NOIR: A Shadowry Thriller:

Nederlandse vertaling: Louis Koot.

Als immer met door mij vertaalde walkthroughs: Ik ken dit spel verder niet. Heb het niet en ook nooit gespeeld. Louis Koot.

OPENING:

Als het spel start ben je in het kantoor van Slayton. Ga naar het bureau. De intercom begint te rinkelen en doet dat gedurende willekeurige intervals. Draai naar de intercom, deze is achter het bureau, en zet het ding aan. Je krijgt nu van de secretaresse instructies, waarna zij het kantoor verlaat. Het schijnt dat Jack Slayton wordt vermist en dat het waarom van zijn verdwijning ligt in de verschillende zaken die hij aan het onderzoeken was. NB: Als eenmaal de Secretary Premise op WAAR is gezet kun je het kantoor verlaten via de deur of naar een andere locatie gaan via de Kaart. Open de rechter bovenste lade in het bureau en pak er de Rolodex Sleutel uit. Gebruik deze en open de Rolodex. Draai de kaarten om totdat je help telefoonnummers te zien krijgt. Ga naar de telefoon en pak de hoorn op, je hoort nu de eerste boodschap van de informant. Nadat je deze boodschap hebt beluisterd open je de middelste bureaulade en pak je de Geldbuidel. Nu ben je in staat om de informant op te bellen vanuit elke willekeurige betaaltelefoon. Open de rechter middelste lade en pak de Zaklantaren. Open de desk return helemaal (2*trekken) om de Combinatie voor de Muursafe te vinden. Deze Muursafe bevind zich achter het schilderij (uiteraard). Open de Safe en pak het Pistool. NB: nu kun je echt beginnen met je onderzoek van alle zaken en je kunt dit doen in elke willekeurige volgorde, maar hierop zijn wel enige uitzonderingen zoals je in deze nu volgende walkthrough zult bemerken.

De Winthrop Case:

Slayton's Kantoor: Lees Winthrop's Dossier. Deze vind je in de onderste linker lade van het bureau. Je komt er dan achter dat hij Slayton heeft ingehuurd om de dood van zijn racepaard Pegasus te onderzoeken. Verlaat het kantoor en ga naar de Drafbaan.

Drafbaan: Ga naar de staldeuren. Kijk weg van deze staldeuren en kijk naar beneden en je ontdekt Modderige Voetafdrukken. Ga nu Pegasus's staldeur vinden en je ontdekt dat deze op slot zit. Een video met Eddie, de jockey, vertelt je dat Pegasus goed gezond was en dat zijn dood geen natuurlijke oorzak kan hebben gehad. Eddie geeft je toestemming om in de stal van Pegasus rond te snuffelen. Maak deze stal dus open en ga binnen. Draai het licht aan en bekijk de close-up van Pegasus Voederschema. Bekijk dan het Mededelingsbord en dan de close-up van Mannie's Bussiness Kaart, bekijk ook de close-up van het Krantenartikel aangaande het Winthrop Mansion. Vind dan de Zadel en kijk naar beneden en je vind een Injectiespuit in het hooi. Ga naar het Winthrop Mansion.

Winthrop Mansion: Kijk onmiddellijk na binnenkomst door de poort en wacht tot de lift omhoog uit word gezet. Ga het huis binnen door het Raam. Open de keukendeur en je krijgt een video te zien waarin je leert over de financiële problemen van Winthrop, als gevolg van de dood van Pegasus. Ga dan het bureau van Winthrop vinden en ontdek verschillende bedank brieven van diverse charitatieve instellingen. Kijk in de linker bureaulade en je vind een Levens- verzekeringspolis op het leven van paard Pegasus. Op het bureaublad vind je ook het Recept voor het medicijn voor Pegasus. In de rechter lade vind je Winthrop's Contract met Pollock waarin staat dat, in geval van Winthrop's overlijden, Pollock de erfgenaam is. Ga naar de bouwkeet en klop op de deur. Je krijgt weer een video te zien met een bewaker die je verteld op te rotten. Ga terug naar Slayton's kantoor, open hier de kast en pak de Fles Bourbon. Ga naar Manorwood.

