Nocturne.Dit is GEEN stap voor stap walkthrough vanwege de verschillende manieren waarop het spel kan worden gespeeld. Maar je kunt hem wel per gebied als gids gebruiken.

 

INHOUDSOPGAVE

 

Deel 1: Dark Reign Of The Vampire King

            The Graveyard (Kerkhof)

            The Forest (het Woud)

            The Castle (het Kasteel)

            The Dungeon (Kerkers)

 

Deel 2: Tomb of the Underground God

            The Train (de Trein)

            The Town (het Stadje)

            The Mine (de Mijn)

            The Green Slime Pit (het Groene Slijmhol)

            Mystical Stones  (de Mystieke Stenen)

 

Deel 3: Windy City Massacre (Slachting in de Winderige Stad)

            The Pier (de Pier)

            Vendome’s Bar

            Finding a Way to the Theatre (Hoe je bij het Theater komt)

            Waterworks co. (het Waterleidingbedrijf)

            Manhole (Mangaten)

            Sewer (Riool)

            Theatre (Theater)

Warehouse ( de Loods)

Factory 1 (Fabriek deel 1)

Factory 2 (Fabriek deel 2, fabriek opblazen)

 

Deel 4: The House at the Edge of Hell (Huis aan de Rand van de Hel)

Niveau 1 – Mission Assignment Graveyard (Kerkhof waar je Opdrachten Krijgt)

            Molochs Amulet & the Castle (De amulet van Moloch en het Kasteel)

 

 

HET SPEL

 

Deel 1: Dark Reign Of The Vampire King

Volg de man die de deur in loopt omlaag tot aan de verzegelde deur. Loop naar de verzegelde deur toe, dan kom je binnen. Volg hem ook door de kamer daarachter en ga naar de zittende vampier. Kijk en luister naar het verhaal over de Vampiers van de Heilige Graal. Loop naar de man die achter het bureau zit, zijn naam is Hiram. Loop naar de enkele deur boven aan het scherm en ga naar rechts. Vreemdeling, jouw personage, spreekt met een vrouw die de lijkschouwing verricht. Neem de voorwerpen die zij jou geeft, mee. Neem de 3 verschillende voorwerpen mee, de zilveren kogels op de toonbank en nog een paar andere. Ga de kamer uit en praat met de man. Ga dan weg en neem de lift, die je activeert door op de knop te drukken.

 

Volgend niveau -- The Graveyard (Kerkhof)

Spreek met de man uit het kerkhof. Loop de heuvel vanaf het kerkhof af zodat je rechts van het gesloten hek uitkomt. Pak de sleutel van de grond en kijk in de doos. Loop de heuvel weer op naar het kerkhof en de crypte. Gebruik de sleutel uit je inventaris (speel met je “[“ en “]” toetsen) en gebruik de sleutel op de deur van de crypte. Trek je wapens (met de “D” toets) en gebruik ze op het vampiermonster. Loop naar de zijkant waar je met een volgend monster vecht. Loop de trap op naar rechts en dan door de deur (het monster zit achter je). Ga verder vooruit en de trap af. Dood nog een wachtpost, waarna de vrouwelijke vampier verschijnt. Open het hek, draai je om en doorzoek het gebied, zodat je de afgesloten ‘kerkdeur’ vindt. Dan ga je naar de deuren aan de andere kant in de hoek. Dood nog een wachtpost, en kijk naar het filmpje waarin de Majoor de deuren open maakt. Ga weer terug om met hem te praten. Volg hem de hoek in. Gebruik nu de ENTER toets. Loop rond in de buurt van de kerk en ga de trap op. Nu kom je de man tegen die buiten de deur in de hoek staat. Klik meerdere keren op de spatiebalk om te horen wat hij zegt, open dan de kist op de vloer en pak daaruit meer munitie.

 

Volgend niveau -- The Forest (het Woud)

Loop het dorp uit en volg het pad. Ga naar rechts, onder de stam.

Nu vind je de kar die op zijn kant ligt en de dokterstas tussen het voor- en achterwiel. Klik het paard aan. Volg het spoor naar de vampier met de houten staak. Pak die staak, die voor de vampier ligt en draai je om en loop terug. Op het ‘kruispunt’ net achter de dode vampier ga je rechtsaf en je loopt door tot de hut. Doorzoek de stookplaats en pak het genezingsdrankje (Restorative Tonic) dat net links daarvan op de grond staat. Ga de hut weer uit en loop erlangs tot de rechterkant van de hut, daarna ga je de brug over. Ga de trap aan de linkerkant af (gebruik de “G” toets om te springen) en kijk in het rond, probeer de deur open te maken en verlaat daarna dit gebied. Zoek het pad op dat aan de rechterkant van de hut loopt maar niet direct langs de hut. Volg dat pad en dood alle weerwolven die je onderweg tegenkomt. Ga naar het weerwolvelijk dat het dichtst bij de stam met stekels ligt die uit de bomen omlaag valt. Pak het stuk weerwolfvlees  dat naast het lijk ligt. Vreemdeling neemt dit mee en laat een bloedspoor achter. ‘Trek’ het stuk vlees (met de “D” toets). Loop naar het grote kruis in het veld. Ga daarvoor linksaf en trek je wapens (laat het vlees vallen). Wees voorbereid op nog een weerwolf. Loop over dit pad naar een andere hut. Er is daar niets dat je kunt gebruiken.

 

Verlaat de hut en ga van daaraf naar links of keer langs dezelfde weg terug. Via een ander pad kun je de vernielde brug vinden. De vampiervrouw vertelt je dat je hier niet over kunt. Draai je om en loop over het stenige pad aan de linkerkant van de brug. De vampiervrouw springt over de enorme spleet, maar jij moet terug naar de brug. Trek je wapens en dood nog 2 of 3 weerwolven. Daarna ga je naar de brug. (zie het schema hieronder, daarop zie je hoe je de brug kunt oversteken)

 

DE BRUG OVERSTEKEN

1.      Loop langs de lage kant (die het dichtst bij de onderkant van de brug en  je scherm zit) over de eerste 8 planken.

2.      Op de achtste plank ga je naar de bovenkant van die plank op de brug. Druk nu eenmaal op “G” en ga snel naar de grijze planken. SAVE HIER met F6= QuickSave.

3.      Loop over de grijze planken en ga naar de achterkant daarvan (het dichtst bij het begin van de brug)

4.      Houd je linker SHIFT toets ingedrukt en gebruik meermaals je “G” toets, terwijl je met het “omhoog” pijltje verder de brug oversteekt.

 

 

Volgend Niveau -- The Castle (het Kasteel)

 Loop door het kasteel naar de rechter toren en dan in de toren naar boven. Je moet hierbij nogal wat monsters verslaan. Boven op de toren pak je de sleutel. Dan ga je naar de linker toren waar je nog een sleutel, die van de klokkentoren, vindt. Loop via het pad tussen de twee torens door en dan naar boven. Loop de trap op waar je de vampiervrouw ontmoet – die is heel wat veranderd! Spreek daarna de oude man aan. Ga met behulp van de sleutel die je hebt gevonden de klokkentoren in en zorg dat je je wapens bij de hand hebt. Ik heb hier zelf GODMODE, met de code GODGAMES gebruikt om niet dood te gaan. Schiet de wachters neer en dood ze allemaal. Ga naar de rechter hoek van de klokkentoren en pak het Special Book. Loop helemaal door de klokkentoren tot bij de hoofdpoorten van het Kasteel. Als je hierdoor weggaat ga dan rechtsaf. Loop helemaal door naar het einde (voorzichtig dat je er niet af valt). Ga weer rechts en dan naar beneden naar de onderkant van het scherm. Trek je wapens en schiet wachtposten neer. Je vindt nu in en klein kamertje 80 houten staken en een kruisboog. Ga het hoofdgebouw van het Kasteel weer in en zoek de kamer met de grote eettafel.

Hier liggen nog vele dode wezens die je bij je eerdere bezoek hebt achtergelaten. Loop naar rechts en ga de bakstenen trap op. Twee waterspuwers vallen je aan. Dood ze en ga binnen door de middelste deur boven op de hoogste rand. Je hoort nu een enorme houten tafel te zien staan in een kamer met een blauwe tegelvloer. Achterin rechts zit ook een deur maar die zit op slot. Loop door het portaal en trek je houten staken want een vampiervrouw zal je aanvallen. Nadat je haar gedood hebt loop je de kamer in waar zij uit kwam, en je doet de kist open. Neem de honderd gezegende kruisboogpijlen mee.

