Normality


Bij het spelen van Normality is het belangrijk om met iedereen te praten. Voor veel puzzels zijn er meerdere mogelijkheden om ze op te lossen. Daarom volgt er nu een van de mogelijke oplossingen:

Appartement
Neem de schaar van de grond. Hef het kussen op en pak de TV remote op. Ga in de zetel zitten. Raap de Strange Gizmo op. De geld stukken mag je laten liggen. Je hebt ze pas op het einde nodig. Ga naar het kleine kamertje rechts van de keuken en pak de Bird Toy. Ga Terug naar de woonkamer en gebruik de Bird Toy met de Tv Remote. (Combineren van voorwerpen doe je door het eerste object te selcteren en daarmee op het tweede object te klikken. De volgorde is some belangrijk!) Je hebt nu een automatische afstandbediening gemaakt. De Norm buiten zal nu niet meer sagen. Raap de Flyer op die aan de deur ligt en lees hem (iets lezen gaat best door de rechtermuisknop in de inventory te gebruiken.) Neem het T-shirt uit de ladenkast en trek het aan. (Dit doe je door het voorwerp met het Kent-gezicht in de inventory te combineren.) Ga naar de badkamer en pak de handdoek mee. Trek de Sharkpoon uit het bad. Dit kan je ook later in het spel nog doen. Open nu je venster. (Let erop dat de 'open'-aktie soms niet volstaat om iets te openen. Gebruik dan het 'use'-commando. De U-toets is het meest universele commando.) Gebruik het venster om eruit te klimmen. Je komt nu bij een rare man in een geel pak terecht. Praat met hem en klom dan terug in je appartement door het venster. Ga naar de keuken en gebruik de ketel om water te koken. Neem de tas en gebruik ze met de ketel. Ga naar het kleine kamertje en pak de pot witte verf. Gebruik de verf met de tas koffie. Ga nu terug naar Dai. Geef de koffie aan Dai en je zal vanzelf met hem beginnen te praten. Zorg dat je alles te weten komt. Op het einde zet Dai je af op de straat. Gebruik een busstop of gewoon de M-toets om je van het ene gebouw naar het andere te verplaatsen.

Plush-Rest Factory
Ga binnen en spreek de secretaresse aan. Vertel haar van het T-shirt en ze zal je binnen laten. Ga door naar de Hospitality Niche en haal een kopje water uit de watertank. Gebruik dan het Bizarre Sculpture wat eigenlijk een koffiemachine is. Neem nu het hete koffiebekertje op. Tiddler komt binnen en spreekt je aan. Na het gesprek ben je alleen in zijn kantoortje. In een hoek vind je een radio en een stopkontakt. Trek de Current Sender uit het stopkontakt en de Current Receiver uit de radio. Ga naar buiten en naar rechts. Neem de eerste (WC-) deur links. Ga op de WC staan en klim in de Air Vent. Kruip rechtdoor en neem de eerste afslag links. Hier vind je een riem. Kruip terug en verder door tot een afslag rechts. Kijk een beetje naar beneden en gebruik de Alarmed Case. Kent neem nu, met zijn wel erg elastische arm, de rommel (Debris) uit de beveiligde kast. Ga terug naar de WC en loop links tot in de Changing Room 1. Spreek even met de dikke meubeltester daar. Open nu een van de kleine kastjes. Er is slecht een kastje dat opent: naast het woord "Tubby". Neem de boeken uit het kastje. Ga teug, voorbij Tiddlers kantoor en verder de gang door tot aan een Norm die bij een trap staat. Neem de batterij van de grond. Ga de trap op en lees de hanleiding die op de grond ligt. Gebruik de Current Receiver met de losse draad aan het bed. Gebruik de Current Sender met de batterij. Gebruik de batterij nu met de Current Reciever. Het bed is operationeel. Ga naar beneden en neem de eerste deur links. Je komt bij een Norm in het blauw terecht. Probeer het controlpaneel achter de Norm te gebruiken. Praat met de Norm - een Waste Engineer - en ga terug naar de bedden. Leg de Bebris op het bed. De Norm ligt vrolijk te snurken. Ga weer naar waar de Waste Engineer stond. Onderzoek de handleiding die naast de brandblusser ligt. Gebruik de riem met de brandblusser. Spuit de brandblusse leeg en neem hem mee. Gebruik het controlpaneel opnieuw. Spring op een van de transportbanden. Je komt bij Heather in de dumpster terecht. Na een lang gesprek kom je te weten wat je moet doen. Je eerst opdracht is het beeldhouwwerk in de MINT Mall geel te verven. Daarna moet je Brina Deluge's videoclip op TV uitzenden en vul de branblusser met gele verf bij een van de Paint Drums. Als je wil kan je ook al het verroeste tendwile (Rusty Cog) uit de plas oprapen en prberen de Oxy-Acetylene Torch op te heffen. Gebruik je map om naar de MINT Mall te gaan.

