Nancy Drew: The Secret of Shadow Ranch

Het Geheim van de Schaduw Boerderij

18-03-2012

Deze oplossing is voor junior en voor senior detective. Het verschil is dat de puzzels voor Junior wat makkelijker zijn en Junior heeft een taakboekje (hints) en Senior niet.


Nancy wordt afgehaald op de luchthaven door Dave Gregory, de voorman van de Shadow Boerderij. De Rawleys (eigenaars) zijn plotseling weg moeten gaan voor een noodsituatie.  Nancy krijgt een telefoonnummer en wordt gevraagd dit nummer te bellen zodra ze op de Boerderij aankomt. De Rawleys zijn de oom en tante van  Bess en George. De vrienden van Nancy zijn nog niet aangekomen.

De boerderij:

Klik op de celtelefoon in je inventaris, klik op Directory (lijst), selecteer de Rawleys, klik op het telefoonpictogram en heb een gesprek met Tante Bet (Mrs.Rawley).

ED Rawley werd vorige nacht in hun slaapkamer gebeten door een ratelslang. Nancy wordt verteld dat ze een paard van Tex kan krijgen zodat zij zich kan verplaatsen, de kok Shortly zal voor je koken, er ligt een envelop van Mary Yazzie in het bureau die je aan haar moet geven. Dave heeft de sleutel en zal je aanwijzingen geven. Ze zegt nog vlug iets over een spookpaard (phantom horse) maar ze moet snel ophangen. 

Bel ook Bess Marvin, die in Omaha  is vastgelopen.

Draai naar rechts, ga in de hoek naar het boeken rek en lees het boek van Charleena Purcell. Draai links naar de openhaard. Lees het Ranch Horses boek dat op de tafel ligt. De klok die op de mantel van de openhaard staat is stuk. Lees de krant langs de openhaard.

Draai links van de open haard. Bekijk het hoekkastje met dekens, het bureau en de boekenkast. Zie dat de voordeur gesloten is en dat je de achterdeur moet gebruiken.

Draai links, bekijk het schilderij van Frances Humber's, klik op de radio en luister naar het weerbericht over mogelijke onweersbuien die eraan komen ten noorden van Phoenix. De boerderij staat in het noorden van Phoenix. Ga dan de keuken in.

Bekijk het papiertje over inhoudsafmetingen dat op de deur van de ijskast is geplakt en het papiertje met het telefoonnummer van de Sheriff. Open het receptenkistje dat op de keukentafel staat en lees de verschillende recepten. Onderzoek het aanrecht en de oven. Praat dan met de kok, Shorty. Verneem iets over Dirk  Valentine's  spookpaard en over het schilderij van Frances. Open de blauwe deur in de keuken en ga naar de achterplaats.

Draai je om en bekijk de thermometer. Draai terug en bekijk alles wat je kan aanklikken op de achterplaats. Ga dan naar de kippenren en praat met Dave over alles. Pak de sleutel van het bureau die hij je geeft. Klik op de hamer/tang afbeelding onder in het scherm om in je inventaris te komen. Ga boerderij in. 

 

Open de schuifklep van het bureau met de sleutel (klik op de sleutel in je inventaris, sluit de inventaris, klik de cursorsleutel op het slot van het bureau en plaats de sleutel terug in je inventaris). Lees de brief van Jane Nash, een rekening van Mary Yazzie, pak linksboven uit het vakje 3 handvaten en rechts uit het bakje de brief aan Mary Yazzie.

Ga terug naar de achterplaats, ga rechts de stal in met de paarden. Bekijk links de paarden. Draai rechts, open de deur en ga het schuurtje in. Draai rechts en praat met Tex. Hij wil dat je kan bewijzen dat je een paard kan  berijden alvorens hij je er een mee geeft. Je moet verzamelen een hoed, handschoenen, jerrycan met water,een zadel en dan het paard gereedmaken. Je paard heet Bob. Praat weer met Tex tot hij zegt dat je een veldfles met water van Shorty kan krijgen en dat je wat klussen voor Shorty moet doen. Pak de zadel met de handschoenen van Bob en de witte cowboyhoed uit het schuurtje. Plaats het zadel terug op zijn plaats en er valt een verjaardagskaart uit. Pak de kaart en verneem dat Jane de zus van Tex is. 

Ga naar de stal, draai rechts en zie een kaart over de tonnenrace.

Ga naar de keuken en praat met Shorty. Hmm, hij heeft heel wat voor je te doen: pluk de rijpe groenten die je in een mand doet, bouw een kookpit in de brandkuil en plaats er een emmer met water naast.

Ga naar buiten, draai je om en pak de mand die langs de thermometer hangt. Controleer de thermometer. Ga naar de moestuin links van de stal.

 

 

Ga tussen de 2 tuinen staan. Pak achter op de grond wat takken. Links en rechts hangen de groenten maar je moet eerst weten welke rijp en welke niet rijp zijn want als je de onrijpe aan de kok geeft wordt je naar huis gestuurd. 

Gebruik je telefoon,  klik op Web, klik op Internet browser. Klik op het kleine pijltje rechts van Search en selecteer 'Harvesting Vegetables - het oogsten van groenten '. Klik op de onderste pijl of bovenste pijl om te bladeren. Controleer de bonen van 'Snap beans: Romano', droge bonen: 'dry beans: Black Turtle', tomaten 'tomatoes: red Beefsteak, bi-colored Northern Lights, golden white Old Ivory Egg en de orange yellow Golden Queen'. Om op te hangen klik op de X.

Rechtse tuin: Pluk 2 rijpe rode Beefsteak tomaten. Zij worden automatisch geplaatst in de mand in je inventaris.

Pluk 2 roodgeelachtige Golden queen tomaten. Er hangen hier geen rijpe Black Turtle tomaten. 

Linkse tuin - Pluk de 4 rode Northern Lights tomaten, de andere zijn niet nodig.

Breng de groenten naar Shorty in de keuken (praat met hem).

Pak de oude mand. Bekijk de mand in je inventaris en zie dat het gebroken is. Klik op het gebroken deel.

Klik op een stuk, draai het (rechtermuis klik) en plaats het in het goede deel van de mand. 

Wanneer je er een op de goede plaats zet dan kan je die niet meer bewegen.

Indien alles correct gedaan zal Nancy dat zeggen.

Klik 3x op de rode draad om de mand dicht te naaien.