 

Verlaat deze ruimte en loop naar de kamer aan de andere kant van de zaal. Schiet de spiegel op de achterwand kapot. Trek je wapens want zodra je bij de deur in de wand tegenover je komt word je van achteren aangevallen. Open de deur, trek je wapens nogmaals en sla het wezen dood. Sla linksaf (dus weg van de deur rechts) en loop het scherm uit. Klim voorzichtig op de enorme plank en spring (“G”) van daaraf naar het kleine plateau. Spring weer over het plateau aan het einde, gebruik hiervoor L+SHIFT+G+Pijltje-omhoog.  Loop naar het gat in de wand en daardoor de bibliotheek in. Dan zoek je de sleutel van de Bibliotheek (Library key) op de plank rechts van je. Pak hem. Nu leg je het Special Book op het podium in de Bibliotheek waardoor een geheime kamer zichtbaar wordt. SAVE JE SPEL NU. Ga de geheime kamer in, draai je om en dood het monster. Loop naar de ronde tafel en neem de sleutel van de kerkers (DUNGEON KEY) mee. Kijk nu achter het rozeachtige wandtapijt en ga die kamer in. Ga de trap op naar rechts. Trek aan de hefboom die je in de hoek ziet. Loop weer terug en ga achter het wandtapijt kijken dat het dichtst bij de ronde tafel hangt. Pak de dokterstas en 80 kruisboogwapens. Verlaat de Bibliotheek met behulp van de sleutel die je eerder vond, door de deur rechts van de ingang van de geheime kamer. Ga nu terug naar de twee torens. Onder aan je scherm loop je nu door het portaal (dit is lastig te zien, voor mij lijkt het ding op een muur).  Volg de betegelde gang en ga door het enorme portaal dat zichzelf opent, loop die gang in en schiet jezelf door een bonte verzameling vampiers en monsters heen. Draai je om alsof je weggaat en loop weer door de enorme opening. Loop voorbij het portaal waar de vampiervrouw eerder uit kwam. Volg de gang en loop alle kamers in om daar voorwerpen uit de kisten op de grond te pakken. Er zit een kamer tegenover het enorme schilderij aan de muur. Zodra je in die kamer komt zit de deur op slot. Wachters vallen je aan en het enige dat erop zit is alle wachters afmaken en daarna de hefboom in de rechter benedenhoek van je scherm op te zoeken. Hierdoor maak je de deur vrij waardoor je weg kunt. Er staat een kist met een Genezingsdrankje in de linker benedenhoek, dit moet je pakken voor je weggaat. Daarna ga je helemaal het kasteel uit. Als je buiten bent ga je rechtsaf en let je erop niet omlaag te storten, en linksaf waar je de kerkvensters ziet. Van binnen de kerk af duw je het standbeeld voor je naar het MIDDEN van de tegelvloer, waardoor het Holy Relic (Heilig Relikwie) zichtbaar wordt onder de bestrating.

 

Pak dit relikwie. Als je het pakt gaat de deur naar de kerkers vanuit het kasteel open. Ga terug naar de kamer met de slaapplaats en dan verder de trap af.

 

Volgend niveau -- The Dungeon (Kerkers)

Vervolg je weg over de trap en het pad door de 1e deur. Dan loop je de trap op en ga je de deur links in. Sluip de trap op en de gangen door naar de donkere kamer. Schiet alle monsters en vleermuizen neer en dood ze allemaal. Pak de sleutel op de tafel die beneden is en de Gewone Kogels op de vloer net onder die tafel. Er is ook een Genezingsdrankje, pak dat dus ook. Verlaat dit gebied en gebruik de sleutel op de andere deur rechts. Maak hem open en ga naar binnen, schiet het monster neer. Loop de trap op naar de deur. Je ziet die nu omlaag gaan en er komen stekels te voorschijn uit de vloer en het plafond. Je moet nu achteruit zodat de deur weer open gaat. Druk nu L+SHIFT in en het Pijltje-omhoog, en ren recht naar de andere kant van de kamer naar de muur. Pak direct de sleutel en trek je wapens, draai je om en schiet het monster dood. De vloer en het plafond werken niet terwijl je bezig bent. Nadat je het monster gedood hebt houd je L+SHIFT ingedrukt en gebruik je het pijltje. Ren weg. De vloer komt omhoog. Keer je om en ga uit dit gedeelte weg.

Dood nog een vracht monsters op weg verder de kerkers in. Je moet over gedeelten heen springen waar water staat. Mocht je erin vallen dan moet je op je ‘overzicht’ kijken naar de trappen. Uiteindelijk beland je in een kamer met een slingerend zwaard en een deur rechts die bewaakt wordt door twee Waterspuwers. De deur is momenteel verzegeld dus loop (nee, rennen!!) voorbij het zwaard en dan tussen wat stenen door die uit de grond komen en er weer in zakken. Als je hier valt, ben je morsdood. Er zijn ook zwaarden die heen en weer slingeren op de plaats waar je moet proberen van het ene ronde plateau naar het volgende te springen. Wees voorzichtig -– ik raad je aan regelmatig te SAVEN nadat je een sprong gemaakt hebt. Aan de andere kant vind je een kamer met graftomben, vampiers en monsters die allemaal de Precious Gem (Kostbare edelsteen) bewaken. Slacht alle monsters af en pak de edelsteen. Loop nu hier vandaan, en ga weer langs de heen en weer gaande stenen en zwaarden. Als je er langs bent (veel succes ermee) ga je weer langs het enkele slingerende zwaard en de deur aan de zijkant. Loop de kamer in en ga terug zoals je gekomen bent. In de muur aan de overkant waar de twee Waterspuwers de deur bewaken zit nog een portaal of ingang. Ga daar doorheen, stap op het centrale plateau en leg de edelsteen op de sokkel. Gebruik de toetsen “[“ of “]” om je inventaris door te spitten tot je bij het Precious Gem bent en gebruik ENTER [of was het de spatiebalk]. Nu gaat een geheim paneel open. SAVE HIER. Loop de gang door en de korte opening en stop dan. Ga rechtsaf en loop rustig tegen de muur door twee schermen heen. Dan ga je de brug over. Maak je klaar de GRAAF te ontmoeten. Blijf continu op hem schieten, al moet het tig keer gebeuren voor hij neergaat. Terwijl hij rondvliegt als vleermuisachtig wezen zie je zijn levenskracht indicator die aangeeft hoe sterk hij nog is. Let daarop want als de meter laag genoeg staat gaat hij op een plateau zitten, waar hij boven lijkt te zweven. Gebruik dan het Heilige Relikwie op hem om hen te doden. SAVE HIER. Wanneer de graaf sterft laat hij een sleutel en het Heilig Relikwie vallen. Pak de sleutel tot het heiligdom en het Heilig Relikwie. Ga weer weg over de brug waarover je bent gekomen, terug naar de kamer met het slingerende zwaard en gebruik nu de sleutel tot het Heiligdom op de deur tussen de Waterspuwers. Ga voorzichtig naar binnen en dood alle vampiers die je aanvallen. Ga naar het wandtapijt met het portret midden op de muur achteraan. Je ziet voeten op de vloer en trekt meteen de conclusie dat iemand zich daar verbergt. Haal het wandtapijt weg en praat met de Bruid. Svetlana ziet er normaal uit. Je kunt nu met de burgemeester praten en ontdekken dat hij de eigenlijke kasteelheer is. Zijn zoon, de Graaf heeft hem verraden. Nu de Yathgy op de plaats zit waar hij hoort kan op het kasteel en in het dorp alles verder ‘zijn gewone gang gaan’.

 

MISSIE VOLBRACHT

 

START NIEUW SPEL: LAAD DEEL 2

 

Deel 2: Tomb of the Underground God

 

The Train (de Trein)

In de trein praat je met je baas. Hij vertelt je dat er in Texas een plaats is waar zombies en monsters de zaak onder controle krijgen. Hij vertelt je ook dat hij het gevoel heeft dat iets hem in de gaten houdt… en plotseling wordt hij uit het raam van de trein geslingerd en verdwijnt spoorloos. Je zit alleen in de trein, op twee personen aan de andere kant na die in weerwolven veranderen – wees klaar om ze te doden. Dit is een goed moment om jezelf van munitie te voorzien en in God-modus te gaan – type F10 + het commando GODGAMES. Vreemdeling zegt iets over betere wapens en informatie in zijn bagage als je naar de onderkant van het scherm loopt. Loop naar voren door de trein (UP) en loop door tot de voorste wagon (FRONT) en ga naar de locomotief. Pak onderweg de rode bijl van de kolenwagon. Als je in de locomotief bent klik je op het vuur. Vreemdeling zegt nu dat de trein niet stil te zetten is. Keer je om en ga naar de bagagewagon net voor de kolenwagon. Je doodt nu twee weerwolven die vlees zitten te eten. Ga door tot de eerste bagagewagon en loop daar binnen. Pak de lichtbruine kist en zet die net voor de donkergrijze kist waar slechts weinig licht op weerkaatst (zie afbeelding hieronder). Spring omhoog en druk op de ENTER toets, dan zegt Vreemdeling: “This is Hiram’s trunk!” (dit is de koffer van Hiram). Nu gebruik je de bijl om hem open te hakken. Pak de twee dingen die erin liggen. Vreemdeling zegt nu: “I will avenge your death, Hiram!” (ik zal je dood wreken, Hiram!). Pak ook de verbandtrommel.

Nadat je de twee voorwerpen uit Hirams koffer hebt gepakt ga je weg uit de bagagewagon en je klimt BOVEN OP de trein. Je loopt over de daken naar de locomotief toe waar je op springt. Onderzoek het lijk. Ga dan weer naar de passagierswagon door van het ene dak op het volgende te springen. Dood alle weerwolven die je tegenkomt. Boven op de passagierswagen waar je oorspronkelijk in zat spreek je met Alpha van de Hokkendire-stam. Hij rent er vandoor. Hierna ga je deze wagon in. Dood de weerwolven terwijl je hen van mens in weerwolf ziet veranderen! Daarna gebruik je de sleutel dat je op het lijk van de conducteur vond op de afgesloten deur. Dood nog meer weerwolven. Dit is de privé-wagon van de Alpha-weerwolf. Aan de achterzijde van zijn wagon moet je twee keer de bijl gebruiken om de deur open te maken en te houden tot de hengsels eraf springen. Klim weer boven op de wagon waar je Alpha weer ziet. Neem hem continu onder vuur tot hij sterft. Ik liep steeds naar achteren terwijl hij me naderde, en ik kon zorgen dat hij steeds binnen vuurbereik bleef. Is hij eenmaal dood dan stopt de trein vanzelf, want de locomotief ontploft.

 

Volgend niveau -- The Town (het Stadje) Redeye

Bij het station word je afgehaald door de Dominee (Reverend). Hij vertelt je dat Scat vermoord is. Er lopen overal zombies in het stadje. Als je bij de kerk aankomt zie je het lijk van Scat op de grond liggen. Klik hierop. Dan verlaat je de kerk en loop je het pad af (dood onderweg enkele zombies) richting het stadje. Als je de hoek van de omheining bereikt ga je rechtsaf. Zoek de Saloon aan de rechterkant op. Pak de rum van de bar en keer naar de kerk terug. Gebruik de rum op Scat en stop de Sigaar in je inventaris. Nadat je met de leider van de zombies hebt gesproken zal Scat weer tot leven komen. Verlaat de kerk en ga het stadje in. Zoek de opslagplaats van de spoorwegen op – links – en het Southwestern Lime and Pole Telegraph Office (telegraafkantoor). Loop hier binnen zodat je de dokterstas op de balie vindt. Ga weer naar buiten en volg de sporen tot voorbij het Southwestern Rail Links gebouw. Keer je om en ga omhoog over het scherm, daarna naar rechts. Volg het lichtgrijze pad en schiet onderweg nog wat zombies af. Neem dan het meest rechtse pad naar het eerste huis toe. Schiet de zombiehond neer die op je af komt lopen. Ga het huis in, doorzoek alle kamers beneden en kijk ook in de kelder. Open de keukendeur naar buiten en schiet de zombiekoe dood. Ga naar boven waar je de familie Smith nog levend aantreft. Zij volgen je, terug naar de kerk. Pak de dokterstas mee. Als je de trap af loopt dood je de zombie die op je af komt. Als je naar de kelder van dit huis gaat en de spatiebalk op de vrouw gebruikt die achter je aan loopt zegt ze iets. Als antwoord zegt de man “een paasei” (easter egg). Dat was voor mij in elk geval niet te volgen. Als je buiten bent en naar de weg terugRENT zegt de vrouw dat je het wat rustiger aan moet doen. (een paasei? Wel om te lachen!). Bij het huis van Jenkins ga je RECHTSAF en naar de schuur toe. Daar schiet je de zombiekoeien en de oude veeboer dood, kijk hoe zijn hoofd eraf wordt geschoten (dit is GROF). Draai je om en loop om de schuur naar de rechterkant van je scherm. Loop langs de achterkant tot je bij de kelder aan de achterkant van het huis komt. Probeer de deur, je krijgt hem niet open. Ga weg bij de kelder en loop verder langs het huis. Ga niet door de voordeur maar tussen het huis en de schuur in waar je een zombie uit de grond ziet kruipen. Dood hem… ga dan naar de zijdeur van het huis. Pas op de zombie op het dak en iemand die in het huis op en neer loopt. Ga naar binnen en zoek de kist op de slaapkamer. Pak 50 Gewone Kogels en de 20 geweerpatronen vanaf de ladenkast. Als je het huis uit gaat vraagt de oude vrouw je of het je iets kan schelen of jullie levend bij de kerk aankomen. Vreemdeling zegt dan ‘nauwelijks’. Als je naar Redeye teruggaat moet je bij het schuurtje stoppen en nog een man ophalen die achteraan komt hobbelen. Ga naar het kantoor van de Sherriff en praat met de man met een arm die in de cel zit. Hij zegt dat de Sherriff de sleutel heeft en naar de Saloon is gelopen om het gegil daar te onderzoeken. Pak de dokterstas vanaf de plank en de 80 Gewone Kogels uit de kist op de vloer. Klik op Ma (de oude vrouw) om te horen wat ze te zeggen heeft en ook op de gevangene die je vertelt dat de Sherriff de sleutel heeft. Ga uit het kantoortje weg naar de saloon om de Sherriff neer te schieten en onderzoek zijn lijk. Je vindt de sleutel, loopt terug naar de nor en dan ga je de cel in waar je het geweer van de man met een arm en de patronen daarvoor uit de kist op de vloer pakt.

Je hebt nu de hulpsherriff gered (denk je).

Als je bij de kerk komt zegt de oude vrouw tegen je dat de kinderen bij Jenkins in de kelder zijn achtergelaten. Je moet op een bepaalde manier kloppen, wil die deur opengaan. Wil je echt bloederige lol hebben dan ga je niet rechtstreeks naar die kelder, maar draai je je buiten de kerk om. Je loopt dan naar het achterste stuk van het kerkhof. Daar schiet je nog wat zombies aan flarden.

Loop om de kerk heen van links naar rechts en dood ondertussen nog een stuk of wat zombies. Als je terugloopt naar Redeye ga je rechtdoor over de weg, dus NIET rechtsaf bij de hoek van de omheining. Loop nu de trap op naar het Bordeel (of via de saloon en de trappen daar) waar je een hoer kunt redden. Neem haar mee naar de kelder bij Jenkins. Klop op de deur, dan laten de twee kinderen je de kelder in. Je moet met het meisje praten en op haar klikken zodat ze vertelt hoe ze heet en jou vraagt wat jouw naam is. Doe je dit niet dan volgt ze je niet naar de kerk en is je opdracht mislukt! Neem ze nu alle drie mee terug naar de kerk. Loop de kerk uit om met Scat te praten. Dan ga je de kerk weer in om met Ma, Pa en de kleine jongen te praten. Hij vertelt dat er een verlaten mijn is, en dat hij denkt dat dit het gat is waar de duivels uit komen. Hij neemt je daarheen mee want de ingang is afgesloten en hij weet een geheime route naar binnen.

