24-01-2008

Nancy Drew 17: Legend of the Crystal Skull

Oplossing gestart 3-10-07

 

Bruno Bolet was de trotse eigenaar van een kristalschedel, de "Whisperer“. Het gerucht ging dat de schedel de bezitter beschermde tegen bijna alle doodsoorzaak - behalve tegen moord.

Toen Bruno overleed, kwam zijn neef Henry zijn zaken waarnemen, maar hij kon de schedel niet in de rommel van het griezelige herenhuis van Bolet vinden.

Nancy zal met haar beste vriendin Bess Marvin moeten samenwerken om dit mysterieuze artefact te vinden alvorens het in de verkeerde handen valt!

 

Download hier de Demo (130 mb)

 

Henry Bolet Jr

Lamont Warrick

Renée Amande

Gilbert Buford

Klik op de map. Heb je alles gelezen klik je onder op de map met de pijlcursor.

Selecteer Junior of Senior. Als je Junior speelt zijn de puzzels iets makkelijker en krijg je hints.

De knoppen voor de inventaris en spelmenu zijn links en rechtsonder in het scherm.

Linkerkant: Inventaris - Notitieboekje -  Opdrachtlijst (als je Junior speelt).

Rechterkant: Geluid, contrast en ondertitel instellingen - Spel laden - Spel opslaan - Spel verlaten.  

 

Nancy  - New Orleans

 

Nadat Nancy het huis binnenstapt, gooit een skelet een rookbom naar Nancy en ze wordt onwel. Je ontwaakt in de studeerkamer van Henry Jr. Renée, die de huishoudster van Bruno was, bekommert om je. Neem het glas en ze gaat naar de tuinserre. Onderzoek de studeerkamer. Praat met Henry Jr. Bekijk links van Henry in de kast de mappen. Bekijk de bekers. Pak uit een beker het eerste oog/knikker. De boeken op de middelste plank tussen de tandboekensteunen en bovenste plank in de boekenkast, links van de openhaard kan je indrukken! Verlaat de studeerkamer via de tuindeur. Draai naar links en praat met Renée in de plantenserre. Rechts hangt een schop. Ga rechts in de tuin naar de loquatboom. Schiet de wespen neer met het verdelgingsmiddel tot ze allemaal verdwenen zijn en pluk dan een loquatvrucht (In het Nederlands wordt deze vrucht ook wel als Mispel genoemd maar smaakt meer naar een abrikoos?). Bekijk in de tuin de droge fontein. In de afvoerput ligt een sleutel. De sleutel wordt bewaakt door een spin. Om het afvoerputje zijn elastiekjes die een toon geven als je ze aanraakt. Rechts van het fontein is de Crypte van Bruno, dat bewaakt wordt door gargouille buizerdbeelden met een symbool op de voet. De hoofd van de buizerds staat op het dak van de Crypte. Onderzoek verder de tuin.

Ga achter in de tuin door de poort naar de begraafplaatsen.

 

Bezoek alle plaatsen. Achter een begraafplaats ligt een boot. Op verschillende plaatsen ligt een rode paddestoel. De Bolet crypte is gesloten. Links en rechts van de Bolet crypte deur is een tegel met een afbeelding in de muur en een tegel in de pilaar - je hebt papier nodig om het over te trekken wat erop de tegels getekend is.

 

Praat met Renée en krijg haar kamersleutel - ze wil een reep chocolade. Ga terug naar de studeerkamer. Ga door de andere deur.

Zie rechts op de gang een staande klok - De wijzers kan je bewegen en boven de wijzerplaat is een oog.

Ga op het einde van de gang links naar de grote familiekamer. Bekijk de miniatuur begraafplaats. Met de handcursor beweeg je over het bord.

 

Miniatuur Begraafplaats

 

 • Mausoleum - Pak oog 2 uit de mausoleum. 
 • Memorial - Uit een crypte springt een veer met een bot!
 • Bolet Crypte - Het dak heeft 4 tegels met afbeeldingen - klik op de pijlen langs de tegels om andere afbeeldingen te selecteren. 
 • Boom  - Beweegt als je erop klikt. 
 • Fontein - Water in de fontein verkleurt als je bovenop de fontein klikt. 
 • Boot - De krokodil opent zijn bek als je erop klikt. 
 • Boog - Klik op de boog en hoor een muziekje

 

Links aan de muur hangen portretten - een portret wordt vermist! Kijk in de openhaard en pak er een verbrand papiertje uit - Zeke's, ID 21-3872. Pak ook een brokje zwarte steenkool uit de openhaard. Van de grond pak je een andere papiertje - zwart wit tekening van een kraai. Zie in de hoek een standaard met het gedenkboek (Memorial). Doorlees het namenboek en waar ze begraven zijn - Pagina 76 tot pagina 91. Onderzoek het salontafeltje. Dit is een schuifpuzzel. Je moet met het vierkantenblokje naar de rechterzijde van de gele laserstralen, naar de laserstraal bij het oog om het te blokkeren. Blokker de 4 laserstralen met de 4 knikkers (3 links en een rechts) zodat het blokje naar de rechterzijde verplaatst kan worden. Verschuif de duwknop (linksonder) met de pijlen op het bord of met de pijltoetsen van je toetsenbord. Verplaats het blokje en de knikkers met de duwknop. Duw de knikkers tegen het blok of tegen andere knikkers om ze te stoppen, zodat ze in een ander positie komen te liggen. De duwknop kan niet door de gele laserstralen. Klik op de ster om de puzzel te herzetten. Pak oog 3 als je de duwknop tegen de knikker geduwd hebt. Deze oplossing is voor Senior.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

 

Knikkerpuzzel voor junior:

 • Duw het vierkantenblokje 4x omhoog en dan 2x naar rechts.

 • Duw de knikker omhoog, tegen het vierkantenblokje.

 • Duw het vierkantenblokje 2x naar rechts, omlaag, 2x naar rechts en het blokkeert nu de tweede laserstraal.

 • Duw de knikker naar rechts, omhoog en het blokkeert de eerste laserstraal.

 • Duw de knikker in het rechtergebied naar links, omhoog en het blokkeert de tweede laserstraal.

 • Duw het vierkantenblokje naar rechts, omhoog, rechts, omhoog en rechts naar het bruine bordblokje.

 • Duw het vierkantenblokje omlaag naar de bodem van het bord.

 • Duw het vierkantenblokje naar links -  naar het linker bruine bordblokje.

 • Duw het vierkantenblokje omlaag, rechts,omlaag, rechts, het blokkeert nu de laatset onderste laserstraal en je kan nu naar het oog.

Neem de trap in de gang naar de eerst verdieping en ga naar de slaapkamer. Pak uit het nachtkastje oog 4. De slaapkamerdeur van Renée, op de tweede verdieping open je met de sleutel van Renée. Pak uit de la van het nachtkastje lege velletjes papier en onder in het kastje een reep chocolade en eet er zelf ook een of meer als je zin hebt :) Zie in de hoek een kist. Op de kist zijn 4 schijven met een symbool. In het midden een tekenbol met knoppen erom heen. Teken de symbolen na door op de knoppen te klikken. Elke knop heeft een andere gedeelte van een symbool. Puzzel zo de symbolen na. 

Nummer de knoppen met de wijzers van de klok mee van 1 t/m 18. Deze oplossing is voor Senior.

 

1 - 4 - 7 - 15

5 - 8 - 10 - 12

2 - 9 - 16 - 17

11- 13 - 14 - 18

 

Lees in de geopende kist als je de puzzel opgelost hebt het Hoodoo tekens en symbolen boek. Bekijk op de muur de rode getekende symbolen. Vertaald via het Hoodoo boek betekent dat "BAH - ZAH - LOO - PAH - DEE - MOO- KAH ". Open op het tafeltje het Hiccup poeder flesje - Nancy krijgt de hik. Praat met Henry Jr. Praat met Renée - Geef haar de reep chocola. Ga terug naar de Bolet Crypte  op de begraafplaats. Gebruik een vel papier op de 4 tegels om de afbeelding op de tegels met de steenkool over te trekken. Ga terug naar het miniatuur begraafplaats. Klik op het dak van de Bolet crypte. Bekijk de 4 tekeningen in de inventaris en ook de lijst eromheen. Plaats de goede afbeelding in het juiste vakje door op de tegels van het dak te klikken. Pak de sleutel uit het geopende dak. Ga terug naar de Bolet crypte - Henry zit voor de crypte te janken.

Open de deur met de sleutel. Bekijk aan beide kanten de gedenkstenen. Pak achter de rechterpilaar het missende portret

Bel Bess  - Je hebt nu controle over Bess. 

 

Bess: Zie een Gumbo (vis) snackbarauto tegenover het balkon van Bess. Bestel de 3 gerechten als je zin hebt.

Ga naar Zeke's  - Linkerzijde vanaf het balkon. Onderzoek alles. Praat met Lamont. Vraag naar het ID nummer - je moet naar de achterkamer om het kistje te krijgen, dus moeten we Lamont afleiden. Pak uit het open kastje, rechts van de ingangsdeur het niespoeder. Arrangeer de voorwerpen op de planken boven de piano. Van links naar rechts - senior

 

 • Onderste plank:  dikke boek;rij boeken;Hoeladansers;platenspeler.

 • Plaats het hoofd op het vat, aan de linkerzijde.

 • Middenplank - ventilator;zeilboot en laat de rest leeg. 

 • Bovenste plank - bowlingbal;lege ruimte;lege ruimte; accordeon; niespoeder.

 • Plaats het gebit boven de heliumtank.

 • Trek aan de bel, naast de platenspeler om de afleidingsmanoeuvre in beweging te brengen.

 

Ga naar de achterkamer. Klik op de doos. Lees de brief bovenop het kistje en de Hamlet notitie.  Klik op het kistje. Open het kistje met de letters.

Gebruik de cijfers op het Hamlet papiertje, tel de letters in de brief met de cijfers van Hamlet.

Hamlet: 1 - L, 3 - E, 32 - B. Hamlet: 8 - E, 3 - N, 6 - U. Hamlet:    8 - N, 14 - D, 4 - T. Hamlet:1 - O, 12 - D, X.

LEBENUNDTOD.(leven en dood). In het kistje lees je een brief en Bess belt Nancy terug.

 

Nancy: Praat met Henry en Renée. Bel Ned, Professor, Hotchkiss en Dr.Glibert Buford.

Onderzoek de boekenkast naast de boekenkast met de tandboekensteunen  - Leguaan Iggy stoot de boeken op de grond.

Iggy steelt graag papiertjes.

 

Plaats de boeken terug in het vakje (foto is voor senior).

Lees het boek over de Crystal Skull.

Pak uit het boek een code papiertje

 

Plaats het portret in de lege lijst in de grote familiekamer. Arrangeer de portretten met gebruik van het code papiertje met de letters

Bovenste rij T,B,F,M en onderste rij L,H,X,P,U. Bekijk de portretten goed en zie op de portretten objecten zoals een tandenborstel, paraplu enz.

Arrangeer de portretten op volgorde met de beginletter van het object op het code papiertje. 

 

Bovenste rij: Toothbrush, Banana, Fan, Monkey 
Onderste rij: Lollipop, Hat, Ax, Puppy, Umbrella

 

 

Een geheime passage opent, links van de openhaard. Stap naar binnen. Kijk door het ronde raampje. Zoem in (+) op het boek "Eye of The Beholder"  in de boekenkast. Draai links naar de trap en hoor een telefoon gesprek van Henry met Summer! De deur bovenaan de trap is gesloten. Bestudeer goed de spinnenwebafbeelding op het slot. Tel de lijntjes van elke webdraad rondom de web - 1 t/m 8. Ga naar de studeerkamer. Open het "Eye of The Beholder" boek op de boekenplank, rechts van de tuindeur. Pak oog 5. Bel Bess.

 

Bess: Praat met de man die op het terras zit. De man is Dr. Gilbert Buford. Praat ook nog met Lamont in Zeke's. Bel Nancy.

Nancy: Bel Ned. Ga naar de spin in het afvoerputje in de droge fontein.  Klik op de elastiekjes in de positie volgorde van de aantal lijntjes van de webdraad. Begin dus met elastiekje 1 dat overheen komt met webdraad 1 op de deur en zo tot 8. Pak de sleutel.

 

 

Geheime kamer

Open met deze sleutel de spinnendeur in de geheime passage. Bekijk alles. Hier zijn veel aanwijzingen voor puzzels. Open in de linkermuur het deurtje met een boot en octopus afbeelding. Pak oog 6 - Nancy legt alle ogen in het ogenbord en zegt dat ze alle ogen moet hebben.

Klik terug en je pakt ze weer uit het bord. 

 

Bowlingspel. De bedoeling is om met de bowlingballen alle vakjes naar een oog te draaien. Klik op een bowlingbal om het op de baan te plaatsen.

Klik dan op de bowlingbal, richt het rode pijltje en trek het rode pijltje uit voor de snelheid van de bowlingbal.

Als je alle vakjes naar een oog gedraaid hebt pak je oog 7

 

Piratenkist: Klik op het kistje van de piraat. Klik op de knoppen "BAH - ZAH - LOO - PAH - DEE - MOO- KAH" - Hint op de muur in de slaapkamer van Renée. Klik op de knop praat "Talk". Pak oog 8, munt en lees het piratenbriefje. Je moet een woord intikken om het raadsel op te lossen.

 

Zie boven de piratenpop een open ventilatie - Hier verbergt Iggy zijn gestolen spullen. Open en zie de garderobe kast van Iggy, rechts van de piratenpop.

Doorzoek het bureau. Pak en lees het boek van Dr. Gilbert Buford. Hints voor de  meeste puzzels kan je vinden in het boek van Dr. Gilbert Buford "Short Stories for Tired Eyes". Blader de kalender door - Nancy zegt dat 31 mei vandaag is. Lees het uitnodigingsdocument over de Jolly Roger. Bekijk de foto op het bureau. Bekijk het tandenbord boven het bureau.

 

Tiktakslinger spel: Klik op de linkerknop om het te starten en pak snel oog 9 als het buiten het frame swingt. 

De rechterknop is om de ballen te stoppen.

 

Jack in de box: Draai aan de zwengel van de jack in de box. Noteer de tonen tot de box openspringt.

Gebruik de munt in de kauwgomautomaat en pak oog 10.

Klik boven de box op de kandelaar en je komt terug in de slaapkamer van het huis. 

 

Ga naar het droge fontein en klik op de elastiekjes in de volgorde van de tonen van jack in de box.

3x Midden C - D - 3x E- Midden C -D -E -Midden C. Pak oog 11.

 

Ga naar de staande klok in de gang. Hints hiervoor staan in de woorden van het verhaal van 'Time Will Tell' - 'Short Stories for Tired Eyes'.

Noteer de tijd - nummers van de dag. Gebruik dan die tijd van de dag in de klok in de volgorde zoals dat beschreven wordt in het boek. 

Lees het eerste verhaal voor de eerste reeks tijden en vertaal dewoorden en zinnen naar:

Middag (12), drie uur later (3), tel er 2 uur bij (5) en negen uur ervoor(8), 6 uur eerder (2) en 9 vooruit (11).

 

Zo ook met de 2 andere verhalen. De klok staat op 12 uur. Verplaats de wijzers naar een uur en klik op het oog.

Ga zo verder en klik iedere keer nadat je de wijzer op een uur geplaatst hebt op het oog - 12 uur klik oog, draai naar 3 uur klik oog enz.

Volledige volgorde:

 1. 12-3-5-8-2-11:  Pak oog 12.

 2. 12-7-10-3-2-1: Pak oog 13.

 3. 12-8-10-4-9-11: Pak oog 14.

Praat met Henry - Zeg dat je niets tegen Renée zal zeggen en pak dan oog 15. Ga naar de boekenkast met de tandenboekensteunen.

Als je "The History of Quincy T.Booker's Teeth" boek en het tandenbord over de tanden, hoektanden, snijtanden en kiezen in de geheime kamer goed bestudeerd hebt klik je op de volgende tandenboeken. Bel Ned voor hints als je Junior speelt (je kan niet in de studeerkamer bellen). Van links naar rechts:

 

 • Onderste gedeelte: Melktanden (Baby)

  Bovenste rij: boek 1,5,6 - Onderste rij: boek 7

 • Bovenste gedeelte: Volwassen tanden:

  Onderste rij: boek 6 - Bovenste rij boek 12 - Onderste rij 11 en 16.

 

Pak uit de geopende boekenkast oog 16. Praat met Renée - ze wil 5 geverfde conk paddestoelen voordat je de schop mag lenen. Pak de zak

In de tuin vind je 2 paddestoelen  - links in de tuin tussen de grote planten en een bij de poort, als je je bij de poort omdraait.  3 liggen ergens op de begraafplaats - pad links van de fontein - bij de overzicht plaats en een bij de boot.

Geef de zak met 5 paddestoelen aan Renée en pak de schop. Bel Bess

 

Bess: Praat met Dr. Gilbert Buford. Na het gesprek verdwijnt hij van het terras. Bel Nancy.

Nancy: Praat met Henry. Blader door de mappenboektitels in de boekenkast, links van Henry - je zegt iets over de "Librarian's Tale".

Lees het verhaal 'A Librarian's Tale' story in the 'Short Stories for Tired Eyes'  in de inventaris.

De aanwijzingen zijn: "get such an eye', 'the title's the thing, addition's the hook'.
Blader weer in de boekenkast door de verschillende mappenboektitels.

Noteer van elke boekentitel met een oog het nummer en tel ze bij elkaar op.

 • My Eye and Other Tall Tales - 401.

 • The Camel in the Needle's Eye - 608.

 • Cat's Eye - 010.

 • Eye Candy  - 004.

 • Grinding Fake Eyes - 511

 • Turn a Blind Eye - 006

 • Totaal: 1540

Kijk omhoog en pak het rechtse boek van de bovenste plank "A Librarian's Tale"

Open het slot op de kaft door 1540 in te tikken en pak oog 17. Ga in de tuin naar de Buizerdbeelden.

Lees in het boek over de Buizerdveren.

 

Kijk omhoog en zie een Buizerdbeeld met veren.

Draai je om naar de 4 Buizerdbeelden.

Nummer de beelden van links naar rechts 1 t/m 4.

Klik op beeld  3, 3 ,2 ,1 ,1, 4

Een soort sleutel valt op de grond.

Klik onder op de 4 beelden.

Gebruik de sleutel op het symbool en pak het oog.

Totaal heb je dan 21 ogen

 

Ga naar de Seeping Meadow begraafplaats. Lees het 'Steps in the Right Direction' verhaal in de 'Short Stories for Tired Eyes' in de inventaris. Bekijk het graf van Charlie Wicker. Zie onder de naam een rij letters. Gebruik een leeg velletje op de letters om het over te trekken. Ga aan de rechterzijde verder naar achteren. Nu moet je met de richtingknop de schop verplaatsen door het bos naar een graafplaats. De letters onder de naam van Charlie zijn de richtingen naar de graafplaats: Zie hoeveel vingers de skelethand opsteekt. Verplaats de schop het aantal opgestoken vingers in dezelfde richting. Geeft de hand 4 vingers dan verplaats je de schop 4x in een opgeven richting. Let wel op dat de hand bij de laatste stap zijn vingers herzet maar let daar niet op. Draai naar de volgende richting en tel dan de aantal vingers weer. 

 

W-4, N-2, E-1, S-3, W-2, N-2, W-3, S-3, E-1, N-2,E-1, N-3, E-4, S-5, W-2.

 

Gebruik de schop op de open plek. Open het kistje met de schop en pak het skelethand.

Gebruik de skelethand in het midden van het kistje en pak oog 22.

  

Ga naar de grote familiekamer. Lees het raadsel piratenpapiertje: "The last denizen buried on my guard, will start you a-hunting through the graveyard, what's written on the headstone will lead you to another, And so on and so forth til tiny treasure you discover."

 

Zoek in het gedenkboek naar de naam die als laatste begraven is (The last denizen buried ) - Pagina 91; Tammy Tassleman op Terra Siesta.

Tik de naam Tammy op het piratenpapiertje en enter. Ga naar het grafsteen van Tammy op Terra Siesta.

Klik op de grafsteen en krijg het volgende raadsel "Couldn't sleep without a peep, so when she died we buried her deep".

 

Zoek in het gedenkboek naar de naam - Pagina 79;Constance Norring op Crowing Crypts.

Tik de naam Constance op het piratenpapiertje en enter. Ga naar het grafsteen van Constance op Crowing Crypts.

Klik op de grafsteen en krijg het volgende raadsel "Never early, never late".

:

Zoek in het gedenkboek naar de naam - Pagina 84;Justin Thyme op Sorrow Park.

Tik de naam Justin op het piratenpapiertje en enter. Ga naar het grafsteen van Justin op Sorrow Park.

Klik op de grafsteen en krijg het volgende raadsel "All dressed up with no place to go".

:

Zoek in het gedenkboek naar de naam - Pagina 85;Manny Kinn op Writhing Roots Memorial.

Tik de naam Manny op het piratenpapiertje en enter. Ga naar het grafsteen van Manny op Writhing Roots Memorial.

Klik op de grafsteen en krijg het volgende raadsel "Died in debt.".

:

Zoek in het gedenkboek naar de naam - Pagina 77;Owen Moore op Sorrow Park.

Tik de naam Owen op het piratenpapiertje en enter. Ga naar het grafsteen van Owen op Sorrow Park.

Klik op de grafsteen en krijg het volgende raadsel "A standup person..".

 

Zoek in het gedenkboek naar de naam - Pagina 84;Neil Down op Crowing Crypts.

Tik de naam Neil op het piratenpapiertje en enter. Ga naar het grafsteen van Neil op Crowing Crypts

Klik op de grafsteen en krijg het volgende raadsel "All that's links of me are these old bones".

 

Zoek in het gedenkboek naar de naam - Pagina 86;Myra Maines op Terra Siesta.

Tik de naam Myral op het piratenpapiertje en enter. Ga naar het grafsteen van Myra op Terra Siesta

Klik op de grafsteen en krijg het volgende raadsel "Bloomed too late, pruned too early.".

 

Zoek in het gedenkboek naar de naam - Pagina 85;Rose Winterspring op Slumber Gardens.

Tik de naam Rose op het piratenpapiertje en enter. Ga naar het grafsteen van Rose op Slumber Gardens

Klik op de grafsteen en krijg het volgende raadsel "She would have given you the shirt off her back.".

 

Zoek in het gedenkboek naar de naam - Pagina 78;Polly Ester Givens op Forty Winks Mausoleum.

Tik de naam Polly Ester Givens op het piratenpapiertje en enter. Ga naar het grafsteen van Polly op Forty Winks Mausoleum

Klik op de grafsteen, klik op Givens en pak het perkament met een raadsel "Same name as my dog at ten, Moved from his grave and buried again".

Je moet de naam van Bruno's hond te weten komen. Bel Bess om te vragen of ze op de foto in Bruno's box wil kijken naar de naam van de hond.

 

Bess: Praat met Lamont in Zeke's. Bess verontschuldigt zich voor de niespoeder en wil het goed maken met een Gumbo snack. Ga buiten naar de Gumbo autosnackbar. Bestel een Gumbo. Voeg er hete saus aan toe, bedek de kom met de deksel en pak de Gumbo. Praat met Dr. Buford als hij er nog zit (heb je misschien al eerder mee gepraat). Geef de Gumbo aan Lamont en hij krijgt problemen met zijn maag. Ga naar de achterkamer. Klik op de doos. Klik op de foto van het kind met hond, beweeg de foto iets hoger en zie dat de hond Grant heet. 

 

Nancy: Zoek in het gedenkboek naar de naam - Pagina 82;Derek Grant op Writhing Roots Memorial. Ga naar het grafsteen van Derek op Writhing Roots Memorial. Klik op de grafsteen, open de steen onderaan het grafsteen, pak oog 23 en het kleine piratenhoedje.

Ga via de grote familiekamer naar de geheime kamer. 

 

Geheime kamer: Onderzoek de ventilatie opening boven de piratenpop - Iggy laat zich niet zien.

Leg de loquatvrucht in de ventilatiekoker en Iggy staat naast zijn garderobekast. Open de garderobekast.

 

Kleed Iggy als een piraat.

Piratenhoed om zijn hoofd.

Halsband met papagaai om zijn hals.

Zwaardriem om zijn middel.

 

 

Klik terug en Iggy haalt uit de ventilatiekoker een piratenkistje. 

Lees het plaatje bovenop de kist: "The name that opens every Jolly Roger meeting opens me".

Blader nogmaals de kalender door op het bureau, naar 31 Mei - Als je dit nog niet gedaan hebt zal Nancy zeggen dat het vandaag 31 Mei is. 

De vergadering is op Rampart and Dumaine en het paswoord is "Scuttled Bones". Bel Bess om haar in de vergadering te infiltreren. 

 

Bess: Ze moet wel een skeletkostuum aan hebben, dat in de achterkamer van Zeke's ligt, maar Zeke's is gesloten en de snackbarauto is weg. Ga rechts door het steegje. Draai links naar de achterdeur van Zeke's. De deur heeft een cijferslot. Gebruik het poederdoosje uit de inventaris op het cijferslot.

Vijf cijfertoetsen worden door het poeder zichtbaar. Zie de hoeveelheid poeder op de toets. De toets waarop het meeste poeder zichtbaar is, is de begin cijfer en de andere cijfers volgorde zijn dan waarop steeds minder poeder zichtbaar is. Met de X toets herstel je de cijfers. Druk op 2 8 9 0 5 en stap naar binnen. Pak uit de doos het skeletkostuum, dat je meteen aantrekt. Verlaat Zeke's, ga links en klop op de metalendeur. Selecteer Scuttled bones als paswoord. De leden roepen allemaal Jean Lafitte. Oh my god, de mobiletelefoon rinkelt. Scène. Na de scène belt Bess, Nancy en vertelt alles wat ze mee gemaakt heeft. Het gesprek wordt onderbroken door de bliksem en verbinding word verbroken. 

 

Nancy: Klik op het piratenkistje voor de ventilatie opening en toets de naam in: Jean Lafitte. Pak oog 24.

Ga in de tuin een andere loquatvrucht halen  - Verlaat de geheime kamer via de kandelaar boven de kauwgomballenautomaat.

De wespen zijn nu sneller genezen van het verdelgingsmiddel en bijten je als je niet uitkijkt dus probeer ze snel de doden. 

 

Leg de vrucht weer in de ventilatiekoker om Iggy te roepen. 

Kleed Iggy nu als postbode:

Postbode pet op zijn hoofd.

Stropdas om zijn nek.

Postbode tas om zijn middel. 

 

Klik terug en Iggy haalt uit de ventilatiekoker een brief. Dit is de brief die Bruno vast had toen hij een hartaanval kreeg.

Lees de brief - de crystal skull is een fake. Ga in de tuin een andere loquatvrucht halen. 

 

Leg de vrucht weer in de ventilatiekoker om Iggy te roepen. 

Kleed Iggy nu als optometrist (oogmeetkundige):

Brilvergrootglas op zijn hoofd.

Naamkaartje op de kraag om zijn hals.

Optische oogmeetinstrument om zijn middel. 

 

 

Klik terug en Iggy haalt uit de ventilatiekoker oog 25. Je hebt nu alle ogen.

Open het deurtje met de zeilboot en octopus afbeelding. Nancy plaatst alle ogen in het ogenbord. 

Lees het 'Plentiful Pirates and Nautical Nonsense' verhaal in het 'Short Stories for Tired Eyes' boek in de inventaris.

Uit de woorden kan je de positie van de pupillen halen. 

De nummers onderaan de pagina toont hoeveel woorden er op de pagina staan die een positie aangeven. 

Draai de pupillen naar de positie die je uit de woorden gepuzzeld hebt:

 

omlaag links omlaag  rechts links
omlaag omlaag omhoog omlaag rechts
rechts links rechts omlaag omlaag
omlaag omlaag links omhoog links
rechts links omlaag rechts links

 

 

Pak de tekening en juwelenoog. Praat met Renée over de brief. Bel de Authenticator (Authenticiteit kantoor over echtverklaringen, onvervalstheid, authentiek). Leer de waarheid over de crystal skull. Bel de anderen ook als je nog iets wil weten of iets wil vertellen. Ga naar de linkerzijde van de droge fontein, loop iets rondom,draai links naar de vuurvliegjes en loop naar de muur. Druk 2 stenen naar achteren. Ga door de begraafplaatspoort , draai je om , draai naar links, klim omhoog via de indrukte stenen en pak de bliksemafleiderstang.  

Ga naar Bruno's Crypte - rechts van de fontein met de buizerdbeelden.

 

Bekijk de tekening dat je uit het oogbord kastje gepakt hebt. Kijk onder naar de ronde stenenplaat met Bruno's naam. Plaats de bliksemafleiderstang in het gat. Plaats de skeletarm bovenop de stang. Plaats het juwelenoog in de skelethand. De ronde plaat zakt in de crypte. Pak de Whisperer schedel. De deksel begint te sluiten. Iemand komt Nancy helpen. Nancy gooit de Whisperer naar ???. De persoon vlucht met de schedel en laat Nancy alleen achter. Draai onmiddellijk om en klik op de muur.

 

Memorie puzzel:  Deze puzzel is per spel verschillend. Klik op twee dezelfde afbeelding om ze om te draaien. De staaf begint te flitsen en het wordt donkerder in de crypte. Als je alle afbeeldingen omgedraaid hebt voordat de lichten uit zijn, stijgt de ronde plaat. Ga naar de begraafplaats. Ga rechts en verder door naar het moerasgebied waar de boot in de rivier ligt. Klik op de boomstam en krokodil Bernie zal je helpen. 

 

Op naar het volgend avontuur van Nancy Drew - The Phantom of Venice

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
NL Forum

Forum
Henk

Free Web Hosting