27-05-2014

 

Nancy Drew 30: The Shattered Medallion

 

Nancy Drew 30: The Shattered Medallion. Niemand is immuun voor een plotselinge hartstilstand (Sudden Death) in deze Reality TV Show!
Sinds het Geheim van de Scarlet Hand, leek de excentrieke Sonny Joon altijd een stap voor Nancy Drew te zijn.
Dat verandert als Nancy en George naar Nieuw-Zeeland reizen en meedoen in de TV wedstrijd, Pacific Run.
Sonny presenteert de show, maar het loopt uit de hand. Zijn de ongelukken het gevolg van vals spelen of iets van buitenaf?
Win om de waarheid te ontdekken!

Ontmoet de hoofdrolspelers

 

Je kan het spel ook in een andere volgorde spelen. Sommige handelingen of puzzels kunnen later of eerder gedaan worden.

Je kan als amateurspeurneus hints en de oplossing vragen (?) in het taakboekje rechtsonder in het scherm.

Als je geen gebruik maakt van deze hints, krijg je de 'spoiler free' trofee/onderscheiding (award) op het eind van het spel.

Je kan de gesproken teksten versnellen, door op het dubbele pijltje te klikken, rechts in de gespreksbalk.

 

Field: Stage 1 - Train
Je begint aan je bureau . Lees de brief van Bess en kijk naar de tv over de Pacific Run: Nieuw-Zeeland. De teams worden voorgesteld:

 1. Team Kea: Patrick en Leena

 2. Team Tawaki: Kiri en Erin

 3. Team Tui: George en Nancy (laterinvalster Bess)

Sonny Joon, de spelleider geeft basisinstructies aan de teams over de 'Pacific Run' competitie. Aan het einde van het filmpje zie je een vreemde blauwe schijf. Je hoort Sonny nog zeggen, "Mijn plan vereist veel specifieke talenten". Het was eigenlijk niet de bedoeling dat je dit zou horen. De presentator/ omroeper geeft het startschot. Ga vooruit. Kijk naar de miniatuur treinbaan. Los de treinrailpuzzel op, om je eigen 'Pacific Run data' chip te krijgen. Deze chip geeft je toegang tot nieuwe locaties en uitdagingen. Leg de railstukjes in de juiste vakjes zodat de trein van het startpunt naar de tunnel rijdt. Op sommige punten gaan de rails over elkaar heen. De trein komt uit de tunnel en neem de chip.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus

 

Field
Je krijgt een Sms-bericht in je mobiele telefoon, van de presentator. Controleer regelmatig de tekstberichten. De volgende uitdaging is het verzamelen van vijf planten en ze in de juiste vaas plaatsen. De planten die je moet verzamelen zijn: Mt . Cook lily; Waterval fern; Pikao; Kakabeak en de Spider orchidee. Verlaat het treinspeelveld en verken het speelterrein. Ga in het midden van het speelterrein op het platform staan. Als je met je gezicht naar de 'stage 1 train' speelveld staat draai je rechtsom:

 

 1. Treinspeelveld - 'Stage 1 train'

 2. Pad naar het basiskamp - 'base camp'

 3. Gesloten speelveld - 'Stage 4' speelveld

 4. Eettent

 5. Veilinghuis - 'Auction House'

 6. Boog / kiosk kaartscherm - uitgang speelterrein

 7. Puzzel paleis

 8. Bloemenspeelveld - 'Stage 1 flowers'

 

Ga naar de eettent. Neem het boek over schapen op de eettafel (sheep book). Volg het pad naar het basiskamp.

Base Camp
Verken het basiskamp:

 1. Tent van Team Tawaki

 2. Tent van Team Kea

 3. Tent van Team Tui - (je eigen tent)

 4. Biechtstoel (Confessional Booth)

 5. Medaillon bord

 6. Scorebord (team standing)

 7. Terrein alleen voor personeel (crew only)

Ga naar je tent en lees de spelregels. Pak het plantenboek (plant book), over de Inheemse Flora van Nieuw-Zeeland. Praat met je teamgenote, George Fayne. Praat met Patrick Dowsett. Kijk in de tent van Team Tawaki, en neem het eerste telefoonhangertje onder het luchtbed (charm/alleen in de bonus versie). Verlaat het kamp. Neem rechts op het heuveltje het tweede telefoonhangertje. Vind je 7 telefoonhangertje in de bonus versie, krijg je de 'charmed' trofee. Ga naar het speelterrein.

Field: Kiosk kaartscherm
Ga naar de boog (uitgang speelterrein) en kijk naar de 'Pacific Run' kiosk onder de boog. Plaats je chip in de gleuf van de kiosk om het scherm te activeren. Lees het nieuwe bericht van de presentator in je telefoon. Je kan op de kaart naar de locaties. Sommige locaties zijn nog gesloten. Om ze te openen moet je een wachtwoord intoetsen. Ga naar de 'Doubtful Sound' locatie.

Doubtful Sound
Zie kajaks op de aanlegsteiger, een 'Pacific Run' kaartscherm en een andere kiosk. Draai je om en volg het parcours pad over de heuvels. Zie aan het einde van het parcours een boom met een nest. Neem een bosje witte lelies (lily). Ga terug beneden de heuvel. Onderweg hoor je Leena ruzie maken met Patrick. Ga verder en neem het briefje op de grond, dat Leena en Patrick hebben laten vallen. Lees de brief - ze bestuderen de concurrentie en competitie parkoersen. Ga verder naar de aanlegsteiger. Hier liggen 3 verschillende kajaks. Elke kajak heeft een andere snelheid. Op dit punt maakt het niet uit welke je neemt. Klik op een peddel om erin te stappen. Gebruik je de kajaks meer dan 12 keer, krijg je de verkenning 'Explorer' trofee.

Doubtful Sound: Fjord
Peddel naar rechts, 2x vooruit voorbij de gele boei, en naar het ​​kleine eiland aan de linkerzijde. Neem hier de Pikao plant. Draai naar rechts, vooruit, 2x links, vooruit naar de rode boei en 4 x vooruit naar een soort liftconstructie in het water. De liftdeur/luik is gesloten. Het is met een wachtwoord beveiligd - zie rechts het toetsenbordje. Peddel terug naar de aanlegsteiger. Kijk op het kaartscherm en selecteer de locatiemarker bij Lake Wakatipu om terug te keren naar het 'Pacific Run' speelterrein.

Field: Puzzle Palace
Ga rechts van de boog naar het puzzelpaleis. Zie binnen verschillende interactieve displays met informatie over de natuurrampen van Nieuw-Zeeland. Zie ook een "Quake Shack" aardbeving simulator, een 'Monster'en 'Raid' spel, tussen deze 2 spellen een grote machine, bloemen en planten, en in het midden een touchscreen scherm. Neem van de bloemendisplay de kakabeak plant. Gebruik het grote touchscreen scherm. Kijk voor alle verschillen op de vier schermen. Als je op een verschil klikt wordt er een streep getrokken over het scherm en door een letter op het bord. Zoek alle verschillen door de andere letters door te strepen. Klik op deze verschillen:

 

 1. Hark

 2. Lammetje bij schaap rechtsboven

 3. Bergtop

 4. Tractor

 5. Bloemen bij de tractor

 6. Struik voor de tractor

 7. Wol in het gras

 8. Boom

 9. Silo

 10. Schuur venster

 11. Rennende jongen

 1. Emmer op het hek

 2. Schaap linksonder

 3. Blimp (luchtschip) in de lucht

 4. Zon

 5. Vlieger kleur

 6. Vliegtuig

 7. Honkbal

 8. Kiwi vogel

 9. Regenwolk

 10. Vogels in de lucht

 

Noteer de niet doorgestreepte letters: DOSHOLWE'. Zet (schuif) de letters in de juiste volgorde en spel het woord: "Woolshed".
Dit is het wachtwoord om de Mossburn locatie te openen. Ga terug naar de kaartkiosk (onder de boog).
Selecteer op het kaartscherm 'Mossburn', type het wachtwoord in: "Woolshed" en klik op enter. Ga dan naar Mossburn.

Mossburn
Ga vooruit en rechts naar de wolschuur - de deur is gesloten. Draai naar links, loop langs de wolschuur en volg het pad - 5x vooruit. Ga vooruit en neem rechts de spinorchidee. Ga vooruit naar de ladder. Zie rechts een zijpad naar een dode boom. Ga de ladder op en ga verder naar een waterval - 5x vooruit. Loop naar de touwbrug. George passeert je en rent over de touwbrug. Plots breekt het touw. Ze valt en breekt een paar botten. Ze ligt in de ziekenboeg en kan niet meer verder in de competitie. Praat met George - je belooft de persoon te vinden die de touwbrug gesaboteerd heeft. George zal toekijken op haar televisie, en ze geeft je een sleutel van het personeelterrein om terug te sluipen, om haar op de hoogte te houden. Ze vermoedt dat er iets vreemd aan de hand is. Neem de veiligheidssleutel.


Base Camp

Bess Marvin neemt de plaats van George in. Terug in het basiskamp. Praat met Bess. Ze is nerveus en bezorgd over toetreding tot de competitie. Praat met Leena Patel en met Patrick. Verlaat het kamp. Kiri Nind roept je bij de eettent. Haar partner, Erin, probeerde George te redden en is ook gewond geworden. Nu Kiri alleen is biedt ze aan om een bondgenootschap te vormen. Ze heeft een agent. Als blijk van goede trouw, geeft ze je deze tip: Sonny Joon, de spelleider, is niet echt een persoon om de show te leiden. Vraag Kiri meer over zichzelf. Praat dan met Sonny Joon. Ga naar de kaartkiosk en ga terug naar Mossburn.

Mossburn
Loop terug naar de waterval. Loop naar de touwbrug. Lees de brief op de paal. Lees de instructies over de Pacific Run, om de sterkte van de nieuwe brug te 'testen'. Steek de brug over, door op de planken te springen naar de overkant, zonder te vallen. Je kunt je naar links, rechts, vooruit of achteruit verplaatsen over aangrenzende planken. Je kunt over een plank springen of over een lege ruimte als dat nodig is. Heb je de bruguitdaging goed gedaan neem je de waterval varen (fern) aan de overkant van de touwbrug.

Amateurspeurneus Meester-speurneus

 

Je ontvangt een Sms-bericht dat 'Stage 1' voltooid is. De Pacific Run omroeper feliciteert Team Kea voor het winnen van 'Stage 1'.

Sonny Joon heeft de regels voor je team iets veranderd, zodat je niet geŽlimineerd wordt. Team Matata, is echter wel geŽlimineerd.

 

Field

Terug op het speelterrein, ontvang je een bericht op je telefoon - 'Stage 2' is open! De instructies zijn: zoek een tas, scheer een schaap en leg de wol in de bak in de wolschuur. Je moet ook nog de bloemenpuzzel, van 'Stage 1' oplossen en uitzoeken waarom Sonny Joon de regels veranderd heeft, om je te redden van de eliminatie. Ga naar de basiskamp, om met George te praten.

 

Base Camp

Ga naar het personeelterrein (crew only). Het terrein wordt bewaakt met beveiligingscamera's. Zie rechts het veiligheidskastje. Gebruik de veiligheidssleutel (security key) in het veiligheidskastje. Blokkeer de beveiligingscamera's in de drie gebieden (zones) met de rode blokken. Klik op de lege velden om de blokken te plaatsen.

 

Ga op het personeelterrein als de camera's uitgeschakeld zijn en ga achter naar de witte ziekenboeg tent. Praat met George over alles. Ze zegt dat je Sonny's tent moet doorzoeken. Vraag George om informatie over de teams te vinden en te onderzoeken. Ze zegt dat ze daar al mee begonnen is. Controleer haar computertablet als ze slaapt voor updates. George valt al snel in slaap. Kijk in haar computertablet op het tafeltje naast haar en lees alle berichten. Maak aantekeningen: 'Zoek uit wat Sonny bedoelde met "specifieke talenten"; Leena werkt en gebruikt versleutelde data in haar baan; Zoek aanwijzingen naar iemand die de touwbrug gesaboteerd zou kunnen hebben; Sonny's echte naam is Seung Joon en hij leidt de S.P.I.E.D. organisatie opgestart door zijn grootvader; Patrick had plotseling afscheid genomen van de professionele rugby ... beschuldigen "een rivier" '. Zie een Tv-scherm tegenover George. Zie de opgenomen bekentenissen van de teams (Confessions). Selecteer een naam of team, klik dan op een bekentenis en klik dan onder op de > pijl, om de biecht af te spelen. Klik op het hoofdmenu (main) om terug te gaan naar de lijst. Doe dit regelmatig. Ga dus regelmatig met George praten,  kijk naar de nieuwe berichten in haar computertablet, en luister op de TV naar de nieuwe bekentenissen. Voor vele bezoeken aan George, krijg je de medelijden 'Compassionate' trofee. Als je naar alle bekentenissen luistert, krijg je de 'Super Fan' trofee.

 

Verlaat de ziekenboeg tent en ga rechts naar de tent van de spelleider (producer). Draai in de tent naar rechts en neem de 2 comic strippagina's op de grond tussen de tas en hutkoffer. Lees het stripverhaal van Sonny Joon en Laika. Zie dat ze een brugtouw doorsnijden en vallen. Het is ondertekend door J.S. Seung. Kijk naar de hutkoffer. Het is beveiligd met een 4-cijferig slot. Draai je om en open de kast. Pak het S.P.I.E.D. boek en lees het plakbriefje van Jamila. Jamila heeft het over Sonny's "plan". Zie haar telefoonnummer. Open de envelop gericht aan Sonny en lees de brief. Noteer wat aanwijzingen: 'Sonny werd naar Nieuw-Zeeland gestuurd voor het verzamelen van de "gekozen" en het vinden van de "artefact". Er is een groot geheim achter de oorsprong van S.P.I.E.D. Artefacten moeten gemonteerd worden'. Sluit de kast en verlaat de tent. Je hoort voetstappen en zie Sonny lopen met iets in zijn hand. Hij kijkt in je richting, en loopt dan weg zonder iets te zeggen dat je op verbodenterrein bent. Ga terug naar het speelterrein en ga naar het bloemenspeelveld.

Field: Stage 1 - Flowers
Plaats de planten in hun corresponderende vazen. Aanwijzingen kan je vinden in het plantenboek.

Van links naar rechts: Kakabeak, Waterval varen (fern), Spinorchidee (orchid), Pikao, Lelie (lily).
Neem het eerste deel van het medaillon. Ga terug naar het basiskamp.

Base Camp
Ga naar het medaillon bord. Plaats de medaillon onder de logo van Team Tui. Je kan het team klassement op het scorebord controleren. Voor het halen van 700 punten of meer, krijg je de "High Scorer" trofee.

'Stage 1' is afgerond en start nu met 'Stage 2'.  Ga naar het speelterrein.

 

Field: Auction House

Ga naar het veilinghuis. Hier kan je spullen kopen met je punten. Zorg wel dat je altijd 50 punten reserve houdt. Koop de zak voor 10 punten (bag). Als je niet genoeg punten hebt om iets te kopen, kan je altijd een mini-spel spelen in het puzzelpaleis om punten te verzamelen. Als je de zak hebt ga je naar de wolschuur in Mossburn. Voor het kopen van alle veilingvoorwerpen, krijg je de 'Big Spender' trofee.

 

Mossburn: Woolshed
De deur van de wolschuur is nu open. Ga naar binnen. Krijg een Sms-bericht van 'Pacific Run' en van George.
Pacific Run daagt je uit voor de telefoonpuzzel. Als je deze voltooid, mag je een vriend buiten het kamp bellen.
Kijk rond in de wolschuur:

 • Stroomschakelaar

 • Kist met een fotoalbum

 • Schaap in het scheerhokje

 • Ventilator

 • Scheerbladen

 • Wolbak waarin de wol gelegd wordt

 • Houtkachel

 • Namen en data geschilderd op verschillende balken

 • De gesloten deur van de scheeruitrusting (shearing equipment)

 • Schapendisplay

 • Schapenhok

Draai als je binnen komt in de schuur naar links en kijk links naar de schapendisplay. Neem de power sleutel uit de linkse schaap. Klik terug en kijk rechts naar het schaaphokje. Neem de vuursteen (flint) op de paal van het schaaphokje. Open het schaaphokje en neem het derde telefoonhangertje tussen het stro. Klik terug en loop 2x vooruit. Zie rechts het schaap in het scheerhokje. Dit schaap moet geschoren worden. Kijk boven het scheerhokje naar de rode ventilator. Alle bladen moeten plat liggen zodat de ventilator weer werkt. Klik op de bladen:

 

 

Kijk naar het schaap in het scheerhokje. Voordat je de scheermachine kan gebruiken, moet je de ontbrekende messen vinden. Loop naar de ingangdeur en draai naar de gesloten deur van de scheeruitrusting - "Shearing Equipment". Klik op de deur en zie een paneel. Kijk in het schaapboek (sheep book) en blader naar de volgende pagina. Zie boven op de pagina de handgeschreven tekst: " 20 in elke rij en kolom ontsluit de messen". Gebruik de scharnierkleppen in de volgende volgorde:

 

Open de deur. Neem de scheermessen (blades). Klik terug en kijk rechts naar de stroomschakelaar tegen de muur. Gebruik de power sleutel erop, om stroom te krijgen in de schuur. Ga terug naar de scheermachine. Plaats de scheermessen in de scheermachine links van het schaap. Scheer het schaap en stop de wol in de zak. Ga naar de achterwand. Zie links de wolbak. Gebruik de zak met wol in de wolbak, om de wol erin te leggen. Een klepje opent, maar geen stukje van het medaillon. Pak het stukje stof met een stukje team logo erop. Kijk rechts naar de houtkachel. Als je de kachel deur 5-6 keer open en sluit, krijg je een schaap paasei. Voor het vinden van een paasei, krijg je de 'Egged' trofee.

Base Camp
'Stage 2' is voltooid. Het Kea team heeft 'Stage 2' gewonnen. Het Karearea en Kokako team zijn geŽlimineerd. Kijk naar het medaillon bord. Vergelijk het stukje stof (fabric scrap) met de team logo's. Het lijkt op de logo van het Kea team! Praat met Leena. Ze zegt dat ze je gezien hebt op het verboden terrein. Ze zal niets zeggen als je iets voor haar doet. Ze wil dat je aan Sonny iets vraagt en kijken hoe hij daarop reageert. Ze geeft je dan 2 comic pagina's. Vraag of ze je medaillon genomen heeft en ze antwoordt met een citaat uit het regelboekje. Praat ook met Patrick. Zeg dat je zijn ruzie met Leena gehoord hebt. Hij heeft een hekel aan water. Leena wilde met hem kajakken. Hij was met Leena in de buurt van de brug toen George gewond werd. Je wil de tent van het Kea team doorzoeken, maar dat gaat niet zolang Patrick op de rots zit. Praat met Bess. Vraag of ze informatie uit Sonny kan krijgen. Vraag of ze Patrick wil afleiden. Ze gaat dan met Patrick praten. Ga dan in de tent van het Kea team.

 

Neem het klembord en een codebriefje. Kijk naar de gesloten rugzak. Het heeft een hangcijferslot. Ondertussen hebt je van Pacific Run een tekstbericht gekregen, dat 'Stage 3' open is - 'volg de vlinders om de vijf stukken van de Hei Tiki te vinden, verborgen onder water. Breng het complete beeldje terug naar de "Tiki Turn In" '. Open het hangslot aan de rugzak met gebruik van Kea's aantekeningen (notes). Bestudeer de 3 cirkels naast de rode rugzakafbeelding. Open de rugzak: amateur 308; Meester 741

 

 

Neem de aftrek puntenkaart "Deduct card' en het pijlcode papiertje. Kijk naar de pijlcode "Arrow code". Decodeer de pijlcode. Aanwijzingen staan op het klembord "clipboard". Noteer de richting van de pijl en de kleur om de letter te selecteren. Klik op de letter boven de pijl en selecteer met de pijlcursor de juiste letter: "under nest in tree" D. Sound.

Field
Praat in de eettent met Sonny. Hij vraagt ​​of je zijn papieren gelezen hebt. Sonny wil niet dat je ze gelezen hebt, omdat ze "fascinerend" zijn. Vraag hem over de comic strips van Leena. Hij geeft je een andere comic pagina. Hij leest graag comic's , want je kan er veel over "jezelf" leren. Je vraagt over Jin, zijn grootvader. Hij weet dat je Jin's, brief gelezen hebt, want hij wilde dat je het zou lezen. Hij zegt niet waarom, maar heeft wel je hulp nodig en zal je later iets sturen. Vraag ook alle andere gespreksonderwerpen. De meeste reacties van Sonny's zijn vaag: 'Sonny wil iets van je; hij weet wat er met je medaillon gebeurd is; Jin was Sonny's held; Sonny vindt je "interessant"; Volg de aanwijzingen in het waterval stripverhaal'. Praat ook met Kiri als je wil en ga dan naar de Doubtful Sound locatie.

Doubtful Sound
Draai je om en volg weer het pad over de heuvels. Halverwege hoor je een geluid van een rollende rots die op je afkomt. Spring snel terug.

Was dit een ongeluk? Of was het opzet ? Ga verder tot de boom. Kijk naar het vogelnestje in de boom en je vindt hierin het medaillon stukje.

Base Camp
Plaats het 'Stage 2' medaillon stukje in het medaillonbord. Controleer het scorebord.

Field: Puzzle Palace

Ga naar het puzzelpaleis. Stap naar voren. Je hoort een geluid. Kijk omhoog. De opgehangen grote kubus beweegt en staat op het punt te vallen. Stap snel terug om het niet op je hoofd te krijgen. Ga in de aardbeving simulator - "Quake Shack". Je hoort Kiri tegen iemand praten. Klik op de gele knop om de simulator te starten. Stap daarna uit de simulator. Voor het overleven in de simulator, verdien je de "Survivor" trofee.

Kijk rond als je dat nog niet gedaan hebt. Draai naar de ingang en neem het boekje over vogels in Nieuw-Zeeland op de vloer. Open het boekje en lees de aantekeningen van Kiri over de andere teams - "Kiri's notes". Sonny dreigde Kiri uit de show te gooien, maar hij heeft haar nog niet geŽlimineerd! Zie het kaartspel "Raid". Lees rechtsonder de spelregels, 'Game rules'. Je speelt tegen 2 tegenstanders.

 • Een speler draait linksonder aan het rad en verplaatst zich op het bord op basis van de verkregen nummer.

 • De kleur van het vakje waarop hij komt te staan bepaalt welke uitdaging moet worden gedaan door de speler.

 • De kaart die je selecteert toont de karakterstatus van de hand van die speler.

 • Dus als de tegenstander (of jij) landt op een rood vakje, selecteer je jouw kaart met de sterkste rode wapen om mee te
  vechten.

 • Kies dan een tegenstander met de minste kaarten.

 • De winnaar is degene die zijn speler het eerst in het kasteel krijgt in het midden van het bord.

Zei rechts van het "Raid" spel een grote machine. Kijk verder naar rechts naar het "Monster" spel.

Lees de spelregels rechtsboven in het scherm - 'rules':

 • De boer speler plaatst koeien op het bord. De tegenstander plaatst de drie monsters op het bord door op een aantal geplaatste koeien te klikken.

 • De koeien veranderen in monsters. Klik vervolgens op de 'Done' knop aan de onderkant van het scherm.

 • Klik op koeien die je wilt doden , zolang ze met de monsters verbonden zijn. De beschikbare koeien zijn gemarkeerd.

 • Verplaats de bange koeien met grote ogen en de monsters naar een nieuwe locatie op het bord
  - selecteer een bange koe of monster en klik dan ergens op een leeg rondje op het bord.

 • De boer speler raadt dan waar de monsters zich bevinden. Het monster doel is om zoveel mogelijk koeien te doden en de monsters te verbergen, zodat de boer speler verliest.

 • De boer speler heeft tot doel de locaties van de drie verborgen monsters te ontdekken, zodat de monster speler het spel verliest. 
  - Je speelt een ronde als monster en als boer.

Als je het 'Raid' of 'Monster' spel 5 keer wint (hoeft niet opeenvolgend te zijn), krijg je een paasei (Easter Egg).

Voor het 10 keer of meer spelen van het 'Raid' of 'Monster' spel , krijg je de "Gamer" trofee

 

Rechts van het 'Monster' spel is de planten display. Kijk naar het grote 'Pacific Run'' scherm in het midden. Speel de woordzoeker puzzel, Zoek naar alle woorden op de lijst. Klik en sleep om een lijn te trekken over de gevonden woorden. Als je een woord gevonden hebt, opent er links een letter. De letters vormen het wachtwoord van de liftdeur/luik in Doubtful Sound: "doubtfulsound".

 

 

Kijk dan links van het grote scherm en zie daar nu een telefoon. Gebruik de telefoon en druk op de 'Puzzle Palace' logo. De telefoniste vraagt wie je wilt bellen. Je belt Jamila (plakbriefje op het S.P.I.E.D. boek). Jamila herinnert je uit Egypte en vraagt ​​waar je bent. Als je antwoord zegt ze meteen dat Sonny "je gevonden" heeft. Vraag over de cijfercombinatie van Sonny's hutkoffer (foot locker). Ze zegt dat het verborgen is in het S.P.I.E.D. boek. Noteer de aanwijzingen die ze geeft om achter de cijfercode te komen. Vraag Jamila alles over Sonny: "Jin heeft S.P.I.E.D opgericht; Sonny probeert de wens van zijn grootvader na te komen; Jamila weet niet precies wat hij wil; Sonny is op zoek naar een Annunaki artefact; Sonny kan achter George's blessure zitten; Jamila werkt voor S.P.I.E.D. als leraar , dat is een dekmantel voor het echte onderzoek dat ze uitvoeren". Draai naar de natuurrampendisplays. Kijk naar de aardbevingdisplay (onder de Tsunamis display). Neem het vierde telefoonhangertje. Verlaat het puzzelpaleis en ga naar de basiskamp.
 

