02-02-2015

Nicolas Eymerich, Inquisitor: The Plague

Eymerich wordt opgeroepen om een duistere zaak te onderzoeken. Iets dat veel verder gaat dan ketterij, het bestrijden van Satan. Hij zal veel pijnlijke keuzes moeten maken in deze zware opdracht. Vreselijke wezens wachten op hem, maar met zijn vastberadenheid zal hij die dodelijke plaag overwinnen. In dit middeleeuwse avontuur speel je een dubbele rol, als Nicolas Eymerich en zijn partner, frater Jacinto Corona. Eymerich wordt als Grand inquistor naar een Frans grondgebied gezonden, waar de katholieke kerk haar invloed heeft verloren. De Inquisitie, was een rechtbank van de katholieke Kerk, belast met de opsporing, het onderzoek naar en het opleggen van straffen aan ketters. Eenmaal daar aangekomen, ontdekt hij dat het dorp getroffen is met een dodelijke plaag en dat waanzin en ketterij zich verenigd hebben. Bossen staan in brand en verbergen monsterlijke wezens gecreŽerd door de oude heidense mythen. Het kasteel van de cisterciŽnzer is veranderd in een onneembare vesting. De orde der cisterciŽnzers is een kloosterorde. Het is aan Nicolas en Jacinto de oorzaak van deze gruwelen te ontdekken en er een einde aan te maken.

Website

 

Chapter II: The Village

Chapter I: The Inquisitor

 

In het spel krijg je punten voor sommige acties. Om de volle score van 100 punten te krijgen, moet je niet alleen het spel voltooien, maar ook verschillende paaseieren (easter eggs) vinden) en het oplossen van een geheim complot gewijd aan de "Merchant of Calcares.". Ik heb (nog) niet alle paaseieren gevonden en het geheime complot opgelost. Praat altijd meerdere malen met personen, om alle gesprekopties volledig te gebruiken. Kijk naar alle hotspots en onderzoek sommige in close-up (look closer). Open de inventaris boven in het het scherm. Krijg aanwijzingen en hints door een klik op het grote kruis linksonder in het scherm. Rechtsonder is je dagboek. Onder "objectives" (vergrootglaspictogram) komen de opdrachten. Onder de veerpictogram komen tekeningen ?? De "M" opent het hoofdmenu. Je kan tekst typen met je eigen toetsenbord. In het scherm zie je dan de ingetypte tekst.

Carcassonne


Abbot Vinet's Study
Praat in de centrale gang met de bewaker en zeg dat abt Vinet je wil spreken. Ga naar binnen en praat met abt Vinet. Vraag over het dorpje Calcares en over de bewaker voor de deur.  Verlaat de werkkamer. Ga op de centrale gang naar links, de trap af naar de oostvleugel en ga naar het einde van de donkere gang.

 

East Wing Corridor

Kijk hier naar het bas-reliŽf op de rechtse muur (signs on the wall). Het is de plattegrond van de abdij. De kaart (map) komt rechtsonder in het scherm.

Je kan je op de kaart sneller verplaatsen. Ga op de kaart naar de stal.


Paasei: klik hier in de donkere gang op de licht reflectie op de rechter muur (a crack between the stones). Je ziet de Imagimotion logo?

Stable
Neem links het zadel. Open je inventaris, klik op het zadel (saddle) en klik op de vingerpictogram om het zadel uit de inventaris te nemen. Het zadel plakt aan je muiscursor. Probeer dan het paard te zadelen, maar het zadel heeft een gebroken riem. Neem rechts het sterke touw (rope). Praat meerdere malen met de stalknecht. Vraag over Calcares en over abt Vinet. Ga rechts in de stal naar de zuilengang (colonnade/portico). Op de kaart wordt het als balkon aangegeven.
 

Paasei: Pak de rubber kip (chicken) verborgen in het stro, tussen de benen van het paard.

Balcony
Vraag alles aan de twee dienaren (servant) bij de trap. Kom meer te weten over de visioen van Diana.

De opdracht 'visioen van Diana' wordt toegevoegd in je dagboek.

Ga achter naar de gang met de cellen. Ga in de linkerbovenhoek naar je cel.

 

Paasei: Praat in de zuilengang met een monnik en type met je eigen toetsenbord - dance. De monnik zal dan dansen.

My Cell
Trap de spin dood, door op de spin te klikken en selecteer dan 'trample'. Ga naar je bed op de verhoging. Kijk naar het boek met het kruis op de cover (my notes). Kijk dan dichterbij (look closer) en blader door het boek tot je de pagina van de Godin Demeter gevonden hebt. De pagina komt in je inventaris "My notes on Demeter".  De boeken, documenten en brieven komen in je dagboek onder de boekpictogram.

 

Demeter was de godin van de landbouw en de gewassen (graan), van de huiselijke haard en van burgerlijke orde, wet en huwelijk.


Paasei: Klik op de eerste tree op de kleine blauwe stip (blue dot) en zie het TiconBlu logo.

Abbot Vinet's Study

Praat met abt Vinet over alles. Nieuwe opdracht: het verboden boek "The Homeric Hymns" vinden.
Ga naar de bibliotheekcel - ga naar de cellengang (corridor op de kaart) en deur tegenover de zuilengang.

The Librarian's Cell
Praat met de bibliothecaris. Vraag over "The Homeric Hymns" boek en alle andere gespreksopties.

Ga te voet naar de centrale gang (main corridor).
 

Paasei: Lees het perkament tegen de muur, onder het kruisbeeld. De schrijver is Don Zaucker.
Paasei: Kijk naar het speciale boek in de boekenkast (a special book), en zie een ​​foto van Valerio Evangelisti.
Paasei: Onderzoek de oogkas van de schedel (orbit skull) in de boekenkast, en hoor de stem van Vader Maronno.

Main Corridor
De deur van de werkkamer is gesloten. Praat met de bewaker over alles.

Ga naar de zuilengang en trap af naar de binnenplaats.

Courtyard

Kijk naar iets vreemds in de hemel (sky) boven de ingestorte muur. Je moet informatie vinden over de katalysator. Open je dagboek. Blader door het boek tot je de aantekeningen van de katalysator vindt. Je moet de volgende ingrediŽnten verzamelen voor een talisman, "notes on the catalyst": een giftige paddenstoel, dubbele eikel, een bloem, een blad en een lichenen (korstmos). Ga achter op de binnenplaats naar het linkse schuurtje (towards the stable...). Neem de groene plant (strange plant), links van het schuurtje en je neemt een frisgroen blaadje (leaf). Kijk naar de eekhoorn op het dak van het schuurtje. Het heeft een dubbele eikel in zijn pootjes. Ga uit de close-up van de eekhoorn. De eekhoorn loopt naar links, via de houten poort naar de tuin. Kijk naar het houten poortje (wooden gate) en schop het poortje omver (break). Ga dan achter het poortje (beyond the gate) naar de tuin.

 

Kijk in de verlaten tuin naar het verborgen gebied op de grond, tussen de bomen (hidden area) - juiste plaats om een val te zetten. Ga rechts verder de tuin in en neem de witte bloem (horrendous flower) op de grond. Ga terug naar de binnenplaats. Pak de losse platte steen (moving stone) aan de voet van het hoofdloze standbeeld (statue). Ga naar het doorgangetjes tussen de twee schuurtjes richting de keuken  (towards the kitchen). Duw tegen de uitstekende balk (beam), om het naar binnen te duwen. Neem de stok (stick) op de grond. Ga terug naar de binnenplaats en ga bij het rechtse schuurtje, rechts naar het steegje tussen het schuurtje en de muur (alley). Neem hier de bijzondere paddenstoel (mushroom). Neem rechts op de grond de zeldzame lichenen (rare lichen).  Ga terug en weer door het doorgangetje richting de keuken en ga nu verder door naar de hal (corridor). Rondom in deze grote hal liggen 6 edelstenen (gem). Neem hier ook de katrol (pulley). Combineer de katrol met de rubber kip. Ga door de deur naar de provisiekamer. Lichenen (of Korstmossen) zijn symbiosevormen tussen een schimmel en een fotosynthetisch organisme dat een bacterie of een alg is.

Larder
Neem de lap (rag) op het waterbassin. Ga dan naar de onderkant en rechts. Pak de walnoot op de plank.

Pak het zakmes (pocket knife) op de tafel. Ga terug naar de binnenplaats.

Courtyard

Ga naar de verlaten tuin. Combineer de stok met de platte steen, om een val te maken.

Zet de val (trap) in het verborgen gebied en leg de walnoot erin. Ga terug naar de provisiekamer.

Larder

Pak het metalen stukje (metal item) op de kast (het lijkt op een handvat).  Ga onder naar de tafel met de gerechten.

Kijk onder de aardewerk pot (crockery) en neem een tweede metaal stukje (zeshoekige). Pak ook de fles wijn.

Courtyard

Ga naar de verlaten tuin. Controleer de val. Je duwt tegen de stok om de eekhoorn uit zijn lijden te verlossen en pak de dubbele eikel (acorn).
Combineer de paddenstoel met het blad, dan met de bloem, lichenen en eikel, om de katalysator/talisman (catalyst) te krijgen.
Ga terug naar de grote binnenplaats. Gebruik de katalysator op de wazig uitziende Diana, in de lucht. Kijk naar het filmpje.

The Librarian's Cell
Praat met de bibliothecaris. Vraag waaraan hij werkt en over de handelaar. Onderzoek (look closer) de antifonarium (antiphonary) waaraan hij werkt.

Een antifoon (antifonarium) is een vers dat gezongen wordt als inleiding op en ter afsluiting van een psalm tijdens de mis en het getijdengebed.

 

Identificeer de 6 miniaturen. Klik dan op de onderste miniatuur op de rechtse pagina en klik dan op het blad (note) ernaast om de miniaturen te ontcijferen.

Praat dan weer met de bibliothecaris: Eymerich zal de kamer schoonmaken. Verzamel de 8 lapjes (cloth) van het doorgescheurde doek verspreid op de vloer.
 

 

My Cell
Onderzoek in je cel de celraam in close-up. Plak 7 van de 8 lapjes op het raam, om een zin te vormen "Consolamentum Perfectie".

De lapjes plakken op het raam als ze op de juiste plaats geplaatst worden.

 

 

Het Consolamentum was het enige sacrament van de Katharen. Samen met het Onze Vader vormde het evangelie volgens Johannes uit de Bijbel de basistekst voor het Consolamentum.


The Librarian's Cell
Praat met de bibliothecaris. Ze behoren tot de Katharen en hij zegt waar de geheime bibliotheek is. Aan het eind van het gesprek komt het tot een handgemeen en je slaat hem neer. Je moet hem vastbinden en knevelen. Het touw om hem vast te binden heb je al in je inventaris. Om zijn mond te snoeren ga je naar de zuilengang/balkon en scheur een stukje stof van het blauwe wandtapijt (tapestry). Ga dan terug naar de bibliotheek. Gebruik dan nu het touw op de neergeslagen bibliothecaris om hem vast te binden en met het tapijtstukje te knevelen. Neem op de tafel de antifonarium boek en kopieboek van de antifonarium.


Main Corridor
Kijk naar de bewaker (huurling) voor de werkkamer van Vinet. Kijk naar de hanger/pendant van de Baphomet aan zijn linker schouder.

Baphomet was een god, die door de Tempeliers zou worden aanbeden.

 

Geef de fles wijn aan de bewaker en praat met hem. Praat door om alles te vragen. Vraag zeker over de wijn, handelaar, bibliotheek en sleutel.

Zie links van de deur een leeuwenkop tegen de muur.

East Wing Corridor - Larden

Kijk in de provisiekamer naar de gesloten lade (a closed hatch) in close-up van de tafel waarop het voedsel staat. Klik op de 6 metalen onderdelen (metal parts) rondom de gesloten lade om ze los te maken en je zet ze op de tafel. Klik dan op de lade (drawer). Om de lade open te breken moet je deze volgorde gebruiken:

 

 1. Trekken (pull)

 2. Duwen (push)

 3. Schuiven (move)

 4. Klik dan snel op het vierde (van links) los gemaakte onderdeel (detached metal part) op de tafel om de lade open te breken.

 

Neem uit de geopende lade het gif en tegengif. Ga terug naar de bewaker.

Main Corridor
Kijk naar de kleren van de bewaker op de grond. Gebruik het gif (poison) op de Baphomet hanger. Praat met de dronken bewaker en provoceer hem. Vraag over de Tempeliers een hij zal de Baphomet hanger kussen. Het gif op de hanger doet zijn werk. Praat met de zieke bewaker. Vraag over de sleutel van de geheime bibliotheek en dat je dan het tegengif (antidote) zal geven. Hij geeft je de sleutel van de geheime bibliotheek. De bewaker sterft. Je moet het lijk opruimen.

 

Larder
Ga in de provisiekamer naar rechts en onderzoek het kleine houten deurtje in de muur. Gebruik je zakmes op de korstjes (encrusted area) op de muur onder het deurtje, om ze allemaal te verwijderen - klik het zakmes op de muur en verwijder de korstjes met ingedrukte muis. Zie dan een metaal deurtje. Ga uit de close-up. Til de pot omhoog tegenover het houtendeurtje en neem het derde stukje metaal. Kijk weer naar het metalen deurtje in de muur. Gebruik de drie metalen stukjes (metal item) in de vormen in het metalen deurtje. Draai dan aan de boutkop (bolt head),  klik op de grendel (bolt) en klik op de metalen haak (metal block). Het deurtje opent. Ga terug naar de centrale gang (main corridor). Neem het lichaam van de bewaker en Eymerich zal het lijk dumpen. Zorg dat je de 6 edelstenen (gem) in de oostvleugel/keuken gevonden hebt. Ga naar de cellengang en ga achter in de gang achter het gordijn (a Curtain).
 

Dark Corridors and Stairs

Je komt in een doolhof van trappen. Neem eerst de brandende kandelaar in de hand (lit candlestick), om wat licht te krijgen. Ga de eerste trap over. Onder zie je links een kleine altaar (3).  Daar tegenover is een trap met daarboven het eerste altaar. Loop naar dat altaar en zie het in close-up. Zie een gouden kruis en een mozaÔek. Je moet 17 verborgen knoppen (hidden button) vinden en indrukken om het kruis te kantelen.  Klik daarna op het kruis om het eerste mechanisme te activeren. Loop naar de groene edelsteen en neem de zevende edelsteen (gem). Loop naar het tweede altaar.