M.I.N.T. Mall
Praat met de blinde man aan de ingang. Geef hem het Costume Book en je krijgt je lucifers. Ga binnen en loop naar de Norm. Kent zet de brandblusser neer en heeft een gesprek met Norm 2783. Ga links de trap op en wandel de "Thrifty Fifty" winkel binnen. Neem een van de kleine rode vliegers en gebruik het met een Yappy Puppy. Doe dit drie keer en je hebt een gang vol hondjes. Knip de grote vlieger naar beneden met de Fruit Croppers en gebruik ze samen op dezelfde manier als de hondjes. Ga naar buiten en raap de Fruit Croppers op. Loop verder door de gang en raap de schroevendraaier op onder de metalen deur. Ga langs de andere trap naar beneden en neem de deur direct links. Pak Frozen *FOOD* uit de diepvriezer en wikkel het in de handdoek. Spreek de winkelhouder aan en vraag hem over zijn job. Hij zal het licht uitkloppen. Knip nu met de Fruit Croppers de paarse luidspreker naar beneden. Ga naar Discolala aan de andere kant van het beeldhouwwerk . Neem de middelste CD uit de negen CD"s die aan de muur hengen. De CD heet "Total Clap". Praat ter info ook even met de vervelende Brain Deluge. Ga door het kralengordijn naar achter en sluit de luidspreker aan op de stereoketen. Steek nu de CD in de stereo. De hond loopt nu naar boven met de Norm achter hem aan. Ga naar het beeldhouwwerk (Waffle Statue) en gebruik de lucifers met het Firestarters Book. De Norm panikeert en spuit alles geel. Het is donker. Gebruik een lucifer op een van de kisten. De MINT Mall ontploft in een regen van vuurwerk. Je belandt vanzelf bij Heather. Spreek met haar en ga dan naar je appartement.

Appartement
De eerste keer kom je op de straat terecht. Ga naar de blauwe zijdeur, rechts van de straat aan de Plasma Cinema. Open de deur en loop de trap op. Trek je niets aan van de robot en loop door de voordeur naar binnen. Neem het kleine doosje van het fornuis in de keuken. Gebruik het Wrapped *FOOD* om de wasmachine stuk te slaan. Vang het ratje met de kleine doos. Ga nu naar het TV-station.

TV-station
Raap de kluit aarde op aan de ingang (Of de drol, als dat je meer bevalt.) Spreek de buitenwipper aan. Toon hem de rat in het doosje en hij zal op de vlucht slaan. Ga binnen en neem de eerste deur links. Spreek de computerexpert aan. Smeer de kluit aarde (of de drol) op zijn hemd. Gebruik het vuile hemd met Kent en je zal een badge overhouden. Lees de naam op de badge. Ga buiten en loop naar de deur met "Office 1 - Mr. Johnson - *Manager*" erop. Vraag al wat je wil weten aan de secretaresse. Praat daarna even met de baas. Hij zal je een ID Card geven. Ga buiten en loop naar achter. Neem de eerste rode deur links (Control Room). Steek de videoband in de onderste videorecorder (VT2). Gebruik de computer. Tik het paswoord in ("Holen"). Kies de commando's "Load VT2" en "Run VT2". Geniet van Brian's videoclip. Je belandt weer bij Heather. Ga akkoord om je bij de groep aan te sluiten. Je krijgt nu de aangename opdracht om de Ordinary Outpost te infiltreren.

Ordinary Outpost
Praat met je collega Norm en hij zal je de code voor de eerste lift geven: 1572. Ga naar de lift rechts van de ingang en tik de code in op het toetsenbordje. Ga met de lift naar boven. Loop door de gang naar rechtsachter en ga de glazen deur binnen waar de patiŽnt hangt. Knip met de schaar zijn boeien door. Als je de schaar niet meer hebt kan je ook de scalpel gebruiken die op de witte tafel ligt. De patiŽnt zal ontsnappen en heel wat vernielingen aanrichten. Wat je nu doet zal achteraf bepalen hoe het spel verloopt als je in de gevangenis zit. Voor spelverloop A moet je naar de Plush-Rest Factory. Hiervoor klim je door het raam naar buiten. Neem de ladder mee. Gebruik de Pulley om naar beneden te komen. Voor geval B sla je deze stap over.

Plush-Rest Factory (enkel in geval A)
Loop naar de rode container achteraan het gebouw. Zet de ladder tegen de container en klim erop. Gebruik de schroevendraaier om het kleine tandwiel uit de motor los te wrikken. Spring naar beneden en raap het grote tandwiel (Rusty Cog) op uit de plas als je dat nog niet gedaan had. Nu snel terug naar de Ordinary Outpost waar je vandaan kwam.