Base Camp
Sluip in het personeelterrein naar Sonny's tent. Open de kast en kijk weer in het S.P.I.E.D. boek.

Zoek de cijfers met de aanwijzingen die Jamila je gaf:
 

Amateurspeurneus

Het cijfer in hoofdstuk twee = 6 (six more times)
Het lage cijfer op de constellatie pamflet = 5 (#9X5Q)
Het cijfer op de UFO = 8
Het hoofdstuk waarnaar verwezen wordt in hoofdstuk vijf = 3 (chapter three)
 

Meester-speurneus
Het cijfer op de UFO = 8
De som van het constellatie pamflet = 9+5= 14
De aantal sterren die er uitzien als een hoed = 8
Deel dit aantal met het hoofdstuk over Testers = 7
8148 ų 7 = 1164

Draai je om en kijk naar de hutkoffer. Open het slot: Amateur = 6-5-8-3. Meester = 1-1-6-4. Neem de comic pagina's. Lees de aanwijzingen in de map over Sonny's team. Neem de gecodeerde etude (Coded Etude). Deze code is moeilijk te ontcijferen. Voor deze code heb je een professionele codekraker nodig. Verlaat de tent. Praat met Leena. Vertel haar over het 'etude' codepapiertje en vraag of ze het ontcijferen kan voor je (een etude is een muziek oefenstuk). Ze zal je helpen als je voor haar een bonuspuntenkaart vindt. Je geeft Leena de gecodeerde etude. Vraag over Jin. Ze heeft hem een ​​keer ontmoet, maar ze weet er niet veel meer van. Praat met Bess en vraag om een bonuspuntenkaart te vinden voor Leena.

Doubtful Sound: Fjord
Stap in een kajak en peddel naar de liftconstructie. Toets het wachtwoord in: "DOUBTFULSOUND" en klik op enter.

Open de deur en stap in de lift.
 

Doubtful Sound: Onderwater Observatorium
Je komt in een onderwater observatorium. Kijk rond en zie een: Lift; Observatie ramen; Visdisplay; Tiki Turn In display; Intrekbare grijpklauw luchtdruk oplader; Duik regels; OnderzeeŽrs en schildpaddisplay. Gebruik de klauw luchtdruk oplader (Retractable Claw Hydraulic Recharge). Stel de luchtdruk in voor de grijpklauw van de onderzeeŽr. Kopieer het linkse figuur op het rechtse bord. Druk op elke vierkant zo vaak als nodig is om de kubussen op te stapelen voor dat vakje. Het kan zijn dat de kubusfiguren voor Amateur en Meester anders zijn? Zie hieronder enkele kubusfiguren:

 

Tiki
Stap in de onderzeeŽr en duik. Vind alle Tiki kistjes onderwater. Schuif de hoogte hendel (altitude) omhoog of omlaag om op de juiste hoogte te varen. Gebruik de joystick voor de richtingen (klik op de pijltjes). Op de schermkaart zie je waar je bent. Gebruik de klauwknop om de kistjes te grijpen. Verander van hoogte om de kistje te vinden. Als de grijpklauw niet werkt, moet je de luchtdruk weer opladen. Vaar terug naar het observatorium en laad de grijpklauw in de luchtdruk oplader. Vaar dan terug waar je gebleven bent. Grijp de kistjes in deze positie:

 1. Vaar naar positie 1. Stand hendel: Laag. Draai het pijltje (onderzeeŽr) naar het westen (<).
  - Klik op de klauwknop om het kistje te grijpen. Open het kistje en neem de Tiki body.

 2. Vaar naar positie 2. Stand hendel: Laag. Draai naar het oosten (>).
  - Klik op de klauwknop en neem de Tiki hoofd.

 3. Vaar naar positie 3. Stand hendel: Midden. Draai naar het noorden (^).
  - Klik op de klauwknop en neem de Tiki benen.

 4. Vaar naar positie 4. Stand hendel: Hoog. Draai naar het westen (<).
  - Klik op de klauwknop en neem de Tiki arm.

 5. Vaar naar positie 5. Stand hendel: Midden. Draai naar het zuiden (v).
  - Klik op de klauwknop en neem de Tiki arm.
  - Je hebt nu een complete Tiki figuur.

Bij het ​​oppakken van het laatste Tiki stukje ontvang je een tekstbericht van Pacific Run. Je wordt uitgedaagd voor een kajakrace. Vaar terug naar het observatorium. Plaats de Tike in de "Tiki Turn In" houder. Het werkt en krijg een tekstbericht. De volgende uitdaging van 'Stage 3' is om de schapen in de schapendisplay te voorzien van een naamkaartje. Kijk naar het grote raam. Neem linksonder op het raam het vijfde telefoonhangertje. Neem de lift terug naar de oppervlakte.  Duik je zes keer op verschillende dingen (occasions), krijg je de "Dive Master" trofee.


Kajak uitdaging
Stap in de kajak en peddel naar de aanlegsteiger. Kijk op het linkse scherm om de snelste tijden te zien. De uitdaging is om de snelste tijd te krijgen. Kies de snelste kajak. Kijk op je klembord en lees de aanwijzingen over de verschillende kajaks. Druk op de startknop en kies de rode kajak. Peddel in de volgende richtingen:

 • BL= Bocht naar Links

 • VL= Vooruit Links

 • V = Vooruit

 • BR = Bocht naar Rechts

 • VR= Vooruit Rechts

 • O = Omdraaien

Kajak Race

 1. BL-V: Tik op de blauwe boei;

 2. O-6xV-BL-BR-BL-V: Tik op de groene boei;

 3. O-BR-2xVR-V: Tik op de rode boei;

 4. O-V-BR-VR-2xV: Tik op de gele boei;

 5. V-2xVR-V-VR-2xV: Tik op de paarse boei;

 6. O-2xV-BR-3xV;

 7. Stap uit de kajak en druk op de rode knop

 

Heb je de snelste tijd krijg je een sms-berichten, dat je 50 punten verdiend hebt.

Ook geeft Pacific Run het wachtwoord voor de 'Cromwell' locatie: OTAGOMINES.

 

Mossburn: Woolshed

Ga naar de schapendisplay in de wolschuur. Bess belt en zegt dat Sonny het Tui team een tussen uitdaging geeft, om meer punten te verdienen. De aanwijzing die ze gekregen heeft is schildpad 'turtle'.  Geef de schapen de juiste namen - soort en regio. Aanwijzingen staan in het schaapboek. Zie ook schaapsoorten namen op de balken in de wolschuur, om je te helpen. Klik op de namen onder de schaap en selecteer de juiste naam. Heb je dat goed gedaan opent er onder een lade. Neem de vis uit de lade.  "Stage 3" is voltooid.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Base Camp
Team Tawaki heeft de uitdaging gewonnen. Team Hihi en Koekoea zijn geŽlimineerd. "Stage 4" is geopend. De uitdaging is, 'pak een pikhouweel' om er goud mee te delven. Praat met Bess en vraag of ze een bonuspuntenkaart heeft en ze geeft je een bonuspuntenkaart. Praat met Leena. Ze weet dat je de vermiste medaillon gevonden hebt , en zegt dat je uit haar spullen moet blijven. Geef haar de bonuspuntenkaart en ze geeft je de gedecodeerde etude. Kijk naar de etude in je inventaris. Jin 's verhaal 'The Piano Lesson' bevat een verborgen boodschap. Verschillende woorden zijn gemarkeerd: "goudmijn" , "steek een lantaarn aan" , "gedolven" , "gekartelde" , "Ankeriet" en "onder verborgen"/ "gold mine", "lit a lantern", "mined", "jagged", "ankerite", "hidden below".

Field
Ga naar de eettent. Praat met Kiri en feliciteer haar voor het winnen van de 'Stage'. Vraag of er sprake van doorbraken (breakthroughs) zijn in de competitie. Je geeft haar dan het wachtwoord voor de mijnen in de 'Cromwell' locatie. Kiri geeft je dan een boek over Maori kunst. Praat met Sonny. Vraag wat "Turtle" betekent - je moet goed in het leven van de mysterieuze lederschildpad kijken. Hij geeft je meer stripverhaal pagina's. Hij zegt ook dat je je telefoon moet controleren voor een "zeer speciale" update van de show. Vraag Sonny meer over de show en andere gespreksonderwerpen:
'De naam "Sonny" heeft Jin hem gegeven; Jin was een ontdekkingsreiziger. Hij heeft de S.P.I.E.D opgericht en is een geheime club - en je bent al lid'.

Doubtful Sound: Onderwater Observatorium
Bij aankomst, lees je het bericht over de individuele tussen uitdaging (side quest). Het zegt niet wat de uitdaging is ... en of het wel veilig is. Je verdient er 70 punten mee, dus de moeite waard. Neem een kajak, peddel naar de lift en stap in de lift naar het observatorium. Ga naar de visdisplay. Leg de vis (fish) uit je inventaris in de viskom. De kom draait en neem dan het medaillon stukje uit de viskom. Draai je om en kijk naar de lerenschildpad - zie vlekken op zijn rug. Kijk naar het stripverhaal met de schildpad, voor een aanwijzing. Verbind de punten met elkaar en spel het woord: 'BLUBBA GUM'. Klik op een punt en trek een lijn naar de andere punten (klik op de andere punt om de lijn te trekken). Rechtermuis klik om de lijn los te maken van de muiscursor. De bek van de schildpad opent.

 

Neem het stukje papier eruit en lees het raadsel. Kijk nog eens naar de visdisplay. Zie een rode en zwarte koraal (dat eigenlijk wit is). Koraal is de oplossing van het raadsel. Ga naar de luchtdruk oplader en laad de klauw (zie de eerdere kubus afbeeldingen). Stap in de onderzeeŽr en zoek naar een rode en witte koraal. Zet de hoogte hendel in het midden en gebruik de klauw. Open het kistje en neem er een relikwie gedeelte uit (relic section). Dit artefact stukje ziet er niet uit alsof het onderdeel is van de competitie. Plotseling gaat de alarm af! Ga snel terug naar het observatorium, voordat het controlesysteem van de onderzeeŽr afgesloten wordt. Ga terug naar het kamp.
 

 

 

Base Camp
Plaats je medaillon stukje in het medaillon bord. Ga naar de ziekenboeg tent in het personeelterrein. Praat met George over alles.

Kijk dan in haar computertablet en luister naar de nieuwe bekentenissen (confessions) op de TV (nogmaals, doe dit dus regelmatig).


Field: Stage 4 - Gold
Ga naar het 'goud' speelveld van 'Sage 4'. Pak de pikhouweel en 'golden Dreams' boek. Het boek beschrijft hoe je goud kan vinden. Je moet een zeef hebben en het goud in de goudmijnen zoeken. Ga naar de veilinghuis en koop een zeef (pan) voor 30 punten. Ga dan naar de kaartkiosk. Klik op de vergrendelde marker van 'Cromwell', toets het wachtwoord in: OTAGOMINES en klik op enter. Ga naar de goudmijnen in de 'Cromwell' locatie.

Cromwell - Mines
Rechts is de kaartkiosk. Ga vooruit en verken de omgeving. Zie weegschalen van de teams, twee ingangen naar de mijnen, kreekje en de kapotte 'sluice box' bij het kreekje. Voor de kapotte 'sluice box' ligt een wagenwiel. Neem het zesde telefoonhangertje, naast het wiel. Ga de linker mijn in. Volg de tunnel tot een doodlopende einde. Draai je om en ga links naar de zijtunnel. Kijk naar de krat op de grond en zie een lantaarn. Gebruik de vuursteen (flint) in je inventaris op de lantaarn om het aan te steken (gemarkeerde woorden in de etude). De lantaarn deksel opent en neem er de oude sleutel uit. Ga achter de lantaarn naar de ankeriet ader (Het mineraal ankeriet is een calcium-ijzer-magnesium-mangaan-carbonaat). Gebruik je pikhouweel rechtsonder op de ader. Neem dan Jin's aantekenboekje (Jin's notebook). Hierin staan aantekeningen van Jin Sonny over een missie. Verlaat de linkse mijn. Ga in de rechtse mijn.


Ga in deze mijn linksaf naar de doodlopende verlichte tunnel. Kijk door het gat in de rots. Zie aan de andere kant stenen letters. Stap terug en neem de aftrek puntenkaart "Deduct card' linksboven op de stutbalk. Draai je om naar het tunnelpad. Ga links verder door de mijntunnel. Aan het eind van deze tunnel komen de wortels uit de muur en zie houten emmers. Ga naar de muur en lees het sms-bericht van Bess in je telefoon - ze wil dat je aan Sonny vraagt of hij iemand gezien heeft. Gebruik je pikhouweel op de zanderige muur en vul een emmer met vuil zand. Bess stuurt je weer een bericht. Neem de emmer met vuil zand en verlaat de mijn.

