze frequentie is alleen in het bereik van 3 te bereiken. Uit het rapport van de ultrasonische geluid experimenten, is het duidelijk dat je de "ruis' moet afstellen (de sensor met het woord "signaal"). Deze komt in positie 2 te staan, omdat het apparaat aangesloten is in output 2. Dus krijgen we:

 

 "Range" - 3: "Tuning" - 1400: "Transmission" - ON, en "Output" 2: "Signal ON: "Network" ON.

 

Ondergrondse

Ga terug naar de ondergrondse kamer. Ga vooruit, draai rechts naar het schakelkastje. Open het kastje en draai aan de schakelaar. Draai naar links en kijk beneden naar de gat in de vloer. Ga via de ladder naar beneden. Zet de bandrecorder op de groene koffer. Leg de spoel op de bandrecorder. Sluit de microfoon aan en klik op de schakelaar, om het aan te zetten. Je krijgt een opgenomen spoel terug in de inventaris. Ga terug naar de behandeling kamer in het laboratorium, om de opname te beluisteren.

 

Behandelkamer

Leg de spoel op het afspeelapparaat en druk op de afspeelknop.

 

Ondergrondse ruimte

Je verliest het bewustzijn en wordt wakker in een vreemde kamer. Ga naar achteren, draai naar links en pak het gasmasker. Draai je om, loop naar de deur en neem een briefkaart uit het rek. Noteer de twee datums - 1917 en 1953. Draai de briefkaart om en noteer de coŲrdinaten. Open de deur en ga naar de gang. Rechts ligt een lijk op de vloer. Ga een stap vooruit en neem de pikhouweel op de vloer, vůůr het lijk. Je gaat automatisch terug naar de vreemde kamer. Gebruik de pikhouweel op de stenen muur en ga naar de gang.

 

Ondergrondse douche
Kijk door het deurraampje. Het is de douche ruimte. Iemand heeft er kwik in gegoten. Klik het gasmasker op de deur om naar binnen te kunnen. Zie op de linker douche muur twee letters met pijlen - "AB". Op de achterkant van de briefkaart was geschreven  "yyyy - xxxx = AB" en op de voorkant de twee datums - 1917 en 1953. Als we deze twee datums met elkaar aftrekken krijg je 36, dwz. "A" is 3, en "B" - 6.

Ga achter naar de douche cabines aan de linkerzijde - 2x vooruit en draai naar links. Ga deze douche cabine in. Draai 3x aan de linkse waterkraan en 6x aan de rechtse waterkraan - klik zo dat je de kraan open draait. Op de vloer valt een glazen oog. Pak het glazen oog. Verlaat de douche ruimte.

 

 

Ondergrondse gang

Ga in de gang naar links en draai naar rechts - er is een gesloten deur. Kijk naar beneden en zie een klein gaatje in de deur. Rol het glazen oog door het gaatje, en je ziet de kamer van binnenuit - dit is de bunker. Klik op het gat aan de onderkant van de bunker, en je bent weer terug in de gang. Open de deur en ga naar binnen.


Bunker

Op de tafel liggen twee documenten, een munt (token) en een bandrecorder. Pak de metromunt. Luister naar de opname en ga naar de douche - klik het gasmasker op de douche deur. Loop naar achteren en ga door de metrotunnel.

 

Einde

 

GameSolves
Forum

Henk

Free Web Hosting