29-09-2008

Nikopol: Secrets of the Immortals

Nikopol: Parijs, 2023. Een dictator heeft in Frankrijk de absolute macht. Parijs is opgedeeld in twee gedeeltes: een rijk deel, en een arm deel. Je kruipt in de huid van Alcide Nikopol, een 'held' die op zoek gaat naar zijn verdwenen vader en raakt verstrikt in een web van anarchie, politieke intriges, leugens en geheimen. Zodoende kom je vast te zitten in twee werelden: één van anarchie en één van de Immortals. Wie zijn de Onsterfelijke en wat willen ze bereiken? En hoe is zijn vader daarbij betrokken? Zijn vader bevindt zich mogelijk in de kelders van Parijs... Het spel is geïnspireerd door de graphic novels van Enki Bilal.

Download Demo - 354 mb

Hoofdstuk 1

Appartement

Na de intro ben je in je appartement. Pak de ketting van het venster en verlaat de slaapkamer, door de linker deur. Loop naar de badkamer. Luister naar het bericht op het antwoordapparaat. Ga naar de ingangshal. Pak onder de voordeur de brief en lees de brief van Gorgon. Draai je om en zie een buis in de hoek, die je nog niet meenemen kan. Ga links naar het woongedeelte. Pak uit de muurkast een filmrol. Trek links van de filmrollenkast, boven aan het plafond het projectorscherm naar beneden. Lees alle krantenknipsel op het salontafeltje. Ga achter in de woonkamer naar de projector. Open de bovenste filmrolklep en plaats de filmrol in de projector. Sluit de filmrolklep. Ga achter in de slaapkamer het atelier in. Pak links in de hoek, bij het stenen hoofd de hamer en een witte canvasdoek. Pak bij de portretschilderijen de schildersezel en een schildergereidoos met daarin verftubes en penselen. Ga terug naar de projector. Je plaats automatisch de schildersezel in de woonkamer. Plaats het canvasdoek op de schildersezel. Zet de de projector aan. Zie de film. Draai na de film de projector op de schildersezel. Gebruik het schildergerei op het doek en kopieer het portret van je vader op het doek. Ben je erin geslaagd, komt het automatisch in de inventaris.

We verlaten het huis door de voordeur. Een politiemonster komt de trap opgelopen. Nu moet je snel zijn. Pak de buis in de hoek en vergrendel de voordeur met de buis. Loop naar de slaapkamer. Sluit de deur. Vergrendel de slaapkamerdeur met de ketting. Pak een wierookstaaf van de vloer voor het venster en de aansteker. Leg de wierookstaaf in het apparaat op de grond naast de wierookstaven. Steek het aan met de aansteker. Ga naar het atelier. Verplaats het heftoestel, rechts van het stenen hoofd naar de kast met de rotsblok. Druk op de knop van het heftoestel om de rotsblok in de kast op te heffen. Duw het heftoestel terug. Verwijder de ketting van de slaapkamer deur. Ga terug naar het atelier. Duw de kast voor de slaapkameropening. Duw het heftoestel naar de kast. Druk op de knop van het heftoestel om de rotsblok terug op de kast te plaatsen. Je kan nu via de atelierdeur terug naar de woonkamer. Sluit de slaapkamerdeur en gebruik de ketting om de slaapkamerdeur te vergrendelen. Je hebt nu geen last meer van het monster, want die heb je ingesloten. Ga naar de ingestorte ingangshal.  Verwijder wat los puin op de vloer. Pak de rotsblok en leg de rotsblok op de schoongemaakte plek. Pak een lat en gebruik de lat op de rotsblok om het als stutpaal te gebruiken. Gebruik de hamer op de voordeur. Verlaat nu het appartement. Het trappenhuis is ingestort.  Zie links een ingemetseld stenenvenster. Gebruik de hamer op de stenen en sla op de juiste stenen. Klim door het gat en via de regenpijp klim je naar beneden. Op straat neem je een vliegtaxi en is ook meteen het einde van de demo.

 

Hoofdstuk 2

 

Begraafplaats

Je gaat naar een crematorium/begraafplaats. Praat met Gorgon. Hij geeft je een ritueel handleiding document en wat informatie. Lees de krantenknipsel, in de kast achter de man. Ga links. Zie rechts een urnenautomaat en links daarvan een collectebus tegen de muur. Als je de collectebus probeert te openen, ziet Gorgon je door een bewakingspiegel die aan het plafond hangt. Pak een kei van de vloer en gooi de kei tegen de spiegel. Open de collectebus en pak er 3 munten uit. Gebruik een munt in de urnenautomaat. Klik op de groene pijlen en zie boven op de automaat de namen. Selecteer met de omhoog/omlaag pijl  het derde rondevak van boven. Selecteer met de links/rechts pijl dan de naam van onze moeder - is in het document: Clemence Morganidon -3. Druk op de rechthoekige knop. Pak de urn en 2 munten. Draai je om en ga verder naar achteren. Hier is een altaar. Pak de kruissleutel. Ga rechts. Hier worden we in de gaten gehouden, door een bewakingcamera boven de deur. Ga links naar de planken met dozen. Zie rechtsonder een metalen lat en een ventilatierooster. Gebruik de kruissleutel op de metalen lat en verwijder dan het rooster.

 

Stap door de opening en je komt in de koelcel. Ga verder de koelcel door en links de nis in. Draai naar rechts. Gebruik de kruissleutel op de metalenplaat, zet de metalenplaat opzij en draai aan het rode wiel. Open links van het wiel de deur. Pak met de beitel een brokje zout. Verlaat de koelcel en ga links door de deur. Deze ritueelkamer wordt verlicht door 4 zwak brandende kaarsen. Draai rechts naar het donker gedeelte. Gebruik de aansteker en klik op de lichtschakelaar. Pak het krijtje van de grond. Voor de vier kaarsen zijn 9 lege tegel vakken. Rechts staan 3 en links 2 tegels met een symbool. Bestudeer het ritueel document in de inventaris. Volgens deze instructies moeten we de symbooltegels en voorwerpen uit de inventaris op de juiste lege vakken plaatsen. Gebruik daarna het krijtje op de wanddeuren en selecteer het juiste icoon voor die deur. Deze wordt dan automatisch op de deur overgebracht! Ten slotte plaats je dan het portret van je vader in het midden. Noteer alle symbolen en positie van de wand, vloer en plafond.

 

 

Vloer

Kaarsen

 

R:Sleuteltegel

S:2 Munten

T:Torentegel

U:Kroontegel

V:Urn

W:Klompje Zout

X:Weegschaal

Y:Kruissleutel

(Black cross)

Z:Zwaardtegel

 

Wand

 

M:Mijter

Portret

N:Wiel

L:Schedel

(crane)

 

O:Hangman

K:Hoorn

 

P:Beker

J:Slang

 

Q:Boom

 

Plafond

 

G:Maan

H:Zon

I:Spiraal

D:Ster

E:Leeg

F:PI

A:Ring

B:Prisma

C:Aarde

 

Heb je dit goed gedaan, sluit de deur en zijn we gevangen! Onderzoek het slot en we ontdekken dat er een sleutel in het slot steekt. Pak de kruissleutel. Gebruik de kruissleutel aan de onderkant van de deur om de deur iets op te heffen. Schuif het document onder de deur. Gebruik de beitel in het slot en pak dan de sleutelbos op het document. Open de deur met de sleutelbos en ga terug naar Gorgon.

Hij is verdwenen. De rolluikdeur is gesloten. Draai naar links. Gebruik de sleutelbos op het hangslot en ga de kamer van Gorgon binnen. Zie een foto van je vader op het bureau. Pak de foto van de muur en een code lijst van het bureau. Lees ook het boek op het bureau - "The Order of the Great Evangelicalal Return". Onderzoek de boekenplank boven het bed. Pak het decoding diagram  document dat tussen de boeken steekt. Onder het bed ligt een koffer, die je op het bed legt. Open de koffer en lees een brief. Ga terug naar de ritueelkamer. Gebruik de sleutelbos in het slot onder de lichtschakelaar om blauw licht te krijgen. Draai naar links en leg het decoding diagram document op de katheder. Ontcijfer de Franstalige code. Klik op het middelste document en een toetsenbord wordt zichtbaar. De letters corresponderen met de tegelsymbolen en voorwerpen. Ga over de namenlijst en op het schrijfblad lichten de plaatsen op waar de letter(s) ingevuld worden. Bv- De sleutel (key op de lijst) ligt linksboven op de vloer en is op de plattegrondmap een R. Klik op die regel en klik op de R van het toetsenbord. Zoek zo ook de andere letters. Heb je dit goed gedaan verlaat je de kamer.

 

 

 

Ontmoet Anubis, de God van de goden. Hij vertelt veel over je vader en geeft je een Ankh kruis. Het kruis beschermt Alcide van Horus. Je vader is bij hem in Parijs en Horus heeft plannen om chaos te veroorzaken. Je moet hen stoppen. Dan verdwijnt hij en verschijnt de politie. Weer moet je vluchten. Als je de foto bekijkt in de inventaris zie je dat er nog een deur van een slagerij ergens in de koelcel moet zijn. Ga dus de koelcel in. Loop naar rechts. Klik op de muur/deur en we ontsnappen uit het crematorium. We slenteren in de nacht door de straten en belanden zo in het volgende hoofdstuk.

Hoofdstuk 3

 

Grenspatrouille

Van de bewaker mogen we niet verder. Draai naar links. Pak de ijzeren staaf en ga via de trap naar onderen. Hier is een gesloten poort. Zie linksonder een metalenplaat. Gebruik de ijzeren staaf op de metalenplaat, tot het op de grond valt. Gebruik dan de beitel in de opening en de poort schuift open. Ga verder naar beneden. Dit is het oude metrostation van Montparnasse. Rechts kan je niet verder, dus gaan we links. Draai daar naar links en open de deurtjes van een schakelkast. Bekijk het in close-up. We moeten de trein op spoor B naar spoor A loodsen. Zie de rails van A en B. Ga uit de close-up. Kijk rechts naar de monitor.  We moeten de trein op spoor B activeren.  Klik op de knop van "line B" en "console", zodat deze 2 lichtjes branden. Ga terug naar het schakelbord. Druk op knop "B" en draai de witte knop naar "B". De trein verlaat het station - zie je boven op de monitoren. Terug naar de groene monitor en druk op "Swich" en "console". Draai op het schakelbord de knop naar "A". Op de monitor druk je op "A" en "console". Druk op het schakelbord op knop "A". De trein komt het station ingereden. Ga uit de close-up en zie dat de trein de andere trein ramt en een doorgang in de tunnel maakt. Ga de tunnel in.

 

Draai voor de trein naar rechts en zie een ingeschoven ladder. Pak een steen van de grond en gooi de steen tegen de ladder, om de ladder te laten zakken. Klim dan via de ladder naar boven. Je komt achter de bewaker. Rechts hangt een plattegrond en een aanplakbiljet van je vader. Pak het mes van het bureau. Trek de stekker uit het stopcontact. Gebruik het mes op de stroomkabel en steek de stekker terug in het stopcontact. Pak het uiteinde van de doorgesneden stroomkabel. Gebruik de kabel op de bewaker om hem een elektrische schok te geven. Sleep de bewaker om de hoek. Doorzoek hem en krijg zijn magneetkaart. Ga aan de overkant van de straat, naar een lasersysteem apparaat. Open linksboven een klein deurtje en zie 2 kabels. Klik op de kabels en verwissel ze van positie. Schuif de magneetkaart in het slot rechts van de monitor. Klik op de monitor. Op het hexagoon figuur kan je de laserstralen omleiden. Rechtsboven selecteer je code 2 (magneetkaart heeft code 1. Volgens de map heeft de Montparnasse deur, code 2). Maak dan de vorm van code 2 in het hexagoon figuur, om de laserstraal om te leiden. Als je dat goed gedaan hebt geeft het OK.

Ga terug naar de overkant. Klik op de groene knop van de omroepinstallatie. Een bewaker komt en wordt door de laserstraal gegrild. Onderzoek hem en krijg een sleutel. Gebruik de sleutel op de metalenkast naast het bureau en pak het geweer uit de kast. Schiet met het geweer de bewaker in de toren neer. Ga terug naar de overkant. Schiet nu de bewaker in de andere toren neer. Gebruik het paneel, linksonder op het lasersysteem apparaat. Druk op de 2 rode knopen en schuif de 3 schuifknoppen naar beneden. Nu kan je rechts naar de parkeerplaats.

 

Links is een ander schakelkast. Open de kast. Schakel het uit en dan moet je snel de twee rechtse kabels (luidspreker) en de linker groene kabel los maken, voordat het alarm afgaat. Verberg je dan achter de auto's en zie de bewaker voorij lopen. Loop snel naar de linker overkant van de weg (als de bewaker naar de rechterkant loopt). Gebruik de magneetkaart in de kaartlezer en ga de deur door. Buiten ben je getuige van een raket aanval.

 

 

Hoofdstuk 4

Montparnesse Toren

Praat met de bewaker - we mogen de toren niet in. Hij zegt dat de oude Nikopol op de 50ste verdieping zit. Loop terug en rechts door de poort. Zie rechts een grote gesloten kist op de grond. Zie achter de bewaker staan. Wacht tot hij zijn ronde gaat lopen. Ga dan door de poort, draai naar links, pak de sleutel en ga terug naar de kist.  Open de kist met de sleutel en kruip in de kist. De kist wordt verplaatst. Zodra je geen stemmen meer hoort probeer je de kist uit de stappen, maar is van de buitenkant afgesloten. Gebruik de aansteker. Zie het slotmechanische. Gebruik de kruissleutel in het vierkante gat om de plaat te verwijderen. Gebruik de beitel rechtsboven op het rode gat. De beitel breekt. Klik op het tussenstuk dat de 2 koperen deeltjes samenhoudt. Gebruik het mes tussen de veer en rechtse koperen plaat.  Druk de plaat omhoog door onder op de plaat te klikken. Pak het mes terug. Gebruik het mes op de horizontale veer en druk de linker plaat omhoog. Nu kan je de kist verlaten. Je kan het spel niet opslaan, voordat je in de opslagruimte bent.

Je bent buiten op de 50ste verdieping. Zie achter de deur een bewaker. Als de bewaker zijn ronde gaat lopen, druk je op de rode knop om de deur te openen en stap naar binnen. De bewaker komt terug en ga dus snel terug naar buiten. Links is een ventilatiesysteem. Open het rooster. Draai de rode knop naar rechts en de ventilator begint de buitenlucht aan te zuigen. Zie op de plank 4 flessen staan. Pak van de bovenplank de rechtse witte fles en giet de vloeistof in de groene kom. Van de onderplank pak je de blauwe fles en giet de vloeistof ook in de groene kom. Houd de kom voor de ventilator en de bewaker zal bewusteloos geraken door de damp. Ga de toren in, trek de bewaker de controlekamer in en sluit de deur. Je pakt automatisch zijn injectienaald pistool (Hypodermic). Klik op de middelste bewakingsmonitor. Je ziet en hoort een conversatie tussen je vader en Horus. Klik op de rechtse monitor. Lees alle e-mails. Druk op de rode knop, aan de rechterzijde van het bureau. Verlaat de controleruimte.

Let op de fluitende bewaker. Ga naar de tegenoverliggende ruimte. Je bent in de opslagruimte. Ga rechtsachter door de opening. Hier zien we een vreemd ruimtewezen (kwal), dat de noodtrap naar beneden blokkeert. Gebruik de trap om naar boven te gaan. Hier eet een monster van de kwal. De ineengevouwen karntonnendozen die bij hem op de grond liggen kunnen we niet pakken. Ga voorzichtig naar achteren. Draai je om. Schiet met het pistool uit deze positie op de kwal organen en het monster valt in slaap. Pak de karntonnendozen. Ga rechtsachter naar de andere ruimte. Links is ook een monster. Het  kastje op wieltjes kunnen we gebruiken. Ga terug naar de eerste ruimte. Draai naar de opening. Leg de karntonnendozen en het document op de kwal organen en steek het aan met de aansteker. Ga terug, pak het kastje op wielentjes en gebruik het kastje op het monster. Het rolt naar het monster en geeft ons een vrije doorgang. Pak daar de hamer van de grond. Gebruik de hamer op de stenenmuur en ga naar beneden.

Ga rechtdoor en je komt in de cel  van je vader. De cel is leeg is, maar we kunnen pa vanuit het venster zien staan. De celdeur sluit en we zitten gevangen. De bewakers slaan op de deur. Pak het glas. Vul het glas met water en gooi het water op het deurpaneel. Pak een laken en zwarte veer van het bed. Smijt de kruk door het venster. Pak met het laken een glasscherf. Je wikkelt het laken om het glasscherf om er een soort mes van te maken. Snij met het mes de kabel onder de wastafel los - links en rechtsonder van de wastafel. Bind de kabel aan de jashaak en klim via de kabel naar beneden. Beneden spring je in de kofferbak van een space car, die naar het Élysée vliegt. Je betreedt het paleis via een ventilatorrooster.


Hoofdstuk 5

Élysée

 

Kamer 4

Klik op het blauwe scherm en zie een plattegrond. Je bent op 4. XB2 is in 9 en je vader in 10. Zie links van de monitor de deur van de wapenkamer: (5 - Armory). Het heeft code 8. Open de deur aan de rechterzijde.

 

Kamer 3

Luister naar een bericht en ga rechtsachter naar de volgende kamer. Ga door het gat in de muur.

 

Trappenhuis  2

Ga in het trappenhuis rechtsachter verder en links naar de lobby.

 

Lobby 1

Zie de bewakers. Ga naar de linkerzijde. Pak de ijzeren staaf. Je hoort iemand komen. Verberg je in de kast. Verlaat dan de kast als alles rustig is en ga de tegenover liggende kamer binnen.

 

Kamer 6

Ga via de andere deur naar de bewakingscontrole kamer. Pak de mobile telefoon. De telefoon werkt niet in het gebouw. Op de linker monitor zie je een schema van de bewakers patrouille. De middelste monitor werkt niet meer. Lees op de rechter monitor instructies over de bewaking van het Élysée. Ga rechts naar kamer 7 en ga rechts verder.

 

Kamer 8

Gebruik de magneetkaart in het slot van het code apparaat. Je moet de magneetkaart programmeren naar code 8. Selecteer code 8. Maak dan de vorm van code 8 in het hexagoon figuur. Als je het goed gedaan hebt knippert OK. Probeer de deur aan de rechterzijde te openen. Gebruik het mes op de grondkabel, om de kabel door te snijden. Als je de deur nu opent hoor je geen signaal meer. Je komt terug in de lobby, maar de bewakers staan er nog. Ga terug naar de bewakingscontrole kamer. Ga niet via het trappenhuis, want daar staat ook een bewaker.

 

 

Kamer 6

Klik op de linker monitor. Programmeer de surveillances van de bewakers.

 

  • Bewaker 1 - Surveillance Hall - north.

  • Bewaker 2 - Surveillance Hall - south.

  • Bewaker 3 - Patrol A- B - C.

 

 

Ga rechts en rechts naar de deur waarvan je de kabel doorgesneden hebt. Open de deur en ga de lobby in. Ga 2x rechtdoor en rechts naar de gat in de muur. Zie door het gat een bewaker in de kamer lopen. Als de bewaker de kamer verlaat ga je door het gat. Ga linksachter naar de deur waardoor de bewaker ging. Hier moet je wachten tot de bewaker die kamer verlaten heeft. Druk op de deurknop tot je zeker bent dat de bewaker niet meer in die kamer is en je opent dan de deur. Open de andere deur en je bent terug in kamer 4.

 

Kamer 4

Barricadeer de deur door de kast ervoor te schuiven. Open de wapenkamer met de magneetkaart. Schuif het hek omhoog van het middelste wapenrek. Lees de beschrijving van de wapens. Pak het linkse geweer met vizier: Bar-89. Verlaat de wapenkamer. Ga rechts en neem de trap naar boven. Hier blokkeert een matras de deur. Links is een metalenladder. Snij met het mes het touw, om het matras door. De deur is nu toegankelijk, maar zit vast. Gebruik de ijzeren staaf op de deur om het te openen.

 

Binnenplaats

Je staat buiten op het balkon van de binnenplaats. Zie aan de overkant 3 vensters. XB2 is in die kamer. Gebruik het geweer. Kijk via de telescoopvizier, naar het middelste venster en zie dat er een telefoon hangt. Gebruik de mobile telefoon en bel appartement 1. Gebruik dan weer het geweer. Richt op het middelste venster. Als je XB2 de telefoon op ziet nemen, schiet je hem neer. Ga terug en pak het matras. Gooi dan het matras op de binnenplaats en spring op het matras naar beneden.

 

 

Links staan bewakers die de deur van de lobby bewaken. Gebruik de telefoon en bel "Doors to lounge". We lokken zo de bewakers weg. Steek de binnenplaats over en ga het gebouw in. De deuren in het gebouw hebben een DNA-detectie systeem. Gebruik de zwarte veer op het blauwe schermpje van de rechterdeur. De oude Nikopol is dood. Horus verschijnt. Je verdedigt je met het Ankh kruis. Je bent uit de kamer, maar je kan het gebouw niet verlaten. Als je het probeert word je gedood. Draai naar rechts en trek aan de noodhendel. Het alarm zal afgaan. Hierdoor gaan alle deuren van het slot en kunnen alle deuren geopend worden. Loop naar het einde van de gang en ga de deur door.

In de controle kamer ga je links naar de lobby. Ga 2x  rechtdoor, rechts het muurgat door en achter de deur door.

Ga achter de deur door en je bent terug in kamer 4. Neem de trap naar boven. Gebruik de metalenladder en klim naar boven. Loop naar het dak. Kijk omhoog. Gebruik het Ankh kruis op de zwevende piramide.

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

Free Web Hosting