 

Junior Senior

Ga naar de kippenren en praat met Dave. Ga voor de deur van de ren staan en pak rechts wat meer takken van de grond. Draai je om pak nog meer takken van de grond bij de roestige kar. Ga de kippenren in. Lees het bordje boven de witte kip (die eieren zal ik maar niet pakken). Pak alle andere eieren uit de 7 nesten (5 totaal). Ga naar de keuken en ga weer terug naar de kippenren. Pak dan het ei uit het nest van de gevaarlijke witte kip die nu weg is. Controleer de 8 nesten met of zonder kippen om zeker te zijn dat je 6 eieren hebt. Geef de eieren aan Shorty. Vraag om de veldfles met water (canteen).

Ga naar buiten, draai rechts en klik op het blok. Klik op een houtblok en het gaat automatisch op het blok. Klik op de bijl en het wordt in het houtblok geplaatst. Het staat scheef en je moet nu met de hamer op de goede plaats gaan staan en de goede hoek slaan. Je ziet nu links de hamers (1) om de hoek in te stellen, midden de voetstappen (2) voor de richting en rechts de hamer (3) om mee te slaan.

Kijk hoe scheef de bijl in het houtblok is geplaatst, stel de hoek van de hamer in (is de bijl scheef richting links dan stel je de hamer links in en kijk hoe scheef hij staat)

Plaats de voetafdruk hoe ver je van het blok afstaat en waar het houtblok is geplaatst (links, midden of rechts). Hoe ver je van het houtblok staat hoe dichter de voetstappen, sta je dus dichtbij dan ga je meer naar achteren staan. 

Klik dan op de hamer (3) en je kat het houtblok doormidden. Sla je mis dan stel de hamer opnieuw in. Doe dit met de 3 houtblokken en Nancy zal het zeggen als je het correct gedaan hebt. Pak de doorgehakte houtblokken.

Draai naar de keukendeur en pak links nog meer takken van de grond. Pak rechts langs het rode schuurtje de laatste bos takken.

Ga boerderij in en pak een krant uit de mand bij de openhaard. Lees de tweede krant over bankrovers. Het zijn nu verfrommelde kranten.

Ga naar buiten, draai links en ga naar de brandkuil. Bekijk de brandkuil en lees een een gecodeerde papiertje. Plaats de verfrommelde krant in het midden, dan de verzamelde takjes en dan de houtblokken. 

Pak links de rode emmer. Ga het rode schuurtje in naar de pomp. Plaats de emmer in de wasbak ,draai de rechtse kraan open en pak de volle emmer. Plaats de volle emmer terug op zijn plaatst bij de brandkuil. Zo dat is dat en nu het paard.

Ga terug naar de schuur in de paardenstal waar Tex is. Bekijk de poster van het Amerikaanse Paard op de muur, het groenenbord over de hoeveelheid voeding welk paard krijgt en het affiche over de anatomie van een paardenhoefijzer dat boven de werkbank bij Tex hangt.

Praat dan met Tex. Als je over zijn zus verteld zal hij zeggen dat hij het druk heeft. Verlaat de schuur, ga terug pak de handschoenen en zadel van Bob en praat weer met Tex en zie dat je nu wel een vraag hebt over dat je het paard mag berijden. Ga dan de stal in naar het paard Bob in de box.

Plaats het zadel op Bob. Klik op de stijgbeugel om het omhoog te zetten. Klik op de riem tot hij strak zit. Zet de stijgbeugels omlaag. Klik op de hals van Bob en je breng het paard naar de tonnenrace terrein. Ga op het paard zitten Tex zal komen om de test af te leggen.

Als hij een vraag stelt en je geeft het goede antwoord vraag dan om een nieuwe vraag 'Ask something else'.  De antwoorden op deze vragen kunnen in de boeken in de boerderij gevonden worden.

Where's the horse's hocks? back legs. Waar is de (hak - knie) gewricht van het paard? achter benen.
Where's the horse's frog? bottom of hoof. Waar is de kikker van het paard? bodem van de hoef.
How tall is 15 hands? five feet. Hoe lang is 15 hands? vijf voet.
What is a Paso Fino? gaited horse. Wat is een Paso Fino? dressuurpaard.

How do you know if a horse is colicking?

keeps lying down and then standing up.

Hoe weet je als een paard (maag,darm) krampen heeft? gaat liggen en staat dan op.

What is the difference between a bay and a chestnut?

bay has black points.

Wat is het verschil tussen een bay en een kastanje? de bay heeft zwarte punten.

What tribe bred the first Appaloosas? Nez Perce.

Welke stam fokte het eerste ras Appaloosas? Nez Perce.
What part of the horse is most likely to be hurt when it founders? the feet. Welk deel van het paard zal  het meeste pijn geven als het wordt belast? de voeten.
What part of the saddle should be checked before you go out on the trail? cinch. Welk deel van het zadel moet je eerst controleren voordat je erop gaat zitten? (beugel) riemen.
What is a mule? offspring of a female horse and male donkey. Wat is een muilezel? nakomelingen van een vrouwelijk paard en een mannelijke ezel.

        

Na de test open de poort, ga er door en ga op de map naar de souvenirwinkel van Mary.

 

Mary's Gifts:

Ga de winkel in. Ga door en bekijk rechts de kist. Zie een inschrijving - EH AH binnen een hart. Bekijk de petroglyphs (rotstekeningen) onder het Closed  bord bij het venster. Bekijk daarlangs een koffertje van FH (Frances Humber?) met daarin stemvorken. Lees links de brochure op het tafeltje van Arizona's Petrified Wood.Bekijk de pijlpunten op de muur.

Klik op de bovenkant van de gameautomaat Run For Gover

Je moet de Roadrunner naar zijn hol brengen. De coyote (s) en de Roadrunner bewegen tegelijkertijd één vierkant per zet. Vind een veilige weg terwijl je de Coyote (s) moet blokkeren zodat zij de Roadrunner niet kunnen vangen. Beste is om de coyotes uit te lokken dat ze je achtervolgen. Gebruik de pijlen om de Roadrunner te verplaatsen.

Wanneer je 3 levels hebt voltooid pak je onder uit het slot een 1½¢ munt  van de Dry Creek (Handelaars van de Droge Kreek).

Bekijk de foto van de Romanschrijfster Charleena Purcell. Haar telefoonnummer zal nu in de telefoonlijst zijn. We zagen een ondertekend boek van haar in de boerderij. Zij onderzoekt dit gebied.

Draai naar links en bekijk een foto van een paard, links op de toonbank. Praat dan met Mary en kom te weten dat haar aanbieding om het land van Rawleys te kopen werd verworpen (je geeft de envelop). Vraag haar over Banner (naam van het paard op de foto), de trunk (kist) en de token (munt). De kist kan ze niet openen. 

Bekijk opnieuw de kist en Mary zal zeggen dat als je het open krijgt mag je er een ding uit pakken. Gebruik de 3 handvaten in je inventaris met de kist. Klik op de initialen en Nancy zou moeten zeggen - If I could find out who made this thing, it might help me get it open 'als ik weet wie dit gemaakt heeft zal het misschien kunnen helpen om het te openen'  

Herinner de aantekeningen op Charleena's foto. Ga naar buiten, gebruik de telefoon, bel Charleena Purcell, je vraagt over de kist, Eldridge en de het huwelijksdag van Abigail Humber's 4-9-1811.

Ga terug naar de kist.

Gebruik de 3 handvaten op de kist. Gebaseerd op het huwelijk van Humber moet die datum ingeven, 4-9-11.

Het handvat heeft 12 punten zoals een klok. Klik de linkerhandvat naar de 4 uurpositie, de middelste op de 9 uurpositie en het rechtse handvat in de 11 uurpositie.

De kist opent en pak de horloge. De andere voorwerpen zijn een pan, schaar en een sheriffbutton. Ga terug naar de boerderij

Boerderij:

Pak het zadel van het paard en plaats het terug op zijn plaats (Bob) in het schuurtje zoals Tex je dat gezegd hebt als je terug van een rit komt. (had je nog niet eerder het zadel terug geplaatst dan valt er nu de kaart uit het zadel en praat dan daar met Tex over). Praat in de keuken met  Shorty over Mary. Ga de woonkamer in. Bekijk de driehoekige kist in de hoek. Boven op de deksel zie je 3 vogels met een gat. Gebruik weer de 3 handvaten in je inventaris op de vogels. Opnieuw hebben de handvaten 12 punten zoals de klok. Nu de code nog. De rode, blauwe en gele vogel omringen een klok. Bekijk de kapotte klok op de schoorsteenmantel. Je ziet dan dat boven de 12 een rood vakje is, boven de 2 een blauw en boven de 7 een gele.

Ga terug naar de kist, plaatst de 3 handvaten in de vogels, draai de rode vogelhandvat naar de 12, de blauwe naar de 2 en de gele naar de 7 uurposities. Een geheime compartiment opent. Lees het dagboek van Meryl Humber. Kom over Frances Humber, Dirk Valentine en de Harrison's Yellow (de favoriete bloem van Frances) te weten zoals het wordt verteld door haar vader Meryl, de sheriff.

Lees de brief van Dirk aan Frances en pak de petroglyph kaart (rotstekening) uit de envelop. .

Aanwijzingen in de brief van Dirk: Kaart van rotsbeelden; jou favoriete bloemen, en de favoriete bloemen van jou favorieten en bericht van zijn gevangeniscel. 9 (I) 12.15.22.5 (LIEFDE) 25.15.21 (U). 

Bekijk het zakhorloge.

Om het horloge te openen, klik op de pin en het zal aan de kant van het horloge worden opgenomen. Het heeft MH, Meryl Humber.

Dit is een willekeurig raadsel en de getallen veranderingen wanneer je de horloge sluit.

Klik op de getallen die actief zijn: 2.4.6.8.10 en 12.

De getallen die je indrukt zullen weer uitgedrukt worden. Kom eerst te weten welke ingedrukt blijft bv 2. Zoek dan het volgende getal dat ingedrukt blijft na de 2. Klik dus iedere keer eerst op 2 als een andere getal niet ingedrukt blijft. Blijft de 8 ingedrukt dan zoek je de volgende die ingedrukt blijft na de 2 en 8 en zo zoek je tot ze allemaal ingedrukt zijn.   

Als je dit goed hebt opent de horloge met een foto van Meryl en Frances. Pak de pin uit de horloge.

We hebben een ander horloge die je uit de kist van Mary had gepakt. Klik in je inventaris op de horloge met de oogpictogram. 

Ga dan opnieuw in je inventaris en pak de horlogepin die je net gepakt hebt..

Klik de pin op de horloge, de horloge opent en je ziet FH. Doe de zelfde procedure om dit horloge te openen zoals dat van het andere horloge.

De getallen: 1.3.5.7.9 11 zijn hier actief. In deze horloge zie je een halve foto van Frances. Klik op de foto en je leest op de achterkant, 'Green Bottle under', 'Groene Fles onder '.

Bel Charleena en verneem iets over Frances, Dirk en de schat.

Ga boerderij uit, zie een scène van de zingende Shorty die beledigd wordt, het spookpaard galoppeert langs en het rode schuurtje met de pomp wordt opgeblazen.

 

De volgende ochtend belt Bet. Bel de sheriff.

Ga naar de keuken en zie dat Shorty weg is. Bekijk het bureautje rechts van het fornuis. Bekijk de kaart van het mineralengebied. Het telefoonnummer van het Geologische Onderzoek SW is nu in de telefoonlijst (SW Geo Survey). Nancy wordt gesnapt door Shorty. Praat daarna opnieuw met hem en hij wil weer eieren en groente hebben.

Ga naar buiten en pak de mand langs de thermometer. Bel SW Geo Survey  en kom iets te weten over de kaart van Shorty. Pluk opnieuw rijpe groenten. Controleer de Web met je telefoon om de rijpe groenten te herkennen. (kijkuit voor een ratelslang mocht hij daar bij de moestuin rond kruipen, loop dan even rond tot hij daar weg is).

Linker moestuin - pluk de 5 rijpe Romano bonen (niet de droge) en de 2 rijpe goudgekleurde Ivory egg tomaten. Geen Northern Lights tomaten.

Rechtse moestuin - pluk 2 rode beefsteak tomaten en de 3 droge Black Turtle bonen. Geef de groenten aan Shorty.

Hij wil ook weer eieren. De mand komt al in je inventaris.Ga naar de kippenren. Pak de 6 eieren uit de nesten behalve van de witte kip. Geef de eieren aan Shorty.

Nu, wil hij dat jij een verjaardagscake voor Tex bakt. Vraag om een veldfles met water aan Shorty.

Bekijk het receptenkistje die op tafel staat. Bekijk de ingrediënten die je moet hebben om een Shadow Ranch Cake te bakken. Bestudeer het papiertje dat tegen de koelkast is geplakt over de inhoud afmetingen.  

We gaan eerst een beslag maken. Draai naar de aanrecht links van de oven. Alle ingrediënten verschijnen.

Plaats 2 delen van de boter (butter) in de kom. 

Dan voeg 2 eieren aan de kom toe.

Voeg 5x 1/3 kopjes melk toe (klik op de kan)

Voeg 2 pinten bloem toe (flour).

Voeg 3 theelepeltjes bakpoeder toe (baking powder).

Voeg 7x 1/3 suiker toe (sugar)

Als laatste voeg 3 theelepeltjes vanille toe ().

Klik met de pijl terug en klik op bakken (bake) als je alles goed hebt gedaan. mocht je tussendoor een verkeerde toevoeging in de kom hebben gedaan dan kan je zo ook eerst de kom leegmaken (throw away) en opnieuw beginnen 

Giet het beslag in de grote ronde pan. Bak de cake 45 minuten op middelgrote temperatuur (med). Druk dan op de rode knop.

Pak de cake uit de oven. Nancy zal ' Perfect ' zeggen als alles correct is gedaan.

Proef eerst van de cake. Klik op de schaal met glazuur links van de cake.

Je ziet nu stukjes marsepein, je moet daar een bloem van maken die je boven op de cake plaats. 

Plaats de stukjes van het rechterblad naar het linkerblad en vorm er een bloem, je kan de stukjes draaien met de rechtermuis knop. Ben er zeker van dat ze dicht tegen elkaar liggen. Wanneer je het correct hebt zegt Nancy dat het een tulp is.

Nu moet je ze nog een kleurtje geven. Maak de bloem rood en de stengel en het blad groen. 

 

Bekijk het pompschuurtje. Bel de sheriff, praat over alles en hij zal je toestemming geven dat je het schuurtje in mag gaan.

Ga naar binnen en bekijk de aangetaste pijp links van de blauwe pomp. Pak de blauwe pijlpunt.

Draai naar links en zie onder een traliedeur. Open het en ga tunnel door tot je bij een andere traliedeur komt. Ga door de deur de kelder in en praat met Dave die van je verschiet. Kom te weten wat hij over Frances en de schat weet. 

 

Hij heeft betrekking gehad met Ellie, neef van Frances. Hij heeft de andere helft van de foto met stairs to cellar (trap naar de kelder) geschreven op de achterkant. Dave is verstoord en gaat weg.

 

Draai naar rechts en pak een portemonnee van de plank. De portemonnee heeft een  kralenversiering die een stukje mist.

Controleer de deur boven van aan de trap en zie dat je dan in de boerderij komt. Sluit de deur en ga de trap af. Ga door de traliedeur terug naar het schuurtje met de pomp. Als Nancy op de trap staat zeg ze wat over de trap.

Ga onder aan de trap, draai je om en klik op de bovenste tree. Klik met het handje op de tree om het te openen en klik op de puzzel.  

Het is een schuifpuzzel. Je moet ruimte maken bij de steen FH zodat die steen  naar rechts verschoven kan worden  

Begin bij 1: R =  Naar Rechts schuiven - L = Links - B = Naar Beneden schuiven - H = Omhoog schuiven

Junior: U= Omhoog - D = Omlaag

Senior

Na het bewegen van de rode steen FH, verschijnt er een groene fles. Klik op de fles en lees de oude brieven.

De eerste brief is van Dirk die vermeldt over de favoriete sjaal (hoe ze de sjaal het liefst draagt) en de favoriete handtas (parels). De tweede brief vermeldt over de favoriete crackers, crackertin en een agaat op één van hun ontmoetingsplaats. De derde brief vermeldt over de bloem op de cake, de bloem op het briefpapier en het graf van Charlie. Nu, kennen wij de favorieten van Frances - sjaal, portemonnee , crackers, cake en briefpapier.

Ga door naar de schuur met de pomp en ga naar de kippenren. Praat met Dave. 

Hij wil dat het gaas van de kippenren maakt en dat je daarbij handschoenen moet dragen. Vraag over de brief en lees de brief van Frances. Neem nota van de lelie op de brief. De gevangenis is in een spookstad in Dry Creek.

Ga boerderij in, zoem 2x in op het schilderij van Frances om de sjaal van dichtbij te zien. Bestudeer de steken (patroon) van de sjaal. Gebruik je telefoon, ga het Web op, zoek naar common knitting stitches, de sjaal wordt gebreid gebruikend de steek van Daisy. Nancy zal zeggen de Madeliefjessteek.

Doe een onderzoek naar Harrison Yellow en zie dat het een gele roos is.

Bel Bess Marvin, vertel over de dingen die je hebt meegemaakt, vertel hun over de portemonnee, over Dave en de kaart van de rotstekening. George zal iets over de portemonnee gaan zoeken..

Ga naar Tex in het schuurtje van de stal. Praat met Tex, vraag of je weer het paard mag berijden maar hij wil dat je de kippen en de paarden moet gaan voeden.

Bekijk het groene bord nog eens: 

De kippen gebruiken 2 scheppen kippenvoer.

De paarden Bob, Clyde en Ace hebben verschillende soorten voeding: 

A: Bob - 4½ , C: Clyde - 4½ en D: Ace - 4½)

In de bakken onder het bord ligt het voer

Van Links naar Rechts, 1-5 - Haver (Oats), gemengde Korrels (Mix Pellets), Graan (Corn), Roze voer? en kippenvoer (Chicken chow).

We gaan eerst de kippen voederen. Klik op de aller rechtse bak (5). Pak 2 kopjes kippenvoer ( een voor een in de emmer). Klik de terugpijl bij de gele emmer, je ziet een scherm met leeg gooien (empty) of houden (keep). Klik op houden en de emmer is in je inventaris. Ga naar de kippenren en giet het kippenvoer in de voederbak.

Paarden - We moeten Bob, Clyde en Ace voer geven. De rantsoenen die je moet maken zijn A, C en D. 

 

Bob (A,4½):

2 blikken haver (1), weegschaal staat op 2.

2 scheppen graan (3) weegschaal staat op 3

1 kop gemengde korrels (2) weegschaal staat op 4½

Houd de emmer, ledig de emmer met voer in de emmer van Bob.

 

Clyde (C,4½):

Plaats de emmer terug op de schaal.

3 blikken haver (1).

1 kop gemengde korrels (2) weegschaal staat op 4½

Houd de emmer, ledig de emmer met voer in de emmer van Clyde.

 

Ace (D,4½):

1 blik haver (1).

1 schep graan (3).

2 kopjes gemengde korrels (2) weegschaal staat op 4½.

Houd de emmer, ledig de emmer met voer in de emmer van Ace

Plaats dan de emmer terug en praat met Tex.

Nu wil hij dat je tonnenrace doet en de lasso test. Pak het zadel van Bob (met de handschoenen). Bekijk het tonnenrace bordje in de stal nog eens en bestudeer de route. Zadel Bob (vergeet niet om de riemen strak te trekken). Klik op de nek van Bob en ga naar het parcours. 

Klik op vat 1, ga rechtsom het vat (stuur met de muis), ga door naar vat 2 en ga er links omheen, ga door naar vat 3 en ga er links omheen en loop naar Tex.

Doe dit zo snel mogelijk want je moet het parcours in 10 seconden afleggen. Klik op de vaten wanneer je er dichtbij bent zodat Bob een snellere draai maakt. 

Lasso test. Pak links de lasso Let op de draai van de lasso als die  slingert, wanneer het een cirkel (strak) is gooi het dan (klik) op de bezem. Je moet 4 van de 5 goede worpen maken.

Klik op de terugpijl en Nancy zegt dat ze haar eigen lasso (lariat) kan krijgen. Pak de lasso die Tex je geeft en pak de zadel.

Gebruik de telefoon om meer te weten te komen waar we naar toe zouden moeten gaan. Bel Charleena en kom iets over de munt (token) te weten te komen. Zadel dan Bob, klik op de poort en ga op de map naar Dry Creek.

Dry Creek

Onderweg zag je Mary Yazzie!. Ga vooruit en je hoort een steen vallen bij de winkel (General store).

Ga een stap vooruit, draai links naar de winkel, ga rechts van de winkel, klik links op de winkel, klik op de lamp? en pak het rode handvat. Klik terug, draai rechts naar het toilethokje en pak een pijlpunt (2) van de grond. Kijk uit voor de schorpioenen of ratelslangen. Zijn ze ergens als je iets moet pakken kom dan later terug om het te pakken.

Ga naar het gebouw van de Sheriff  tegenover de winkel. Bekijk het Brandmerk op de plank links van de deur. Het lijkt op BD. Ga het gebouw in en kom te weten dat de gevangeniscellen gesloten zijn. Ga het gebouw uit, draai rechts, vooruit en draai links naar de bank. Ga een stap vooruit en bekijk rechts op de paal waar je de paarden aan vast maakt een andere Brandmerk. Klik naar rechts, draai verder door naar rechts en ga naar de ton. Zie een andere Brandmerk op de ton en pak een pijlpunt (3) langs het vat. 

Ga verder de stad in en links naar de bar Cappy's. Dirk vermeldde deze bar in zijn brief. Zie dat het een digitaal hangslot heeft en een bord op de deur van de sheriff. Kom te weten dat de telefoon hier niet werkt.

Draai rechts naar het kerkhof en zie een ander Brandmerk op de paal.

Ga naar Bob en rij naar de winkel van Mary. Bel de sheriff. De combinatie voor het slot in Cappy is 9.2.7 4.

Ga de winkel in en bekijk het nieuwe petrified hout op de tafel bij het venster. Praat met Mary over de rotstekeningen bij Cougar Bend, over het hout, de schat en dat je haar gezien hebt op het land van Rawleys. Rij dan naar de Tussen stop (Trail Stop).

Als je doorvraagt dat je haar wel gezien hebt op het land van Rawleys wil ze niet meer met je praten. Ga even naar een andere plaats, kom terug en dan praat ze wel weer met je. 

Trail Stop

Pak een pijlpunt (4) aan de rechterzijde tegenover Bob. Ga verder en pak een andere pijlpunt (5) op de linkerzijde. Ga verder en zie rechts het graf van Charlie. Hmm, dit is dus één van de ontmoetingsplaatsen van de minnaars. Draai je om en zie achter in de woestijn een gestreepte rots liggen. Klik er niet op want er ligt een slang onder die je meteen bijt, hier komen we later terug. Ga verder door op het pad en pak een andere pijlpunt (6) aan de linkerkant van het pad. Ga nog verder door en pak links weer een andere pijlpunt (7). Spring op Bob en ga naar Cougar Bend.

Cougar Bend: 

Die rotsvorming ziet er bekend uit. Bekijk de kaart met de rotstekening in je inventaris dan zie je dat het dezelfde vorm heeft. Ga vooruit en pak een pijlpunt (8) dicht bij de platte rotsen. Ga verder naar de grote rots, draai links en tussen de rotsen ligt nog een andere pijlpunt (9) (waar je omhoog kan klimmen).

Overal op de rotsen zie je witte figuurtjes. Kijk goed rond op de rotsen, ook boven op de rotsen. Klik op een figuurtje die je op een rots ziet en de rotskaart zal automatisch met het figuurtje aan de rechtse kant verschijnen. Plaats het figuurtje op het licht gekleurde vierkantje op de plaats waar je het figuurtje vond. 

De lichte gekleurde vierkanten zijn de aanwijzingen waar je de figuurtjes kan vinden.

In het midden van de rotsvorming kan je omhoog kijken en zie je een tak. Gebruik daar je lasso op (werp de lasso als het rond is) en klim omhoog. Daar ligt nog een pijlpunt (10) op de grond. Als je omhoog klimt zie je 2 figuurtjes die je moet onthouden want de kaart komt niet te voorschijn en moet je ze boven in de kaart plaatsen. Boven op de rots zijn ook een aantal figuurtjes.

Zodra alle figuurtjes geplaatst zijn in de kaart dan maken de gedecodeerd figuurtjes een zin: Beneath Cappy's keys pappy's name please!

Onder  Cappy's sleutels, pappies naam aub!

 

Alles je dit allemaal gedaan hebt ga dan naar de winkel van Mary. Bel Charleena, ze verteld dat pappy de naam Cashmeer Valentine zou kunnen zijn en is de vader van Dirk. Ga terug naar Dry Creek

Ga naar Cappy's bar: Klik op het hangslot en zet het op 9.2.7.4. Ga de bar in. Bekijk de boeken op de tafel. Het is een elektricienhandboek met poeder over de kaft!. Draai naar links, zie een crackerblik op de bar, dit is ook waar Dirk over vertelde in zijn liefdebrief maar de naam van het blik is onleesbaar en we moeten de naam van de crackers kennen want het is één van de favorieten van Frances. Bekijk de geometrische vorm op de bar naast het crackerblik. 

Bekijk het schilderij rechts van de piano. Ga rechts in de hoek en zie dat iemand hier is geweest. Je ziet slaapzaken en andere benodigdheden  Bekijk rechts de oude gokkast. 

Ga naar de piano, klik op de onderkant van de piano en klik op het paneel om het te openen. Je ziet 8 letters. Wat moet je hier weer mee. Herinner de zin van de rotskaart 'Onder  Cappy's sleutels, pappies naam aub!'. 

We zijn in de bar van Cappy, onderkant van de pianotoetsen, dus onder de muzieksleutels, pappies naam is Cashmeer.

Je ziet als je op een letter klikt dat er een andere letter (s) veranderen. 

Klik je bv op de eerste (T) dan veranderd vakje 4 ook.  

Bestudeer welke vakjes met welke mee veranderen en maak de naam van de vader van Dirk, Cashmeer

Nummer van links naar rechts:1-8: klik 7 naar de E, 6 naar de E, 8 naar de R, 3 naar de S, 2 staat nu goed de A, 5 naar de M, 1 naar de C en 4 naar de H.