 

Ga naar de 'sluice box'. Ledig je emmer met vuil zand in het bakje onder de waterkraan. Probeer de waterkraan open te draaien, maar er komt geen water uit. Open de klep van de 'sluice box' naast de waterkraan en zie ventilatoren. Je moet de ventilatoren verbinden met de pijpleidingen. Om de juiste waterdruk door de pijpleidingen te krijgen, moet je alle ventilatoren in de 'sluice box' plaatsen, zodat elke ventilator 4 bladen toont. Je kan de ventilatoren draaien met de rechtermuis. Als je dat gedaan hebt, draai je de waterkraan open. De sluis filtert de grote steentjes uit het vuile zand en je krijgt gefilterde zand. Neem de emmer met gefilterde zand en draai je om naar de kreek. Leg het gefilterde zand uit de emmer in de zeef. Zeef het zand door het een paar keer in het water te dompelen. De goudvlokken blijven in de zeef liggen. Neem de goudvlokken en ga naar de weegschalen. Leg de goudvlokken (gold flakes) op je eigen team weegschaal. De weegschaal opent en neem je medaillon stukje.

 


Base Camp
Plaats je medaillon stukje in het medaillon bord. "Stage 4" is voltooid. Je hebt "Stage 4" gewonnen. Het Amokura en Kiwi team zijn geŽlimineerd. Het volgende sms-bericht waarschuwt je voor de laatste 'stage'. De uitdaging is om de symbolen stenen in de grotten van Lake Te Anau te activeren. In het sms-bericht is het wachtwoord om de locatie te ontgrendelen: Waitomo. We moeten de aanwijzingen van de watervalstrip nog volgen. Lees het waterval stripverhaal in de comic boek. Het verhaal toont een foto van een grot verborgen onder een boom en bedekt door de wortels. Je hebt zo'n boom ergens gezien. Kijk nog even op het scorebord voordat je naar de boom gaat.

Mossburn - Waterfall
Volg het pad langs de wolschuur tot de boomstronk en ladder op de heuvel. Draai hier naar rechts en volg het pad naar de boomopening. Duw de boomwortels aan de linkerkant opzij en ga naar binnen. Loop naar de waterval. Draai je om en neem de 50 bonuspuntenkaart (award card) op de rots.
Draai je weer om en ga onder de waterval door. Zie op de rotswand een beeldhouwwerk met een sleutelgat. Gebruik je oude sleutel om het te openen.
Zie een puzzelbord met cijfers aan de zijkanten. Het is een schip puzzel. Klik en sleep de vakjes in het bord om schepen te plaatsen. De cijfers langs de randen komen overeen met het aantal schepen dat in elke rij en kolom moeten komen. De sterrenvakjes zijn onbezette vakjes en je kunt ze met de rechtermuisknop toevoegen in het bord. Gebruik de 'deciphered Jin coded notes from Sonny' voor aanwijzingen.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus  


De stenen lade opent en neem er de vreemde relikwie uit (is dit de artefact die Sonny zoekt?).

Ga naar de kaartkiosk bij de wolschuur en ga naar het kamp.

 

Base Camp

Kijk naar het scorebord. Je kan je bonuspuntkaarten op het scorebord gebruiken. Klik de aftrek bonuspuntkaarten "Deduct card' op een team om punten van dat team af te trekken. Klik de bonuspuntkaart (award card) op je eigen team (Tui ), om de punten erbij te tellen. Gebruik je 4 bonuspuntkaarten op het scorebord, krijg je de 'Card Agon' trofee. Ga naar de kaartkiosk. Selecteer de vergrendelde markering bij Lake Te Anau. Toets het wachtwoord in: Waitomo en klik op enter. Ga naar de nieuwe locatie voor de laatste uitdaging.

 

Lake Te Anau: Stage 5 - Cave

Kijk in de grot - het is donker. Open links van de grot het stroomkastje. Klik op het scherm en krijg een puzzel. Verlicht alle vakjes op het bord.

Klik op een schijf en selecteer de locatie die je wil verlichten. De lichtstralen kunnen elkaar niet kruisen. Heb je dat goed gedaan is er licht in de grot.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus

 

Ga in de verlichte grot. Ga links de grot in en vooruit. Pak het zevende en laatste telefoonhangertje op de grond. Draai je om en pak rechts in de rotswand de 100 punten bonuskaart. Draai naar links en lees het papiertje op de houtenvloer - het zijn Sonny's aantekeningen over elke deelnemer. Ga vooruit de trap op naar het 'light the fire to proceed' scherm. Zie een vuurkom voor het grote scherm. Neem en lees links van de vuurkom de goudmijn comic pagina. Gebruik het schaappaasei in je inventaris (of ander paasei als je die gevonden hebt) in de vuurkom en krijg dan een andere paasei (egg-streme). Gebruik dan de vuursteen in de vuurkom. Het vuur activeert het grote scherm. Kijk naar het scherm.

Grot: Maori Symbolen
Je moet de Maori symbolen in het scherm groen inkleuren. De naam van het symbool komt aan de linkerkant. Klik op een deel om het in te kleuren en vorm zo het juiste Maori symbool. Kijk in je Maori boek om de 5 symbolen te kopiŽren in het scherm. Een lade opent onder het scherm. Hierin is niet de medaillon van 'Stage 5' maar een ufo tekening met de tekst: " Sonny Wuz Here". Verlaat de grot en ga naar de mijnen.
 


Cromwell

Lees het goudmijn stripverhaal en volg de aanwijzingen. Ga de rechtse mijntunnel in en links naar de verlichte grot. Kijk weer door het gaatje in de muur. Je ziet Kiri aan een symbool draaien waardoor er rotsen vallen. Kiri vlucht snel weg. Verlaat de rechtse mijn en ga in de linkse mijn. Ga naar het einde van de mijntunnel. Deze liep eerst dood, maar door het vallen van de rotsen is er nu een opening. Kruip door het gat naar de andere grot. Neem linksonder het papiertje op de grond. Lees het briefje van Sonny aan Kiri - deze uitdaging is geen onderdeel van de 'Pacific Run' competitie? Kijk naar de letters op de muur.

Draai aan elke letter en spel: "ominous omniscient". Neem een andere relikwie stukje uit de rotswand.

Verlaat de mijn. Hoor buiten een ruzie van Kiri met Sonny. Ze is boos over het instorten van de grot.

Ze vraagt waarom zij deze uitdaging alleen kreeg en de andere teams niet. Ze weet dan Sonny hier niet mag zijn.

Als Sonny haar helpt zal ze zwijgen.


Field
Ga naar de eettent. Praat met Sonny en vraag over de medaillon.
Hij geeft je de "Stage 5" medaillon en moedigt je aan om Kiri te verslaan.

Base Camp
Ga naar het medaillonbord. Kiri is je bijna voor. Je gooit het medaillon naar Bess en zij plaatst het snel op het bord op hetzelfde ogenblik als Kiri dat doet. De scores zijn gelijk en Sonny verklaart dat het een gelijkspel is! Jij en Kiri gaan in een "sudden death". Ze krijgen de 'tie- breaker' uitdaging in het puzzelpaleis. Luister naar de aanwijzingen van de presentator.


Zie 5 buisjes met munten (tokens). Als je linksboven op de startknop drukt, schuiven er lege kokers onder de 5 buisje door. De buisjes met de munten kan je sluiten en openen, door op het buisje te klikken. De munten in de openstaande buisjes vallen onder in de koker. Er schuiven meerdere kokers onder de buisjes door, zodat je de laatste koker met de juiste munten kan krijgen. Aan de rechterkant is de volgorde en aantal soorten munten die in de laatste koker moeten komen. De aantal kokers die je krijgt om een juiste koker te maken wordt ook aangeven aan de rechtskant. Open en sluit de buisjes om de munten in de kokers te laten vallen. Is een koker een open buisje gepasseerd en de munt is in de koker gevallen, of is een gesloten buisje gepasseerd, sluit of open je snel de buisjes voor de volgende koker en krijg zo met de laatste koker de koker met de juiste munten.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus
Ronde 1:
Koker 1: Sluit buisje 3 - druk op start

Ronde 2:
Koker 1: Sluit 1 - druk op start
Koker 2: Open 1 en Sluit 5

Ronde 3:
Koker 1: Sluit 1 en 5 - druk op start
Koker 2: Sluit 2, Open 5
Koker 3: Open 1 en 2, Sluit 4 en 5

Ronde 4:
Koker 1: Sluit 1 en 2 - druk op start
Koker 2: Open 1, Sluit 5
Koker 3: Open 2, Sluit 4
Koker 4: Sluit 1 en 3, Open 4 en 5

Ronde 5:
Koker 1: Sluit 2 en 5 - druk op start
Koker 2: Open 2, Sluit 4
Koker 3: Sluit 1 en 2, Open 4 en 5
Koker 4: Open 2, Sluit 3
Koker 5: Open 3, Sluit 5
Ronde 1:
Koker 1: Sluit buisje 3 - druk op start

Ronde 2:
Koker 1: Sluit 4 - druk op start
Koker 2: Sluit 2 en Open 4

Ronde 3:
Koker 1: Sluit 2 en 5 - druk op start
Koker 2: Open 2, Sluit 4
Koker 3: Sluit 2, Open 4 en 5

Ronde 4:
Koker 1: Sluit 1 en 5 - druk op start
Koker 2: Open 5, Sluit 2
Koker 3: Open 1 en 2, Sluit 3 en 5
Koker 4: Sluit 1, Open 3

Ronde 5:
Koker 1: Sluit 1, 2 en 3 - druk op start
Koker 2: Open 2, Sluit 5
Koker 3: Open 1, Sluit 4
Koker 4: Sluit 1, Open 5
Koker 5: Open 4

 

Field
Team Tui heeft gewonnen. Ga naar de eettent en praat met Sonny. Sonny zegt dat je het touw moet pakken en ontmoet hem in de grotten.
Neem het touw op de eettafel en je gaat automatische naar de grotten.
 

Cromwell: Cave
Ga links de grot in en vooruit naar het bordje dat Sonny daar neergezet heeft. Gebruik het touw (rope) op het bordje en daal onder op de richel. Kijk naar het vreemde puzzelbord in de muur. Sonny zegt dat hij je meegenomen heeft om deze puzzel op te lossen. George belt en zegt dat ze Sonny's blauwdrukken bestudeerd heeft. Ze zegt dat de linkerbovenhoek van het puzzelbord groen gekleurd moeten worden en de hoek rechtsonder blauw. Je moet alle vakken inkleuren, en zorgen dat geen twee dezelfde kleuren elkaar raken. Kleur dus om te beginnen de linkerbovenhoek groen en de hoek rechtsonder blauw. Klik op de vakjes en selecteer de juiste kleur. Het puzzelbord schuift opzij en trek aan de hendel.


 

Het water achter in de grot zakt en daaronder is een tunnel. Kiri is boven in de grot. Ze is boos en snijdt het touw door. Nancy en Sonny zitten gevangen onder in de grot. Sonny zegt dat de enige ontsnapping door het water is. De lichten doven en er is nog een beetje licht. Je denkt dat er misschien een andere manier is om te ontsnappen. Sonny duwt je dan in het water. Je valt op een vlot voor een race over het water. Sonny geeft instructies. Als je deze niet opvolgt bots je tegen de rotsen. Navigeer voorzicht een weg naar het einde van de rivier. Ga rechts, links, rechts, rechts, links.

Je bent veilig aangekomen. Sonny schreeuwt, "Er is hier niets, Jin". Je hoort boven de stem van Patrick. Hij valt in de grot. Hij ziet iets in het water. Patrick zegt dat dit "zijn rivier" is. Het is erg diep, maar hij is de enige die de bodem kan bereiken. Sonny vertelt meer over Jin. Sonny ziet dan Patrick onder lopen. Je hoort een hard geluid en het water zakt helemaal weg. Patrick schreeuwt dat het goed met hem gaat en dat er een trap is. Sonny geeft je het laatste relikwie stukje. In het stripverhaal worden deze relikwie  stukjes het "Annunaki kompas" genoemd. Kijk in Jin's stripverhaal en in zijn notitieboekje hoe het kompas werkt. Leg de relikwie stukjes in deze volgorde op het kompas:

 

 1. Star Chart
 2. Relic Section
 3. Relic Piece
 4. Relic Fragment


Kijk op Jin's schets om de juiste posities te bepalen, om de kompas af te stellen. Draai de binnenste schijf, naar een sterrenstand. Draai dan de buitenste ring naar de bijbehorende dierenriem teken. Elke keer als je het correct uitgelijnd hebt, trekt er een pin naar binnen in het midden van de relikwie.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

Het kompas opent, verlicht en begint te draaien. Het stopt en projecteert sterren door de grot. Bess gooit een touw naar beneden.

Je hebt Jin's schat gevonden en de Pacific Run wedstrijd gewonnen!

Voor het goed beantwoorden van de triviant vraag op het einde, krijg je de "Trivia Tamer" trofee.


Einde

 

Volgende avontuur:

Nancy Drew: Labyrinth of Lies

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting