Nick It & Run : 12-01-2005

Je kunt Nick It & Run hier gratis downloaden

De Stad Thathurst is gastheer van de belangrijkste nacht in de wereld van avonturenspelen. De stad is genomineerd voor de "De Stan's".

De geheime politie heeft ontdekt dat ze het kostbare standbeeld willen stelen. Alle goede agenten zijn weg, zo is het aan jou, Al Gurbish om de diefstal van de eeuw te verhinderen.

En hoe ga je dat doen? De Grote Baas had een goed idee. Hij vertrouwt niet op de plaatselijke politie, zo verkiest hij om zelf een oogje in het zeil  te houden op het standbeeld. 

Dit is waar je in komt: je opdracht bestaat uit het infiltreren in de onderwereld van
Thathurst om het beeldje Stan zelf te stelen en het land uit te berengen!
Slechts dan zal Stan veilige zijn en zal de grote baas tevreden zijn.

Oplossing:

Het park:

Praat (talk to) met Marty. Gebruik (use) de vuilnisbak (bin) en je vindt er een koord in "string". Klik met je rechter muisknop om de optie " ga naar" (go to) te krijgen. 

Bekijk (look at) het water in de fontein, je komt te weten dat er op de bodem een muntstuk ligt die je niet kan pakken.

Ga naar rechts en je komt op de map.

 

Ga naar de computerwinkel. Praat met de eigenaar. Help hem en je pakt een glasscherf bij het opruimen "broken glass". Praat dan weer met hem, bekijk alles in de winkel, zorg dat je het blauwe album van de Blues Bothers ziet liggen, praat weer met de man en je krijgt het "Blues Bothers album"

Bekijk de mand met lollies die op de toonbank staat. Pak er een menthol snoepje uit (goed tussen de snoepje zoeken), "mintie". Je ziet dan een scène. 

 

Ga rechtsachter de Winding Road (straat) in op de map en je komt aan de grens van Transylvania. Lees het bord, pak de stok die op de grond ligt "stick", ga iets naar rechts en praat met bewaker.

 

Ga via de map naar de Hall of Fame. Praat met de man achter het loket voor de kaartjes. Praat met de moeder en het kind. Geef (use) het snoepje aan het kind, je krijgt het kaartje "ticket" en je mag de Hall of Fame in.

Hier staat het Stan beeldje. probeer het te pakken maar de man zal dat niet toelaten. Bekijk de gravure op de standaard waar het beeldje opstaat (heel moeilijk te ontdekken, iets hoog en aan de linkerkant).

Ga links van de Hall of Fame het Balboa's gebouw in. Ga links de deur met de ster in. Pak het kangoeroe beestje van de toilettafel "kangaroo". Gebruik het kangoeroe beestje met de linkse tafel en je pakt het haarspeldje "hair pin".

Praat met het meisje Obby.

 

Ga na het gesprek de hal op en rechts het theater in. Probeer door de opening achter de bodygard (bouncer) te gaan. Laat hem de album van de blues bothers zien en je mag er door. Praat met de blues bothers. Geef het album aan hun en vraag of ze er een handtekening op willen zetten. Niet dus!

Ga terug naar Obby, praat met haar en je krijgt een papiertje "note". Ga naar de hal en op de balie kan je nu de suggestie box gebruiken. Stop je papiertje in de box. Ga terug naar de blues bothers, geef de album aan hun en nu zetten ze er een handtekening op "signed album".

Ga weer terug naar Obby en vraag of ze het boek Romulus O’Whatashame’s heeft. Je leest het boek, vraag daarna nogmaals mag lezen en je leest “Do you have a cousin called Sven?”, Dit doet je denken aan Monkey Island.

Verlaat het Balboa's gebouw, ga rechts boven in het scherm het steegje door (alley), ga rechts naar een plein. Je ziet Shady iets in zijn auto stoppen. Open de achterklep (boot) van zijn auto met je haarspeldje en pak er een magneet uit "magnet". Ga nu naar het park. 

 

Snij in je inventaris het koord door met de glasscherf, combineer (use) een halve koord met de magneet, combineer de magneet met de koord met de stok, gebruik de combinatie in het watre van de fontein en je pakt er de muntstuk uit "coin". Ga terug naar het plein (op de map via de Food court, rechts en boven naar het plein, of je gaat te voet via de Hall of Fame). 

 

Gebruik het muntstuk in de slot van het fotohokje en pak de foto "photo".  Praat met de bodygard, (vraag alles), je mag naar binnen en je luistert een geheim gesprek af van Shady en de baas. Je staat daarna weer buiten, praat weer met de bodygard, je geeft het paswoord en hij geeft je een krant "newspaper". Lees de krant en je scheurt er een voorbeeld paspoort uit "sample passport".

 

Ga naar de kloktoren (little ben). Praat met Reggie, gebruik de magneet met koord onder de deur en je pakt de zilveren sleutel "silver key". Geef deze sleutel aan Reggie en je pakt de metalenstang "sceptre of power". Open de deur met de zilveren sleutel en ga de toren in. Pak het luciferdoosje van de tafel "matchbox", gebruik de wijzers (levers) en zet de klok op 3 uur.

 

Ga naar de snackbars in Food court. Ga de kebab restaurant in, praat met Hammad. Ga de Burger Ming in, praat met Ming en je krijgt een kopjes houder "cupholder". Geef deze houder aan Hammad, je krijgt een hamburger doosje "burger box", bekijk het doosje en er zit een hamburger in "camel burger". Pak ook een zakje ketchup "Macca's ketchup".  Ga naar Ming, praat met hem en je pakt daar ook een zakje ketchup "Ming's ketchup"

Ga naar het park, geef de hamburger aan Marty en praat dan met hem. 

 

Ga naar de hal in het Balboa's gebouw. Gebruik links de draadloze telefoon (cordless phone) en bel Balboa.  Zeg dat het theater in brand (fire) staat, hij loopt dan zijn kantoor uit, ga snel zijn kantoor in en pak de voorraadsleutel van het bureau "storage key".  Als je de sleutel niet op tijd hebt kunnen pakken omdat hij terug zijn kantoor in komt bel hem dan opnieuw en doe hetzelfde tot je de voorraadsleutel hebt. 

 

Verlaat het Balboa's gebouw, ga rechts boven in het scherm het steegje door (alley), je komt bij een deur, gebruik de voorraadsleutel op de deur en ga naar binnen.

Bekijk de kast, probeer het open te maken, gebruik de metalenstaaf op de kast, bekijk en gebruik de gebroken kast en je vindt er een rookmachine "smoke machine". Ga in de geheime ruimte, kijk links naar een doos (box) die tussen de dozen staat, pak (use) de doos voor een flesje "ketchup", ga rechts naar de plank en daar boven een rooster (grate).  Zo wilde Balboa het beeldje stelen via het rooster. Je kan niet naar boven omdat er teveel mensen zijn. 

Zet de rookmachine op de plank, gebruik de lucifers met de rookmachine en je rookt de mensen naar buiten. Je kan nog niet naar boven omdat er teveel rook hangt, dus je moet een masker maken. De rookmachine gaat stuk en je pakt een schroef "screw".  Gebruik de andere halve koord met het geopende hamburger doosje om een gasmasker te maken "gas mask". Gebruik de metalenstaaf met het rooster om het open te maken. Gebruik het gasmasker met de opening en je klimt naar boven. Pak het "Stan" beeldje. Ga door het gat van het rooster terug naar de geheime ruimte en verlaat de voorraadkamer. 

 

Ga naar het park, geef Marty de 3 verschillende ketchup, verlaat hem, ga weer terug, het levensdrankje is nu klaar en hij geeft het aan je "elixer of life"

 

Ga op de map rechtsachter de Winding Road in en ga weer naar de grens van Transylvania. Praat met de bodyguard en vraag hoe laat het is. Ga de grot in.

Praat met de vampier Vlad, praat dan met Quasi en daarna weer met Vlad. Gebruik de poster van badman en je pakt er wat lijm van "blue tack". Gebruik de lijm met het paspoort in je inventaris, gebruik je foto erop en je hebt een valse paspoort gemaakt (fake). Geef het levensdrankje en het paspoort aan de vampier. Open de deur en bekijk het Einde.

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

©GameSolves
http://www.gamesolves.tk

Forum
http://gamesolves.proboards23.com/


Henk

Free Web Hosting