12-07-2011

Nostradamus: The Last Prophecy

 

Nostradamus: The Last Prophecy: Op een mooie dag in 1566 ontdekt koningin Catharina de Medici dat er een vloek op haar rust. Ze vraagt haar goede vriend en astroloog Nostradamus om hulp. Hij kan echter vanwege zijn gezondheid niet naar haar toe komen en stuurt zijn dochter. Vanwege de vreemde vooroordelen uit die tijd moet de jongedame zich verkleden als man om te kunnen reizen. De speler zal afwisselend Madeleine en César spelen; dezelfde persoon maar soms een man en soms een vrouw.

Download Duitstalige Demo (345 mb )

Oplossing Duitstalige Demo

Rechtermuis opent en sluit de inventaris. Rechtsonder in de inventaris is het spelmenu - zonafbeelding. 

Rechts van het portret zijn de zijmappen: dagboek, recepten, gesproken dialogen waarin je de tekst kan teruglezen. De andere 2 mappen worden in de demo niet geopend. Blader door het dagboek. Klik op een tekst gedeelte dat rood wordt als je de muiscursor eroverheen beweegt en je kan een tussenscène terug zien. In het dagboek worden ook de opdrachten bij geschreven die je niet moet vergeten. 

 

Woensdag, 27 Maart 1566

 

Slaapkamer Madeleine: Pak de lap van de stoel en de dameschoenen naast het bed. Open de klerenkast en pak de jurk. Open de inventaris. Kleed je aan door de damesschoenen en jurk op het portret te klikken. Achter in de gang aan de linkerzijde is de slaapkamer van je broer, César. Bekijk het schilderij boven het bed - portret van César. Pak Césars laarzen naast het bed en Césars kleren op het bed. De deur in het trappenhalletje is gesloten. Neem de wenteltrap naar beneden. Rechts is de werkkamer en links de kamer van Nostradamus. De wenteltrap naar beneden gaat buiten naar de binnenplaats.

 

Praat met Nostradamus. Krijg een gereedschapsetje. Dit setje komt geopend in de inventaris, met daarin een: tang ;scalp ;schaar;penveer;passer en vergrootglas. Zie tegen de muur een sterrenbeeldkaart. Pak onder van het tafeltje de aansteker. In de achterkamer pak je de pruik van het make-up tafeltje. Open de la en pak het recept voor tintcrème. Open de 2 lades van het nachtkasje en pak de schoudervulling en lapstof. Sleep het tintrecept in de receptenmap en zo kan je het recept lezen. Neem de houtentrap naar beneden. Pak de hoed. Pak van het houtenbureau de bril. Pak in de keuken van de eettafel het dienblad met lege verschillende soorten flesjes en potjes. Zie een taartrecept boven de kook openhaard. Links van de openhaard is een bakoven en daaronder brandhoutblokken. Zie het broodrecept boven de keukentafel. Op de keukentafel staat een kom met suiker,gist,mengsel van kaneel en gember;zout; pollepel;houtenschep en onder de tafel een zak met meel.

 

Buiten op de binnenplaats is rechts is een waterput met emmer. Pak links van de grote poort uit de bak een paar blokken klei. Pak links, voor de handkar het lange touw. Pak achter in de stal wat appels, de emmer en boven van de plank de pompoen. Draai de emmer aan de waterput helemaal naar beneden - klik op de pijtjes, beweeg de muis naar je toe om de emmer te laten zakken en beweeg de muis van je af om de emmer omhoog te draaien. De emmer is los geraakt van het touw en ligt in de put. Pak het stukje touw van de waterput. Hang het lange touw bovenaan de waterput en gebruik de emmer uit de inventaris op het touw. Draai de emmer weer helemaal naar beneden, terug omhoog en krijg nu een volle emmerwater. Klik in de inventaris op de lege flesjes en klik de flesjes op de volle emmer met water en krijg 2 gevulde flesjes met water. Ga boven naar de werkkamer.

 

Pak de pipet van de werktafel en klik de pipet op de fles met olie. Klik de gevulde pipet met olie op de kookpot op het kachelfornuisje. Pak met het theelepeltje een schepje bijenwas en klik het op de kookpot. Plaats een brokje klei in de kom, stamp het plat met de stamper, pak met het theelepeltje een schepje klei en klik het op de kookpot. Giet er een flesje water bij. Open het fornuisdeurtje van de kolenbak. Pak uit de hangmand wat aanmaakhout en plaats het in de kolenbak. Gebruik de aansteker erop om het aan te steken en sluit de deur. Klik op de hendel om de kookpot te verwarmen. Pak als het klaar is met een leeg potje de gezicht tintcrème uit de kookpot. 