Manorwood: Ga die bouwkeet binnen. De bewaker slaapt nu. Kijk naar het 2e paar schoenen, van links. Vind Pollock's bureau en lees de Onderzoeksbrief waarin staat dat er hier grote Olievelden bestaan, maar dat er erg veel geld nodig is om deze velden te exploiteren. Vind dan de Brief van de Bank, op het bureau. De Bank wil Pollock dus geen lening verstrekken. Lees de Notitie waarin ons word verteld dat Winthrop zich wilde terugtrekken uit de deal met Pollock omdat hij vreselijk opgewonden was door de dood van Pegasus. Vind dan de Medicijnflesje, verborgen in Pollock's bureau. Je krijgt een telefoontje van de informant, deze waarschuwt je dat Pollock eraan komt. NB: er zijn 3 verschillende eindes mogelijk aan deze case. Deze eindes zijn afhankelijk van je acties hier en ze worden hieronder vermeld als A, B en C.

  1. Ga de kast in en bekijk de video waarin Pollock ontdekt dat het Medicijnflesje weg is. Pollock rent weg. Terug in Slayton's kantoor zie je een Krantenkop over hoe de Pegasus Killer is ontsnapt naar Engeland.
  2. Nadat je de waarschuwing over de aankomst van Pollock van je informant hebt ontvangen, onderneem je een poging om de bouwkeet te verlaten ZONDER Pistool. Pollock snapt je en je word doodgeschoten door de bewaker. Terug in Slayton's kantoor zie je dan in de krant het bericht over een Detective die dood in de goot is gevonden. NB: afhankelijk van het moeilijkheidsniveau dat je hebt ingesteld verlies je dan je complete geheugen over deze case.
  3. Nadat je de waarschuwing over de aankomst van Pollock van je informant hebt ontvangen, probeer je de bouwkeet te verlaten MET Pistool. Ook nu zal Pollock je zien, maar NU win je het vuurgevecht met de bewaker. Terug in Slayton's kantoor lees je dan in de krant hetzelfde als bij einde A. Dus ook nu ontsnapt Pollock.

CHARLIE CASE:

Slayton's Kantoor: Lees het Charlie Dossier. Je vind deze in het koffertje onder de muurkaart. Je leest dat Charlie een verklikker is die Slayton geregeld van informatie voorziet. Pak de Charlie Kwan tape uit Slayton's Safe en beluister deze. Je ervaart zo dat de Tong niet geheel en al blij is over het verlies van één van haar zendingen uit Hong Kong. Reis naar Chinatown.

Chinatown: Open de deur van de Opium Kit in de ondergrondse passage en kijk naar het opium laboratorium. Bekijk de video waarin Charlie zegt dat de vermiste kratten in een pakhuis staan. Ontdek het adres van dit pakhuis op de Kalender. NB: als op de deur van de opium kit klopt zonder pistool dan zullen de Chinezen je neerknallen. Je komt dan in het scherm van de krantenkoppen waarin je dan leest dat er een Chinese Tong Oorlog aan de gang is, maar je zult niet je herinnering aan deze case verliezen. Ga, via de kaart in Jack's attaché koffertje, naar dit pakhuis.

Pakhuis: Haal de truck van de handrem zodat deze tot onder het raam van het pakhuis rolt. Klim op de truck en ga dan via het raam het pakhuis binnen. Binnen vind je in een gereedschapskist een Geigerteller. Zet deze gelijk aan. Onderzoek de krat, deze is leeg. Kijk nu naar het verzendlabel op de krat. Het verteld je dat deze krat is verscheept met een Chinees vrachtschip. Ga naar de doks via Jack's kaart

Vrachtschip: Ga het ruim in en ontdek de radioactieve krat. Til de netten van deze krat en onderzoek het label en je leest dat het Uranium is verscheept naar Duitsland. Ga de Ventiel Kamer binnen. Draai aan het Grote Ventiel welke bedekt is met spinrag om het schip te zinken. NB: als je verzoekt door de deur te gaan naar de bovendekken van het vrachtschip, nadat je gehoord hebt dat de matroos eraan komt, dan knalt deze je neer. Je gaat dan naar de krantenkoppen en je leest dan weer over je eigen lijk gevonden in de goot. Afhankelijk van je ingestelde moeilijkheidsgraat verlies je dan wel of niet je herinnering aan deze case.

Slayton's Kantoor: Je ziet de krantenkoppen over een gezonken Chinees schip.

Watkins Case:

Slayton's Kantoor: Lees Watkins Dossier. Deze vind je in de rechter onder lade van het bureau. Je leest dan dat Watkins Slayton heeft ingehuurd om in zijn kantoor in te breken om zo de effectiviteit van de bewaking te testen. Pak de Security Badge en de Watkins's tape uit de muursafe. Luister naar de opname. Ga dan naar Bradbury.

Bradbury: Vind Watkins kantoor en ga er binnen. Hiervoor dien je dan wel eerst de juiste deurcode in te tikken. Deze code bestaat uit de huidige dag en uit het patroon zoals dat op de Security Badge is geschreven:

De Code op de Security Badge:

Sun (Day=1) ---*-

Mon (Day=2) *---*

Tue (Day=3) -**--

Wed (Day=4) *-**-

Thur (Day=5) ---**

Fri (Day=6) -*--*

Sat (Day=7) *-*-*

Doe het licht in Watkins kantoor aan. Kijk omhoog en je ziet het kapotte dakvenster. Ga het dak op en kijk daar door dat dakvenster naar beneden. Je ziet Pootafdrukken van een hond op de boekenkast in Watkins kantoor. NB: je kunt nu niet verder met deze case gaan als je niet eerst Watkins schuldbekentenis hebt gekregen in de Max Case en de Niles Foto in de Agnes Case. Dus op dit moment dien je nu eerst deze twee andere zaken ter harte te nemen en dan daarna met de Watkins Case verder te gaan. Nadat je dus deze 2 andere zaken hebt opgelost, ten minste voor zover dat je kunt, en hier dan weer bent terug gekeerd, krijg je een seintje van de informant die je zegt dat de Nazi's eraan komen en dat je je maar beter kunt verbergen. Draai het licht in het kantoor uit en verberg jezelf in de kast. Je ziet dan Wo-Tan (de hond uit de Agnes Case) die één van de Codeboeken tevoorschijn steelt. Ga naar Mannie's Boekenwinkel. Deze is om de hoek van Slayton's kantoor.

Mannie's Boekenwinkel: Bekijk de video waarin Mannie je zijn 2 boeken laat zien. Onderzoek de 2 boeken om achter de combinatie voor de 2 andere draaischijven van Watkins safe te komen. Bekijk de video waarin Mannie je geld bied voor je boek. Pak het Geld en Mannie laat je nu zijn boekwinkel onderzoeken. Ga de achterkamer in en haal daar de knop om. Open de boekenkast en de Metalen Deur erachter en ga erdoor de Kaartenkamer in. Onderzoek deze Kaartenkamer en je vind een Drukpers waarop al die valse dank betuigingen van al die niet bestaande charitatieve organisaties mee zijn gedrukt. Bekijk ook alle Blauwdrukken voor Watkins kantoor. Je ontdekt Wo-Tan's krat in de kast van deze kaarten kamer. NB: Als je de radio aanzet of als je probeert om Wo-Tan vrij te laten terwijl je in de kaarten kamer bent dan zal je worden gehypnotiseerd daar de Nazi's. Je word dan weer in de goot dood gevonden en afhankelijk van de ingestelde moeilijkheidsgraad verlies je wel of niet je herinnering over deze case.Ga naar Bradbury.

Bradbury: Nadat je de geheime combinatie hebt ontdekt in de code boeken uit de boekenwinkel, maak je dus hiermee de kluis open en ga je deze kluis binnen. Open de lade van het bureau in de kluis en je ontdekt het portret van Joan. Loop naar de radio achterin de kluis. De informant meld zich om je te waarschuwen dat de Nazi's eraan komen. pak de Paperclip van de werkbank. Nu dien je de Nazi's te verhinderen de kluis binnen te komen, dus steek de Paperclip in de Grendels (Gears) van de kluis. NB: als je er niet in slaagt om, op tijd, de Paperclip in de Gears van Watkins kluis te steken, dan komen de Nazi's de kuis binnen en ben je het haasje. Je ziet dan krantenkoppen die melden dat de Nazi's een bruggenhoofd hebben in de U.S en je VERLIEST NU HET SPEL. Het is dan echt GAME OVER!!

Slayton's Kantoor: Bekijk de krantenkop over de Nazi's die zijn verslagen. Je krijgt dan een telefoontje van de Burgemeester die je feliciteert.