 

Volgend niveau -- The Mine (de Mijn)

Binnenin de mijn kun je het best je spel SAVEN. Ga naar binnen met getrokken wapens en ga in God-modus. Schiet jezelf een weg door een stuk of tien zombies. Neem de meest rechtse rails en blijf die volgen. Nu kom je uiteindelijk bij tunnel C. Volg deze helemaal tot over de brug. Aan de andere kant ga je linksaf en volg je de trap naar de energiecentrale van de mijn. Loop daar ACHTERUIT naar binnen anders heeft een zombie je direct te pakken. Nadat deze zombie gedood is pak je de accu, het gasmasker, staven dynamiet en 80 geweerpatronen uit de kist op de vloer. Draai je om en bekijk de kaart van de mijn. Zet de lichten van elke sector AAN. Ga nu terug waar je vandaan kwam en loop tunnel A in waar je de Green Gas Room (kamer met groen gas) vindt. Zet voordat je binnen gaat je gasmasker op, Je vindt hier kisten die je open maakt. Je kunt er geweerpatronen uit pakken. Ga weer weg en zoek tunnel D op. Hier vind je de opslagplaats voor dynamiet. Loop helemaal naar de rechterkant zodra je daar bent. Nu zie je enkele kisten dynamiet staan. Pak er een en zet die in de lift. Trek de hefboom tegen de muur om de kist naar boven te laten gaan, de Overslagkamer in. Ga weg uit de opslagruimte en zoek het enorme gat in de sporen tussen de twee tunnelniveaus (hoog en laag). Hier moet je overheen SPRINGEN.  Loop iets terug en gebruik je vuurwapens om te richten. Als je erover bent, SAVE DAN. Ga de Overslagkamer in waar je een paar zombies afschiet, en je ziet links de kist met dynamiet staan. Pak hem en loop ermee ver naar rechts waar je een andere lift ziet. Deze gaat naar de centrale werkplaats. Haal de hefboom over. Ga weer terug naar de brug bij tunnel C waar het keetje van de voorman staat. Daar staat de kist dynamiet op de kleine lift rechts van die keet. Pak hem en steek de overgang over, ga linksaf en loop via de rails de tunnel in en zet de kist neer vlakbij de steenhoop die de doorgang blokkeert. Ga wat naar achteren, richt met je wapens OMLAAG (A op je toetsenbord) en schiet dan op die kist. Hierdoor worden de rotsen opgeblazen en kun je de tunnel verder in. Als je eenmaal de plek voorbij bent waar de rotsen lagen moet je je wapens gereed houden om op de groene, slijmerige wezens te schieten die hier zitten. Leg ze terwijl je doorloopt allemaal plat, dan kom je uiteindelijk bij een splitsing, waar je links aanhoudt. Nu volg je de rails verder.

 

Volgend Niveau --The Green Slime Pit (het Groene Slijmhol)

Dood gewoon alle groene slijmwezens die je tegenkomt zodat je door kunt gaan naar het volgende niveau.

 

Volgend niveau -- Mystical Stones  (de Mystieke Stenen)

Je komt nu in een doorgang die op een graftombe lijkt. Pak het dokterstasje en de geweerpatronen uit de kist op de vloer vlakbij de dode zombievrouw. Pak ook de Mystical Stone vanaf de sokkel vlakbij de ingang van dit niveau. Let op het symbool op die steen. Loop de dode vrouw voorbij, de gang door, langs het vuur. Volg de gang verder en dood de groene slijmwezens die je ziet. Als je onderaan komt ga je naar links voor, bij het midden van de ruimte vandaan. Zoek uit waar de Mystical Stone hoort te komen en zet het ding daar neer. Let op de lichtweerkaatsingen. Ga door in die richting en volg de gang verder helemaal tot je een lift met een hefboom ziet. Spring daarin en haal de hefboom over en ga een paar niveaus omhoog. Stap uit de lift en loop de gang door tot je bij een volgende Mystical Stone komt. SAVE NU! Voordat je deze Steen meeneemt moet je de symbolen op de vloer goed in je opnemen. Als je de steen weghaalt verdwijnen de symbolen op de vloer en heb je alleen nog de symbolen waar je vanaf of naartoe kunt springen. Wees dus voorzichtig. Om terug te gaan spring je op het LINKER wenkbrauwsymbool, dan op de cirkel en daarna ren/ spring je naar de richel. Als je er eenmaal over bent loop je voorzichtig naar de lift terug. Ga weer omlaag en dan naar het Central Mystical Area toe.

 

Leg de tweede Mystical Stone op de juiste sokkel. Een deur gaat open, waardoor je naar binnen kunt. Let op de symbolen op en de gaten in de vloer. Schiet de slijmwezens die je ziet dood en pak dan de derde Mystical Stone. Zodra je dit doet en de helling afloopt komt de vloer omhoog. Wees voorzichtig – ik raad je aan precies midden op de helling te gaan staan waar je de steen hebt gepakt, je dan om te draaien en dan naar de uitgang te RENNEN als de vloer omhoog komt. Oei, dat ging maar net goed! Als je je weer wat beter voelt ga je weer naar het Central Mystical Area toe waar je de derde steen die op een domino lijkt, op de juiste sokkel. Er gaat nog een deur open. Loop naar binnen, dood wat monsters en groene slijmwezens, spring op wat rotsblokken en stenen waardoor je verder de gang in kunt en tenslotte kom je bij een kamer waar de vierde Mystical Stone ligt. Spring op de VERSTE rots aan de LINKERkant, dan op de grotere daarboven en dan op het plateau waar de vierde Mystical stone ligt. Als je die meeneemt komen er zwaaiende messen te voorschijn die onder je ronddraaien en hakken, ze zitten ook tussen de rotsen. Ga zo ver mogelijk naar links en spring op de rots waar je vandaan kwam, daarna op de richel. Dat viel wel mee, toch?  Ga terug door over de rotsen naar het Central Mystical Area toe te springen en leg de vierde steen op de goede plek. Een derde deur gaat open – hierachter vind je de laatste en vijfde Mystical Stone. Volg de gang tot het einde, dan zie je die steen in de hoek. Daar tegenover zit een hefboom. Let op de formaties en looppaden door de kamer. Als je de vijfde steen wegpakt…komt deze ruimte onder water te staan en als je dan NIET in God-modus speelt… nou ja, veel succes ermee! Anders zwaai en spring je naar de hefboom die je dan overhaalt. Het water loopt weer weg en je ziet een volgende deur open gaan. Ga naar binnen en let op het vloerpatroon bij de vijfde Mystical Stone. Als je die pakt komen allerlei stekels in allerlei richtingen uit de vloer EN rondzwaaiende messen komen uit de wanden. Het is echt lastig je hieruit te redden. Ik gebruikte het pad langs het schilderij, maar ja, ik was in God-modus. Laf hoor, maar ja, ik heb het dan ook overleefd…

 

Ga nu terug en zet de vijfde Mystical Stone op zijn sokkel. Er gaat een deur open direct rechts van je. Loop deze gang in en steeds verder door tot je  Vader Monster tegenkomt. En dit is echt een heel eng beest. Ga voorzichtig over de brug, pak de laatste Mystical Stone en kijk wat er gebeurt. Ren dan zo snel je kunt de kamer uit, de gang in, het eind van dit niveau heb je nu gehaald.

 

Deel 3: Windy City Massacre (Slachting in de Winderige Stad)

Dit niveau begint als de Kolonel beschrijft hoe de Mafia een kringloop van doden in stand houdt. Ze gebruiken ondoden om voor hen te werken. Loathring brengt de doden terug. Icepick, een spion, beweert ontdekt te hebben wat Capone van plan is. Generaal Briggs is de man om contact mee op te nemen als je een leger nodig hebt. Als je de kamer uit gaat keer je je om naar de archiefkasten. Ga rechts de gang in naar de lift, druk op de knop en stap erin.

 

The Pier (de Pier)

De missie begint in Chicago op de pier. Loop de helling op en ga naar rechts. Loop naar de hut waar Icepick naar buiten komt en je vertelt dat en van zijn informanten bij de Vendome Bar achter de bar staat. Wanneer je erheen gaat zul je een journalist ontmoeten die informatie voor je zegt te hebben. Hij vertelt je ook zijn pasje te gebruiken om de bar in te komen. Icepick waarschuwt je weg te blijven uit de straten en vooral via steegjes te lopen omdat de Mafia patrouilleert. Als je eenmaal bij Vendome binnen bent bestel je aan de bar een Manhattan. Dan kan de journalist je vinden. Draai je om en loop rond de pier, voorbij het bord ‘pier 59’. Als je in de stad bent rijden er auto’s langs van waaruit op je wordt geschoten. Dood zoveel mogelijk Mafia-ondoden en pak elke keer hun Tommyguns. Probeer door steegjes in te duiken hun vuur te ontlopen. Tenslotte duik je een steegje in met twee dubbele deuren die op slot zitten. Onthoud deze p[lek want hier moet je later weer naar toe! Om de hoek is een politiepost. Doe de deur open en schiet twee ondode Mafiosi neer en pak hun Tommyguns. Loop de straat weer op, langs Vanessa’s Hotel en de Matress Shop links de Pet Shop (Dierenwinkel) in. Duik daar het steegje in en klik op de man, die je om je pasje vraagt.

