13-08-2008

Next Life

 

De dood was hun noodlot: Zij waren niet bijzonder, maar zij kregen nochtans een tweede kans.
Next Life, begint waarin je ziet hoe een jonge man, Adam, in een auto stapt. Hij wordt even afgeleid door zijn mobiletelefoon en botst tegen een grote tankvrachtwagen die ontploft. Het volgende moment wordt hij ongeschonden en uitgerust wakker in een wooncontainer op een eiland. Hij wordt aangesproken door een man die hem vraagt of hij degene is die de man uit het water getrokken heeft. Hij vervolgt met een betoog over Nixon en Watergate alsof het allemaal pas gisteren gebeurd is. Adam begrijpt er niets van en besluit het eiland verder te onderzoeken.

 

Next Life is een klassiek point & click avonturen game met enkele nieuwe elementen. Zo kent het spel een zogenaamde Energy Bar. Bepaalde activiteiten kosten energie, en je kan ze alleen uitvoeren met een volle balk. Je kan bijvoorbeeld niet rennen als je moe bent, en je zal eerst moeten rusten of wat drinken voor je inspanning kan leveren. Ook kan je niet onbeperkt over het eiland dwalen. Eet je niet op tijd, dan zal je sterven, al heeft dat geen verstrekkende gevolgen omdat het spel je automatisch terugbrengt naar het punt vlak voor je een verkeerde keuze maakte. Dag en nacht zijn in het spel heel verschillend. Gedurende de dag ben je vrij om het eiland te verkennen. Je kunt met de medebewoners praten en zo proberen te achterhalen waar ze vandaan komen en hoe ze er terecht zijn gekomen. Gedurende de nachten herbeleeft Adam zijn nachtmerries. Zo wordt hij keer op keer overreden door een trein of moet hij iemand redden uit een brandend huis. Door middel van een minigame moet je uit de situatie zien te ontsnappen. De sfeer tijdens deze nachtmerries is er één van paniek en angst. Langzaam maar zeker lopen voor Adam droom en werkelijkheid in elkaar over, tot hij zelf niet meer weet wat echt is. De puzzels zullen redelijk standaard zijn: voorwerpen verzamelen en aan mede-eilandbewoners geven om hun sympathie te winnen, praten om geheimen te ontrafelen.

Duitstalige titel Reprobates: Insel der Verdammten

 

Adam
Raichl

Boris
Borovenko

Danica
Kuburic

Dieter
Schwarz

Dorothy
Baxter

Edwin
McGregor

Eva
Antalova

Hans
Jurgen

Hermann
Blocher

Izmael
Smith

Jadwiga
Kowalski

Maria
Spadoni

Michelle
D´Avignon

Simon
Carter

YokoKi

Inheemse1

Inheemse2

Inheemse3

Politieagente

Chauffeur

 

 

Dag 1

 

Wooncontainer 3 - Laag heuvelgebied

Rechtsboven in het scherm is de groene energiebalk. Gebruik het eten en drinken als de energiebalk leeg loopt - Klik de waterfles of cracker op Adam. Is het eten en drinken op, kan je in sommige wooncontainers nieuwe voorraad pakken. Onderzoek altijd alles met de rechtermuis knop. Beweeg de muiscursor onder in het scherm om de inventaris te openen.

Met de ESC (escape) toets open je het spelmenu.

 

Pak het eten en drinken - crackers/water. Ga naar buiten - je observeert een klokkentoren, bovenop de klif. Ga naar de zuidkust. Praat met het meisje - het meisje praat niet. Oostkust: Praat met de biddende man, Izmael. Pak achter Izmael wat drooggras. Ga rechts naar het strand en praat met Edwin. Pak links een stok. Westkust: Pak 5 stenen - In meerdere gebieden liggen stokken,stenen en drooggras. Doorzoek de wooncontainers - Wooncontainer 8: Praat met Dorothy. Wooncontainer 7: Praat met Boris.

Hoog heuvelgebied: Wooncontainer 10: Praat met de vrouw Danica. Praat op het strand met Hermann.

Ga via de westkust naar de onderkant van de zuidwest klif.

 

Ga verder naar links - west klif. Klim aan de linkerzijde op de keien - ga met de cursor over de keien en de cursor verandert in een trappictogram. Klik op de rotssteen. Je kan niet door de spleet omdat een grote rotssteen de spleet verspert. Onder de rotssteen is een boomstam. Combineer de (vuur)steen met het droge gras en gebruik het vuurtje op de boomstam - Op het strandje ligt ook drooggras als je het nodig mocht hebben. Ga naar beneden en terug omhoog als het vuur gedoofd is. Gebruik de stok op de rotssteen - je hebt hulp nodig. Wooncontainer 8: Praat met Dorothy - het meisje dat niet praat heet Yokiko. Praat met alle karakters om te vragen of iemand je kan helpen met de rost weg te duwen. Ga terug richting zuidwest klif. Praat met Boris (kan zijn dat je hem al eerder tegengekomen bent). Praat met Hermann bij het strand. Wooncontainer 10 - Edwin zal je helpen. Als je de wooncontainer verlaat hoor je klokkengeluid. Wacht tot je gaat slapen en je wordt wakker in je wooncontainer. 

 

Nacht

Het regent en je inventaris is leeg. Pak weer het eten en drinken. Praat met het blonde meisje, Maria bij wooncontainer 4. Praat weer met iedereen. Wooncontainer 5: Edwin is ziek en kan je niet helpen met de rotssteen. Onderzoek het strand bij wooncontainer 1 en 2 en zie brandplekken Ga naar de versperde rotsspleet. Help Hermann met de rots. Onderzoek de omgeving.

 

Ga richting kloktoren en links naar de voorkant van de kloktoren. Probeer de deur van de kloktoren te openen. Onderzoek het hangslot. Je zal nu wat op en neer moeten lopen van de kust naar de klif. Verzamel onderweg 5 stenen en 3 stokken. Praat met Dorothy die aan de oostkust zit. Praat met Yokiko op het strand met de brandplekken en krijg een stukje draad. Gebruik de draad in het hangslot van de kloktoren deur. Gebruik een stok op de deur, gebruik daarna de stok op de onderkant van de deur en de deur schuift open. In de kloktoren onderzoek je de droge takken, ketting tegen de muur en de ronde steen die aan een touw vastgebonden is. Wooncontainer 7: Praat met Boris. Noord Klif. Zie onder langs de klif de struikbladeren van Boris en de verharde grond. Combineer de steen met de stok en gebruik de stok in de verharde grond - Je kan nog niet bij de bladeren. 

 

Wooncontainer 8 - Vraag aan Maria om een nylonkous - ze heeft er een in haar jasje.

Wooncontainer 4 - Izmael staat in de deuropening. Praat met hem. Gebruik een stok op Izmael.

Ga naar binnen en pak uit het rode jasje een nylonkous.

Noord klif - knoop de nylonkous aan de stok in de verharde grond.

Klim naar beneden en pak de bladeren van Boris. Klim terug naar boven en pak de nylonkous terug.

 

Wooncontainer 9 - Geef de bladeren aan Boris en krijg het droge gras
Ga terug naar de spleet en praat met Maria. Ga naar de kloktoren. In de inventaris steek je het droge gras aan met een steen en gebruik het vuur op de droge takken. Als het vuur gedoofd is probeer je de steen te pakken die onder de takken ligt. Verlaat de toren en de klokken beginnen te luiden. Wacht tot je gaat slapen en je wordt wakker op een balk, hangend aan een hijskraan!

 

Je moet nu een tussenspelletje spelen. Je bent de gele bal.

Ga over de groene puntjes met de gele bal in de richting van de groen worden lichtjes. Ga niet over de grote zwarte gaten, vermijd de oranje ballen en ga niet buiten de rand van het speelveld. Onder in het scherm is de tijdsbalk. Als je gewonnen hebt pak je de riem die je om hebt. Gebruik de riem op de katrolblok en klim via de riem op de zwenkarm van de hijskraan. Ga naar het uiteinde van de zwenkarm. Pak de eerste hangende kabel en bevestig de kabel aan het katrol.

Glijd via de achterste hangende kabel naar beneden. 

 

 

 

Je hangt aan de haak boven een bouwstellage. Gebruik de riem op de haak en laat je zakken op de stalenbalk. Loop over de balk tot de emmer en duw de emmer van de balk. Pak een korte metalenstang van de peiler, aan het einde van de balk (zie afbeelding 1). Loop terug naar de eerste peiler. Gebruik de stang in de peiler en klim via de ladder naar beneden. Achter je liggen 2 gereedschapskisten. Open de eerste en pak er wat roestige schroeven uit. Leg de schroeven in de hangende emmer en de emmer valt naar beneden. Nu kan je op de tweede gereedschapskist de hamer pakken - Deze gereedschapskist kan je niet openen. Ga nu helemaal naar de rechterzijde en pak de lap. Klim verder naar beneden Loop rechts naar de brug (2). Steek de brug over naar de rechterkant van de bouwstellage. Op de draagbalk voor je druppelt olie op de balk. Gebruik de lap op de olievlek en ga verder. Pak van de rechtse voorste peiler een dikke metalenstang. Loop terug over de lap en pak de lap terug. Gebruik de stang op de peiler en klim verder naar beneden (3). Leg de lap weer op de balk met de olievlek en ga naar de toren aan de rechterzijde. Hier zie je een bouwlift. Klim omhoog naar de lift - hoe kan je de lift besturen? Aan de andere kant pak je een pijp (4).

 

Afbeelding 1

2

3

4

 

Gebruik de hamer op de pijp om er een breekijzer van te maken. Ga nu terug naar de gesloten gereedschapskist - Vergeet onderweg niet de lap mee te nemen en neer te leggen op de olievlek. Onderzoek (rechtermuis) in de gereedschapskist de rotzooi en je vindt een krukas. Ga aan de linkerzijde naar het volgende scherm en pak de veiligheidshelm van de peiler. Ga naar de balk met de druppende olie. Leg de lap op de olievlek en gebruik de helm op de druppende olie om wat olie op te vangen. Pak de lap en ga terug naar de bouwlift. Gebruik de olie op de katrolblok van de lift, plaats de krukas in de katrolblok en draai je naar beneden door de krukas te gebruiken. Gooi het olievat naar beneden - je hoort het vat niet op de grond vallen. Pak links de veiligheidsketting. Gebruik de ketting op de kabel en glijd de diepte in. Dit lukte niet en je landt terug op het startplatform Gebruik de olie op de ketting en probeer het nogmaals. Dit keer lukt het wel en je belandt op de bouwstellage aan de overzijde. 

 

Ga naar de kabelspoel. Druk op de rode knop om de hijskraan in werking te stellen en het trekt de kabel los. Pak van het traliewerk de handschoenen en gebruik de handschoenen op de kabel om verder naar beneden te glijden. Hier is iemand opgehangen! Je kan hem niet bereiken omdat hij te hoog hangt. Ga achter naar de lift. De deur is gesloten met een cijferslot. Je weet de cijfercode niet maar misschien heeft de onbekende opgehangen man wel iets dat je kan helpen. Ga terug en verder aan de linkerzijde. Met behulp van de hamer sla je 2 gebogen ijzeren staven recht. Leg dan een plank op de linkse onbeschadigde rechte staaf. Leg dan de 3 cementzakken op de plank om de plank te verstevigen. Schuif dan een plank over de cementzakken en nu kan je via de plank naar de rechterkant. Klim via het traliewerk naar boven. Onderzoek alles. Schuif de ladder naar beneden. Zie het touw aan de rail waar de man aanhangt. Pak de elektrische handzaag om het touw door te snijden, maar je moet eerst stroom hebben. Klim via de ladder naar beneden. Bekijk op de grond de snoeren die door elkaar liggen. Steek een snoer in de stekker -  middelste van de 3 onderste liggende snoeren. Klim terug naar boven. Pak weer de handzaag en snij het touw door, waar de man aan hangt. Klim naar beneden.

Onderzoek de man en pak uit zijn broekzak een afscheidsbrief en een papiertje. Lees de brief en het papiertje. Op het papiertje is een nummer geschreven - 763990. Tik het nummer, in het cijferslot van de lift en klik op enter - onderste toets met het pijltje. Het groene lichtje brandt. Open de liftdeur en stap in de lift. De lift zakt te snel. Trek aan de noodrem maar je verbrandt je vingers. Gebruik de hamer op de noodrem maar dat helpt ook nog niet. Pak van de grond de kabel en werp het in de motor. Dat helpt iets maar de lift zakt nog te snel. Gebruik nu het breekijzer op de kabel van de noodrem tot de lift stilstaat. 

 

Dag 2

 

Het was een zware nachtmerrie. Pak het eten en drinken. Verlaat de wooncontainer. Praat met Hermann. Pak weer 5 stenen. Ga naar de kloktoren. Zie dat de deur weer gesloten is. Pak 3 stokken. Praat bij de spleet met Hermann. Ga naar de hoog gelegen heuvel en praat met Dorothy voor wooncontainer 10. Bovenop de klif ga je richting Noord klif/plateau: Praat met Edwin. Wooncontainer 10: Praat met Danica.  Bovenop de klif - Ga richting Noord strand: Praat met Maria en Hermann. Gooi een steen tegen de klimhaak. Ga achter Hermann naar het Noord strand en pak de haak. Terug naar de kloktoren. Combineer de haak met een stok en gebruik de stok met haak op het hangslot van de kloktoren deur. Gebruik 2x een stok op de deur. De deur blijft maar even open. Open de deur weer met een stok en plaats een stok onder de deur om de deur open te houden. In de kloktoren gebruik je de stok met haak op de losse steen. Pak uit het gat het in Portugees geschreven document. Verlaat de toren. Praat met Edwin en vraag ook of hij Portugees kent. Ga richting wooncontainer 1 onderaan de heuvel en ontmoet Hans bij het strand. Praat met Hans. Wooncontainer 1: Praat met het douchende Italiaanse meisje - Ze kent Portugees. Leg het document op de tafel. Verlaat de wooncontainer. Ga links naar de zuidwest klif. Zie Yukiko bij een lijk. Onderzoek de dode Danica en praat met Yukiko. De klokken beginnen weer te luiden. Save. 

Nacht
Je bent in een auto en zit vast in je autogordel. Een trein nadert en zal je overrijden als je niet maakt dat je snel wegkomt. Nu kan het zijn dat je in de Duitse versie de muiscursor kwijt bent en niets meer kan doen. Voor deze bug is een patch, die je hier downloaden kan. Let wel op dat waarschijnlijk de oude save games niet met de patch werken! Lukt het niet geef het dan even door in de NL forum en dan stuur ik je een save game na de bug. Ook als je problemen heb met de tussengames, heb ik save games.  

 

Open het raam. Pak de buitenspiegel en gebruik de buitenspiegel op het raam om de trein af te laten remmen - De remweg van de trein is niet lang dus snel wegwezen van de spoorrails. Kijk achter de rechter zonneklep en een sleutel valt op de grond. Open het handschoenkastje en pak de paraplu. Schuif de paraplu wat verder open (rechtermuis). Druk op de knop tussen de stoelen, om de bijrijderstoel naar achteren te schuiven. Zoomin op de bijrijderstoel (rechtermuis) en je ziet de sleutel liggen. Trek aan de handrem om de auto van de handrem af te zetten. Klik met de uitgeschoven paraplu op de sleutel en pak dan de sleutel. Gebruik de sleutel in het startcontact, gebruik de sleutel om de auto te starten en je bent net op tijd van de rails af. Door dit gedoe veroorzaak je een ongeluk en vliegt de auto in brand. 

 

Pak de ruitenwisser. Gebruik de ruitenwisser op de sluiting van de autogordel om de ruitenwisser te splitsen. Pak met de gesplitste ruitenwisser het brandblusapparaat en gebruik dan het brandblusapparaat op de vlammen. Het vuur wordt niet volledig gedoofd. Gebruik het lege brandblusapparaat op de sluiting van de veiligheidsgordel om een nieuw tussenspelletje te starten. Hier moet men de oppervlakten binnen de cirkel markeren. Men begint met de buitenste cirkel. Klik met de linkermuis om het te starten. Een oranje balk draait in de cirkel. Is de oranje balk in de oppervlakte boven de groene balk klik je precies op tijd om de oppervlakte van de cirkel te markeren en werk zo naar het midden. Klik je niet op tijd dan dooft een groene balk. Dit spel moet je 3x spelen. Als je dit succesvol gedaan hebt verlost Adam zich van de autogordel en staat op de weg.

 

 

Boven in het scherm zie je de afbeelding van hoe je toestand is en de toestand van de auto en later van de andere personen. Hoe voller het oranje rondje om de afbeelding hoe sneller je moet handelen. Ga rechtsboven naar de kapotte vangrail en onder naar de greppel. Onderzoek het autowrak - je kan nog niets voor ze doen. Ga terug naar de auto en onder in het scherm naar de kruising. Onderzoek de trailer. Probeer de deur te openen en kijk door het raam (rechtermuis). Pak de laars bij het trapje en de plank onder het trapje, dat je onder het raam, op de trekhaak legt. Ga rechts naar het bouwterrein. Je hebt een gesprek met een man. De man stapt in de modderpoel en valt bewusteloos neer - kreeg hij een elektrische shock? Pak de baksteen voor de modderpoel. Ga terug naar de trailer. Gooi met de baksteen het raam in en klim door het kapotte raam de trailer in. Binnen ligt een andere man in coma. Open eerst de deur om frisse lucht naar binnen te krijgen en je pakt meteen de sleutelbos. Nu is het zeer belangrijk dat je alles snel doet voordat de personen overlijden. Je kan als je de tijd er niet voor hebt ook sommige handelingen later doen.

 

Klik op de jas die links langs de deur hangt en je pakt er schone zakdoeken uit.  Open het kastje boven de wasbak en je pakt er een eerste hulpdoos uit. Klik op de wasbak om het bloed van je handen af te wassen en dan een zakdoek uit de inventaris nat maken  - klik met de rechtermuis op de zakdoeken, pak de losse zakdoek uit de inventaris en klik de zakdoek op de wasbak om het nat te maken. Gebruik de natte zakdoek op Adam en gebruik dan het eerste hulpdoosje op Adam. Adam is nu genezen en zijn afbeelding is nu verdwenen. Onderzoek rechts de oven (rechtermuis). Pak het mes.  Probeer de linkerknop dicht te draaien om de gastoevoer dicht te draaien maar je draait het stuk. Open onder het kastje met de mes en draai de hoofdkraan dicht om het gas af te sluiten en je hebt de man in de trailer gered.  Pak rechts van de wasbak de zaklamp van de plank en daaronder een andere laars.  Pak de batterijen uit de radio en gebruik de batterijen in de zaklamp. 

 

 

Ga terug naar het bouwterrein. Combineer beide laarzen in de inventaris en gebruik de laarzen in de modderpoel. Adam loopt door de modderpoel maar de laarzen blijven vaststeken in de modder. Onderzoek de man om een tussenspel te starten. Blokkeer de stroomstoten met het schild zodat ze niet het hart bereiken. Het schild beweeg je met de linker en rechtermuis. Laat de bloeddruppels door naar het hart. Bij hartslag 104 heb je het spel gewonnen en deze man is ook gered.  
 

Onderzoek de auto en pak isolatietape, autokrik en sleepkabel. Klik op de plank om de plank over de modderpoel te leggen zodat je later daarover terug kan. Ga rechts naar de schuur en open de deur met de sleutelbos. Pak van de plank aan de rechterzijde een brandblusapparaat. Onderzoek de gereedschapskist (rechtermuis) en je vindt een tang. Ga buiten naar de stroomkabel, links van de deur bij het stroomkastje. Combineer de tang met de isolatietape. Gebruik dan de tang op de stroomkabel om de stroom uit te schakelen. Loop snel naar je auto en gebruik het brandblusapparaat op de auto. Kijk boven op de afbeeldingen hoe de toestand van de andere personen is. Heb je de zaklamp en de batterijen nog niet kunnen pakken kan je dat nu doen en het gas uit draaien als je dat ook nog niet gedaan hebt. Ga dan bij de trailer naar de brug. Ga links van de brug naar de sluizen. Probeer de linkersluis open te draaien maar dat lukt niet met je handen. Gebruik de krik op de sluis en gebruik dan de krik. Draai de rechtersluis dicht zodat het water omgeleid wordt. Ga naar de kapotte vangrail. Gebruik de sleepkabel op de vangrail. Pak het uiteinde van de sleepkabel bij de auto in de greppel en gebruik het dan op de trekhaak van de neergestorte auto. Nu kan je de passagiersdeur met de tang openen. 

Onderzoek de vrouw -  leg haar uit de auto, ze stikt bijna en verliest veel bloed. Pak de laatste zakdoek uit de inventaris (rechtermuis klik op de zakdoek en pak dan de losse zakdoek). Gebruik de zakdoek op haar om haar tong goed te leggen. Gebruik het mes op de lerenschoudertas, rechtsonder in het scherm om de riemen eraf te snijden. Gebruik de riemen op haar been om het bloed af te klemmen. Gebruik dan het eerste hulpdoosje op haar been en de vrouw is gered. Ga naar de kant van de bestuurder. Open de deur. Onderzoek de man (rechtermuis). Je vindt een gezondheid identificatie document dat aangeeft dat de bestuurder iets aan zijn hart heeft en een hartmedicijn gebruikt. Het hartmedicijn is waarschijnlijk door het ongeluk uit de auto gevallen. Spring aan de passagierskant in het kanaal en klik op het rooster. Gebruik de zaklamp op het rooster en ontdek het hartmedicijn dat achter het rooster ligt. Leg de zaklamp op de trap. Klik op het rooster met de rechtermuis en pak dan met de ruitenwisser het medicijnpotje. Pak dan uit het potje een capsule en snij de capsule met het mes open. Geef het poeder aan de bestuurder. Als het goed is heb je nu boven geen afbeeldingen meer en is alles gered. 

Adam hoort een auto, die je misschien kan helpen maar je moet de auto tegen houden. Pak met het mes de autovelg van de neergestorte auto. Zie op de autoweg een olievlek. Ga naar het bouwterrein. Gebruik de velg in het zandhoopje om wat zand te krijgen. Strooi het zand op de olievlek. Pak met de tang de gele glasreflector van de vangrail en van de grond voor de vangrail de glasreflector. Scène.


Dag 3

Pak het eten en drinken. Buiten tref je Maria - Ze zegt dat ze het Portugese document verloren is maar ze vertelt wel wat er in stond. Ze heeft het over een grot waarin een plattegrond van de stroming is verborgen waarmee je naar het andere eiland kan gaan. Praat daarna nog even met haar en zoek dan weer 5 stenen, 3 stokken en wat droog gras. Ga bovenop de klif naar de kloktoren. De deur is weer afgesloten. Probeer met een stok de deur te openen maar deze blijft maar even open. Combineer een steen met een stok, gebruik het op de deur en je klimt naar binnen. Rol de grote steen voor de deur. Steek het droge gras aan met een steen in de inventaris en gebruik het vuurtje op het touw. Gebruik twee crackers op het vuur en pak het touw als het vuur gedoofd is - als je te laat bent kan je buiten nieuw droog gras pakken. Om naar buiten te gaan, stap je op de steen en klim over de deur naar buiten. Heb je het touw verlaat je de toren. Pak nog wat droog gras en ga naar de oost klif. Praat met Simon. Ga naar het hogere gebied en praat met de jager. Ga beneden in het heuvelgebied naar het westelijke strand. Praat met Eva. Daarna komt Maria erbij zitten. Vraag aan haar of zij Simon wil weglokken. Ze geeft je schoenen die je aan Dorothy moet gegeven. Ga naar het oostelijke strand en geef  Dorothy de schoenen. Praat ook met Edwin en met Hans. Ga terug bovenop de klif en zie dat Maria, Simon weglokt. Ga naar de oost klif. Klim via de stengels, beneden naar de omgevallen boom. Bind het het touw om de boom en daal naar de donkere grot ingang.

 

Steek weer het droge gras aan en gebruik het vuurtje op het droge grond gedeelte.

Pak snel de speer aan de linkerzijde en verlaat de grot. Klim naar boven, pak het touw en klim op de klif voordat de aardbeving zwaarder wordt. Pak drooggras en ergens nog een stok. Ga naar de kloktoren. Praat met iedereen en ga dan naar het noordelijke strand. Bekijk de vogelval. Praat met Hans. Onderzoek de rots en vind 3 spleten in de rots. Plaats in elke spleet een stok (combineer de stok met een steen in de inventaris). Praat met de jager  en de klokken beginnen weer te luiden.
 

 

Nacht
Pak het eten en drinken en ga buiten door de regen. Praat met Maria. Ga naar het westelijke strand. Pak onderweg weer 5 stenen en 3 stokken. Pak het crackerpapiertje van het strand met informatie Nr.5. Ga bovenop de klif naar het noordelijke strand. Gebruik een stok op de losse steen in de rots en ga de grot in. De steen valt voor de opening als je binnen stapt. Pak de oude fles en je hoort de stem van Simon. Geef de fles aan Simon, door de spleet opening - Hij beloofde je te helpen als je de fles aan hem geeft, maar hij komt zijn belofte niet na en verdwijnt. Rechtsonder in het scherm kan je je opfrissen met het water uit het beekje. Klim links van de boot op de stenen verhoging.  Wring de haak los met een stok en pak de haak van de grond. Pak rechts een kei en werp de kei tegen de stutbalk van de boot. Pak de ketting van de grond  en bevestig de ketting aan de rotssteen. Probeer de boot en rotssteen weg te duwen. Er gebeurt niets. Roep om hulp -  schreeuw door de opening. Na een poosje hoort Eva je - Ze gaat Hans halen om mee te helpen. Pak boven op de stenen verhoging een kei als Hans gearriveerd is en tegen je praat en werp de kei tegen de tweede stutbalk. De boot valt om. Klim naar beneden. Combineer de haak met een stok en gebruik het dan op het touw. Verlaat de grot. Praat met Hans - Dorothy is verdwenen. Ga onder in het heuvelgebied naar het westelijke strand. Er is een weer een aardbeving. Ga naar het laag gelegen heuvelgebied. Onderzoek het lichaam van Simon. 

 

Wooncontainer 10. Praat met Michelle. Ze geeft je een papiertje met informatie Nr.1. Ga naar de spleetdoorgang en praat met Edwin. Ga bovenop de klif naar het hooggelegen gebied. Zie onder in het scherm een omgevallen stam. Gebruik het touw op de omgevallen stam en ga via het touw naar het noordelijke gebied. Pak de pet van Hermann. Ga naar het kleine strand. Gebruik de stok met haak op een vis. Gebruik dan de stok met haak op het gladde gedeelte van de rost en klim terug naar het noordelijke gebied. Ga dan naar het noordelijke strand.

Leg de vis en de vogelval. 

 

Wooncontainer 2. Geef de pet aan Hermann - Hij vertelt over een document dat hij van Simon heeft gevonden en dat hij het document in de zee gegooid heeft. Ga boven naar de oost klif. Praat met Hans en krijg informatiepapiertje Nr.3. De klokken luiden weer. 
 

Ondergronds ziekenhuis

Pak het stukje waterleidingspijp van de grond, lap van het bed en draai de gloeilamp uit de lamp. Leg de lap op de grond in de natte plek - onder de druppelde waterpijp. Wacht tot de lap nat wordt en pak dan de natte lap -  Verlaat de kamer en kom terug om de natte lap te pakken. Inspecteer op de gang de deur en raampje, tegenover de kamer waaruit je kwam. Gebruik de natte lap op het ronde raampje om het schoon te poetsen - niet in de close-up. Kijk dan door het schone raampje - Je ziet iemand liggen. De deur is gesloten. Druk rechts van de deur op de schakelaar en op de rode knop van de gasmeter, maar er gebeurt niets. Gebruik dan de pijp op de gesloten deur - Je hoort de stem van Edwin. Gebruik de pijp op het ventilatierooster. Praat met Edwin - door het raampje. Gooi dan weer de pijp door het ventilatierooster. Nu kan je de lamp door het rooster werpen maar dan zal de lamp kapot vallen. Praat weer met Edwin en knoop de lamp aan de snoer die Edwin uit het rooster hangt. Praat met Edwin en pak de sleutel van de grond, die Edwin door het rooster gooit. 

 

Ga achter naar de deur van het mortuarium en open de deur met de sleutel. Onderzoek alles in het mortuarium, was je handen en ga naar de anatomiekamer. Ga rechts naar het kantoortje. Onderzoek alles. Het bureau kan je niet alleen op tillen. Pak van het prikbord de sleutel. Probeer de tussendeur in het kantoortje met de sleutel te openen maar de sleutel past niet. Open de celdeur van Edwin met de sleutel en heb een gesprek met Edwin. Praat in het kantoortje met Edwin. In het mortuarium onderzoek je de 2 lijkenzakken en dan de 2 lichamen (ook met de rechtermuis). Als je de 2 lichamen onderzocht hebt hoor je iets en je gaat automatisch terug naar de anatomiekamer. Je ziet Edwin door de jalousie. Praat met Edwin. De telefoon op het bureau in het kantoortje gaat over. Neem de telefoon op - je hoort een vrouwenstem die Edwin wil spreken. Leg de pijp op het bureau. Gebruik na de scène de telefoon en ga terug naar het mortuarium. Adam wordt neergeslagen en wordt wakker in de anatomiekamer. Ga terug naar het mortuarium. De lijken zijn verdwenen en er ligt bloed op de grond. Volg het bloedspoor dat naar de cel van Edwin leidt. Onderzoek de celdeur - ook met de rechtermuis. De telefoon rinkelt weer. Ga naar het kantoor en neem de telefoon op. Edwin is aan de telefoon - het lichaam was van zijn vrouw en het andere lichaam van zijn dochter, die jij volgens hem omgebracht hebt.

Pak onder in het scherm van het blad de scalpel.

 

Onderzoek de jalousie in de anatomiekamer - Edwin heeft iets op de jalousie geschreven. Lees het anatomieboek. Open in het mortuarium koelcel nummer 3. Pak het lijk, leg het lijk op het ziekenbed en duw het bed naar de anatomiekamer. Snij met de scalpel het snoer van de bureaulamp door. Gebruik dan de scalpel op het lijk. Pak het snoer van de grond en gebruik de snoer op het lijk. Klik op het lijk - Edwin komt met een hakbijl in de hand kijken en verschiet van het bewegende lijk. Vlucht door de tussendeur en vergeet de deur af te sluiten. Ga in het kantoor door de tussendeur. 

 

Open in de gang de rode deur en ga het laboratorium in. Sluit de deur en duw het kastje voor de deur. Pak het anatomiegereedschap van de werktafel. Uit de la tegenover de werktafel pak je een luciferdoosje. Edwin bonkt op de gesloten deur. Pak de foto die van de muur gevallen is. Bekijk de foto in de inventaris. Je ontdekt op de oude foto aan de rechterzijde een deur. Klik de foto op de grote kast aan de rechterzijde. Schuif de grote kast opzij. De geheime doorgang wordt versperd door planken. Gebruik het anatomiegereedschap op de planken en betreed de donkere operatiekamer.  Zie aan de stutpilaar een kerosinelamp hangen. Pak het glas uit de kerosinelamp. Snij met de scalpel het touw door - rechts van de kerosinelamp. Snij in de inventaris met de scalpel een stuk van het touw af en gebruik dat als lont in de kerosinelamp. Steek de lont aan met een lucifer - je plaatst het glas terug in de kerosinelamp en je hebt licht. Pak het mondkapje en ga terug naar het laboratorium. Bind het touw aan de houtenpoot van de grote kast. Klik op de losse planken die je opruimt. Trek in de operatiekamer aan het touw om de kast voor de doorgang te trekken. Snij met de scalpel een gat in de achterwand van de kast - je kijkt door het gaatje en ziet Edwin. Klik op het rechter hoofd in de glazenpot en je hoort Simon. 

Klik het mondkapje op Edwin en praat met verdraaide stem als Simon tegen Edwin. 
 

Dag 4

 

Pak het eten en drinken. Verzamel ook weer 5 stenen en 3 stokken. Wooncontainer 9: Praat met Hans en Michelle. West strand: Praat met Maria. Wooncontainer 8. Praat met de Poolse, Jadwiga. Ga naar de kloktoren en vandaar naar het noordelijke strand. Pak de meeuw uit de vogelval. Wooncontainer 7: Praat met Eva - Ze geeft informatiepapier Nr.2 - De informatie beschrijft waar de microchips in het lichaam zit. Het zit tussen de sleutelbeenbotten. Zuidelijke strand: Praat met de sportende Michelle, als ze stilstaat en krijg haar haarband. Ga naar de zuidwest klif  - bij de spleet doorgang. Boven aan een plantwortel zie je iets blinken - bril van Danicas. Combineer de haarband met een stok om een katapult te krijgen. Klik de katapult op de bril (wordt automatisch geladen). Pak het stukje brilglas van de grond. Wooncontainer 8. Pak de zwemvliezen.  Ga bovenop de klif naar de oost klif en klim naar de boomstam. Gebruik het glasscherf op Adam en krijg de microchip. Combineer de microchip met de meeuw en je laat de meeuw vrij. Snij met het glasscherf 2x de boomwortel door. De dames komen kijken en praat met Eva. Ze gaat niet mee, dus neem afscheid, pruts nog wat aan de boomwortel tot je in de zee valt. De stroming brengt je dichtbij het vulkanische eiland. De laatste meters zwem je naar het eiland. 

 

Vulkaaneiland

Zoek 3 stokken en ga links over de klippen naar het woongebied. Onderzoek de oude kano. Klim op de steiger en ga de hut binnen. Gebruik een stok op de haak in het houtenvenster en pak de haak van de grond. Combineer de haak met een stok en krijg een grijphaak. Ga de weg terug, klim naar het hogere gebied en rechts naar de waterput. Zoek 5 stenen. Gooi een steen tegen een kokosnoot in de kokosnootboom en pak de kokosnoot. Zoek nog een steen en ga rechts naar de kerk. Ga boven naar de kloktoren. Met behulp van de grijphaak pak je het hangende touw. Combineer de grijphaak met het touw en krijg een werphaak. Klim een stukje lager. Gooi de werphaak over de houtenbalk aan de overkant, vang snel het swingende touw en zorg dat je niet naar beneden valt - Plaats de cursor ongeveer een paar centimeter van het onderscherm en ongeveer een paar centimeter links van de muur waarover je de werphaak geworpen hebt. De muiscursor licht op en klik dan snel.

 

 

Als je heelhuids beneden staat, loop je naar de voorkant van de kerk. Zie een losse bodemtegel. Til de tegel op met de haakstok en je vindt een glasparelketting. Ga rechts naar de rand van de klif. Pluk gele bessen. Ga terug naar de waterput. Klim op de waterput, bind het touw aan de houtenbalk en daal door de waterput naar een ondergrondse kamer. Onderzoek op de achtergrond aan de rechterzijde een grafsteen. Op de grafsteen zijn 4 letters aangekruist - M,D,I,C. Zie links van het graf een vlag tegen de muur. Pak de vlag en zie een oude brandkast. De aangekruiste letters op het graf zijn Romeinse cijfers. Omgerekend is dat dan 1599. Tik de code in, op de brandkast door op de vakjes te klikken en draai dan de schijf naar het cijfer - 1599. De brandkastdeur opent en pak het beeldje van een Inheemse god. Klim via de waterput terug naar boven.

Pak het touw terug en bezoek het Inheemse dorp. 

 

Je wordt niet vriendelijk ontvangen en met wilde gebaren maken ze dat duidelijk. Plaats het Inheems god beeldje op de totempaal en nu word je aanbeden. Betreed het dorp. Pluk 5 vruchten. Gebruik de vruchten om je energie op te krikken en neem 5 vruchten mee. Geef aan de Inheemse vrouw de parelketting. Vraag naar Dieter en het kleine meisje wijst naar een struik. Loop naar die struik en kruip door de spleetopening. Gooi een steen tegen de hoofd van de bewaker en ga verder over de stenenrichel. Bind het touw aan de tak en daal onder naar het stenenplateau. Klim op de stenenverhoging, spring naar de overkant, spring naar rechts en klim naar beneden. Zie een gat in de rots. Gebruik de haakstok in het gat. Verfris je door water te drinken van de waterval zodat de energiebalk weer vol is. Klim boven naar de kruising en ga rechts de jungle in. Combineer de gele bessen met de kokosnoot en geef de kokosnoot met de giftige bessen aan het wildzwijn. Stap over de boomstam. Loop stukje over het stekelige pad. Rol de steen in de rivier om het water om te leiden. Ga terug naar de kruising en links naar de rand van het ravijn. De boomstam kan je als brug gebruiken maar de boomstam is te zwaar. Pak 4 stenen van de boomstam (een voor een), gooi de steen in het stromende water en gebruik de vlag op de dam om het te dichten. Door de afgesloten dam stroomt er water naar de boomstam. Gebruik dan een stok op de boomstam en nu kan je de boomstam naar beneden rollen. Drink wat water. Pak de vlag terug. Ga naar de kruising en klim beneden door de spleetopening. Pak de haakstok, klim en spring links naar de helling.

 

Drink weer wat water en ga verder naar links. Gebruik de haakstok in de rots en klim naar de open plek. Nu moet je voorzichtig zijn, hier is een val. Loop een stukje naar voren, langzaam naar rechts - ten hoogte van de trap en klim op de trap. Ga links op de trap naar beneden. Ga links naar de top van de klif. Gebruik de vlag op de slangen en ga verder. Klim omhoog en ga de jungle in. In de wildernis vind je een hut. Onderzoek alles in de hut. Vind het dagboek van Dieter. Lees het dagboek aandachtig door. Als Adam zich daarna omdraait, staat Dieter plotseling voor zijn neus. Praat met Dieter. Hij geeft je een ontladen laserpistool en hij zal je naar de krater begeleiden, maar eerst gaan we eten. Pak van de wand de hakbijl en het touw. Pak van de grond de waterfles. Verlaat de hut. Dieter staat voor de deur op je te wachten en volg Dieter zeer zorgvuldig. Je moet goed kijken hoe hij loopt en volg hem precies want er kan van alles gebeuren met je. Ga naar de lavastroom.

 

 

Hier staat Dieter, hij geeft je 2 vruchten en neemt afscheid. Klim op de rotsblok en hak de verdorde palmboom om. De boomstam valt over de lavastroom en je kunt voorzichtig over de boomstam naar de overkant. Volg het rotspad, ga verder naar de voet van de bergklif en je komt bij een hoop rotsstenen. Passeer de hoop aan de rechterzijde en omhoog naar de top (niet rechts in het scherm lopen). Iets verder omhoog wordt de klif te steil om te beklimmen. Gebruik de hakbijl op de rots en klim zo verder omhoog. Boven hangt een hovercraftwrak. Doorzoek het wrak en je vindt een accu - Je laadt automatisch het laserpistool met de accu. Rol een steen in de afgrond. Combineer de hakbijl met het touw, gebruik de hakbijl met touw linksonder in het scherm op de kleine rotsstenen en daal naar beneden. Ga rechts en klim helemaal naar boven. Schiet met het geladen laserpistool op de rug van de robot. Ga terug naar de voet van de berg. Klim nu aan de linkerzijde van de hoop rotsstenen naar de top van de bergklif - Je komt voor de ingang van de krater. Klim omhoog en links van de hete pijpen naar het station. Klim op het landingsdek en vandaar op het dak van het station. Laad je laserpistool op de robot (klik op de robot). Ga terug. Als je op het landingsdek komt hoor je een ruimteschip - Adam verstopt zich automatisch. Wacht tot het ruimteschip de hangaar binnen is en de motoren uitgeschakeld zijn, ga dan ook de hangaar binnen.

 

De laadklep van het  ruimteschip opent. Verstop je snel achter de vaten aan de rechterzijde. De robot loopt door de deur en schiet dan de robot neer.

Ga door de grote deur. Schiet de robot neer die zich aan het opladen is en vernietig ook het oplaadstation waaraan de robot zich aan het opladen is. Onderzoek de deur, links van het oplaadstation - deze deur naar de slaapruimte heeft een vingerscanner

om de deur te openen.

 

 

 

 

Ga naar de controleruimte. Pak het zakmes. Onderzoek de afvalemmer langs de deur en je vindt een informatiepapiertje van Sandra. Verlaat de ruimte en neem de trap beneden naar Level 1.  Onderzoek de dode wetenschapper. Pak de digitale puzzel. Zet de puzzelstukjes in elkaar - Klik op de puzzelstukjes en leg ze op de goede plaats. De puzzelstukjes draai je met de rechtermuis. Als het puzzelstukje op de goede plaats ligt, dan kan je het niet meer oppakken. 

 

 

Snij met het mes een vinger af van de dode wetenschapper. Ga terug naar boven. Gebruik de vinger op de vingerscanner en ga de slaapkamer binnen. Open opbergkast 6 met de vinger en pak de laptopcomputer. Pak uit de jas het document met het instructiebevel voor vernietiging. Gebruik de laptop.

Paswoord - CANDY (van de digitale puzzel). Druk op de linker bovenste knop. Paswoord voor de e-mail van Sandra - SANDRA. Kijk in de prullenbak. Hierin ontdek je het paswoord voor noodgevallen - 97GETOUT43BKW. Ga terug naar de controleruimte. Druk op de rode knop en een hologramdisplay wordt zichtbaar tegen de muur. Klik de vinger op het hologram, tik het paswoord in 97GETOUT43BKW en druk op enter. Herhaal het paswoord en het noodprogramma wordt geprogrammeerd. Ga naar de hangaar en achter het ruimteschip. Hier zit Eva. Praat met haar en krijg een schroevendraaier. Ga beneden naar level 1 en rechts naar de kelder. Zie achter een gerepareerde pijpleiding. Gebruik de schroevendraaier op het losse pijpleidinggedeelte en pak het pijpleidingstukje. Neem de trap naar boven. Zie het rooster van de ventilatorschacht. Combineer het stukje pijpleiding met de schroevendraaier. Open het rooster met de verlengde schroevendraaier. Ga door de ventilatorschacht naar de teleportruimte en je roept Eva. Gebruik het hologram en klik dan de vinger op het hologram om de teleport te activeren. Ga naast Eva staan en zie wat er allemaal met Adam en Eva gebeurt :)

 

Einde


 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
Forum NL
 henk

 

Free Web Hosting