Ordinary Outpost
Raap de patiŽnt van de vloer op. Ga naar de glazen buis en druk de onderste groene knop in om de capsule te laten komen. Open de deur door op de rode knop te drukken. Steek de patiŽnt in de capsule en sluit de deur weer met de rode knop. Als je spelverloop A wil, klim dan nu het labo waarvan een venster is gebroken binnen. Raap het Dish Cloth op en gebruik het om de brandblusser af te vegen. Gebruik beide tandwielen op het zijpaneel van de Waste Grinder om deze te herstellen. Steek nu de Yappy Puppy, de zak met verf en de kleine vlieger in de Waste Grinder. Neem de Spanner mee die naast de Grinder ligt. In het glazen kastje vind je twee sleutels. Met deze sleutels kan je in het labo aan de overkant. Wat het nut hiervan is weet ik niet. Het volgende geldt zowel voor verloop A als B. Praat met de dikke Conrad Smulch. Hij zal je naar de Processing Floor sturen. Ga naar beneden en stap op de losse tegel die achter de paal links van de lift ligt. De fontein zal beginnen werken. Start een gesprek met Norm 0793 en hij zal met toegeknepen benen weghollen. Als je de lege receptie onderzoekt zal je een papiertje met de code 1312 zien hangen. Gebruik deze code om met de andere lift naar processing Floor te gaan. Zeg dag tegen de Norm en hij zal direct vertrekken om een gevangene te gaan halen. Duw op de grote rode knop. Ga de kamer met de Zoom Toobs binnen. Onderzoek de middelste Zoom Toob en er zullen lege Toobs verschijnen. Onderzoek het scherm en een Toob met Saul erin verschijnt. Onderzoek Saul en je krijgt ogenblikkelijk hoog bezoekt Afhankelijk of je het bewijsmateriaal in de Waste Grinder hebt vernietigd of niet krijg je verloop A of verloop B.

Spelverloop A
Je hebt alle bewijsmateriaal vernietigd en daardoor ben je in een cel beland. Je moet drie Gizmo's (Transmitters) verzamelen om eruit te geraken. Ga op de bank zitten. Raap de Gizmo en de splinter van de grond op en neem de Bracket van de muur. Wacht tot je in de Zoom Toob wordt gezogen. Lees het bordje dat Saul laat zien (dit is niet echt nodig, maar het geeft hints). Je komt nu in een andere cel terecht. Ga weer op de bank zitten. Raap het stuk stof op. Neem ook de plank mee en gebruik een vork om de Gizmo uit de bank los te wrikken. Wacht op de Zoom Toob en lees weer het bord dat Saul laat zien. Alweer kom je in een andere cel terecht. Gebruik de plank om de bank kapot te slaan. Open de Food- uit je appartement bij hebt). Raap de korte Mat. Gebruik de Bracket op de losse kraan in paarse draad op naast de cylinder. Draai de de Food-Mat. Je krijgt een douche in de WC. Praat even met de Norm en ga het toilet binnen.Neem de laatste Gizmo uit de waterbak. Wacht nu in je cel op de Zoom Toob. Een spectaculaire ontsnapping langs het dak volgt.

Spelverloop B
Je hebt niet de moeite genomen om alle bewijzen tegen jezelf te vernietigen. Daardoor heeft Paul je echter niet herkend en word je niet opgesloten maar mag je een paar weken de gangen van de gevangenis kuisen. Laat de cameraman maar zagen en loop de laatste deur. Nu moeten we nog even terug naar de MINT Mall links binnen. Neem alles van het prikbord (een papier, een waarschuwingsteken en een printout). Open het bureau en neem het blad papier eruit. Kijk in de vuilbak en neem de papieren kunnen. Ga nu weer terug naar je appartement. bal eruit. Vouw de bal open door ermee op Kent te klikken. Open de deur naast Bureau. Hier moet je alle verborgen camera's zoeken. Er zijn er vier. De eerste vind je in de "O" van "YOU" in het waarschuwingsbord. De tweede zit rechtsboven naast de lamp. De derde is slechts een schaduw onder het controle. Ga uit het kleine kamertje en open de Food-Mat. Gooi alle Bugs in de Steam Cleaner. Je kan ze ook vernietigen door ze te verpletteren onder het boek op het bureau of door ze in het toilet door te spoelen. Ga nu het kamertje weer in en programmeer de code "DUUUD2". Dwz. de eerste en het laatste pedaal ingeduwd en de hendel (Lever) helemaal rechts. Druk dan op de knop om jezelf te elektrocuteren. Je ligt nu op je buik en je kan onder de controlekast kijken. Pak de laatste camera weg en neem ook het papier dat er hangt. Vernietig de camera op de gewenste wijze. Stel dan de code "UDDUDO" in. Als je op de knop drukt, wordt Saul naar het dak gestuurd. Loop naar de gang en neem de lift direct links. Nu volgt de ontsnappingsscŤne. spel.

