22-10-2014

 

Nancy Drew 31: Labyrinth of Lies

Nancy Drew 31: Labyrinth of Lies.

Zoek een weg door de doolhof van bedrog in deze epische Griekse Drama!
Een museum curator huurt je om te helpen met het evenement van het jaar, maar voorwerpen uit de tentoonstelling verdwijnen op mysterieuze wijze.

Zijn deze ongelukken verbonden met de aankomende prestaties van het amfitheater. Of is een onzichtbare bandiet achter de schermen die aan de touwtjes trekt?

Ontdek de waarheid en vindt de vermiste voorwerpen uit het Labyrinth of Lies!

 

Ontmoet de hoofdrolspelers

 

Je kan het spel ook in een andere volgorde spelen. Sommige handelingen of puzzels kunnen later of eerder gedaan worden.

Je kan als amateurspeurneus hints en de oplossing vragen (?) in het taakboekje rechtsonder in het scherm.

Als je geen gebruik maakt van deze hints, krijg je de 'spoiler free' trofee/onderscheiding (award) op het eind van het spel.

Je kan de gesproken teksten versnellen, door op het dubbele pijltje te klikken, rechts in de gespreksbalk.

 

Amfitheater
Frank en Joe Hardy bellen. Het museum vermist medewerkers om onbekende redenen. Het gesprek wordt onderbroken door een schreeuw. Het komt van het amfitheater. Praat in de regisseurtent met Xenia Doukas over alles.  Ga vooruit en kijk rond het hoofdpodium (stage). Neem bij het trapje naar het hoofdpodium het telefoonhangertje aan de linkerkant. Vind je 7 telefoonhangertje in de bonus versie, krijg je de 'charmed' trofee.


Ga naar het hoofdpodium. Zie een podium vloerlift (houtenvloer). Ga backstage (achter het gordijn). Kijk naar de blauwe tabletcomputer: ("Personal Notes" vraagt om een wachtwoord). Praat met Hermes (Grigor Karakinos) - hij is ook de technicus. Ga vooruit en links de trap af naar de hydrauliek ruimte (Hydrauliek is een aandrijftechniek). Pak rechts het Griekse mythologie boek "Underworld Mythes". Open het boek en lees het omcirkeld hoofdstuk, "Tartarus and the Underworld". Ga vooruit naar het metalen opbergkastje. Zie dat het een cijfertoetsenbord heeft. Ga terug naar boven en loop richting het hoofdpodium. Klik links op de touwen en hendels van de trekkenwand (Fly system) - “Trekkenwand” is de verzamelnaam voor een reeks van identieke hijswerktuigen, bedoeld voor hijsen van lasten boven het toneel.

 

Grigor stopt je. Hij zegt dat de hendels voor het landschap en gordijnen zijn. Hij vertrekt dan. Klik weer op het touw en het breekt. Xenia verlaat de regietafel. Ga naar de regietafel in de regisseurtent. Onderzoek de tafel. Neem Xenia's script met de aantekeningen. Kijk naar kaartjes met de afbeeldingen van de acteurs. Controleer de tabletcomputer met de beeldpuzzels. Los de eerste puzzel op. Zodra je de afbeelding opgelost hebt, verschijnt er informatie over de afbeelding. Klik op een puzzelstukje aan de rechterkant en plaats het op de juiste plaats in de puzzel. Is een puzzelstukje op de juiste plaats, plakt het in de puzzel.  Bij het oplossen van een puzzel, opent een andere puzzel. Er zijn 7 puzzels. Voor het oplossen van alle beeldpuzzels krijg je de 'Restorer' trofee. Loop de trap op richting uitgang amfitheater. Pak onderweg de "Famous People of Greece" boek op de stenen zitplaats, aan de rechterkant van de trap. Verlaat het amfitheater en ga achter naar het museum.
 


Museum
Kijk naar de poster rechts van de ingangdeur. Xenia schrijft over deze poster in haar script. Het posterkastje is afgesloten. Je hebt een kleine sleutel nodig. Zie een brievenbus, links van de ingangdeur. Ga in het museum. Bij binnenkomst hoor je glasgerinkel en een vrouw weglopen. Praat met Niobe Papadaki. Na het gesprek vertrekt ze en onderzoek het museum. Met de rug naar de ingangdeur neem het telefoonhangertje op het rechtse bankje. Draai links naar de kratten. Kijk naar de open kratten en roze factuur. Draai rechts en ga verder naar binnen. Kijk naar de Griek standbeelden aan de linkerkant. Ga verder en kijk links naar de standbeelden. Klik terug en neem de tempel schets "temple sketch" op het bankje aan de rechterkant. Ga verder en kijk links naar de tempels. Je kan hier je eigen tempel creëren. Zie rechts een printapparaat. Ga verder en kijk naar de 2 vazen uitstalling. Ga verder en kijk naar de gebroken vitrine. Kijk naar de afgesloten vitrines met sieraden en munten. Ga verder en kijk links naar de kantoordeur. Neem en lees de 2 briefjes geplakt op de deur "Melina's note". Melina schrijft dat je de sleutel bij Nike kan vinden. Melina is opzoek naar een aantal artefacten. Ze vermeldt ook de taken:Label de vaasuitstalling; Creëer een tempel; Krijg kaartjes voor de avond uitvoering.

Ga naar de standbeelden in de linkerhoek. Kijk naar het standbeeld van Nike. Pak de kantoorsleutel op het gevleugelde standbeeld van Nike. Ga terug naar de kantoordeur, open de deur met de kantoorsleutel (office key) en ga naar binnen. Je telefoon rinkelt. De curator van het museum, Melina Rosi belt. Praat met haar over alles. Onderzoek na het gesprek het kantoor. Zie links een gesloten archiefkast. Kijk naar het kistje in de boekenkast. Open het kistje en zie dierenbeeldjes. Kijk naar de printer achter het bureau. Kijk naar de computer op het bureau - het vraagt om een wachtwoord. Kijk naar de foto, naast de computer. Voor de computer is een oplader. Ja kan je telefoon hierin aansluiten op de computer. Ga naar de linkerkant van het kantoor. Lees de verzendregister op het klembord. Open de kast. Lees in Melina's multomap de notities en aantekeningen. Bel de Hardy Boys en vraag alles. Als je vraagt of ze iets over de Griekse kunst weten beloven ze om je een boek te sturen. Ga terug naar het amfitheater.