 

Volgend niveau -- Vendome’s Bar

Dit niveau start zodra je de bar in loopt. Er is een fascinerende zangeres, maar loop toch maar naar de bar. Er zijn zaken te doen. Ga naar de barman en klik hem aan. Bestel iets te drinken en praat met de journalist. Volg hem en luister naar wat hij vertelt: dat een collega van hem een film heft gemaakt van de monsters van Frankenstein maar dat de Mafia dit heeft ontdekt, en nu in de filmzaal zit. Schiet de Mafia-monsters dood als ze binnenkomen. Neem alle 8 Tommyguns mee voor je de bar verlaat.

 

Volgend niveau -- Finding a Way to the Theatre (Hoe je bij het Theater komt)

Loop door de steegjes en straatjes naar het Shipping And Receiving Warehouse. Pak de dokterstas uit de open kist, en pak steeds de Tommyguns die gedode ondoden en Mafia-monsters laten liggen. Ga  naar Slaughterhouse Sammy en daar verder de ladder op. Spring over de leuning en pak de dokterstas. Je kunt weer de ladder afgaan en via de helling aan de voorkant omhoog. Mak de garagedeur open en schiet twee personen dood en kijk hoe de vaten ontploffen (dit is voor de lol). Loop terug naar het Shipping And Receiving gebied en steek recht de straat over vanaf de deuren hiervan. Je ziet nu het Cresce Theater. De deuren zitten op slot dus ga je voorbij Besson’s Coffin Co. Aan de linkerkant van het Theater naar het volgende gebouw met de witte deur. Loop naar binnen en pak de dokterstas achter de plank. Loop weer naar buiten, ga de hoek om en de deur in waarbij de rode auto staat. Achter de plank is nog en dokterstas. Ren terug naar de pier, dan vind je Icepick tenslotte. Je moet op een andere manier in het Theater zien te komen. Hij buigt wat staven krom zodat je via het riool kunt gaan. Je hebt echter een mangat nodig om het rooster op te tillen. Icepick gaat met je mee om je te helpen wat Mafia-monster af te slachten op weg naar het waterleidingbedrijf. Ren helemaal de pier af, via de hoofdstraat, ga de straat aan het eind in waar je niet verder kunt, dan loop je precies op het steegje af dat naar het waterleidingbedrijf gaat. Klik op de dubbele deuren die op slot zitten, dan zorgt Icepick dat je erdoor kunt.

 

Volgend niveau -- Waterworks co. (het Waterleidingbedrijf)

Zodra je de deur binnen loopt schieten twee mannen op jou en Icepick. Dood ze met hun eigen wapens.. Tommyguns! Darna pak je de wapens die zij zelf hebben laten vallen. Er zit nog een derde schutter ergens boven maar om daarbij te komen moet je eerst op de kisten aan de rechterkant klimmen. Er is een bepaalde hoek waaronder je de man door het raam kunt zien. Schiet hem af en ga verder! Loop de trap af naar de deur. Icepick maakt hem open door hem plat te gooien. Dood nu 3 Mafia zombies, pak hun Tommyguns en ga de gang door naar de kamer. Maak de kast open en pak de mangatsleutel en de dokterstas. Terwijl je de trap opgaat schieten 3 of 4 bendeleden op je. Schiet ze dood en vergeet hun Tommyguns niet.

 

Volgend Niveau -- Manhole (Mangaten)

Ren helemaal terug naar de staven op de pier. Als je het hele stuk rent raakt Icepick te ver achter en moet je hem in de straten gaan lopen zoeken. Hij is gewoon te langzaam.

Ga tussen de staven op de pier door, dan gebruikt Vreemdeling de Mangatsleutel om het riool te openen. Icepick kan hier niet in en zegt dat hij wel een andere manier zal vinden om het Theater in te komen.

 

Volgend Niveau -- Sewer (Riool) -- Theatre (Theater)

Loop op het licht af en ga door de opening. Je hoort nu muziek en je ziet een ladder. Klim daarop en pak de dokterstas in de hoek. Ga door de opening die moeilijk te vinden is en volg de tunnel/ gang die lang en smal is. Uiteindelijk ga je nog tweemaal een ladder op zodat je bij de achterkant van het Theater bent, waar je de film ziet die de journalist had opgenomen. Loop door het gordijn en dan door een tweede gordijn. Nu ben je in het Theater. Schiet daar de Mafia ondoden neer. Ga uit het Theater en schiet nog twee man neer. Ga onder het gordijn door naar de receptie en praat met Mo. Schiet de Mafiamonsters dood en pak hun Tommyguns en draai je om alsof je de deur uit wilt gaan. Je ziet nu nog een andere kamer. Loop naar binnen en grijp een fles Whisky die op de plank staat. Ga de trap op bij de receptie naar het gebied Balcony South (zuidbalkon). Loop langs de stoelen naar de deur bovenaan. Ga naar binnen en schiet een bendelid neer, doe de deur open, pak de film van de projector. Doe nog een deur open, schiet een bendelid of twee neer en ga de deur door. Loop de trap af. Pak de sleutel van de grond. Ga terug, door de projectiekamer heen. Aha, nog en deur. Maak hem open en schiet nog een bendelid af.

Ga naar beneden, maar loop dan de andere kant op waar je achtereenvolgens het heren- en damestoilet vindt, een opslagkast met een dokterstas en een ander deur – juist, daar hoort de sleutel bij. Ik raad je hier aan te QUICKSAVEN.

Ga terug naar de kamer waar je de mannen doodschoot, dan linksaf naar het benedenstuk van het grote podium. Trek aan de hefboom waar het dode bendelid bij ligt. Achter een plank vol filmrollen gaat nu een geheime deur open. Schiet nog een ondode Mafioso neer. Ga de geheime kamer in en loop helemaal naar het ijzeren hek, Open dat en pak de rol met de Frankenbendeleden-film van de vloer in de achterkamer. Ga naar buiten en dan naar de projectiekamer. Speel de Frankenbendeleden-film met de projector af en kijk naar het aansluitende filmpje. Gebruik je Tommygun tegen Smiley en de andere bandieten. Gebruik ook de ELEPHANT GUN SHELLS op Smiley om hem naar de andere wereld te helpen. Icepick komt nu helpen. Als hij arriveert vertelt hij je over de Fabriek (Factory) waar ze de monsters maken. Er zit een mangat dat naast het Theater de grond in leidt met een gang die naar deze fabriek voert. Als je je eigen acties weer bestuurt doe je de deur open, ga je naar binnen, maak je de tweede deur open en nu doe je QuickSave met F6.  Klim de ladder af en pak de dokterstas, ga weer langs de andere ladder naar boven. Dan loop je via de plank naar de andere ladder, je draait je om en gaat dan de volgende ladder op. Loop naar de deur…

 

Volgend Niveau – Dak van het Theater naar het Mangat

Draai je nu om en REN vanaf het dak van het Theater, tussen de ventilator en de watertank en SPRING op het andere gebouw. Ik knalde tegen de ladder op het andere gebouw tot ik me realiseerde dat ik nog leefde. Ga nu naar het steegje en ga de hoek om het steegje in. Daar ontmoet je Icepick. Hij geeft je een vlammenwerper.

 

Volgend Niveau -- Warehouse ( de Loods)

Loop door de riolen en dood twee bendeleden. Pak hun Tommyguns of gebruik de cheatcode moreammo om meer munitie te krijgen voor de Tommygun. Ga om de loods heen en dood nog wat ondode bendeleden. Zoek het gebied waar de dokterstas en drie accu’s staan. Neem ze mee. Loop de hoek in, langs een paar kisten en dozen, en ga de ladder op.  Ga de trap af en langs dit deel van de loods. Daar vind je Tommyguns en 80 ladingen voor je vlammenwerper in de ruimte met de groene deur.

Op de vrachtwagen bij de deur liggen 80 vlammenwerpers. Pak ze allemaal. Op de laadvloer van de vrachtwagen buiten de badkamer staat nog een blik brandstof voor de vlammenwerper. Ga de heren wc in en door de andere deur naar buiten maar pak eerst de brandstof. Schiet wat Mafia ondoden neer  en blaas de vaten en kisten met dynamiet onderweg op. Loop over de trap het plateau op. Je moet van  loopbrug naar een paar kisten toe springen en van daar af over het hek als je een gat in het hek ziet. Kijk naar dit gebied van de loods (zie afbeelding hieronder).

 

Eenmaal aan de andere kant van dit gebied gekomen houd je je wapens gereed en schiet je nog wat bendeleden lek. Aan de andere kant van de recreatiezaal moet je je vlammenwerper paraat hebben. SAVE EERST JE SPEL. Er is een opening in de loopbrug war het hek stuk is. Spring van daar op de kisten en dan op de grond. Loop om het kantoor heen en draai je om door de deur te gaan – maar die zit op slot. Smiley komt hier doorheen binnenstormen zodat je je vlammenwerper nu mooi kunt gebruiken, en de blikken brandstof die je eerder hebt meegenomen. Ga na hem voorgoed te hebben gedood weer naar binnen en ga door de deur naar de fabriek.

 

Volgend Niveau -- Factory 1 (Fabriek deel 1)

Loop de loopbrug af die je nu voor je ziet. Loop de trap op en schiet nog wat gangsters dood rondom de groene tank en loop dan de andere trap weer af. Schiet nog 2 of 3 bandieten neer onder aan de trap en pak hun Tommyguns. Loop om de twee heel grote vaten onder aan de trap en dood nog een schurk die zich in de hoek verstopt. Ga dan naar de rechter zijkant van de trap beneden en langs het hek. SAVE NU. Schiet hier nog een heel blik vervelende lui aan moes, waaronder wat juist herboren ondoden. Werk de zaak af en ga langs nog een groene tank en een transportband omhoog. In de hoek zie je een deur, die moet je open maken.

 

Volgend Niveau -- Factory area 2 (Fabriek deel 2, fabriek opblazen)

Loop de plankieren over, ga rechtsaf en dan nog eens rechts bij de hoek. Helemaal achter aan dit plankier zit een hefboom. Lees het teken (spatiebalk) en trek aan de hefboom. Er beginnen zaken te ontploffen maar je kunt nog wel weg – ik heb de God-modus gebruikt en ben naar beneden gesprongen. Draai je nu om en loop helemaal de helling af, de trap op en dan helemaal omlaag. Halverwege het plateau zie je een gat in de railing. Hier kom je terug om dan omlaag te springen naar de hefboom voor het hoofdventiel, zodra je de slechteriken aan de andere kant van het plateau om zeep hebt geholpen. SAVE VOORDAT JE DE GROTE HEFBOOM OVERHAALT. Ga omlaag en haal de hefboom dan over. Nu dit een overgehaalde hefboom is geworden draai je je om en REN JE  TERUG DOOR DE OPENING. Gebruik L+SHIFT+Pijltje-omhoog. Ren door de volgende opening en dan via de lange loopbrug waar je begon. Maak je niet druk om de bandieten, ze gaan er toch allemaal aan! Vermijd de brandhaarden die nu overal ontstaan. SCHIET OP of een vuur zal je ENIGE UITWEG afsnijden. Je gaat namelijk langs dezelfde route weer terug. Als je bij de hoek komt waar je je om moet draaien naar de deur van het kantoor moet je SAVEN. Laad het spel nu opnieuw en zet de God-modus aan (code godgames) gebruik Automatisch richten (code autoaim) en gebruik je Tommygun. Loop een paar passen naar de deur, daar is Smiley maar hij lacht niet. Zodra je jezelf weer bestuurt ga je achteruit terwijl je continu op hem blijft schieten. Hij zal van de loopbrug vallen die instort, en in de groene smurrie vallen. Nadat hij sterft kun je over de railing lopen die blijft zitten. Ga het kantoor in.

 

Deel 4: The House at the Edge of Hell (Huis aan de Rand van de Hel)

 

DE MISSIE

Je spreekt de secretaris. Ga de lift in, druk op de knop en ga weer de lift uit. Kijk naar de afbeelding op de wand (spatiebalk). Ga de deur in om met Svetlana en Icepick te spreken. Draai je om en ga het kantoor van de Kolonel in. Luister naar hem en Generaal Briggs zodat je je nieuwe opdracht goed begrijpt. De Kolonel vertelt over Hamilton Killian en een kerkhof ’probleem’ dat zich voordoet. Ga weer uit het kantoor weg en loop naar de lijkschouwerskamer. Pak de gewone Kogels, het geweer en 80 patronen daarvoor. Spreek met Dokter Holliday en pak alleen zijn tas die op de kast staat. Verlaat de lijkschouwerskamer en spreek nogmaals met Svetlana en Icepick. Ze vertellen je over Moloch. Ga de lift in, dan begint het volgende niveau.

 

Niveau 1 – Mission Assignment Graveyard (Kerkhof waar je Opdrachten Krijgt)

Buiten het kerkhof spreek je Killian. Hij licht je in over wat er op het kerkhof gebeurd is. Als het gesprek stopt ga je rechtsaf en loop je de heuvel af het kerkhof op. Het is een goed plan nu te SAVEN of QuickSave te gebruiken (F6)

 

Rechts van de toegang tot het kerkhof staat een kruis met ovale bovenkant op een van de graven. Dit heb je nodig. Zodra je het ziet pak je het, je zet het neer onder aan de trap die leidt naar de tempel aan de rechterkant van de ingang. Ondertussen maak je wat minizombies af. Pak hun sleuteltjes af. Als je in het kerkhof naar kruisen loopt te zoeken kun je nog een zombiekereltje afschieten. Pak ook zijn sleutel. Je kunt de skeletten makkelijk verdelgen door de cheatcode winblows te gebruiken voor alle wapens. Daarna gebruik je de vlammenwerper en ze gaan voor de bijl! Een van de sleutels die je pakt past op de tempel in het midden van het kerkhof. In totaal zijn er 3 tempels – een middenin, een links en een rechts. Je moet een kruis vinden (net rechts van de ingang van het kerkhof) en dat neerleggen in de tempel LINKS van de ingang. Het andere kruis heeft een ovaal bovenstuk en ook dit kun je rechts van de ingang vinden. Ook moet je in de klimop klimmen, aan de linkerkant van de linker tempel. Als je bovenop bent zie je dat ook op het dak klimop groeit. Klik het aan, dan rukt Vreemdeling het eraf waardoor licht naar binnen kan komen. Wanneer de beide kruisen correct in de tempels rechts en links van het drie stenen lange en brede vierkant staan, ga je pas de hoofdtempel in. Ga de trap af en kijk naar de inscripties op de wand – gebruik je spatiebalk. Een ervan zit het dichtste bij een weerspiegeling van het symbool op de achterwand, de andere zit vier spleten onder de reflectie op de muur. Nadat je de inscripties hebt gelezen duw je zodanig tegen de plateaus met het eerste en derde symbool dat ze precies in het licht staan dat de kamer in schijnt. De andere laat je staan. Ga naar het symbool op de muur en trek of duw de hefboom. Je hoort iets omhoog komen dat klinkt als een stenen doorgang die open gaat. Ga naar buiten, dan zie je dat de drie middelste stenen van het vierkant omhooggekomen zijn. Als dit inderdaad gebeurd is ga je de middelste tempelweer in en haal je opnieuw de hefboom over. Drie panelen op de wand rechts van je gaan open en laten drie verschillende bollen zien. Van links naar rechts zijn het Lucht, Vuur en Water. Lees de inscriptie op de wand opnieuw om te zorgen dat je weet wat je te doen staat. Neem de vuurbol – de middelste --  en zet die midden in de pilaar in het midden net buiten de middelste tempel. Ga weer naar het kelderdeel en neem de Waterbol, de rechtse dus. Draag die de tempel uit en zet hem op de linker pilaar. Pak de vuurbol en zet die terug op de middelste plek in de kelder. Pak dan de luchtbol en zet hem op de meest rechtse pilaar. Nu ga je nog eenmaal naar de kelder om de vuurbol te pakken die je daarna in de middelste pilaar zet. Nu bekijk je het eindfilmpje van het kerkhof. Draai je om en ren uit het kerkhof vandaan. Als je de heuvel oprent ga je linksaf het pad op om Killian te ontmoeten.

 

Volgend Niveau -- Molochs Amulet & the Castle (De amulet van Moloch en het Kasteel)

Nu je op dit niveau bent schiet je het aan de muur geketende monster direct dood. Pak de amulet bij het lijk en ga linksboven op je scherm staan. Gebruik de spatiebalk om de deur met de stekels te bekijken. Volg dan de gang tot een enorme zaal. Gebruik de amulet (met de ENTER toets) op het midden van het standbeeld dat het Scherpe Wapen (Bladed Weapon) en een zwaard vast heeft.  Pak het Bladed Weapon, links. Draai naar rechts en doe de deur open (als je aardig voor jezelf wilt zijn zit je nu in God-modus). Ga de kamer VOORZICHTIG in en open het vuur op de zombies. Als ze allemaal dood zijn ga je weer weg en ga je langzaam door de openstaande deur. Kijk naar de afbeelding hieronder hoe je moet lopen om de vloer die onder stroom staat over te steken of zet jezelf in God-modus.

REN de vloer over en door de openstaande deur. Verlaat je deze kamer dan ga je de gang in waar je 5 schakelaars aan de wand ziet. Haal ALLEEN nummer 2 over (gerekend vanaf de gesloten deur aan het einde). Probeer de eerste deur open te krijgen – je hebt een sleutel nodig. De andere deuren gaan open maar je krijgt alleen gemetselde muren te zien. Deur nummer 5 gaat open maar leidt alleen naar een lift waarmee je te pletter valt. Ga dus niet in die lift staan. Ga naar buiten en open deur nummer 6. Dood een groen slijmwezen. Ga weg en loop de volgende deur door waar het rode tapijt ligt waarin een figuur is gebrand. Loop de martelkamer in en doe de deur met de stekels open. Volg de gang, dood nog een stel zombies en doe de laatste deur links open – de andere zijn allemaal muren, dus nep. Ga linksaf en dood het monster. Doe het eerste paneel rechts open. Ga de kamer voorzichtig in, anders val je van de rotsen te barsten. Ga de ladder af de volgende verdieping op. Volg de lange, kronkelende gang langs allerlei hoeken en bochten tot je bij de grote zaal met het standbeeld en de lift komt. Pak de dokterstas die bij het standbeeld staat. Net aan de andere kant ervan is een gang. Die loop je in, en dan ga je de eerste geopende deur links in. Je bent nu in het Grand Entry Balcony gebied. Ga linksaf en loop langs het balkon waar je 40 zilveren kogels uit een doos op de vloer bij de stoelen kunt pakken. Loop de trap af, schiet wat vampiers dood en pak de 20 zilveren kogels uit de kist links van de dubbele deuren. Die deuren gaan niet open.

 

Loop onder de trap door en ga een gang in. Loop die gang uit en maak je niet druk over de deuren – ze zitten op slot. Ga weer terug de trap op naar de hoofdverdieping. Als je weer in de zaal met het standbeeld bent zie je een gang rechts van de lift, die naar de bijkeuken loopt.  Die zit op slot dus ga je terug naar de zaal met het standbeeld. Volg de route helemaal tot buiten, de ladder op, door de ruimte aan het einde van de zaal en terug door de gang met de panelen aan de wand. Loop naar het eind en sla linksaf, waar een trap is die nergens heen gaat. Ga weer naar de ladder die buiten zit, en daal daarover af, en ga binnen door de opening, Volg de gang naar rechts en ga bij het ‘kruispunt’ links. Mak de deur voor je open en loop binnen. Je bent in de Bibliotheek. Killian praat met je over Houdini. Nadat hij weg is kijk je naar het schaakprobleem. Kijk naar de onderkant van je scherm en loop naar de boekenplanken links. Trek je wapen en schiet de weerwolf dood. Ga de bibliotheek uit en loop helemaal naar het eind van die kleine gang en klik op het portret van Houdini.  Er wordt een geheim paneel geopend. Keer je naar rechts en schiet het groene slijmwezen aan puin. Kijk door de kleine opening aan de rechterkant van de muur. Er zijn er 3 waar je door kunt kijken. Door elke zie je een aparte kamer in het hotel. De middelste toont een vrouw die op een bed vastgebonden is. Nu doe je de deur aan het eind van de gang open. SAVE NU JE SPEL. Stap NIET op het kleine vierkante tapijt tenzij je snel dood wilt. Loop wat achteruit en spring erover naar de andere kant met de G toets. Nu ben je in de muziekkamer. Ga hierin en luister hoe Killian praat over de vallen die hij overal in het kasteel voor jou heeft gezet. Loop naar de oude grammofoon en speel de plaat af. Pak het schaakboek (book of Chess) dat op de grond ligt en ga via de deur weer de kamer uit – tenzij je graag nog eens over het doodstapijt wilt springen. Keer naar de bibliotheek terug en gebruik het schaakboek op de boekenplank bij het raam en ga binnen via het geheime paneel. Dan vind je de twee kisten waar je een pistool en kogels pakt. Loop de wenteltrap af, klik op de boekenplank onderaan, pak het boek ‘Symphony of the Werewolf’  en de Servants Key. Loop de wenteltrap weer op, de bibliotheek door en naar de bijkeuken. Ga de lift in en ga omlaag (links) of omhoog (rechts). Ga nu met de lift een verdieping omhoog. Ga de deur in tegenover de blauwe standbeelden. Volg deze gang tot het gebied met het ‘Star Symbol’. Open de deuren om dit gebied verder te onderzoeken maar houd je wapens klaar. SAVE voordat je verder gaat met de kamers daar te doorzoeken. Ga eerst terug de lift in, naar de bijkeuken, de keuken, en tenslotte de kelder. Loop om de bloederige met grote stenen bestrate wandelweg naar de ingang die je ergens links ziet. Als je aan de hefboom bij de opening met het hek zit word je aangevallen door een zwerm Doodskevers, dus laat het ding voor wat het is, dan zorgt het hek dat de beesten je niet kunnen deren, of zoiets.

 

Dood de twee of drie enorme weerwolven hier en pak de sleutel van de Beheerder (Warden) die in de hoek van de kamer ligt. Nadat je de sleutel pakt ga je RECHTSaf het laboratorium in. Killian spreekt kort tegen je. Pak de slaapkamersleutel (Bedroom Key) voor de vrouw die boven ligt vastgebonden en een dokterstas. Let ook op het hek in de linkerwand van het lab. Daar heb je de juiste sleutel voor nodig. Ga met de lift tweemaal omhoog naar de bijkeuken en volg de gang tot de tweede deur vanaf de kamer met het standbeeld. Open de deur, loop rond het bed en dan zie je een filmpje waarin Vreemdeling de vrouw  te eten geeft en haar dan losmaakt. Dood de vampier! Pak het controletoestel van de ladekast, loop de kamer uit, ga naar de lift en zet het controletoestel op de wand van de lift.

 

Hierna zorg je ervoor dat je wapen(s) geladen zijn en je zat kogels bij je hebt… Druk op de liftknop, spring direct eruit en REN en SPRING helemaal over de lift de andere kamer in. Killian spreekt weer net je en spoedig word je aangevallen door vampiers en andere zombies. Schiet ze allemaal dood. Loop naar de hoek en pak de kruisboog van de muur, het geweer en 40 gewone kogels. Loop naar het gordijn of tapijt dat de weg naar de lift aan die kant van de kamer verspert en duw het weg. Maak ook de andere deuren in deze kamer open en stap de gang in om te zien waar je ook alweer bent met betrekking tot de gang. Dit maakt het later makkelijker om in deze kamers te komen. Nu stap je in de lift en haal je de hefboom over die het dichtst bij de deur zit. Je schiet direct daarop met je wapen de weerwolf dood. Loop zijn kooi in en doe het hek open. Klim de ladder af, doe de deur van de koelruimte open en schiet nog twee zombies af. Open de deur weer om je te oriënteren. Loop door de betegelde gang naar de keuken en schiet een vent in de hoek dood. Pak de dokterstas. Links op de bar tegenover het snijblok zitten de staven die voorkwamen dat je met de etenslift uit de bijkeuken de keuken in kon komen. Til de staven op. Loop de deur links van de kachel uit. Raap 30 gewone kogels uit de kist op de vloer op. Doe de deur boven de kist open. Om deze kamer over te steken moet je over de tafel lopen, als je de vloer betreedt STERF JE. Dan ga je voorzichtig weg via de geopende deur. Schiet nog wat Waterspuwers en wat weerwolven in deze kamer dood en pak de sleutel van de Klokkenkamer van de schouw. Dit ding is lastig te zien dus zorg dat je het niet vergeet! En SAVE JE SPEL.

 

Nu loop je naar de deur waar blauwe standbeelden aan weerskanten staan. Dit is op het niveau met de houten vloer – gebruik de etenslift uit de bijkeuken om omhoog te gaan. SAVE JE SPEL voordat je naar binnen gaat en loop daarna de klokkenkamer in. Loop naar het midden en gebruik ENTER om het prisma te pakken. Loop tegen de klok in door de kamer terwijl je het prisma vasthoudt. Als je een heel rondje loopt wordt de kleur van de lichtstraal uit je prisma anders. Het doel van deze puzzel is om de paarse deur die bij 12 uur zit, open te maken. Draai je om en open de deur bij 7 uur door met de lichtstraal op die kleur onder aan de deur te richten. Mak nog twee gehele omlopen tegen de klok in zodat je de deur bij 8 uur kunt openen. Na nog 1 omloop kun je de deur bij 2 uur open maken, na een halve omloop bij 9 uur, na nog een halve die bij 10 uur. Anderhalve draai met de klok mee en je opent de deur bij 1 uur, waar je een prisma ziet verschijnen. Draai je dan om en doe de deur bij 11 uur open -– valt die bij 1 uur dicht dan kun je hem gewoon weer open maken. Nu komt een ander prisma bij 11 uur te voorschijn. Stel nu de weerkaatste blauwe en rode lichtstralen voorzichtig zo af tot je een paarse straal krijgt die op het paars van de deur bij 12 uur schijnt, dan gaat ook deze open. SAVE JE SPEL NU.

 

Loop door de deur bij 12 uur en luister naar Killian. Ren snel naar de hefboom aan de muur, onder aan het scherm, en trek eraan. Draai je om en REN en SPRING omhoog naar het onderste vloerniveau dat doorloopt. REN naar rechts en haal de middelste hefboom aan de rechterkant over. Nog een vloer wordt uitgebreid. Spring daarop en ren naar links. Haal de hefboom met nummer 2 over, die je in het schema hieronder ziet. Alweer komt een extra stuk van een niveau te voorschijn. Spring er op en ren naar rechts, hal hefboom 3 over. Spring weer een niveau hoger, ren naar links en haal hefboom 4 over. Weer omhoog springen, naar rechts rennen en hefboom 5 overhalen. Nu ren je weer naar links om nummer 6 over te halen en voor het laatst spring je omhoog naar het volgend niveau waar je hefboom nummer 7 overhaalt. Spring nu omhoog en dan boven op de muur. Die stopt wanneer hij tegen een andere muur beukt, waar de eerste hefboom zat. Ga naar de opening en spring erdoor (weliswaar laf maar veilig, ik wilde geen risico dat de muur alsnog op me viel) ofwel daal af via de ladder (als je sterke zenuwen hebt). Als je hier eenmaal veilig weg bent, SAVE JE SPEL DAN.

 

Kijk naar de roostervloer in de kamer met de vurige vloer. Zie hoe er tussenruimten zijn waar de aparte vlammen de vloer uit komen. Ga links, rechts, wat naar voren en dan naar de bovenkant van je scherm, dan weer naar links, naar rechts en omhoog… zo kom je er veilig over. WEER SAVEN. Je kunt niet gewoon naar binnen lopen en de sleutel van het tapijt oprapen, want dan val je erdoorheen en sla je te pletter. Pak dus een stukje van het lijk op de vloer en donder het op het tapijt. De zaak stort omlaag met sleutel en al, door een glazen plafond en op de vloer van de kamer die tegenover de lange eettafel zit. Die sleutel kun je zo meteen pakken. Keer je om en ga door de deur die ver rechts van je zit. Ga naar binnen, pak de kerkersleutel die op de vloer ligt en neem de geweerpatronen uit de kist. Ga net onder de onderrand van het tapijt op de vloer staan, kijk naar het tapijt en gebruik je spatiebalk om dat te openen…KLIM via de ladder omlaag zodat je in de gang op de verdieping bent. Loop naar de gang terug waar de slaapkamerdeur zit met het standbeeld er tegenover en de lift waar je eerder overheen bent gesprongen. Loop rond het standbeeld en dan de gang door naar de grote trappen die naar beneden lopen naar de Grand Entry. Ga verder de gang door tot de kamer met de sleutel van de Demonenruimte (Demon Room Key). Pak de sleutel na een scheepslading Vampiers te hebben gedood en SAVE ALWEER!

Loop weer terug de gang in en zoek het portret aan het eind van dit kronkelende stuk op. Sla hier voorzichtig LINKSaf en loop de trap op, het kasteel uit, weer de ladder op. Ga door de bochtige gangen, door deuren, langs enorme schilderijen aan de wanden en helemaal naar de kamer waar de vloer onder stroom staat. Stop nu. Draai je om en loop door de tweede deur links naar binnen, niet die bij de schakelaars dus. Pas op dat je niet op het valluik gaat staan als dat nog niet is afgegaan. Loop er omheen. Ga door naar de gang met de enorme ster op de muur. Draai je om en loop naar de onderkant van het scherm. Maak de deur met de rode ster erop open, laad je wapens en stap voorzichtig naar binnen. Wees klaar om je terug te trekken. Schiet alle lachende minizombies dood en pak dan het doosje lucifers uit de hoek. Als je uit deze kamer weggaat hoor je na enkele minuten nog steeds gelach van meerdere minizombies. Loop nar de onderkant van het scherm in de gang en door de laatste deur. Loop onder de kamer met de blauwe standbeelden door (de klokkenkamer) en door de deuropening. Schiet nog twee minizombies af en gebruik vervolgens de etenslift om jezelf naar de kerkers af te laten zakken (drie keer omlaag).

 

Als je uit de etenslift stapt pak je de dokterstas in de hoek linksonder, net buiten de etenslift. Draai je om en loop naar de hoofd “maal” kamer. Wees gereed om hele bergen zombies te verdelgen, grote, kleintjes en alles daartussen. Ga de kamer rechts in en gebruik de Kerkersleutel (Dungeon key) om de kerkerkamer in te komen. HIER SAVEN is een goed plan. Als je deze kamer in komt moet je goed zoeken naar de 6 hefbomen tussen de 6 kooien. Trek aan een hefboom en schiet het monster af dat uit de kooi komt, en ga dan door naar de volgende tot je ze allemaal om zeep hebt geholpen. Loop de kerker weer uit en ga terug naar de enorme kasteelpoort net voorbij de etenslift. Pak je VLAMMENWERPER. Open de poort en start je vlammenwerper. Beschiet en verbrand de kleine kevers die naar je toe rennen en kruipen. Ga het gebied hier in en gebruik je dynamietstaven om onder water de groene slijmwezens op te blazen! Ik heb de vlammenwerper gebruikt op alle wezens rondom de groene plas en daarna het dynamiet voor wat nog in het water zat. Er is EEN kooi in de echte kerker met een wand van ijs. Als je tegen de losse stenen duwt stort deze in waardoor nog een kamer zichtbaar wordt. Ga naar binnen en luister naar Moloch en het gesprek dat gaande is. Loop dan naar de rechterkant van Moloch, het dichtst bij de onderkant van het scherm en een kaars. Gebruik de spatiebalk om hem te bevrijden. Ga zijn kamer uit en loop naar het gebied met het ijzeren bed. Gebruik de spatiebalk terwijl je daar staat ongeveer bij het midden van de zijkant van dit bed. Een vuur wordt ontstoken en Moloch klimt erin. Hij zegt je dat hij voedsel nodig heeft om op krachten te komen zodat hij zich op Hamilton Killian kan wreken. Ga de kamer uit en zorg dat Moloch jou volgt. Ga naar de etenslift, waar Moloch een paar van de groene slijmwezens opeet die je eerder hebt gedood. Nu krijgt Moloch zijn volledige kracht terug en vertelt je dat het tijd is om zich op Killian te wreken en hem op de derde verdieping te ontmoeten in Killians controlekamer. Hij gaat door de liftschacht. Loop naar de etenslift en ga driemaal omhoog, en klim er weer uit. Laad je wapen en schiet nog wat klein grut af. Daarna ga je via de gangen en kamers naar de gang met het enorme wandtapijt met de rode ster aan de muur. Ga de kamer links in, het dichtst bij het wandtapijt (waar de hefboom en een ijzeren deur zijn). Gebruik de hefboom en open de ijzeren deur, klim de ladder op en SPRING  de controlekamer in. Vanaf nu speelt het spel zichzelf automatisch uit. Je kijkt naar een filmpje met een gevecht van Vreemdeling en Moloch tegen Killian.

 

Kijk nu naar het videofilmpje waarop de Kolonel en de Vreemdeling te zien zijn.

MISSIE VOLBRACHT!


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

 

Deze oplossing komt van gametips.nl

Free Web Hosting