Necronomicon: The Dawning of Darkness

Vertaling uit het Engels. Nederlandse vertaling door Louis Koot.

William Stanton's Huis 1e Bezoek:

Er klopt iemand op de deur. Open de deur van het huis. Edgar Wycherley stormt naar binnen en geeft je een Prisma. Deze Prisma word vanzelf in je inventory geplaatst. Ga het kantoor binnen en pak daar de Kleine Sleutel van de telefoon tafel.Ga naar het schrijfbureau en pak de Kleine Sleutel uit je hoofd inventory om er dan de Middelste Lade mee te openen. Pak het geld en de Sleutel uit deze lade.Ga terug naar de deur van het huis. Doctor Egleton geeft je nu een telefoonnummer. Ook dit stukje papier gaat vanzelf je hoofd inventory in.Verlaat het huis en ga naar de Scooter. Pak het setje sleutels uit je inventory om er de scooter mee te starten. Ga rechts richting Pawtucet Village.

Pawtuxet: 1e Bezoek:

Ga naar de steeg achter de kerk en daar zit Ma Bradley. Praat 2 maal met haar. Pak het geld uit je hoofd inventory en geef dit aan Ma Bradley.Volg het advies van Ma Bradley nu op. Breng dus een bezoekje aan de "Crumb&Son" warenhuis. Stel 3 vragen aan de winkelier. Pak de kaart, links van de winkelier. Neem het geld uit je hoofdinventaris en betaal de kaart. Koop de lucifers rechts op de balie en plaats ze in je hoofd inventory. Gebruik de Kaart om te gaan naar Edgar Wycherley's huis. Het is het meest Noordelijks gelegen huis.

Edgar Wycherley's Huis: 1e Bezoek:

Trek aan de bel die rechts van de deur hangt. De butler laat je niet binnen. Bel niet teveel anders is het game over.

Edgar Wycherley's Ouders' Huis - 1e Bezoek:

Op de kaart west van jou huis.

Ga het huis binnen en je word begroet door Edgar's vader. In de huiskamer klik je op het portret van Gregor Hershel aan de muur. Verlaat de huiskamer. Gebruik je kaart om voor de 2e maal naar Pawtuxet Village te reizen.

Pawtuxet Village: 2e Bezoek:

Breng weer een bezoekje aan het warenhuis. Stel weer vragen aan de winkelier. Pak je geld uit je inventory en geef dit aan de winkelier en verlaat de winkel. Ga naar de Haven. Hiervoor ga je de steeg rechts van de kerk door. Bij de haven begin je een gesprek met Kapitein Shermann, deze is bezig te werken aan zijn boot. Hij suggereert dat je in het gebouw van de plaatselijke krant, de Providence Gazette, in het archief duikt Gebruik je kaart om naar de Providence Gazette te gaan. Het is het meest Zuidelijk gelegen gebouw.

De Providence Gazette: 1e Bezoek:

Spreek met journalist Earl Smith. Draai je om en ga de Archief ruimte binnen. Zoek hier door de archieven voor de jaren "1741-1760" en kies dan het artikel over Verdwijningen. Het artikel word vanzelf op het bureau gelegd en jij kunt het nu doorlezen. Gebruik je kaart om voor de 3e keer naar Pawtuxet Village te gaan.

Pawtuxet Village: 3e Bezoek:

Ga naar de haven. Ondervraag Kapitein Shermann weer. Draai je om en open de deur van de Black Fish huis. Dit is het huis met de 2 ramen en de 2 tonnen ervoor. Ga naar het warenhuis en praat weer met de winkelier. Pak je geld uit je inventory en koop de Drank (hooch). Ook dit komt weer vanzelf in je inventory terecht. Ga terug naar de Black Fish en geef de vent daar de Drank uit je inventory. Ondervraag Arthur Procop, de vent die buiten aan zijn pijp zit te lurken bij de tarvern. Gebruik de kaart om terug te gaan naar Edgar's huis. Dit is het meest Noordelijke huis.

Edgar's Huis: 2e Bezoek:

Ondervraag Edgar. Gebruik de kaart om naar je eigen huis te gaan, het huis dat het dicht bij het midden van de kaart is gelegen.

William Stanton's Huis: 2e Bezoek:

Ga je kantoortje binnen. Pak Dokters Egleton's telefoonnummer uit je inventory en bel hem op. Gebruik de kaart om terug te gaan naar Edgar's Wycherley's ouders huis. Het meest westelijke huis op de kaart.

Wycherley's Ouders Huis: 2e Bezoek:

Ga naar boven naar Edgar's kamer. Pak het Dagboek van de plank rechts. Deze komt weer in je inventory. Pak de Sleutel van Edgar's huis uit de 3e lade van het bureau. Weer komt dit vanzelf in je inventory. Gebruik de kaart om naar Edgar's Wycherley's huis te gaan, welke het meest Noordelijkste huis op de kaart is.

Edgar's Huis: 3e Bezoek:

Pak de Sleutel uit je inventory, steek deze in het slot en open de deur. Ga naar het buffet en pak uit de middelste lade de Onleesbare Brief. Ik zeg het nu nog één keer: dit word vanzelf in je inventory geplaatst. Pak ook de Brief van Simon O aan GH uit de rechter lade. Deze komt in je bureau terecht Verlaat het huis. Je komt onderweg langs Edgar en gebruik de Kaart om naar je eigen huis te gaan.

William Stanton's Huis: 3e Bezoek:

Ga je kantoor binnen en ondervraag dokter Egleton. Je vind jezelf terug in Edgar's huis. Neem de "Hart" Sleutel uit de onderste lade van de hoek unit vlakbij de partition.Pak daarna de Blauwdruk van de Bungalow uit dezelfde lade. Gebruik de kaart om terug naar je huis te keren.

William Stanton's Huis: 4e Bezoek:

Neem de Blauwdruk uit je inventory en geef deze aan Egleton. Gebruik de kaart om naar de bungalow te gaan. Het is het huis ten zuiden van het dorp.

De Bungalow: 1e Bezoek

Ga linksom naar de schuur en ga daar binnen. Pak de Sleutels die je rechts vind. Ga terug naar buiten en open de kofferbak van de auto met deze Sleutels. Pak de Koevoet uit de kofferbak. Neem de koevoet dan weer uit je inventory en gebruik deze om de voordeur van de bungalow open te breken.

HUISKAMER: bestudeer het portret aan de muur: onthoud het metalen symbool onder de man die de ZEIS vasthoud. Druk op de knop waarmee je de kast tegen de muur aan de overzijde opent. Open de doos/kist met de "Hart" Sleutel die je in Edgar's kamer vond. Pak de SATURNUS SLEUTEL uit deze doos/kist. Pak ook de SATURNUS TALISMAN en onthoud het Planeet Teken die je bij de voet van de man ziet.

WASKAMER: deze vind je vlak naast de trap. Duw tegen de ton bij het raam om toegang te krijgen tot het SATURNUS SLOT. Ontsluit deze SATURNUS PLANEET SLOT door de volgende code in te voeren:

Onderop: planeet symbool SATURNUS: Boven Rechts: Lood: Boven Links: CASSIEL:

Neem de SATURNUS SLEUTEL uit je inventory en open daarmee de deur

De PASSAGE: 1e Bezoek: neem de lucifers uit je inventory en steek daarmee de Toortsen aan de muur aan. Aan het einde van de passage, tegenover het hek, steek je de Toorts links aan de muur aan en ga je het kantoor rechts binnen.

KANTOOR: 1e bezoek: Steek de kaarsen, rechts, aan. Trek aan de hendel, rechts in de kamer. Hiermee krijg je toegang tot de volgende kamer.

STEEK CD#2 in je CD-ROM DRIVE.

Pak de Aansteker van de tafel,. Ga terug de passage in. Pak de Aansteker uit je inventory en gebruik deze om de Lantaren aan te steken. Ga de Bron Kamer binnen. De deur is nu zichtbaar

DE BRON KAMER: JE KUNT IN DEZE KAMER NIET SAVEN. 1e Bezoek: Ga naar rechts en steek de Toorts aan de muur aan. Ga naar het Altaar in het midden, pak de Bijl van de vloer. Ga terug naar het kantoor waarbij je uitkijkt dat je niet in de Bronnen valt.

KANTOOR: 2e bezoek: Pak je Bijl uit je inventory en gebruik deze om de Kist te openen. Steek de Lantaren aan met je Aansteker en pak het op. Pak de Sleutel en open hiermee de Kast. Verwijder de aktetas. Hierdoor kun je deze in je inventory bekijken en openen. Pak ook de Olie Kan.

PASSAGE: 2e Bezoek: Neem nu de smalle passage welke tegenover het de ingang van het kantoor is gelegen. Bij de splitsing ga je naar rechts….doe de hand van het lijk in de krat omhoog en verwijder de Sleutel. Ga naar het Laboratorium, achter de Bron kamer, door de muren te volgen. Open met de Sleutel uit je inventory het hek.

LABORATORIUM: 1e Bezoek: Ga naar achteren in het lab. Ga door de deur rechts. Voordat je de Boiler aansteekt, pak je de kleine Schep op die je links van de deur vind. Vul nu de machine met 3*een schep Kolen. Giet dan Olie van uit de Oliekan op de Kolen. Steek het geheel aan met de Aansteker en haal de hendel links over. Links boven zie je 3 Hendels, trek aan de MIDDELSTE. Draai dan aan de klep/wiel onder de drukmeter. Ga terug naar de ingang van het Lab. Draai hier links en draai aan de Klep/Wiel van de Elektrische Generator op de vloer. Bedien dan de Circuit Breaker, links van de deur. Ga nu terug naar de achterzijde van het Lab waar de BREIN MACHINE is (deze machine lijkt wel op een keyboard welke is verbonden aan en BREIN in een pot). Start deze machine door op de 2e knop van links te drukken. Ondervraag de machine (dus het BREIN) d.m.v de RECHTER HENDEL.

Je dient nu de VITALE VLOEISTOF te maken. Dit doe je als volgt:

Pak de 2e pot van links van de onderste plank. Giet de inhoud van deze pot in de pot op de tafel. Pak de 3e pot van rechts van de onderste plank. Giet de inhoud hiervan in de pot op de tafel. Pak de Injectienaald uit de gootsteen. Vul de injectienaald met de inhoud van de pot (op de tafel?). Injecteer de injectienaald nu in de Vacuüm pomp, rechts van de Brein machine. Draai aan de handle. Ga verder met je conversatie met de Brein machine.

Uit de onderste rechter lade van het kastje met de KRUIDEN, neem je dan de Euphorbia uit de rechter lade van de BOVENSTE DERDE RIJ (begin bovenaan te tellen). Neem de MARS Sleutel uit de lade die gemerkt is als "Houtskool" (smut). Neem ook de stukjes Houtskool, ze lijken wel wat op platte cilindertjes. Ontsluit de Mars Planeten Slot d.m.v de volgende Code: Bodem: Planeet teken: Mars : Rechts: Metaal Symbool: IJZER: Links Boven: Samuel:

Open de deur van de antichambre met de Mars Sleutel uit je inventory:

De Antichambre: 1e Bezoek:

Ga de linker zijbeuk/gangpad in en ga vooruit naar de Materials Section. Doe 5 stappen vooruit. Pak dan links de Amphora die gemerkt is met de letters EL, dit zijn de initialen van Eliphas Levy. De inhoud (Salts) komt in je inventory terecht Ga nu naar de Martelkamer.

Martelkamer: 1e Bezoek:

Neem de Houtskool uit je inventory en plaats het in de wierookbrander. Pak de Hars (Styrax) uit de aktetas en plaats dit in de wierookbrander. Pak de Aansteker uit je inventory en hou deze boven de brander. Neem de kaart gemarkeerd als "Eliphas Levy" in de la van de tafel tekening en positioneer deze nu in het midden van het Pentagram welke op de vloer is geschilderd. Neem de Salts uit de Portfolio en plaats ze in het midden van het Pentagram op de vloer. Pak de Diamand uit de Aktetas en plaats ook deze in het midden. Pak dan de Euphoria uit je inventory en plaats ook dit in het midden. Neem dan de Aansteker uit inventory en steek de hele zooi in brand. Wees zeer voorzichtig: Egleton rent heen en weer en geeft precieze informatie over wat je moet doen.

Asylum: 1e Bezoek:

Neem de Sleutel uit Edgar's zak. Gebruik de kaart om naar Edgar Wycherley's huis te gaan. Het is het meest Noordelijke huis.

Edgar's Huis: 4e Bezoek:

Pak de Brief en de Krant van de halvloer. Pak het Label van de richel, rechts  van de ingang in de woonkamer. Ga de kleine kamer onderaan de trap binnen. Pak de Sleutel uit inventory en open de deur. Pak het beeldje van de plank. Pak het pakketje van de linker plank en pak de boek in het kastje. Gebruik je kaart om naar huis terug te keren.

William Stanton's Huis: 5e Bezoek:

Neem het "Necronomicon" Boek uit de Bibliotheek en geef het dan aan Egleton. De Bibliotheek verschijnt nu ook op de kaart. Gebruik de kaart om daar naar toe te gaan. Het is het meest Zuidelijke gebouw.

Bibliotheek: 1e Bezoek:

Kantoor: Geef het Necronomicon boek uit de inventaris aan Saunders.

Hoofdkamer: Ga naar de sectie over Occult Science en kies daar het volgende boek: "the Moon, gateway to the Soul". Het verdwijnt in je inventory. Breng dit boek naar Professor Saunders. Kijk naar het boek. Ga de Rare Books ruimte binnen, deze bevind zich in de kelder van de bieb. Vind hier het boek "The Red Dragon" welke dan in je inventory verdwijnt. Breng ook dit boek naar Saunders. Kijk naar het boek. Ga nu naar de sectie over Symbolen en vind hier het boek "Language for Initiates". Ook dit komt weer in je inventory terecht. Breng ook dit boek nu naar Saunders. Kijk naar het boek.

KANTOOR: Op de kaart welke door Saunders is aangewezen doe je dan nu het volgende:

  1. Pak het beeldje uit je inventory en zet deze op de ATLANTISCHE OCEAAN.
  2. Pak het Label uit je inventory en plaats dit op AFRIKA.
  3. Pak de Brief uit je inventory en plaats deze op TRANSYLVANIA.
  4. Pak de Krant uit je inventory (deze bevat een artikel over een Poolexpeditie) en plaats deze op GROENLAND.
  5. Pak het Pakketje uit je inventory en plaats dit op SURINAME.
  6. Verbind nu al deze punten met elkaar.
  7. Er verschijnt nu een nieuwe locatie op de Kaart. Het is de "City of the Ancient Ones". Gebruik de kaart om daar nu naar toe te gaan. Klik op de kaart, links midden.

The City of the Ancient Ones: 1e Bezoek:

De Ingang van de Stad:

Bestudeer je Prisma in je inventory en onthoud de symbolen. Activeer de 3 mechanismen volgens het diagram van het Prisma. Er gaat dan een valluik open en je ziet een slot:

Onderstaande foto's kunnen je misschien helpen. Zo moet het er uit zien als je het allemaal goed hebt gedaan:

 

Gebruik de Sleutel uit de Aktetas. Er gaat een 2e valluik open. Neem het Prisma uit je inventory en plaats deze nu in het midden. Pak dan de 3 Piramiden op. Benader de Kleine Stenen Piramide en druk op de knop die verschijnt. De Piramide schuift weg en er word een trap zichtbaar. Ga deze trap af. Als je de 1e kamer bereikt ga je de Middelste Passage in.

Het Labyrint:

Volg deze tot de 1e kamer met daarin een Ronde Marmeren Steen met 4 Symbolen erin gegraveerd. Neem hier de tunnel met het symbool : , dit is het symbool voor het cijfer 4

Ga dan 6x vooruit en dan links de trap af. Draai iets naar links zodat je nog een stukje van de trede ziet links in het scherm. Dan de eerste rechtse pijl volgen en dan 4x vooruit (daarbij in het midden blijven). 

Dan 2x naar beneden en naar links. Dan 2x vooruit en 1x naar onder.

De Cirkelvormige Corridor:

De knoppen van het controle paneel openen de deuren:

De makkelijkste oplossing is om een verticale lijn te maken op de Centrale Kolom. 

 Je komt "boven" tegenover 3 passages. Activeer het Mechanisme links aan de muur. Hierdoor start er nu een TIMER. JE HEBT NU 2 MINUTEN om door de 5 deuren van de MIDDELSTE PASSAGE te komen. Lukt je dit niet in de toegestane tijd activeer dan de TIMER opnieuw en probeer het maar weer, en weer en weer net zo lang tot je erdoor bent. Je Komt terug in de kamer waar je starten en nu is de grote deur open die je binnen gaat. 

De RONDE KAMER:

Bestudeer de Symbolen op de muren van deze kamer. Ga de corridor in en dan de TOREN binnen. Activeer de knoppen van de 6 controle panelen. Steeds is er maar 1 knop per paneel die de volgende deur opent. Als je het 6e controle paneel gebruikt ga je door de hal rechts ( hetzelfde wat je bij de andere doorgangen ook doet) en net voor je de grote hal in gaat ga je links de deur door. Je komt terecht in de:

ANTICHAMBRE:

Pak de 3 Piramiden uit je inventory en zet ze neer.Neem de 3 Piramides uit je inventory en zet ze neer. Ga het Labyrint in door het mechanisme te activeren.

Labyrint

Ga 2x vooruit, rechts om de pilaar voorbij, vooruit en de trap op. Dan 2x vooruit, rechts, rechts en draai naar links en druk op de knop. Je ziet wat er beweegt en ga daar naar toe. Druk nu op de linkse knop en ga de geopende deur in. Rechts, links ,links, draai iets en druk weer op de links knop. Ga de geopende deur in, links, vooruit, links, rechts, rechts ,links, links, vooruit en druk op de rechter knop en ga de geopende deur in. Ga vooruit, rechts, vooruit, dan weer de rechter knop indrukken de de deur in lopen. Dan Vooruit, rechts en 3x vooruit en je komt bij de zwarte zuilen. Voordat je de deur in gaat save je game.

Het LAATSTE SLOT:

Ga zo staan dat je de deur in je rug hebt. Er zijn 7 PILAREN. Benoem de Pilaren nu als A t/m G waarbij de Pilaar uiterst Links van je dan PILAAR A is en de Pilaar uiterst Rechts van je dan Pilaar G. Druk dan op de Symbolen in het midden van deze pilaren. Doe dat in de volgende volgorde en doe dat ook zo snel moegelijk:

De VOLGORDE IS DAN: B; C; E; D; B; F; D; G; B; A.

Je hebt het spel nu UITGESPEELD: EINDE:

 

De Louis Walkthrough site op: http://home.hetnet.nl/~koo1

 

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

 

 

Free Web Hosting