Nancy Drew 8:

The Haunted Carousel.

Engelse walkthrough gemaakt door Betty Isbell betts50@bitwisesystems.com

Vertaling, afbeeldingen en aanvulling door: Marina Kluijt.

Voor de echte Nancy Drew fans is dit spel misschien een beetje teleurstellend. Het is de makkelijkste tot nu toe, als je de aanwijzingen in het spel goed volgt heb je eigenlijk geen walkthrough nodig. Voor de mensen die voor de eerste keer een "Nancy" spelen toch nog wat tips.

Het spel start in Nancy’s hotelkamer. Goed rondkijken, je ziet een laptop, een menukaart, koffers. In je koffer zit alleen maar een folder die je kunt bekijken. De laptop is wel belangrijk, je ontvangt hier je e-mail, maakt aantekeningen en er is een lijst met dingen die je moet doen. De taken worden bijgehouden en afgevinkt. In tegenstelling tot de andere games kun je de telefoon in je kamer niet gebruiken om vrienden te bellen, hiervoor heb je in je inventory een mobieltje. De conversaties die je volgt zijn ook niet echt van invloed op het verloop van het spel. Het maakt dus niet uit welke gespreksoptie je met bepaalde personages kiest. Als je voor je laptop staat zoom dan uit, draai rond tot je de deur vindt. Ga dan twee maal vooruit en zoek de pijl naar rechts. 1 x vooruit en je staat in een soort linnenkamertje. Aan de rechterzijde zie je het vergrootglas rood worden dus klikken. Handig, een strijkplank en strijkbout, die kunnen wel eens van pas komen.

Goed, het wordt tijd om aan de zaak te beginnen!

In de lijst "things to do" in de laptop heb je gezien dat je je moet melden bij Harlan Bishop, ga dus naar de deur, klik en je ziet de ingang van het park. Als je naar binnen gaat wordt je vanzelf door Harlan geroepen. Harlan is de bewaker van het park en 1 van de weinigen die nog aanwezig is sinds de sluiting van het park. Je kunt op het whiteboard klikken dat naast hem hangt, onderaan staat het nummer van de politie, altijd handig als je aanvullende informatie nodig hebt. Volg bij hem gewoon alle gespreksopties, neem je funpass en plattegrond van het park in ontvangst (onthoud dat Harlan heeft gezegd dat je bij hem altijd een nieuwe funpass kunt halen) en ga je dan melden bij Joy Trent. Zij is de dochter van de mede-eigenaar van het park. Hij is 2 maanden geleden, volkomen bankroet, overleden. Praat met haar en je krijgt een access-card, kijk daarna goed rond in haar kantoor. Er zijn verschillende dingen die je kunt bekijken, waaronder een krantenartikel over de vondst van juwelen in een carrouselpaard. In dit artikel wordt de naam van een detective genoemd, Perris. Zijn telefoonnummer komt automatisch in het mobieltje.

Dan maar eens op bezoek bij Ingrid Corey. Zij is de chef-techneut en een nogal zweverig type dat over karma’s en biologisch eten kletst! Nogmaals alle gespreksopties volgen en dan naar Elliott Chen, de art-director. Telefoon!! Zodra je bij hem naar binnen gaat valt er een pot verf op de vloer en heb je het helemaal verbruid. Je moet dus weer naar Joy, zij moet hem bellen voor je met hem kunt praten.

Helaas, Joy is er niet. Wel iemand anders, zo lijkt het. Het is Miles, een rare, sprekende robot. Na jouw gesprek met hem kun je inzoomen op het bureau. Daar ligt een notitieblokje en een potlood. Dat potlood ziet er nogal afgekloven uit, onthouden! Je schrijft automatisch het briefje. In de dossierkast ligt een aankoopnota voor een carrouselpaard. Het is steno en de naam van het paard is niet te lezen. Nu kun je terug naar Elliott en met hem praten. Hierna goed rondkijken. Naast Elliott staat een kast met allemaal grijze bakken erin. Zoek hier naar de tissue-strips en neem ze mee. Op de werkbank ligt een meetlat en verder staat er een draaibank (lathe)

Als je het leuk vindt, kun je op ieder moment in het spel terug naar je hotelkamer om eens in je laptop te kijken of mensen te bellen. Het wordt tijd om maar weer eens naar Harlan te gaan. Telefoon!! Det. Perris met wat aanvullende informatie. Ga hierna naar de rollercoaster om daar de zaak te onderzoeken. Naast de deur zie je een metalen "slot". Hiervoor heb je dus je access-card nodig, verdorie, het ding is stuk. Dan maar naar onze techneute, zij heeft vast wel een oplossing. Ze vraagt je om het ding te repareren. Ze geeft je een resistor (een weerstand) en een maintenance-guide (een handboek) Ook moet je een soldering-gun (soldeerbout) bij Elliott gaan halen.

Ga terug naar de rollercoaster en klik op de kaartlezer. Aan de binnenkant van het deurtje zitten 2 briefjes met uitleg van het systeem. Je moet in totaal 15 ohm weerstand maken. Je hebt zelf een weerstand van 5 ohm gekregen dus deze moet in het kastje worden doorverbonden met die van 10 ohm. Let op de kleuren. Met je soldeerbout verbind je alle punten (X) en dan zet je de schakelaar linksboven op "on".

Als je goed hebt geknutseld zegt Nancy:"that should do it". Je moet het rode zegel (rad tag) pakken en naar Harlan brengen. Hij zorgt dat de stroom weer aangesloten wordt. Nu kun je eindelijk de rollercoaster gaan onderzoeken. Binnen is er niet zo veel te doen. Je kunt op de rails klikken en als je 1 x vooruit klikt, richting muur, zie je een soort kastje met een emergency-knop. Hier vind je een potlood, nogal afgekloven! Ga dan richting nooduitgang. O,o, je zit vast! Als je weer controle over het spel hebt, draai je iets naar links. Daar zie je een metalen kast, zoom in en je ziet 3 draden die weer aan de juiste schakelaar moeten. De volgorde is: blauwe draad op bovenste schakelaar, rood op de middelste en groen op de onderste. Linksbovenin de schakelaar op power zetten en op de groene lamp rechtsbovenin klikken. Zie zo, je kunt via de nooduitgang weer weg.

Op naar Joy. Praat met haar en dan wil Miles, de robot met je praten. Hij geeft je een raadsel. Joy heeft geen idee wat hij bedoelt dus je zult het weer helemaal zelf op moeten lossen. Maak een rondje langs iedereen en uiteindelijk heeft Elliott de oplossing. Ga dan naar je kamer, kijk meteen even in je laptop, en bestel dan een fundae. Deze staat op de menukaart bij de ouderwetse telefoon. Je kunt de roomservice bellen en de fundae wordt netjes bij de deur gezet. Geniet er maar van. Klik dan op de spoon en geef deze aan Miles. Je krijgt een tweede raadsel. Deze staat op een papier maar is niet te lezen. Stond er in de laptop niet iets over onzichtbare boodschappen? Terug dus naar je kamer. Als het goed is weet je de strijkbout te vinden. Gebruik deze om de tekst zichtbaar te maken.

Ga nu naar de Midway games. Als je daar aankomt zie je rechts een automaat met prijzen, je hebt voor iedere prijs een bepaald token nodig, soms meerdere.

Dan naar swimmers-itch. Dit is een soort schuifpuzzel, kies easy, win 3 maal en je hebt een seahorse-token. Als je de prijzenkast hebt bekeken kon je zien dat je voor de harmonica de "Barnacle-game" moet spelen. En het zal niet, dat spel is kapot! Op naar Ingrid voor nadere instructies. Zij legt het een en ander uit. Je moet een keyboard zien je vinden, dat heb je nodig om de spelcomputer opnieuw te programmeren. Zoeken maar. Ben je als eens in The haunted house geweest"? Zo niet, dan is het nu tijd om daar eens heen te gaan. Aan het eind van de lange gang ligt iets! Kijk goed en daar vindt je het keyboard.

Je kunt nu het spel gaan repareren. Ga weer naar de Midway en zoom in op de kast waar "service" op staat. Je ziet een koperen schildje met de naam van de maker en een serienummer. Klik naast de kast om hem te draaien en haal je access-card door de card-reader. Hij gaat open, sluit je keyboard aan en zoom dan in op het scherm. Je moet eerst op het woord Barnacle Blast klikken, dat verschuift en er wordt een cursor zichtbaar. Typ hier het woord "super" dan enter. Dan gaat de cursor naar de plaats voor het serienummer, dat je, als het goed is, hebt gezien. Niet? Het is: km5200.

Voer dit in, druk op enter en biep, biep, hij doet het! Nu moet je dit spel spelen om de tokens te winnen voor de mondharmonica. Ga dan naar de prijzenkast en haal de chinese yo-yo en de harmonica. Ga dan nu naar de carrousel. Je kunt, voordat je het hek binnengaat, je funn-pass gebruiken, dan maak je een ritje met de carrousel. Je moet dit een keer doen, je hebt namelijk de brassring nodig, verder in het spel. Ik heb het potlood uit de inventory gebruikt voor dit "ringsteken" en dat lukte. Wat ook werkt, is je vergrootglas naast de A op het bord (A free ride….) te houden. Je kunt rondlopen en inzoomen op bepaalde paarden. Ook zie je de plek waar het gestolen paard heeft gestaan. Zoek de plek waar je een pijl naar links krijgt en ga hierheen. Je ziet dan 2 card-readers. Neem degene rechts. Je ziet hier een kastje met daarop een briefje van Tink.

Rechts hiervan zie je de pijpen van het zogeheten bandorgan. In het kastje moet een muziekrol. Maar waar zijn die?? Dan Tink maar bellen. Hij vertelt je dat de muziekrollen in de machineruimte van de carrousel liggen. Hij geeft je ook een code: 18 9 39. Zoom uit en ga naar de andere card-reader (in het schilderij). Dit is de machineruimte. Er staat een kastje met daarop een slot. Zoom in en gebruik de code die je van Tink hebt gekregen. Cijfer voor cijfer, altijd rechts beginnen met draaien. Na ieder cijfer druk je op de driehoek boven de cijfers en na de laatste op het midden van de knop. In het kastje vind je de muziekrollen. Je moet nr. musicrool 3 hebben. Als je uitzoomt en naar rechts draait zie je een luik in de vloer, maar eens kijken wat daar nu weer te vinden is. Hier ligt een blauwe remote-control. Neem deze mee maar druk nog nergens op!

Ga de ruimte weer uit. Als je via de trap omhoog gaat zie je hoog tussen de raderen van de carrousel een brief. Zoom in, je kunt er niet bij! Gebruik de chinese yo-yo op de brief en je kunt hem pakken. Je hebt nu de harmonica en de muziekrol dus kun je het raadsel oplossen. Als je probeert de muziekrol in het kastje te doen breekt de staaf (spool) waar de rol op moet. Weer een reparatieklus. Maak maar weer een rondje langs alle bekenden. Joy is bezig en wil niet gestoord worden. Harlan is niet in zijn kantoor dus een mooie gelegenheid om rond te snuffelen. Rechts staan een paar lockers met, natuurlijk, een code slot. De code kun je vinden op het bureau. Zoom in op de blauwe map.

Open de locker op de bekende manier en je vind bovenin een boek met appointments erop. Er staat "call Luis G." dus dat moet je dan maar doen! Onderin ligt een video-tape. Bekijk deze op het scherm boven het bureau. Je ziet Ingrid die haar beveiligingscode invoert! Harlan bespiedt dus zijn collega’s. Naar Ingrid dan maar. Zij is er ook niet maar als het goed is weet je de code. (0726) Als je inzoomt op de werkbank waar ze anders altijd staat, zie je een klein briefje. Nancy reageert hier op en je kunt L.H. dan zelf bellen. Op het bureau aan de andere kant staat een tasje, zoom in en bekijk alles. Rechts op het bureau ligt een folder van een hele mooie auto. Ingrid heeft wel een dure smaak, zeg!

In het kantoor van Elliott staat de draaibank. Ga naar hem toe en vraag of je zijn spullen kunt gebruiken. Loop naar de werkbank, rechts van hem en pak, als je die nog niet heb, de rol witte tape. Leg dan de kapotte spool/dowel boven de meetlat. Je ziet dat je aan beide zijden 2,5 inch moet laten zitten voor de handvatten. In het rechter handvat zit nog een uitsparing. Ga dan naa de draaibank. Pak links hiervan een stuk hout en klik ook op het tijdschrift. (misschien heb je dit al gedaan, je kunt het spel natuurlijk in verschillende volgordes spelen) Pak de veiligheidsbril, goggles, die boven de draaibank hangt. Klik links op de draaibank en klik nu het stukje hout in de machine. Pak je veiligheidsbril en klik dan de punt 1 x naar rechts.

Op deze stand moet je beginnen.(zie afbeelding) voor de diepte klik je 3 x op de knop rechts en dan op de on/off schakelaar links. Dit herhaal je tot het hout bewerkt is tot 11,5 inch. Klik dan 1 x naar rechts, stel de diepte in met 1 klik en er komt een inkeping. Als Nancy zegt: "that looks perfect" heb je het goed gedaan. Je kunt nu de muziekrol in de carrousel plaatsenAls je dit gedaan hebt moet je de power aanzetten. Je kunt nu de tissue-strips en tape gebruiken op de luchtgaten van de pijpen.

Plak ze over de luchtgaten en switch dan naar role. Je ziet de papiertjes opwaaien bij elke noot. Handig. Je moet nu dus proberen dezelfde melodie op je harmica te spelen. Nancy geeft zelf aan wanneer het goed is. Ben je niet zo muzikaal, dit zijn de noten. A (boven) E D E (onder) F (boven) E A E. Ga dan naar Joy. Voor je daar aankomt word je opgeroepen door Harlan. Hij is nogal kwaad, praat met hem en ga dan naar Joy. Speel de melodie voor Miles en je krijgt weer een raadsel. Praat met Joy, zij kan je niet helpen. Mocht je in het begin de aankoopnota niet hebben gepakt dan kun je dat nu nog doen. Hier staat iets in steno, de naam van het paard kun je natuurlijk niet lezen!

Terug naar je hotel. Check je e-mail en bel iedereen. Vraag aan Bess of zij je informatie kan sturen over steno. Ga nog maar eens een rondje maken tot je een telefoontje krijgt van Bess. Ga dan naar je kamer om via een verkorte cursus steno de naam van het paard te ontdekken. Voor diegenen die hier geen zin in hebben, het beest heet Glory.

Ga naar Joy en praat met haar en Miles. Je krijgt weer een raadsel. Je moet nu op zoek naar Spook Ten en de bijnaam van Amelia Kessler. In The Haunted huis zie je achterin een deur, een beetje links. Ga door de deur en dan het podium op. Daar staat een soort spook! Zoom in en Nancy zegt:"It seems spook ten is missing een arm". Weer klussen! Voorbij het spook is nog een deur, klik hierop en je komt in een kamertje. Boven de verwarming zit een luik. Inzoomen, je hebt hier dus die remote-controle nodig. Je ziet dan een slot maar je hebt helaas geen sleutel. Bel Tink of anders A. Sukov, als hij al in je mobieltje staat. Deze naam kon je vinden door op het tijdschrift in Elliotts kantoor te klikken. Goed, haar bijnaam was SPATZI.

Ga naar Harlan, dan naar Joy. Harlan roept je naar zijn kantoor. Hij geeft je een envelop met een sleuteltje er in. Ga dan naar Ingrid en vertel van het spook dat een arm mist. Zij geeft je de arm. Nu kun je dus weer aan het werk. Met de sleutel in je bezit kun je het geheime luik in het kamertje openen. Ga de trap af, pak de pliers (tang) en ren weer naar boven. Anders gaat het mis. Klik nu de arm op het spook en maak deze vast met de tang (een paar keer klikken tot Nancy zegt dat het goed is). Zoom dan in op zijn borst en pak de red tag. Breng deze naar Harlan.. Hij zal zorgen dat de stroom weer wordt ingeschakeld.

De Finale.

Je hebt de zaak opgelost en kunt rustig naar het eindfilmpje kijken.

28 augustus 2003.

Groetjes en veel spelplezier

Marina Kluijt.

GameSolves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

 

Free Web Hosting