No One Lives Forever:

Door Louis Koot:

Voorwoord: Het is niet mijn gewoonte om een oordeel te geven over spellen, maar voor No One Lives Forever wil ik een uitzondering op mijn eigen regel maken: Het is een prachtig spel met een fantastische verhaallijn, heel lang, je bent er niet zo maar klaar mee, maar voor iemand die alleen maar een spel wil waar je al schietend door heen kunt rennen geen aanrader door de STEALTH eigenschappen van het spel. Welliswaar kun je levels d.m.v een cheat overslaan, maar dan mis je toch een flink deel van het verhaal. Ook de gescheiden Health en Armor rating en het feit dat je geen HEALTH powerups kunt krijgen in het spel, maakt het een moeilijk spel. Ik heb in iedergevaal HEEL VEEL van de mpwonderbra en de mpdrdentz cheat gebruik moeten maken. Louis Koot

Over het Spel Cheats Over deze Walkthrough
Het Spel begint Missie 1: Misfortune in Marokko Missie 2: Berlin By Night
Missie 3: Unexpected Turbulance Missie 4: Rendezvous in Hamburg Missie 5: A Tendeous Lead
Missie 6: The Dive Missie 7: A Man of Influence Missie 8: Safecracker
Missie 9: Rescue Attempt Missie 10: Trouble in the Tropics Missie 11: Low Earth Orbit
Missie 12: Alpine Intrique Missie 13: The Indomitable Cate Archer Missie 14: A Very Large Explosion
Missie 15: Such is the Nature of Revenge.

 

Over het spel:

In No One Lives Forever (NOLF) speel jij als Cate Archer in dienst van een geheime (Britse) overheidsorganisatie genaamd: U.N.I.T.Y. Je bent dus een soort vrouwelijke James Bond. Cate was vroeger een Inbreekster maar heeft het "licht" gezien is nu op het rechte pad gebracht door ene Bruno, haar partner nu bij Unity. Als het spel begint zie je hoe er in diverse beginfilmpjes een aantal mensen worden vermoord door een "snorremans" en deze laat steeds een lelie achter bij de lijken. De vermoorde mannen blijken collega's van Cate te zien, dus Operatives in dienst van U.N.I.T.Y en de moordenaar is ene Dimitri Volkov. Het blijkt dat deze Volkov een oude bekende is van Bruno en Cate en nu aan het hoofd staat van een wereldwijde criminele organisatie genaamd H.A.R.M. Deze organisatie is momenteel bezig om U.N.I.T.Y Operatives te vermoorden en we zijn nu op een punt beland dat de enige nog inzetbare U.N.I.T.Y Operative jij, dus Cate Archer, is. Helaas heeft Catie nog niet echt veel "veld ervaring" opgedaan, maar tja, nood breekt nu eenmaal alle wetten. Tijdens het spel kom je erachter dat H.A.R.M beschikt over een dodelijk chemisch wapen waarmee ettelijke prominente "wereldburgers" zijn ingespoten. Dit wapen maakt van deze geïnfecteerde een wandelende TIJDBOM. Sommige exploderen en nemen enkele duizenden omstanders mee in hun graf. Het is dus uiterst noodzakelijk om uit te vinden wie zijn geïnfecteerd en om een tegengif te bemachtigen en tenslotte kom je er ook achter wie er nu werkelijk aan de touwtjes trekt bij H.A.R.M.

Het spel is niet makkelijk om te spelen. Als je denkt dat je maar als een gek door de diverse (15) Missies kunt gaan rennen om dan op je weg alles en iedereen neer te knallen, wel dan kom je bedrogen uit. Dan is het snel GAME OVER. In een aantal levels zul je zogenaamde STEALTH tactieken moeten toepassen, dus NIET GEZIEN of GEHOORD worden. En dat valt nog niet mee. Je komt in een heleboel gebouwen terecht waar het ALTIJD wemelt van Security Camera's en Guards en als je door zo'n camera word "gezien" dan is het meestal GAME OVER want dan krijg je de mededeling "You Blew Your Cover" voor je neus. Ook zijn er diverse levels in dit spel, die OP TIJD gaan en dan is de tijd die je krijgt om heelhuids door zo'n level te komen zeer KRAP BEMETEN.

In het spel moet je ook ALTIJD alert zijn om zg INTELLIGENT ITEMS op te rapen. Deze Items zijn meestal Bruine Aktetassen, Gele Enveloppen, Witte Briefjes, Rolletjes Microfilms en Filmspoelen. Hoe meer van deze items je vindt in een level hoe hoger de WAARDERING zal zijn die je per einde level kunt krijgen. Helaas is het zo dat de plekken waar je deze Intel Item kunt vinden geheel willekeurig door het spel worden bepaald, dus dat is per spel verschillend. Dat is dan ook de reden dat in ik in de Walktrough ook maar heel de locaties van zo'n Intelligent Item zal aangeven. Dit zelfde geld trouwens ook voor de TIJDBOMMEN die je in verschillende van de levels onschadelijk moet maken. Ook de locatie van deze bommen KAN verschillen van spel tot spel. Ik hou mij aanbevolen als jullie mij mailen waar je tijdens jouw spel de verschillende Intel Item en Tijdbommen hebt kunnen vinden, dan zal ik deze locaties ook in de walkthrough verwerken.

In het spel zal heel wat moeten worden geschoten en Cate krijgt de beschikking over een redelijk uitgebreid arsenaal aan wapens en hulpstukken. Aan het begin van elke missie kun jij zelf dan kiezen of je op pad gaat met de vooringestelde wapens of je kunt zelf je wapens en Gadgets gaan kiezen waar je in de missie het meeste nut van denkt te hebben. Hierbij is het van belang om altijd er voor te zorgen dat je TENMINSTE 1 "stil" wapen en 1 Sniper wapen bij je hebt.

Je kunt gebruik maken van CHEATS in dit spel, maar ik heb gemerkt dat de cheats NIET ALTIJD WERKEN. Waar je in de meeste andere spellen gewoon een zgn GODCODE in kunt typen om dan gedurende het gehele spel niet meer dood te kunnen gaan, werkt dat in NOLF toch een beetje anders. Te eerste kom je nergens in het spel GEZONDHEIDS POWERUPS tegen, die zijn er gewoon niet. Wat je wel tegen komt zijn, met enige regelmaat, zgn ARMOR POWERUPS. Je krijgt dus te maken met 2 soorten "metertjes" in dit spel. Een GEZONDHEIDSMETER en een ARMORMETER. Beide beginnen op 100 en als je wordt geraakt door vijandelijk vuur dan loopt EERST je ARMOR terug naar 0 en dan gaat je gezondheid terug lopen en als die ook op 0 is, wel dan ben je dood. EN DIT GAAT SOMS ECHT RAZENDSNEL. Je kunt dus wel een GODCODE intypen (hieronder volgen de CHEATS en hoe je ze activeert), maar dat houdt niet tegen dat toch je ARMOR en dan je GEZONDHEID terug gaat lopen. Soms werkt de God Cheat wel, maar meestal niet. Wat ik steeds gedaan hebt is goed de Armormeter in de gaten houden en dan, steeds als die terug loopt een zgn ARMORCHEAT intypen om de ARMORRATE weer op 100 te krijgen. Dus: mpwonderbra. Dit moet je wel steeds snel doen, daarnaast heb ik veel gebruik gemaakt van mpdrdentz terug naar top

Maak vaak gebruik van je F6 toets, dit is de QUICK SAVE toets

De CHEATS:

Tijdens het spel druk je op je T toets om het CHATVENSTER te openen. Je ziet dan het woord: Says staan. Achter dit Says typ je dan de volgende CHEATcodes:

mpimyourfather - God Mode

mpwegotdeathstar - Alle kogels

mpwonderbra -Alle Armor

mpdrdentz - Vol Health

mpsanta - Alle wapens, healh, and armor

mpmimimi All weapons and full ammo

mpmaphole - Naar het begin van het volgende level

mpgoattech - Add all weapons upgrades

mprosebud - Spawn snowtruck

mpracerboy - Spawn snowtruck

mpasscam - Unsupported 3rd Person. terug naar top

De Walkthrough is gebaseerd op de makkelijkste moeilijkheids graad van het spel en is geen STRATEGIE GIDS maar probeert je langs de meest makkelijke weg door dit spel heen te leiden. Het geeft je dus alleen maar de WEG door dit spel. Je zult zelf voor de diverse levels steeds de voor jou beste strategie moeten bepalen om daadwerkelijk door de levels heen te komen. Het is daarbij echt van belang om te beseffen dat hoe minder je opvalt, hoe meer "punten/beloning" je krijgt in je uiteindelijke beoordeling. Dus kies steeds zoveel mogelijk een strategie waarbij je uit het zicht blijft van de security camera's en schiet ook nooit een bewaker/vijand neer in het zicht van zo'n camera. Als je de Bodyremover bij je hebt probeer dan de lichamen van de door jouw neergeknalde bewakers te "verwijderen" zodat er niet een dode bewaker in het zicht van een security camera blijft liggen want dan kun je er op rekenen dat het alarm afgaat. Daarnaast kan ik ook niet garanderen dat daar waar in de walkthrough sprake is van een locatie waar je een Intel Item zou moeten vinden, dat in jouw spel dat item ook in die locatie te vinden is. Nogmaals de locaties van deze items KAN in elk spel weer anders zijn. Ik ben ook lang niet in ALLE kamers, gangen, grotten geweest en heb ook lang niet in en achter elke krat of container of kast gekeken, dus er zijn veel meer Intel Items te vinden dan ik in deze walkthrough aangeef

terug naar top

De Walkthrough:

Het spel begint met een aantal voorfilmpjes waarin we kennis maken met Dimitri Volkov die verschillende van de U.N.I.T.Y veldoperatives aan het vermoorden is. Daarna maken we kennis met Cate Archer en Bruno. Zij zitten gezellig te dineren in een restaurant als ze worden opgeroepen om zich direct te melden in de Briefing Room van het U.N.T.I.Y hoofdkwartier. Dus je eerste opdracht is het om daar naar toe te gaan.

Ga naar voren en ga door de deur links van de balie, volg de gang welke linksom gaat en ga dan bij het bord "Briefing Room" rechtdoor, gang volgen en je komt in de briefing room terecht. Er volgt nu een lange cutscène waarin we de 2 basen van U.N.I.T.Y ontmoeten en Cate en Bruno op de hoogte worden gebracht van de huidige stand van zaken. Hierna moet je naar de Basic Training gebied gaan, dus draai om en verlaat de briefing room en volg de gang terug naar de hoofdgang. Ga hier linksaf naar beneden en volg deze gang helemaal naar het einde, langs de frisdrankenmachines en ga daar dan de al reeds openstaande lift in. Je zakt naar beneden en het volgende deel wordt ingeladen. Stap uit de lift. De bewaker achter het glas raad je nu aan om toch vooral maar de Training te gaan doen, maar zegt ook dat als je dat niet wilt doen, je meteen ook de uitgang kan gaan opzoeken om dan meteen aan je eerste echte missie te beginnen. Ga hier links door de door en je bent in het gangencomplex van het Trainings gebied. Wel je kunt nu dus kiezen om de Training te gaan doen of om dat niet te gaan doen. In het eerste geval ga je nu helemaal recht door de gang nar het einde en dan rechts door de deur en je komt in Basic Field Training en vanaf hier volg je dan de verschillende trainings parkoersen. Wil je de training overslaan, ga dan meteen naar links, door de gang en weer links en dan rechts door de deur waarboven in koeienletters staat EXIT. IK raad je aan om toch maar de diverse trainingen te gaan doen, maar dat moet je zelf weten. terug naar top

Missie 1: Misfortune in Marokko:

Scène 1: Je opdracht is het om de Amerikaanse Ambassadeur Munroe in leven te houden en dit doe je door de sluipmoordenaars met je sniper geweer neer te knallen. Je kunt ervoor kiezen om Bruno de doelwitten te laten aanwijzen, maar als je dat te makkelijk vindt, wel dan kies je de andere optie.. Ik hoop dat je inmiddels weet hoe je moet INZOOMEN met dit geweer (N-toets). Je moet zo'n 18 van deze moordenaars uitschakelen. Goed je bevindt je in een kamer en je staat voor een geopend raam met je sniper geweer in de aanslag. Munroe loopt van links naar rechts over hert dakterras voor je en verdwint dan even in het gebouw rechts. De assassins komen tevoorschijn op de daken voor je, links, rechts en vooruit. Op een gegeven moment komt Munroe weer rechts te voorschijn en gaat naar beneden en komt op de straat terecht en loopt links we. Hij komt daar weer te voorschijn en loopt nu van links naar rechts door de straat, steeds belaagt door assassins. Bruno zegt je wanneer je klaar bent en geeft je dan de opdracht om als de gesmeerde bliksem te zorgen dat je in kamer 12 terecht komt, want daar gaat het schieten verder. Draai je om de kamer in en pak van de tafel de Enveloppe en in de hoek pak je de Ammo Kist op. Verlaat de kamer door de deur en ga rechtsaf door de hal, er komt je een Marokkaan tegemoet die moppert dat ie zijn kamersleutel kwijt is. Ga achter deze Marokkaan linksaf en dan door de Bruine deur en dan over het balkon naar de trap en naar beneden. Hier beneden op de patio staan 2 Marokkanen te kletsen, (je mag in dit spel ABSOLUUT geen BURGERS neerschieten), linkms van de frisdranken machines. Boven deze frisdrankenmachines zie je een geopend raam met daarboven weer een Haak in de muur. Onthou deze haak voor later als je ce Belthook hebt. Ga door de bruine dubbele deuren rechts van de 2 kletsende Marokkanen en volg dan de gang naar Kamer 12. Open deze kamerdeur en ga naar binnen. Loop naar de ramen. Het linker raam is al open, het rechter raam is dicht. MAAK OOK DIT RECHTER RAAM OPEN want je moet nu weer vanuit deze 2 ramen zo'n stuk of 8 sluipmoordenaars gaan neerknallen die het weer op Munro hebben voorzien. Munro komt vanaf links de straat in lopen en gaat het huis binnen recht tegenover je. De moordenaars kunnen nu zowel van links en rechts komen, maar ook van vlak voor en ook kunnen ze voor je in de ramen verschijnen. Je moet dus snel zijn en steeds opletten vanuit welk raam je het beste kunt schieten. Wel het doel is uiterst simpel. ZORG ERVOOR DAT MUNRO niet wordt doodgeschoten. Als je hiermee klaar bent dan krijg je van Bruno een waarschuwing. 6 moordenaars zijn op weg naar jou toe. Berg je snipergeweer op en trek een wat handzamer wapen. Draai je om van het raam en meteen wordt je, door de deur heen, vanaf de gang onder vuur genomen. Grijp nog gauw even wat Intel Item hier in deze kamer, verlaat de kamer en leg in de gang de eerste 3 vijanden om. Beroof de lijken van hun ammo en van hun wapens en ga dan terug door de gang naar de patio, waar die 2 burgers daarstraks stonden te ouwewijven. Steek deze patio nu helemaal over en verdwijn door de, nu niet meer op slot zijnde, dubbele blauwe deur. Einde level.

Scène 2: Zoals elk level begint deze ook eerst met een filmpje. Als je weer controle over het spel hebt hoor je de conversatie tussen een vijand en een burger over een Aap, rechts in de hoek voor je. Vermoord de schurk die met de Aapjesman staat te praten voor dat ie jou vermoord, ren naar links naar het hek, schiet het slot stuk of gebruik je Lockpik van je Barette op het slot (stuk schieten gaat sneller), open dan het hek, pak het briefje dat naast het hek aan de muur hangt en ren dan de binnenplaats op en schiet de vijand, die vanachter een krat links. op je vuurt een lading kogels in zijn kop. Je hebt nu meteen een belangrijke, maar pijnlijke, les geleerd: Je vijanden kunnen door hekken. Deuren en dat soort obstakels heen schieten, maar JIJ KUNT dat NIET! Waarschijnlijk moet je nu ook boven je hoofd een paar vijanden onschadelijk maken. Ga het hotel binnen, via de roestige blauwe deur. Het hotel is CIRKELVORMIG, dus het maakt niet uit of je nu links af of rechts af gaat. Denk eraan op je weg door de gangen in dit hotel kun je steeds worden verrast door je vijanden, dus blijf alert. Laten wij maar meteen naar rechts gaan en de gang volgen. Je overhoord een gesprek, praat met de man naast de vrouw in de blauwe jurk (wel eerst je wapen opbergen). Gebruik dan de Barette om het slot van de deur te openen. Ga de kamer in en pak het DOSSIER van de plank. Ga weer naar de gang en volg deze nu naar kamer 101. In kamer 101 vindt je een BRIEF onder het bed. (In kamer 103 vindt je, misschien een ARMORPOWERUP). Verlaat kamer 101, ga Links en dan Rechts voorbij de toiletten, en voorbij een meiske bij een paar frisdrankenmachines, ga hier de trap op omhoog maar ga maar tot halverwege deze trap. Je hoort nu, van verder boven aan de trap, een gesprek. Ga, voor-zichtig, verder de trap op en bovenaan dood je de VENT IN HET RODE JASJE. Ga daarna kamer 204 binnen en pak hier de BRIEF van het kastje naast de TV. In kamer 203 vindt je, misschien een ARMORPOWERUP. Verlaat 204 door de andere deur en volg de gang rechtdoor, naar rechts een paar treden af en dan links door de boog en je bent op een langwerpige binnenplaats met tafeltjes en stoeltjes en een Bar. DE grote bruine deuren, rechts, gaan niet open, dus ga naar de bar en grijp hier de ENVELOPPE ga verder, voorbij de bar, de "oprit" op naar de volgende binnenplaats. Pas hier op want er zijn op deze binnenplaats een aantal vijanden. Één leunt er tegen een pilaar, één loopt heen en weer aan de overzijde van de binnenplaats en er is er nog één, boven links of rechts in een van de torentjes Kill ze allemaal (sniper geweer gebruiken?) en ren de binnenplaats over en ga dan iets naar rechts, maar ga nog niet de hoek om. Je hoort een gesprekje. Kijk voorzichtig de hoek om en vermoord de gozer in het rode jasje bij de toeristenbalie en ga dan naar de balieen pak de FOLDER daar. Draai je om en ga door de grote open poort (tegenover de telefoons) de gang in. Er staan hier 2 schurken, of zij komen uit de wachtkamer rechts gestormt. Leg ze om en ga dan in deze wachtkamer en aktetas pakken, bij de vent met het blauwe shirt aan, bij het raam. Ga door de ander uitgang naar buiten en je bent bij de Toiletten. 2 vijanden. Ga rechts verder de gang volgen en deze gaat naar links, een paar treden af en je bent op een open patio met links 2 burgers bij de liften, rechts een gang die naar een gesloten Rode dubbele dur gaat, recht vooruit een gang die verder gaat. Pak van de bank in het open midden van deze patio de enveloppe (pas op, van boven wordt je wel onder vuur genomen) en achter de twee burgers bij de liften, naast het bagagekarretje een Aktetas .Ga dan de treden op door de open doorgang en dan naar rechts. Je zietb een meisje in een paarse jurk en achter haar gaat de gang naar links verder. In deze gang zijn er rechts 3 Rode Dubbele deuren en links is er dan een binnenplaats waar je op een tafeltje een Enveloppe kunt vinden. Volg deze gang, schiet de schurken dood, ga naar rechts aan het einde, treden af kill vijand , loop verder rechts hoek om en je komt bij 2 liften en een grote plantenpak met een Armor. Loop voorbij de liften verder de gang in en bij de afslag naar links ga je gewoon rechtdoor en volg je de trap met de rode loper. Deze trap draait links, rechts naar beneden en dan ga je voorbij de telefoons en de frisdrankenmachines naar de volgende patio en je ontmoet dan eindelijk Bruno. Er volg nu een langere cutscène waarin uiteindelijk Bruno door Volkov wordt doodgeschoten. Hierna begint voor Cate het tweede deel van dit level. Je moet er voor zorgen dat je de 4 BOMMEN onschadelijk maakt en ook moet je er voor zorgen dat jij de Moordenaars omlegt voordat zij de gijzelaars doden. Als er ook maar 1 burger wordt gedood is het gelijk GAME OVER. Ga naar het raam en pak de BRIEF van de muur. Volg dan de rode trap terug omhoog, ga boven rechtdoor naar de liften en de bloemendak. Knal de schurken neer en volg je weg terug door de gang, hoek om en op de deur waarop staat Employes Seulement vindt je de eerste bom. Zet deze uit en vervolg je weg terug naar de brede gang met die 3 Rode Dubbele deuren. Op de middelste stel deuren vondt ik de 2e bom. Maak ook deze onschadelijk en vervolg je weg terug naar die kleinere patio met de ene lift en het bagagekarretje. Kill hier de 2 vijanden en maak de bom onschadelijk die op de liftdeur vast zit. Verder terug naar de telefoons bij de toeristenbalie want daar vondt ik de 3e bom op deze telefoons, dan voorbij de toeristenbalie terug naar de Bar en vlak voor de bar dood je die 2 moordenaars voor dat zij de burger vermoorden. Voorbij de bar naar de gangen met cxe gastenkamers 201, 202 enz…In de gangen hier moet je nog wat burgers redden en moetb je de trap af naar de begane grond. Hier in de gang op de begane grond moet je nog één stel schurken omleggen voordat zij het meisje vermoorden en dan zal dit level vanzelf eindigen.

Scène 3: Je begint dit level aan het begin van een binnenplaats en moet al meteen met 3 schurken afrekenen. Is dit gebeurd steek dan de binnenplaats over, ga door de poort, pak links van het bankje de Aktetas op en eventueel de Armor van het bankje, ga rechts en dan links de trap af en je komt buiten in de straten. Schiet de 2 schurken op het dak voor je neer en ook al die vrolijkers die op je af stormen uit de straat voor je. Ga dan naar rechts de straat in, dan links trap op omhoog, rechts en vooruit en loop dan om de beneden gelegen binnenplaats heen naar die Blauwe Pilaren die een balkon ondersteunen, ga hier links, vooruit, trap af en beneden ga je naar rechts en volg je de gang, trap op, volg gang, ga naar buiten en dan rechtsaf, linksom en volg dan de draaiende opritten naar omhoog. Boven ga je links en naar binnen (bordje Telefoon) en dan volg je deze gang, voorbij de telefoons ga je naar rechts verder de gang volgen, deze draait wat links en rechts om, trapje af en verder en aan het einde spring je over de straat naar de overzijde naar dat stapeltje meloenen. Ga hier voorbij en onder de tafel raap je een Item op, ga dan links over het bruggetje naar de volgende patio en ook hier pak je wat items op. Nu moet je helemaal dezelfde weg terug gaan tot onder aan die draaiende "opritten". Hierna ga je helemaal rechtdoor, ietsje naar beneden en bij een paar kratten met wat meloenen ga je naar links en je komt op een binnenplaats met 3 burgers en een aapje. Hier ga je rechtdoor de Oprit op omhoog, boven ga je links en gelijk rechts door de poort met de planken "brug". Verder omhoog, onder de poort door, rechtsaf voorbij het fonteintje weer naar binnen, over de volgende binnenplaats, door poort, treden op naar links en door de Dubbele Blauwe deuren. Kill, pak tasje en brief en ga links voor door de poort met de ene blauwe deur. Ga dan gelijk naar links het balkon op en zie of je van hieraf alvast wat van je vijanden in het gebied voor je kunt omleggen met je sniper. Ga dan terug naar binnen en ga links de trap af. Ren naar en voorbij de auto in de verte en ga dan links en gelijk weer links de trap af. Beneden staat hier een Fruitkraam. Pak hier eventueel de Armor en duik dan links van de kraam het water in. Duik onder water en volg de onderwaterpassage naar achteren. Duik omhoog en ga de rechts uit het water en pak daar een Blauwdruk en een Ammo Kist. Terug onderwater en naar het fruitstalletje. Ga hier weer de trap op naar boven, ga ietsjes naar links en dan rechts over de kapotte houten brug naar die grote goudkleurige poortdeuren waarachter je een auto ziet. Filmpje waarin je besluit om de gewonde vijand maar gevangen te nemen. Je beland dan in een save house van U.N.I.T.Y en begint deze gevangene te ondervragen. Het maakt hier niks uit welke opties je kiest. Het resultaat is hetzelfde namelijk dat je nog een Intelligence Item krijgt. Hierna zien we hoe Volkov nu toch nog Ambassador Munroe vermoord en is dit level afgelopen.

Scène 4: Je staat aan het begin van een bergachtig gebied. Voor je zie je, rechts, een tent en daarin staat een vent. Van links uit de bocht komt er ook een vent aan lopen naar deze tent. Zoom in, met je sniper, op de vent in de tent en knal een kogel door zijn hoofd, zoom dan snel in op de lopende vent en dood deze op. Zoom uit en ren richting deze tent. Onderweg zie je dan dat er om de linker bocht een auto staat en vanaf deze auto neemt een derde schurk je onder voer. Zoom in op de benzinetank van de auto en…..BOEM. Pak in de tent de Ammo en ga dan verder voorbij de nu brandende auto het pad volgen. Na een aantal bochten zie je in de verte weer een tent. Stop even en bekijk de tent even via je zoomfunctie van je sniper. Waarschijnlijk is deze tent leeg, dus ren er naar toe en volg dan de weg naar rechts. Tussen allerlei ruïnes staat nog een tent en van achter sommige van deze ruïnes wordt je onder vuur genomen. Met de zoomfunctie van je sniper kun je twee vijanden omleggen. In deze 3e tent vindt je een Enveloppe. Plots komt er, van voor je, een auto binnen geracet. Deze stopt met kermende remmen en er stapt een boef uit die gelijk op je begint te schieten vanachter deze auto. Wel, je kunt dat grapje met de benzinetank dus nogmaals herhalen…BOEM….Loop dan verder en volg de natuurlijke weg door de rotsen en na een aantal bochten kom je aan bij een Mijnenveld. DE weg gaat verder naar rechts. Pak, van het hek van het mijnenveld de Brief. Je kunt nu besluiten om dit mijnenveld binnen te gaan, zeker als je de zonnebril met daarin de mijndetector bij je hebt gestoken, want ergens in dit mijnenveld staat er een bestelbusje en daarnaast kun je een Brandblusser vinden en nog wat andere items. De brandblusser beschermd je dan verder tegen verwondingen door vuur dus het kan de moeite lonen om hiervoor een wandeling door het mijnenveld te ondernemen. Moet jezelf weten. In ieder geval, of je nu wel het mijnenveld ingaat of niet, de weg gaat rechts van het mijnenveldhek verder en na een paar linke bochten ga je de heuvel op en zie je voor het Paleis liggen. Ga naar links naar de ruïne, klim hier op en in het midden van deze ruïne zie je een groot gat in de vloer. Was vroeger waarschijnlijk een waterput. Spring hier in naar beneden en je komt onderwater in een waterpoel. Op de boden kun je een item vinden. Zwem omhoog en zwem dan nu, VOORZICHTIG EN VOORAL STIL, net boven het water door de tunnel naar de volgende kamer. Eigenlijk een soort gewelf. Voor je zie je dan de Witte toegang tot een gang en daarvoor staat een bewaker. Gebruik je sniper geweer om deze, vanuit het water, neer te leggen. Blijf dan rustig in het water liggen wachten op de volgende bewaker die uit de gang komt rennen en leg deze ook om. Klim dan daar het water uit en ga door de gang, rechts, links, links, omhoog, links, omhoog, kill bewaker, links, omhoog, links, helemaal rechtdoor, links, omhoog en je bent in een kamer met op de vloer een rode loper en er staan wat kratten en een stoel maar ook zijn er 2 bewakers die je eerst even doodschiet. Pak dan, achter die ene stoel, de aktetas en ga dan terug de trap af naar de gang waar je net was. Ga hier meteen de eerste link in en door de bruine deur. Je komt dan in een kleine voorraadruimte met, rechts, boven op de hoogste krat een aktetas. Ga naar buiten de binnenplaats op, steek deze schuin naar links over naar de overzijde, pas op voor de bewakers die van alle kanten kunnen komen en je onder vuur nemen, en aan de overzijde knal je het slot van de linkse deur. Ga naar binnen de voorraadruimte in en pak de ammo en eventueel de armor op. Weer naar buiten en ga meteen naar rechts door de gewelfde gang en achterin naar links de volgende binnenplaats op. Loop naar de overzijde naar de boom en pak daar de bruine enveloppe. Zowel links als rechts van deze boom is er een doorgang. Het maakt niet uit welke van deze doorgangen je neemt want beide komen op dezelfde plek uit, namelijk weer een patio, draai hier naar rechts en je ziet dan in de verste een hek met daarachter een generator en een bewaker. Snipe deze bewaker en ren dan naar dat hek, open deze en pak achter de generator de aktetas op, draai je om en beklim de stenen trap omhoog. Blijf bovenaan staan vlak voor de hoek naar links en luister even naar het gesprek van de 2 bewakers in de volgende gang. Heb je daar genoeg van storm dan de hoek om en leg deze bewakers om. Loop dan rechtdoor en aan het einde naar links, trap af, rechts, trap af, links, links, rechts, links en naar buiten, trap af, rechts en je bent in een volgende binnenplaats. Kijk naar rechts en je ziet aan de overzijde een grote Gewelfde doorgang met daarachter een dichte gesloten poort. Kijk dan naar links naar de overzijde en je ziet een kleinere doorgang. Ga hier dus door, kill de bewaker in de hoek links, draai om en ga door de volgende doorgang en dan naar links en ga naar het buitenbalkon. Filmpje start en je Missie in Marokko is nu echt helemaal ten einde. Er volgt dan nu de gebruikelijke tussen scène waarin Cate verslag uitbrengt van haar missie in het hoofdkwartier van U.N.I.T.Y. Ze krijgt haar volgende opdracht en je kunt voordat je daaraan begint even gaan trainen. Doe dat dan ook, training kan je altijd van pas komen. terug naar top

Missie 2: Berlin By Night.

Scène 1: Cate staat in een straat van Berlijn en rechts van haar is de ingang van het hotel. Voor haar, achterin de straat bevindt zich het gebouwencomplex waar ze haar missie moet uitvoeren. Maar eerst moet ze contact maken met verschillende agenten van U.N.I.T.Y. De eerste staat hier in deze straat vlak voor haar. Het is de vent in de regenjas, bij de hotelingang. Ga naar hem toe en praat met hem. Hij geeft je het eerste deel van de aanwijzing waar de geheime ingang van de fabriek zich bevindt. Als dit gesprekje is afgelopen hoor je een telefoon rinkelen. Die moet je opnemen want het telefoontje is voor jou en komt uit de telefooncel links om de hoek. Dus loop de straat uit en voor de slagboom ga je naar links en dan de telefooncel in. Neem de hoorn van de haak en meld je en je krijgt weer een aanwijzing. Pak de Folder uit de cel en ga nu naar de ingang van het hotel, ga naar binnen, loop de hal door naar links en druk op de bel van kamer 205. De lift gaat open, ga in de lift en druk op de knop. Boven klop je op de deur van kamer 205 en de bewoner schuift dan een briefje onder de deur door. Pak deze Brief op en ga via de lift weer naar beneden en ga des traat weer op. Je moet nu nog 1 contact maken en wel in het Bierhuis. Ga de steeg aan de overkant van het hotel in en dan links het portiek in en dan de trap af en je bent in het bierhuis. Aan een tafeltje zit hier je laatste agent. Je weet dus nu waar je de geheime ingang kunt vinden, ergens in de kelder van de bibliotheek achter een kast met planken. Verlaat het café en ga naar de slagboom. Open deze en ga dan links het wachterhuisje binnen en spreek de bewaker aan. Cate "koopt" deze nu om en hij maakt nu de Poort open. Grijp nog even hier binnen, de Brief van de kast en GA DAN U DOOR DE POORT NAAR BINNEN. Sluip onmiddellijk naar links en verberg je achter de kratten. Om de hoek naar rechts zie je een vrachtauto staan en je hoort 2 bewakers praten. Boven je zie je een security camera. Wel je kunt nu een aantal dingen doen: Je kunt wachten tot ze zijn uitgepraat, dan zal 1 van de bewakers weg lopen naar rechts en uit het zicht verdwijnen, jij kunt dan de overgebleven bewaker neerknallen. Je kunt ook nu vanuit je schuilplaats een Muntje gooien naar het gebouw achter de vrachtwagen. Als je geluk hebt dan gaan Beide bewakers daar kijken en dan kun jij snel de hoek om sluipen en voorbij de vrachtwagen naar rechts rennen naar het volgende gebouw. In ieder geval maakt het allemaal niet zo veel uit want je wordt op een gegeven moment toch ontdekt, hetzij door bewakers, hetzij door de security camera's. Dus ren de hoek om, knal de bewakers bij de vrachtwagen omver, en ren verder naar het volgende gebouw. Waarschijnlijk gaat daar dan nu de garagedeuren open en stormen er twee andere bewakers met knallende machinepistolen eruit en op je af. Kill. Als dat zo is ga dan daarna door deze garage deur de garage in, loop door de garage naar de achterkant en ga door de achterdeur naar buiten, ga snel naar rechts en ren naar het wachterhuisje en schiet door het raampje in de deur de "portier" binnen in het huisje neer. De deur gaat dan open, ga naar binnen en trek aan de hendel om het hek te openen. Ren dan terug naar de garage, ga erdoor en weer naar buiten, ga links af de hoek om en schiet de bewaker in de toren rechts van het, nu geopende, hek neer.

NB: het kan zijn dat die garage deur niet open gaat en er dus geen bewakers naar buiten stormen. Als dit gebeurt ga dan in de hoek achter de vrachtwagen (links van die garagedeuren in de hoek op het stukje gras) en open daar het mangat in de grond en ga dan naar beneden en volg de tunnel naar het eind en ga dan de ladder op omhoog. Je komt dan ook op de binnenplaats achter de garage uit waarna je dus verder gaat naar het wachthuisje en de portier dood knalt.

Ga dan verder door het geopende hek en kill op de volgende binnenplaats alle bewakers, er is er een meteen rechtvoor je op het laadperron achter wat kratten en in de wachttoren links daarvan . Volg de weg naar rechts, door de poort naar de volgende binnenplaats, 2 wachttorens met bewakers, ga rechts voorbij de hondenkennel naar achteren en ga daar door de grijze deur het gebouw binnen. Ga binnen meteen rechts en pak de Brief van de tafel, draai je weer om en loop naar de gang voor je, ga nog niet door de deur aan het einde van deze gang, maar draai je om en ga door de deur de kamer in, ga hier links naar de console en druk daar op de knop om het alarm uit te schakelen. Je kunt hier ook nog een armor pakken. Ga dan terug de gang in en loop deze door naar de achterdeur, open deze en je bent weer buiten, ga rechts, kill de 2 bewakers en loop helemaal vooruit naar de poort onder de zoeklichten. Ende level.

Scène 2: Snipe de bewaker die je voor je ziet. Loop dan naar voren en ga rechts de hoek om, sluip naar de volgende hoek voor je links en spiek even om de hoek. Je ziet dan een volgende binnenplaats met een legertruck, een bewaker en een camera aan de muur. Ook zie je dan links een opritje naar een deur. Probeer nu ongezien deze deur boven aan die oprit te bereiken (dus ga nog niet voorbij die legertruck), open deze en als je geluk hebt kom je ongezien binnen. Binnen zie je recht voor je meteen een aantal olievaten staan en hierop zie je dan gelijk de eerste tijdbom. Activeer deze, ga dan naar links naar de ruimte met de grote kratten, ga tussen deze pallets met kratten naar links en dan de gang in, ga in de gang meteen naar links en volg de gang die via wat bochten uitmond in een kleinere ruimte met wat blauwe kratten en een paar olievaten en op deze vaten vindt je Tijdbom 2. Activeer deze en pak dan van de kast links een Brief. Ga dan terug door de gang en door de ruimte met de pallets met kratten, en bij Bom 1 weer naar buiten. Leg de bewaker om bij de legertruck (inmiddels was ik er al ingeslaagd om het alarm te laten afgaan) en ga voorbij de legertruck en dan links door de grijze deur met het kleine raampje erin (laat het hek in de steeg nog even voor wat dat is) Binnen ga je de trap op en volg je de gang en ga je de ruimte achter het hekwerk in waar die 2 blauwachtige machines staan. Kill snel de 3 bewakers en ren verder door deze ruimte en ga links eruit naar de volgende ruimte waar je de trap op omhoog gaat en boven door de deur. In de gang erachter staan er rechts 3 olievaten maar daar vond ik geen 3e bom op, dus verder naar links en dan rechts door de deur boven aan het trapje. Je komt buiten op binnenplaats 3 met weer een legertruck. Pas op Bewakers, zeker als je al eerder het alarm hebt laten afgaan. Ga rondom deze legertruck, dus achter de truuk naar links en links en ga dan door de deur links op het laadperron, volg de gang en je komt in het schaftlokaal. Kill de bewakers hier (er komen er ook enige links de stenen trap afgestormd. Pak van één van de tafels een Brief en je kunt ook even een kijkje nemen achter die dubbele deuren. Daar achter is een lege ruimte (wel met een camera) en als je daar linksom gaat vindt je een armor. Terug in het schaftlokaal ga je nu de stenen trap op en boven ga je links de hoek om en je komt weer buiten, loop rechtdoor en dan rechts en dan loop je helemaal naar voren naar het gebouw voor je en daar ga je door de deuren naar binnen. Je komt in een hal met een balie en je kunt nu links en rechts. Ga eerst naar rechts door de deur, volg de gang , ga de trap af, draai rechts en je ziet een uitgang naar buiten, rechts staat een bureautje waarop een Brief en ook rechts is een enkele grijze deur, ga daar nu door en via de trap en de gang en een deur kom je in een kelder ruimte met kolommen. Deze is helemaal leeg maar er wel nog een deur, maar deze is op slot. Je kunt hier nu niks, maar ONTHOU deze Kelder ruimte want je komt hier straks terug. Dus ga nu weer naar boven en volg je weg terug naar de hal met de balie en hier ga je nu door de andere deur (dus in feite de deur links van de balie) in de gang erachter ga je nu de eerste deur door voor je en in deze biebkamer zoek je de tafel met daarop een opengeslagen boek. Zet je zonnebril op, selecteer de mini-camerafunctie van je zonnebril en neem een foto van dit boek. Verlaat de kamer, ga links en dan in de gang meteen rechts door de deur kamer 2 in, neem ook hier een foto van het boek op de tafel. Draai om en ga rechts de gang weer volgen, je komt in een trappenhuis, ga de trap op en je komt in een eindkamer waar je, misschien nog een intelligence item vindt. Draai je om en ga nu helemaal terug naar de hal met de balie, ga hier rechts naar buiten en ga nu helemaal terug naar het schaftlokaal, dan de binnenplaats op met de legertruck, achter deze weer naar binnen en in de gang met de drie olievaten ga dus naar rechts, trap af door de ruimte met die 2 blauwe machines, door de gang achter het hek, trap op en je bent weer op de binnenplaats met legertruck 1. Ga hier nu links naar de met dat hek afgesloten steeg met daar achter die stapel kratten. Pick- of schiet het slot van het hek en klim op de stapel kratten, ga bovenop door het geopende raam en spring naar beneden de voorraad loods binnen. Kill de 2 bewakers, ga helemaal links achterin, achter de kratten en ook hier staan wat olievaten en hier vindt je dus Tijdbom 3. Activeer deze. Nu krijg je een missie update. Je moet je contact maken met een contact persoon. Draai om en loop dan door deze loods naar de roldeur, druk op de knop en loop naar buiten. Kijk je bent terug op binnenplaats met leger truuk 2. Ga weer door het schaftlokaal en ga nu helemaal terug naar het gebouw met de balie in de gang waar je links en rechts kunt gaan. Ga hier weer rechts door de deur, door de gang en de trap af (je bent nu weer in de ruimte waar rechts de enkele deur is naar de kelder) ga hier door de openstaande deuren naar buiten de binnenplaats op en zie….links staat dan je contact persoon. Loop naar hem toe, berg je wapen op, selecteer je aansteker en bied hem een vuurtje aan. Filmpje waarin Cate een ID-Card krijgt. Nu moet je de geheime toegang in de kelder van de bieb zien te vinden. Draai je om en ga rechts het gebouw weer binnen, ga dan meteen links door de deur naar de kelder, loop de eerste kelder ruimte met de kolommen door en ga dan nu door de deur, die nu dus niet meer op slot is, volg de gang naar de 2e kelder. Deze heeft een aantal stellingen. Loop van af de deur recht vooruit naar die oranje dozen in de hoek, draai rechts en loop naar die3 ene stelling aan de lange muur, ga hier voor staan en druk op je activeer toets. De stelling draait Om en kijk.... een geheime doorgang, ga daarin en volg de korte gang en ga aan het einde door de deur. Level einde

Scène 3: Eigenlijk is het de bedoeling nu om niet op te vallen en om er voor te zorgen dat het alarm niet afgaat want dan moet je dit hele level de bewakers van je lijf houden, en dat zijn er heel wat. Wel, mij is dat dus niet gelukt, dus ik heb me al schietend een weg door dit level gebaand.

Goed we gaan er maar mee beginnen: Verberg jezelf meteen achter de linker pilaar zodat je niet wordt opgemerkt door de bewaker die recht voor je boven je in de gang staat en jouw zou kunnen zien door het raam. Ook is er links voor je een security camera. Als je het veilig waant, kom dan achter de pilaar vandaan en ren naar links de hoek in naar achter het bureau en neem, snel, met je zonnebril camera een foto van het opengeslagen boek op de kast. Draai dan om en ren snel naar voren uit het zicht van de camera. Draai je weer om en als je het veilig kunt doen ga dan naar links de hoek om, ren langs de muur naar voren en ga links de trap op, deze draait naar links en je komt dus in de boven gang. Bewaker en achterin deze gang hangt een camera. Dood snel de bewaker, ren door de gang en volg deze naar links, ga snel meteen rechts de kamer in en dood de geleerde voordat hij het alarm indrukt (is dit alarm al af gegaan, zoals bij mij, dan maakt dit niet meer uit), pak een item van uit de stelling en ga terug de gang in. Loop de gang door voorbij de toiletten, negeer even de afslag naar rechts en loop naar achteren naar de opbergkastjes. Kill de bewakers en op de bank achter de kastjes vindt je een Item liggen. Ga terug de gang in en bij de toiletten ga je nu dus wel de gang naar, nu, links in. Volg deze en deze gaat naar rechts, ga hier dan de 2e kamer rechts binnen voor een Blauwdruk, ga weer naar buiten en ga verder naar rechts de gang volgen. De stalen deur waar je tegen aan loopt was bij mij op slot, dus ga verder naar rechts en aan het einde van deze gang is er dan rechts een lift. Druk op de knop in de muur om de lift te openen, ga erin en druk in de lift op de grote knop boven de getallen. Je zakt naar beneden en de lift gaat open, stap eruit, ga naar rechts en draai snel naar links en knal de 2 bewakers bij de boeken kast neer. Pak een Brief van de bruine tafel en ga dan achter deze tafel verder de gang in en volg deze gang, ga links en langs de zitbanken en achter deze banken de smalle nis in en dan rechts de trap op, deze draait naar rechts en boven volg je de gang, deze gaat rechts, en weer links en weer links en weer rechts. Je bent nu in een soort kantine, loop deze door en ga naar rechts en volg de gang weer die gaat weer naar rechts, ga verder door de gang en ga dan naar links de gang in, dood de bewakers en voorbij het klaslokaal (rechts) gaat de gang naar links. Loop naar het einde van de gang en ga dan door de deur rechts het kantoor in, loop naar achteren naar de dikke vent. Je hebt DOCTOR SCHENKER gevonden. Berg je wapen op en praat met hem. Na het gesprekje stormen er een stuk of vier Stasi's binnen. Maai ze neer of verdoof ze eerst met een wolkje van je parfum en maai ze dan neer. Berg weer je wapen op en praat nogmaals met Herr Doktor Schenker. Draai je om en verlaat de kamer (zorg er voor dat nu steeds Schenker met je mee gaat. Blijft hij op enig moment achter, berg dan je wapen op, loop naar hem toe en gebruik dan 2* je Actie toets om hem weer te "activeren".) Ga dus vanuit deze kamer links door de gang en achterin ga je nog niet naar rechts verder maar ga je recht voor je door de grijze deur. In deze grote ruimte vindt je een Brief op één van de banken. Loop door deze kamer en ga door de andere deur weer de gang op, ga links naar de kruising en……helaas…een bende Stasi's. Maai ze neer, maar pas op er komen er van links nog meer …..Heb je ze allemaal uitgeschakeld, en het overleeft, activeer dan Schenker weer en ga rechts de gang volgen, je komt weer door de kantine en vervolgd je weg door de gang, over het "balkon", trap af en achter de zithoek met de leren banken ga je rechts de gang in en bij de boekenkasten ruimte (waar je eerder uit de lift kwam) ga je ook naar rechts en volg je deze gang rond (onderweg kun je nog in de diverse kamers zoeken naar wat Intel Item en, uiteraard maai je elke Stasi even uit de weg). Je komt uiteindelijk in een verbreding van de gang terecht met tegen de raamkant 2 bruin kleurige bureaus. Achter deze bureaus zie je een grijze deur in de achter muur. Open deze deur, ga naar binnen. Je bent in een kleine machineruimte. Loop naar achteren naar de Buitenrand en je missie in Berlijn komt nu tot een gelukkig eind. Einde Missie. Je gaat vliegen

terug naar top

Missie 3: Unexpected Turbulance:

Scène 1: Je bent in een vliegtuig op weg naar Londen om Schenker af te leveren. Stel de juiste vragen aan Herr Doktor. Werk op zijn gemoed door naar zijn vrouw te vragen en kies daarna voor de optie: "How is such Things Possible". Het liefst zou je zo'n arrogante wetenschapper een kogel door zijn hersens jassen, maar helaas dat zijn je orders niet. Na het gesprek volgt er een filmpje waarin jouw vliegtuig in bezit wordt genomen door Maccdowel en zijn H.A.R.M. mannetjes. Goed, trek een wapen, open de deur en ren naar links helemaal naar achterin van het vliegtuig de laatste vrachtruimte binnen. Je wordt weliswaar onder vuur genomen en achtervolgt door Harmsjes, maar hier in de nauwe vrachtruimte kun je deze 4 of 5 mannen gemakkelijk neerknallen. Is dat gebeurd ga dan weer naar voren want je moet nu helemaal door het vliegtuig en naar de cockpit gaan. Kijk even in alle toegankelijke ruimtes voor Intel Items. Je komt voorbij het 1e toilet die op slot zit, door een passagiers compartiment, door de Pantry en dan als je de passagiers gedeelte achter de Pantry wilt betreden volgt er een explosie. Je ziet hoe een Harmsje het vliegtuig uitgeblazen wordt en je ziet ook dat je verdere weg naar voren nu geblokkeerd is. Kijk naar de vloer voor je. Zie je die blauwe lijnen? Wel, dat is een luik in de vloer. Open deze en daal de ladder af, draai om en ga door deze kruipruimte en dan de volgende ladder op, open dan het luik en spring naar boven. (onthoud dit luik en deze kruipruimte want in deel 2 van dit level moet je hier weer heel snel door heen). Ga rechts, het toilet is op slot en in de volgende passagiers ruimte kill je de Harmmannen. Dit is het laatste compartiment, dus draai om en loop terug richting het toilet, ga naar links en draai dan rechts. Schiet de Harm dood die boven aan deze trap staat, klim naar boven, draai rechts en SAVE. Doe wel een Quick Save. Loop naar voren de cockpit in. Helaas Cate wordt bewusteloos geslagen. Einde level

Scène 2: Cate komt bij en is nu ongewapend en ze heeft maar 1 minuut de tijd om helemaal naar achteren in het vliegtuig te komen want daar moet ze eruit springen VOORDAT HET VLIEGTUIG BEGINT NEER TE STORTEN. Draai om, verlaat cockpit, daal de trap af, ga links, pak pistool, schiet Harm neer, ga door de kruipruimte, ga omhoog, ga door het vliegtuig helemaal naar achteren, onderweg nog snel wat Harmmannen opruimend, en SPRING HET VLIEGTUIG UIT. Helaas, Cate was eventjes vergeten dat ze geen parachute heeft. Ze is bezig aan een vrije val naar de aardbodem. Kijk onder je en je ziet in de diepte een HARMMAN Zweven. Hè deze heeft wel een Chute. Nu moet er het volgende gebeuren. Cate moet die harmvent onder haar bereiken om dan zijn chute af te pakken. Helaas heb je hier gedurende een minuut of 2 geen controle over, je kunt Cate nu niet zelf naar die harm vent onder haar bewegen. Dat moet het spel zelf doen. Gedurende deze tijd wordt Cate wel belaagd door Harm Parachutisten en deze schieten met pijnlijke nauwkeurigheid op Cate. Trek in je val het pistool en probeer zoveel mogelijk van deze Harm Para's neer te knallen, MAAR ZORG ERVOOR DAT JE NIET DIE VENT ONDER Cate RAAKT. Probeer telkens even te kijken waar die vent zich bevindt. Als Cate ongeveer op gelijke hoogte met hem is (Cate zegt dan zoiets van: "mag ik je parachute even lenen", dan kun je Cate , voorzichtig, naar hem toe bewegen en Cate zal dan veilig landen. Einde Missie: Filmpje waarin Cate verslag doet van haar missie in Berlijn en waarin ze haar nieuwe orders krijgt. Ga hierna eerst nog eventjes trainen en dan begin je aan je: terug naar top

Missie 4: Rendezvous in Hamburg:

Scène 1: Na het filmpje maak je een praatje met het meisje in de witte jurk voor je. Zij gaat dan die bewaker boven aan de trap bij de ingang van de nachtclub voor je bezig houden. Als zij met deze vent staat te babbelen, ren jij snel, langs de rechter muur naar voren voorbij de ingang en dan spring je, links, op de vuilnis-container. Open het raam en klim naar binnen. Oja je bent nu ongewapend. Ga links en volg de gang naar het einde en bij het meisje en de knaap die zo'n bewondering voor je outfit heeft, ga je naar rechts en volg je de gang. De eerste ruimte waar je dan terecht komt is de Podium ruimte. Ga hier rechts verder de gang volgen, lang het aquarium, hoek om, trapje af, door de dubbele gele deuren, links en achter het meisje kijk je even in de dames wc. Pak aktetas en je weet nu tenminste ook waar deze wc is. Ga weer naar buiten en ga nu helemaal terug naar het begin, tot bij dat eerste meisje en die jongen die zo'n bewondering had voor je outfit. Ga hier rechtdoor en volg de gang, voorbij de telefoon naar links en dan de wenteltrap op, dan nog een laag trapje en dan vooruit naar rechts, ga nog een trapje op, korte gang door en dan stop je voor je de deur links. Dit is het Managers kantoor. Voor je hier binnen gaat doe je even een QUICK SAVE. Want achter deze deur is er in het kantoor een security camera en er zit ook een vent te slapen. Wat je moet doen is dit kantoor binnen gaan en dan snel van het bureau de Enveloppe grijpen, omdraaien en snel weer naar buiten, deur achter je diucht doen en dat allemaal zonder gezien te worden door de camera die rechts in de hoek achterin aan het bplafond hangt. Dus open de deur en wacht tot de camera je niet kan zien, ren naar binnen, grijp enveloppe van het bureau, draai om, ren weer naar buiten, draai om en doe de deur weer dicht. Gelukt. Lukt dit niet dan is het game over en moet je dit stuk over doen tot het wel gelukt is. Je krijgt een Update en moet nu Goodman gaan vinden. Je vindt hem bij het Podium. Dus ga daar naar toe, je weet nu wel waar dat is, en Goodman is dan die vent in het groene shirt. Loop naar hem toe en "activeer" hem. Filmpje…..

Scène 2: Na dit filmpje ga je naar die dames wc. Je "schaduw" volgt je en in de wc ram je hem bewusteloos. SAVE. Je hebt nu weer een wapen. Open de deur naar de gang, ga de dames uit en draai snel naar links en knal die twee Harmsen dood. Pak hun wapens, draai om en volg de gang, voorbij de toiletten, rechts af en pak bij de telefoons het parfumflesje. Ga verder door de gang die links afgaat, door deuren, door voorraadkamer, trap af, kelder in, rechts, deur door en knal dan alle Harmsen dood, door deze kelderruimte en door de volgende deur, rechts en knal de Harmsen boven aan de trap neer, trap op, ga links de voorraad ruimte in voor een Brief, weer naar buiten en ga door de andere deur recht voor je. Keuken, 4 of 5 Harmsen te killen, doe dat, pak hun wapens/ammo en ga links achter in de keuken door de deur en volg de betegelde gang en je komt dan weer in de ruimte met het podium. Hier wordt het feest want je dient hier een stuk of 8 Harmsen neer te knallen waarna je Goodman weer ontmoet in een filmpje. Na dit filmpje ga door de geopende deur en volg je de "houtenvloer" gang naar de ruimte met de tafel en de bank waar je een Armor kunt pakken, ga hier naar links, pak aktetas en open het raam, spring uit het raam de steeg in. Helaas je contact persoon wordt lafhartig vermoord. Trek snel je wapen en schiet de moordenaar van het dak voor je, loop dan vooruit de donkere "garage" in en pak de ammo kist, draai om en loop recht door de steeg, ga rechtsaf en aan het einde van de steeg ga je de trap af, links de gang volgen, nog een trap af, en volg de gang naar rechts. Ho…..Stop voor dat je de buitenlucht weer in stapt. Voor je zie je een havengebied en je hoort al een conversatie tussen een paar Harmsen. Trek je wapen en loop verder, Helemaal rechts in de verte zie je aan de overzijde een Harmpje op een dak staan, knal hem neer. Meteen komen er van rechts 2 Harmsen op je afgestormd. Kill, dan komen er van recht voor 2 Harmsen aan. Kill, ga dan op het "balkon" rechts en probeer die Harm aan de overzijde te killen. Verlaat balkon en loop rechts naar achteren en volg de stenen trappen naar beneden, ga dan links en dan rechts over de houten brug en aan de overzijde bij de oranje kratten ga je rechts en bij de tweede stapel kratten (dus de middelste stapel) ga je rechts de trap af naar het kanaal. Onderaan deze trap draai je gelijk naar rechts (anders kieper je recht voor je in de plomp en daar kom je niet meer uit) en ga je op de platte schuit die hier ligt en je vaart het level uit. EINDE MISSIE. Filmpje waarna je weer even gaat trainen met je nieuwe aansteker en nieuwe lipstick waarna je aan je volgende opdracht begint: terug naar top

Missie 5: A Tenuous Lead:

Scène 1: Sluip lang de muur naar voren en kill dan die vent bij het hek. Draai je snel om en kill de 2 mannen achter het hek die jou nu onder vuur nemen. Loop langs het hek naar de achtermuur en schiet het slot stuk op het kleine hek. Open dan het hek en ga er door naar binnen. Ga gelijk naar rechts en loop langs de kratten naar de achtermuur, ga links en weer links. Wacht tot de camera aan het gebouw achter de trap je niet kan zien en ren dan naar die trap en klim naar boven, ga bovenaan de trap links door de deur het gebouw binnen. Sluit snel de deur weer. Ga door de volgende deur en laat deze open staan. Achter de deur is er een camera die de gang in de gaten houdt en misschien ziet de camera jouw dan niet als je de deur open laat staan, ren door de gang en doorzoek al de drie de kamers naar wat Intel Items. Ga dan weer naar de binnenkomst kamer, en naar buiten en de trap weer af naar de binnenplaats en hopelijk is nu nog steeds het alarm niet afgegaan. Is dat wel gebeurd dan heb je ongetwijfeld binnen in het gebouw een aantal Harmsjes moeten killen. Loop beneden aan de trap vooruit en ga rechts de hoek om, dan links de hoek om en loop naar die 2 silo's. Rechts van deze silo's is weer een binnenplaats met 2 grote palen, met gele "voeten" waarop lampen zijn gemonteerd. De deuren op die binnenplaats zijn op slot, maar jij moet bij die blauwe tonnen daar in de linker hoek achterin wel naar binnen zien te komen. Goed draai aan het wiel tussen de twee silo's en ren meteen achteruit want er volgt een luide knal en er stroomt hete stoom uit de pijp. Meteen stormen er 2 Harmmannen vanuit die rechter binnenplaats naar je toe, kill ze en ga dan naar die blauwe vaten op die rechter binnenplaats. De schuifdeur is nu open want uit dit gebouw kwamen die 2 harmsjanussen gestormd. Ga naar binnen en pak rechts van de kartonnen dozen een Intel Item. Ga door de doorgang onder de klok (rechts achter) en loop door deze Locker ruimte naar links en door de uitgang, ga links, schiet 2 harmsjes neer en ga aan het einde van deze korte gang naar rechts en doe gelijk een Quick Save. Voor je zie je een ijzeren looppad die door een soort machinekamer heen loopt en op diverse plaatsen zie je, uit ventielen, stoom over dit pad gespoten worden. Wel je moet over dit pad, door deze ruimte zien te komen ZONDER door de STOOM te worden geraakt. Het is een kwestie van goede timing. Steeds voorzichtig vooruit lopen, wachten tot de stoom even weg is, dan snel weer een stuk vooruit, weer wachten tot de stoom even weg is, weer stukje vooruit enz, enz. Denk er om, stoom heeft effect op je HEALTH, niet op je ARMOR, als je Health op 0 is gekomen (en dat gaat heel snel) is het game over en je vindt NERGENS in dit spel Health Power-Ups. Aan het einde van dit pad ga je links, rechts en je bent dan in een ruimte met een Elektriciteit probleem. Je kunt nu niet die gele ladder op, dus ga de trap af naar beneden. Beneden aangekomen hoor je gepraat. Draai naar rechts en je ziet een rooster in de vloer, 2 pijpen met daartussen een plek waar een draaiwiel zou behoren te zitten, maar deze is er niet. Aan de muur vindt je een Intel Item. Ga over het vloerrooster en dan rechts en de trap verder af. Kill de 2 Harmpiepeltjes en ga naar de achtermuur, trek hier aan de hendel om de elektra uit te zetten en hiermee heb je dat elektra probleem boven bij de ladder ook opgelost. Pak een Intel Item van de muur, draai je om en ga even achter die linker deur kijken. Ho…ga niet deze trap op want je komt niet levend door al die stoom. Ga nu terug naar de ruimte met het vloerrooster en ga daar dan nu rechts door de dubbele deuren, vooruit, links en time weer goed om voorbij die stoom straal te komen. Achterin draai je naar links en kijk…in de bak in de vloer met dat groenachtige "water" zie je een WIEL liggen. Pas op want dat groene spul waar dit wiel in ligt is zwaar giftig. Je kunt nu proberen om, zeer snel, dat wiel er uit te pakken, maar dat zal je zeer zeker flink wat Health kosten, dus waarom dat riskeren. Misschien kun je dat giftige spul eerst wel weg laten stromen? Ga terug naar de bovenruimte waar dat elektra probleem was en hier kun je nu dus die gele ladder omhoog op en je komt dan op een ijzeren omloop waar je eerst rechts een Intel Item oppakt en dan ga je naar links, open die deur, klim de ladder af, ga naar rechts en draai aan dat wiel. Terug de ladder op, over de ijzeren omloop, ladder af, trap af en terug naar de gifbak die nu dus leeg is. Pak het wiel, ga ermee terug naar de vloerrooster ruimte en plaats hier het wiel en draai eraan. Je hebt nu dat stoom probleem bij de trap opgelost. Dus terug naar de ruimte met die elektra hendel, daar rechts door de deur en nu kun je dus die trap wel op. Boven aan de trap ga je dan door de deur naar buiten en naar Goodman die hier al op je staat te wachten. Bekijk het filmpje en vooral…luister naar wat Goodman zegt. Einde Level:

Scène 2: Goed je moet dus in de loodsen, voor je, 4 tijdbommen vinden en deze ACTIVEREN. Helaas worden de locaties van deze 4 bommen volkomen willekeurig bepaald door het spel zelf, dus ik kan niet garanderen dat je alle 4 bommen ook op de plekken vindt die ik in deze walkthrough aan geef. Maar als je goed naar Goodman hebt geluisterd aan het einde van het vorige level dan weet je dat hij die bommen heeft geplaatst op OLIEVATEN. Dus zoek in de loodsen naar Olievaten en kom niet bij mij zeuren dat ik je naar verkeerde locaties stuur in deze walkthrough. Goed hier hoe ik dit level heb gedaan en waar ik deze 4 bommen heb gevonden: Stap voorbij de vrachtwagen en kill de Harmknaap recht voor je bij de deur, ga dan door die deur naar binnen, ga rechts, links, pas op camera, volg de gang (het liefst ongezien door de camera, maar dat is mij dus niet gelukt), deze gaat bij de camera naar links volg gang verder, pak bij de dozen neen Intel Item en ga dan rechts door de dubbele deuren. Je bent buiten op een binnenplaats met pallets vol met grote stapels goederen. Gluur voorbij deze pallets naar de overzijde en je ziet een bewaker bij de ingang van de volgende loods. In de inham van deze loods (in het midden) moet je door die linker deur maar daar hangt ook een camera. Wacht tot de bewaker links de hoek omgaat, ren dan achter hem aan en kill hem met een kogel in zijn rug en probeer dan ongezien door de camera die deur bij de camera binnen te gaan. Mij is dat niet gelukt dus ik heb die vent gewoon neergeknald en toen kwamen er door die deur onder die camera een stuk of 6 Harmpiepels uit die loods die ik ook maar heb neergemaait. Goed ga dan deze loods in door de linker deur, rechts en rechts en kijk, naast die pallets met goederen staan er drie olievaten en daarop vond ik BOM 1. Activeer, draai om en ga rechts de volgende loods in, ga links, rechtdoor, rechts, links deze loods uit. Je kunt nu rechtdoor naar beneden of rechts af naar een Locker ruimte. Ga eerst rechtdoor naar beneden en volg deze korte gang. Aan het einde zie je dan tegen de rechter muur een stapeltje kratten en daarachter staan weer 3 olievaten met BOM 2. Activeer. In de loods links vindt je helemaal niks dus ga terug door de gang en ga dan naar links de Locker ruimte in. Kill de guy's, loop helemaal naar achteren voorbij de trap naar de olievaten en ik vond hier dus BOM 3. Activeer. Draai om en ga nu hier in deze lockerruimte, rechts de trappen op omhoog. Je komt dan in een lange kantoorruimte waar je op een bureau een Intel Item vindt. Loop door deze ruimte naar achteren, ga links door de deur en in de gang meteen naar rechts, ga over het ijzeren pad de trap af, en volg dit pad rechts verder naar beneden, ga dan rechts achter de kratten door de geopende loodsdeur naar buiten. Loop links of recht om de kratten heen en ga dan via het trapje of de afrit naar de kade, ga hier rechts en helemaal over de steiger naar achteren, pas op om niet in het water te vallen, en bij de grijze deuren ga je rechtsaf en loop je over de rand voorbij de stapel kratten naar de kleine laadkade waar je rechts BOM 4 op de olievaten activeert. Wel dat was het, nu moet je helemaal terug naar het begin van dit level, je weet wel naar die steeg met de vrachtauto en daar links naar de houten deur om dit level te beëindigen, dus doe dat dan, het is gewoon je voetstappen terug volgen, eerst over deze kade/steiger, loods in, omhoog, door kantoortje naar beneden, door de Lockerruimte, links door de loods naar locatie BOM 1, binnenplaats over steken, loods door, gang volgen en dan op de binnenplaats met de vrachtauto in de steeg ga je links van de vrachtauto door die houten deuren en het level eindigt. Bekijk de film:

Scène 3: Kijk naar de film. Pak, links van de krat, een Intel Item en ga dan rechts de trap op en open de deur. Stop, luister even naar het gesprek, en sluip dan voorzichtig door de deur, rechtsaf en sluip tot onder het raam van het kantoortje. Trek een "stil" wapen, wacht tot de bewaker in deze gang weg is, sluip dan verder door de gang, sluip naar rechts, snel het kantoortje binnen en knal de vent neer. Dit is de theorie, mij is dat niet gelukt, dus ik heb gelijk die vent in de gang en die vent in het kantoortje dwars door de ruit heen maar neergeknald. Weliswaar gaat dan wel het alarm af maar So What! In het kantoortje kun je een Intel Item vinden, verlat dan het kantoortje en als het alarm is afgegaan komen er nu een bende Harmluitjes door die deur links voor je gestormd. Kill en ga dan door die deur, trap af en je bent in een loods met een boel blauwe kratten. Ga hier niet die gele trap op, links voor je achter die kratten, maar GA ONDER DEZE TRAP DOOR, dus eerst tussen de kratten voor de trap door en dan onder de trap door. Je komt buiten bij de kade bij het grote schip de Lorelei. Wel hier moet je in zien te geraken, maar hoe. Ga links langs het schip vooruit, tussen de twee gele palen door en aan het einde van de containerrij ga je links, ren naar voren en kill de vent die je vanaf de trap naar de kelder in de muur voor je onder vuur neemt. Ga deze trap af, en volg nu de kelder gang helemaal, deze gaat links af en dan ga je gewoon recht vooruit en door de deur, trap op omhoog, ga nog niet naar buiten, maar draai links en ga de volgende trap op en boven door de deur en je bent in en bovenloods. Hier is niet veel te doen maar kijk gewoon even naar boven en zie.…Je ziet steeds een container kraan die van rechts door deze loods een container brengt naar Links en daar de loods uitgaat naar het schip. Ga dus weer 1 trap af en ga nu naar buiten. Loop naar het hek rechts voor je, schiet het slot stuk, open hek, ga erdoor en klim de lange ladder omhoog, boven ga je links het ijzeren pad volgen naar het einde ven dan draai je naar links. Loop tot vlak bij het einde en WACHT. Onder je is de goederentrein met containers. Zo meteen komt van links die kraan uit de loods en die zal hier onder je een container van de trein pakken, omhoog tillen en dan naar links door de loods naar het ruim van het schip brengen. Dus Save eerst en wacht dan op de kraan en als deze een container van de trein heeft gepakt en omhoog tot op jouw hoogte heeft gebracht dan doe je een REN/JUMP tot op deze container en je wordt nu vanzelf naar het schip gebracht. Einde level

Scène 4: Filmpje. Je eerste opdracht is om 4 Vaten te gaan fotograferen. Het zijn van die olie vaten en je moet daar van een Blauwe, Groene, Rode en Gele gaan zoeken en er een foto van nemen. Je bent in het ruim van de Lorelei. Denk erom overal in dit schip kom je dus Harmbewakers tegen. Loop rechtvooruit, negeer de eerste afslag naar rechts en loop nog meer vooruit tot aan de hoek van de volgende stapel kratten, draai hier rechts en zie….je eerste olievat. Het is de Blauwe. Zoom er op in met je minicamera van je zonnebril en neem er een foto van. Nog 3 te gaan. Draai links en ga recht vooruit, rechts, vooruit, rechts, links, rechts, links en je ziet een geopende deur, ga hierdoor en ga links de gang volgen, deze draait naar rechts, ga vooruit, negeer de afslag naar links en ga rechtdoor, rechts, links en je bent in een kleiner ruim. Loop vooruit tot achter die stapel oranje kratten tegen de rechter muur en daar staat je Gele Vat. Foto. Draai om en loop naar rechts en ga door de deur. Je komt in een groot ruim. Ga rechts naar en voorbij de ijzeren trap en ga dan meteen naar links, ietsje vooruit en weer links en in deze nis tussen de containers vindt je dan het Rode Vat. Foto, draai om, ga links, links, rechts, rechts, links en dan de ijzeren trap op. Boven druk je rechts op de rode knop en voor je komt er dan een platvorm met daarop wat kratjes naar beneden. Ga op dat platform en druk daar ook op de rode knop. Je gaat omhoog, boven ga je eraf en loop je naar links en dan vindt je hier, links je Groene Vat. Foto. Je krijgt nu dus weer een Missie Update. Je moet nu naar de Brug van het schip om het logboek van de kapitein te vinden en om een peilzender op de radio te plaatsen. Ga met het platform naar beneden en dan weer de ijzeren trap af, ga dan rechts, links, links en ga dan naar de uiterste linker hoek voor je waar je dat rooster tegen de muur ziet staan. Hier kruip je dan in de geopende ventilatieschacht en deze volg je dan, doe wel je zaklamp aan. Negeer de eerste 2 afslagen naar rechts en ook de afslag naar links, maar ga dan de 3e afslag naar rechts in en volg dan deze schacht verder, die gaat ook linksom en eindigt bij een rooster. Open dit rooster en spring naar onder je op de buis en dan op de volgende buis, draai rechts, spring van de buis op de grond, draai om, buk en kruip nu over de grond tussen de buizen door naar achteren, draai dan rechts, ga staan en je bent bij een hek met een slot. Pak je aansteker, selecteer de lasfunctie en brand het slot stuk. Het hek valt open, buk en kruip er door. Ga staan en ga rechts de ladder op, boven ga je links tussen de pijpen door en dan rechts nog een ladder op, boven op deze ladder moet je je helemaal omdraaien en dan op het rooster springen en dan rechts de deur openen en door deze deur gaan en dan nogmaals een ladder omhoog klimmen. Ga dan links verder door de gang, voorbij de geopende deur verder door deze gang welke dan rechtsaf gaat en dan kom je bij een splitsing. Je kunt rechtdoor, linksaf of rechts de ladder op. Rechtdoor brengt niks en links af vindt je een Intel Item. Pak dit, draai om en ga dan nu die ladder op. Bingo…..je wordt neergeslagen en dit level is dan ten einde.

Scène 5: Filmpje. Je kunt nu in dit level dus de verdrinkingsdood sterven. Er is dus een ontploffing geweest en het schip staat gedeeltelijk onder water. Jij zit opgesloten. Loop even rond door de ruimte waar je gevangen zit want er ligt hier ergens je aansteker. Als je deze hebt gevonden ga dan naar de deur en las het slot stuk, open dan de deur, ga naar buiten en ga naar rechts, volg de gang en als je dan linksom gaat zie je hoe er voor je een machine ontploft. Gelijk is je verdere doorgang verspert door hete stoom, maar je kunt nog wel, rechts, die deur openen. Doe dat dus en ga er door, ga dan links en naar de volgende deur, klim rechts op de groene krat en pak dan boven je van de grijze pijp een Intel Item. Klim terug naar de vloer en open dan de deur, ga de gang in en naar links en weer links en je bent nu voorbij al die stoom. Voor je is het rooster in de gangvloer stuk, duik hier dus door het gat en zwem onder water helemaal rechtdoor en volg de onderwater gang naar het einde en ga daar rechts de deur openen, en in de ruimte achter deze deur zwem je door het gat omhoog en spring rechts uit het water. Hèhè ik hoop dat je snel genoeg was anders verdrink je. Pak hier in deze ruimte een Intel Item, Ammo en een Pistool, spring terug onder water en zwem weer helemaal terug en dan weer via het roostergat naar boven en de gang in bij die ontplofte machine. Ga dan rechts verder door deze gang en aan het einde door de deur, links, rechts en rechts en je bent in een groot, hoog ruim op een ijzeren looppad die naar links gaat. Volg dit pad, spring bij de stoom over het gat en klim de ladder op en trek aan de hendel om het elektra probleem op te heffen. Nu wordt het moeilijk want je moet, boven je, die andere looppad zien te bereiken om dan daar boven rechts door die deur te gaan. Er zijn hiervoor een aantal mogelijkheden. De eerste en de simpelste is dan om, als je nu met je gezicht naar de trap staat om dan gewoon naar rechts het water in te duiken, dan naar links in de achterwand te zwemmen, dan via die witte dingen omhoog te klimmen en dan over de railing op het bovenste looppad te springen en dan gewoon de deur open te doen en er door te gaan. Je kunt ook terug de trap af, terug over het gat springen en dan als het onderste looppad waarop je nu weer bent naar rechts gaat, rechtvooruit over de railing springen onderwater door die opening voor je te zwemmen, ladder op en dan boven door de deur en dan deze bovenste loopgang volgen, over het gat naar die ijzeren dwarsbalk springen en dan vanaf daar naar de overzijde en dan door de deur. Je kunt ook vanaf de hendel, links op de railing klimmen en dan op de dwarsbalk springen en dan op de boven loopgang en dan ook door de deur rechts gaan. In ieder geval hoe je het ook voor elkaar krijgt als je eenmaal door die bovendeur bent gegaan ga je rechts, links en dan spring je door het gat in de vloer naar beneden. Je komt in een slaapruimte en hier moet je even zoeken in het water op de vloer naar een pistool en een geluidsdemper, heb je die gevonden dan maak je die deur open en ga je linksaf, kil de vent en volg de gang verder die linksaf gaat. Loop naar het einde van deze gang. Het lijkt wel of je bij een Dead End bent gekomen. Kijk omhoog en je ziet boven je hoofd waar het verder gaat, maar hoe daar nu te komen. Doe eerst even een Quick Save want als je zo meteen niet snel genoeg bent sterf je en dan kun je tenminste vanaf dit punt opnieuw proberen. Goed, schiet voor je dat wiebelende gele wiel stuk. Het water begint te stijgen, zorg dat je met het water OMHOOG stijgt door de opening, spring dan op het rooster en ga snel rechts door de deur, draai snel om en SLUIT DEZE DEUR. Ik hoop dat je snel genoeg was om te voorkomen dat nu deze boven gang tot aan het plafond gevuld is met water. Is dat zo dan is het game over en moet je het opnieuw proberen. Je moet er dus voor zorgen dat je snel genoeg de deur achter je dicht doet om te voorkomen dat deze HELEMAAL VOL LOOPT met water. Is het je gelukt dan heb je nog net genoeg, watervrije ruimte over zodat je met je hoofd boven het water uitsteekt en dus kunt blijven ADEMEN. Wel volg deze gang maar, deze draait naar rechts, rechts en aan het eind ga je rechts door de kamer en dan links weer naar buiten, links door de gang en je komt op de brug, loop deze rechtsom door en ga dan rechts de gang in, loop hier naar de ruimte achterin deze gang en pak een Intel Item van de tafel, draai om en ga de gang weer in en ga dan links de radiokamer in. Loop hier linksvoor naar de RADIO en ACTIVEER deze. Je plaatst een Peilzender op deze radio en dit level en trouwens deze hele Missie 5 is dan ten einde. Filmpje waarin we zijn waartoe H.A.R.M in staat is. Ga nu eerst even de Duiktraining volgen want deze kennis heb je straks hard nodig. terug naar top

Missie 6: the Dive:

Scène 1: Na de film bevind je je in je hotelkamer. Open je kamerdeur, kil de Harm en ga links de gang in, kill nog meer Harmpjes en ga dan naar de gangkruising, ga hier rechts, en achterin deze gang door de dubbele deuren. Loop vooruit. Je bent nu in feite buiten op een rondom balkon. Dit balkon "loopt" rondom boven een binnenplaats die ingericht is voor het Oktober feest. Volg dit balkon helemaal naar de andere kant, kill een paar Harmloze luitjes en ga door de dubbele deuren. Volg de gang, deze gaat naar links. Stop, kijk omhoog, kill de Harmgek boven op het balkon. Loop een klein stukje verder, draai om kijk omhoog en kill dan deze Harm boven op het balkon. Draai weer om en ga links de gang in en dan aan het einde rechts door de deur. Kill de Harmpie bij de open haard en pak dan van de schoorsteenmantel een Intel Item. Ga terug naar de gang en ga linksaf door de hoofdgang. Bemerk rechts kamer 207 op, deze is op slot maar zo meteen komen hier 2 Harmmen uit, volg de gang verder linksom. Vooruit en dan rechtsom. Kill de 2 Harmsen, draai om en kill de 2 die uit kamer 207 zijn gerent en je achtervolgt hebben. Loop naar het einde van de gang, voorbij de lift en ga kamer 203 in. Pak hier eventueel een armor, ga naar buiten en ga dan naar het zitje bij de brandende open haard tegen over de lift. Pak hier ergens een Intel item. Wel dit is een Death End, dus ga nu terug naar Kamer 207. Wacht eventueel tot de Meid klaar is en ga dan naar binnen. Open in deze kamer één van de ramen, en klim naar buiten. Je staat nu buiten boven de straat op een brede houten richel. Kill de Harm die uit het huis aan de overzijde, boven, op je schiet en ga dan links over deze houten richel. Ga dan op de smallere stenen richel en loop hier over rondom de ronde muur. Pas op want deze richel stort gelijk achter je in. Ga dan over de brede houten richel, spring over de railing, loop verder tot dat je achter de brandtrap bent op deze richel. Draai naar rechts en kijk omhoog. In het gebouw aan de overkant staat in het zolderraam een Harm. Kill. In dat zolderraam zie je nu ook een HAAK hangen. Berg je wapen op en trek je schiethaak tevoorschijn en mik ermee op die haak in het zolderraam aan de overzijde. VUUR en je wordt dat zolderraam ingetrokken en dit level is ten einde.

Scène 2: Loop door de zolder en ga dan links, open het raam en klim naar buiten in de dakgoot, kijk uit, op het dak recht voor je een Harm kil en draai naar rechts, 2 Harmen op de daken voor je, kill en loop dan naar het einde van deze goot en klim dan linksom het dak op naar dat dakraam, open deze en kill gelijk de Harm binnen op die zolder, klim naar binnen, vooruit, linksaf, Harm, loop naar de trap, kill de Harm bovenaan de trap, klim omhoog en open het rooster. Denk erom, dit rooster opent naar je toe, dus je moet even achteruit om ruimte te maken. Kruip door de ventilatieschacht en als je bij het eerste rooster in de vloer komt, hoor je onder je een Harm roepen: "She's in the Duct" en beginnen de Harmpjes van onderaf je schacht vol lood te pompen, dus snel achteruit naar het begin terug en wacht dan tot je merkt dat zij gaan herladen, dan op topsnelheid door de schacht helemaal naar het eind en naar beneden, verder door de schacht en aan het eind open je het rooster. Deze klapt naar buiten open en je ziet onder je de binnenplaats. Draai naar rechts, kill de 2 Harmmen op het dak en spring dan in de dakgoot, volg deze naar de hoek, dus voorbij het dakkapel, draai bij de hoek naar links en spring dan vanuit deze goot naar, of het dak van het schuurtje of op de pergola ernaast. Spring dan op de grond en ga nu helemaal naar de achtermuur van de binnenplaats, dus achter de bomen. Aan deze achtermuur zie je 2 Klimop Rekken bevestigd. Klim via het RECHTER hek helemaal omhoog en bovenaan draai naar rechts en spring je in de goot volg deze tot voorbij het eerste dakkapel en dan klim je hier links het dak op tot onder de watertoren, kruip onder de watertoren door en ga weer staan, ga rechts en dan naar het dak van het huis, links, waar je daarstraks uit die ventilatieschacht kroop de goot in, ga hier in de dakgoot (je bent nu dus boven die ventilatieschacht) en loop erdoor naar het eerste dakkapel recht voor je, open deze en kruip naar binnen, volg de zolder naar rechts, 2 Harmpies, en loop helemaal naar achteren over de ventilatieschacht heen springend, draai dan achteraan naar rechts, spring weer over de schacht en open het dakraam, klim naar buiten de goot in, en volg deze naar links, rechts en naar het einde. Open hier het rooster en kruip de schacht in en volg deze. Na een paar bochten breekt de schacht en donder je naar beneden. Als je geluk hebt beland je in een groot biervat. Klim eruit en je ziet dat je in de Hotelkeuken bent beland. Op fornuis een Intel Item en ook een Armor. Verlaat de keuken, ga rechts en dan vindt je rechts bij de lift, bij de banken, een Intel Item, ga dan de gang links van de lift in, deze draait dan naar links en gelijk wordt je dan van boven onder vuur genomen, kill de Harmsen op dat balkon en loop dan naar achteren en ga rechts door de dubbele deuren die open zijn gegaan en waar die dikke vent uitkwam en gilde om bier. Ga dan links naar de EXIT. Einde Level. Filmpje.

Scène 3: Filmpje. Wel je bent onderwater en dit level speelt zich ook helemaal onderwater af. Je moet het wrak van de Lorelei in gaan, maar eerst even iets anders. Je enige wapen is je harpoengeweer en je hebt maar een beperkt aantal van die harpoenen bij je. Nergens zul je in dit level andere harpoenen vinden, dus je kunt je voorraad nooit aanvullen. Wat je wel kunt doen is je afgeschoten harpoenen meer gaan oppakken uit de lijken die je ermee maakt. Je kunt ze steeds opnieuw gebruiken. Nog even het volgende: Al vrij snel in dit level kom je terecht in het grote laadruim van het schip en hier zwemmen 3 HAAIEN in rond. 1 hap van één zo'n haai en je bent er geweest. Je kunt proberen ze te ontwijken of vanaf een afstand te doden, maar om een haai te doden moet je de haai meerdere malen achterelkaar raken. Hoe er dan ook rekening mee dat zo'n harpoen tijd nodig heeft om de haai te bereiken en dat die haai dus gewoon blijft doorzwemmen als je er een harpoen op afvuurt, dus hou hier rekening mee met mikken. Heb je een haai gedood pak dan de harpoenen weer uit zijn lijf. Goed we gaan beginnen:

Kijk omhoog en zwerm omhoog, over de rots naar het wrak, ga door het gat het schip binnen en zwem omhoog door het gat met de Vonken. Hier boven ga je dan door de deur, ga rechts en volg de gang en na de bocht linksom ga je door de deur rechts. In deze ruimte pak je van het bureau het SCHEEPSMANIFEST. Opdracht 1 volbracht. Ga terug naar de gang, rechts en volg de gang verder tot aan de eerste afslag die naar beneden gaat. WACHT HIER EN DOE EEN QUICK SAFE. Je bent boven aan trap gat naar onderen. Daar onder begint het grote laadruim van het schip met daarin 3 rondzwemmende haaien. Goed ga naar beneden en pas op dat de boel niet op je stort. Beneden ga je rechts en dan nogmaals rechts naar die gele vorkheftruck. Pak hier een Intel Item. Draai je om en nu moet je over al die containers door dit ruim naar achteren in zwemmen en daar vindt je dan een geopend ventilatieluik. Daar moet je in. Je kunt eerst hier in dit ruim in een geopende container nog een Intel Item vinden, zelf meerdere moeten je hier in het ruim kunnen vinden. Ik heb dat niet gedaan, maar ik heb wel ervoor gezorgd dat ik nu wel eerst al die 3 rondzwemmende haaien heb gedood want straks moet je weer terug door dit ruim. Dus zie maar wat je doet. In ieder geval moet je helemaal achterin dit ruim door dat ventilatie gat, volg dan de schacht, deze gaat naar links en dan ga je de afslag naar links in, volg verder de schacht en deze komt uit in een voorraad kamer met stellingen, zwem hier naar links achter de stellingen en ga door de opening de volgende ruimte, met blauwe olievaten in, en dan door de deur , ga rechts door de gang en na de bocht naar links ga je links door het gat in de want en dan boven je door het gat waar het vonkt. Boven draai om en zwem naar dat ijzeren looppad en volg deze naar links, door de volgende en dan door de deur, ga linksaf door de gang en aan het eind volgt er een kleine explosie, hoek links om en dan ga je door de deur links, rechts, links en je bent in de kombuis. Pak hier gelijk voor je op de hoek van de grote tafel de FLES ANTI-TOXINE mee. Hiermee ben je nu de rest van het spel beschermt tegen gifaanvallen. Verlaat de kombuis en ga in de hoofdgang verder naar links, rechts, rechts, volg gang tot aan de gele trap. Hier kun je niet verder maar wellicht vindt je hier een Intel Item. Terug naar de hoofdgang, en volg deze weer verder naar rechts en bij de kruising met de volgende gang ga je rechts af, naar het eind en dan rechts door de deur. Je bent in de hut van de kapitein. Zwem naar het bed en pak daar de Captains Log op. Achter het bed vindt je in de onderste vla nog een Intel Item. QUICK SAVE. Van af nu krijg je te maken met Harm Duikers. Je moet nu weer helemaal terug naar het begin van dit level, dus door de gangen, de ventilatieschacht, het laadruim, daar die trap, weer op enz. Verlaat de Kapiteins hut, links de gang in, en kill de Harm Duiker bij de afslag naar links. Pak je harpoen terug en ga dan weer links de gang in, volg deze terug onderweg de Harmsen killend en je harpoenen terug pakkend. Je gaat weer door die kamer met het vonkende gat en dan daaronder door de gat in de muur de gang in, rechts af en dan aan het einde, links de kamer met de olievaten in, dan de kamer met de stellingen in en dan terug de ventilatieschacht in en je volgt deze weer terug naar het grote laadruim. Hier zwem je door en dan naar rechts achter en daar ga je dan weer via de trapgang omhoog en boven ga je links de gang volgen, deze draait dan naar rechts en dan volgt er voor je een INSTORTING. Helaas je kunt niet verder. Draai om en zwem terug door de gang, ga voorbij de geopende deur en de trap naar het laadruim, rechtsdoor naar het einde van de gang. Hier is nu de deur open, ga erdoor en je bent in een ander laadruim met ijzeren trappen en ijzeren looppaden. Zwem hier naar de bodem en zwem dan helemaal naar links achterin, dan zie je links in de hoek een deur. Open deze, kill de Harm , ga rechts naar beneden, links en volg de gang, ga rechts en aan het einde als de gang weer rechtsaf gaat kijk jij omhoog en je ziet een vierkante opening, zwem dus omhoog en door deze opening. Je bent in weer een ventilatieschacht, volg deze buis, omhoog, rechts en dan weer naar beneden. Je bent weer in een gang, ga rechts en volg het "ronde" ijzeren pad tot aan het einde waar je bij een gesloten deur zonder draaiwiel komt. Kijk hier naar links en je ziet een groot gat. Zwem hier door en zwem dan HELEMAAL recht OMHOOG. Filmpje. EINDE LEVEL en EINDE MISSIE 6. Filmpje, briefing en ga weer even trainen en begin dan aan:

terug naar top

Missie 7: A Man of Influence:

Scène 1: Helaas. Ik moet beginnen met te zeggen dat het mij zeer spijt maar ik kom niet door dit eerste level van missie 7 heen. Dit hele level is een zgn STEALTH level. Dat betekent dat je niet gezien mag worden en je mag ook ABSOLUUT NIEMAND DODEN IN DIT LEVEL. Je bent in een kantoorcomplex met veel gangen en kamers. Het wemelt er echt in elke ganghoek en in de hoeken van de kamers van de security camera's. Je moet onontdekt door dit level heen zien te komen en je opdracht zien te vervullen. Mij lukt dit niet en ik kom er dan ook niet doorheen. Ik heb hier, na echt 20 keer opnieuw te zijn begonnen met dit level, uiteindelijk maar de code mpmaphole ingetoetst om verder te kunnen met deel 2 van missie 7 en daar gaat deze walkthrough dan ook mee verder. Gaarne hoor ik van JOU hou je het beste door dit level kunt komen, dan voeg ik het in, in deze walkthrough.

Arnoud de Boer stuurde mij de volgende oplossing voor dit level:

Hoi Louis: No one lives forever! is inderdaad een ongelooflijk tof spel!! Scene 1 van missie 7: Man with Influence is mij wel gelukt!!!! Probeer het nog een keer want het is echt een onwijs spannend level!! Dit moet je doen:

Als je begint sta je bij Goodman. Ga de kamer uit en ga naar links, let op de camera. Zorg dat je 'crouch' ingegedrukt hebt en ga de linkerkamer in ( de witte kamer, waar je een dame hoort 'kleppen'). Wacht tot de 'beveiligingsman' is langsgeweest en ga richting toilet (let weer op de camera). Ga het toilet in!! Duw de 3 balken weg en ga sluipend naar binnen. Omzeil de 'sukkel' en ga dan door de deur die bij binnenkomst rechts ligt. Let op de camera, maar sluit wel de deur. Let ook op dat het eerste ventje dat je passeerde je niet ziet, want die loopt de hele gang door. Wacht tot het 'zakenmannetje' weg is - er wordt opgehangen en hij gaat persoonlijk met diegene praten- en ga alle drie de kamers die rechts liggen binnen. Nu komt het!! Ga de kamer in die aan het eind van de gang ligt binnen. Je ziet een soort zwembad. Niks aan doen, ook niet op de schakelaar voor de geheime kast drukken. Ga naar de deur en kijk recht door de deur heen - let op de camera-. Je moet in de kamer van de 2 'scientists' zien te komen, die aan je linkerhand ligt. Als je in die kamer bent, bedwelm je ze met je parfum. Zorg dat je ze beide bedwelmt, anders gaat het alarm af. Ze zijn nu zo bang voor je dat ze niks meer zullen doen. Ga nu terug naar Goodman die links vanuit de 'geleerden'kamer ligt - hard doorrennen dan zien de camera's je niet-. Terug bij Goodman, moet je weer van voor af aan alle stappen ondernemen. Zorg dat je weer in het toilet komt, omzeil de sukkel en zorg dat je weer op gang komt. Probeer nu om in de kamer die recht tegenover de kamer van het 'zakenmannetje' ligt te komen. Deze kamer is de open kamer (zonder deur en recht tegenover de 'typemiep' ) waar niks in is behalve een telefoon en krijtbord. Als je de kamer die er recht tegenover ligt ingaat staat daar een mannetje op je tewachten. Parfumeer hem zo snel als mogelijk. Ga naar de schakelaar aan je rechterhand achterin. Nu zullen alle camera's uit zijn . Doe dit alles zo snel mogelijk!!!!!!! Ga terug naar de kamer met de geheime boekenkast. Let niet op eventuele schietende mannetjes, maar ren door. Switch de schakelaar en de boekenkast gaat opzij. Ren naar binnen; de camera is uit!! Switch de volgende schakelaar die recht vooruit ligt en een trap komt naar beneden. Ren naar boven en vergeet nu niet te saven. Ga de rechter deur door; dat is de hoogste deur!! Ga vervolgens de trap op en wees op je hoede dat je niet gezien wordt door de 2 bewakers. Ga het zijkamertje in voordat je de gang uitgaat. Wacht geduldig en luister totdat de ene bewaker echt weg is. Ga nu de hele gang uit en je staat op een groot 'plein', waar je een soort van gebouw ziet. Ga naar links. Zoek de schakelaar en de ramen zullen naar beneden gaan. Ga nu 'bukkend' naar beneden en zoek een soort van schakelaar, zodat er een diorama/maquete naar bovenkomt. Nu krijg je de boodschap dat je terug moet naar de 'front desk'; dit is terug naar Goodman. Verlaat nu deze ronde kamer, via de eerst gesloten deur!!! Nu is het belangrijk dat je nog parfum over hebt. Er staan ongetwijfeld een paar mannetjes op je te wachten. Ga weer naar beneden en switch de schakelaar zodat de trap weer naar boven gaat. Wees op je hoede voor een paar mannetjes en bedwelm ze, maar vergeet niet om zo hard mogelijk naar Goodman toe te lopen. De camera's staan immers toch uit. Terug bij Goodman heb je het level uit gespeeld. Je zal het level ongetwijfeld een stuk of 30 keer moeten overdoen, maar als het lukt geeft het een enorme kick!!!

Nog even een paar hints: Spray niet te veel parfum - wees zuinig -, wees niet bang voor de camera's - je kan ruim een seconde in beeld blijven- en ga vooral met 'crouch' het level door. Geduld in dit level is inderdaad een schone zaak. Wees voorzichtig!!! Zorg gewoon dat niemand je ziet, behalve als je de kamer binnengaat waar je de schakelaar van de camera's moet uitzetten! Veel geluk toegewenst!!!! Ik kan het je echt aanraden om dit level nog eens te proberen, want het is echt super spannend. Ik kwam zelf niet door de scene waarin die dikke trol op je afkomt zingen en hollen!! Cheats gebruik ik niet, want dat vind ik spelbederf. Ik hoop dat je hier wat aan hebt!!!! Greetz & Mzzl !!! Arnoud de Boer

 

Scène 2: Ook in dit level mag onder geen beding ooit het alarm afgaan, want dan is het meteen GAME OVER. Maar je mag nu wel weer bewakers neerknallen, en het zijn er een hoop en meestal staan ze in zicht van een security camera en vaak zijn ze met zijn tweeën en staan ze dicht bij een alarmknop. Als je er dan één neerknalt dan rent de andere dus naar die alarmknop en moet je die neer knallen voor dat ie op zo'n knop kan drukken, want dan gaat het alarm af. Het is een moeilijk level, maar hij is beter te doen dan het vorige level. Goed laten we maar aan de klus beginnen. Goodman loopt weg om één van de bewakers uit het portiershuisje te lokken. Achter dat portiershuisje is de ingang het complex in, maar daarboven hangt een camera en ook boven de deur van het portiershuisje hangt een camera. Ga, links, achter de container langs, dan rechts de binnenplaats over en verschuil je achter de bestelbus. Gluur vanachter deze auto naar het portiershuisje en als je ziet dat er nog maar 1 bewaker binnen is, sluip er dan naar toe en knal de bewaker binnen, dwars door de ruit dood. Zorg dat je eerste kogel gelijk dodelijk is want anders zal deze bewaker nog in staat zijn om het alarm te laten af gaan. Sluip dan naar de voorzijde en probeer, ZONDER DOOR DE CAMERAS GEZIEN TE WORDEN het portiers huisje in te gaan. Haal hier de hendel achterin over om het grote toegangshek te openen. Nu kun je 2 dingen doen, Of gelijk naar buiten, links en dan door het nu geopende hek naar binnen rennen onder de camera door en dan gelijk links door de deur. Of je kunt ook eerst proberen, buiten, bij die hondenkennel het Intel Item te bemachtigen. Dit is lastig want je moet zorgen niet te worden gezien door de camera links boven de toegang en ook niet door de camera boven de ingang van het portiershuis. Als je voor dat Intel Item wilt gaan, verlaat dan het portiershuis, en ga meteen rechts en weer achter de bestelbus en steek terug naar de container aan de overzijde, ga achter deze container langs, links en loop naar Goodman en dan tot vlakbij de hondenkennel. Pak je eigen Mechanische Hond en stuur deze naar de hondenkennel. Als de wachthond dan bezig is met verliefd te zijn, grijp dan snel het Intel Item voordat de camera boven de deur van het portiershuisje je ziet. Duik weg en nu moet je dus voorbij de wachthond naar rechts en dan naar beneden het complex in, ga links door de deur, rechts en open de volgende deur meteen rechts boven aan de treden. Je krijgt een Missie-Update. Je moet een foto maken van 3 KASBOEKEN. GA NOG NIET NAAR BUITEN. Je hoort een gesprek, gluur voorzichtig links de hoek om en je ziet 2 bewakers bovenaan de helling staan. Wacht tot ze zijn uitgepraat en kijk dan weer. Je ziet ze naar rechts weglopen en als ze uit het zicht zijn verdwenen, ren naar buiten, ga de helling op maar blijf tegen de rechter muur. Bij de hoek duik je achter de olievaten en gluur je naar voren. Een van die 2 bewakers staat links voor je en deze is vlak bij een alarmknop, de andere bewaker is helemaal achterin op deze binnenplaats. Snel, knal de bewaker links voor je neer, de andere rent nu richting die alarmknop, dus knal hem neer voor hij daar op kan drukken. Ga dan helemaal links door de houten deur. Je komt in een ruimte met 2 grote Blauwachtige Machines. Uit de achterste komt vuur. Je hoort stemmen, want tussen deze twee machines staan 2 bewakers te praten. Sluip voorzichtig naar voren en knal deze bewakers neer. Eén zal naar achteren wegrennen, knal hem neer voordat hij op de alarmknop drukt. Ga dan verder naar achteren, naar die alarmknop, ga links en dan rechts maar gelijk weer achteruit. Voor je hangt er in de volgende ruimte een camera. Wacht tot dat deze camera helemaal naar links draait, ren dan vooruit de treden op, en ga dan meteen naar rechts en duik achter de pallet met de olievaten. Sluip voorzichtig naar voren en gluur dan vanachter de olievaten om te zien hou die camera staat. Kijkt deze weer naar links, ren dan onder deze camera door de volgende gang in, rechtsaf en ga naar de hoek van de gang en kijk rechts de hoek om. STOP en WACHT HIER. Je ziet een gele ladder omhoog gaan en daarboven zie je weer, achterin, een camera en ook zie je nog het koppie van een bewaker. Wacht tot je ziet dat dit koppie zich naar achteren beweegt, ren dan snel naar de ladder, klim omhoog, ren door het kantoortje naar achteren voorbij de camera, draai links ren het kantoortje in en KIL de vent hier VOORDAT hij op de alarm klok kan drukken. En hopelijk lukt je dit allemaal zonder door de camera gezien te worden. OP het bureau hier vindt je dan KASBOEK 1, dus neem er een foto van. Nu moet je helemaal terug naar de eerste ruimte met die 2 grote blauwe machines waarvan er een in de fik staat, en dat zonder door de camera's gezien te worden. Doe dat dus en als dit gelukt is ga je in die ruimte naar rechts achterin naar de grijze deur met het hangslot. Pak je Barette en kies hierop de Lock Pick en open hiermee dit slot, open de deur en ga de trap op, maar voorzichtig want in de ruimte erboven is een Harmman. Kill en ga dan verder de Ladder op en dan ga je daarboven naar links. Je hoort alweer stemmen. Open deze deur, ga erdoor en sluit de deur en WACHT NU IN DIT KLEINE HALLETJE. Er komt zo meteen een Harm hier naar toe uit die gang voor je. KILL en REN dan door de gang g het kantoortje binnen en kill de volgende vent voordat deze alarm maakt. Neem hier een foto van KASBOEK 2 en pak ook een Intel Item mee. SAVE. Ga dan door de grijze deur, ga erachter de trappen af en volg beneden de gang en je komt in een laadruimte met Rails. Volg de rails naar rechts en aan het einde ga ja links, open met je lock pick in je Barette het hangslot op hert hek, open het hek en ga naar rechts en dan door de deur. Je bent in een ruimte met stapels kratten, ga links en zoek nu achterin deze ruimte naar een kleine krat, klim hierop en zo verder naar boven tot je boven op de stapel kratten bent, draai je om zodat je kijkt naar het dak van het kantoortje, spring over naar de volgende stapel en vandaar op het dak. Buk en kruip hier dat "roze" gat in. Pak hier de doos met VERBAND. NU ben je beschermt tegen Dum-Dum kogels. Buk en open het luik en laat je erdoor naar beneden vallen, je bent weer bij de rails, draai om en ga nu door de LINKER deur achter het hek. Je bent weer buiten op die binnenplaats, maar nu aan de andere kant. Ren deze naar rechts over en ga de treinenloods binnen. Er rijd hier steeds een goederentrein. Wacht tot je een PLAATE WAGON ZIET, spring erop en dan er weer af zodat je op het perron achter de trein terecht komt, draai links en loop naar het einde, en open dan rechts de deur. SAVE en blijf nu hier op het perron wachten. Van rechts komt er dan direct een bewaker, knal hem neer, ren snel naar buiten naar rechts maar blijf tegen de linkermuur en knal dan zeer snel de 2e bewaker neer die over de binnenplaats naar die alarmknop rent. Wacht dan bij de hoek en gluur de binnenplaats over. Je ziet dan links voor je een camera en vlak daarvoor een inham naar links. Wel daar is het hek en dat hek is de exit van dit level, maar daar ga je nu nog niet naar toe want er moet nog 1 kasboek gevonden worden. Ren snel links de hoek om, trapje op en ga snel links door de deur voordat je door de camera verder op wordt gezien, maar denk erom ook boven deze deur hangt een camera. Binnen pak je van de tafel een Intel Item en dan ga je rechts door de doorgang. STOP, WACHT HO. Je hoort stemmen. Voor ligt een grote hal en deze is door een hekwerk, rechts van je, in 2 delen verdeeld. Achter het hek staan 2 bewakers te keuvelen. Voor je zie je een aantal grote witte containers. SAVE EERST. Je kunt die twee bewakers aan de andere kant van het hek hiervandaan niet killen. Ren helemaal naar achteren tot voorbij die 3 witte containers, ga dan ietsjes rechts en verschuil je achter de krat en draai dan zo dat je die containers weer kunt zien. WACHT. Eén van die bewakers zal je hier zo meteen van links van je aan je voorbij gaan, dus KILL hem dan, ren dan snel achter de krat vandaan, links, recht en nu ben je aan de andere kant van dat hek, kill nu snel bewaker 2 voordat hij het alarm overhaalt. Loop naar achteren en ga daar de ladder op en volg dan het ijzeren looppad rondom tot dat dit pad weer een gang wordt die rechtsaf naar beneden gaat. GA HIER NOG NIET DE HOEK OM NAAR BENEDEN. TE eerste wordt deze gang bewaakt door een camera in het kantoor achter in deze gang en er is ook nog een bewaker. Wacht voor de hoek naar rechts op het ijzeren pad op deze bewaker en knal hem dan neer. Gluur dan rechts de hoek om en als die camera in het kantoortje achter in deze gang naar links kijkt, ren dan naar die rode deur links en ga naar binnen. Hier kun je achter deze rode deur een Armor vinden. Kijk dan voorzichtig de gang in naar die camera achter in de gang. Als deze weer helemaal naar links kijkt, ren dan door de gang, het kantoor in en GA ONDER DEZE CAMERA STAAN. Draai naar links en wacht tot de camera boven je hoofd nu weer de gang in kijkt, ren dan naar de grijze deur links, open deze en ga naar binnen. Open dan het hek en ga de ruimte in en maak hier nu een foto van KASBOEK 3. Wel nu moet je weer terug naar die laatste binnenplaats, dus door het kantoortje, gang, ijzerenlooppad, ladder af, ruimte met die grote witte containers weer door, door de 1e kamer en naar buiten en dit nog steeds zonder door de camera's gezien te worden. Op de binnenplaats moet je dus uitkijken voor de 2 camera's, 1 links voor je en boven de ingang waar jij nu weer uitkomt en dan ren je naar links, vooruit en ga je links door het hek en dan is dit level ook ten einde. Briefing volgt en je begint aan:

Scène 3: Dit level is eigenlijk één lange cutscène. Begin met door het hek te lopen het park in, ga rechts naar de auto, open de kofferbak en pak er een Intel Item uit. Open dan de bestuurders deur en pak nog een Intel Item. Ga dan op het gras veld linkerzijde van het huis en je vindt in de vuilnisbak nog een Intel Item. Ga dan naar de voordeur van het huis en bel aan. Je wordt binnen gelaten en ontmoet de decadente en gedegenereerde baron. Stel hem je vragen. Je moet hem., ik geloof een stuk of 9 vragen stellen. Het maakt totaal niet uit welke vragen je stelt. Je krijgt de belangrijke info toch pas aan net eind. Na een stuk of 8 of 9 vragen zal Cate er een eind aan maken en dan krijg je vanzelf de info over de Kluis. Einde Level en Einde Missie. terug naar top

Missie 8: Safecracker:

Scène 1: Je start in een brede steeg. Loop vooruit en verberg je achter de stapel hout links bij het hek. Je hoort een gesprekje tussen een paar bewakers . Wacht hier even en één van hen komt naar jou kant van het hek en als je hem ziet lig je hem op. Ren dan naar de berg zand, ga links en kill de volgende, ren dan naar rechts over de plaats naar die trailer, ga binnen, kill bewaker, ga naar de achterste ruimte en pak hier een Itel Item van de tekentafel. Doe dit allemaal zonder gezien te worden door de twee security camera's. Het is niet erg als het alarm afgaat, je kunt dan toch nog dit level afmaken, alleen is het een rot geluid en krijg je te maken met meer bewakers die dan ook meer alert zijn. Verlaat de trailer en ren recht over de plaats naar de ingang van de toren. Klim hier de ladder op van de steiger, en op de steiger ga je rechts, links, links, rechts en rechts en aan het einde van DEZE steiger pak je naast de lunchbox een Intel Item op. Rechts van de lunchbox daal je de ladder af en kill je dan de bewaker. Ga onder deze steiger door en loop helemaal naar achteren, rechts en rechts naar de liftschacht waar je op de bodem een Intel Item vindt. Ga terug onder de steiger door, rechts af en vooruit, rechts en loop naar die gele vorkheftruck. Activeer deze en deze truck rijd nu naar voren en ramt tegen die grote deur aan waardoor deze open gaat. Ga hierdoor en in de volgende hal naar voren naar de hoek linksom. Stemmen, hoek om kill de 2 mannen en ga gelijk rechts en rechts door de deur en je bent in een trappenhuis. Ga de trappen af naar beneden en dan links door de deur. Kill de veger voor je, vooruit en gelijk links, vooruit, links de hoek om, kill de 2 mannen en ga dan hier links even achterin op het zwarte bureautje een Intel Item pakken. Draai je dan om en loop dan helemaal recht vooruit tot voorbij die dikke kolom en ga daarachter dan naar rechts. In deze hal loop je vooruit naar het hekwerk met er rechts tegenaan een stapel groene kratten (denk erom er zijn hier 3 bewakers te knallen). Op dit hek open je het hangslot en ga je naar binnen naar de machines en hier druk je op de eerste machine op de rode knop. Je hebt de stroom van de liften hersteld. Ga terug door het hek en gelijk naar links en links voorbij de groene kratten en dan naar rechts, stukje vooruit en dan ga je in de lift, druk knop en je gaat een stuk omhoog, stap uit lift en ga naar links en loop helemaal door, voorbij alle stapels kratten, naar de achtergevel. Klim hier op de stapel groene kratten en spring dan over het hek. Je bent weer in de steeg beland waar je dit level begon, dus ren vooruit naar de zandberg en ga dan het complex weer op. Ren dan voorbij de toren naar de geparkeerde auto's en bij de eerste auto draai je naar links, open het hangslot op het hek en open dan het hek, ga erdoor en ga op het platform van de gele lift en druk op de knop. Je gaat omhoog in een filmpje. Einde Level.

Scène 2: Wel, je gaat beginnen aan je eerste EINDBAAS gevecht van dit spel en deze Eindbaas is dus onze vriendin : de Zingende INGE. Inge is ongevoelig voor al jouw wapens. Je kunt haar dus niet dood schieten. Inge achtervolgt je door deze hal. De enige manier om Inge te doden is door middel van Elektriciteit. Ren de hal in en je ziet een groot Inge Spandoek hangen. Rechts van dit spandoek zie je de radio van Inge op een vat staan. Ren naar links van dit spandoek en dan helemaal naar de hoek en je ziet hier een grote RODE KNOP in de muur. Druk deze knop in en draai je om en zie…..DE Radio is nu "geladen". Ren nu richting deze radio en zorg dat Inge achter je aan komt, loop om de elektra stralen heen (zorg dat je er zelf niet door geraakt wordt) en ga nu ACHTER deze radio staan en vuur op Inge. Zij loopt dan naar de radio en krijgt een elektrische schok. Helaas is de radio dan weer "ontladen", dus ren weer naar de Rode Knop en activeer die weer, ren weer terug tot achter de weer "geladen" radio en Inge krijgt weer een schok. Dit gedoe moet je net zo lang herhalen tot INGE ONTPLOFT en uit de weg is geruimd. Al die tijd wordt je ook nog eens beschoten door Inge's helpers, maar die kun je wel gewoon neerknallen. Hou gaat je Armor in de gaten en als het nodig is dan kun je in de diverse hoeken van deze grote ruimte Power-ups vinden. Ook kun je natuurlijk steeds even T en dan mpwobderbra doen. Je moet Inge ongeveer 4 maal een schok bezorgen en dan is ze dood. Het is niet echt een moeilijk gedoe, gewoon zorgen dat je Armor op peil blijft en dan maar steeds heen en weer rennen van Radio naar de rode knop en rode knop gebruiken, achter de "geladen" radio gaan staan en Inge dan naar de geladen radio lokken, en onder tussen haar helpers neer knallen. Als Inge ontploft is dan ga je onder het Spandoek door, op de lift, druk lift knop en het level is ten einde.

Scène 3: Wel, je moet het dak van deze in aanbouw zijnde toren zien te bereiken. Ga rechts van de pilaar en grijp dan dat Intel Item er af. Ren dan recht door over de ijzeren balken, over het "ravijn" en dan door de opening en achter de stapel hout door de volgende opening. Ga links, vooruit, links en kill de 2 kerels, ren dan verder vooruit, rechts, links, vooruit, rechts, vooruit en dan links het trappenhuis in, ga helemaal naar boven, draai naar rechts en knal die vent, boven aan de overkant, neer en pak dan het Intel Item van de betonnen richel. Daal de trap weer af naar beneden waar je ook het trappenhuis binnen kwam, ga hier naar buiten en loop recht door naar de afzetbalk die er voor zorgt dat er niemand de diepte in kan storten. Ga hier naar links en kijk naar beneden. Kill de 2 Harmen daar beneden en spring dan over de balk tot op die betonnen/stenen richel. Loop naar het einde, draai ietsjes naar rechts en spring naar boven op die stapel bruine kratten tegen de muur, draai om en spring dan naar de vloer, via de lagere krat. Draai om en ga vooruit en dan rechts en ga naar achteren naar die afgesloten houten deur in de houten schutting, open het hangslot (schiet of gebruik de Barette) op de deur ga erdoor en pak gelijk links een Intel Item op. Ga dan in deze "steeg" naar die bruine Roldeur rechts en open deze. Loop naar achteren naar de tekentafel, pak Intel Item en eventueel Armor. Loop nu ACHTERUIT tot het midden van deze kamer (ongeveer) en KIJK OMHOOG. Hoog boven zie je een HAAK in het plafond. Wel jij moet naar boven dus berg je wapen op en trek je Belt Buckle te voorschijn en mik dat ding op die haak boven je en VUUR. Je schiet naar boven en boven moet je snel vooruit springen om te landen op de verdieping want anders stort je gelijk terug naar beneden en dat overleef je niet. Snel, als je op de vloer land, trek een wapen en schiet de 3 Harmpjes hier neer waarvan er één op de steiger links staat en de anderen meer naar rechts staan waar nog een steiger is. Het is altijd goed om even bovenop een steiger te kijken of er geen Intel Item of een Armor op ligt. Ga dan rechts door de opening, en rechtsaf naar achteren en naar de opening rechts STOP. Dit trappenhuis heeft nog geen trap en het is een hele duik naar beneden. Kijk naar rechts de schacht in en je ziet achterin een paar planken. Loop dan over de richel van deze schacht naar en tot op die planken. Kijk dan omhoog en schiet je Belt Buckle op die haak boven je in de ijzeren balk. Je gaat weer omhoog en springt daar op de planken, draai naar links en loop naar buiten. Klim links vis de kratten omhoog tot op het volgende dak en kijk, voor je zie je de hoge gele kraan. Loop naar de RECHTER ijzeren balk die naar die kraan gaat en loop er, voorzichtig, over heen tot je komt bij dat GERIBBELDE stuk dak. Draai dan links en spring van de balk op dat stuk dak. Draai om en loop tot onder de balk waar je net op was, draai links en loop dan over deze ijzeren balk naar achteren tot je niet verder meer kunt (al die tijd zul je ook moeten afrekenen met Harmpies onder je, links en rechts), draai dan naar rechts en laat je vallen (NIET SPRINGEN) op de balk onder je en volg deze naar het einde, draai links en volg dan het laatste stuk balk naar de betonnen vloer, ga daarop en achterin rechts met de lift naar beneden en dan links naar buiten de binnenplaats op, kill eventueel nog wat Harmmes en ga dan achter op de kraan die hele lange ladder op en klim omhoog de kraan in. Filmpje EINDE LEVEL.

Scène 4: Ga snel door de deur naar binnen want er lopen hier 2 Harmpiepels rond om dit dak. Pak binnen een Intel Item van de doos, draai om en wacht tot je een Harm ziet verschijnen en kill, of als je daar te ongeduldig bent storm dan gewoon naar buiten en Kill, ga linksaf, linksaf en kill nog een Harm, kijk dan de hoek om en je ziet aan de andere zijde van dit dak een camera boven een dubbele deur. Waarschijnlijk stormen daar nu 2 Harmsen door naar buiten, dus lok ze uit het zicht van die camera en kill. Ga dan stiekem kijken hoe die camera staat en als deze jouw niet kan zien storm dan door die deur en je komt in een locker ruimte waar je voor je van de vloer voor de kastjes een Intel Item opraapt. Loop door de locker ruimte naar de dubbele deur aan achter de kastjes en open deze maar ga nog niet gelijk naar buiten. Boven deze deur hangt weer een camera. Kijk voor je en je ziet dan links voor een ladder die naar beneden gaat naar een lager gelegen dak. Time het goed en ren dan naar deze ladder en daal af. Onder aan deze ladder is er gelijk links een dubbele deur met daarboven, helaas, ook een camera, die had ik niet gezien dus het alarm ging nu af maar dat is in dit level niet zo erg. Draai naar rechts en schiet een kogel af op die rode vaten aan de overzijde. Dit dak schijnt een Helikopter landings plaats te zijn. De explosie die hier op volgt is voor Goodman het zo begeerde signaal. Draai je weer om en ga nu door die dubbele deur, kill meteen de Harmen en ga linksaf en dan door die enkele grijze deur. Je bent in een machine kamer. Kill de Harm, loop door, pak achter de pijp een Intel Item, loop door, kill de harm en aan de andere kant van deze ruimte open je deur waarop staat WINDOW WHASHER en in de ruimte achter deze deur druk je op de rode knop. Ga terug naar de gang en volg deze nu helemaal naar achteren, dus voorbij de lift, en ga daar door de deur het kantoortje binnen, loop erdoor en open de volgende deur, snel kill links de Harm die daar aan de machine staat te sleutelen. Wellicht vindt je in deze machine ruimte een Armor of een Intel Ruimte. Terug naar de gang en ga recht, trap op en door de dubbele deuren naar buiten. Je bent op een dak met een dakzwembad. Links zie je boven je de Glazenwassers lift hangen. Loop het zwembad in want in het achterste deel kun je een Intel Item vinden. Ga nu terug naar het Helikopter dak. Ga hier naar links naar die stapel blauwe kratten bij die 2 ventilatie kanalen. Klim via deze kratten omhoog, dan op de ventilatie pijp en spring dan tussen beide pijpen en open hier het rooster. Kruip in de schacht en volg deze. Aan het einde schiet je het "rooster" stuk en kruip je de schacht uit tot OP die rechtdoorgaande ventilatie pijp. Loop hierover tot je ter hoogte van die blauwe machine, links, bent en spring dan op deze machine. Schiet hier weer het "rooster" stuk" en spring naar de gele ladder in de schacht. Klim omhoog en boven volg je nog een kort stukje schacht. Aan het einde open je het rooster en knal je snel de Harm dood, spring naar beneden. De liftdeuren gaan niet open. Loop links om deze liftkolom naar de achterzijde ervan en bij de plant open je dat witte "kastje" in de kolom en dan activeer je de grote knop. Loop naar de liftdeuren terug en zie, deze zijn nu open. Spring naar de ladder aan de overzijde van in deze schacht en klim naar beneden. Je land bovenop de liftkooi, buk en open het luik en val erdoor de lift binnen en ga naar buiten, ga links om en dan volg je links in de hoek van dit dak het looppad naar het tegenoverliggende dak, kill de 3 of 4 Harmjongens hier en ga dan naar links en druk op de rode knop. Het Glazenwassers bakje komt er dan aan. Ga hierin en druk dan rechts op de knop en ook dit level is weer over.

Scéne 5: Je bent nu in het kantoorcomplex van de organisatie. Je eerste opdracht is het om TENMINSTE 8 Intel Items te vinden in de diverse kantoorruimtes. De locaties van deze items is weer volkomen willekeurig bepaald door het spel, dus als je geen Item vindt waar ik zeg dat ik er één vond, moet je niet gaan zeuren. Verder wemelt hier in dit kantorencomplex weer van de Harmpiepeltjes en, uiteraard, zijn er ook weer de gebruikelijke security camera's in elke hoek van de gangen. Soms zit je werkelijk letterlijk klem tussen 2 camera's. Het is echter geen echt SNEAK level, dus als het alarm afgaat kun je toch het level afmaken alleen dan wemelt het plots van de bewakers die je belagen.

Goed, je begint in een kantoorruimte met een lange zwarte tafel. Links van deze kamer kun je die schuifdeur openen en dan uit deze kast een Armor pakken. Ga dan door de schuifdeur achterin de gang op. Pas op, links achterin deze gang hangt gelijk al een camera. Wacht tot deze je niet kan zien en ga dan links de gang in en gelijk het eerste kantoor rechts binnen. Hier vond ik Intel Item 1 op de vloer achter het bureau. Weer de gang in rechts en als de camera je niet kunt zien (dit zal ik in het vervolg nu niet meer zeggen, dat moet je nu wel weten) ga je het volgende kantoor rechts in op de hoek. Deze heeft een rond raam en hier vond ik op het bureau Intel Item 2. Verder door de gang en achterin, als deze rechts afslaat, ga je recht achter de kamer die open ruimte met de bureautjes in. Hier vond ik niks maar je bent hier even beschut tegen de camera's. Er dus die camera boven je hoofd en helemaal aan het einde van de gang naar links hangt er ook één. Wel je moet door die gang naar achteren gaan. Doe dat dus en deze gaat rechtsaf en dan ga je gelijk links de kamer in en op de kast naast de Kopieermachines pak je Intel Item 3. Gang in, links en links de hoek om. Pas op voor de camera aan het einde van deze gang en ren er dan door. Daar kom je uit bij een zithoek, ga hier dan naar rechts en dan gelijk rechts de kamer in uit het zicht van de camera. Mij lukte dat niet zonder het alarm te laten afgaan. In deze kamer vond ik niks. Ga weer naar buiten en dan rechtsom de gang in naar de openstaande lift voor een Armor. Niet met de lift gaan nu maar ga terug naar de zithoek en ga dan rechts verder de gang in. Deze draait naar rechts en dan ga je meteen links in deze gang door die schuifdeur. Je bent nu in een grote kantoorzaal met allemaal bureautjes. Ik vond hier geen Intel Items. Ga in deze zaal door de schuifdeur in de rechter want en je bent weer in de gang. Pak bij de bank Intel Item 4 van de vloer, maar pas op voor de camera rechts in de hoek en eventueel de Harm die hier loopt. De kamers in deze gang zijn verder op slot dus ga terug de grote kantoorzaal in en ga hier achterin door de deur naar een soort hal. Ga hier rechts en dan aan het einde de ladder af, draai om, vooruit, en dan links door de grijze deur. Weer een grote kantoorzaal. Ga naar links en op die tafel vond ik Intel Item 5, en misschien ligt er nog wel Item 6 hier ergens op de vloer maar niet bij mij. Ga door de grote schuifdeur achter deze tafel de gang in, ga rechts naar het einde van de gang en dan door de dubbele deur. Ga dan links naar de toiletten en kijk links in de Dames. In het achterste wc hok vond ik Intel Item 6 en in de Heren vond ik niks. De gang weer in, rechtdoor, links hoek om en duik meteen rechts in de voorraad kamer voordat de security guards in het security kantoor recht voor je zien. In deze voorraad kamer vond ik, recht, op de lage zwarte stelling Intel Item 7. Ga de gang weer in rechts en je komt dus bij een kruising van gangen met voor je het Security Office. De gang die links brengt niks en naar rechts kom je dan bij een lift waarvan de deuren niet open gaan. ONTHOU DEZE LIFT WANT DIT IS DE EXIT DIT LEVEL UIT. Ga links de gang in die langs het security office gaat, dus de gang met op de muur het bord MAIN AUDITORIUM en ga dan in deze gang rechts het security office in. Geen Intel Item hier maar loop in dit kantoor naar rechts naar het bureau en rechts van het bureau zie je dan in de muur een KEYPAD. ONTHOU DIT VOOR STRAKS. Ga de gang weer in, rechtsaf en je komt in een kleine schaftruimte met een frisdrankenmachine rechts. Ga hier links en dan door de linkerdeur. Je bent op het Podium van het Auditorium en hier vond ik naast de lessenaar op de grond Intel Item 8. Deel 1 van deze missie volbracht. Je krijgt nu dan een Missie update. Je moet een lift vinden waarmee je omhoog kunt gaan naar de directie verdieping. Wel je weet inmiddels waar een lift is, nu alleen nog de deuren ervan open krijgen. Ga terug naar het security kantoor en gebruik daar je CODE BREAKER APPARAAT op dat KEYPAD in de muur. Wacht tot dit apparaat de code heeft gevonden. Je hoort dan die liftdeuren open gaan. Vergeet niet je code breaker weer mee te nemen en ga dus dan naar en in de lift. EINDE LEVEL.

Scène 6: Links boven je hoofd loopt er op een doorgang een Harm heen en weer. Snipe hem en ga dan onder die doorgang door, linksaf, kill een hele ende Harms en loop rechtdoor. Je bent nu in een grote centrale hal met links de trappen naar een hogere verdieping. Ga gelijk links onder de trap het heren toilet in en kill daar de Harm die daar in is. Weer naar buiten en ren door de centrale hal naar links en ga daar dan de gang in. Deze draait naar links en als de gang weer naar rechts verder gaat ga je dat niet doen maar ga je links in de hoek door de deuropening en draai je meteen naar links. Trek de hendel omlaag en hiermee heb je nu alle security camera's uit gezet, dus daar hoef je nu niet meer voor uit te kijken. Draai om en ga links de ruimte met de 3 grote monitoren in en hier kun je dan een Armor pakken en een code breaker. Als je nu geen code breaker bij je had dan MOET je deze hier meenemen want straks heb je zo'n apparaat nodig. Draai om en ga nu in het halletje door de deur links. Je komt in een gang en je kunt nu rechtsaf of rechtdoor. Het maakt in feite niet af. Als je rechtsaf gaat volg dan deze gang, kijk in alle kamers waar je in kunt en aan het einde van de gang ga je via de achtertrap naar boven, daar loop je door de gang, kijk in alle kamers en uiteindelijk ga je dan helemaal aan het eind door een enkele grijze deur en ben je in de receptieruimte van het kantoor van de Baron. Ik deed dit allemaal niet maar ik ben, toen ik dus door die deur links in het halletje voor de 3 monitorkamer ging, gewoon rechtuit de hal gaan volgen, deze gaat linksaf en dan aan het einde door de deur, door de wat grotere ruimte en dan rechts weer door de deur. Je komt dan in weer zo'n grote kantoorzaal waar je wat Intel Items vond. Loop dan helemaal naar rechts achter deze zaal en ga daar dan de trap op omhoog. Boven rechts en dan links door de eerste schuifdeur. Je bent nu in dezelfde rode gang als je zou zijn gekomen als je beneden die rechter gang had gevolgd en dan de achtertrap omhoog was gegaan. Volg deze rode gang en ga als je de hoek rechts bent omgegaan gelijk de eerste kamer rechts binnen en knal die slapende Harm een kogel in zijn kop en pak hier eventueel een Armor. Ga dan verder door de rode gang helemaal naar achteren en door de enkele grijze deur aan het eind. Je bent in het kantoor van de baron. Ga hier links de trap op, steek de, met marmeren vloertegels betegelde bovenruimte over en ga daar achterin door de schuifdeur. Je bent nu in het privé kantoor van de baron. Links zie je een hele grote "open haard" en recht voor je zie wat schilderijen aan de muur waarvan er één scheef hangt. Ga naar dit schilderij en "gebruik" dit schilderij. Het schuift weg en dan gebruik je je Code Breaker op het Keypad dat tevoorschijn komt. Wacht tot je het geluid hoort alsof er een hek open gaat. Pak je code breaker weer en draai je om naar de "open haard". Hè, was toch geen open haard maar de ingang van een geheime gang. Loop daarnaar toe en voor je naar binnen gaat SAVE (doe een GEWONE SAVE). Berg je wapen op en zet je ZONNEBRIL op en kies hierop de INFRAROODZOEKER. Loop dan door de geheime gang, deze gaat linksaf en dan rechtsaf. STOP. STAP NIET DE KAMER IN. Voor je ligt de EERSTE van 4 kamers waar je door heen moet om de uiteindelijke kluis te bereiken. Al deze 4 kamers worden beschermt door INFRAROOD stralen. Als je wordt geraakt door deze stralen, wel dat is dan gelijk Game over. Ik raad je aan om telkens als je veilig door een kamer heen bent te saven voordat je de volgende kamer probeert want de kamers hebben een OPLOPENDE MOEILIJKHEIDSGRAAD. Deze eerste kamer heeft maar 1 infrarood straal die op en neer beweegt. Loop voorzichtig tot vlak bij de straal, maar zorg dat je niet te dicht bij komt. BUK en time dan je gebukte ren onder de straal door naar de achtermuur. Draai dan links en loop TEGEN DE ACHTERMUUR de volgende kamer in en draai dan naar links. STOP en SAVE. Je ziet voor je kamer 2 en deze is al wat moeilijker. Deze heeft 4 van die Infrarood stralen achterelkaar en ze bewegen a-synchroon ten opzichte van elkaar. Het lijkt moeilijk maar het is feitelijk heel makkelijk Wacht tot de eerste straal omhoog is en REN DAN ZONDER TE STOPPEN ONDER ALLE STRALEN DOOR NAAR DE ACHTERWAND. SAVE. Draai rechts en loop voorzichtig tegen de achterwand blijvend tot in het kleine halletjes tussen kamer 2 en kamer 3, STOP en kijk schuin naar rechts kamer 3 in. Jezus, dat lijkt welhaast onmogelijk om door te komen. Niet alleen nu 4 stralen die achterelkaar op en neer bewegen en dat ook nog in verschillende snelheden, nee er is nu ook een VLOERSTRAAL in de lengte richting van de kamer die heen en weer beweegt over de lengte richting van deze kamer EN een PLAFOND straal die hetzelfde doet en jammer genoeg niet in dezelfde beweging als die vloerstraal. Wanhoop niet want ook deze kamer is te doen alleen niet makkelijk. Wat je moet doen is wachten in ieder geval gebukt rennen. Dus buk vast en wacht tot die vloerstraal weer VAN JE AF BEWEEGT ren dan snel gebukt door deze kamer en doe dat een beetje over die vloerruiten heen. Je haalt het tot onder de tweede dwars straal door. Wacht dan heel even voor de derde straal tot die weer genoeg omhoog is, ren er dan, nog steeds gebukt onderdoor en ga alvast een klein beetje schuin links aanhouden en onder de vierde dwarsstraal door tot vlak tegen de achterwand, SNEL DRAAI LINKS GA STAAN EN SPRING NU OVER DE VLOERSTRAAL HEEN en hopelijk wordt je dan niet NU geraakt door die plafond straal. Als het goed is land je dan in het "halletje" tussen de deze 3e en de 4e kamer. SAVE. Bekijk de 4e kamer maar eens. GODVERD…..Sorry… maar hier is echt niet door heen te komen, dus probeer het maar niet. Dit lijkt echt het einde, maar…..Kijk naar de vloer van dit "halletje" en je ziet een luik in de vloer. Buk en open dit luik en kruip er dan door. Je bent nu in een kruipruimte en je kunt nu ONDER DEZE 4e KAMER door kruipen. Dus kruip naar links naar de achterwand, kruip naar rechts, door het gat en in de volgende ruimte open je boven je hoofd het luik en spring je erdoor en je bent nu VEILIG in de eigenlijke kluis, pak hier links van de schilderijen een Intel Item en rechts van de schilderijen maak je een foto van het opengeslagen boek. Je hebt het volbracht. Er volgt een filmpje waarin Goodman door Volkof wordt neergeschoten en Cate ontsnapt. Daarna zien we hoe Cate wat schietoefening doet. EINDE MISSIE. Briefing, training en op naar : terug naar top

Missie 9: Rescue Attempt:

Scène 1 Je bent in een trein en je hebt geen treinkaartje, dus je moet de conducteur zien te vermijden, echt waar, als je zonder treinkaartje gezien wordt door de conducteur is het GAME OVER. Als je ziet, of hoort, dat die conducteur jouw richting op komt verberg je dan in bijvoorbeeld een toilet op een balkon en doe de deur achter je dicht en wacht tot je hoort dat de conducteur voorbij loopt, de deur van de wagon open maakt en weer dicht doet voor je de wc verlaat, Ook kun je proberen je dan in een van de compartimenten te verschuilen maar ik prefereer de wc. He eerste wat je dus moet doen is om een treinkaartje te bemachtigen. Goed: draai naar links, loop door de keuken en open de deur. Knal de 2 Harmsen neer en loop door nar de volgende wagon en ga hier het 2e goederen compartiment in voor een Intel Item. Ga dan verder door naar de volgende wagon en ga hier meteen in het kantoortje van de conducteur en pak hier van de tafel het Passagiers Rooster. Nu terug waar je vandaan kwam, dus naar de keuken wagon. Nu moet je verder door de trein naar achteren, door het bar rijtuig, het eetrijtuig en je dan in de wc verbergen tot de conducteur voorbij is, dan verder naar achteren tot je in een gang van een rijtuig 2 Harmsen hoort kletsen. Kill ze en ga hier dan het 2e compartiment binnen en pak hier dan het TREINKAARTJE op en ook een Intel Item. Nu hoef je niet meer bang te zijn voor de conducteur. Ga verder naar achteren en in het 2e rijtuig waar je dan komt ga je het 1e compartiment in en ontmoet je je contact persoon. Deze verteld je dat de verrader de assistent conducteur is. Nu moet je helemaal terug naar de wagon waar het kantoortje van de conducteur is en hier in de gang ga het laatste compartiment binnen en reken je af met de verrader. Goed, de trein is nu weer gevuld met Harmsen en jij moet nu helemaal naar achteren door de hele trein heen gaan, dus tot het einde. Voorbij de restauraties, en verder voorbij de wagon waar je contact persoon was, door alle bagagewagens en ondertussen alle Harmpiepeltjes doden maar GEEN BURGERS. Uiteindelijk kom je dan op het buitenbalkon en voor je zie je de Caboozewagen met het draaiwiel. Spring over het wiel op de Cabooze wagen, draai je om en draai het wiel. EINDE LEVEL.

Scène 2: Filmpje: Je Cabooze dendert recht af op die 2 Harmsen, dus hou je gereed om ze neer te knallen. Als je Cabooze is gestopt, spring eraf en kijk rechts even in die schuur voor een Armor. Weer naar buiten en ga dan rechts naar de LINKER tunnel, pak hier een Intel Item bij de ingang van de muur en ren door de tamelijk lange en bochtige spoortunnel. Deze mondt uit bij een laadstation, met links het laadperron en recht vooruit een loopbrug over de sporen. Op deze brug lopen Harmen en midden op het laadperron is een camera. Ga links het perron op en ren erover naar die blauwe kratten, pak hier een Intel Item en ren tot ONDER de loopbrug. Draai rechts en ren, ONDER DE BRUG BLIJVEND nu naar rechts over de sporen naar de overzijde en ga hier RECHTS van de brug de groene heuvel op naar het gebouw boven op de heuvel. Ga dan achter dit gebouw links de hoek om en je ziet dat er nog een gebouw achter staat. Ren naar de linker hoek van dit achterste gebouw en ga hier door het gat onder in de gevel, naast de 2 olievaten door naar binnen. Je bent in de kruipruimte onder de vloer, kruip deze door naar rechts achter en ga daar de 2e kruipruimte in, kruip deze door naar linksachter en ga de 3e kruipruimte in, kruip deze deur naar rechts achter en ga de 4e kruipruimte in, links achter door de opening, door de 5e kruipruimte om dan in de 6e kruipruimte via die omhoogstaande planken door het gat omhoog te gaan. In de voorraadkamer waar je dan in terecht komt pak je van de onderste plank van de stelling been Intel Item en ook kun je hier nog een armor vinden. Ga dan door de deur, kill de 3 of 4 Harmsen en ga dan linksaf in deze loods vol hout naar buiten. Ga meteen naar rechts en volg de "steeg" achter de houtstapel, deze gaat naar links ben als de "steeg" breder wordt ga je gelijk naar rechts en volg de volgende "steeg" tussen houtstapels door die naar rechts en dan naar links draait. Achter aan klim je op de lage houtstapel en dan op de volgende. Pas op onder je 2 Harmen. Kill en spring nu naar beneden en ren naar de MOTORFIETS. Pas op, links 2 Harmsen, kill en ga op de Motorfiets en rij weg de weg volgend naar links. Na niet zo lang gereden te hebben zie je voor je een wachthuis en daar is de weg afgesloten door een slagboom. Stop op tijd en pak je snipergeweer en Snipe de twee wachters bij het huis. Nu kun je proberen om op volle vaart dwars door die slagboom te rammen maar dat zal niet gaan. Je kunt ook proberen om via die stapel hout rechts voor de slagboom op volle vaart met je motor een sprong over de slagboom te maken. Maar waarom zo moeilijk doen. Rij gewoon, of loop, naar het wachthuisje, binnen vindt je een Intel Item en buiten OPEN JE GEWOON MET je "handen" de slagboom. Goed Nu kun je kiezen of je verder wilt op de Motor of dat je verder gaat lopen. Lopen!!!!!!! Het is een vreselijk lange wandeling hoor, ik weet het want dat heb ik de eerste keer gedaan toen ik dit spel speelde. Het voordeel van lopen is wel dat je op tijd al de Harmen ziet die verder op, op diverse plaatsen op de weg staan zodat je ze dan van een veilige afstand kunt SNIPEREN. Maar dat kan ook als je nu verder gaat op de motor, mits je maar niet op topsnelheid gaat rijden. Dan zie je al die Harmmen ook nog wel op tijd. Als je er voor zorgt dat je, voor dat je nu op de motor gaat je Sniper in je hand hebt, dan heb je die ook gelijk weer in je hand als je van de motor afstapt. Dus zie maar wat je doet, verder lopen (het is echt een HELE lange wandeling) of met de motor verder. Na een tijdje vrolijk fluitend en onderweg diverse Harmluidjes gekild te hebben, over deze rustieke landweg gereden te hebben, hoor je opeens het geluid van een HELIKOPTER. Stop, stap af pak nu je AK geweer en loop verder naar voren maar hou je tegen de linker rotswand gedrukt terwijl je vooruit loopt. Na een bocht zie je de Heli. Van uit de Heli wordt je, uiteraard, beschoten. Wel wat zij kunnen kunnen wij ook, dus probeer de Heli neer te halen. Het is niet zo moeilijk als je maar op zijn WIEKEN/ROTORS blijft vuren, probeer ondertussen wel de schutter in de heli ook te doden. Na wat rondjes vuren zal de Heli met een heel mooie explosie neerstorten. Stop en kies nu weer je Sniper geweer want om de volgende bocht is er links een Wachttoren met daarop 2 Harmsen die GRANATEN op je gaan afvuren, dus sluip voorzichtig verder en SNIPE de 2 op de wachttoren voor ze je doden met hun granaten. Rechts van de weg zie je een kleine witte rots staan. Loop nu naar de wachttoren en klim via de ladder naar boven en boven in de wachttoren pak je Ammo, eventueel de codebreaker en de Armor en druk je op de RODE knop. Kijk naar buiten en je ziet dat hierdoor dat witte rotsje open is gegaan. Ga via de ladder weer naar beneden en gebruik dan je codebreaker op het keypad in deze witte rots. Je hoort dan een geluid alsof er ergens een hek opengaat. Pak de codebreaker terug en kijk naar links en zie……de rots voor je is nu open dus ga daar dan in de tunnel en ook dit level is weer ten einde gekomen.

Scène 3: Na het filmpje sta je boven aan het begin van een ijzeren pad die helemaal naar beneden loopt, via wat bochten. Pak je sniper geweer paraat en volg dit pad nu, stilletjes, helemaal naar onderen en probeer onderweg zo veel mogelijk van de Harmen te sniperen. Dat zijn er zo'n stuk of 4. Onder aan het pad ga je de stenen trap af, maar pas op want recht voor is er in de rotswand een camera. Beneden zie je links de poort waar je door moet maar die is dus dicht. Ren, zonder gezien te worden door die camera, naar rechts het wachterhuisje binnen en druk hier, links in de muur, op die knoppenkast en hiermee gaat dan de poort open. Ren, zonder gezien te worden door de camera, dus het huisje uit, snel de berg in en snel het stukje tunnel door en snel naar links de hoek om. Ga dan rechts de gang in en snipe meteen die Harm die daar in de gang loopt. Ga dan het eerste Lab rechts binnen, kijk uit want er hangt daar een camera rechts in de hoek, en grijp de aansteker van het bureau bij die camera, snel weer naar buiten en volg de gang naar rechts. Open de deuren en Snipe snel die Harm. Loop door de gang naar achteren, dus negeer voor dit moment de afslag naar links die naar een afgesloten lift leidt (maar onthoud deze lift wel) en ga achterin de gang naar rechts en de Afrit af naar beneden, ga dan rechts door de "poort" en je komt in een grotere ruimte met een boel containers. Pas Op Camera en Harmen. Ga in deze container ruimte naar rechts en volg het korte gangetje naar een met een slot afgesloten hek. Las het slot stuk, open het hek en ga naar binnen, ga helemaal linksom, kill de Harm en druk achter in deze smalle ruimte op de rode knop op de console. Je hebt nu in ieder geval het Security systeem uitgezet dus je hoeft je nu geen zorgen meer over die camera's te maken. Pak hier nog even van het bureau een Intel Item en ga nu terug door de containerruimte naar de hal met de oprit en ga weer naar boven naar de hoofdgang, ga links en dan ga je nu naar die afslag (nu dus rechts) die naar die lift gaat. Pak hier bij de monitor de Security Card op en Gebruik dan de monitor om de lift te openen. Ga in de lift en je zakt er nu een heel eind mee naar beneden. Ga dan uit de lift, links en dan rechts de stenen trap af, PAS OP want van boven wordt je nu door 4 Harmen beschoten Dus snel naar beneden draai om kijk naar boven en knal die 4 neer. Open dan onderaan deze trap het Hek, eerst het slot eraf schieten en achter dat hek pak je de Blauwdruk en eventueel de Ammo en de Armor. Ga weer de trap op omhoog en ga links en voorbij de lift naar rechts. Volg dan de gang en je komt in een kleine Locker Room, loop hierdoor en de gang gaat naar rechts en wordt nu een RONDE gang. Volg deze naar het einde en ga links door de deur. Volg nu deze lange gang die aan het einde naar rechts gaat, over een groot vloerrooster en daar achter vindt je dan rechts weer een met een hek afgesloten lift. Onthoud deze lift en volg de gang verder die weer naar rechts draait en kill hier de 2 harmsen aan het eind bij het bureau. Ga dan rechts de DAMES WC in en in het wc hokje vindt je dan de FUZZY SLIPPERS. Nu kun je deze slippers hebt kun je in het vervolg echt heel stil sluipen. Ga naar buiten en ga nu terug door de gang naar die lift die is afgesloten met een hek. Druk hier op de knop en de lift komt naar boven, hek gaat open, ga in de lift en deze brengt je nog dieper naar beneden. Ga dan de lift uit en ga linksaf en volg de korte gang naar een dubbele deur, open hier het slot en dan deze deur en ga naar binnen, loop linksaf in deze ruimte en je hebt Herr Doctor Schenker weer gevonden. Filmpje. Hierna moet je MET Schenker de uitgang gaan vinden en zorgen dat Schenker dus in leven blijft. Dus naar buiten en volg de gang nu, langs de lift en aan het eind gebruik je de codebreaker op het keypad bij de dubbele deuren om deze deuren te openen. Vergeet niet je codebreaker weer mee te nemen, door de deur en volg de smalle gang naar achteren naar de "bliksemflitsen". STOP HO en SAVE. Voor ligt een ruimte en je ziet op de vloer een ijzeren platform waar steeds een Bliksemschicht op terecht komt. Je pad gaat rechtsaf en op de vloer van dit pad is er steeds zo'n ijzeren platform. Schenker kan niet dood gaan door deze bliksem dus daar hoef je je geen zorgen over te maken maar hij kan wel dood gaan door de kogels van de Harmsen. Er is er gelijk een links boven je hoofd dus kill die eerst maar. Wat je nu moet doen is steeds, TUSSEN 2 platforms wachten tot dat de Bliksem het platform VOOR je heeft geraakt, dan snel over dat platform rennen en dan VOOR het volgende platform, in de ruimte tussen 2 platforms in, weer wachten tot de Bliksem dan weer het platform voor je heeft geraakt, weer over dat platform rennen, weer wachten op de bliksem enz enz. Goed. Je staat dus voor het eerste ijzeren platform op de bodem, wacht tot de bliksem dat platform heeft geraakt en ren erover, rechtsaf, wacht op de bliksem, ren vooruit, linksaf, wacht op de bliksem, ren voor uit, linksaf, wacht op de bliksem, ren vooruit, rechtsaf, wacht op de bliksem en ren dan vooruit over het laatste platform en dan rechtvooruit dat trappen huis in. Ik hoop wel dat je er voor gezorgd hebt dat Schenker je is gevolgd want anders kun je terug om Schenker eerst weer te "activeren" en dan dit gedoe op nieuw doen. Goed je bent voorbij dit Bliksem gedoe in het trappen huis. Ga de trap op naar boven en volg dan links de groene boven loop naar aan het einde een deur waar je weer je codebreaker op het keypad gebruikt om deze te openen, door deur, trap op en dan rent Schenker opeens vooruit naar rechts naar een andere deur onderwijl schreeuwend dat je door die deur moet gaan. VOLG HEM, ga door die deur en kill nog wat Harmen. Activeer eerst weer even Schenker en ga dan in de hoge ruimte achter deze deur, rechts de lange draaiende groene opritten op naar helemaal omhoog en volg dan e "natuurlijke" weg verder omhoog tot naar het EINDE VAN DIT LEVEL EN VAN DEZE MISSIE. Filmpje waarin we nogmaals zien waartoe H.A.R.M. wel niet in staat is. Ga even Trainen en je begint aan: terug naar top

Missie 10: Trouble in the Tropics:

Scène 1: Filmpje. En je begint staande voor een geopende krat. Rechts van je is een waterbassin. Achter de krat waarachter je nu staat verscholen hoor je stemmen. Spiek links om de krat heen en kijk dan naar voren. Je ziet 2 Harmjongens staan en verder naar achter links een groene krat en nog verder naar achteren een wit gebouw met daarvoor een soort steiger. Midden op dit gebouw hangt een camera. Wacht geduldig achter je krat op één van de bewakers en leg hem dan neer, de andere komt er dan ook aan dus leg die ook neer UIT het zicht van die camera. O ja…het enige STILLE wapen dat je per defauld nu bij je draagt is de kruisboog. Is dit gelukt spiek dan weer om de krat heen om te zien naar welke kant die camera op het gebouw "kijkt". Kijkt ie naar rechts ren dan achter de krat vandaan naar achter die grote groene krat. Spring dan over de kleinere krat en kijk om het hoekje naar de camera op dat gebouw nu rechts achter deze krat. Als die camera van jou af kijkt ren dan die steiger voor het gebouw op. Ga onder de camera stoppen, wacht tot dat deze nu naar die groene krat, waar jij net was, kijkt en ren dan verder, snel links de hoek om en verberg je meteen weer achter een krat VOORDAT je gezien wordt door de volgende camera die achter deze krat aan de rots hangt boven de grijze dubbele deur waar je echt door heen moet. Dus weer spieken naar deze camera en als het kan ren je naar die deur, open deze en ga er snel door voordat die camera je ziet. Volg de gang links om en bij de volgende bocht naar rechts STOP. Achter die bocht gaat de gang verder en eindigt bij een dubbele grijze deur maar daar hangt ook een camera. Rechts is dan ook een dubbele deur. Vlak om de bocht zie je een enkele grijze deur. Gluur voorzichtig om de bocht en zie hoe de camera staat en als deze jou niet kan zien, ren dan naar en door die enkele grijze deur dat kantoortje links binnen uit het zicht van die camera. Hier kun je een codebreaker vinden. Kijk door hert raam die gang in en je ziet achter de oranje kisten de deur naar rechts. Wel daar moet je doorheen maar graag zonder door die camera gezien te worden. Dus naar buiten, links door de gang en door die dubbele deuren rechts achter de oranje kratten. Volg deze gang en vlak voor de trap ga naar rechts en dan weer naar rechts en door de dubbele deuren. Een voorraad ruimte waar je links een Ammo kist vindt en achterin op de stelling een Intel Item. Ook kun je hier een Armor pakken. Weer naar buiten en ga recht, trap op, rechts en rechts, trap op, links naar die groenachtige deur, pick het slot met de barette en ga naar binnen en pak van de tafel de telescoop voor je kruisboog. Naar buiten, trap af en rechtdoor naar die dubbele deuren met rechts dat keypad in de muur. Gebruik je codebreaker op dit keypad en als ie is uitgerateld pak je hem weer mee en dan open je de deuren en ga je erdoor, volg het ijzerenpad, links, trap af, links langs de kratten en achter de trap naar rechts volg het pad langs de kratten naar een ammo kist. Terug de ijzeren trap op en door de deuren en in het halletje ga je rechtsaf en loop je helemaal naar achteren, links trap af, rechts en rechts, naar achteren van deze trap in de hal, links codebreaker gebruiken, open deur, recht de trap op en boven in het kantoortje schiet je de radio op de tafel aan gruzelementen en pak bij d e archiefkast een Intel Item van de vloer. Nu moet je helemaal terug gaan naar die eerste gang met die oranje kisten. Kijk daar weer uit voor de camera, rechts boven die dubbele deuren en als het veilig kan ga dan door die dubbele deuren. Je komt in een grote lange loods vol met kratten. Ga rechts door deze loods naar de achterkant (op verschillende kratten in deze loods kun je wat Intel Items vinden), ga dan links en dan rechts door de dubbele deur in de achter muur, kill erachter gelijk de Harm en ga dan links op het liftplatform. Bedien hier de knoppenkast en je gaat naar boven. Halverwege ontmoet je de andere lift in de schacht naast je. Kill de 2 Harmen op deze lift. Deze lift stort naar beneden door een explosie en jouw lift blijft nu stil in de schacht hangen. Spring naar en op de tussen balk voor je, dus de balk tussen beide schachten en van af deze balk naar de ladder in de 2e schacht. Klim omhoog tot je op gelijke hoogte bent met de verbindingsbalk tussen beide schachten op de volgende verdieping. Spring van de ladder op deze balk, en dan op de verdiepingsvloer. Je krijgt nu een Missie-Update.

Ga door de dubbele deur en dan gelijk links, volg de gang, langs de olievaten en de kratten, achter de kratten naar rechts, rechtdoor en rechts en je ziet voor je een hoge ruimte met links een ijzeren trap die naar dat kantoortje recht boven je gaat. Pas op er zijn hier Harmsen, een stuk of 4, dus kill ze en ga dan via die ijzeren trap naar en in dat boven kantoortje waar je van de tafel een blauwdruk pakt en van de stelling eventueel de code breaker. Ga weer naar buiten en gelijk linksom dit kantoortje (dus niet de trap weer af naar beneden) en gebruik achter het kantoortje bij die dubbele deuren je code breaker op het keypad en als deze gereed is weer pakken en ga je door deze dubbele deuren, hoek om en naar die liftdeuren aan het einde van deze gang. Einde Level.

Scène 2: Filmpje. Gluur links om de krat heen. HARMEN. Helemaal achterin staat een wachttoren. Zoom in op deze toren en snipe de Harm die daar op staat want hij heeft een mortier tot zijn beschikking. Snel pak een mitrailleur te voorschijn en kill alle andere Harmmen nu. Het zijn er een stuk of 6. Ga naar buiten en ga dan naar rechts het junglepad volgen. Na een paar bochten zie je tussen twee rotsen zowel links als rechts weer een wachttoren. Sniper de bewoners er van en volg dan het pad verder achter deze twee torens. Na 1 of 2 bochten zie je dan in de verte een HEK met alweer een wachttoren. In de toren de gebruikelijke harm en ook een die langs dat hek loopt. Sniper ze, ren naar het hek. Helaas je kunt er niet door. Draai om en loop een stukje terug en dan ga je bij die "palmboom" links tussen de rotsen het graspad volgen. Dit is een zeer kronkelig pad met veel bochten naar links en naar rechts, je gaat over een kleine betonnen brug en verder het bochtige pad volgen, sniper een paar Harmen en uiteindelijk kom je bij een HOUTEN langere brug. Aan de overzijde staan er 4 Harmsen klaar en niet alleen schieten ze maar ze smijten ook met granaten. Snel probeer ze van een veilige afstand te sniperen. Is dat gebeurd ren dan over deze brug maar pas op er zitten gaten in en de brug is nu ook niet bepaald stabiel meer dus je zult een paar keer moeten springen. Aan de overzijde volg je het kronkelige pad verder en je komt dan uiteindelijk weer bij het hoofdpad uit. Draai hier rechts en kill 3 Harmen (voor je is nu weer dat hek waar je niet door heen kon), draai weer om en volg nu dit hoofdpad verder, je hoort opeens weer een Helikopter maar die krijg je nu niet te zien, volg het pad verder en na een lange bocht naar rechts kom je dan aan bij een TEMPEL complex. Ren hier de binnenplaats over naar die poort recht voor je. Kill de Harm daar, draai je om want van links en van rechts komen nog meer harmsen aan gerent. Kill ze. Pak hier nu van de bank een Intel Item en ga de binnenplaats weer op en ga dan naar links en dan naar boven via die "oprit". Boven ga je door de opening. Hola…4 Harmen, 2 links en 2 rechts van de kolom. Kil en ga dan achter deze kolom een hal in. Ga hier eerst de eerste opening links in en pak tussen de stapelbedden een Intel Item van de vloer. Ga dan achter in de hal de rechter kamer in en knal die radio stuk. Ga nu achter in de hal links naar buiten en daal rechts af naar de rivier. Volg nu deze rivier, linker oever, rechter oever, linker oever, midden door de rivier zwemmend en je komt uit bij een groot meer met daar, een beetje links in het midden een hoog rots eiland met daar weer op een wachttoren Ga snel op het gras van de rechteroever en snipe de 4 Harmen boven bij die wachttoren op dit eiland. In de bergwand, links achter dit eiland, zie je de monding van een hele grote brede pijp. Zwem die richting uit en als je net voorbij dat eiland bent zie je dat er bovenin deze pijp een Haak zit. Pak je Belt Buckle en schiet deze af op die haak in deze pijp en je gaat er naar toe. Einde Level.

Scène 3: Een deel van dit level heeft een TIJDSLIMIET. Je staat dus nu in die grote pijp in de rotswand. Klim erdoor naar achteren en dan over de laatste rand en je land een stukje beneden op een rooster die een hele diepe pijp naar beneden afsluit. In dit rooster zit een klein luik afgesloten met een cijferslot. Brand dit slot door met je aansteker. Het luik gaat open en je kijkt de diepte in. SAVE. Diep onder je zie je water maar je ziet ook dat er op verschillende hoogtes in de pijp DWARSBALKEN ZIJN die je kunt bereiken via ladders. Dus daal de eerste ladder af tot op de eerste balk, spring naar de volgende ladder en daal deze ook af tot op de volgende balk en zo verder tot je op de onderste balk bent. NU ECHT SAVEN SAVEN SAVEN. Onder je is het water en je ziet vlak boven het water links en rechts weer een pijp ingang. Het is zo meteen niet van belang welke pijp je ingaat. Kies alvast je AANSTEKER met de LASFUNCTIE en Spring naar beneden het water in, klim eruit en in één van beide pijpen, volg de pijp, rechts en rechts en dan neem je in de pijp de afslag naar links en je valt door een gat naar beneden en land in een waterpoel, zwem door deze watergang naar achteren en je komt in een hele grote en hele hoge RONDE ruimte. Je bent hier onder een RAKET en deze staat op het punt gelanceerd te worden. Ren naar rechts voor, Spring naar de ladder, klim omhoog, spring naar de tweede ladder, klim omhoog en nu ben je op een ijzeren looppad. Hier moet je nu alle 8 sloten van de steunbalken door lassen, dan snel terug de twee ladders af en dan snel die water poel weer in. Als dat is gebeurd zie je hoe de raket wordt gelanceerd. MAAR ZODRA JE HIER ONDER DE RAKET DE LADDERS OPGAAT HOOR JE MANNEN PRATEN EN ZODRA DEZE HEREN ZIJN UITGEPRAAT HEB JIJ NOG 1 MINUUT OM DIE 8 SLOTEN DOOR TE BRANDEN EN TERUG TE KEREN IN DE WATERPOEL.

Na het filmpje keer je terug naar deze ronde raketsilo, klim je weer beide ladders op en boven aan op de loopweg spring je dan rechts DOOR HET RAAM. Loop dan rechts door de ijzeren gang en dan de trappen af. WACHT onder aan de trap want van voor je komen er zo'n stuk of 10 Harmsen door de smalle gang op je af maar je kunt ze vanaf onder aan de trap heerlijk achterelkaar neermaaien. Ren dan zelf door deze smalle gang. Je komt in en kleine wachtruimte met 2 tafels. 2 Harmen komen van links de hoek om. Kill en pak dan het Intel Item van de achterste tafel, ga dan links de hoek om en je komt in een grote hal. Voor je zie je een deur met een keypad. Als je nu geen code breaker meer hebt ga dan voorbij deze deur, achterin deze hal de trap op en boven naar rechts, door de kamer met stellingen naar de ruimte er achter en hier kun je dan nog een code breaker vinden. Terug de trap af en in de hal beneden gebruik je de code breker op het keypad naast deze deur, open dan de deur, (neem je code breaker wel mee, ga door de deur, trap op en loop naar achteren naar de lift. EINDE LEVEL.

Scène 4: Dit is weer een STEALTH LEVEL. Je mag ABSOLUUT het Alarm niet laten afgaan. Je mag wel doden, dat moet zelfs, ook de Wetenschappers in de witte jassen moet je doden. Maar wel met een GERUISLOOS wapen, zeker in het begin. Goed, sluip vooruit en verberg je achter de eerste kratten. Sluip dan rechts om naar de volgende kratten en wacht hier tot je, rechts een Harm ziet verschijnen van achter de krat en kill hem. Ga dan verder vooruit en verberg je dan weer links voor het gebouw achter de kratten. Je moet dat gebouw in, door de grote geopende poort recht voor je maar op de plaats lopen een stuk of 4 Harmen. Time je ren dit gebouw in goed en ga binnen gelijk rechts achter een krat. Weer wachten tot de Harmen buiten hun rug naar je toe hebben en ren dan rechts door de hal en gelijk weer rechts de hoek om. Stop, snel draai om naar die wetenschapper in zijn witte jas en KILL hem voor dat hij de alarm knop indrukt. Is dat gebeurt ga dan rechts door de opening en door de tunnelvormige gang. Stop voor de bocht naar links. Je hoort stemmen om die bocht. Snel storm naar voren en leg de Harmen neer, en wellicht komen er nu van achter je een paar Harmen die je toch gevolgd zijn. Kill ze allemaal snel voordat ze een alarmknop bereiken. Ga verder door deze tunnelgang en achterin door de deur en draai gelijk naar rechts en kill de Harm weer voordat ie die verdomde alarm knop kan indrukken. Je bent in een soort machine kamer die door een hek in de lengte richting in 2 delen is verdeelt, even voorbij die alarmknop staan er een paar olievaten. Loop helemaal naar rechts achterin en dan rechts door de deur, trap op en boven aan de trap BLIJF JE WACHTEN GA NIET DE HOEK OM. Je hoort om deze hoek een gesprek. DIT GESPREK MOET JE HELEMAAL AFLUISTEREN. Het gaat over een Anti-gif en dan over het lanceren van een raket naar het Spasme Station. De volgende lancering vindt vanmiddag al plaats. Als het gesprek ten einde is, snel omdraaien, trap weer af en ga in de machine kamer je verbergen achter die olievaten en wacht hier op de wetenschapper die de trap af komt en als hij in je zicht is KILL voordat ie de alarm knop kan bereiken. Dan de trap weer op en gluur de hoek om. Wacht tot de volgende wetenschapper tot bij de groene kratten is en KILL hem dan. Wacht hier achter de groene kratten. Deze gang mond uit op een binnenplaats en daar loopt een Harm en achterin op een balkon loopt ook een Harm. Je dient ze te Sniperen en wel snel achterelkaar zodat die Harm boven op dat balkon niet links in een kantoortje de alarm knop kan bereiken. Vanaf je positie bij de groene kratten kun je ze beide te pakken nemen met de zoom functie van of je kruisboog, maar die herlaad zeer langzaam, of je Sniper geweer. Heb je ze te pakken ga dan die binnenplaats op en loop naar links achteren in de hoek en ga daar de ladder op, boven rechtsaf en volg het "balkon" naar achteren en ga dan het bovenkantoor in. Hier staat een RADIO. SCHIET DEZE NU NIET AAN DIGGELEN MAAR GEBRUIK DEZE RADIO. Cate maakt er dan, in een filmpje, contact mee met haar hoofdkwartier. Is dit gebeurd, ga weer naar buiten en volg het balkon terug naar de ladder, naar beneden en ga dan gelijk rechts onder de ladder de trap op en boven door de getunnelde gang, die gaat dan rechtsaf, in het volgende rechte deel zie je een paar olievaten staan, loop door en de gang gaat weer rechts af, weer een paar olievaten. Stop. De gang komt uit in een hele grote controle ruimte en je hoort al de stemmen van 2 wetenschappers. Ook zijn er in de ruimte 2 of 3 Harmen. Als je hoort dat het gesprek is afgelopen loop dan terug naar die eerste paar Olievaten en ga er je achter verschuilen. Één van de wetenschappers zal zo dadelijk door de gang komen en zodra je hem ziet KILL, loop dan weer door de gang maar selecteer ondertussen wel je AK snelvuurgeweer. Ren de controle ruimte in, gelijk naar links, kill de Wetenschapper, de Harm achterin rent weg de trap af, snel erachteraan en KILL hem en ook snel zijn maat beneden aan de trap VOORDAT DEZE een alarm knop kan bereiken. PHEWWWW. Is dit gebeurd ga dan hier beneden tegen over de linker trap door de gang/tunnel die naar links gaat aan het einde open je de deur met de knop en ga je er door. Links zie je een ruimte. Het is een omkleed ruimte voor de astronaut. Volg de gang om dit hok heen en ga dan er door de deur bij het bord naar binnen EN KILL HIER DIE ASTRONAUT IN HET RUIMTEPAK. EINDE LEVEL via een filmpje zie je hoe Cate in haar veroverde ruimtepak aan boord van de raket gaat en hiermee naar het vijandelijke RUIMTESTATION gaat. terug naar top

Missie 11: Low Earth Orbit:

Scène 1:Wel, Cate is op het H.A.R.M. Space Station aanbeland, ongewapend. Wen even aan het ietwat beperkte uitzicht door je vizier van je ruimtehelm en maak je voorlopig nog maar geen zorgen over de bewakers. Die doen voorlopig nog niks. Dat komt pas als je je eerste wapen hebt gevonden. Dan gaat het "feest" echt beginnen. Goed: Loop door de tunnel en ga rechtsaf de afrit af, rechtdoor door de ruimte met de ruimtepakken, links en open de deur d.m.v de witte lamp rechts ervan, ga door de deur, rechtdoor en je komt in GOLDENROD. Volg deze ronde gang naar links en blijf deze volgen tot je voor je een Paarse Bank ziet staan. Ga hier dan naar rechts, trap af, draai onder aan de trap naar links en ga door het tunneltje en je bent nu in de Pink Space Lounge. Pak hier van de bar de Security Card, ga dan de trap rechts op naar boven en pak naast de grote paarse bank een Intel Item op. Ga terug en dan door het tunneltje weer de bar uit, trap op naar de centrale ronde gang en volg deze weer (nu dus naar rechts). Als je komt bij een paars zitje in deze gang ga je links de gang in met de 4 telefoons, bij de 2e telefoon links pak je een Intel Item. Loop naar achteren naar de liftschacht, druk hier rechts op de knop en de lift komt naar beneden. Ga met deze lift omhoog, eruit, door de telefoongang en je komt dan in de ronde centrale gang van PERIWINKEL. Volg deze gang linksom en bij het 2e bord PERIWINKEL ga je links door die deur. Je bent nu in een blauwachtige ruimte met links en rechts en recht voor je laboratoriums. Ga door de deur recht voor je het Laserlab binnen en pak dan van de tafel het LASEER PISTOOL. SAVE. Van af nu krijg je te maken met de security guards in hun rode ruimtepakken. Draai je om en de deur gaat open en je kilt je eerste rode bewaker. Ga naar buiten en in het rechter lab vindt je een Code Breaker die je absoluut moet meenemen. Ook kun je hier nog een intel item vinden. Ga terug de centrale ronde gang in en volg deze weer verder tot aan een inham rechts waar in je een deur ziet welke wordt beschermt door een bewaker en een rood krachtveld. Kill de bewaker en gebruik dan de monitor rechts. Door je security card wordt nu dat krachtenveld opgeheven en gaat de deur open. Een schacht met daarin in het midden nog een schacht. Deze schacht is ZERO-G. Er is in deze schacht geen zwaartekracht, dus spring erin en "zwem" door de opening het middendeel in en "zwem" dan naar boven, door de deur en de schacht wordt nu Rood/Zwart, zwem helemaal naar boven en door de deur. Je bent in een dichte "koepel, Land hier op de bodem en ga door de deur, tunneltje door, volgende deur, je bent nu in RASPBERRY, kill de bewaker en ga nu, links of rechts, omhoog en boven draai je je snel om en Kill je die bewaker boven je, draai weer om en druk op de liftknop, ga op het platform staan en je gaat omhoog. Loop over de "brug" naar achteren en nu kun je links en rechts door een deur. Ga eerst door de rechter deur, gang en achterin rechts door de deur en in deze ruimte ga je links naar de achterwand en daar gebruik je je code breaker op dat keypad. Wacht tot de code breaker klaar is, pak hem dan weer mee en ga terug naar de centrale ruimte en ga dan hier rechtdoor door de andere deur. Einde gang links door de deur en hier gebruik je dan, in de rechter achterwand, je code breaker ook op dat keypad. Als deze klaar is weer mee nemen. Inmiddels gaat het alarm af en vanaf nu zwermt het van de bewakers. Terug naar de centrale ruimte, kill de 3 of 4 bewakers en ga over de brug weer naar dat liftje en er mee naar beneden. Terug naar de ZERO-G schacht open hier de vloer deur en daal door de schacht weer af naar PERIWINKEL en volg hier de gang terug naar de lift, onderweg alle bewakers killend. Ga met de lift terug naar GOLDENROD en volg de centrale ronde gang weer naar links tot aan de eerste afslag naar rechts (dat is nog VOOR je de Pink Lounge bereikt), ga deze gang in en aan het einde links de lift in en daal met deze lift verder naar beneden. Je komt uit bij een grote console met daarachter een grote ruimte. Dat is de Hydroponics Chartreuze Sector. Ga hier links van de console door de deur en volg het ijzerenpad naar de volgende ronde glazen schuifdeur, deze gaat open, gang door en dan rechts de grote ruimte met de plantenbakken in. Meteen rechts door de deur kun je dan in het lab een Intel Item vinden, ga links af in de grote plantenkamer door de opening (wel eerst de 2 bewakers killen), rechts af door de gang en in de volgende ruimte volg je het bord naar Umbilicus Secret Labs, dus naar rechts, gang door deur en je bent in een grote koepelvormige ruimte met bomen. Ga over de brug naar achteren en door de deur, ga rechtsaf, afrit af, loop naar achteren, links volg de gang door deur EN SAVE SAVE SAVE. Als je zo meteen de volgende deur open maakt dan zie je daarachter een lange doorzichtige TUNNEL die de 2 delen van het ruimtestation met elkaar verbindt. In de ruimte zie je ook een bende METEORIETEN en deze METEORIETEN staan op het punt deze verbindingsgang te vernietigen. Je hebt precies 20 seconden de tijd om door deze verbindingstunnel te rennen naar de overzijde en naar het einde van dit level. Helaas kun je dan niet meer saven en dat is echt jammer want het volgende level begint gelijk en dit level GAAT HELEMAAL OP TIJD. Je heb precies 5 MINUTEN om scène 2 te volbrengen..Dus open de deur en ren ren ren ren door de tunnel naar het einde van dit level.

Scène 2: Tja, dit wordt echt moeilijk, je krijgt 5 minuten om het einde van dit level te halen en de klok tikt al. Goed, recht door, deur, rechtdoor, rechtsaf naar beneden helemaal tussen de kratten door en dan linksaf, door deur, FILMPJE waarin je ziet dat in de gang voor je de ONTSNAPPINGS CAPSULES OPENGAAN. Ren door deze gang naar achteren en je komt in een lift, bedien hier links de knop en je zakt naar beneden. Je hebt nu nog ongeveer 4 minuten over. Uit lift ren door de gang, open deur en ga nu linksom of rechtsom naar achteren draai om en ga de midden koepel in en pak hier het ANTIDOTE van de tafel, snel omdraaien en terug naar de lift. GODVERDOMME, die klere lift stort in……..WAT NU, je hebt nog ongeveer 3 minuten, ga de lift schacht in en nu moet je via de balken en die schuine glazen balkjes helemaal naar boven klimmen naar de verdieping met de ONTSNAPPINGSCAPSULES en je hebt er nu nog ongeveer 2,5 minuten voor. Helaas zullen sommige van deze schachtbalken onder je gewicht ook nog eens afbreken en dan stort je naar beneden en ben je ook dood. Ik heb dit stuk tientallen malen geprobeerd maar mij is dit schacht klimmen niet gelukt. Ik ben gewoon niet snel genoeg met dat klimmen. Het is ook moeilijk. Ik heb gewoon vanaf het instorten van de lift op een gegeven moment maar de code mpmaphole gebruikt om dit deel over te slaan. Je mist dan de eindfilm van dit level maar Cate ontsnapt dan ook met het ANTIDOTE, alleen je ranking is dan AMATEUR. Mij kan dit niet schelen hoor, maar allicht vindt jij dat wel erg, wel dan moet je dit deel maar net zo lang blijven overdoen tot het je gelukt is om omhoog de lift schacht in te klimmen. EINDE LEVEL EN MISSIE. Briefing en ga daarna even oefenen met de sneeuwscooter. Trek dan lekker dikke warme kleding aan, oorbeschermers en handschoenen want we gaan naar de Alpen en het is winter. terug naar top

Missie 12: Alpine Intrigue:

Scène 1:Filmpje: Je mag in het eerste deel van dit level weer niet gezien worden en ook niet schieten. Je begint dit level staande boven de straat op een houten loopgang. Onder je is de Barones en ze gaat een ommetje maken door de straten en doet aan Window Shopping. Op gezette tijden foetert ze haar body guards uit. Je kunt gelijk eerst even helemaal naar rechts rennen om daar van de tafel een Intel Item te pakken, ren dan terug naar je begin positie. Je moet nu beginnen met over de omloop te lopen en dan de Barones volgen die onder je door de straten gaat, dus ga bij de tafel links, rechts het trapje af, linksaf, trapje op, rechts, over de straat, linksaf, rechtsaf en rechtsaf en STOP EN BUK achter de balustrade. Aan het einde gaat er hier een trap naar beneden. Daar staat een Bestelbus met 2 Harmen. Zo meteen verschijnt hier ook de Barones en die gaat dan rechts door de poort. Als de barones daar door is verdwenen dan WACHT jij hier boven achter de balustrade tot dat je ziet dat één van de 2 Harmen onder je VOOR DE 2e KEER onder je door verdwijnt, dan snel de trap af en verdwijn ook door de poort links en loop snel door deze ruimte naar achteren, eruit en linksaf. Geloof het of geloof het niet maar die 2e Harm die bij de bestelauto blijft staan ZAL JE NIET OPMERKEN. DE Barones staat inmiddels voor je op een kleine binnenplaats en je hoort haar iets zeggen over FANCY PANTS. Ze loop door naar rechts en verdwijnt. Wacht tot de Harm op de binnenplaats je niet kan zien en loop dan vooruit een stukje de binnen plaats op, voorbij die vrouw en ga dan gelijk, links over dat hek, BUKKEN en sluip nu naar rechts voorbij de deur en spring daar dan, nu rechts van je, weer over het hekje en ga dan gelijk links de houten trap op en volg deze naar boven en dan volg je deze boven looppad naar achteren en daar ga je links door de deur. Pak achterin van de bank een Intel Item, klim dan op de bank en open het raam erboven, spring uit het raam de steeg in en volg deze steeg naar links en achteraan naar links, trap af, en klim door het openstaande raam voor je. Je bent nu in een soort zolder, loop deze links door en dan rechts naar buiten, je bent weer op zo'n houten boven omloop. Ga links, rechts, rechtdoor, rechts de trap af, rechts en ga aan het eind even praten met die burger over het BIER DRINK FEEST, draai je dan om en ga achterin de hoek door de deur. Pak van de stelling de SCOOP voor je geweer en ga de trap af. Ga dan naar rechts de gelachkamer in en op één van de banken vindt je een Intel Item. SAVE. Ga door de voordeur, rechts, naar buiten, sluip naar de linker kant van de binnenplaats, dan naar de voormuur, en sluip nu snel maar stil LINKS DOOR DE UITGANG en dan LINKS de steeg in en achterin, waar die 2 burgers staan te praten ga je naar rechts en volg je deze gang, voorbij de kratten rechts en het hekwerk links wordt deze gang smaller en aan het eind ga je links door de deur naar binnen, door de volgende deur en je bent nu in de gelachkamer van de Inn. Goed vanaf nu red je het niet meer zonder te schieten. Dus trek een wapen en open de voordeur. Buiten zie je voor je een groene telefooncel maar ook 2 HARMPIEPELTJES. Knal ze neer en ga dan naar buiten en ga voorbij deze telefooncel, rechtdoor door het al openstaande hek en op de binnenplaats daar achter ga je dan LINKS het diepe portiek in en dit level is weer ten einde.

Scène 2: Filmpje: De Harmpjes hebben nu witte sneeuwpakken aan en je mag weer niet worden ontdekt door de verschillende camera's in dit level, wel mag je lekker de Harmpen killen. Loop vooruit en gluur rechts om de hoek. Wacht tot die 3 Harmen over de binnenplaats naar links achter die sneeuwhoop zijn verdwenen en ga dan nu ONMIDDELLIJK RECHTS om deze hoek via de binnentrap omhoog, boven links door de deur en dan in de linker kamer de Scoop pakken. Ga terug naar de eerste kamer en dan links door de deur, ga door deze slaapruimte en door de erachter liggende keuken. In de volgende slaapruimte spring je rechts door het geopende raam naar buiten en ga je je meteen verbergen achter de oranje kratten uit het zicht van de camera in de steeg links. Sluip nu voorzichtig naar achter de volgende stapel oranje kratten voor je en WACHT HIER geduldig op de Harm die zo meteen van links de hoek om komt, Kill en sluip dan zelf de linker hoek om, loop langs de gevel naar de volgende hoek en STOP je hoort een gesprekje. Er staan daar 2 Harmen onder een camera. Je mag niet worden gezien door die camera maar je moet links deze hoek om en dan rechts achter die kamer door de deur het gebouw in gaan. Wacht tot je hoort dat het gesprekje af is en dan zal één van die 2 Harmen weg lopen en dan het gebouw binnen gaan. Wacht tot je hoort dat die camera naar rechts is gedraaid, storm de hoek om knal die harm neer storm naar links en ga snel rechts door de deur, draai naar links en knal alle eventuele Harmen in de gang neer. Ten minste zo heb ik dit stuk gedaan en ik had hiermee ook alle andere Harmen in dit level gelijk uitgeschakeld op één na. In de eerste kamer hier kun je een Intel Item vinden. Ga dan door de gang naar en gelijk naar rechts. Een grote opslag loods, pas op rechts achter de kratten en aan de plafond balk een camera. Als deze je niet kan zien en niet staat gericht op die deur links achter bij de oranje kratten, ren dan daar naar toe en ga gelijk naar rechts achter die oranje kratten. Ga hier door de enkele grijze deur de garage in en pak, rechts van de stelling een Intel Item. Terug de loods in en open hier nu links die dubbele buiten deur. Ren vooruit naar dat huisje voor je en gluur dan links om de hoek naar die camera die links boven dat gebouw een deur bewaakt. Als deze je niet kan zien ren dan tot onder deze camera open snel de houten deur, naar binnen draai naar rechts en volg deze betegelde gang, kill de Harm in de achterruimte en gebruik hier op het keypad van de console, links, je Code breaker, ik hoop voor je dat je die tenminste nog bij je hebt, zoniet doe dan even de cheat: mpmimimi. Wacht tot deze klaar is en je hoort ergens een hek open gaan. Pak je code breaker weer op en ook een intel item en ga nu terug over de binnenplaats naar de opslag loods, loop die weer ongezien door en ga in de gang naar rechts, linksom voorbij de dubbele buiten deuren naar achterin. Links pak van de houten tafel de Granaten en ga links de kamer in, knal eventueel de slapende Harm neer en pak een Intel Item van het bureau, ga dan weer de gang in en ga nu door de dubbele buiten deuren. Voor je een lange steeg met daar achterin een NU geopend hek met een camera en ook boven je hoofd, boven deze deuren hangt een camera. Wel Ik ben gewoon op goed gelukt deze steeg door gerent naar achteren, door het geopende hek naar de gesloten deuren erachter, daar op de knop rechts gedrukt en deze deuren gingen open. Ga erdoor en het Level is ten einde.

Scène 3: Filmpje waarin Cate praat met haar contact persoon. Ga rechtdoor en steek de binnenplaats helemaal over, onder de overkapping door en daarachter ga je de stenen trap op naar die dubbele deuren. Draai meteen naar rechts en kill de Harm, draai om en trek je sniper en zoom in op rechtvooruit achterin want daar boven die schuurdeuren staan 2 Harmen je al te bevuren. Kill ze en ren dan naar die schuurdeuren die helaas op slot zijn. Draai je om en ga dan door de poort rechts naar de volgende binnenplaats, Hier zijn ook een paar Harmen te killen, ga rechts onder de galerij en loop dan hieronder naar achteren en ga daar door de al openstaande deur en dan de trappen op. Boven ga links naar buiten het balkon op en daar ga je dan door de deur, links, tussen de twee ramen. Je komt in een gang, je hoort stemmen, ga links naar achter in de hal, rechts de slaapzaal in en LEEF JE EENS LEKKER UIT, ik bedoel, uit pure lijfsbehoud kill je hier de 3 of 4 Harmmen. Je hebt gewoon geen keuze. Klim dan uit het al openstaande ruim op de richel daar buiten, draai rechts en loop over deze richel naar dat schuine afdakje en laat je dan via dit afdakje naar beneden glijden. Je kan ook gewoon uit het raam springen maar dan landt je nogal pijnlijk op de grond van deze binnenplaats en heb je niet veel Health meer over. Volg deze binnenplaats naar rechts en dan links de hoek om en SAVE. SLUIP nu naar de volgende hoek links en gluur om het hoekie. Shit. Twee wachttorens achter in deze binnenplaats met daartussen een hek, op de torens schijnwerpers en Harmen en ook op de grond was er een Harm. Wel Schiet eerst maar die schijnwerpers stuk en dan dien je al deze Harmen te killen. Is dat gebeurd loop dan naar dat hek tussen de torens, maar hier kun je niet verder. Ga nu naar het linker gedeelte van deze binnenplaats en voor de linker wachttoren vindt je door een rooster in de grond. SAVE SAVE SAVE SAVE. Ik leg het uit: Zo meteen open je dit rooster en spring je erdoor naar beneden, daar kom je in het water onder het ijs terecht, je zwemt onder het ijs door, knalt al zwemmend het slot van het hekwerk onder dit ijs en zwemt verder, je bent nu dan onder het ijs in een klein meer, zwem hier naar rechts achterin en ga hier door het wak weer het droge op. NU BEGINT DE KLOK TE LOPEN. Je hebt precies 5 minuten om Catie bij een lekker warm vuur te krijgen voordat ze de bevriezingsdood sterft. Volg het besneeuwde pad tussen de rotsen door, deze gaat eerst rechtdoor, dan linksaf, dan een bocht naar rechts en dan geloof ik nog een bocht wordt het pad smaller en zie ook een driehoekig rood bord staan, daarachter is een Harm en deze heeft een granaatwerper, snel SNIPE deze Harm en ren dan verder over het smalle pad met links van je een ravijn, je moet over een wrakke ijsboog heen die achter je in stort, en verder, verder en verder, na nog 1 of 2 bochten kom bij een punt waar links van het pad een heel diep ravijn is. Hier wordt het pad opeens steeds smaller en smaller en smaller. Druk je stijf rechts tegen de rotswand aan en schuur je langs deze rotswand een weg naar voren (de klok zal inmiddels nog ongeveer 3 minuten aangeven), ga zo, steeds tegen de rotswand aangedrukt, verder de bocht rechts volgen tot dat je uiteindelijk weer op het bredere pad komt, ren ren ren en ren verder en na nog wat bochten zie je opeens voor je van achter een sneeuwheuvel links ROOK omhoog kringelen, ren snel door en het pad wordt breder en breder en uiteindelijk kom je bij een houten huis en kan Katie zich binnen lekker warmen bij het vuur en haar kleren drogen, wat we overigens niet te zien krijgen. Einde level.

Scène 4: We gaan in dit level verder met de sneeuwscooter. Anders dan in dat moterfietslevel moet je nu wel met de sneeuwscooter verder gaan, althans het eerste deel van dit level. Al vrij gauw moet er over een diep en breed ravijn gesprongen worden en dat lukt alleen maar met de sneeuwscooter. Ben je eenmaal over dat ravijn dan zou je de scooter achter kunnen laten en te voet verdeer gaan maar dan wordt het echt een HEEEEEEELE LANGE WANDELING. Het voordeel is dan wel dat je dan veel eerder alle Harmsen op je verdere pad in de smiezen krijgt zodat je ze dan veel eerder kunt sniperen. Maar je moet dit zelf maar weten. Goed je bent nog in het huisje, open de kist op de grond naast de radio en pak er de Scoop uit, ga dan naar buiten en meteen naar links naar de sneeuwscooter bij die open houten schuur. Ga erop en rij nu naar achter deze schuur en ga dan de sneeuwhelling op en volg dan het sneeuwpad tussen de bergen door, na wat bochten linksom en rechtsom volgt dan al vrij snel de sprong over het ravijn. Je ziet dan opeens een kleine helling voor je op het pad, mik daarop met je scooter, geef vol gas en je "vliegt" over het ravijn die je overigens dan niet eens te zien krijgt. Aan de overzijde volg je nu alsmaar het pad tussen de bergen door en wees alert op Harmen op dit pad en Snipe ze op tijd. Na wat bochten zie je voor je een hoge houten brug met daarop een vrachtwagen en 3 of 4 Harmen. Snipe ze allemaal van een veilige afstand want sommige van die Harmen hebben granaatwerpers en één rake granaat is voldoende om dood te gaan. Zijn de Harmen uit de weg dan verder onder de brug door, door een korte tunnel, en verder het pad volgen, snipe een Harm en verder op om de volgende bocht nog 2 en na nog een paar bochten kom je bij wat bomen met een paar Harmen, snipe ze en ga verder, nog meer Harmen. Blijf alsmaar het pad tussen de bergen door volgen en na wat bochten en over open ruimtes gegaan te zijn zie je opeens voor je op de berghelling achter een pas een huisje staan met daar links naast een lamp. Ga nog wat dichterbij tot de ingang van de pas en zoom in op dat huis en knal een kogel in de olievaten voor dat huis. Een geweldige ontploffing volgt. Ga verder en links de bocht op. STOP een wachttoren rechts voor je op die helling. Snipe snel de Harm in deze toren en ga verder de bocht om en ga naar het hek. Las het slot eraf en ga dan door het hek en daar achter verder het pad tussen de bergen door volgen, deze neemt een bocht naar links en na nog wat bochten en een heel eind verder en nadat je ook nog over een ravijn bent gegaan kom je op een brede open ruimte waar ook links een pad omhoog gaat, achter in de verte zie dan al weer een paar Harmen, snipe ze en steek deze open ruimte helemaal over en ga dan verder het pad volgen en een heel eind verder zie je dan 2 koppies boven een glooiing in het pad uit steken. Kill deze 2 en ga verder over de glooiing, nog 2 Harmen die vanachter de bomen vandaan komen, kill ze en ga verder en na weer een paar bochten kom je bij een mijnenveld. Zet je zonnebril op en selecteer de Mijndetectie functie van dat ding en steek dan door het mijnenveld naar helemaal links achter naar de uitgang, zonnebril weer af pak je sniper geweer weer in je hand en ga verder en verder en verder tot je een spoorweg brug in de verte ziet die over jou pad heen gaat. 2 harmen op de grond en 3 of 4 Harmen op die brug. Snipe eerst die 2 op de grond en dan die 2 op de brug en ga dan verder onder de brug door en ga weer verder nog een heel eind verder via een boel bochten en open plekken tot je uiteindelijk terecht komt in een grote open plek met groene en oranje kratten met daarachter een hek. Verberg je achter de eerste stapel kratten en je hoort stemmen, sluip voorzichtig langs deze kratten naar voren, kijk om het hoekie naar het hek en snipe de 2 Harmen achter dat hek, loop dan naar de 2e stapel kratten en klim hier helemaal op naar boven, Spring dan over het hek en aan de andere zijde weer naar beneden, ga de tunnel in de rots in en volg deze en je komt in een grot met allemaal kratten en een vrachtwagen. Achterin deze vrachtauto ligt een Armor. Ga door de ze grot de volgende tunnel in en volg deze, kill onderweg nog een Harm en aan het eind 2 Harmen. Ga dan in de lift , verwissel je Sniper geweer voor de AK en druk op de knop. Boven de lift uit, maar ga niet meteen naar buiten maar blijf binnen en ga naar links de gag in loop naar achteren en in de slaapzaal kill je de Harmen, draai om, gang in, ga rechts de trap op en kill hierboven alle Harmen, ga de trap weer af en terug naar de lift en ga nu naar buiten, SCHIET SCHIET SCHIET de Harmen dood, links, voor je en ook in de wachttorens en ren dan recht vooruit naar de gondel van de kabelbaan en achter die gondel trek je aan de hendel en stap je de gondel binnen, De gondel zet zich in beweging. EINDE LEVEL en EINDE MISSIE 12. terug naar top

Missie 13: The Indomitable Cate Archer:

Scène 1: Cate is boven op de berg aangekomen en staat op een paar planken boven de machine kamer van de gondel, draai naar links loop over de planken, draai naar rechts en loop over de balk naar voeren naar die houten barak, ondertussen de Harm onder je killend. Loop door deze barak, pak van de stelling achterin een Intel Item en ga rechts door de deuropening en rechts door de gang, ga de ijzeren wenteltrap af naar beneden en ga verder door de gang. Je komt in een kamer met , rechts, een open haard en in het midden een houten tafel en achterin links en rechts een openstaande deur. De deur rechts gaat naar de badkamer/wc waar je misschien een Intel Item vindt. Ga door de linker deur en je bent nu bij de Gondel. Ga niet NAAR de gondel, maar loop rechtsaf om het grote tandwiel heen en ga dan achter in de hoek door die houten deur, loop daarachter linksom de kratten , trapje op en door de deur, kill gelijk de 2 Harmen en ga meteen links de kamer in. Achter de tafel klim je omhoog via de ladder, halverwege kun je als je je op de ladder omdraait even op de tussen verdieping springen voor een Intel Item links onder op de stelling, Klim helemaal naar boven en open dan het rooster/luik en spring omhoog om op de vliering te komen. Dit lijkt een Dead End. Maar nee hoor, in de hoek, rechts van het luik waar door je kwam, is er een kruipgat in de muur bij de vloer. Buk en kruip hierdoor, rechtsaf en val naar beneden, draai links en BUK weer. Je kijkt naar buiten en ziet onder je Harm en voor je een lang besneeuwd schuin afdak en daarachter zie je een besneeuwde helling omhoog gaan. Wel laat je op het afdak vallen, loop erover naar het eind en spring dan die helling op, loop naar boven en draai naar rechts en STOP. Je staat in een soort raam en voor je voeten is er een diepe ruimte met daar onderin een boel kratten, spring via de krat, links onder je naar beneden en op de vloer, pak een Intel Item en loop naar het hek. Pick met je Barette het slot en ga door het hek. Een gang met een rode loper, volg deze linksom en ga dan onmiddellijk naar rechts de kamer met de boekenkast in en kijk dan in deze kamer naar de doorgang rechts achterin. Je ziet daar, op de galerij, een blauwe Harm bij een elektra kastje staan, kill de Harm en ga naar dat kastje en trek dan aan de Hendel ernaast. Keer terug naar de gang en volg deze verder naar rechts, links , de stukende trap af en door onder links door de gang, hier neem je de eerste afslag naar links, gang, volg deze naar rechts en je komt in een zaal met bogen, kill de Harm en ga hier naar links en ga de lift in, trek aan de lifthendel en je gaat een heel eind omhoog. Boven steek je recht vooruit de gang met het rode tapijt op de vloer over en ga je trap af en onder volg je de gang deze gaat naar rechts en dan volg je deze ijzige gang rechtdoor naar buiten de binnenplaats op. Filmpje…….BOEM…Au….Catie wordt bewusteloos geslagen door Armstrong. Einde Level

Scène 2: Filmpje waarin Armstrong van de barones de opdracht krijgt om Cate te doden maar Armstrong weigert dit, SLA DEZE BEGIN FILM NIET OVER. Daag, als de barones en haar helpers weg zijn, Armstrong uit tot een knokpartij. Beledig steeds maar zijn mannelijkheid en uiteindelijk hapt hij toe en gaat hij met je op de vuist. Je bent dus met hem in een grote zaal en moet hem verslaan want dan laat hij je vrij. Denk erom, jij kunt Armstrong niet DODEN, maar hij kan jou dat wel met granaten. (tenminste toen ik dit spel de eerste keer speelde heb ik uiteraard de begin film van dit level uitgezien, en toen had Armstrong daarna geen granaten, alleen maar zijn vuisten, maar nu ik het spel nogmaals speel ten behoeve van deze walkthrough sla ik al die filmpjes zoveel mogelijk over en NU had Armstrong opeens wel granaten). In ieder geval dien je Armstrong te verslaan, Geef hem een knal en ren weg voor hij jou een knal geeft, je kunt proberen achter in deze zaal door de deuropening te gaan terug naar je cel. Daar kun je proberen op het bed te klimmen om dan Armstrong van boven af te raken met je vuisten. Het voordeel is dan dat HIJ jou dan niet kan raken. Hoe dan ook, WIN DIT GEVECHT en Armstrong laat je vrij en deserteert uit H.A.R.M.

Nadat je Armstrong hebt "overtuigd" van je vrouwelijke krachten, ben je dus vrij maar helaas ongewapend. Je eerste prioriteit is het dus om je spullen weer terug te vinden. Ga door de dubbele deuren, rechts en dan links door de hal met de doodskisten. Achter in deze hal vindt je bij de uitgang op de vloer een MUNT. Ga dan links door de hal met de glas in lood ramen en daar aan het einde door het "raam", rechts naar buiten de richel op, draai rechts, ren ren ren over deze richel, spring over het gat en ren verder en aan het einde spring door het raam naar binnen, sla gelijk die Harm knock out, die jou al deze tijd al onder vuur nam. Je hebt nu zijn pistool dus knal hem gelijk neer. Verzamel in deze ruimte al je spullen en je bent weer Actie gereed. Open rechts achter via de grendel het hek en ga erdoor, gang, links Kill de Harm en pak zijn AK, deze heb je nog hard nodig, loop naar achteren naar het raam en pak hier links een Intel Item op, ga dan iets terug en ga rechts de ruimte met die kratten in, kill eventueel nog een Harm pak ook zijn geweer en ga dan achter de kratten de ladder in het gat af. Beneden kom je in een grote ruimte welke door een hekwerk in tweeën wordt verdeeld, ga naar achteren en kruip door het gat in het gaas en door de plas naar achteren, ga links langs de kratten en pak dan eventueel bij het hek de Armor. Ga dan de Oprit op dan rechts door de houten deur en begin gelijk je AK af te vuren. ER zijn hier buiten 3 Harmen. 2 gelijk voor je en 1 voor je boven op een dak. Kill ze en nu zal ongetwijfeld het alarm af gaan, maar dat is niet erg, ga links naar de deur en las het slot stuk, open de deur, trap af, door gang en bij de trap omhoog ga je naar rechts de zolder op en hier loop je naar links achter naar die brandhout stapel en daarin activeer je dat stuk hout dat er uitsteekt. DE houtstapel schuift weg naar rechts en in de muur gaat er nu een lift open. Wel in de lift, Missie Update en je gaat naar beneden. Einde Level

Scène 3. Filmpje waarin je de barones slecht nieuws over jezelf hoort vertellen. OVER 10 MINUTEN ONTPLOFT CATE. Weet je nog dat we zagen hoe Cate in Hamburg in de nachtclub van Inge, nadat ze Goodman had gevonden, in het filmpje naar haar NEK greep. Wel het blijkt nu dat Inge haar toen een pijltje in haar nek heeft geschoten met als gevolg dat al deze tijd dus Catie ook een wandelende tijdbom is en zij gaat OVER 10 MINUTEN AF. De klok begint te lopen en je hebt precies 10 minuten om voor je zelf het tegen gif te vinden. SAVE GELIJK EEN GEWONE SAVE

Je bent nog aan het dalen met de lift, , en deze brengt je naar een hele grote loods. Aan de overzijde zie je een GELE IJZEREN trap omhoog gaan. Ren door de loods daar naar toe en maak onderweg korte metten met al die Harmen. Je hebt vreselijke haast dus geen tijd voor zoete broodjes. Ren die trap op en volg dan naar rechts de gehele boven loop rondom deze loods, voorbij de lift schacht en dan ga je door die grijze deur. In de gang erachter meteen naar links en in deze kamer naar rechts en dan de ladder af. Nog 7 minuten.. In de locker kamer waar je onderaan deze ladder terecht komt KUN je in het rechter kastje een Armor vinden. Ga door de deur en ren door de achterliggende gang helemaal naar het eind en trek onder het rennen vast je BELT BUCKLE. Aan het einde van deze gang ga je links door de ijzeren deur. Je komt in een korte gang en de deur achter je en voor je SLUITEN zich en de gang stroomt vol met GAS. Snel kijk omhoog en je ziet in het plafond twee haken, schiet je Belt Buckle erop af en je schiet omhoog, ren door de grijze deur, over het stukje ijzeren pad en aan het einde de ladder af (ik hoop dat je inmiddels de AK weer in je hand hebt want je moet wel even afrekenen met 2 Harmen. Onder aan de ladder naar recht en ga naar de achterzijde van die console en haal daar de hendel over. Je GAS probleem is nu opgelost. Je hebt nog ongeveer 5 Minuten te leven. Ga door de deur achterin, trap af en ga links de brede gang gang en REN NU HELEMAAL DOOR DEZE GANG NAAR HET EINDE, NEGEER ALLE AFSLAGEN, je passeert een groot rooster in de vloer waar wat stoom uitkomt en daarna nog een trap links, maar ren door naar het einde. Daar kom je bij een roodachtige trap naar onderen en ook een trap omhoog. Onderaan die roodachtige trap naar beneden staat een Wetenschapper voor een glazen wand. Onthoud deze en ga de trap OMHOOG op en volg de stenen looppad rechtsom, je komt in een roodachtige gang, volg deze en je gaat over een ijzeren looppad, ga hier naar rechts naar het einde en druk daar op de RODE knop. Je hebt nog ongeveer ANDERHALVE MINUUT TE LEVEN. Snel ren terug naar de grote gang en ga nu naar die wetenschapper beneden bij die glazen wand. Wacht hier tot je achter deze wand je TEGEN GIF van rechts ziet verschijnen en druk dan, rechts, op de deur knop. De glazen wand schuift open, naar binnen en pak je tegen gif op en je blijft leven. IK had nog 15 seconden over. Ik geloof dat ik hier wel allemaal goed neergeschreven heb, maar door de tijdsdruk kan het zijn dat ik hier en daar niet alles correct vertelt heb, sorry dan, maar je bent ook zo geconcentreert bezig om binnen die 10 minuten het einde te halen. Jezus wat hectisch was dat allemaal. Ga terug de trap op en ga links door de gang en dan gelijk rechts de trap op. Je komt in een grote laadhal. Kill de Harmen en ga dan naar links van deze hal door de doorgang de andere, kleinere hal binnen, loop hier naar de achtermuur voor je en in de vloer bij die stapel oranje kratten zit dan een luik. Schiet het slot stok, open luik en daal de ladder af en onder aan ga je links door de gang naar het einde. Einde level.

Scène 4: Filmpje: Ga een stukje door de gang en dan komt er van links uit een opening een Harm de gang in en die loopt van je weg. Knal hem toch maar neer. Ren naar het einde van de gang, ga hier rechts door de deur en knal die zielenpiet rechts achter in de hoek ook mar dood, een Harm is een Harm ook al heeft ie geen wapen (als je hem trouwens niet dood knalt dan slaat hij zo meteen je hersenpan stuk met die waterpomptang die hij in zijn hand heeft, dus …) Pak hier links achter uit de hoek een Indeel Item en ga terug naar de gang en nu rechts de ruimte in waar die Harm uitkwam, Kill zijn 2 maten en ga achterin rechts achterin de gang in en volg deze . rechts, links en ga door de grijze deur met de gekleurde stickers. Een lange grote hal met boven achter in een paar armen. Probeer ze van af de deur te sniperen en ren dan over dit ijzeren looppad naar achteren, rechtsom, buk, ga verder naar en door de volgende groene deur. Kill de 2 Harmen. Nu kun je even de trap op om daar boven in de ruimte links een Armor te pakken, mar als je die niet nodig hebt ga je maar gelijk LANGS de trap naar achteren, links, gang door. Links door de al openstaande deur en je bent dan in een ruimte met een paar groene kratten, ga hier links achter verder door de gang volg deze, trap op en links door de volgende groene deur met stickers. Je bent nu in het Treinstation, ga links en steek dan door de trein de rails over (in de trein kun je nog even een Armor pakken), ga aan de andere kant van de trein naar rechts, links, spring over het volgende spoor en ga de ijzeren trap op en volg deze ijzeren looppad naar achteren en ga daar door de deur en door de volgende deur, dan rechts door de ronde gang en volg deze door een tweetal deuren die vanzelf open gaan helemaal naar het einde en ook daar ga je door de deur die vanzelf open gaat. Stop en kijk even goed rondt. Je bent in een groot hoog gewelf en voor je zie je, onder je, een plaswater met een grijze loopbrug er over heen die leidt naar een deur achterin. Ga links en naar beneden naar het terras met de zitjes en daar gelijk rechtsom en naar beneden en ga voor de loopbrug staan en SAVE SAVE SAVE. Wat gaat er nu gebeuren. Wel je moet zo meteen over die loopbrug naar achteren rennen maar helaas je bereikt die deur voor je niet. Je wordt gestopt en de loopbrug is dan achter je in het water gestort. In dat water zwemt er dan een haai. Je moet je dan omdraaien en dan komt er , rechts van je in die inham in de rotsen, een Harm die op je gaat schieten, KILL de Harm en deze stort in het water en de Haai denkt, dat is een lekker hapje en begint het lijk op te vreten. Jij springt dan links in het water en zwemt snel onderwater helemaal naar rechts achterin en daar bij het platform naar boven en dan spring je het water uit op dat platform. Goed dit was de theorie, nu de praktische uitvoering en ik hoop dat je staande voor de loopbrug gesaved hebt,

Dus: Ren naar voren over de loopbrug en vlak voor het einde schiet er een stalen muur omhoog, je kan niet verder, draai om, schiet rechts die harm van de rots, haai gaat eten, spring links in het water en zwem naar helemaal rechts achterin, daar bij het platform boven water en spring dan uit het water op dit platform en dat allemaal voordat je zuurstof op is. Je kan trouwens ook best eerst proberen om die haai te killen hoor, kost je heel wat kogels en meneer haai is daarna pis- en pis nijdig en eet dan jou ook op.

Goed je bent dus nu op dat platform, trap op en door de deur, links, gang, volg de draaiingen van de gang en deze komt dan uit in een andere ronde gang. Ga hier eerst naar links en dan achterin door de deur en kill in de kantine met de twee tafels en de frisdrankenmachine de 2 Harmsen en wellicht vindt je op één van de tafels een Intel Item, zo niet dan zijn tenminste deze 2 Harmsen opgeruimd. DE gang weer in en volg deze verder naar links en bij de volgende deur links hoor je opeens achter die deur een sensueel gesprek, ga even hier binnen kijken en……lach lach, maar kill die Harm toch maar en nu je toch al zo moorddadig bezig bent, ook die geit maar. Op de stellingen hier vindt je een Code Breaker (als je deze nog niet hebt wel meenemen) en een Intel Item. DE gang weer in en nu helemaal naar links achterin, kill de twee Harmen bij de lift en ga dan met de lift een verdieping hogerop. Boven volg je de gang weer en je komt terecht in een kleine Lounge. Dit lijkt een Dead End. Maar ga naar achter de bar en trek hier aan de hendel van de biertap. Kijk, voor je rechts gaat er een geheime gang open, er verschijnen ook nu landkaarten aan de muren en boven de tafel een driedimensionale aardbol. Ga de lounge weer in en ga nu door de geheime gang en volg deze nu helemaal naar het eind (het is een flink eind) door de grotten en aan het einde kill je de 2 Harmen bij de deur links en ga je door die deur. Je bent in een kantoortje met links aan de muur een boel Baronesjes. Rechts een bureau met daarachter een stoel. Ga naar deze stoel en druk op de leuning ervan op de rode knop. Kijk, die baronesjes schuiven omhoog en er komt in de nis een safe tevoorschijn. Ga daar naar toe en gebruik je code breaker op het keypad en als de safe open is pak je er de NAMENLIJST uit, draai snel om en kill de Harmen die komen binnenstormen door de gang deur. Ga dan door de andere deur links en ren naar de al opstijgende helikopter……HELAAS Einde Level en Einde Missie 13. terug naar top

Missie 14: A Very Large Explosion:

Scène 1: Filmpje: DE SEALS komen eraan om je te helpen, nou ja....helpen...In dit level krijg je ook te maken met die meisjes in hun rode jurkjes die je al steeds in de tussenfilmpjes zag Kill in de keuken gelijk de 3 Harmen en ga dan links achter de gang in , rechts, gang en je komt in de grote eetzaal, reken hier af met de Harmen en ga dan naar de deur links achterin. Helaas, op slot. Open het rooster hier in de achterwand en kruip er door, ga naar links, links en open dan het volgende rooster. Schiet eerst even de 2 Harmen in de hal erachter neer en kruip er dan door. SAVE. Ga hier rechts door de grote deuren en je komt in een Grote hal met een rondom lopend bovenbalkon bereikbaar via een brede trap. Van links achter bovenop komt zo'n rood grietje aan gerent, kies je AK en begin op haar te vuren, zij komt via de trap naar beneden, ontwijk haar want ze kan ook granaten gooien. Pomp haar dan vol lood. Als ze dood is ga je de trap op, dan rechts en rechtdoor de smalle gang in, linksaf, en dan zijn de deuren achterin deze gang weer op slot. ER hangt hier een scheefhangend schilderijtje aan de muur, activeer dit schilderij en er gaat een geheime doorgang in de hoek open, ga hier door, links , open rooster, erdoor en je bent op een balkon. Achter op dit balkon vindt je dan de Bacalov. Draai om, ga de geheime gang weer in en volg deze nu naar het eind en open door het houten paneel dat een deur blijkt te zijn. Knal in de slaapkamer de 3 Harmen neer. DE deur in deze slaapkamer is op slot, dus kijk in de open haard en druk daar dan links op de rode knop. DE achterwand van de haard schuift open, BUK en kill snel de Harmen in de volgende slaapkamer, Kruip naar binnen en ga links van het bed in de achtermuur dat grote geheime paneel openen, ga er door en halverwege open je het rooster, kruip er door en je bent in een grote, lange soort bibliotheek zaal, schakel hier alle oppositie snel uit en ren dan helemaal naar achteren en ga daar rechts door die ENKELE DEUR. Volg de gang naar links, en dan voorbij de liftschacht weer naar links en je eindigt op een balkonnetje boven een grote hal. Hier kun je een Armor pakken. Onder je in de hal staat al een SEAL op je te wachten, dus terug door de smalle gang naar die liftschacht. Trek hier aan de hendel en het liftje komt omhoog, open het hekje en ga op het liftje en trek weer aan dezelfde hendel. Je zakt naar beneden, liftje af, loop rechtdoor, ga rechts en naar die wachtende SEAL. FILMPJE. De SEAL vertelt je om naar de centrale binnenplaats te gaan waar een Helikopter op je wacht om je op te pikken en dat je snel moet wezen omdat de hele bende hier straks de lucht in zal vliegen. Hierna ga je deze SEAL even helpen de 4 of 5 Harmen uit te schakelen buiten. Helaas stond bij mij deze meneer SEAL steeds hinderlijk in de weg dus SEAL heeft dit niet overleeft, ik wel. Ga dan buiten naar links en volg de weg langs de muur, rechts, trapje op, links en je staat voor een smalle binnenplaats. Voor je komen 2 Harmen op je toe, kill maar helemaal achterin, hoog bij die schijnwerper staat nog een Harm granaten naar je te gooien, probeer deze Harm te sniperen want anders overleef je je ren over deze binnenplaats niet. Ren naar voren, trapje op en draai gelijk naar rechts en je staat voor het grote hek, druk hier rechts op de knop, hek gaat open en jij rent dan erdoor, oprit op en achterin open je die grote houten poort, er door en snel kill de Harmen. Ga dan links door de deur, rechts, links, rechts en rechts. Je komt bij een houten deur en daarachter hoor je zo'n rood grietje iets mompelen. Of die griet komt door de deur gestormd met vlammende granaten, OF jij opent die deur. Hoe dan ook pomp haar vol lood. Ga daarna nog niet meteen door deze deur naar buiten maar kies nu eerst je Bacalov of je granaat werper, ga dan door deze deur, draai links en vanaf een balkon aan de overzijde van de binnenplaats wordt je bekogeld met granaten door het 3e grietje, wel wat zij kan kan jij ook dus pomp er een paar granaten op af, maar wel snel en nauwkeurig. Als zij dood is merk jij toch wel iets vreemd op. ZOU HIER NU GEEN HELIKOPTER OP JE STAAN TE WACHTEN?. Wel die is er niet. Ren naar voren de binnenplaats op en ga dan naar links achter onder die schuin omhoog gaande balk door, draai dan om en loop over deze balk omhoog, aan het einde ervan spring je op het besneeuwde schuine afdak en hierover loop je helemaal rond naar rechts achterin . Daar draai je naar links en ga je via de instorting naar beneden de steeg in en dit level is ten einde.

Scène 2: Filmpje. De SEALS trekken zich in hun heli's terug. Hela....zijn ze niet iets vergeten, jawel...JOU!!!!

Goed ren naar voren naar de GONDEL, maar in de gondel ruimte ga eerst naar links en kill de drie Harmen, dan weer naar de Gondel en trek daar aan de Hendel, ga de gondel in en je gaat op je Gondelvaart. Het is goed als je nu de AK in je hand houdt met veel ammo want tijdens je Gondel reis krijg je te maken met…..HELIKOPTERS….JAWEL HELIKOPTERS. ER komen er één voor één een stuk of 5 het je lastig maken. Probeer steeds eerst de schutter in de Heli's uit te schakelen en mik ook op de rotors, om ze te laten ontploffen. Dit was leuk werk. Als je hier door heen komt dan zie je een Filmpje. Na dit filmpje hang jij stil in de Gondel hoog boven de grond. Loop naar de linker uitgang, maar pas op dat je niet naar buiten valt. Kijk voorzichtig naar buiten en naar rechts langs de gondel. Je ziet 2 van de Palen waaraan de kabels van de gondelbaan hangen. Op elke paal zie je een haak. Pak je Belt Buckle en mik op één van deze haken en ge wordt de gondel uit getrokken. FILMPJE met VOLKOV. Hierna sta jij in een soort ijsgrot, voor je aan de overzijde staat Volkov je onder vuur te nemen met zijn AK. Jij hebt geen wapen, achter je zie je in een soort Iglo wel een Armor liggen die zou je eerst even kunnen pakken en REN dan naar rechts langs deze "iglo" (je kunt ook naar links rennen en daar de richel omhoog rennen maar het probleem is dan dat die richel zeer snel onder je gewicht afbreekt dus moet je een serie zeer moeilijke sprongen doen om uiteindelijk boven bij je wapen te komen en al die tijd lig je onder Volkovs vuur) en aan het einde kijk je naar je voeten en zie je onder je een richel, spring hier op en ren over de richel naar rechts achter omhoog, klim dan rechts een aantal malen omhoog en dan nog links omhoog, en je bent op het "dak" van die iglo, ren dan hier boven helemaal naar de linker zijde en daar ligt je wapen en ook een armor. Volkov neemt je nog steeds van de overzijde onder vuur, dus begin ook op hem te schieten, hij verschuilt zich steeds achter een ijsbergje maar komt ook steeds weer te voorschijn, eerst steeds links maar opeens verschijnt ie er aan de rechterzijde van. Neem hem onder vuur en Volkof zal naar voren lopen, NEEM HEM ONDER VUUR en Volkof stort opeens de diepte in. EINDE MISSIE 14 terug naar top

Missie 15: Such is the Nature of Revenge:

Scène 1 Filmpje waarin we zien dat Cate contact opneemt met het U.N.I.T.Y hoofdkwartier. Hierna staat ze voor de Barones die haar onder schot houdt. Zodra je weer controle hebt pomp je een paar kogels in het hoofd van de Barones. Filmpje en voor jou begint nu een race tegen de klok. Je hebt ongeveer 1,5 minuten om 11 burgers hier in de straten te zoeken en ze van de straat te bonjouren. Het probleem hierbij is dat jij ALLEEN de burgers kunt aanspreken ALS JE GEEN WAPEN IN JE HAND HEBT, terwijl jij wel op je ren door de straten door Harmen wordt beschoten, en nogmaals je hebt maar 2 minuten de tijd om 11 burgers te vinden en ze naar binnen te sturen voordat de grote ontploffing zal plaatsvinden.

Goed, ik heb zo gedaan, allereerst heb ik mijn wapen gelijk maar opgeborgen en heb me niet bekommerd om de Harmen die op me schieten tijdens mijn 1,5 minuten ren door de straten. Ik heb het net gered met mijn gezondheid en ook met de tijd. Ik had zelfs nog 3 seconden over.

Hier is het dan en met "aanklikken" bedoel ik dan je actietoets gebruiken

Je staat dus voor de rondtollende Barones, ren naar links en klik de Man in Blauw in de hoek aan 1. Ga naar rechts en klik de vrouw in blauw aan 2. Rechtdoor door de smalle doorgang en naar de straat, ga links en klik de vrouw in geel (bij dat spandoek van het Oktoberfeest) aan 3 Ga de binnenplaats op en klik daar in de hoek de man aan 4. Draai om, binnenplaats weer uit en ga naar rechts en dan rechts de hoek om en klik de vrouw daar aan 5. Draai om en ga rechtdoor door de tunnel en dan links, oprit op en achteraan snel de deuren openen en er door. Op de straat zie je dan links 2 andere burgers, maar wacht, ga eerst naar rechts en dan daar achterin de trap op en klik die man daar aan 6. Draai om en ren naar die 2 op de straat 7 en 8. Ga links door de smalle doorgang naar een ton, ga dan rechts en dan om de kratten heen en dan de straat op klik de vent voor je aan 9. Ren door deze straat naar links en klik dan de 2 laatste burgers aan 10 en 11. Filmpje de ontploffing volgt maar iedereen is veilig. Einde Level

Briefing en je begint aan het allerlaatste level van dit spel . terug naar top

Scène 2:Cate is op een kerkhof om de laatste eer te bewijzen aan Bruno. Plotseling is daar GOODMAN, die was toch dood? Het blijkt dat al de tijd Goodman in werkelijkheid in dienst van H.A.R.M. was. Wel Goodman rent weg en verschuilt zich steeds achter de grafzerken terwijl hij Cyaankali kogels op Catie afschiet. Het is een goed idee om nu het ANTITOXIN bij je te hebben, heb je dit niet er staat een flesje recht voor in het midden van het kerkhof, wel het is vrij simpel KILL GOODMAN. Ren achter hem aan, ontwijk zijn kogels en pomp hem vol lood. Het is niet zo moeilijk, maar ik heb hier toch maar de code mpmimimi gedaan om de AK te hebben, dat schiet toch wat sneller en heftiger. Als je Goodman eenmaal goed hebt geraakt begint de EINDFILM. Smith verschijnt en knalt Goodman nu echt dood en deze verdwijnt in het al gedolven graf. Smith blijkt dus de HOOFDHARM te zijn en wil nu met Cate afrekenen maar dan verschijnt plots de grote baas van U.N.I.T.Y en deze knalt Smith neer. Plots verschijnt ook BRUNO, die is dus niet dood gegaan in missie 1. Bruno en de baas leggen vervolgens alles aan Cate uit en het spel is afgelopen. BLIJF VOORAL ZITTEN EN ZIT EVEN DOOR DE CREDITS HEEN WANT NA DE CREDITS KOMT ER NOG EEN EINDFILMPJE WAARIN JE ZIET DAT ALLES TOCH MISSCHIEN NOG ANDERS IS en waarna jij je eigen conclusies terug naar top

THE END

Louis Koot: E-mail: mfl.koot@hetnet.nl

de Louis Walkthrough Site op: http://home.hetnet.nl/~koo1


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Free Web Hosting