 

 

Kijk naar het altaar in close-up. Klik op de verborgen elementen (hidden element) in een juiste volgorde om het tweede mechanisme te activeren.
Loop naar het derde altaar en zie het in close-up. Klik op de versiersels (ornament) in een juiste volgorde om het derde mechanisme te activeren.

Loop naar het vierde altaar en zie het in close-up. Klik op de plekken in een juiste volgorde om het vierde mechanisme te activeren.
Als je alles goed gedaan hebt, heb je iets ontgrendeld, maar de bibliotheek is nog niet open.

 

 

Main Corridor
Kijk naar de leeuwenkop (lion's head) tegen de muur, naast de deur van de werkkamer. Plaats de 7 edelstenen in de leeuwenkop:

De twee gekleurde edelstenen  in de gaten aan de zijkant (oor), smaragd (groen) in de mond, rood en blauw in de neusgaten en twee bruine ogen.

Je hoort een metaalachtig geluid. Ga terug door het trappen doolhof.

 

Dark Corridors and Stairs
Pak weer eerst de brandende kandelaar. Klik op het vierde altaar en open de deur van de geheime bibliotheek.
 

Secret Library
Zie in de geheime bibliotheek een vuurpot (brazier) in het midden van de kamer. Leg de antifonarium boek en de antifonarium kopieboek in de vuurpot om de boeken te verbranden. Zie de rode inkt op de grond, in de linkerbenedenhoek. Om de MysteriŽn van Eleusis te vinden moet je naar een boek met een rode kaft kijken. Neem wat rode inkt. Ga de trap op (bookshelves to the right) en kijk naar de boeken op de bovenste boekenplank (top centre bookshelves). Neem het eerste rode boek van rechts. Blader door het MysteriŽn van Eleusis boek tot je op de pagina van de Persephone godin komt. Klik erop tot Eymerich het gehele mythologische verhaal gelezen heeft. Verlaat de geheime bibliotheek en het doolhof.

 

De mysteriŽn van Eleusis is de naam voor een populaire mysteriecultus die te Eleusis werd gevierd. Eleusis ligt in Attika, niet ver van Athene. De MysteriŽn duiden op de vele geheimzinnige gebruiken bij de feesten ter ere van de godin Demeter, haar dochter Persephone en de god Dionysos, die in de mysteriŽn de naam Iakchos droeg.

 

Abbot Vinet's Study
Praat met abt Vinet (is hij niet in zijn werkkamer, dan ben je iets vergeten). Vraag over de mythe van Demeter en over de inquisiteur. Na het gesprek ga je naar de cellengang of zuilengang en praat met een monnik (wacht tot er een monnik komt of loop op en neer). Ga naar de binnenplaats en loop naar de uitgang. Je paard staat hier. Als je alles gedaan hebt ga je door de poort "exit"en je vertrekt naar Calcares.

Calcares
Onderzoek de straat. Kijk links naar de puinhoop (stinkende steeg/alley). Zie rechts een handkar in het hooi. Onderzoek het lijk (corpse) op de grond, onder in het scherm naast de plas (puddle). Onderzoek zijn gezicht, mond en hart. Onderzoek de grote puist op de rechterwang. Onderzoek dan in de andere close-up weer de hotspots; voorhoofd, mond, puist, ogen, huid (skin), kin en de stenen cirkel op de grond om een versteend oor te zien. Hij heeft de symptomen van een builenpest. Als je alle hotspots van het lichaam onderzocht hebt, ga je automatisch uit de close-up. Dan kan je achter in de straat naar de hoofdstraat.

 

Main Street - Inn
Ga de herberg in (Inn). Praat met de herbergier (innkeeper). Je huurt een kamer. Vraag over de veiligheid van de herberg en over het eten. Ze geeft je de kamersleutel. Pak de fakkel (torch) naast de open haard. Gebruik de fakkel in het vuur van de open haard om de fakkel aan te steken. Ga de trap op naar de bovenverdieping - trap is linksonder in het scherm.

 

Je zet de fakkel in de ring in de muur, zodat er licht op de overloop (landing) is. Onderzoek de kruik (jar) achter in de gang: er zit azijn in (vinegar). Gebruik de sleutel op je kamer en ga naar binnen. Til de matras op en zie een gat in de muur, waaruit kakkerlakken komen. Ga terug naar de overloop. Pak nu de stok op de grond en lap op de kist. Combineer de lap (rag) met de stok. Gebruik dan de stok/lap op de kruik met azijn. Ga terug naar je kamer. Til het matras weer omhoog. Gebruik de stok met de lap gedrenkt in azijn in het gat. Er lopen nu nog twee kakkerlakken over de vloer. Klik op de twee snel lopende kakkerlakken (roach) en trap ze dood. Zodra je dat gedaan hebt klik je op het bed en ga slapen. Hier eindigt hoofdstuk I.

 

Epiloog

Loop rond in de droom en klik op de ogen. Ga dan door de brandende poort. Loop door de lange gangen en poorten en pak alle Griekse witte letters tegen de wand (totaal 7 letters). Ga dan door een fel verlichte poort en je komt in een fel verlichte lange gang. Klik op een witte letter in je inventaris en sleep de letter op de zwevende letter in de gang en je neemt de zwevende blauwe alfabet letter. Heb je alle letters vormt het de naam DEMETER. Einde.

 

Ik had 60% en een score van 73. Ik heb (nog) niet alle paaseieren gevonden en het geheime complot opgelost.

Heb jij meer paaseieren of het geheime complot gevonden kan je het doorgeven in de forum zodat ik het in de oplossing kan vermelden :)

 

Chapter II: The Village

In 1364 worden er demonen boven Calcares waargenomen. De pest verspreid zich in het dorp. Eymerich wordt gevraagd om de ketterij in CalcarŤs te onderzoeken, een afgelegen dorp bewoond door de ergste demonen die de wereld ooit gekend heeft. Eymerich moet meer te weten komen over de duivelse geheimen en haar inwoners. Met de hulp van een handvol overlevenden zal hij proberen om dit dorp vervuild door de duivel te reinigen.

Part 1: Aurore

Calcares: Inn
Je wordt wakker in de kamer van de herberg. Neem de bolvormige juweel op de grond, onder het raam (gem). Neem je dagboek (diary) op de vloer en kijk in het dagboek in je inventaris. Verzamel de 5 losse dagboek pagina's verspreid op de vloer en open het dagboek. Order de pagina gebeurtenissen van het eerste hoofdstuk. Kijk naar de zandlopers, linksboven op de pagina's om ze juist te ordenen. Klik op een pagina en sleep het naar een andere pagina, om ze te verplaatsen. Neem je knapzak links van de deur en krijg 2 documenten en de pauselijke zegelring in je inventaris. Lees de inquisiteur en paus document. Onderzoek alles en verlaat de kamer (cel).

 


Kijk rond in de gang. Kijk naar de vaten, uit het raam en naar de gesloten kist. Kijk naar de muur, rechts van de kist en zie 8 bakstenen met een naam. Ga naar beneden. Praat met de herbergierster en je bestelt een maaltijd. Klik op de zitbank om aan tafel te gaan zitten (bench). Klik op de maaltijd (menu) om het gebed te beginnen. Neem dan het mes en gebruik het op de 2 worsten tot je ze in kleine stukjes gesneden hebt. Klik dan op de doorgesneden worstjes om ze op te eten en neem na twee of drie happen een slokje wijn uit de beker (na 5 nippen moet Eymerich ervan boeren). Klik dan op het brood om er een stukje vanaf te breken. Gebruik het stukje brood op het bord en sleep/sop het door de saus tot het bord schoon is. Praat weer met de herbergierster om haar te vertellen dat je genoten hebt van het maaltijd en vraag informatie over de huilende vrouw. Kijk onder het vloerkleedje (carpet). Open de onderligger (girder) en neem het sierraad (ornament). Neem wat houtskool bij de openhaard (charcoal). Kijk achter het doekje (cloth) tegen de muur, rechts van de openhaard en neem de sleutelbos. Kijk in close-up (go to) naar de trofee hertenkop tegen de muur. Gebruik de houtskool erop en breek 7 stukjes bot van de kop. Neem 7 verschillende sierraad stukjes van goud, metaal en koper. Ga naar de bovenverdieping.

Klik op de bakstenen in de muur boven de trap, om ze te verschuiven en neem het achtste sieraadstukje. Open de kist met de sleutelbos. Gebruik de juiste sleutel in het juiste slot. Start met het 1 uur slot , dan 12 uur, 7 uur, 3 uur, 5 uur, midden slot, 6 uur, 9 uur en 11 uur (weet niet of dat op deze volgorde moet? is denk per spel verschillend). Klik dan op de ronde plaat in de geopende kist. Plaats de sieraadstukjes op de plaat op de juiste positie. Plaats het grote sieraad erbij en het bolvormige juweel in het midden en krijg een amulet.

Kijk (go to) uit het raam. Zie rook uit de schoorsteen van het klooster. Gebruik het amulet op de rook- Filmpje. Ga naar beneden en praat met de huilende vrouw. Ze rent de herberg uit. Praat met de gast (customer). Hij gelooft niet dat je een inquisiteur bent. Neem de ring uit je de inventaris, en geef de gast een klap (strike). Zie de pauselijke zegel in zijn handpalm. Praat dan met de deurwaarder (Bailiff) en krijg belangrijke informatie. Vraag over alles. Ga naar de bovenverdieping en praat met de herbergierster. Sla (strike) haar na het filmpje en vraag over haar huilende zus en waar zij woont. Sophie woont bij de waterbron (spring). Verlaat de herberg. Lees regelmatig de aantekeningen in het dagboek.

Part 2 - The Plague - Ridden Village

 
 1. Herberg Aurore (Inn)

 2. Plein (Square)

 3. Ingang/Steeg (alley)

 4. Kerk (church)

 5. Rotssteen (rock)

 6. Klooster (monastery)

 7. Begraafplaats (cemetery)

 8. Vogelverschrikker (scarecrow)

 9. Toren (tower)

 10. Huis oude vrouw

 11. Stadhuis (town hall)

 12. Schandpaal (pillory)

 13. Waterbron/huis 2 van Sophie (spring)

 14. Hut/smid

Village
Neem rechts de emmer (bucket). Zie op het plein een zuil (column) en waterput. We moeten naar het huis van Sophie, de huilende vrouw en zus van de herbergierster. Je kan op het plein links van de herberg (inn) naar de ingang van het dorp (exit) en rechts van de waterput verder het dorp in (village). Ga rechts tussen de huizen verder door (continue). Kijk naar het glas in lood raam van Votive Icon. Ga rechts van de kerk (church) verder door het dorp. Hier is de begraafplaats (cemetery). Zie de rook van het klooster in de achtergrond. Ga rechts verder door het dorp (neighbourhood), naar een kruising. Zie links een vogelverschrikker. Rechtdoor op de kruising gaat naar de toren (tower). Ga op de kruising rechtsaf, naar het hart van het dorp (into the hart). Ga rechtdoor en kijk naar het raam van het laatste huis. Zie een oude vrouw. Kijk naar de sieraden om haar vingers. Praat met de oude vrouw. Weiger de biecht (refuses confess). Ga verder rechtdoor naar het stadhuis (town hall). Zie vaten naast het gesloten stadhuis. Ga terug naar het huis met de oude vrouw. Neem het pad van de kleine helling aan de onderkant van het scherm.

Kijk naar de man aan de schandpaal (pillory). Loop verder naar een splitsing en neem het rechtse pad een beetje bergop. Loop verder en steek de brug over. Loop verder naar de huizen en ga rechts van het eerste huis de waterbron over (spring) naar 2 andere huizen. Uit huis 2 van Sophie komt rook uit de schoorsteen. Er is iemand in het huis. Ga naar de deur en klop vier keer. Ze doet niet open. Ga naar de vogelverschrikker en verder door naar de toren. Als je de toren nog niet bezocht hebt ga je op de kaart naar de vogelverschrikker en loop naar de toren.

Guard Tower
Neem de eerste trap naar de toren. Zie een bloedig pad. Neem het houten tandwiel (gear) dicht bij de volgende trap. Klim verder omhoog naar de binnenplaats. Klim op de eerste ladder naar de katapult. Neem op het eerste platform het tandwiel, achter de trapladder. Klim verder omhoog naar de katapult. Pak het tandwiel links van de katapult. Onderzoek de stenen. Ze zijn te zwaar om op te tillen. Onderzoek (go to) de katapult en zie dat de touwen kapot zijn. Kijk naar de open tandwielbak aan de onderkant van de katapult. Je hebt meer tandwielen nodig. Ga beneden naar de binnenplaats. Loop onder naar de trap en kijk rechts van de trap naar het bloedspoor op de rotsblokken. Het bloedspoor gaat naar de achterkant van de toren. Klim over de rotsblokken naar de achterkant van de toren (rear). Zie een massagraf in de greppel (ditch). Onderzoek 2x de lichamen in de greppel - er liggen alleen mannelijke lichamen en geen vrouwelijke. Ga terug naar de binnenplaats van de toren. Ga de trap op, naar de wapenkamer (armoury).

Onderzoek de wapens. Zie een mangat (manhole) in de vloer. Ga links naar de slaapbunker van de bewakers. Zie 3 lijken. Onderzoekt het lijk in de hoek - hij pleegde zelfmoord. Ze vertonen geen tekenen van ziekte. Neem het tandwiel bij het onderste lijk. Ga terug en ga rechts de trap op naar een andere kamer (below). Kijk naar het bloed in de linkerhoek. Loop dan naar het midden van de kamer en kijk boven naar het plafond. Je ziet een lijk van een bewaker hangen. Kijk en praat met de hoofdbewaker (chief) over alles. Hij is Vincent Dupont. Hij zegt dat de huurlingen ingehuurd waren door Roland Chevalier de deurwaarder om het dorp te isoleren. Vrouwen zijn immuun voor de pest. Vraag over de katapult. Hij wil de katapult testen als je die kan maken en wil schieten op een Engels doelwit. Ga rechts de trap op en neem boven het vijfde tandwiel. Ga op de kaart naar de vogelverschrikker.