De Harrison Case:

Slayton's kantoor: Lees dus het Harrison Dossier door dat je in de rechter onder la van het bureau kunt vinden. Je ervaart zo dat Harrison's dochter, Alicia, word vermist. Zij is al meer dan een jaar vermist. Slayton was van plan om Meyer, van de Scheherezade, te vragen wat hij hiervan wist. Neem de foto van Alicia mee uit het dossier.. uit de safe pak je dan nu de tape voor de Harrison case en speel je deze af. Pak ook de Filmspoel uit de safe en plaats deze op de filmprojector in de kast, zet de projector aan en doe ook het licht aan via de lichtschakelaar. Verwijder het schilderij dat, aan de ander zijde van de kast, het gaatje bedekt waardoor de projector naar buiten moet schijnen en bekijk de Alicia film. Bemerk de Broche die Alicia van haar vader krijgt. Ga terug naar het bureau, open de middelste lade en bekijk de Geheime Klop op het lucifersdoosje van nachtclub Scheherezade. Ga nu naar de Scheherezade.

Scheherezade: Gebruik de Geheime Klop om de nachtclub in te komen. laat de Alicia's foto zien aan de barkeeper…..hij herkent haar niet. Hij zegt je om met Meyer te gaan babbelen. Bekijk de Poster waarop het optreden van Joan, die hier zou optreden, word afgelast tot nader order. Ga dan de Hotel facility binnen en praat met Meyer, de receptionist. Je schijnt aansprakelijk te zijn voor de schulden van Slayton hier in het hotel. Je kunt niet terug komen hier VOORDAT je deze schulden hebt betaald. Terug naar Slayton's kantoor. Pak Joan's Sleutel uit de linkerboven lade van het bureau. Ga naar Joan's appartement.

Joan's appartement: Gebruik de Liftsleutel om naar de verdieping van Joan's appartement te gaan. Bekijk Joan's Dagboek, je vind het in de lade naast haar bed. Zij schrijft dat ze IETS van Meyer heeft gepakt en dat ze naar San Diego is gevlucht. Binnen in Joan's kast vind je een Broche. Je ziet een korte scène uit de home video waarin je ziet dat deze Broche identiek is aan de broche van Alicia. Ga terug naar je kantoor en bekijk het krantenartikel dat zegt dat Jon IS Alicia. Pak het Geld uit de muursafe en ga terug naar Scheherezade.

Scheherezade: Ga het hotel binnen d.m.v de geheime klop. Bekijk de video waarin Meyer het geld van je aanneemt. Je mag nu het hotel doorzoeken. Ga naar boven. Een video start waarin je een boef de kamer binnen ziet komen, hij ziet jou en smeert hem weer. Ga naar de slaapkamer en bemerk de grote spiegel die boven het bed hangt. Open deze spiegel. Vind dan de Leeuwenkamer en kijk achter het gordijn en je ontdekt een geheime deur, ga hierdoor en je komt in de Spiegelkamer. Draai de luidspreker aan en luister naar het gesprek tussen de Burgemeester en een "dame" die echt niet zijn vrouw is. Meyer is nu een beetje boos op je omdat je deze spiegelkamer hebt ontdekt en smijt je de naar buiten. Je kunt nu niet meer deze privé vertrekken van Scheherezade hier, maar wel nog steeds naar de nacht club. Ga terug naar Slayton's kantoor.

Slayton's kantoor: Luister naar de aankondiging op de radio over de schandalen in hotel Scheherezade en dat de zangeres Joan in werkelijkheid Alicia is.

Max Case:

Slayton's kantoor: Lees dit Dossier uit de rechteronder lade. Max heeft blijkbaar een zeldzaam boek gevonden en deze heeft hij naar Mannie's boekwinkel gebracht om te laten waarderen. Pak Max's Boek uit de safe. Bekijk het design aan de binnenkant van de kaft. Ga naar Mannie's boekenwinkel.

Mannie's: Je ziet een video van Mannie die je het boek toont. Onderzoek het ene Boek en je ziet de combinatie voor de 2 andere draaischijven van Watkin's Safe. Je ziet dan een video waarin Mannie je geld bied voor het boek. Inplaats van hierop in te gaan, pak je Max's Boek op en Mannie schopt je naar buiten. Ga naar Max's appartement.