Pak de brief uit het geheime compartiment:

"breng  je vorken en een handvat naar de Beady Eyes Boerderij. En bekijk zeker wat je beneden ziet. Wanneer je de vorken erin steekt geef het een draai, je zal dan naar mijn schat gaan." 

Ga naar de winkel van Mary: Bel naar Charleena en vraag over de naam van de crackers.

Ga het Web op, zoek op Cattle brands and Branding (merken van vee)  Het Webonderzoek verklaard dat sommige merken de naam van de boerderij vertegenwoordigen, terwijl anderen initialen of fantasievolle ontwerpen verbonden zijn aan specifieke ranchers. 

We hebben heel wat merken gezien in de Dry Creek. De Beady Eyes boerderij zou de B en E kunnen zijn of wat er op lijkt. 

Ga de winkel van Mary in en bekijk de stemvorken van Frances op de tafel. Vraag aan Mary of je de stemvorken mag lenen. Zij wil 10 pijlpunten (arrowheads) en dan zal ze de stemvorken geven. Zij overhandigt een doos om de pijlpunten te verzamelen. 

Als het goed is moet je er nu al 10 hebben. Het kan zijn dat er een pijlpunt op de plaats ligt bij een ratelslang of schorpioen. Dus zoek als je er nog mist op die plaatsen. Heb je ze alle 10 in je kistje geeft ze dan aan Mary en je mag er een houden. Pak de map met de stemvorken. Ga naar:

Dry Creek

Bekijk en klik dan op het brandmerk BD op de plank bij de deur van de Sheriff. Pak het kistje en sluit dan de deksel. De vorm van het kistje ziet er vertrouwd uit. Ga naar Cappy's bar.

Ga naar het crackerblik dat op de bar staat. Klik op de vorm in de bar waar het blik opstaat en plaats het kistje daarop. Plaats de rode handvat op de zijkant van de kist.

Plaats de stemvorken boven in de gaten van het kistje. 

Je ziet dan de stemvorken vooraan opgesteld. Je moet nu 4 stemvorken boven in het gat van het kistje plaatsen. Maar welke 4? 

Merk op dat elke stemvork een letter heeft. Schik de stemmenvorken om de naam van FRANCES te vormen. Zodra de correcte stemvork op de juiste plaats is kan je ze niet meer pakken. De 4 zijn dus F A C E.

Draai aan het handvat. Je hoort het geluid van gebroken glas. Klik op de terugpijl, klik rechts op de gebroken lamp in de muur en pak het papiertje eruit. 

"Ga nu en gluur onder een Gestreepte rots. Maar je zal  een magneet nodig hebben  voor wat je daar moet openen."

Herinner je het nog waar we een gestreepte rots zagen? Maar we gaan eerst een magneet halen. En waar zagen we die?. Aha - op de koelkast van Shorty.

Boerderij:

Op de weg terug naar de boerderij zie je Mary en Tex

Vergeet niet om het zadel terug te plaatsen. Ga naar het erf en het zal nacht worden. Nu moeten we eerst het gaas van de kippenren maken.

Ga terug het schuurtje in en pak de handschoenen die bovenop het zadel liggen. Ga naar de kippenren.

Klik de handschoenen op de kniptang en het gaas .

Plaats de stukjes gaas in het het gat van de kippenren.

Zodra het correcte stukje gaas op zijn goede plaats past zal het niet meer beweegbaar zijn.

Nancy zal je ook vertellen als het niet op de goede plaats past. De Junior heeft minder en grotere stukken dan de Senior.

Nadat je dat gemaakt hebt zie je dat je  handschoenen gloeien. De handschoenen raakten het poeder aan dat over het elektricienboek was, in de Dry Creek. Dan galoppeert het spookpaard langs en de elektrische draden vonken.

De volgende ochtend, Nancy spreekt met Bess en George.

Ga naar de keuken en pak de appel magneet van de koelkast. Praat met Shorty en hij moet weer groenten en eieren hebben.

Ga de deur uit en zie ter plaatse een hoefijzer. Pak het hoefijzer.

Pak ook weer de mand van de muur langs de thermometer en ga naar de moestuin.

Let weer op de groente die rijp zijn:

Linker moestuin - Pluk  4 twee kleurige Northern Lights tomaten.

Rechtser moestuin - pluk 2 rode beefsteak tomaten, 2 oranje gele Golden Queen tomaten en de 2 droge Black Turtle bonen.

Geef deze aan Shorty.

Ga naar de kippenren. Pak 5 eieren uit de nesten behalve van de witte kip. Ga naar de keuken en ga dan terug om het nest van de witte kip te controleren. Neem het ei van het nest van de witte kip. Geef de 6 eieren aan Shorty. Vraag weer om een veldfles met water.

Ga met Dave praten bij de kippenren. Ga dan naar het schuurtje in de stal en praat met Tex. Nancy toont Tex het hoefijzer, er zit een steentje in vastgeklemd. Vraag over Mary.

Vraag Tex of weer het paard mag berijden. Hij zegt dat je eerst de teugels met het  bid moet herstellen. 

 

Pak de teugeldelen uit het blik die boven op de plank staat. 

Zodra het correcte deel op zijn plaats is, zal Nancy dat zeggen.

bij het verlaten van het schuurtje zie als voorbeeld links van de deur een teugel hangen. Gebruik de rechtermuis knop om de delen te draaien.  

Als je alles goed hebt zal Nancy zeggen dat het Perfect is.

Pak de teugel. Praat met Tex en zadel Bob. 

Mary's Gifts:

Praat met Mary, bluf dat je alles al weet (tricked). Tex en Mary zijn verliefd op elkaar. Probeer uit te zoeken waarom ze de boerderij van Rawleys wil.

Dry Creek

Ga naar de Cappy bar, bekijk weer de tafel met de boeken (die zijn nu weg, allen ligt er nog wat poeder), zie dat de geheimzinnige persoon al zijn spullen heeft mee genomen. Onderzoek de doos die in de hoek staat en pak de sleutel die boven op de doos ligt. Oeps.

Gevangenis  

Bekijk de streepje op de muur langs de wasbak.

Tel de streepjes per groep, de streepje stellen een letter voor uit het alfabet

Een streepje is dus de A en 26 streepjes is de Z.

Gebruik het toetsenbord van je computer, type de letter in en druk dan op enter.

Type de letters in:

 under bank lamp (onder bank lamp).

Draai dan naar links, klik op de sleutel die rechts op de muur hangt en zie ook een omgevallen stoel.

Gebruik je lasso op de omgevallen stoel en je trekt hem onder de sleutel als je het goed doet,

(klik op de stoel als de lasso helemaal rond is).

Draai links naar de andere cel, pak de bakstenen van de vloer en bekijk weer de sleutel van dichtbij. Klik een baksteen op de sleutel. Je ziet nu pijlen en een balk voor de kracht om de baksteen te gooien. Gebruik de tweede pijl van de linkerzijde om de hoek in te stellen van de worp. Verplaats de krachtschuif naar het midden. Klik op werpen (throw!) en de sleutel valt op de stoel.

Gebruik opnieuw je lasso op de stoel om de stoel naar de cel te trekken.

Pak de sleutel, klik op de celdeur en gebruik de sleutel om het te openen. Draai naar links en pak een papiertje dat op de grond ligt

Het is een code van Dirk voor zijn geheime berichten. Lees de blauwe geïnkte woorden.

Decodeer het bericht die je in de brandkuil hebt gevonden. Zet de eerste twee letters achteraan het woord en draai die twee letters om

 

 

'Will need more supplies. If ranch is not soon check message mesa again. Dirk might have hidden it right under sheriff nose'

'Moet meer bevoorradingen hebben. Als de boerderij  de berichten nog niet heeft gecontroleerd  bericht ze dan opnieuw. Dirk  zou het verborgen kunnen hebben, precies  onder de neus van de sheriff '.

Zo, de saboteur is iemand van de boerderij.

Ga naar de bank (tweede gebouw van links), klik vooruit naar de lamp, kijk onder de lamp aan de rechtse kant van het gebouw. Klik op de Controleer de losse baksteen. Pak het document en lees   

'Wist je dat je sommige games  op meer dan één manier kan spelen? Je kan dat en ik zal  je vertellen hoe. Gebruik de ring van de tweeling van Ellie, die uw neef is , in de gokkast van Cappy's bar'.  

Welke ring?. Ga naar:

Boerderij:  

Verwijder het zadel van Bob en plaats het in het schuurtje (maar dat wis je onderhand wel :). Praat met Dave bij de kippenren over Mary en of je ring van zijn tante mag lenen. Stap een pas weg van Dave en bel de sheriff. Zadel Bob en ga naar:

Dry Creek  Als u uit tekenen loopt, ga naar de Giften van Mary en speel opnieuw de ' Looppas voor het Spel van de Dekking '.

Ga Cappy's bar in en bekijk de oude gokkast. Save het spel

Gebruik de munt die je hebt gewonnen van de gameautomaat 'Run for Cover' in de  winkel van Mary. Gebruik de munt in het slot van de gokkast en trek aan de hendel. .

Probeer nu om 4 kerels/vrouw/paard van dezelfde uitziende bende te krijgen:  je hebt een gemene, ruwste of taaiste bende in het Westen. Kijk dus hoe ze eruit zien en naar de tekst. 

Klik op de knop onder degenen die je wilt behouden. Trek opnieuw aan de hendel en zie of je dan 4 van dezelfde bende hebt die je hebt vastgehouden. Als je wint krijg je 2 munten 

Als je geen munten meer hebt ga dan naar de winkel van Mary en speel weer op de gameautomaat 'Run for Cover' voor meer munten. Of laad het spel nadat je verloren hebt en speel het opnieuw tot je de 2 munten wint. 

Save opnieuw als je gewonnen hebt.

Gebruik de ring van de tante die je van Dave hebt gekregen op de rode knop boven de gleuf.

Het bord veranderd in: maak de aardigste, liefste en meest prettigste vrienden.

Een van de aardige combinatie

Doe hetzelfde als bij de gemene bende en probeer nu dus 4 aardige personen te krijgen. Pak de sleutel als je wint.

Ga naar de tussenstop.

 

Trail Stop

Ga 3x vooruit, draai wat naar links en ga naar de gestreepte rots. Klik op de rots (de ratelslang is er nu niet meer onder), klik op de deksel en dan op de puzzel. 

De bedoeling van deze puzzel is om het metalen elementsymbool in de hoek op de gekleurde cirkels in het midden te plaatsen. De verplaatsing doe je met je magneet via de donkere gekleurde labyrint route. Op het metalen symbool zie je letters. De letters staan voor de kleur. Dus het metalensymbool in de hoek moet op de goede kleur in het midden komen De route kan geblokkeerd worden die je niet ziet omdat de latten ervoor het zicht beperken. Luister naar de klik  als je ergens tegen aan bots en je leest linksonder dat het metalenrondje is gevallen of dat je het weer oppakt. 

De roze cirkel is Mn - mangaan. De blauwe cirkel is Cu - koper. De zilveren cirkel is Si - silicium. Oranje is Fe - IJzer

Gebruik de appelmagneet om de symbolen te bewegen. Klik op het symbool en beweeg het over het grijze gebied om het naar de aangewezen cirkel in het midden te krijgen.  

 

Een muziekdoos met een ander raadsel wordt geopenbaard. We hebben meer informatie over dit nodig. Pak de muziekdoos met de bloemen.

Mary's Gifts:

Controleer je E-mail berichten (onder Web).

Answer to Cracker Question: E-mail over de naam van de Cracker van Charleena Purcell zegt om Kelleher.lab op het Web te controleren. Zoek op het Web naar Kelleher en je komt te weten dat de naam van de Crackers Sunflower (Zonnebloem) is. 

Bead Pattern. Controleer e-mail over parels. Het parelpatroon verklaart dat het Spiraalvormige Bloem wordt genoemd.

Neem notities  van het patroon.

Ga de winkel in en praat met Mray over de parels. Mary zal de parels geven als Nancy eerst de display van de ringen goed sorteert. Draai je om en klik op het display. 

Sorteer de ringen op kleur en patroon. Schik van links naar rechts de kleinste naar de  grootste. 

De witte ringen links geven aan welke soort ringen in die rij moeten komen

Onder op het bord zie je de pictogrammen van de afmeting: Als je op een ring klikt zie je op de achterkant een pictogram van de afmeting van die ring. Bv is het een halvemaan dan is deze ring extra smal 'XS' en komt als eerst in de rij. 

Nancy zal zeggen als het er goed uit ziet.

Praat dan met Mary en zij zal je de parels geven.

Klik op de portemonnee in je inventaris, klik dan op het vierkantje en je ziet de parels erbij komen Het patroon die  George voor je opgezocht had was:

1x Geel; 4x Zwarte, Zwart met rode hoeken ; 4x Rood, wit, rood, rood met roze hoeken.

Rijg de parels op de portemonnee:.

Klik de parels op de naald in de hieronder getoonde volgorde. 

De parels komen in de eerste rij linksonder en tweede rij begint boven enz..

Wanneer je dat correct gedaan hebt zullen de parels vast worden genaaid en Nancy zal zeggen - perfect!

Die bloem lijkt op een papaver.

 

Bekijk de muziekdoos met de bloemen in je inventaris .

Aanwijzing van Dirk was 'favoriete bloem met bloemen om uw favorieten'. 

De meeste favoriete bloem van Frances is de gele Harrison Roos volgens de brief van haar vader. De bloemen op de favoriete dingen van Frances zijn: Lelie van de brief aan haar neef, Zonnebloem van het crackerblik, Tulp van de verjaardagscake, Madeliefje van de gebreide sjaal (steken patroon) en papaver van de geparelde portemonnee. 

Schik nu dus de andere favorieten bloemen rond de meeste favoriete bloem van Frances.

Klik op een bloem en blader naar de gewenste bloem

Selecteer in het midden de gele Harrison Roos. Selecteer de Papaver op de bovenkant, zonnebloem op de middenlinkerzijde en lelie op middenrechts. Selecteer madeliefje linksonder en de tulp rechtsonder.

De deksel schuif open en pak het document die je ook leest. 

'Als je hoopt deze raadsel ooit op te lossen, moet je haar opwinden, zodat ze haar voeten beweegt' 

Gebruik je sleutel die je uit de gokkast hebt gepakt in het slot van de geopende muziekdoos.

Een andere raadsel en code worden gezien.

Gebaseerd op de aanwijzing van dirk: trek een lijn die de rotstekeningen verbindt. 

Op de brief zie je de figuren. Klik op de  rotsteking kaart in je inventaris. 

Klik op het eerste figuur die je op de brief zag, dan de tweede enz... .. Een witte lijn zal zich vormen om hen te verbinden.

 

Als je dat goed hebt zegt Nancy ' V, voor Valentine' 

 

Cougar Bend:

Bekijk de verbonden lijnen op de kaart. Zie de bovenste middenrotstekening die niet door enige lijnen wordt verbonden. Het is de V. Ga naar de grote rots, gebruik de lasso weer boven op de tak en klim naar boven. Draai naar links, klik op de steen met de V, pak het papiertje en pak de platte kei.  Lees het bericht: 

'Bij  het graf van Charlie, houd dit op, kijk om je heen en je zal een spoor zien naar mijn gift voor  jou,  oh.. en ik bedoel niet de Charlie die in de Dry Creek begraven ligt!'   

Mary's Gifts:

Praat met Mary over de platte kei. Mary zal de kei polijsten en er verschijnt een afbeelding op de kei. Ga naar buiten en je krijgt een telefoongesprek van Bess en George.

Trail Stop:

Ga 3x vooruit, draai rechts en klik op het Graf van Charlie. De klei met de afbeelding komt te voorschijn. De afbeelding lijkt op 2 bomen met een rots erachter. Beweeg de cursor rond in het scherm, draai met de afbeelding in het scherm naar een scherm dat op de afbeelding lijkt (2 bomen met een rots er achter is het scherm waar de gestreepte rots voor ligt). Klik om daar naar toe te gaan. Nancy stapt op Bob om naar dat gebied te gaan.

 

 

 

? gebied: 

Draai rechts, vooruit tussen 2 rotsen door, draai rechts, gebruik je lasso boven op de paal en klim de klip op. 

Ga de rotstunnel door. Zie een geëtst gecodeerd bericht in de muur. 

 

 

nwbro = brown - Bruin

emli = lime

egoran = orange - oranje

De 3 symbolen zijn - Geel - Rood - Blauw

 

 

 

 

Gebaseerd op het codebriefje van Dirk die je op de gevangenisvloer hebt gevonden, wordt het bericht gedecodeerd als: 

bruin - groen - geel - rood - blauw - oranje - groen - geel - bruin - blauw - groen - oranje - blauw - bruin - groen - oranje - rood - blauw - geel - groen - blauw - groen - bruin - geel:  - V : (emli = lime en staat voor limoen kleur groen).

In de ruimtes en gangen staan vazen en schalen, controleer alle vazen of er iets in ligt 

Labyrint: Hier is het begin van het labyrint. Save het spel voor als je opnieuw moet beginnen. Volg enkel de codekleuren bovenop de openingen en controleer elke vaas

Draai rechts, controleer de vaas, draai rechts en ga door de bruine opening naar de volgende ruimte.

Draai links, controleer de vaas bij de groene opening en ga groene opening door. 

Rechts, vooruit, controleer vaas en pak er een sleutel uit.

Draai links, voorwaarts, volgens de aanwijzing moet je nu rechts naar geel maar ga eerst rechtdoor, controleer de vaas in oranje, pak er de sleutel uit, draai je dan om, vooruit en links geel door. 

Draai rechts, vooruit en klim op de ladder bij rood.

Draai 2x naar rechts, voorwaarts, controleer links de vaas, pak sleutel, draai rechts en ladder naar beneden bij blauw.

Ga onderaan de ladder door oranje.

Draai rechts en vooruit door groen.

Draai rechts en ladder op bij geel.

Draai links en rechts bruin door.

Rechts en blauw door.

Rechts en links groen door.

Links en oranje door.

Rechts en blauw door.

Links, bruin door, draai naar groen, draai je om, controleer vaas, pak sleutel, draai je om en ga groen door.

Ga door oranje, controleer vaas, rechts, vooruit, rechts en door rood.

Links, voorwaarts en links door blauw.

Voorwaarts door geel.

Links door groen.

Voorwaarts door blauw, controleer de vaas onder rood en pak de sleutel. Klik op de mat en zie een gat in de vloer.

Draai naar links en ga groen door.

Draai naar de linkerzijde en beklim ladder bij bruin.

Voorwaarts naar geel.

De sleutels van het labyrint: Klik op de metalenplaat. Plaats de sleutels van dezelfde vorm in het sleutelgat. Klik rechts op de bout en ga de kamer in. Het is de schatkamer van Dirk.

Zie een groot hart op de muur. Draai naar rechts en zie de schatkist. Open de kist en zie stevige gouden harten. Verlaat de kamer.

Ontmoet de saboteur. Nadat de saboteur uit gepraat is draai dan naar links, ren naar de ladder, klim naar beneden, draai je om, vooruit, draai rechts en ga groen door.

Draai naar links, pak de rode steen (boven de opening), draai links, pak de groene steen, plaats dan de rode steen daar in, draai rechts en plaats de groene steen daar in om de saboteur in verwarring te brengen. Ben je te laat dan doe je maar een tweede kans!

Luister en bekijk het Einde.

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
Forum
Henk

Free Web Hosting