Kijk en onderzoek de vogelverschrikker in close-up.
Verwijder het hemd van de vogelverschrikker.
Verwijder de touwen op beide armen.
Verwijder de 2 armtakken.
Klik, houd de knop ingedrukt en veeg de strovulling van het lichaam weg.
Verwijder de gebundelde stro gebruikt als lichaam.
Neem de hoofddoek. Verwijder de armplank.
Verwijder het touw en strovulling van de armen.
Neem de linkse spijker. Verwijder de rechtse gebogen spijker.
Verwijder het gezicht. Neem de paardenhaar.

Onderzoek de hoofddoek (cloth) in de inventaris. Ga naar de katapult op de toren. Kijk naar de katapult.
Trek (pull) aan het paardenhaar (horsehair) in de inventaris en gebruik het paardenhaar dan op de gebroken touw.
Kijk naar de open tandwielbak aan de onderkant van de katapult. Plaats de 5 tandwielen, zodat ze allemaal draaien.

Ga naar de hoofdbewaker in de toren (kan ook via de kaart).
Praat met de bewaker. Je zegt dat je Engelse troepen gezien hebt.
Praat weer met hem om hem te vertellen dat de katapult gerepareerd is.

De bewaker gaat naar de katapult. Ga naar de waterbron en loop naar Sophie's huisdeur.
Gebruik de blauwe, rode geruite doek op de deur, om het op de deur te spijkeren.
De bewaker gebruikt de gerepareerde katapult en schiet op de huisdeur.
 

Part 3: The Rosary of Death
 

Sophie's house
Ga in het huis. Zie de echtgenoot van Sophie. Onderzoek en praat met Sophie.  Onderzoek alles - bed, vuurkorf (brazier), raam met roet, kist, mes, mand van verse appelen, zak en het teken links van het kruisbeeld op de muur boven het bed. Onderzoek de wieg (crib) naast het bed. Trek aan de wieg om te zien dat deze leeg is. Kijk naar de wieg in close-up. Kijk naar de bessen, bramen en bosbessen. Kijk naar de scheur in het beddengoed. Kijk naar de deken afdruk van het hoofdje. Het hoofdje was abnormaal. Sophie beschuldigt de christenen voor de pest. Kijk weer naar Sophie. Praat met de echtgenoot (husband). De baby had 2 gezichten; een aan de voorzijde en ťťn aan de achterkant. De man hoorde Sophie en toen hij binnenkwam zag hij het mes en overal bloed. Zijn vrouw heeft de bessen in de wieg gelegd. Verlaat het huis. Eymerich denkt dat Sophie iets achterhoud. Hij wil een rozenkrans maken. Lees de allerlaatste pagina van Eymerich's aantekeningen in het dagboek (tab 2 boeken). Krijg een rozenkrans aantekening in de inventaris (rosary notes).

 

Ga naar de schandpaal (pillory). Kijk naar de dode man aan de schandpaal.
Klik op zijn hoofd om het op te tillen en trek aan het haar.
Klik op het haar en sleep het iets naar boven naar de spijker, om het hoofd omhoog te houden.
Pak linksonder de steen. Gebruik de steen op het gezicht en krijg dan een tand.
Klik de handpictogram op de tanden om de steen er tegen te gooien

Klik dan op de tand (tandwielpictogram) om het op de schandpaal te leggen.
Doe dit 5 keer zodat je 6 tanden verzameld hebt op de top van de schandpaal.
Neem de rechtervinger van de hand. Ga uit de close-up en je neemt automatische de 6 tanden.

 

Ga naar de begraafplaats. Kijk naar de doornstruik onder in het scherm (thorns).
Verzamel alle bessen (berries) Je gaat automatisch uit de close-up als je ze allemaal verzameld hebt.
Ga naar de kerk. Kijk naar het glas in lood raam van Votive Icon in het huis tegenover de kerk.
Klik aan de onderkant van het icoon om een verborgen ijzeren munt er uit te trekken.
Neem dan de munt. Gebruik de munt op het kruisbeeld. Neem het kruisbeeld (cross).
 

Ga naar de oude vrouw achter het raam (tegenover de kruising met de schandpaal).
Praat met de vrouw. Luister naar haar biecht (confesses).
Elke zaterdagavond, vliegen de jonge vrouwen in de lucht, rijden op vreemde beesten en stelen kinderen.
Ze ontmoeten elkaar in het bos, dansen naakt en eten de kinderen. Vraag over de armband (bracelet).
Haar boete is om de rozenkrans te maken. Praat weer met haar.

Geef haar de bessen en alle items worden automatisch aan haar gegeven.
Verlaat de close-up. Loop naar een andere straat en ga dan terug naar het raam.
Praat weer met de oude vrouw. Ze geeft je de rozenkrans.
Ze is stervende. Eymerich geeft haar de absolutie. Ze sterft.
Kijk naar de rozenkrans in de inventaris.Ga naar het huis van Sophie.
 

Praat buiten voor het huis met de echtgenoot en verontschuldig je (apologise). Ga in het huis. Praat met Sophie.
Kijk naar de lege wieg. Leg de rozenkrans in de wieg. Sophie wordt woedend en valt Eymerich aan.
Sophie geeft toe dat ze haar eigen kind gedood heeft. Haar man steekt Sophie neer en pleegt zelfmoord.
 

Part 4: Corona
 

Alley
We moeten Vader Corona, de andere Dominicaanse priester vinden en het dorp verbranden. Ga naar de ingang van het dorp (links van de herberg). Zie rechts een plaswater (puddle). Onderzoek het lijk (corpse) aan de rechterkant. Onderzoek het steegje (alley) aan de linkerkant. Luister naar het steegje en hoor een iets knorren. Ga in het steegje. Onderzoek het gebroken wiel, stinkende planken, vat en de staaf (bar). Kijk naar het afval (refuse) aan de linkerzijde. Luister naar het afval en hoor weer iets knorren. Onderzoek het afval. Klik op het afval en zie stro, hout en ratten. Eymerich wil de ratten uit het afval verdrijven. Ga uit de close-up. Ruik aan de planken, duw de planken opzij en zie een dode geit (goat). De ratten komen naar het karkas. Onderzoek weer het afval. Verwijder het hout en stro door er op te klikken en zie de slapende Vader Jacinto Corona of Valladolid. Onderzoek Corona. Sla (strike) en schop Corona meerdere malen. Hij is te dronken. Verlaat het steegje. Gebruik de emmer in de plas om het te vullen met water. Ga terug naar Corona in het steegje. Kijk naar hem. Gebruik de emmer met water op Corona. Hij is wakker. Praat met Corona. Corona denkt dat het klooster iets diabolisch als vlammen van de hel verbergt. Je kan nu van karakter veranderen. Klik rechtsonder op de karakterpictogram om te switchen. Switch naar Corona.

Corona: Alley
Ga in het steegje. Kijk naar de dode geit en naar het vat (barrel).
Pak de staaf (bar) naast het vat. Verlaat het steegje. Onderzoek de plas en lijk.

Eymerich: Village

Switch naar Eymerich. Ga naar de vogelverschrikker. Loop richting toren en net voor het pad naar de toren ga je rechts naar de hut. Kijk en ga in de smederij (hut) van de smid. Kijk naar de hamer. Neem de beitel (chisel) uit de emmer. Verlaat de smederij. Ga naar de vaten naast het stadhuis. Onderzoek het vat links van het stadhuis. Eymerich loopt naar Corona. Hij wil Corona bekeren. Hij geeft Corona de absolutie. Loop terug en onderzoek nogmaals het vat. Gebruik de beitel om de was aan de rand van de deksel te verwijderen. Klik en vasthouden en schraap met de beitelcursor de was weg. Het val zit vol met teer. Duw tegen het vat (press). Eymerich roept Corona. Schop (kick) tegen het vat met teer (tar). De 2 priesters lopen naar het gebied met de vogelverschrikker. De teer is uit het vat gestroomd. Ga links (helling omhoog) en neem de fakkel (torch) tegen het huisje. Je neemt de fakkel mee in je hand. Ga onder terug naar de teer. Gebruik de fakkel op de teer. Het dorp staat in vlam.

Part 5: Sisters in the Dream

Monastery
Ruik de brand (the blaze) en kijk naar het dorp. Ga naar de rotssteen bij het klooster (pad achter de kerk/klokkentoren of ga via de kaart). Onderzoek de rots. De rots blokkeert het pad naar het bos. Ga verder omhoog naar de poort van het klooster. Probeer 2x de poort te openen. Het is afgesloten aan de binnenkant. Er verschijnen 3 vrouwen: Medusa, Demeter en Diana "tweeling". Ze kunnen je helpen. Kijk naar Medusa, Demeter en Diana die eruit ziet als 16 jaar. Praat met een van de vrouwen. Demeter is de moeder; Medusa en Diana zijn haar dochters. Om je te helpen het klooster in te komen, moeten de 2 priester een menselijk huwelijk aangaan met Medusa en Diana. Weiger het voorstel. Praat met Corona. Corona adviseert dat zij instemmen om met ze te trouwen, om meer over hun te weten te komen, en zo mogelijk in de bossen of het klooster te komen. Praat met Demeter en aanvaard het voorstel. Diana is Eymerich bruid en Medusa is Corona's bruid.

Als Eymerich:
Eymerich heeft een bruidschat nodig voor Diana. Ga via de kaart naar de wapenkamer in de bewakers toren.

Kijk naar de wapens. Diana is de godin van de jacht.

Het doel is om de boog uiterst links uit de kooi te nemen door het naar de uitgang aan de rechterkant te schuiven.
Schuif de wapens uit de weg:

 

 

 1. Plank F (bijl) omlaag.

 2. Plankjes B en A naar rechts en omlaag boven F.   

 3. Plank C (boog) omhoog.

 4. Plankje E omhoog en links boven D.

 5. Plank F (bijl) naar links.

 6. Plankjes A en B omlaag.

 7. Plank C (boog) naar rechts.

 8. Plankje E en D omhoog.

 9. Plank F (bijl) naar links.

 10. Plankje A naar links en omlaag naast B.

 11. Plank C (boog) omlaag.

 12. Plank G naar links.

 13. Planken H, I, J omhoog.

 14. Plankjes A en B naar rechts.

 15. Plank C (boog) omlaag.

 16. Plank I naar links.

 17. Plank J omhoog.

 18. Plankje A omhoog en rechts boven B.

 19. Plank C (boog) naar rechts.

 20. Plank F (bijl) naar rechts.

 1. Plankjes D en E omlaag.

 2. Plank G en I naar links.

 3. Plank H en J naar links.

 4. Plankjes A en B omhoog.

 5. Plank C (boog) naar rechts.

 6. Plank F (bijl) naar rechts.

 7. Plankje E naar rechts en omlaag.

 8. Plank I omlaag.

 9. Plank J naar links.

 10. Plankje B naar links.

 11. Plank C (boog) omhoog en rechts uit.

Krijg de boog (bow).

 

Als Corona:
Ga naar de kloosterpoort. Kijk naar Medusa en probeer met haar te praten.
Corona heeft een juweel in een vorm van een slang nodig als bruidsschat.
Ga met de staaf (bar) in je inventaris naar de vogelverschrikker.
Kijk en neem de grote fakkel achter de vogelverschrikker.
Combineer in de inventaris de grote fakkel met de staaf.
Gebruik de fakkel met staaf op de vlam van het brandende dorp, om de fakkel aan te steken.
Ga naar de smederij (hut). Neem de hamer. Maak een armband in de vorm van een opgerolde slang.
Zie de pijlen die de hete staaf op het aambeeld beweegt.
De pijl naar links beweegt de staaf naar voren, de pijl naar rechts beweegt het terug. De pijlen omhoog en omlaag draaien de staaf. .
Als de staaf juist gevormd is (spiraal vorm), zal Corona het zeggen.
Eymerich vraagt over het hoofd. Klik op de spiraal en een hoofd is gemaakt en krijg het slang ornament.
Door een paar keer linksonder op het volle hintkruis te klikken, kan je de puzzel overslaan. Ga terug naar de kloosterpoort.


 


Corona: Geef het slang ornament om Medusa.
Eymerich: Geef de boog aan Diana.
Praat met Demeter. Demeter zegent de bruiloft van de 2 koppels.

Part 6: Beyond the Shadows
 

Corona: Cave - Waterfall
Corona en Medusa zijn in een grot achter een waterval. Zie links een liaan hangen. Kijk naar de kiezelsteentjes (pebbles) op de steen op de grond voor de waterval. Zie slangen op de muur achter Medusa. Kijk naar de steen bedekt met mos en modder onder in het scherm. Kijk naar de waterval. Corona kan de toren van de bewakers in de verte zien. Probeer wat water te nemen - het is ijskoud. Kijk naar de druppelende druipsteen aan de rechterzijde. Kijk en praat met Medusa. De verborgen slangen komen naar buiten rondom Medusa. Kijk weer naar de slangen. Kijk in close-up naar Medusa en klik dan op haar lippen. Corona probeert je te verleiden en zingt Song of Song. Neem de liaan. Gebruik de liaan op Corona. Gesel Corona 5 keer totdat hij zegt dat hij zich nu beter voelt. Zie dat de koppen van de slangen rood worden. Kijk in close-up naar Medusa en klik op haar borst. Corona zingt weer  Song of Song. Bid (prey) op de kiezelsteentjes op de steen voor de waterval. Corona knielt op de kiezels. De koppen van de slangen worden feller. Kijk in close-up naar Medusa. Klik op een druppel die op haar buik valt. Neem water uit de waterval. Corona houdt het water in zijn handen. Neem het water uit de inventaris en gebruik het op Corona om hem af te koelen. De slangen zijn allemaal verlicht en naar elkaar toegegroeid. Kijk naar de slangen en zie dat ze Medusa willen aanvallen. Kijk in close-up naar Medusa. Klik op haar been. Kijk naar het mos op de rotsblok onder in het scherm. Klik en ingedrukt houden en teken een kruis op de rotsblok. Medusa probeert Corona te verleiden, maar wordt gebeten door haar slangen. Medusa geeft toe dat ze niet Medusa is en ze sterft. Verlaat deze grot aan de linkerzijde.

Grot
Zie 3 doorgangen. Kijk boven naar het licht. Kijk naar de linkse doorgang (passage), omringd door slang houtsnijwerk.

Probeer er door te gaan maar het is te smal. Kijk naar de middelste donkere doorgang en probeer er door te gaan.

Kijk naar de rechtse donkere doorgang en probeer er door te gaan. Kijk en neem wat puinsteentjes (detritus) op de grond onder in het scherm.

Gebruik de steentjes op de middelste doorgang. Corona hoort niets. Gebruik de steentjes op de rechts donkere doorgang.

 Hij hoort het steentje op de grond vallen. Ga door de rechtse donkere doorgang.

Stalagmiet Grot
Kijk in de stalagmieten grot naar Medusa's geest.
Ze verdwijnt en zie een boompuzzel. Kijk naar de boompuzzel.
Draai aan de ringen en vorm de boom van het leven.
Heb je de puzzel opgelost vormt de boom een spiraaltrap.
Loop over de klifrand door linksboven op het pad te klikken.


Klif
Ga vooruit tot de volgende Medusa geest. Klik op de geest voor de volgende puzzel.
Zie een cirkel, verdeeld in 16 vakjes. Het doel van de puzzel is om alle vakjes te openen om een afbeelding te vormen.
Elk vakje waarop je klikt, opent het 6e vakje aan de linkerkant en aan de rechterkant.
Nummer de vakjes 1-16 vanaf rechts bovenaan (1 uur positie).

Klik op de vakjes in deze volgorde: 6, 7, 8, 5, 14, 13, 16 en 15.

 

Lava Rivier
Ga vooruit, onder naar de keien en verder naar de volgende Medusa geest.

Klik op de geest voor de vlampuzzel. Draai de kleine cirkels om een vlamafbeelding te vormen.
Steek de lava rivier over en zie een toren met spiraalvormige paden.


Toren
Verzamel 15 gegraveerde stenen. De stenen liggen verspreid over het spiraalvormige pad naar de top van de toren.

Gekleurde kristallen markeren het pad voor een splitsing naar een andere hoogte of laagte pad (verdieping).

Klik je de voetcursor of pakcursor op een plek zal Corona er automatisch naar toe gaan of pakken zelfs als het op een andere verdieping staat.

Als Corona vaststaat op de spiraaltrap, klik dan de voetcursor links of rechts in het scherm en hij zal bewegen en verder lopen.

Na het oversteken van de lava rivier ga je links en passeer de groene kristal.

Verzamel op het eind 3 stenen bij de waterval. Ga rechts terug naar de groene kristal.

Ga rechts, omhoog bij de groene kristal. Loop tot een rode kristal.

Passeer de rode kristal en verder naar rechts.
Neem bij de gele kristal splitsing het pad naar beneden. Neem 3 stenen bij de waterval.
Loop terug naar de paarse kristal. Ga rechts en omhoog bij de paarse kristal. Neem 1 steen.
Loop verder en neem 3 stenen. Je ziet de geest onder staan.
Ga verder tot het einde van dit pad -neem een scherpe bocht naar links. (Zie onder 3 stenen liggen).
Op het einde van dit pad ga je op de splitsing omhoog en linksom verder.
Loop verder tot een lichtblauwe kristal. Neem het rechtse pad omhoog.
Loop verder naar het oranje kristal. Neem het onderste rechtse pad.
Loop verder tot een splitsing in het pad. Ga naar boven rechtse pad.
Loop naar een splitsing. Neem het linker pad. Neem 1 steen.
Loop terug naar de splitsing. Ga naar beneden en naar links.
Verder links bij de splitsing in het pad. Passeer de oranje kristal en verder naar links.
Passeer het lichtblauwe kristal om links verder te gaan. Neem 1 steen en beetje verder 3 stenen.
Je hebt nu 15 stenen, Ga naar links en dan beneden naar de geest.

Stenen puzzel
Klik op de geest voor de volgende puzzel. Plaats de verzamelde stenen op de juiste plek.
Corona rechtvaardigt wat hij heeft gedaan met Medusa.


Ga naar boven, linkse pad van de puzzel. Ga naar rechts.
Passeer de stenen slang op het pad en loop verder naar het lichtblauwe kristal.

Neem het pad omhoog. Neem bij de gele kristal het pad omhoog.
Ga links van het donkerblauwe kristal. Neem het pad naar beneden op de splitsing.
Ga verder tot een takkenbrug. Steek de takkenbrug over en klik op de geest.

 

Slang

Zie een slang op de grond. Onderzoek de slang. De slang zal je bijten als je hem probeert te passeren (je start dan opnieuw).
Kijk en neem de stalagmiet met de gebogen top, links van de grote stalagmiet aan de rechtse rand.
Gebruik de stalagmiet op de slang. Onderzoek en neem het slang karkas. Corona gaat vooruit naar het licht.


Bos
Onderzoek de enorme boom in het midden en de deken (blanket).
Neem de sleutel bij de boom en een tweede sleutel, rechts van de deken.
Onderzoek en neem de 2 appel helften in de bomen.
Een appel heeft 2 groene pitten en de andere 2 rode pitten.
Onderzoek en kijk in close-up naar de steen links van de enorme boom.
Klik op de stenen om ze te verwijderen. Zie paarse bollen.

Het doel is om ze te verlichten en combineren tot ťťn witte bol.
Klik op de bollen, zodat de bollen naar de rand geplaatst worden om een cirkel te vormen.
Klik op de paarse bollen, zodat ze tot een witte bol worden.
Je krijgt dan een zilveren bol die op de maan kijkt.
Combineer de 2 appel helften met elkaar. Een portal verschijnt.

Stap erin en je wordt naar een stenen bos getransporteerd.


Stenen bos
Kijk naar de mist. Kijk en neem het grote zaad (seed). Neem de sleutel op de grond, onder de kooi.
Kijk naar de kooi (cage). Onderzoek het slot van de kooi en zie een kloppend hart in de kooi.
Probeer de 3 sleutels in je inventaris op het slot, maar niet een sleutel past.
Onderzoek de appel in de inventaris (in close-up).
Schuif de linkse groene pit uit het klokhuis en ga uit de inventaris.
Een portal verschijnt. Stap in de portal om naar het omgekeerde bos te gaan.
(Ik weet niet of het schuiven van de pitten om je te verplaatsen per spel hetzelfde is?)


Omgekeerd bos
Zie de omgekeerde bomen. Pak linksboven een sleutel en links van het standbeeld een andere sleutel.
Pak het gouden blad (leaf) linksboven het standbeeld.
Kijk en onderzoek het standbeeld. Zie een slang afgebeeld op haar borst.
Leg de slang karkas in je inventaris (snake) op de open perkament in haar handen.
Het hoofd ontploft. Neem het grote reptiel ei. Kijk naar de appel in de inventaris.
Schuif de linkse rode pit uit het klokhuis. De overige 3 pitten moeten terug op hun plaats liggen.
Een portal verschijnt. Stap in de portal om terug te gaan naar het gewone bos.

Bos
Plaats het ei op de deken. Corona bedekt het ei met de deken.
Trek de deken weg van het ei en zie dat het ei gekraakt is.
Neem de gouden bol. Kijk naar de appel in de inventaris.
Schuif de rode pit terug naar zijn plaats - alle pitten liggen op hun plaats.
Stap in de portal en je gaat terug naar het stenen bos.
Kijk naar de appel. Schuif de linkse groene pit uit het klokhuis.
Stap in de portal en je gaat terug naar het omgekeerde bos met standbeeld.
Kijk naar de appel. Schuif de rechtse groene en linkse rode pit uit het klokhuis en 2 andere op zijn plaats.
Stap in de portal en je gaat naar een nieuwe locatie.

Menhirs
De menhirs (grote steen) zijn door prehistorische volken gebruikt voor het maken van formaties van megalieten.

Deze formaties kunnen lijnen zijn of kringen. Kijk naar de menhirs. De linker heeft 2 witte kringen.

De rechtse menhir heeft 2 zwarte kringen. Zie een gat in de grond tussen de menhirs. Duw tegen het gat (press).

Kijk naar het gat (hole). Plant het zaad in het gat. De stengel (stalk) van de plant groeit snel omhoog.

Zie een vleesetende plant met een bol in de mond. Probeer de bol (moon) te nemen. De stengel slikt de bol in.
Klik op een vlieg rondom de plant. De vlieg wordt opgeslokt door de plant en spuugt de bol uit.
Neem de donkere bol (sphere). Onderzoek de donkere bol (moon) met symbolen die er uitzien als een kaart.
Klim in de stengel. Pak boven in de wolken de sleutel aan de linkerkant en de sleutel aan de rechterkant.
Onderzoek het altaar. Plaats het bladgoud (leaf) in de stenen schaal. Bid voor het altaar.

Het bladgoud verandert in een gouden sleutel. Neem de gouden sleutel en onderzoek de gouden sleutel.

Het ziet eruit als een hart. Klim naar beneden terug naar de menhirs.
Kijk naar de appel in de inventaris. Schuif de linkse groene pit uit het klokhuis. Stap in de portal.

Stenen bos
Onderzoek de kooi. Gebruik de gouden sleutel op het slot. Het past en opent het slot.
Probeer alle andere 7 metalen sleutels om de 2 sloten aan de zijkanten te openen. De kooi opent.

Het kloppend hart kan gedraaid worden. Klik en ingedrukt (klikken) om het hart te draaien.

Draai het snel tot een bol. Neem de donker bronzen bol met insnijdingen. Kijk naar de appel in de inventaris.
Schuif de rode pit terug in het klokhuis.


Menhirs
Gebruik de 2 licht gekleurde bollen (zilver en goud (ground - moon)) op de linkse menhir.
Gebruik de 2 donker gekleurde bollen (zwart en brons) op de rechtse menhir.
De bollen draaien rond de menhirs en produceren een nieuwe portal.

Stap in de portal. Corona valt uit de lucht.

Part Seven: The Stag Tribute

Open plek
Eymerich staat in een open plek (glade). Diana is hier. Praat met haar. Eymerich wil haar overtuigen dat ze niet Diana is.

Ga links. Passeer het altaar en onderzoek links de herten afdrukken (deer prints) op de grond.

Eymerich heeft een idee. Ga rechts terug naar het altaar en kijk naar het altaar, omringd door fakkels. Onderzoek het altaar.

Diana wordt vaak afgebeeld met een hert. Zie blokjes die je horizontaal of verticaal kan draaien. Vorm een hert.

 

Licht komt uit de rotsen. Zie een hert (deer) op de rots achter de vijver. Kijk en onderzoek het hert.
Praat dan met Diana. Vraag of ze haar jachtkunst demonstreert (divine). Ze vraagt om een pijl.
Ga naar het altaar. Neem de veren van de rechtse fakkel van het altaar.
Ga links naar de bomen aan de linkerkant van de open plek.
Neem de tak (branch) van de meest linkse boom.

 

Ga naar de rotsblokken aan de rechterkant van de bomen.
Kijk en onderzoek het geboorte gebied (Birthing area).
Pak de scherpe stenen pijlpunt op de kom voor de emmer.
Onderzoek de flexibele tak (rushes). Verwijder de zijtakjes door erop te klikken.
Verwijder eerst de kleinste zijtakjes en verwijder dan de zijtakken van de stok.
Klik op de onderkant, om er een sneetje in te snijden.
Combineer in je inventaris de stok (tak) met de veren of pijlpunt om een pijl te krijgen.
 

Geef de pijl (arrow) aan Diana. Ze schiet op het hert.
De pijl valt in het water en het hert loopt weg. Praat met Diana.

Eymerich scheldt Diana uit. Diana gaat in het water en verdrinkt.
Hoor een lijkzang. Luister naar de lijkzang (dirge) aan de linkerkant van de vijver.
Kijk naar de linkerkant van de vijver en zie lijken op bodem van de vijver.
Verplaats de lijken door er met de stok op te klikken.
Vorm een cirkel met de lijken door elkaar vast te houden met de handen.

 

Een vrouw drijft naar de oppervlakte.
Ga terug naar het geboorte gebied (Birthing area).
Neem de kaars van de tafel en mos van de rots aan de rechterzijde.
Ga terug naar de lijken in de vijver. Onderzoek het lijk van de vrouw.

Het is de moeder van de tweeling. Gebruik de kaars op het lijk van de moeder.

De kaars wordt automatisch aangestoken en geplaatst op het drijvende mos.
Zie een lichtstraal uit het lijk komen en gaat naar het bos. Hoort een kind lachen.
Ga naar het verlichte bos (wood). Kijk en onderzoek het bos.
Verwijder de bloemen, dan de takken en boomstam. Zie en neem de pop in het bos.

Brug
Ga links naar het volgende scherm aan de linkerzijde. Ga nogmaals links (left) naar het volgende scherm.
Zie Demeter. Demeter is een figuur uit de Griekse mythologie. Ze blokkeert de brug. Praat met Demeter.

Ze is op zoek naar haar dochter.Geef de pop aan Demeter en ze verdwijnt. Steek de brug over en het breekt.

Neem links de steen op de grond. Onderzoek de steenvorming aan de overkant van het water.
Gebruik de steen op de herten hoofd rotsformatie. De rotsen vallen in het water en vormen een brug.
Steek over naar de overkant. Klim over de rots aan de linkerkant naar de bovenkant en naar de boomstam.
Duw de boomstam (tree trunk) uit de weg. Ga links en onderzoek Janus (stenen hoofd).

Neem de rode korstmos (lichen) van de klif muur. Filmpje.

Als Corona:
Corona valt uit de lucht. Kijk naar de andere kant van de stenen hoofd - Janus.
Praat met Janus. Eymerich en Janus praten met elkaar.

Als Eymerich:
Switch naar Eymerich. Ga naar het altaar. Schik de blokjes om een gezicht met gewei te vormen. De cirkel verlicht.
Klik op de rode korstmos in de inventaris. De korstmos wordt automatisch in de verlichte cirkel geplaatst.
Licht komt uit het altaar. Ga terug naar Janus het stenen hoofd. Het hert stoot tegen het stenen hoofd.

Eymerich en Corona ontmoeten elkaar en praten met elkaar.

Klooster
De 2 priesters zien de 2 priesters, Diana en Medusa bij de kloosterpoort.
Eymerich legt het uit. Ze zijn niet echt. De echte zullen ze aan de andere kant ontmoeten.
Praat met Demeter. Alleen de godin kan je in het klooster krijgen. Demeter springt van de klif.
De godin verschijnt. Einde hoofdstuk 2

 

Nicolas Eymerich - The Inquisitor Book III ???

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
Forum NL
 henk

Free Web Hosting