Straat
Na je babbel met Heather Robinson kom je Raap de lucifers op voor de ingang. Ga binnen vanzelf op de straat terecht. Je moet er de Power Booster opblazen. Ga de "TV Heaven" winkel binnen. Onderzoek de Micro TV en vraag daarna de Remote aan de winkelier. Als hij weg is zoek je snel de sleutel achter de balie en sluit je de winkelier op in de achterkamer. Gebruik nu de kartonnen doos om op de zolder te geraken. Neem de Mallet van achter de grote groene kist. Sla ermee op de Wooden Slats. Ga door het gat en wandel rechtdoor tot je door de vloer zakt. Verlos de teddybeer uit zijn lijden. Raap hem weer op van de grond (niet nodig als je de geldstukken uit je appartement bij je hebt). Raap de korte paarse draad op naast de cylinder. Draai de gloeilamp uit de houder en bevestig de lange draad aan de Bulb Pins. Open de Control Box op de muur en verbind de korte draad met het Circuit Board. Verbind dan de lange draad met het Circuit Board. Druk op de knop aangeduid met "press". Steek de ogen van de teddybeer in de bak naast de cylinder. Druk de knop in op deze bak. Een prachtige explosie is het gevolg. Raap de groene Rubber Pipe op die naast het vuur ligt. Nu moeten we nog even terug naar de Mint Mall. Ga binnen in de MINT Mall en klim op de muur om aan de lange zwarte Rubber Pipe te kunnen. Ga nu weer terug naar je appartement. GA naar de badkamer en verbind de korte Rubber Pipe met de Air Intake aan de linkerkant van de truck. De twee Norms in de truck zoeken snel frissere oorden op. Open de achterste deuren van de truck om Dai te bevrijden. Na een gesprek met Heather krijg je de opdracht om ondderdelen voor een raket te verzamelen. Terwijl je in de dokken bent kan je nog van alles uitvoeren met een hamer, maar dat heeft geen invloed op het spel. Ga naar de Mint Mall om nog wat meer rommel op te halen. Raap de lucifers op voor de ingang. Ga binnen en neem de planken en de Fire Cracker mee. Ga nu naar de Plush-Rest Factory. Loop naar de vaten achter de container bij de rivier. Gebruik de planken met de Paint Drum. Kent bouwt een vlot. Duw het vlot in het water door de Voodoo-hand te gebruiken. Loop naar het groot fornuis en hef de Oxv-Ace lene Torch op. Gebruik de Oxy-Acetylene Torch op de deuren van de container. Duw de Gas Cylinders op het vlot. Gebruik het vlot om ennee naar de dokken te varen. Heather zal nu de raket lanceren om de Pollutotron te vernietigen. Er is weer zon! Je wordt nu naar het stadium gestuurd om Saul's hersen-backup te vinden en... om Brian's gitaar af te leveren op het podium.

Stadium
Gebruik de schakelaar rechts van de ingang om de Norins weg te jagen. Loop het stadium in en neem de Goggles mee die op een kist bij het podium liggen. Ga terug naar de gang en duik in de schacht. Loop rechtdoor tot aan een T-punt en ga naar rechts. Raap de steen op die je onderweg in een bocht tegenkomt. Ga verder tot je aan een rooster komt waar twee batterijen op liggen. Steek de steen in het gat onderaan de muur om de batterijen te pakken te krijgen. Gebruik de Goggles met beide batterijen en daarna met Kent. Je zal nu veel beter kunnen zien. Draai terug en neem de gang direct rechts. Loop door en neem de laatste gang rechts. Sla de muur aan de rechterkant stuk met de gitaar. Raap de Roof Brace op. De vloer stort in en een kist bolt naar beneden. Draai je om en loop door de gang tot je een bordje met "ACCESS" tegenkomt. Gebruik de Metal Brace op dat bord. Sla dan links af en daal af in Saul's labo. Neem de poster van de muur en klim door het gat. Raap de bijl op en klim terug door het gat. Loop terug naar de plaats waar de kist staat en klop ze kapot met de bijl. Haal het pak (Suit) uit de kist. Terug naar Saul's labo en door het gat. Gebruik het pak met de Microwave Machine. Ga terug tot aan het kruispunt voor de kist en neem onderweg de Metal Brace mee. Sla rechtsaf en neem de eerste gang links, voorbij de alligator. Sla deze muur ook kapot met de gitaar. Hou de liftdeur open met de Metal Brace. Ga de lift in en naar boven op het podium. Wees getuige van een lange en aangename eindscene en dat was het alweer.


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Free Web Hosting