Max appartement: Ga binnen via de brandtrap/nooduitgang en je vind Max op de grond liggen……hij is….DOOD. Onderzoek zijn beurs om te bevestigen dat dit inderdaad Max is. Bekijk het Briefje dat het lijk in zijn heeft geklemd heeft. Het briefje is van Phillip Watkins en deze eist de teruggave van zijn boek. Onderzoek het appartement verder en in de prullebak, in de badkamer,vind je een Treinkaartje naar San Diego. Terug in Slayton's kantoor pak je de Bagagekluis Sleutel uit de bovenste linker lade van het bureau en dan ga je naar het Union Station.

Union Station: Open één van de bagagekluisjes met de bagagesleutel. Erin vind je een Briefje van Joan waarin ze vertelt dat ze een kaartje voor de Moonliner heeft gekocht. Vind de Conducteur en vraag hem naar Joan (misschien foto Alicia laten zien?) De conducteur weet zich nog te herinneren dat Joan op de trein is gestapt nadat zij een boek ter bewaring aan Max heeft gegeven. Terug naar Slayton's kantoor alwaar je dan een krantenartikel leest over de vondst van Max's lijk in zijn kantoor. Ga terug naar Union Station en vraag de conducteur van Perron 5 over de Moonliner. Hij vertelt je dat er vannacht geen treinen meer vertrekken naar San Diego. Ga naar Joan's appartement alwaar je dan Watkin's verbrande liefdesbrieven vind in de badkuip. Deze brieven vertellen je dat Watkins haar het boek heeft gegeven waarvoor Max is vermoord. Ga naar Watkins huis. Watkins bekent dat hij een affaire heeft met Joan nadat je hem deze liefdesbrieven laat zien.

Agnes Case:

Slayton's kantoor: Lees dit Dossier door. Agnes was een vroegere filmster uit de tijd van de comedy capers. Nu is haar HOND, Wo-Tan. De filmster en deze is gekidknapped. Pak de Agnes tape uit de kluis, luister ernaar en je leert dan de speciale roep waarmee zij haar hond altijd roept. Ga naar Agnes Simon's huis.

Agnes's Huis: De butler laat je binnen, maar alleen na uitdrukkelijk aandringen van Agnes zelf. Als je een blik werpt op de foto van Wo-Tan, verschijnt Agnes en zij geeft je dan een foto van Niles, haar bediende. Deze word veronderstelt door middel van een zwem ongelijk te zijn gestorven. De butler smijt je dan buiten. Ga naar Scheherezade.

Scheherezade: Gebruik weer de Geheime Klop om binnen te komen in de nacht club. Laat aan de barkeeper Niles's foto zien. De barkeeper verteld je echter dat dit, volgens hem, een valse aanwijzing is. NB: je kunt hier nu pas verder gaan met deze case als Wo-Tan het boek in de Watkins Case heeft gestolen en Meyer je uit de Spiegelkamer in de Harrison Case heeft gegooid. Ga terug naar Slayton's kantoor waar je een telefoontje krijgt van Agnes die je verteld dat zij een Losgeldbrief van de kidnappers heeft ontvangen. Ga dus naar Agnes.

Agnes's huis: Weer is de butlers niet erg happy om je binnen te laten. Agnes geeft je het losgeldbriefje, maar de butler smijt je buiten. Terug naar je kantoor.

Slayton's kantoor: Je informant belt op en geeft je een hint over de tape recorder. Dus open de safe en pak de Agnes tape en de recorder eruit. Ga naar het Observatorium.

Observatorium: Je komt erachter dat het hondje word vastgehouden in een box op het dak. De boef, uit de Harrison Case in Scheherezade, geeft je nu een Verbindingskabel waarmee je de recorder aan de praat krijgt. Dus zet dat ding aan en speel de Agnes Tape nu af. Het hondje hoort de stem van Agnes die haar speciale Wo-Tan roep doet. Wo-Tan rent dan de box uit. NB: als je probeert om zelf de box van Wo-tan te openen op het dak, dan word je door de Nazi's gehypnotiseerd en word je lijk gevonden in de goot..enz..enz. Ga terug naar Slayton's kantoor en bekijk het artikel over de vereniging van Agnes met haar stomme hond.

CONCLUSIE:

Slayton's kantoor: Nadat je al deze 6 Cases hebt opgelost ga je naar de RADIO. Klik op de Radio en je ziet dan een video waarin Jack Slayton zijn verdwijning verklaard en Joan introduceert.

EINDE

GameSolves
http://www.gamesolves.tk
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Free Web Hosting