 

Amfitheater

Ga backstage en praat met Hermes. Ga beneden naar de hydrauliek ruimte. Kijk naar het opbergkastje. De code om het kastje te openen is in Xenia's script. Gebruik de code 18355 en neem de liftafstandsbediening. Ga naar het hoofdpodium en ga op de podium vloerlift staan. Gebruik de liftafstandsbediening (lift control) en druk op de omlaag knop, om onder het podium naar de onderwereld te gaan.

Onderwereld: Acheron Rivier
Onder ontmoet je Thanos Ganas. Hij is snel weg voordat je hem iets kan vragen. Kijk naar de groene plaat met gebroken letters. Kijk naar de boot in de rivier. Kijk naar Charon, de veerman. Kijk naar zijn hand - hij opent zijn hand. Je moet er iets inleggen, om de rivier met de boot over te steken. Neem het telefoonhangertje op het uiteinde van Charon's staf. Lees in "Tartarus & the Underworld.” wat je de veerman moet geven - je moet met een obool "obolus" munt betalen. Zie in de verte een standbeeld van een hond met 3 koppen (Cerberus, de driekoppige waakhond van Hades, de Griekse god van de onderwereld ). Bel Melina en vraag voor de sleutel van de muntenvitrine. Ze zegt dat je eerst de archiefkast moet openen. De sleutel van de archiefkast is verborgen in het kistje met de dierenbeeldjes. Meer informatie vind je in haar computer, en Niobe kan je misschien ook helpen. Ga met de vloerlift terug naar boven (omhoog knop op de liftafstandsbediening) en ga naar het museum. Gebruik je de vloerlift 25 keer, krijg je de 'Lift Mania' trofee.

Museum
Niobe staat bij de standbeelden. Vraag haar voor hulp. Ze geeft je een boek over Griekse Goden "Greek Gods".
Vraag over Thanos. Ga naar het kantoor van Melina. Kijk naar het kistje met dierenbeeldjes in de boekenkast.
Plaats de dieren bij hun symbool. Hints in het boek van de Griekse Goden:

 

 1. Arend + Bliksemschicht (Zeus)

 2. Koe + Pauwveer (Hera)

 3. Gier + Zwaard (Ares)

 4. Uil + Olijftak (Athena)

 5. Dolfijn + Lier (Apollo)

 6. Hert + Boog (Artemis)

 7. Duif + Hart (Aphrodite)

 

Neem dan de sleutel van de archiefkast uit het kistje. Open de archiefkast met deze sleutel, "Filing cabinet key". Open de rechtse lade. Neem de labels voor de vaasuitstalling en kijk in de gele map. Kijk naar de werktijden kaarten van de werknemers. Sommige medewerkers zijn onlangs gestopt, een is er ontslagen, en een paar anderen zijn op vakantie of betaald verlof. Het is vreemd dat ze allemaal vertrokken rond dezelfde tijd? Open de linker lade. Neem de sleutel van de muntvitrine en kijk op het gele plakbriefje en noteer het woord KLEROTERION. Neem het telefoonhangertje op de archiefkast. Verlaat het kantoor en ga naar de munt en sieraden vitrines. Gebruik de vitrinesleutel (coin display key) om de twee vitrines te openen. Open de rechtse muntvitrine en neem de obool munt. Ga terug naar de veerman in de onderwereld met de lift op het podium.

 

Onderwereld: Acheron Rivier

Leg de munt in Charon's hand en hij brengt je naar de overkant van de rivier. Als je de veerboot 30 gebruikt, krijg je de 'Ferryman' trofee. De driekoppige hond Cerberus bewaakt de gesloten schedeldeur. Zie links van de poot het paarse licht. Kijk naar de Cerberus, klik op de 3x hondennaamplaatjes om een puzzel te activeren. Blokkeer de rode hond zodat de hond de sterren niet bereikt door het plaatsen van balken op het pad.  Klik op een leeg pad om een balk te plaatsen.

 

Amateurspeurneus

Meester-speurneus


Onderwereld
Open de schedeldeur. Ga 3x vooruit, open de deur en verken de onderwereld. Kijk links naar een andere groene tegel met gebroken letters, naast de Cerberus. Ga vooruit naar de blauwe deur en ga naar de workshop. Er gaat een alarm af. Je hebt een wachtwoord nodig om het alarm uit te schakelen. Loop niet verder maar verlaat meteen de workshop. Ga vooruit naar de trap. Pak rechts op de trapleuning het telefoonhangertje. Ga naar boven. Kijk naar de Griekse stenencirkel aan de bovenkant van de trap. Ga verder en trap naar beneden. Probeer de gouden deur aan de rechterkant van de rechters te openen. Deur naar Elysium: Als je 30 keer probeert om de deur te openen, krijg je de 'Wannabe Hero' trofee. Elysium was in de Romeinse godsdienst een plaats in de onderwereld, waar de gelukzaligen vertoefden. Kijk naar de drie rechters (judge) Probeer de kist voor de rechters te openen. Ga door de rode deur aan de linkerkant en volg het pad naar de Tartarus set.

 

Tartarus Set

Voordat je door de tweede deur gaat, luister je naar de ruzie van Xenia met Niobe. Xenia opent de deur en is verbaasd je te zien. Beiden vertrekken. Ga naar de Tartarus set. De Tartarus is een deel van de onderwereld in de Griekse mythologie. De rode deur is gesloten en je kan niet terug. Ga vooruit, links en draai naar links. Zie een ronde waterpool.
Neem het telefoonhangertje op de rand van de waterpool.
 

Paasei: Kijk naar de fruitboom. Klik op het fruit in de boom tot je een paasei krijgt.
Voor het vinden van een paasei, krijg je de 'Egged' trofee.
 

Kijk rechts van de fruitboom naar de lege keramische tobbe. Draai naar links en bocht naar links. Neem de workshop aantekeningen op de onderste trede. Ga de trap op, open het kastje tegen de muur en zie een puzzel. Je mist een puzzelstukje. Ga terug naar beneden en rechts de open kooi door. Zie rechts een paneel in de muur. Ga vooruit naar de deur met de rode ogen. Kijk naar de tegel met gebroken letters, links van de deur. Probeer de deur met de gloeiende ogen te openen. Draai je om en zie links een toetsenbordje. Ga 2x vooruit en bocht naar rechts, richting waterpool. Draai naar rechts en vooruit. Zie links een helling. Klim omhoog en een rotsblok rolt op je af. Stap snel terug om niet geraakt te worden. Ga daarna veilig de helling op. Pak aan de top van de helling de waterkruik (pitcher). Ga terug naar de waterpool. Volgens de "Underworld myths" vulden de 'Danaides' de waterkruiken met water, om voor straf een lekkend bad te vullen. Vul de waterkruik met water uit de waterpool. In de vaas zitten gaten. Je moet de gaten dichten.

 

Druk 6x op de knop linksboven.
Druk 4x op de knop midden boven.
Druk 6x op de knop rechtsonder.
 

 

Gebruik dan de waterkruik in de waterpool, om een volle waterkruik te krijgen. Ledig de waterkruik in de keramische tobbe.
Doe dit nog 2x keer en de deur met de rode gloeiende ogen opent.  Ga door deze deur, volg het pad, open de deur en ga naar de vurige set.

 

Phlegethon Rivier set
Ga 2x vooruit en zie dat de brug gebroken is. Ga terug naar de deur. Kijk links van de deur naar de tegel met gebroken letter.
Zie rechts van de deur een puzzelpaneel. Ga terug naar de Tartarus set

Tartarus Set
De rode deur in Tartarus is op slot. Kijk naar het paneel rechts van de rode deur en speel de handenpuzzel.
Ledig het bord, door alle handpuzzelstukjes op te stapelen op het puzzelstukje met zes handen.
Stapel de stukjes door op lege velden te klikken met twee of meer aangrenzende handpuzzelstukjes.
Open de rode deur en loop naar de veerman.

 

Amateurspeurneus

Meester-speurneus

 

Onderwereld

Steek de rivier over met de boot. Thanos schreeuwt en eist dat je hem de liftafstandsbediening geeft.
Hij zegt dat de hydraulische sets gevaarlijk kunnen worden terwijl ze opwarmen voor de show.
Thanos neemt de liftafstandsbediening en zegt dat je hier niet meer mag komen.
 

Amfitheater
Ga backstage en praat met Grigor (Hermes) over alles. Hij vraagt of je de trekkerwand repareert. Neem Grigor's blauwe tabletcomputer en lees de berichten in de 'Stage Notes'. Voor de "Lights and Cues" moet je in Xenia's script kijken. Kijk op pagina 2 van Xenia's script. Noteer de balansgewichten voor de trekkerwand onder "“balance the
fly system weight values” in rode inkt. Noteer ook de aanwijzing op pagina 6 "Grigor's tablet pass: eerste, laatste, herhalen". Selecteer in Grigor's tabletcomputer "Personal Notes." Klik op de eerste letter van het woord en dan op de laatste letter van het volgende woord. Dan weer de eerste letter van het volgende woord en laatste letter van het volgende woord, enzovoorts. Zo krijg je het wachtwoord: PALEONTOLOGY. Lees alle berichten en notities in Grigor's persoonlijke notities. Belangrijk is dat je weet dat de castinglijst verborgen is onder de rode stiksels in zijn tas. Thanos is betrokken bij Kronos, de Griekse maffia. Zie ook dat Grigor een kopie van het 'production script' heeft. Kijk naar de trekkerwand. Tegengewicht de gewichten, zoals beschreven in Xenia's script op pagina 2. Raadpleeg de tempel ontwerp schetsen voor de namen van de tempel onderdelen die overeenkomen in Xenia's schript. Neem een gewicht onder uit de vakjes en plaats het gewicht op de touwen.

 

Amateurspeurneus

Sculpture base.. 40 = Plinth
Porch.. 100 = Portico
Temple Base.. 80 = Stylobate
Temple top.. 60 = Entablature
Temple triangular roof end.. 80 = Pediment
Courtyard decoration.. 120 = Peristyle
   

Meester-speurneus

 
Sculpture base.. 24 = Plinth
Porch.. 72 = Portico
Temple Base.. 96 = Stylobate
Temple top.. 120 = Entablature
Temple triangular roof end.. 120 = Pediment
Courtyard decoration.. 144 = Peristyle


Draai je om. Grigor is er niet. Kijk naar zijn tas op de stoel. Neem het laatste telefoonhangertje op de tafel.
Open de tas. Klik op de rode stiksels op de flap. Lees de castinglijst voor de rol van Plutus.
Bel Frank en Joe Hardy. Vertel en vraag alles. Vraag zeker of ze gekeken hebben in de castinglijst.

Museum
Ga naar het museum. Open buiten de brievenbus en neem het boek over Griekse vazen die de Hardy Boys gestuurd hebben, "Art book". Ga in het museum en ga naar de tempel uitstalling. Ontwerp een tempel met het touch scherm en printer. Klik op start. Volg de instructies aan de linkerzijde om een ontwerp te voltooien. Raadpleeg de tempel schetsdocument om de delen van de tempel te herkennen. Klik op de onderdelen in de linkerbovenhoek, gebruik de pijltjes rechtsboven om het onderdeel te selecteren. Selecteer het standbeeld van de God die bij de tempel hoort. Klik op de 'submit' knop. Als de goden en tempels goed zijn, neem je de afbeelding uit de printer. Plaats de afgedrukte afbeelding op de juiste houder. Als je 3 juiste tempels ontworpen heb ga je naar het kantoor.
 

 

Kijk naar het computerscherm. Typ het wachtwoord in: KLEROTERION (op plakbriefje in de archiefkast) en klik op enter. Open "messenger" en lees Melina's notities en de taken die je moet doen. Een van de taken is om de zitplaatsen toe te wijzen voor het toneelstuk. Werp dan de kaartjes in de brievenbus. Open "Ticketer" om de zitplaatsen aan de kaartjes toe te wijzen. Bestudeer de aanwijzingen om de stoelschikking te bepalen. Klik op de namen en plaats ze op de juiste zitplaatsen. Klik op 'submit seasts' als je klaar bent met het toewijzen van de zitplaatsen. Als je alle 6 levels speelt, krijg je de "Ticket Agent" trofee.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus


Andere 5 levels

 

Neem de zitplaats kaartjes uit de printer . Gebruik weer de computer. Speel Persephone in de winter. Dit is een match spel. Zoek 2 of meer dezelfde afbeeldingen. Hoe meer dezelfde afbeelding des te meer punten. Als je het bord in de tijd leeg gespeeld hebt, krijg je een aantal intreekaartjes voor de loterijtrekking op de openingsavond. Als je 70 intreekaartjes wint, krijg je de "Lottery" trofee. Open de 'authentication database' app, maar het vraagt om een wachtwoord. Open de afspeel app 'player'. Hierin kan je naar opnames luisteren van de repetities van de acteurs. Als je naar alle opnames luistert, krijg je de 'Previewer' trofee. Open de 'provenance' app (herkomst). Het eerste object waarvan je de herkomst moet invoeren is die van de, 'gold green leaf necklace'. Je moet ook een foto van de halsketting rechtsboven uploaden met je telefooncamera. De ander objecten waarvan je de herkomst moet invoeren is die van een Griekse vaas en die van Nemean een beeldhouwwerk. Verlaat het kantoor. Je ziet Niobe een verborgen geheime deur in de muur openen. Onderzoek de muur waardoor Niobe ging. Om de deur te openen draai je de schijf zodat er alleen bliksemschichten zichtbaar zijn.

 

Draai de blauwe drietand (op 4:00) naar de 9:00 uur positie
De groene bliksemschicht (op 5:00) naar 4:00
Dan de lange grijze (9:00) naar 01:00

 

Geheime Tunnel

Ga door de geopende deur. Loop door de tunnel naar de deur. Open het klepje op de deur en kijk door het kijkgaatje.
Open dan de deur en ga in de werkplaats. Het alarm gaat af. Draai rechts naar het alarmpaneel op de muur.
Kijk in je inventaris naar de workshop aantekeningen voor aanwijzingen, hoe het alarm uit te schakelen.
Volg de vette vingerafdrukken en trek een ongebroken lijn van de startcirkel naar de eindcirkel.
Het maakt niet uit waar je start, maar je moet ook eindigen op de startcirkel.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus

Werkplaats
Verken de werkplaats. De blauwe deur leidt naar de onderwereld. Open de opbergkastjes en zie er vazen in. Lees de brieven op de tafel. Draai naar de ander kant en neem een ​​stuk houtskool (charcoal) op de plank. Draai naar links en ga achter naar het oventje. Onderzoek het oventje. Open de opbergkastjes boven het oventje. Kijk naar het tafeltje met vazen tegen de muur. Lees de brief in de prullenmand van Melina aan Niobe over het maken van replica vazen. Klik op de kast, links van het oventje en ga achter de kast door de geheime tunnel terug naar het museum. De deur in de tunnel is gesloten. Zie op de deur een paneel met Griekse letters. Ga terug naar de werkplaats. Ga door de blauwe deur naar de onderwereld.

 

Onderwereld

Loop naar de veerboot, en vaar naar de overkant. Loop naar de vloerlift. Open het gele liftkastje. Verbind de contactpuntjes met het aantal verbindingen dat op het contactpuntje aangegeven wordt. Bij een correcte aangesloten verbinding, zal het groen kleuren. Neem dan de liftafstandsbediening uit het geopende liftkastje. Stap op de vloerlift en gebruik de liftafstandsbediening om naar boven te gaan.

Amfitheater
Ga backstage en praat met Grigor over alles (praat een paar keer om alles te vragen). Hij weet dat je in zijn tas gekeken hebt.
Grigor is boos en loopt weg. Kijk links weer in zij tabletcomputer en lees alle nieuwe berichten in zijn persoonlijke notities.
Lees de aanwijzing over zijn edelstenen (gemstone) en openen van het sieradenkistjes in de sieraden vitrine.
 

Museum

Loop naar het museum. Post de zitplaats kaartje (tickets) in de brievenbus en ga in het museum. Loop naar de sieradenvitrine. Open de sieradenvitrine en neem het grijze kistje. Open de deksel en schuif de tegeltjes naar een lege ruimte, zodat 7 edelstenen tonen op alle buiten tegels als de deksel gesloten is.

 

 1. Linkergedeelte: Schuif het midden tegeltje omlaag

 2. Rechtergedeelte: Schuif het tegeltje met twee edelstenen naar rechts
  - tegeltje met 1 edelsteen schuif mee naar rechts.

 3. Schuif het tegeltje met 6 edelstenen omhoog.

 4. Schuif het tegeltje met 7 edelstenen naar links.

 5. Schuif het tegeltje met 3 edelstenen omlaag.

 6. Schuif het lege tegeltje naar links rechts.

 7. Schuif het tegeltje met 6 edelstenen omhoog.

 8. Schuif het tegeltje met 2 edelstenen naar links.

 

Klap de deksel naar rechts en zie het eind resultaat. Ga uit de close-up en als je het goed gedaan hebt is het kistje open. Neem dan het driehoek puzzelstukje uit het kistje. Gebruik de computer. Open de 'Provenance' App. Lees de beschrijving van het object waarvan je een foto moet maken. Verlaat het kantoor. Kijk naar de halsketting boven de muntvitrine. Neem een foto (telefooncamera) van de "Gold Green Leaf Necklace". Ga naar de linkse vazenuitstalling en neem een foto van de juiste Griekse vaas. Ga naar de standbeelden en beeldhouwwerken  en maak een foto van de leeuw. Ga naar het kantoor.

Kijk op het klembord en multomap in de kast voor informatie en gegevens van de herkomst van elk object. In Xenia's tablet zijn enkele gegevens voor de vaas. Gebruik de computer. Open de 'Provenance'App, om de gegevens in te voeren. Selecteer de juiste informatie in elke balkje. Van elk object moet je een ​​foto opladen. Plaats je telefoon in de oplader op het bureau voor de computer. Klik op verzenden 'submit' als je alles juist ingevuld hebt:

 

Gold Green Leaf Necklace Nemean Greek Vase
Artifact: Jewelry
Received: July 2
Received By: Stavros
Current Owner: State Museum of Fine Arts
On Loan from Exhibit: The Golden Age
Loan Ends: September
Druk op 'submit'
Artifact: Sculpture
Received: June 29
Received By: Michail
Current Owner: Kostas Bezos Gallery
On Loan from Exhibit: World of Gods & Heroes
Loan Ends: November
Druk op 'submit'
Artifact: Vase
Received: June 30
Received By: Sophia
Current Owner: Nat'l. Archaeological Mus. of Athens
On Loan from Exhibit: Permanent Collection
Loan Ends: August
Druk op 'submit'

 

De computer informeert dat er een tijdkloof is en kan de herkomst van de vaas niet bevestigen.
Pak een velpapier uit de printer. Ga naar de kratten in het museum en kijk nogmaals naar de roze factuur.
Er is iets vreemds met de datum. Ga naar de rechtse vazenuitstalling en label de vazen.
Lees de aanwijzingen in de kunstboek 'art book' om de vaas de juiste naam te geven.
 


Bel de Hardy Boys en informeer naar de castacteurs. Grigor is een Amerikaan en hij gebruikt niet zijn echte naam. Thanos heeft mensen gedood tijdens het werken in de particuliere beveiliging en kan gevaarlijk zijn​​. Niobe is een ervaren kunstenaar, was beschuldigd van kunstvalsheid in geschrifte en vervolgens verloor ze de geloofwaardigheid in de kunstwereld. Xenia komt uit New York. Vraag de jongens ook wat ze denken over Melina. Ze weten niet of ze onschuldig is. Je moet het maar aan haar vragen. Ga door de geheime tunnel naar de werkplaats.

Werkplaats
Praat met Niobe. Ze vraagt je hulp bij het schilderen van een vaas. Neem het papiertje op de tafel met de vaasafbeelding, 'vase guide'. Kijk naar het tafeltje tegen de muur en schilder de vaas volgens de afbeelding op het papiertje. Selecteer de juiste afbeelding aan de linkerkant en plaats het op de juiste gedeelte op de vaas. Heb je dat gedaan bak je de vaas 'fire vase' in de oven. Het duurt even voordat de vaas gebakken is, dus kom later terug. Ga door de blauwe deur naar de onderwereld.
 

Onderwereld

Je moet nu afdrukken maken van de groene platen met gebroken letters. Een plaat is naast de Cerberus aan de rechterkant. Gebruik je papier en houtskool om een afdruk te maken. Neem de veerboot over de Acheron rivier. Loop naar de vloerlift, draai je om en op de rosblok is een ander groen plaatje. Gebruik dus weer je papier en houtskool erop. Thanos staat tegen de boom. Praat met hem, maar hij is niet blij dat je hier weer bent. Ga terug naar de onderwereld. Ga tegenover de blauwe deur de stenen trap op en ga door de rode deur naar de Tartarus set. Ga naar de groene plaat naast de deur met de rode ogen. Maak een afdruk van deze plaat. Ga door de deur naar de vuurkamer en draai je om een afdruk van de laatste groene plaat te maken. Heb je van alle palen een afdruk genomen heb de letters van het Griekse alfabet. Ga naar de Tartarus set.

Loop naar de rode deur en neem links van de rode deur de trap omhoog naar het kastje. Open het deurtje.

Je zet het driehoek puzzelstukje erin en zet de puzzelstukje op de juiste plaats.

Je kan de puzzelstukjes met de rechtermuisknop draaien.  Een kleine vakje opent. Neem er de sleutel uit.

 

 

Loop terug naar de onderwereld, trap op bij de 3 rechters naar de Griekse rotspijler. Gebruik het Griekse alfabet papiertje voor het oplossen van deze puzzel en over beroemde Grieken in de tablet van Grigor. De 2 dokter pictogrammen gaan in rood. De toneelschrijvers in oranje, architecten in groen, uitvinders in blauw en dichters in paars.


Amateurspeurneus Meester-speurneus
 1. Schuif X omlaag naar de binnencirkel van oranje
 2. Caduceus staf naar oranje
 3. E naar paars
 4. Sigma (S) naar het midden
 5. Archimedes naar de binnencirkel van blauw
 6. Sigma (S) naar blauw
 7. A naar blauw
 8. Gedicht naar paars
 9. Tempel naar groen
 10. E naar het midden
 11. Caduceus naar oranje
 12. X naar paars
 13. Pi naar oranje
 14. E naar rood
 15. X naar het midden
 16. Caduceus naar paars
 17. Masker naar groen
 18. X naar rood
 19. Masker naar oranje
 20. Caduceus naar het midden
 21. Pi naar groen
 22. E naar oranje
 23. Caduceus naar rood
 24. Gedicht naar paars
 25. Sigma (S) naar het midden
 26. A naar blauw
 27. Sigma (S) naar paars
 1. Schuif X omlaag naar de binnencirkel van oranje

 2. Caduceus staf naar oranje

 3. E naar paars

 4. Sigma (S) naar het midden

 5. Archimedes naar de binnencirkel van blauw

 6. Sigma (S) naar de bovenste blauw

 7. A naar de onderste blauw

 8. Masker naar paars

 9. Tempel naar de binnencirkel van rood

 10. Pi naar rood

 11. Caduceus naar groen

 12. X naar de onderste oranje

 13. E naar de binnencirkel van oranje

 14. Masker naar oranje

 15. X naar paars linkerkant

 16. Caduceus naar rood

 17. Pi naar groen

 18. Tempel naar paars

 19. X naar rood

 20. Gedicht naar paars

 21. Tempel naar groen

 22. Masker naar oranje

 23. Gedicht naar paars

 24. Sigma (S) naar het midden

 25. A naar paars bovenkant

 26. Sigma (S) naar paars

 

De rotspijler opent. Pak de zegelstempel (seal) en papier met letters (JMMDMVN). Ga terug naar de werkplaats. Open de oven. Kijk in de oven en zie de vaasscherf met een sfinx afbeelding. De sfinx schilderij was een van de verboden reproducties op Melina's lijst aan Niobe. Neem de beschilderde gebakken vaas uit de oven en je plaats het in het hangkastje. Voor het schilderen van 12 vazen, krijg je de "Artisan" trofee. Praat met Niobe. Neem de geheime tunnel (achter de kast) naar het museum. De geheime deur open je, door de acteurs namen in Grieks alfabet volgorde in te voeren, volgens Niobe's rood geschreven aanwijzing in de brief in de prullenbak.

Druk op de letters om elke naam in het Grieks te spellen:

 

 1. Grigor
 2. Thanos
 3. Niobe
 4. Xenia

Museum
Verlaat het museum en draai buiten om naar de poster. Open het posterkasje met de kleine sleutel (small key). Neem de poster en lees op de achterzijde de toelichting voor de VIP's. Het ziet eruit als een vreemde set van gecodeerde richtingen. Bel Melina en zeg dat er een probleem is. Vertel haar over het bewijs dat de kunstwerken verwisseld worden met valse. Melina wil dat je de vazen en sieraden test. Ze geeft je het wachtwoord voor de database in haar computer: Calliope. Melina zal contact opnemen met de autoriteiten. Ga terug in het museum en ga naar het kantoor. Gebruik de computer, open de ''Authentication Database' app en type het wachtwoord in: Calliope.

Lees de aantekeningen voor de Authenticatie test. Volgens de database, heb je een spectroscoop en een scherf van aardewerk nodig om de edelstenen en het goud te testen. De spectroscoop kan je vinden bij de Acheron rivier. Ga naar het hoofdpodium en neem de vloerlift naar beneden (gebruik dus de liftafstandsbediening). Pak de blauwe spectroscoop bij de boom en steek de rivier over. Ga naar de onderwereld en door de blauwe deur naar de werkplaats. Ga naar het tafeltje tegen de muur en neem de aardewerk scherf op de onderste plank. Ga door de geheime tunnel terug naar het museum. Ga naar de sierraden uitstalling.

Kijk dichter naar de ​​gouden halsketting achter het gebroken glas. Gebruik de scherf (shard) tegen de halsketting. Het goud is nep! Open links de sieradenvitrine en pak er een smaragdoorbel uit. Gebruik de spectroscoop op de oorbel, om erdoor te kijken. De kleur spectrum geeft aan dat dit smaragd juweeltje ook nep is. Ga naar de werkplaats. Praat met Niobe. Beschuldigen haar van namaak. Ze bekent dat ze de replica's voor zichzelf maakt. Ze vraagt of je dat niet tegen Melina wil zeggen.

 

Amfitheater

Ga naar de regietent van het amfitheater. Xenia is er niet. Pak het kleine kistje op de tafel. Open het kistje. Aanwijzingen kan je vinden in Grigor's tablet. Volgens Grigor aantekeningen, moeten alle letters aansluiten in een alfabetisch lijn. Klik op het vakje op het bord, en klik dan op de letter aan de linkerzijde om de letter in dat vakje te plaatsen. De letters rondom het bord geven aan dat die letter in die kolom of rij geplaatst moet worden.

Amateurspeurneus Meester-speurneus

 

Neem Xenia's regienotities. Noteer de kooi activeer code: 72914. Ga backstage. Grigor is er niet. Kijk in zijn tabletcomputer en lees de laatste berichten in zijn persoonlijke notities. Grigor schrijft dat Niobe ergens mee bezig is, dat Xenia's ouders problemen hebben, en Thanos neemt wat hij wil. Als het schouwspel geen grote hit wordt, zijn alle acteurs in de problemen. Ga terug naar de regietent en praat met Xenia. Ze draagt een ander kostuum. Xenia vraagt ​je om hulp voor het in instelling van de lichttafel en geeft je de instructies. Complimenteer haar jurk - Niobe heeft deze jurk gemaakt. Ga backstage en ga naar de lichttafel. Klik op het lichtbord boven de lichttafel. Lees de instructies in je inventaris, "lightboard notes".


Selecteer een verlichte cijfer en lichtknop aan de linkerkant.

Selecteer dan een kleur aan de rechterzijde, klik dan op een pijl op het bord, om de pijl met die kleur in te kleuren.
Schuif de dimmers op de juiste sterke, volgens Xenia's notities en de toepassing instructies (cue) getoond op het lichtbord.
Wanneer elke toepassing (cue) ingesteld is, klik je op "Save cue".

 


Het lichtpodium circuit is overbelast. Je moet de stroomonderbreker (breaker) herstarten.
Ga beneden naar de hydraulische ruimte. Open het opbergkastje en trek aan de zwarte hendel.
De lift achter het hek komt omhoog met Grigor. Hij heeft je niet gezien als hij een nepvaas wisselt voor een echte.
Ga terug naar de vaasuitstalling in het museum.
 

Museum
Kijk naar de linkse vaasuitstalling. Welke vaas heeft Grigor omgewisseld. Volgens de 'Authentication Database' in Melina's computer, kan je met een UV-lamp een echte van een nep onderscheiden. Ga met de podium vloerlift weer beneden naar de Acheron rivier. Vaar naar de Cerberus aan de overkant. Kijk naar het paarse licht aan de poot van de Cerberus. Probeer de lamp te nemen - je hebt iets nodig om het te nemen. Ga naar de werkplaats. Draai rechts naar de werktafel en neem de inbussleutel (hex key). Ga terug naar de paars lamp. Gebruik de inbussleutel en neem de UV-lamp (blacklight). Ga terug naar de vazen in het museum. Gebruik de UV-lamp op de vazen en de vaas die paars kleurt, is de nepvaas die Grigor hier neergezet heeft. Ga backstage.

 

Amfitheater

Praat met Grigor en confronteer hem met het omwisselen van artefacten met kopieën. Thanos is nu je probleem want hij houdt alles in de gaten.

Grigor vertrekt dan. Wie maakt de vervalsingen? Ga terug naar het museum en ga door de geheime tunnel naar de werkplaats.

Werkplaats
Bij de deur kijk je door het deurraampje en hoor het gesprek van Niobe met Thanos. Niobe is boos en breekt enkele vazen. Thanos vertrekt en praat dan met Niobe. Niobe is verantwoordelijk voor de vervalste kunstwerken. De echte kunstwerken werd gestolen voor de show. Gevaarlijke mensen kwamen naar Niobe, en ze luisteren alleen naar Thanos. Ze wilde je niet in gevaar brengen. Niobe bekent dat ze kunstwerken vervalst om te overleven, en niet voor het geld. Ze zal je helpen, en heeft iets neergelegd voor je bij de bloemen op het podium. Ga naar het hoofdpodium. Kijk naar de narcisbloem, links van de podium vloerlift. Open de bloem en neem er de sleutel uit. Je hoort voetstappen en Thanos komt op je af. Je loop achteruit en valt op de vloerlift.

Onderwereld
Je wordt wakker in de afgesloten kooi, onder in de Tartarus set. Grigor komt binnen. Hij kan niets voor je doen, omdat hij alles moet regelen, samen met Niobe. Grigor zegt dat je iets moet proberen om uit de kooi te ontsnappen. Hij zegt ook dat je dan naar de veerman moet gaan en in Charon's hand moet kijken. Grigor vertrekt. Draai je om en kijk naar het paneel in de muur. Gebruik Niobe's sleutel op het te openen. Schuif de rijen zwarte vierkantjes naar rechts of links zodat op het groene bord (rechts) 7 vierkanten zijn, en op de gele (links) 9 vierkantjes. Dit opent het pad voor de spin. Trek aan de rode hendel om de spin vrij te laten en de kooi opent.

Als je de kooi meer dan 7 keer opent en sluit, krijg je de "Cagey" trofee.

Amateurspeurneus Meester-speurneus

 

Loop naar de Acheron rivier. Neem en lees het briefje op de veerboot. Thanos waarschuwt Grigor. De VIPs zijn niet meer dan abonnement houders. Lees de opmerking onder op de brief met een aanwijzing voor Charon staf. Onderzoek Charon's gesloten hand. Kijk naar zijn staf. Grigor's VIP briefje zegt "kijk naar de Romeinen" en zet de goden in volgorde. De M volgorde is Mi, Ma, Me. Kijk naar het papiertje met letters in je inventaris (JMMDMVN). De namen van de Romeinse goden kan je vinden in de boek van de Griekse goden. De juiste volgorde is: Jupiter, Minerva, Mars, Diana, Mercurius, Venus, Neptunus. Schik de goden in deze volgende volgorde. Klik op het hoofd, midden gedeelte en onderkant, en selecteer de juiste afbeelding.

 

 1. Jupiter/Zeus: Witte baard, bliksemschicht, adelaar
 2. Minerva/Athena: Gouden helm, kleine bliksemschicht, uil
 3. Mars/Ares: Donkere helm, speer, gier
 4. Diana/Artemis: Toenemende maan diadeem, pijl en boog, hert
 5. Mercurius/Hermes: Gevleugelde pet, caduceus staf, gevleugelde sandalen
 6. Venus/Aphrodite: Geen speciale hoofddeksel, spiegel, duif
 7. Neptunus/Poseidon: Donkere baard, drietand, paard


De hand van Charon opent. Neem het briefje uit de hand. Het vertelt je dat je acht stenen moet vinden om de weegschalen van de rechters te testen. Een van de stenen weegt meer dan de andere; identificeer die steen. De rest van de brief gaat over een zaadpuzzel als je ooit gevangen raakt bij Persephone. Persephone is in de Griekse mythologie de godin van het dodenrijk. Ze was de dochter van Demeter, de godin van de landbouw en het graan. Ga naar de overkant van de rivier Acheron. Ga op de vloerlift staan en probeer met behulp van de liftafstandsbediening de vloerlift te gebruiken. De draadloze verbinding werkt niet. Je moet het signaal terugkrijgen. Loop naar de vuurkamer.

Kijk naar het paneel in de muur naast de deur. Er ontbreken enkele zaden. Ga terug naar de Tartarus set. Thanos loopt door de kooi naar je toe en is niet blij je te zien. Kijk snel naar het toetsenbordje aan de linkerkant en type snel de kooicode in: 72914 (in Xenia's note). De tralies van de kooi sluiten, en Thanos is gevangen. Hij bedreigt je. Verlaat de Tartarus set en ga naar de onderwereldset met de blauwe deur van de werkplaats. Probeer de deur te openen, maar die is nu gesloten. De vloerlift werkt niet en de deur naar de werkplaats is gesloten. Je moet iets vinden om hier uit te komen. Ga terug naar de Tartarus set. Thanos is ontsnapt uit de kooi.
 

Kijk in de kooi en neem de knikkers (marbles) op de grond onder het gele licht. Ga terug naar de rechters in de onderwereld. Kijk naar de weegschaal van de drie rechters. Je moet de zwaarste knikker vinden. Leg 3 knikkers op elke schaal. Druk op de "Judge" knop om ze te wegen. Wegen de zes knikkers gelijk, weeg dan de andere twee knikkers en je hebt de zwaarste. Wegen de knikkers niet gelijk, weeg dan twee knikkers uit de zwaardere schaal. Zijn deze twee knikkers gelijk is de andere het zwaarst. Heb je de zwaarste knikker, leg die dan in de kom, rechts van de "Judge" knop. De kist van de rechters opent. Pak en lees het grijze papier in de rechterbovenhoek. Dit is een gesprek van Xenia en Thanos. Het blijkt dat zij Niobe en Grigor in de macht hebben. Ze zijn van plan om de kunstwerken tijdens de voorstelling te stelen. En ze willen dan de ontbrekende kunstwerken in het kantoor van Melina leggen, om haar verdacht te maken. Kijk naar de lege doos met een stempel op het deksel. De zegel lijkt op de zegel op de roze factuur op de krat. Pak en lees de blauwdruk. Plotseling draait een rechter zijn hoofd. Hij slaat je black-out met zijn speer.

Vuurkamer
Je wordt wakker aan de voet van een troon waarin Xenia zit. Ze zegt dat ze iedereen onder haar controle heeft.

Ze zegt dat Grigor zal opdraaien voor haar daden. Ze zegt ook nog dat je het Persephone's verhaal moet beëindigen en gaat weg.
Verlos je van de ketens aan je voeten. De beugel om je voet heeft een slot. Draai de ringen om namen of woorden te vormen:

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus
Hades, Chaos, Minos, Lethe Agora, Cidi, Myths, Atah, Ionic, Neyd, Kylix, Tory


Kijk links naar het scherm van Persephone's troon. Klik op het scherm om de puzzel te starten. Draai de schijf en verplaats de gekleurde tegeltje, zodat ze matchen qua vorm en kleur met de tegeltje in de bovenste rij. Als er staat Draai R, schuif je het rode tegeltje in de schijf en draai de schijf om het tegeltje een slag te draaien en schuif dan het tegeltje uit de schijf. B = Blauw: R= Rood: G = Groen = Y = Geel (yellow).

 

 1. Schuif B omlaag

 2. Schuif R in de schijf

 3. Draai de schijf ; Schuif R omhoog; Draai de schijf

 4. Schuif Y in de schijf; Draai Y

 5. Draai G, R

 6. Draai Y, G, R

 7. Laat R in de schijf

 8. Schuif Y naar de uiterste links ruimte

 9. Schuif G, B, R allemaal omhoog

 1. Draai G; Schuif G omhoog

 2. Draai B, R

 3. Schuif G, B, R omhoog

 4. Draai de schijf

 5. Schuif Y in de schijf

 6. Schuif G naar de uiterste links ruimte

 7. Schuif B in de 3e positie

 8. Schuif R omhoog

 9. Schuif Y omhoog

 

De stenenbrug komt over de vuurrivier, 'river of fire'. Draai je om bij de Persephone troon en loop over de brug naar de deur. Probeer de deur te open, maar de deur is op slot. Ga terug naar de Persephone troon en ga bovenaan de trap naar de troon van Hades. Pak de zaden van de granaatappel - bovenkant troon. Ga naar de Persephone troon. Zie een verborgen pad achter de troon. Volg het pad naar een laadplatform. Zie een vrachtwagen. Draai je om en pak de 2 brieven op de opgestapelde stoelen. Lees de brieven van Grigor. Het is een bekentenis brief. Hij denkt dat Thanos hem zal doden en geeft toe deel te hebben genomen aan de geplande kunstroof van de Phidias Cultural Center. Ga terug naar de gesloten deur. Open het paneel aan de rechterzijde. Gebruik voor deze zaadpuzzel de aanwijzingen van Grigor in de "seeds note". Neem een gekleurd zaadje uit het bakje en plaats het in de juiste zeshoek.

Amateurspeurneus Meester-speurneus

 

 

Open de deur en ga naar de Tartarus set. Je hoort de omroeper omroepen dat de pauze voorbij is. Je hebt niet veel tijd meer om de daders te ontmaskeren.
Keer terug naar de rechters in de onderwereld. Open weer de kist en pak de grijze router om het wifi signaal te herstellen (rebooten).
Je hebt vijf pogingen om het wifi-signaal volledig te laden. Druk op de volgende onderdelen van het paneel voor een kettingreacties.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus


De liftafstandsbediening heeft nu een signaal. Loop naar de Acheron rivier set.

Steek de rivier over en ga met de vloerlift naar het podium, met behulp van de liftafstandsbediening.

Je onderbreekt de voorstelling en confronteert de dieven voor het hele publiek.

Voor het goed beantwoorden van de triviant vraag op het einde, krijg je de "Trivia Tamer" trofee.


Einde 

Volgende avontuur:

Nancy Drew: Sea of Darkness

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting