Nancy Drew: Danger on Deception Island

 

 

Alweer het negende avontuur van onze Nanc. Dit keer is ze uitgenodigd door George en Bess om op vakantie te gaan en wel op het Deception eiland (een van San Juan Eilanden).

Deze oplossing is voor  Senior Detective niveau.


 Nancy ontmoet  bij de dok van de haven " Snake Horse" Katie Firestone, een Marine Bioloog die de zee onderzoekt, ze vaart met toeristen om walvissen te bekijken.  Een vrouwelijke orca is bij de bedding in de zee gezien.

Katie's Boat

Je loopt naar de boot, je ontdekt dat de motor van de boot stuk is gemaakt. Katie wil de Sheriff en niet bij betrekken. Ze geeft je advies om de fiets te nemen als je naar de stad wilt of om de kayak te gebruiken.  Ze waarschuwt je dat als je de kajak neemt altijd een reddingsvest aan moet trekken, passeer nooit de boeien van de bedding, kijk uit voor dikke mist en ga nooit zonder je GPS (navigatie/kompas).

In je inventaris heb je een Gsm telefoon.

Lager gedeelte van de hut: Draai je om en open je koffer. Onderzoek wat in je koffer ligt. Open links de witte deur en je ontdekt er een mini vriezer.

Computer Tafel: Bestudeer alles in de computer, bekijk de poster van de ontmoeting over de Orka op "Thursday de 16th, 7:30 bij de  Swenson Hall". Bekijk de Katie's business kaart met haar telefoonnummer  # 360 555-2774. Klik op de kalender aan de muur en je ziet dat je op het eiland aangekomen bent NA de ontmoeting over de Orka. Gebruik je Gsm, bel George en Bess (als ze opnemen? klik op dir, gebruik de pijltjes onder op de telefoon om te bladeren in je bestand en klik op "dial").

Klik op de koelkast in de kombuis, je kan hier een sandwich maken, het beleg ligt in de koelkast of op de plank en in het kastje. Klik op een beleg en plaats het op de sandwich, ga uit het beeld (pijl terug) en je kan kiezen uit: houden "keep", opeten "eat", weggooien "throw away", nu gooi de eerste maar weg want je vertrouwd het beleg niet (vooral uit de koelkast zijn niet te vertrouwen). Klik op de gootsteen, deze kan je niet gebruiken omdat de afvoer kapot is.  Klik op het deurtje onder de gootsteen. Je moet nu de afvoer met de pijpen in elkaar  zetten. Begin onderaan met de eerste pijp.

 

Bekijk het kaartje van Andy Jason van Whale World.

Klik links op de map die op een tafel ligt en zie dat de Orka gezien is tussen Deception en Scraeb Islands.

Ga met de trap naar het hogere gedeelte van de hut, klik op de microscoop en kijk er door heen. Klik op de boeken en Katie vraagt of je ze allemaal in de kast kan stoppen. Klik op het deurtje onder de microscoop. Plaats de boeken zo dat ze er allemaal in kunnen.

Ga naar de Bovendek.

Praat met Katie over de stadsontmoeting over de Orka en vraag over Andy. Ga rechts met een laddertje naar het bovendek. Lees het papiertje bij het stuurwiel,"bemoei je nergens mee of anders ?" 'Stop meddling or else'. Klik op het navigatieapparaat (Gps), klik op de rode toeter van het wiel. Ga naar Katie en vertel dat de Gps kapot is. Ze vertel dat je met de fiets naar het cafe "Hot Kettle" in de stad moet gaan, daar ontmoet je Holt Scotto die je wel een nieuwe Gps wilt lenen. Ga de boot af (pijl terug, omdraaien, links, rechts en de loopplank over). Pak de helm, ga op de fiets naar het café de "Hot Kettle" (draag altijd je helm als je op de fiets stapt, probeer maar eens zonder helm, je krijgt toch altijd een tweedekans).

Stad

Hot Kettle Cafe:   Bekijk links de poster en ga dan het café in.

Praat met het barmeisje " Jenna" die achter de bar staat.  Praat met Holt Scotto en je leert dat een " Cadborosaurus" een slangpaard is "snake horse". Leer over shanghaiing. Je moet eerst een test doen voordat Holt zijn Gps aan jou leent. In je inventaris krijg je een mand en de quiz.