 

Marmelade bereidt je in de keuken. Leg de appels en pompoen in de hangketel boven de openhaard. Voeg toe,3 eetlepels suiker en een schep mengsel kaneel met gember (zimt en ingwer). Plaats een houtblok onder de ketel en wacht tot de marmelade klaar is. Gebruik de lege potjes op de ketel en krijg 2 potjes marmelade

 

Brood bakken: rechts van de keukentafel doe je de kneedarmen van de kneedmachine omhoog. Giet er een flesje water in, voeg toe 2 scheppen meel, een schep zout en een schep gist (hefe). Duw de kneedarmen omlaag en draai aan de hendel. Pak het deeg als het gestegen is en leg het op de houtenschep. Steek het vuur in de bakoven aan. Schuif de houtenschep in de bakoven, pak de broden terug als ze lichtbruin zijn en krijg 2 broden.   

 

Ga terug naar Nostradamus. Open de inventaris. Pak het vergrootglas en klik het vergrootglas op een inventaris voorwerp Je ziet het voorwerp vergroot en boven pijltje met een balkje. Plaats het vergrootglas terug op zijn plaats. Met het pijltje blader je door de inventaris voorwerpen. Als in het balkje een gereedschap verschijnt dan kan je een gereedschap gebruiken op het geselecteerde voorwerp. Selecteer de pruik, pak de schaar en klik de schaar op de pruik. Je maakt van de pruik een korte pruik en een snor. Verkleed je als César door eerst je kleren uit de doen. Gebruik dan de schoudervulling op het portret. Dan de lapstof om de borsten weg te werken. Trek Césars kleren en laarzen aan. Zet de bril en hoed op. Gebruik de korte pruik en snor. Praat dan met Nostradamus. Hij geeft je een astrologische dierenriem tekens testkaart van Katharina Von Medici met een horoscoop. Plaats de horoscoop in de dagboekmap om het te lezen.

 

Associeer de tekens met hun planeten. Je ruilt een planeet met een teken in het middenbalkje met de onderste pijl. Met de bovenste pijl verplaats je de tekens en planeten. Als ze goed staan kan je ze niet meer bewegen.

 

De sterrenbeelden moeten ook bij hun tekens komen te staan. Met de zonknop verschuif je de sterrenbeelden en met de maanknop wissel je de onderste 2 sterrenbeelden van positie. Begin dus met Ram en plaats die bovenaan. Zoek dan naar Stier, plaats die onderaan en wissel de Stier met het sterrenbeeld erboven tot de Stier onder de Ram komt en schuif ze op hun plaats. Plaats dan Tweelingen onderaan en wissel Tweeling tot die onder de Stier komt te staan en schuif ze naar hun plaats...enz met de andere sterrenbeelden. Gebruik dan de passer midden in de cirkel onder het horoscoop en teken 2 cirkels. Plaats dan de penveer in het midden om de verbindingen te tekenen. 

 

 

 

Praat dan als je de horoscoop goed gedaan hebt met Nostradamus en test je klankstem tot de stem op César lijkt. Schuif de 2 rondjes omhoog of omlaag tot de klank gelijk is met de stem van César - linker rondje helemaal omlaag en rechter rondje helemaal omhoog. Daarna moet je nog een kennistest afleggen. Let op als je antwoord geeft dat de stemklank van César is want de rondjes veranderen soms van positie. Het linkerbalkje toont aan hoeveel vragen je goed hebt en als het vol is heb je de test goed afgelegd.

  • Vraag 1: Ram (Widder)

  • Vraag 2: Leeuw

  • Vraag 3: Azijn (essig)

  • Vraag 4: ...positie van de zon

  • vraag 5: ...Ambra

  • Vraag 6: ...Ik heb een goede leraar

  • Vraag 7: om eerlijk te zijn ....

  • Vraag 8: ...tijdstip van de geboorte

  • Vraag 9: ... tussen 2 planeten in een horoscoop

Na de test wordt je voorbereidt voor de reis.

Einde Demo

Totaal 35 punten?

 

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting