10-06-2007

Nancy Drew 16: The White Wolf of Icicle Creek

Demo (238 mb)

Nancy Drew reist naar de Canadese Rockies om de Icicle Creek Lodge plaats te onderzoeken. Chantal, eigenaar van de Lodge (overnachtinghotel) heeft haar gevraagd om een reeks recente verdachte ongevallen te onderzoeken. Een angstaanjagende huilende wolf houdt iedereen in de nacht wakker en terroriseert de gasten. De wolf verschijnt ook bij de plaats van de ongevallen en verdwijnt dan op een mysterieus wijzen wanneer de politie aankomt. Op weg naar de plaats, ziet en hoort Nancy een explosie in de stille nacht, dat een slaaphut vernietigt. Een wolf huilt treurend op een afstand. Nancy heeft nauwelijks een voet aan land gezet en de problemen beginnen al! Chantal is in de kou naar de politie vertrokken. Kan Nancy deze geheimzinnigheid oplossen alvorens de gasten vertrekken.

Ollie Randall
Is de klusjesman van Icicle Creek Lodge. Hij wordt vermoeid van de wolf die zijn dag steeds onderbreekt en de gasten terroriseert. Het neerschieten van de wolf en het opzetten tegen de muur zullen de problemen, zoals hij zegt, kunnen oplossen. Kan hij de wolf als dekking voor zijn eigen persoonlijke handelingen gebruiken?
 

Yanni Volkstaia
Deze egotistisch Olympische skiŽr gelooft dat zijn concurrenten hem bespioneren en hem proberen zenuwachtig te maken. De huilende wolf en Nancy, zegt hij, zijn gestuurd om hem van zijn training af te leiden! Waarom is hij zo gesloten over zijn techniek die hij niet aan alle gasten wil vertellen?

Guadalupe Comillo
Een vogelaar die zeer weinig van vogels weet, maar wel veel over wolven. Deze verdachte arriveerde in de loge toen het probleem met de wolf begon, en zij is nog niet bang gemaakt om te vertrekken. Is deze verdachte die het probeert om de andere gasten bang te maken en te laten vertrekken?

Bill Kessler
Een begerige ijsvisser die zijn dagen doorbrengt om te proberen de grootse plaatsende Snoek te vangen bij de loge. De rondsnuffelende wolf heeft een domper op zijn reis gezet, en hij wil het doden. Zelfs als het betekent dat het de ondergang van Icicle Creek Lodg wordt. Kunnen zijn obsessie en haat hem tot sabotage bewegen?

Lou Talbot

Onlangs een diploma behaald van de Universiteit van CaliforniŽ - Brea. Deze verdachte is geraffineerder dan hij zich voordoet. Hij is de enige die zegt dat de wolf niet de schuldige van de sabotage is, maar hij vertelt niet alles.

Oplossing

 

Klik op de map. Heb je alles gelezen klik je onder op de map met de pijlcursor.

Selecteer Junior of Senior. Als je Junior speelt zijn de puzzels iets makkelijker en krijgt je hints.

De knoppen voor de inventaris en spelmenu zijn links en rechtsonder in het scherm.

Linkerkant: Inventaris - Agenda - Opdrachtlijst (als je Junior speelt).

Rechterkant: Geluid, contrast en ondertitel instellingen - Spel laden - Spel opslaan - Spel verlaten.  

 

De intro begint met een bespreking met Ollie Randall. Hoor een vaag gehuil en zie een explosie van een bunkhouse.

Ollie en Nancy praten met Chantal aan de telefoon. Nancy wordt het nieuwe hulpje en kok. Er zijn 4 gasten in de loge. Ollie kan niet in de loge helpen omdat hij zal proberen om de wolf te verjagen. De politiedetective is Tino Balducci. Ollie is in de kelder.

 

Info:

Plan je tijd - Plan vooral om de huishoudopdrachten vroeg te doen: Ontbijt en huishouden.

Ga dan daarna alles onderzoeken en dingen uitvoeren. Keer terug om lunch of diner te doen.

Als je deze plichten mist, zal je worden berispt.

Buiten -  Controleer altijd als je naar buiten gaat de weerbarometer, rechts van de deur. Je kan door de gevaarlijke kou maar voor een onbepaalde tijd buiten blijven. Als het weer extreme gevaarlijk is dan kan je niet naar buiten  

Tijd -  Heb je alles gedaan wat je kan doen en je wil naar de volgende taak, gebruik dan de klok in de slaapkamer van Nancy om de tijd vooruit te zetten. Draai aan de kleine hand tot het uur dat je de klok vooruit wil verplaatsen en druk dan bovenop de klok.

Raadsels en acties - De meeste raadsels en acties kunnen om het even welk ogenblik buiten worden gedaan, afhankelijk van het speltijdschema en het weer

 

Lodge

Ga achter de receptiebalie. Klik op de computer en lees alles in de computer.

Lees vooral alles over - vissen, vogels, instructies, koken, skating pond en weertoestanden. 

Klik en lees, onder het bureau op het verfrommelde papiertje van Elsa aan Chantal. De grote kast is gesloten. 

Zie voor de balie de map aan de muur. Onderzoek alles in de gang - Tafel met souvenirs en foto's aan de muur. 

Lees in de zitkamer de krant. Praat met Bill en Lou. Speel het Fox en Geese spel.

 

De witte pionnen zijn de ganzen en de zwarte pion is de vos. 

Drijf de vos in de hoek zodat de vos zich niet meer kan bewegen.

De vos eet de ganzen zodat die hem niet in de hoek kunnen drijven.

De gans kan zich alleen over een lijn bewegen naar het volgende vakje -

vooruit, diagonaal of zijwaarts.

Hetzelfde geldt voor de vos, behalve wanneer hij langs een gans staat met een leeg vakje achter de gans. De vos springt dan over de gans en eet de gans op.

Klik op een ganspion en verplaats het naar een leeg vakje.

Start het spel met You bet. 

Opdracht 2 heb je volbracht als je hem verslagen hebt. 

 

 

  • Kook een lekker maaltijd.

  • Versla Bill Kessler met het Fox & Geese bordspel.

  • Bewijs je aan de Sneeuwprinses.

  • Schep het Skating meer schoon.

  • Probeer de Piramide te openen.

 

De keuken is rechts van de tafel met souvenirs.

Opdracht 1 

 

Klik boven op de Lunch bestelkaarten.

Lees het Kookboek. De Lunch bestaat uit een Hamburger of een Quesadilla of beide. 

Quesadillas zijn de 'tosti's' van de Tex Mex- en Mexicaanse keuken. Letterlijk betekent het ook klein kaas 'ding'.

Ze worden gemaakt van maÔs- of bloemtortilla's - soort omelet.

 

Bak de Hamburgers op de bakplaat. Pak de hamburgers van de bakplaats als ze donkerbruin worden om er zeker van te zijn dat ze doorbakken zijn. 

Leg de gebakken Hamburger EERST op het broodje en leg er extra ingrediŽnten op. Wanneer je een Quesadilla maakt, leg je de Tortilla (waar al kaas in zit), in een braadpan en NOOIT op de bakplaat. Pak de Quesadilla uit de braadpan als deze lichtbruin wordt.

 

Klik op de ingrediŽnten en klik deze op het broodje. Is de Hamburger of  Quesadilla klaar leg je dat op het Lunchbord van de persoon die het bestelt heeft en klik op Order Complete. Is het goed dan wordt het bezorgd. 

 

Bestelling van Ollie
1 Quesadilla
1 Hamburger met
1 Kaas
2 Sla
2 Augurken
1 Tomaat
1 Ui
1 mosterd
1 Ketchup

Bestelling van Yanni:

1 Hamburger met

1 Kaas

2 Sla

2 Uien

1 Mosterd

1 Ketchup

Bestelling van Freddy:

1 Quesadilla en 1 Hamburger met:

2 Kaas

2 Augurken

1 Tomaat

2 Uien

1 Mosterd

1 Ketchup

Bestelling van Bill: 1 Quesadilla

Bestelling van Guadalupe: 1 Quesadill

Bestelling van Lou: 1 Quesadilla

 

Rechts van de keukendeur is een piramide. Opdracht 5.

Draai alle vakjes naar een varkenskop. De piramide is leeg!


 

Zie in de hal de waarschuwingmeter voor het weer. Ga naar buiten, rechtsom het hotel  en ontmoet de sneeuwprinses. Opdracht 3. Raak haar 10x met een sneeuwbal. Als je gewonnen hebt volg je het pad naar de slaaphut.

Zie een klok in de sneeuw. Zie boven in het scherm de kou meter. Ga terug naar binnen als je bijna bevriest.

 

Skating Pond - links van het hotel. 

Klik op de sneeuwschep. Opdracht 4. Maak met de sneeuwschop het ijsvak schoon en vermijdt de ijswakken. Rechtsonder in het scherm is de schop en 13 pionnen bij Junior en 22 bij Senior. Plaats een pion op een ijswak. Linksonder zie je een gekleurde balk vakjes met een cijfer. Klik met de schop op het ijs en start aan de zijkant. Is het vakje hetzelfde gekleurd als het vakje met de cijfer 0, dan is dit een veilig gebied met dik ijs. Worden de vakjes gekleurd als een vakje met een cijfer moet je uitkijken, want in dat gebied is dichtbij een wak, waar het ijs dun is. De wakken worden dus omcirkeld gekleurd. Is de kleur als met het vakje 1 dan wil dat zeggen dat er 1 wak in dat gebied is. De wak of wakken worden met verschillende gekleurde vakjes omringt. Worden er vakjes donkergroen dan zijn er 2 wakken in dat gebied en zo ook met de andere kleuren. Als je denkt waar de wak is zet je er een pion op. Gebruik all pionnen om het spel te winnen. Klik je op een vakje met een wak zal deze zichtbaar worden. Bij de vierde zichtbare wak (Junior 4 en 3 bij Senior), val je in het water en moet je het opnieuw proberen. In de computer, van de receptie kan je de beschrijving van de puzzel lezen

Ik weet niet of de wakken per spel of per opnieuw spel hetzelfde liggen? De afbeelding hieronder is van Junior. 

 

 

 

 

 

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

 GameSolves
NL Forum

Forum
Henk

Free Web Hosting