Praat weer met Jenna Devlin. Ze heeft wat informatie. Eet maar wat gebak en iets gemaakt van schelpdieren? (vissoep).

Klik op het Menu bord.  Draai je om, bekijk alles wat er hangt en staat en lees een boek over zeemonsters. Klik op de donkere panelen tegen de muur, je ontdekt dat er achter 3 panelen (1 achter, 1 bij de uitgang en 1 rechts van de uitgang) een kaart puzzel achter zit.

Fiets naar Whale World:    Praat met  Andy Jason. Noteer het affiche achter hem van "$138.43 boete voor het clamming zonder vergunnings", " $138.43 fine for clamming without permit" (Quiz hint#2).

Ga rechts het walvissenmuseum in. Lees alles over walvissen. Alle games hebben een kaart "key card" nodig om ze te spelen.  Bekijk voor bij de ingang alle souvenirs speciaal naar de boot in de fles. Vraag aan Andy een kaart om de games te kunnen spelen, pak de gamekaart. Vraag over de boot in de fles "gemaakt door Benjamin Hawkins en Andy kocht het van Hilda".

Holt's Quiz

Katie's Boat:    Ga naar de boot, lees het dagboek "journal" die vernieuwde info heeft.  Bel de Hardy boys als je hulp nodig hebt. Lees je E-mail.

Quiz:    Gebruik de DI Postal om de antwoorden van de quiz op te zoeken. Gebruik de zoekbalk "search" om de selecties te zien.

Klik op de quiz (bruin document met het oogje in je inventaris) en til de antwoorden in:

1. The sun always sets in the west.

2. What is the current fine for clamming without permit in Snake Horse Harbor?  $138.43.

3. The left side of a boat is its port side.

4. The moon always rises in the east.

5. What does this mean in Morse code: ...- --- - . ....- .... --- .-.. -? vote4holt.

6. The North Star is part of what constellation? Ursa Minor  (of little dipper).

7. A schooner is a boat with at least two masts.

8. What is the name of the knot below? Fisherman.

9. What kind of is it? Bend.

10. Bring me a male Dungeness crab? Breng me een mannelijke Dungeness krab (de krab kan je herkennen op de postkaart in het café).

Lighthouse:   Fiets naar de vuurtoren.  Ga naar het strand en bekijk 2 vissen die er liggen,  draai rechts en pak 3 rotsstenen. Klik links op een grotere rots/steen.  Bestudeer de krab die er onder ligt of het een mannetje of vrouwtje is, is het een mannetje neem je het mee in je mand anders laat de krab liggen (zie onder foto van een mannetje).  Ga richting vuurtoren, ga voor de trap naar de vuurtoren rechts, pak achter tussen de rotsen in het water een stukhout met de letters S S.  Hier wat rechts vond ik mijn mannelijk krab, kijk anders onder anderen rotsen/stenen.

Mannelijke krab

 

Kijk achter in het water naar een fles die vast zit tussen 2 rotsen. Gooi een steen naar de fles(klik op een steen in je inventaris en klik die op de fles in het water), klik op de links kei (platte), klik op de derdepijl van links voor de richting (angle), zet de snelheid (power) op rechts (donker blauw). Klik een paar keer op de fles en lees het document " Rosebud 42.517."  Ga naar de vuurtoren, klik op de deur maar Holt stuurt je weg!

Hot Kettle Cafe:    Geef  Holt de quiz en de mannelijke krab in het mandje. Pak de GPS  en bekijk die in je inventaris.

Praat met Jenna over de fles. ze verteld iets over Hilda Swenson, een vroegere burgemeester die  bizarre dingen deed toen haar echtgenoot stierf en op het eiland over de bedding leefde.

Katie's boat:    Praat met Katie over Holt en Jenna. Vraag over het hout SS, zij adviseert om Casey Porterfield bij de Maritieme Bibliotheek te bellen. Bel Casey, praat met haar, vraag over het hout, ze wil weten wat voor soort hout het is. Ga naar de la waar je de boeken in gesorteerd hebt, lees het boek Arboreal Morphology, bladerdoor tot de laatste pagina en je hebt een telefoonnummer van Dr. Predoviciu. Bel Dr. Predoviciu,  ze moet de description van het hout hebben die je onder de microscoop kan herkennen. Klik op de tafel van de microscoop, het hout komt automatisch  op de tafel, klik op een mesje (langs de microscoop), je snijd een stukje van het hout, klik op het glasplaatje (rode doosje) en je legt het stukje hout op het glasplaatje, klik daarop en je legt het onder de microscoop,  klik op de microscoop om het stukje hout te bekijken. Bel Dr. Predoviciu, ze vraagt nu hoe het hout eruit ziet, antwoord met :  Brownish, brown-reddish, many holes, same size, pretty sizable "Bruin, bruin-roodachtig, vele gaten, zelfde grootte,vrij aanzienlijk", horizontale lijnen "horizontal lines" en ze zegt dat het Luan hout is. Bel Casey, zeg dat het Luan hout is en hij vraagt je om over een uur terug te bellen.

 

Jacht op Flessen met een Coördinaten

 

Kayaking: Ga naar het eind van het dok (ga 2x links boven op de boot over de steiger). Neem de fles die (tweede) boven de kajak drijft  bericht. Het bericht leest 08.615. Pak de reddingsvest met helm. Klik op de kajak . Bekijk de GPS en neem nota van 2 bestaande waypoints - het dok en de vuurtoren. Peddel 3x voorwaarts en neem de drijvende fles (derde). Berichtt W123. Draai je om, vooruit, rechts, 4x vooruit naar een rode boei 12. Draai naar links, 2x vooruit naar boei "danger", draai links, 3x vooruit door de ingang van een grot van de vuurtorenklip, neem de linkse doorgang in de grot, pak de fles (vierde) achter in de grot, bericht  N48. Ga de grot uit, kijk op de Gsp in je inventaris, klik op maak nieuwe aanlegplaats 'Make New'. Van de gegevens van de flessennota's, type in Breedte (Lad): N48 42.517. Lengte (Long): W123 08.615. Klik op maak nieuwe aanlegplaats, 'Create Waypoint" en je ziet een nieuw aanlegplaats in je Gsp. Peddel naar de nieuwe plaats dicht bij boei 6 en ga het strand op.  Ga achter naar de voorwerpen die daar liggen (klim links niet op een gladde rots want je breekt je benen). Maak voor de lol een zandkasteel met de voorwerpen. Ga naar het eind van het strand en bekijk de dichte massa zeewier. Vind een schelp met een vlaggenpuzzel. Je moet nu een zin vormen met de vlaggen, het woord staat op de flessen berichten en de vlaggen letters heb je gezien in het café. Klik op de vlaggen om de schelp te openen:

R O S E B U D

De schelp opent, lees de brieven.

Eerste toont Haven en Stuurboordrichtingen. De tweede brief is een verhaal dat geen steek houdt.

Het Raadsel van het verhaal: (derde brief) Klik op de brief die je uit de schelp hebt gepakt in je inventaris.  Elke lijn van het verhaal heeft een woord dat in het alfabet zit van de Maritimes Grafiek die je in het café hebt zien hangen.

 

Maritieme woorden in de brief: Alpha, Sierra, kilos, hotel, Sierra, Alpha, Juliet, Juliet, Delta, foxtrot, Oscar, Romeo, hotel, India, lima, Delta Alpha Sierra, golf, India, foxtrot, tango.

Type onder op de brief de eerste letter van het woord dat correspondeert met de letter in het alfabet.

ASK HS AJ JD FOR HILDAS GIFT "VRAAG HS AJ JD VOOR HILDAS GESCHENK". Type je het verkeerd dan kan je niet verder met de zin. De HS,AJ,JD zijn namen van personen.

De derde brief is dus een brief van Hilda Swenson, de vroegere burgemeester. Zij wil dat je in Morse code boven in de vuurtoren iets verzend.

Ga naar de kajak, draag het reddingsvest en peddel terug naar de bootdok van Katie.

 Het vinden van de geschenken van Hilda.

Ga naar café Hot Kettle in de stad, praat met Holt Scotto (HS). Voordat hij het geschenk dat hij van  Hilda heeft gekregen aan jou wil laten zien moet je eerst een schaakpuzzel oplossen.

Schaakpuzzel:  Kijk in zijn tas (op de grond) voor het schaakboek en bestudeer de verschillende bewegingen van de schaakstukken. Neem nota van referentie 3-4-7-5. Vind de 2 bewegingen die de Koning checkmate kunnen zetten.

Senior detective = "Move piece " verplaatst R (toren/rook) in "space to" positie H5. Tweede zet, verplaats R (toren) in positie H7.

 Speel je het spel als Junior detective dan zijn de 2 zetten  = verplaatst Q (koningin) in positie D6. Verplaats Q (koningin) in positie D8.

Praat weer met  Holt.  Holt toont je een schelpenwerk met oneBum er op geëtst.

JD:  Praat met  Jenna (Jenna Devlin) over het geschenk van  Hilda. Zij wil 15 tweekleppige schelpdieren en ze geeft je een emmer. Krijg de vergunning van Andy Jason.

AJ: Ga naar Whale's World. Andy Jason vertelt je dat het geschenk van Hilda het ontwerp op de ketting is die aan klanten wordt gegeven die op zijn walvisreis gaan. Alvorens Andy je de vergunning zal geven, vraagt hij dat je het model Caddy bij de geschenkenafdeling  in elkaar moet zetten.

Cadborosaurus (Caddy) puzzel    Zet de beenderen op het overzicht van Caddy tot een caddies skelet. Met de rechtermuisknop kan je de beenderen draaien

 

Praat met Andy wanneer je de Caddy hebt voltooid. Hij geeft je een schelpdier buis en vergunning. De gebruiksaanwijzingen van de buis zijn: Zoek kleine gaten in het zand. Soms zal het water uit de gaten spuiten. Centreer de buis over het gat, duw het in het zand en trek de buis eruit.

Museum Games:  Als je op de gamekaart kijkt, lees je dat je een walvissentoer " whale tour" kan winnen als je alle games wint in het walvissenmuseum.  Het is een manier om een blik bij het ontwerp van Hilda's ketting te krijgen. Bekijk alle tentoongestelde voorwerpen alvorens om het even welk spel te spelen. Het zal in enkele spelen helpen.

Never a dall moment: Rechtsachter: bord "Wales Diving Dynamos". Klik op het apparaat waar je de kaart in moet stoppen, klik op je gamekaart in je inventaris en klik die op het apparaat "insert key ". In dit spel moet je Dolly de walvis verplaatsen tegen vissen zodat ze die op eet, ontwijk gevaarlijke grote vissen en voorwerpen. Hap ook af en toe wat lucht, links zie je hoeveel lucht en punten je hebt. Het spel geeft zelf aan wanneer je genoeg hebt gegeten en je hebt het spel gewonnen (speel maar gemakkelijk "easy").

Swim to Freedom - Smarter than us? Beantwoord de vragen correct die gesteld worden en de walvis zwemt vooruit naar de vrijheid. Bij  2 fouten antwoorden komen er nieuwe vragen. Het beste is om het spel te saven.  Als je een antwoord niet weet ga dan het antwoord zoeken in de getoonstellende afbeeldingen of borden.  Of, Save het spel, kies uit een van de 4 antwoorden, is het  fout laad het spel opnieuw en kies een ander antwoord. Doe dit tot je het goede antwoord hebt en save het dan meteen. Doe dat ook met de andere vragen. De vragen verschillen per spel.

Whale Talk:  Klik op de cijfer en klik op de naam van de walvis die het geluid maakt.

Killer whale - weeeiiiweeeiii

Minke's whale - khrdooh-khrdooh

Gray Whale - ohhhhhh... errrrrrr... urp...

Humpback whales - aoaooo-uuuu-woaooh

Dall porpoise - prrrrrrrr... prrrrrrr...

Feeding Frenzy: Je moet hier binnen een bepaalde tijd 15 vissen voeren aan de walvissen. Klik op de oranje vis, de hoofden van de walvissen komen uit het gat, klik met jou vis op de mond van de walvis en de teller zegt wel of de walvis de vis heeft gepakt. Als het na vijf pogingen niet lukt om er van te winnen raakt het apparaat defect en op je gamekaart wordt het als gewonnen bijgeschreven.    

Whale of Fortune:  Draai aan het wiel, de kaart is nu geprogrammeerd voor de walvissentoer omdat je alle games gewonnen hebt.

Praat met Andy en zeg dat je de walvissentoer hebt gewonnen. Hij neemt je mee voor een toer. Vraag voor de ketting en hij geeft jou een ketting. Bekijk de ketting en je ziet de letters tren.

 

Ga naar de vuurtoren: Zoek luchtgaten op het zand (de vergrootglas wordt rood als er een luchtgat in het zand is).

 

 

 

 

Klik de schelpdierbuis over het gat. Klik op het zand van de buis om te zien wat er onder ligt, als het schelpdieren zijn plaats je ze in de emmer. Je hebt 15 schelpdieren nodig. Zoek op het strand bij de vuurtoren 4 schelpdieren. Als je ze niet alle 4 vindt, ga voor een tijdje weg en kom later terug.

Ga naar de kajak, draag het reddingsvest en navigeer aan het geheime strand. Zoek 2 schelpdieren op het strandgebied. Beklim veilig een reeks rotsen op het midden van het strand  (tegenover de voorwerpen waarmee je een zandkasteel kan maken) door eerst op de middelste te klikken en dan rechts op de rost die in zee ligt.  Dan navigeer zorgvuldig naar een zandbank. Pak  2 schelpdieren bij de zandbank. Als je geen schelpdieren vond, kom later terug om er meer te vinden. Ga terug naar het strand en zoek de plaatsen om totaal 15 schelpdieren te vinden. (Ga op en neer naar de zandbank voor misschien schelpen). Als je ze allemaal hebt ga naar de dok.

Hot Kettle Cafe: Praat met Jenny, er is ingebroken, je geeft haar de emmer met de 15 schelpdieren. Vraag over de halsketting. Haar nichtje verstopte het in een speelgoedkoffertje.

Speelgoed puzzel - Zoomin op het speelgoedkoffertje dat op de bank in de eerste zitcabine (links bij het vlaggenbord) ligt. Dit is een geheugenspel, je moet over 3 schermen 2 gelijkenbeelden vinden.  Als je alle gelijken hebt gevonden zie je er een halsketting in met de woordenELeph. Ga naar de computer in de boot van Katie. Gebruik de Anagram Breker.

 

Hilda's geschenken PuzzelNu we alle geschenken gezien hebben kunnen we het raadsel oplossen. Klik op de Anagram Breker(Anagram Buster). Nancy typt alle letters in, klik op "OK",  verplaats de letters en vorm het woord "Telephone Number". Het bericht is dus dat Hilda in Morse in de vuurtoren het telefoonnummer van Nancy zend.

Het is tijd om een update van het hout te krijgen vane Casey. Gebruik de telefoon en vraag Casey over het hout. Het hout kwam van de  SS Whitechapel Dawn boot die in het diepe deel van de bedding  5 jaar geleden is gezonken. De boot is ongeveer anderhalve mijl van de vuurtoren gezonken. Hij heeft je een e-mail gestuurd.

Gebruik de computer en lees Casey's e-mail. Hij schrijft dat je de pagina van www.bombeck.lab/examples/royal.htm moet bekijken voor meer info. Ga naar die pagina door op in de zoekbalk (search) te klikken van de DI portal. Je ontdekt dat het café "the hot kettle" vroeger de naam had van "the Royal Flush Saloon".

Ga naar het Hot Kettle Cafe:  Ga naar de privé kamer achter de klapdeurtjes. Ga in de kast en zie 2 dozen met bootonderdelendelen van Save King. Lees het krantenknipsel op de muur bij de klapdeurtjes. Hilda Swenson, de toenmalige burgemeester wilde de vuurtoren behouden. Achter in de Privé kamer links is ook een paneel met achter het luikje kaarten afbeeldingen. 

Kijk in de tas van Holt die nog op de grond staat en bestudeer het boek over pokeren.  Bekijk het paneel op het bruine deel van de muur: rechts van de ingangsdeur. Schik de kaarten om de hoogste mogelijke poker te maken een "Royal Flush",  A, K, Q, J, 10.

Kaartenpaneel Puzzel -

Klik op een kaart en verschillende kaarten veranderen, klik op verschillende kaarten en kijk welke kaarten veranderen. Klik tot je een "Royal Flush" hebt.

Paneel rechts van de ingangsdeur Paneel rechts van de eerste paneel Rechtsachter van het raam

achter, links in de prive kamer

Als je alle panelen goed hebt gedaan hoor je bij het laatste paneel een geluid. Ga naar de aangrenzende cabine (rechts) en klik op de lijst/tafel. De lijst glijdt weg en een valdeur opent. Het is te donker om te dalen en Nancy zegt de ze een schijnwerper nodig heeft.

Ga naar Katie's boot: Praat met Katie en ze verteld over Benjamin Hawkin de maker van de boot in de fles. Katie heeft honger, geef haar geen sandwich die je eventueel al hebt gemaakt en meegenomen hebt want ze kan ziek worden van  salmonella vergiftiging. Ga naar de kombuis/keuken in de boot, maak een pindakaas en geleisandwich "peanut butter and jelly ". De ingrediënt ligt op de bovenplank in het kastje en langs de sandwich. Geef de sandwich aan Katie en pak de schijnwerper. Ga naar het café.

Hot Kettle Cafe's Tunnel: Ga naar de privé kamer en achter naar het tafeltje. Klik op de tafel, klik op de schijnwerper (koplamp). Ga onderaan de ladder (neem nota van een hefboom rechts van de valdeur die wordt gebruikt om de valdeur van onderaan te openen). Ga de tunnel door en zie een steenhoop. Draai links, ga in de andere ruimte en omhoog via de houten ladder . Zie de kledingsopslag die werd geroofd. Draai je om, ga terug naar de steenhoop, ga vooruit door de lange tunnel "Elvis was here".  Neem de linkerzijde bij de volgende steenhoop. Ga omhoog via de kratten. Open de valdeur, je ziet gereedschap die ook werd geroofd. Ga terug naar de steenhoop en ga links. Vooruit naar de volgende steenhoop. Ga rechts, vooruit naar de volgende steenhoop. Ga hier rechtdoor (links loopt dood) naar een metalendeur. Pak een oliebusje uit de doos. Open de deur met de hefboom. Ga vooruit naar een geëtste deur "twee om het te laten verdwijnen", "It takes two to make it disappear".

Eerste deel van de zeeslang puzzel: Klik op het paneel in de deur en zie 4 delen van een zeeslang. Het mist 4 delen van zijn lichaam. Vorm ongeveer een slang met de 4 delen. Schuif de 2 middelste gedeelte naar boven en de 2 buitenste delen naar beneden.  Ga door de tunnel terug aan het café.  Trek aan de hefboom om de valdeur te openen. Praat met  Jenna over de tunnel.

Vuurtoren

Ga naar de vuurtoren en zie sommige kiezelstenen van boven vallen. Kijk omhoog en je vlucht voor een grote baksteen die naar benden valt. Ga naar de linkerkant van de vuurtoren en zie de bron van het ding-ding geluid. De deur is gesloten. ga naar de voordeur van de vuurtoren, zoomin op het cijferslot, draai de nummers die je zag op de bladwijzer van Holt's schaakboek, 3-4-7-5. Ga de vuurtoren in. Klim naar de top van de vuurtoren, zie een omcirkelde kalender met de datum van vandaag. Bekijk lamp en zie dat er geen lamp inzit. Het voordeksel van de lamp is door de roest gesloten. De lamp is aangesloten aan een morsezender van de Kustwacht. Neem nota van de omslagen van Koko Kringle. Ga terug naar beneden, klik op de kachelpijp, open de kachelpijp en trek aan de hefboom. Ga naar buiten en ga rechtsom naar de eerst gesloten deur. Open de deur, ga met de ladder naar beneden.  Zie rechts een valdeur op de vloer. Klik links op de tafel, open het doosje van Lightmeister, pak de derde werkende gloeilamp van rechts (de lampen die niet werken geven een ping geluid). Ga naar de metalendeur "Door de inspanningen van velen is de muur hier gebouwd", "Through the efforts of many built the wall seen here.". Klik op het paneel in de deur.

Tweede deel van de zeeslang puzzel: Je ziet 4 andere gedeeltes van de slang, doe hetzelfde als bij de eerste:  Schuif de 2 middelste gedeelte naar boven en de 2 buitenste delen naar beneden.

De valdeur opent wanneer de slangenpuzzels correct worden gedaan. Klim beneden de ondergrondse zeegrot in.  Links op de muur is een afbeelding van een zeeslang. Wij hebben niet genoeg gegevens om te weten wat we moeten doen. Ga terug naar de top van de vuurtoren. Plaats de gloeilamp in de achterdeksel van de lamp. Gebruik het oliebusje op de geroeste voordeksel en sluit het. Druk op de knoop van de lamp.

Het Bericht in morse aan Hilda: Bekijk de code/morse zender en type het telefoonnummer van de Gsm in van Nancy - 523-555-4399 (klik de aantal . met je toetsenbord en de aantal - van een nummer, 9 begint met vier - dan .).

..... is 5 ..--- is 2 ...-- is 3 ..... is 5 ..... is 5 ..... is 5 ....- is 4 ...-- is 3 ----. is 9 ----. is 9 Druk VERZENDEN.

Zie een licht dat de code antwoord. Ga een stap terug en de telefoon gaat over, je praat met Hilda en ze zegt dat ze je een e-mail heeft gestuurd. Ga naar de boot en klik op de computer.

 Check jou e-mail en zie nieuwe coördinaties N 48 42.ABC, W 123 08.7DE

A= Number of 'nuns' surrounding Snake Horse Harbor: A = Aantal boeien om de Haven.

B = The ID number of the buoy that's got the graffiti on it. B = het nummer van de boei met graffiti erop.

C = Number of 'isophase buoys surrounding Snake Horse Harbor + 4. C = Aantal boeien om de Haven met een lichtje + 4

D = How many dollars Jenna charges for a cup of clam chowder. D = Hoeveel dollars Jenna voor een kom vissoep vraagt.

E = Number of cairns in the tunnel. E = Aantal steenhopen in de tunnel.

Gebruik de computer. Klik op DI Portal, onderzoek  Zeevaartdefinities "Nautical Definitions." Kijk wat "nun en Isophase" zijn.

Nun - een rode genummerde boei die de linkerkant van een haven merkt als je de haven verlaat.

Isophase - een patroon dat door sommige boeien wordt gebruikt waarvan het licht aan en uit gaat.

ABC: Neem de kajak en kom te weten dat er 4 boeien zijn (6-8-10-12) en boei 8 heeft graffiti. Er is slechts 1 boei die een lichtje heeft (boei 12), 1 + 4 = 5.

D: Ga naar het café, kijk op het menubord en zie dat  Jenna 3 dollar voor een kop vissoep vraagt.

E: Ga de tunnel via de tafel van de privé kamer in. Er zijn 5 steenhopen.

Je hoeft die allemaal niet te doen als je dit door het spel heen al gedaan hebt of als je er geen zin in hebt :).

Nieuwe coördinaties

N 48 42.ABC is N 48 42. 485

W 123 08.7DE is W 123 08.735

Ga naar de kajak, kijk in je Gps, tik de nieuwe coördinaties in, Make New waypoint en peddel naar de nieuwe plaats. Bekijk de drijvende verzegelde container. Neem De waterdichte zender van Zap. Hilda belt je voor een nieuwe puzzel opdracht.

Opdracht - ga onder de grond een rots met een vreemd aambeeld bekijken. Wanneer je er dichtbij bent, zie wat er boven is. De brieven die op het strand worden gevonden zullen een nieuwe  spot in bereik zetten . . brieven waarvan slechts een zeeman van kan houden.

Hilda's Nieuwe Puzzel

Ga naar de tunnel in het café.  Ga vooruit, rechts, alsmaar vooruit (je loopt weer automatische door een tunnel) , ga links bij de steenhoop, vooruit naar stenen. Klik op de stenen en je ziet een aambeeld van steen. Kijk daar omhoog, klik vooruit en je komt in een andere tunnel. 

Labyrint in tunnel: Bekijk de Haven en Stuurboordrichtingen brief. Dit zijn de richtingen van Hilda om je door de tunnel heen te leiden: P = port/haven en S = starboard/stuurboord. P is links and S is rechts. Ga door de tunnel, de richtingen op de brief zijn:  L R R L L R R R L L R L L.  Je loopt tegen een rots, klik op de rots en daar staan nieuwe coördinaties op:  N48 42.522, W 123.08.799.

Ga terug naar de kajak, ga in je Gsp om de nieuwe waypoint te maken (je weet nu wel hoe dat moet).  Navigeer de kajak naar de nieuwe waypoint,  boei  8. Neem de zender (zap) uit de inventaris en klik het in het water. Een gedaalde boei drijft omhoog. Klik op de boei. Open de doos en neem de verrekijker. Klik terug en Hilda belt je weer.

Benjamin Hawkins' notitieboekje werd gestolen en wordt verkeerd gebruikt door iemand. Het notitieboekje bevat alle ondergrondse richtingen die door Hilda en haar echtgenoot gevonden zijn. Bekijk de boot in de fles die Andy heeft.

Ga naar Whale's World. Bekijk de boot in de fles bij de ingangsdeur. Gebruik de verrekijker op de boot en zie symbolen op de zeilen. Dit zijn de symbolen die in de ondergrondse zeegrot onder de valdeur van de slangenafbeelding werden gezien onder de vuurtoren. Ga daar nu naar toe.

Vuurtoren: Code 3-4-7-5 op het slot van de deur. Trek aan de hefboom achter de kachelpijp. Ga naar de deur met het bing-bing-bing geluid. Daal de ondergrondse zeegrot in onder de valdeur. Bekijk links de slangenafbeelding en je ziet de symbolen die in de zeilen van de boot in de fles werden gezien - W, Kruis, Ster.

Klik op de  sterknop. Zie 2 cirkels die kunnen worden geroteerd als je op centrum groene knop klikt.

Roteer de rechtercirkel om het kruissymbool in de mond van de slang te hebben.

Roteer de linkercirkel om het symbool van W in de mond van de slang te hebben.

Zie hefboom machine. Klik op de zilveren hefboom rechts en een geheime doorgang wordt blootgesteld.

 

Orka

Neem de kajak en ga naar de grot onder de vuurtorenklip. Neem de linkerdoorgang en zie rechts de nieuwe opening in de muur. Peddel binnen en zie waar Benjamin Hawkins zich verbergte. Peddel naar het eind en zie kratten, een strandbal en dozen met bevroren vissen. Ga daar naar toe, raak de gele zuurstoffles aan en krijg een verrassing. Orca is speels en is niet wild. Speel met haar met de strandbal.  Klik op een document dat rechts op een "harness" bakje ligt. Het is een mariene dierlijke uitrustingsgrafiek voor een orka. Zie een paar handschoenen rechts bovenop de bevroren vissendozen. Er staat Firestone op geschreven. Klik links op de kratten. De kajak in, de grot uit en zeg tot ziens tegen de orca.

Zodra je de grot uit bent gaat de telefoon. Bespreek met Bess de mogelijkheid van de smokkelaars die de orka gebruikte, om de gesmokkelde goederen van het wrak van Whitechapel terug te krijgen. Peddel naar de dok en Katie is weg. Nu wat?

Ga naar het café en praat met Holt en dan met Jenna. Holt en Jenny zullen je niet helpen. Ga naar Andy bij de wereld van de Walvis - Whale's World (als je hier vóór het café komt, is de plaats gesloten). Andy helpt en brengt je dicht bij het schip van de smokkelaar.

Het Schip van de smokkelaars

Het vermijden van de smokkelaars:

Klim aanboord en hoor de smokkelaars. Draai links, voorwaarts, je hoort voetstappen, ga links om je te verbergen achter de kratten, ga  recht (zie dierlijk bont dat de smokkelaars van de Whitechapel hebben gestolen), voorwaarts, je hoort stemmen, draai rechts en verberg je achter de vaten, voorwaarts, rechts naar de dozen, draai je om, vooruit, je hoort voetstappen, ga rechts, voorwaarts naar een trap waarmee je omlaag kan.

Katie: Ga de trap af. Open de wieldeur. Ga er door en zie de orca. Ga rond naar de andere kant en ga de geopende deur in. Zie de rug van Katie die op een stoel zit. Verwijder de prop uit haar mond en praat met  Katie. Je hoort iemand komen.

Einde: Ga naar links om je achter de gestapelde kratten te verbergen. Andy, wie anders! Terwijl hij Nancy zoekt, ga vooruit door de deur naar de ruimte met de orka. Ga verder naar de andere deur. Klik op de deur, het wordt dichtgeslagen en je zit opgesloten. Andy komt naar je toe. Zodra je kunt draai je naar links, klik op de gele zuurstoffles en werp de gele fles naar de orca in het water. Einde avontuur, op naar Arizona voor het volgende avontuur van Nancy Drew:)


©Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

 

Free Web Hosting