31-10-2013

Nancy Drew 29: The Silent Spy

 

Bijna  een decennium geleden ging agente Kate Drew naar Schotland om een biochemisch wapen te neutraliseren. Ze slaagde in haar opdracht, maar stierf later in een auto-ongeluk. Dat was althans de officiŽle lezing.
Nu schijnt er een soortgelijke plot te zijn en het is aan Nancy Drew om de organisatie te dwarsbomen en de waarheid te onthullen over de tragische dood van haar moeder.

Nancy Drew 29: The Silent Spy

Ontmoet de hoofdrolspelers

 

Je kan het spel ook in een andere volgorde spelen. Sommige handelingen of puzzels kunnen later of eerder gedaan worden.

Je kan als amateurspeurneus hints en de oplossing vragen (?) in het taakboekje rechtsonder in het scherm.

Als je geen gebruik maakt van deze hints, krijg je de 'spoiler free' trofee/onderscheiding (award) op het eind van het spel.

Je kan de gesproken teksten versnellen, door op het dubbele pijltje te klikken, rechts in de gespreksbalk.

 

Thuis

Je hebt een pakketje van de Cathedral organisatie gekregen. Lees de brief.

Kijk naar de oude foto van Kate Drew en zie een flashback uit je kindertijd.
Neem de hotel sleutelkaart van de Glaucus Lodge en je vertrekt naar Glasgow.

 

Schotland - Glasgow

 

Treinstation

Bij aankomst word je koffer gestolen en de dief rent weg. Een vreemdeling loopt achter de dief aan.

Hij keert met lege handen terug en stelt zich voor. Alec Fell is vaak hier in het treinstation te zien.

 

Hotelkamer
Gebruik je hotelsleutelkaart (key card), om kamerdeur 727 te openen en ga naar binnen. Beantwoord je mobile telefoon van Ewan MacLeod, je Cathedral contact. Je moet een dossier vinden. Open het linkse nachtkastje, neem het 'top secret' dossier (case file) en lees het dossier. Je moet Moira Chisholm vinden. Je weet niet waarom iemand je naar Glasgow geroepen heeft, maar je weet dat het iets met Kate 's verleden te maken heeft. Neem ook de 21 munten (coins). Ze komen in je portemonnee (Money). Vind je 25 munten, krijg je de 'Treasure Hunter' trofee op het eind van het spel. Neem het dinosaurus telefoonhangertje (charm) achter de lamp op het nachtkastje. De telefoonhangertjes zijn alleen te vinden in de bonus versie. Ze worden aan je mobile telefoon gehangen. Vind je alle telefoonhangertje in de bonus versie, krijg je de 'charmed' trofee. Kijk in de garderobekast, links van het bed. Zie een muurkluis. Klik op de bloemen in de vaas op de tafel en krijg munten - (de aantal munten op een spot zijn per spel verschillend?). Kijk uit het raam. Zie een stopcontact en snoer op het kastje met de spiegel. Verlaat de hotelkamer.

 

Op de gang ontmoet je Bridget. Ze wil je buiten ontmoeten, omdat ze iets belangrijks te vertellen heeft. Draai naar rechts. Klik op de linkse lamp en krijg 10 munten. Klik op de rechtse lamp en krijg de eenhoorn telefoonhanger. Draai je om en vooruit. Klik op de plant en krijg 10 munten.  Ga verder naar de lift. Open de liftdeur en stap in de lift. Zie dat je op de zevende verdieping bent. Druk op de "G" knop om naar de begane grond te gaan. Verlaat het hotel en je komt op de binnenplaats van het hotel (courtyard).

 

Glaucus Hotel - Binnenplaats

Klik boven op de potplant op het balkon voor wat munten. Ga naar Bridget Shaw naast de Deli Shuss snackbar. Praat met haar over alles en vraag zeker over Schotland. Ze zal een Schotse geschiedenis boek voor je halen. Lees de krant op de tafel. Zie de plaquette van Robert Burns op de zitbank. Neem het uil telefoonhangertje onder de zitbank. Kijk naar de vuilnisbakken. Kijk naar de Deli Shuss snackkraam. Ze heeft hulp nodig met het maken van koekjes (cookies).

Je kan hier snel extra geld verdienen. Kom hier dus terug als je geld nodig hebt. Je kan hier ook de snacks kopen. Klik op het 'help wanted' bordje om het minispel te staren. Als je alle snacks probeert (koopt), krijg je de 'Gastronaut' trofee. Het maken van koekjes:

 

 1. Koekjes bestelling

 2. Koekjes bodem

 3. Serveer en reset knop

 4. Vier Jam soorten

 5. Twee hagelslag soorten

 6. Twee glazuur soorten

 7. Koekjes bovenlaag

 8. Koekjes vormen

 • Versier het koekje dat getoond wordt in de bestelling.

 • Om te versieren, leg je de ingrediŽnten van beneden naar boven.

 • Leg een koekbovenlaag erop.

 • Koekjes vormen druk je in de koekjes bovenlaag.

 • Maak je een fout klik je op de "Reset" knop.

 • Ben je klaar klik je op de "Serve" knop.
  - Hoe sneller je een koekje maakt, des te groter de tip.

 • De lege bodem (2) ligt al vast op het werkblad. Kijk eerst of er een vorm in het koekje is (1).

 • Heeft het geen vorm, dan kan je beginnen met de bovenlaag (7) op de bodem (2) te leggen en dan de versiering (en/of:  4,5,6).

 • Heeft het een vorm, leg je eerst de vulling/versiering die je ziet in de vorm op de koekjes bodem (2): BV en/of  jam,hagelslag, glazuur.

 • Leg dan de bovenlaag erop (7). Gebruik de vorm (8) op de bovenlaag om de vorm erin te drukken.

 • Versier dan de bovenlaag met de ingrediŽnten die over het hele koekje liggen en over de vorm.

 • Ligt er geen versiering over de vorm, verspreid dan eerst de versiering op de bovenlaag.

 • Druk dan de vorm de bovenlaag. De eerste onderlaag toont de vulling in de vorm en de andere versieringen eromheen.

 • Klik dan op de "Serve" knop (3).

Treinstation

Ga rechts op de binnenplaats naar het treinstation. Kijk links naar de souvenirautomaat. Koop je alle souvenirs, krijg je de 'Souvenir' trofee. Draai links naar het loket. Lees de folders. Zie dat treinkaartjes kan kopen in de ticketautomaat. Draai je om. Zie aan beide kanten 4 deuren. Loop achter in de hal naar de kluisjes. Praat rechts met Alec. Vraag Alec voor hulp bij het vinden van Moira Chisholm. Alex vertrekt. Kijk rond in de hal onder de stoelen en loket of er munten liggen. Verlaat het station om te zien of Bridget terug is met het Schotse geschiedenis boek. Maar voordat je buiten bent krijg je een mysterieus telefoontje. Ga naar de kluisjes. Neem de envelop uit kluisje 49 (kost £2 om het te openen). Open de envelop en noteer de uitnodiging datum: 14 Juli (save the date). Open kluisje 33 en neem de 2 munten (kost 2 munten). Open kluisje 44 drie keer en neem het Schotse paasei. Vind je een paasei, krijg je de 'Egged' trofee. Koop een treinpasje van 15 treinreizen in de ticketautomaat en neem de treinpas (train pass). Ga linksachter in de hal door de Giffnock perrondeur om de trein te nemen. Open je alle kluisjes, krijg je de "Unlocker" trofee.

 

Giffnock: Ten Raven Pub

Kijk naar de rode brievenbus. Neem de snoeischaar (shears). Post de blauwe envelop in de rode brievenbus. De mysterieuze beller belt weer en laat weer een opname van je moeder horen. De pub is gesloten. Neem een menukaart rechts van de pubdeur. Neem de schroevendraaier tegen het raam. Klik boven op het Ten Raven bord voor munten. Ga links van de rode brievenbus naar het treinstation en je bent meteen terug in Glasgow.

 

Glasgow - Treinstation
Praat met Alec. Hij heeft Moira gevonden. Neem de trein naar Bearsden (ga dus in de stationshal door de Bearsden perrondeur).

 

Bearsden

Klop op de deur van de witte bungalow. Moira opent niet. Ze wil eten.Moira geeft deAmerikaanse beschrijving vanwat ze wil in plaats van de lokale namen: 'oatmeal parfait, turnip and potatoes, haddock and fudge'. Neem de trein naar Glasgow.

 

Glaucus Hotel - Binnenplaats

Ga naar het hotel. Voor het hotel krijg je een telefoontje van je vader, Carson Drew. Hij is boos dat je in Schotland bent. Vraag hem over Moira en dan over Kate's aantekeningen (notes). Helaas zijn haar aantekeningen lang geleden versnipperd. Ga na het gesprek naar Deli Shuss snackbar. Koop het voedsel voor Moira. Als je meer munten nodig hebt maak je koekjes. Kijk op de menukaart van de Ten Raven pub, om het voedsel te vertalen. Koop/klik op de gerechten:

 

 Food Delivery

 • Oatmeal Parfait = Cranachan £5  = Schots nagerecht/mengsel van slagroom, whisky, honing en verse frambozen, gegarneerd met  havermout.

 • Turnips and Potatoes = Neeps & Tatties £4 = Koolraap met aardappelen.

 • Haddock = Smokies £7 = Schelvis.

 • Fudge = Tablet £2 = Borstplaat/Snoepgoed

 

Praat met Bridget en krijg het geschiedenis boek over Schotland. Ga naar het treinstation en neem de trein naar Bearsden.

 

Bearsden

Klop op de deur van de witte bungalow. Je zegt dat je het eten hebt (food delivery) en ze laat je nu binnen. Moira Chisholm was journaliste. Ze werkte vaak met Kate. Ze herinnert je als baby en is blij je weer te zien. Ze heeft vele interessante oude verhalen en geheimen te vertellen. Ze toont je een babyfoto met je moeder. Keer regelmatig hier terug als je meer over je moeder wil weten. Plotseling wordt er op de deur geklopt. Moira zegt dat je je ergens moet verbergen.

Draai je om naar de keuken, selecteer de opbergkast naast de koelkast want dat is de beste plek om je te verbergen. Luister naar het gesprek dat Moira heeft met de vreemdelingen. Als de kust veilig is stap je uit de kast. Moira is ontvoerd.

Pak het boek "Clan Tartans of Scotland" op de tafel. Zie in het boek de tartans van de familiestammen/geslachten, (Een tartan is een geruite, wollen stof, waar de Schotse kilt van wordt gemaakt). Kijk naar de vaas op de schoorsteenmantel en neem de Celtic symbool telefoonhangertje uit de vaas. Kijk in de openkast naast de open haard. Je kan platen op de pick-up leggen en naar de muziek luisteren. Kijk naar de foto. Kijk naar de theepot en noteer het getal onder de theepot: 185 (meester 164). Open weer de opbergkast. Klik op de kleren om wat munten te vinden. Klik op de zekeringkast (breaker) achter de kleren. Klik op de schakelaars om de zekeringen aan te zetten, zodat de kracht van de stroom op het getal komt te staan dat je gezien hebt onder de theepot. Sommige schakelaars tellen op en anderen af.

Amateurspeurneus:

Nummer de schakelaars 1 t/m 11.

Klik op schakelaar: 2, 4, 7, 8, 11= 185

Meester-speurneus:

Nummer de schakelaars 1 t/m 11

Klik op schakelaar: 2, 4, 5, 7, 8 = 164

 

Neem de safehouse sleutel. Kijk naar het gesloten kistje. Je kan het nog niet openen. Neem de gele map en lees de brieven van Kate aan Moira. Zie een schets van een boog met letters. Zie in een andere brief een schets van een tv met een aanwijzing: "Tune in to the Declaration of Arbroath" - Meester, "Tune in to the acts of union". Verlaat de bungalow en neem de trein terug naar Glasgow. Neem dan de trein naar Loch Lomond.

 

Loch Lomond

Hier is het 'Safe House'.  Onderweg heb je een flashback herinnering van een ruzie tussen Kate en Carson. Ga naar de hut aan de linkerkant. Open de deur met de safehouse sleutel. Zie een lange tafel met stoelen. Zie een open haard. Kijk naar het stapelbed en grote kast voor munten? Kijk naar de TV. Neem het boek van 'Queen Mary' op het zitbankje. Zie een bladzijde met de 'codes of Treason'. Klik op de zitbank voor wat munten. Kijk naar de TV.

 

TV puzzel

Om de TV aan te zetten moet je de juiste cijfers intypen op het TV toetsenbord. De aanwijzing is in de TV schets.

De datum is in het Schotse geschiedenis boek (Scotland Guide).
 

Amateurspeurneus:

The Declaration of Arbroath is in April 1320. Typ in 041320.

 

Meester-speurneus:

The Acts of Union is in Mei 1707. Typ in 051707.

 

De tafel wordt omgevormd tot een bureau en computer. Kijk naar de computer, en beantwoord je mobiele telefoon. Ewan wil je nu ontmoeten. Hij heeft een sleutelkaart in de muurkluis in je slaapkamer gelegd. Hij geeft je een hint voor de kluiscombinatie. Je wachtwoord is je kamernummer en de prijs van het 'haggis' gerecht in de snackbar. Lees het tekstbericht/Sms van Moira in je telefoon. Ze is veilig terug thuis.

 

De computer spioneert

Blader door de map in de computer. Lees de oude e-mails van Kate. Lees over het Jabberwocky gedicht. Kate schrijft ook over de Kolonie "ďplay the pipesĒ en ďread the letters as they appear, from left to rightĒ. Ze wil een kleuren kopie van het Jabberwocky gedicht. Bel je vader Carson, misschien heeft hij er een, maar hij zal je niet helpen. Bel dan Ned en vraag hem om te helpen.

 

Open haard puzzel

In het Queen Mary' boek heeft Kate een aantekening gemaakt van de open haard, 'Fireplace - plastic'.

Kijk op de sketch van Kate's brieven en zie op welke stenen je moet drukken om het woord te spellen.

 

Amateurspeurneus: Plastic

Druk op de volgende stenen in de onderstaande volgorde:

 

Meester-speurneus: Observant

Druk op de volgende stenen in de onderstaande volgorde:

 

Een kluis is achter in de open haard. Je weet de code nog niet. Verlaat de hut en draai je om.

Kijk rechts naar de begroeide rots voor munten. Ga rechts naar het traininggebouw - 'Brae Arena'.

 

Brae Arena

Neem de pijl en boog telefoonhanger op de logo naast de ingangdeur. Ga naar binnen. Zie in het trainingsgebouw apparatuur voor gevechtstraining en boogschieten. Ga vooruit en kijk naar de doedelzak. De doedelzak mist een speelpijp. Draai naar rechts en zie een stootzak/pop. Draai verder en kijk naar het bureau naast de ingangdeur. Lees het boek ' Mastering the Bow - A Beginner's Guide to Archery' - handboek voor boogschieten. Neem het boek over doedelzakken , 'Bagpipe codex'. Draai rechts naar het boogschieten traininggebied. Kijk links naar de afgesloten  glazen vitrine en zie er een boog in. Zie een scorebord op de tafel. Klik onder de tafel voor munten. Haal de hoogste score in het boogschieten. Klik achter op de strobalen om het boogschieten te starten. Richt de boog op de bewegende schietschijf en probeer de pijl in de roos te schieten. Klik en houd de knop ingedrukt om de pijl in de boog te spannen. Laat de muisknop los, om de pijl af te schieten. Hoogste scores halen voor:

 

 • Je krijgt 5 pijlen per beurt

 • Oranje bullseye = 20 punten

 • Gele ring = 15 punten

 • Rode ring = 10 punten

 • Blauwe ring = 5 punten

 • Grijze ring = 2 punten

 • Witruimte = 0 punten

Amateurspeurneus = 37 punten: Meester-speurneus = 55 punten

 

Als je de hoogste score gehaald hebt, ontgrendelt en opent de glazen vitrine en kan je de boog nemen.

Je mist de juiste soort pijl voor deze boog.  Oefen je het boogschieten 7 of meer rondes, krijg je de 'Golden Archer' trofee.
Verlaat het gebouw en neem de trein naar Glasgow.

 

Hotel

Als je het perron van Loch Lomond verlaat door de perrondeur, neem dan in de stationshal de dragon telefoonhanger aan de stoel aan de rechterzijde. Ga naar de snackbar voor het hotel. Kijk in de snackbar en zie wat een 'haggis' gerecht kost: £ 5 (Haggis is een schapenmaag of runderdarm, gevuld met stukjes hart, long, lever, niervet en havermout). Ga in het hotel. Ned belt. Hij zet je op de speaker met je vader. Ned werd betrapt bij het rondneuzen in je woning. Ned legt Carson uit waarom hij Nancy helpt en Carson geeft Ned toestemming om het gedicht te halen. Hang op en ga naar je hotelkamer.

 

Ga naar de garderobekast. Je koffer is terug. Open de koffer. De spullen van je moeder zijn verdwenen. Heeft Alec ze eruit genomen? Kijk naar de muurkluis. Ewan zei dat de kluiscombinatie je kamernummer ( 727 ) is vermenigvuldigd met de prijs van een haggis ( £ 5 ). De kluiscombinatie is dan 727x5 = 3635. Open de kluis en neem de Cathedral sleutelkaart. Kijk naar de ronde spiegel op het tafeltje. Je ziet een reflecterende flits in de spiegel. Je kijkt naar buiten en je ziet dat Bridget zich vreemd gedraagt. Ze heeft iets in haar hand. Je wil haar kamer onderzoeken. Verlaat de kamer en loop naar de lift. Gebruik  de Cathedral sleutelkaart in de lift en een geheime knop verschijnt. Druk erop en je gaat naar het hoofdkwartier van de Cathedral.

 

Cathedral 's hoofdkwartier
Ewan is je contactpersoon bij de Cathedral. Hij weet niet wie je hierin betrokken heeft, en is dat aan het uitzoeken. Ewan weet dat iemand Kate's geheimen wil. Hij is hier om je te helpen wie dat zijn en wat ze ermee willen doen. Bezoek Ewan regelmatig als je meer advies wil vragen. Vraag over Alec en Bridget. Hij geeft je dan een speciale pijl met een speciale draad (zip-line). Kijk rond in het commandocentrum. De lade links van Ewan kan je niet openen. Draai je om, trap op en ga rechts. Zie een afgesloten glazen vitrinekast met spionage instrumenten. Zie links het aanraakscherm, 'touch screen' van de vitrinekast. Ga rechts verder en gebruik de archiefcomputer. Lees alle bestanden in het digitale Cathedral archief. Lees over de Kolonie operatie. Zes bestanden zijn beveiligd met een paswoord. Kijk naar het bestand met zwarte symbolen. Noteer deze symbolen, of beter nog, maak er een foto van met je telefoon. Ga naar de andere kant van de trap en achter naar de server kamer.

 

Zie rechts bij de ingang de 'firewall controls' box. Open het klepje en zie 4 blauwe knoppen. Als je erop drukt activeer of deactiveer je de firewall van een server. Ga vooruit, draai rechts naar het gangpad, klik op de gebogen pijl naar rechts en zie de hoofdcomputer van de servers. Kijk naar de 5 servers in de drie gangpaden en noteer de tartans/Schotse ruiten erop. Zie de thermostaat in het achterste gangpand aan de linkerzijde. Heb je alles gecontroleerd stap je in de lift en ga naar de begane grond. Verlaat het hotel en buiten wordt je gebeld voor een nieuwe 'Revenant' test - knip de slang door van de afvalpers. Als je gehoorzaamt, word je beloond met meer opnamebestanden van Kate. Ga naar het treinstation.

 

Treinstation

Ga achter in de stationshal door de groene deur naar de onderhoudsruimte. Gebruik je snoeischaar op de rode slang van de afvalpers, om het door te snijden.

Verlaat de onderhoudsruimte, beantwoord de telefoon en hoor weer de stem van je moeder. Praat in de stationshal met Alec. Vertel wat over jezelf en vraag dan over je moeder en koffer. Ga terug naar je hotelkamer.

 

Hotel
Pak de brief vastgeplakt aan de kamerdeur. Ned heeft Kate 's gekleurde Jabberwocky gedicht gestuurd. Ga in je hotelkamer.

Kijk uit het raam. Gebruik je pijl en boog (bow and arrow) op het gebouw aan de overkant, om de draad (zip-line) over de binnenplaats te schieten. Druk op de muiscursor en houdt het ingedrukt om de boog met de pijl te spannen. Richt op het draaiend schijfje boven het raam en laat de muisknop los om te schieten. Je glijdt dan over de draad naar de kamer van  Bridget.

 

Bridget 's Kamer

Je moet snel de kamer doorzoeken voordat Bridget terugkomt. Kijk naar de schilderijen tegen de muur. Lees de notitieboek op het linkse nachtkastje - noteer de naam aan de zijkant: "MacLorthen". Neem links de kroon telefoonhanger op de armleuning van de blauwe stoel. Zie bloemen op het tafeltje. Kijk in Bridget 's mobiele telefoon op het tafeltje achter de zitbank. Bridget is bekend met de Cathedral organisatie, dat vreemd is voor een burger. MacLorthen is een Schotse familie in het tartan boek. RecreŽren het tartan patroon op Bridget 's telefoon om het te ontgrendelen. Voer de gekleurde strepen in om het patroon te voltooien.

Als je een fout maakt, klik je op de "ERASE " knop en kies de streep die je ongedaan wil maken. Selecteer eerst de kleur en dan de overeenkomstige streep.

 

MacLorthen's tartan patroon

 
 • R = Rood
 • LB = Lichtblauw
 • O = Oranje
 • DB = Donker Blauw
 • GE = Geel
 • Z = Zwart
 • G = Groen
 • W = Wit
 • DB = 22
 • Z = 21
 • Z = 17
 • DB = 16
 • W = 14
 • R = 11
 • LB = 20
 • GE = 19
 • G = 12
 • O = 2
 • DB = 4
 • DB = 6
 • O = 8
 • G = 10
 • DB = 3
 • DB = 7
 • LB = 18
 • G = 1
 • GE = 5
 • G = 9

 

Als je de telefoon gekraakt hebt, kan je de berichten van Bridget lezen. Noteer het bericht "Look behind the words of BurnsĒ.

Glijd via de draad terug naar je hotelkamer. Glijd je meer dan 10x over de draad, krijg je de "Aerialist" trofee.
 

Hotel
Ga naar de binnenplaats. Kijk naar de plaquette van Robert Burns tegen de zitbank naast de snackbar. Je kan niet laten merken dat je geÔnteresseerd bent in deze plaquette, omdat Bridget hier is. Je moet ze weglokken. Praat met Bridget. Bridget schreeuwt dat ze beroofd is, dat er iemand ingebroken heeft in haar kamer.

Zeg dat je een groep mannen in pakken naar haar kamer zag lopen en ze zal de binnenplaats verlaten. Gebruik de schroevendraaier op de plaquette. Achter de plaquette is een geheim vakje met een soort slot. Schuif alle blikjes (canisters) eruit aan de rechterzijde om het slot te openen. Klik en sleep de blikjes naar links en rechts om ze te draaien. Je kan de blikjes alleen draaien in de aangewezen cirkel, en alleen wanneer andere blikje ze niet blokkeren. Zijn ze allemaal in dezelfde richting sleep je ze eruit aan de rechterzijde. Volg de onderstaande stappen door op de volgende blikjes te klikken:

 

Amateurspeurneus:

 

 1. E C E D

 2. E A E D

 3. E C E D

 4. E B E D

 5. E C E D E

Meester-speurneus:

 1. G E G F

 2.  G C G F

 3.  G E G F

 4.  G D G F

 5.  G E G F

 6.  G A G F

 7.  G E G F

 8.  G D G F

 9.  G E G F

 10.  G C G F

 11.  G E G F

 1.  G D G F

 2.  G E G F

 3.  G B G F

 4.  G E G F

 5.  G D G F

 6.  G E G F

 7.  G C G F

 8.  G E G F

 9.  G D G F

 10. G E G F G

 

Zijn de blikje eruit klik je op de knop en neem de strook met de volgende instructies, "dead drop instructions". Je moet een blauwe tas met £ 35 in de vuilnisbak plaatsen. Ga naar de stationshal en koop een blauwe tas voor  £ 12 in de souvenirs automaat. Zorg dat je genoeg geld hebt om de tas te kopen en het geld dat je erin moet stoppen = £ 47 in totaal. Nadat je de blauwe tas gekocht hebt, krijg je een Sms'je van Bridget. Ga naar de snackbar op de binnenplaats voor het hotel.

 

Hotel

Bridget wil je telefoon gebruiken. Praat met Bridget en confronteer haar over wie ze werkelijk is. Ze praat niet meer met een Schots accent, maar in haar normale, Amerikaanse stem. Ze geeft geen enkel antwoord op je vragen en ze vertrekt. Nu Bridget weg is leg je de blauwe tas met het geld in de vuilnisbak naast de zitbank - (als je genoeg geld hebt leg je de £ 35 automatisch in de tas). Ga naar de stationshal.

 

Treinstation

Misschien weet Alec wie Bridget is. Alec staat niet op zijn gebruikelijke plek. Draai je daar om waar hij altijd stond en neem het vreemde blauwe papiertje uit de plantenbak. Hij schrijft dat er iets achter het zitkussen is van de stoel met het "bezet" papiertje erop. Draai je weer om en kijk naar het "bezet" papiertje (occupied) in de stoel. Er is een slot aan de achterkant van de stoel. Draai de schijven, zodat alle kleuren in de juiste ringen zijn. Je kan de schijven alleen met de klok mee draaien. Draai de schijven in deze volgorde: Blauwe schijf, midden schijf, blauw, midden, rood, midden, geel, geel, midden, midden.

Neem het briefje uit de geopende stoelachterkant. Wordt Alec bedreigt. Ga terug naar de snackbar.

 

Hotel

Kijk in de vuilnisbak. De tas is opgehaald en neem de spionbril met ontvangstbewijs aan Zoe Wolfe. Zou dit Bridget 's echte naam zijn?

De brilglazen zijn niet goed. Ga naar de lift in het hotel en ga naar Ewan in het commandocentrum, (druk dus op de grote gouden ronde knop).

 

Cathedral 's hoofdkwartier
Praat met Ewan en vraag over Alec. Hij weet niet veel over hem. Volgens zijn onderzoek is Alec onschadelijk. Vraag Ewan over de spionbril. Hij zal ernaar kijken, maar dat duurt wel even. Verlaat het commandocentrum. Verlaat het hotel. Buiten op de binnenplaats word je aangesproken door Bridget. Je stal haar spionbril. Bridget is Zoe Wolfe. Ze zegt dat je de bril mag houden. Praat met Zoe, maar maak haar niet van streek. Neem de trein naar Bearsden.

 

Bearsden

Ga in de bungalow. Praat met Moira over alles. Kom meer te weten over Kate 's verleden en dat dezelfde mensen die haar doodden achter de geheimen zitten.

Vraag ook hoe Kate betrokken was bij de Kolonie Operatie. Moira zal je dan een boek geven van Kate's aantekeningen. Volgens Moira, deed  Kate het meeste werk in de hut (cabin). Tussen Kate's aantekeningen (mom's case notes) vind je een vel papier met cryptische aanwijzingen voor de kluis in de open haard te openen. Open de kast en neem er de verbindingskabeltjes/klemmetjes uit (clips). Verlaat de bungalow. Neem de trein naar Loch Lomond.

 

Loch Lomond

Op de weg terug naar het station, herinner je dat je piano speelde. Je had ruzie met je moeder omdat ze weer weg moest.

Ga in de hut. Kijk naar de kluis in de open haard. Gebruik Kate's cryptische aanwijzingen, om de kluis te openen.

Draai de wijzerplaten naar:

Amateurspeurneus Meester-speurneus
B E F
J A C
D H G
3 7 5
1 9 2
8 6 4
A J E
C B D
H F G
9 4 3
8 6 2
7 5 1

 

Zie in de geopende kluis een codeerwiel (cipher wheel) - een codeerschijf ontbreekt. Klik op het kistje en open het kistje.

Neem de vlieg (afluisterapparaat) en de MP3-speler. Lees Kate's dagboek. Neem de trein naar Glasgow.

 

Glasgow

Leg de vlieg (fly bug) in Alec 's tas op de "bezet" stoel in de stationshal. Ga naar het commandocentrum in het hotel.

Praat met Ewan en neem de spionbril. Neem de trein naar Loch Lomond.

 

Loch Lomond

Ga in de hut. Gebruik de computer en klik op de vliegicoon. Druk op de afspeelknop om te luisteren naar de opnames van Alec.
Hij praat met iemand over jou, en het klinkt verdacht. Neem de trein terug naar Glasgow.

 

Treinstation

Praat in de stationshal met Alec. Ze hebben zijn zus. Hij is niet de vijand, " Ze" zijn de vijand. Ga terug naar je hotelkamer.
 

Hotel
Kijk naar de muurstopcontact naast de spiegel. Gebruik Kate's MP3 erop om het op te laden. Maar als je de stekker erin steekt werkt het niet. Neem de muurplaat van het stopcontact uit de muur. Je ontdekt dat iemand je kamer afluistert. Even later vernietigt de bug zichzelf. Zet de muurplaat terug en speel de opname af op de MP3-speler. In Kate's cryptische bericht, zinspeelt ze op de archieven. Ga met de lift naar het commandocentrum.

 

Cathedral 's hoofdkwartier

Druk je nu op de grote gouden knop voor het commandocentrum gebeurt er niets. Ewan heeft de liftbeveiliging veranderd met een liftcode. Zet je spionbril (spy glasses) op door erop te klikken in je inventaris en klik er weer op om de spionbril af te zetten. Kijk met de spionbril op naar de liftknoppen. Zie op sommige liftknoppen zeshoekjes. Druk op de zeshoeken in volgorde van grootste naar klein. Druk op liftknop: 4 , 2 , 6 , 1 , 3 , 5. Druk dan op de grote knop om naar het commandocentrum te gaan. Als je de spionbril meer dan 30 keer op en af zet, krijg je de "spy" trofee. 


Als je binnenkomt hoor je een vreemd geluid. Je draait naar de glazen vitrinekast met de spionage instrumenten en je ziet dat Zoe inbreekt in de vitrinekast. Nadat Zoe weg is, komt Ewan. Hij zegt dat de' bug drone', (onbemand vliegtuigje) gestolen is. Vraag aan hem over het aanraakscherm (touch keypad) van de glazen vitrinekast. Ga naar de glazen vitrinekast en kijk links naar het aanraakscherm. Het lock-systeem is terug online. In deze puzzel moet je alle gekleurde blokjes op het bord verwijderen. Klik op een gekleurd blokje dat gegroepeerd is in twee of meer blokjes - losse blokjes kunnen niet verwijderd worden. Verwijder de volgende groepen:

 

Amateurspeurneus:

 1. De 2 blauwen groepen

 2. Gele groep

 3. De 3 oranje groepen

 4. De twee grote groene groepen

 5. De 2 roze groepen van 3 blokjes

 6. De midden rode groep

 7. De midden roze groep

 8. De 2 groene blokjes

 9. De 2 rode blokjes

 10. De 4 roze blokjes

Meester-speurneus:

 1. De drie oranje groepen aan de linkerzijde

 2. Alle blauwe groepen

 3. Gele duo op de bodem in het midden

 4. Grote rode groep

 5. Roze duo op de bodem in het midden

 6. Resterende rode groepen

 7. Alle roze

 8. Alle gele

 9. Alle oranje

 10. Groen

 11. Oranje

De glazen vitrinekast opent. Kijk naar alle spionage instrumenten. Neem de codeerschijf en drone bug eruit. Kijk in de map met vreemde munten. Ga dan rechts naar de archiefcomputer. Kate's hint op de MP3-speler over de archieven was, gebruik 'raven' als wachtwoord voor een paar vergrendelde bestanden.

Klik op een groen bestand en type de naam in op het toetsenbord. Type "raven" in elk groen bestand met een zwart slot, en klik op enter om de bestanden te openen. Kijk in de 3 bestanden met een zwart slot. Zie een afbeelding van Kate. Lees over Revenant. Lees Kate's brief aan Moira over een opname (record) en het kraken van een code. Neem de lift naar je hotelkamer. Voordat je de lift uitstapt rinkelt je telefoon. Revenant belt je met een nieuwe test: 'Ewan's computer aftappen'. Ga naar je hotelkamer. Kijk uit het raam, gebruik pijl en boog op het gebouw en glijd naar Zoe's kamer.

 

Zoe's kamer

Plaats de 'drone bug' (afluisterapparaat) in de bloemen op de salontafel.
Keer terug naar je kamer en ga terug naar het commandocentrum.

 

Cathedral 's hoofdkwartier

Je moet Ewan weglokken van zijn bureau. Loop naar de server kamer en ga achter naar de thermostaat. Verhoog of verlaag de temperatuur om het alarm te activeren. Ewan zegt dat hij elke keer het alarm af moet zetten. Ga terug naar de thermostaat en pas de temperatuur aan zodat de alarm weer afgaat. Te heet = 80, Te koud = 50. Klik snel terug, draai naar links, ga vooruit, draai naar het gangpad aan de linkerzijde en klik op de gebogen pijl naar rechts om je daar bij de hoofdserver te verbergen voor Ewan. Ga dan naar zijn bureau, als je Ewan voorbij ziet lopen, (je ziet een rode spiegeling in de hoofdserver, dat Ewan voorbij loopt). Trek de lade open en zet je spionbril op. De kabel verbindingsklemmetjes (clips) worden automatisch naast de computerkabels geplaatst. Zie groene tekentjes op de kabels en het tekentje op het kabelklemmetje. Om de computer af te tappen moet je de juiste kabelklemmetjes op de juiste kabels klemmen.

Plaats het rode einde van een klemmetje op een groen tekentje, zodat hetzelfde tekentje aan het andere uiteinden zichtbaar wordt.
 

Amateurspeurneus Meester-speurneus

Loch Lomond
Verlaat het commandocentrum voordat Ewan je ziet. Vergeet niet de spionbril af te zetten. Ga naar het treinstation. Onderweg belt Revenant je voor de beloning. Luister naar een andere opname van Kate. Neem de trein naar Loch Lomond. Ga in de hut. Gebruik de computer. Selecteer de bug-pictogram op het bureaublad en selecteer de 'drone bug' - libelafbeelding. Druk op de afspeelknop en luister naar de opname van Zoe. Zoe zegt "From where I come, there I go", (meester - This is the game I am in ). Wat zou dit kunnen betekenen? Klik na het luisteren op het 'wire tap' pictogram (hand met draad). Ewan heeft een versleuteld bestand. Klik op het bureaublad op de fotobewerking programma (enhance) om de bijgevoegde foto te bewerken. De foto bij Ewan 's bericht is gecodeerd. CreŽer een duidelijke foto, door de fotostukje te verplaatsen naar de juist plek. Heb je dat goed gedaan noteer je de letters die je moeder op de muur gespoten heeft met verfspray: G C E E B A D F a C. Dit zijn muzieknoten. Je moet een muziekinstrument vinden. Je hebt een doedelzak gezien. Maar de doedelzak was niet compleet.

 

Verplaats de vakjes 1 -17 met de Zwarte cijfers naar de vakjes 1 - 17 met de Rode cijfer.

 

Zoe's kamer

Neem de trein naar Glasgow. Koop een doedelzak speelpijp (chanter) voor £ 25  in de souvenirautomaat. Kijk altijd overal in alle hoeken voor munten. En je weet als je geld nodig hebt kan je koekjes maken in de snackbar. Ga terug naar je hotelkamer en glijd over de binnenplaats naar  Zoe's kamer. Zet de spionbril op en kijk rond. Zie groene vingerafdrukken op het schilderij tegen de muur. Klik op dat schilderij en zie achter het schilderij vreemde symbolen op de muur.

Deze symbolen komen overeen met de Substitutieversleuteling gebruikt door Queen mary. Open het boek en vergelijk de symbolen om de zin te maken die je Zoe hoorde zeggen. Sommige woorden zijn een enkel symbool, andere woorden moeten gespeld worden. Druk op deze symbolen:

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus
From where I c o m e, there I g o This is the g a m e I a m in

 

Na het indrukken van de juiste symbolen, opent er een geheime muurkluis. Open het kistje. Zie Bridget 's pruik. Neem de brief met een code (tracking notes) en de speelkaarten. Kijk naar Zoe's paspoorten en ID's. Om het gecodeerde bericht van Zoe uit de muurkluis te ontcijferen, moet je de zeven verborgen decoder knipsels verzamelen, om ze over het gecodeerde bericht te leggen. Zoek de zeven decoder knipsels (cutout) in deze kamer. Ga daarna naar je hotelkamer, voordat Zoe terugkomt.

Amateurspeurneus

 

Meester-speurneus

 

Hotelkamer

Kijk in je inventaris naar de brief met de code (tracking notes). Klik er dan op, om het in close-up te zien. De decoder knipsels worden er automatisch opgelegd. Leg de juiste vormknipsels op de juiste letters zodat de letters in de vorm passen zonder overlapt te worden. Noteer de letter in de witte vakjes. Het rode hangslot in de linkerbovenhoek van de brief is een verwijzing naar het paswoord voor de Cathedral computerarchief. Neem de lift naar het commandocentrum.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus

Cathedral 's hoofdkwartier
Loop naar de archiefcomputer en gebruik de archiefcomputer. Klik op de 3 bestanden met het rode slot en type het paswoord in:

Amateurspeurneus: Parnitha: Meester-speurneus: Orchidaceous

 

Lees de bestanden over: 'Kate Codes', over een 'formule verborgen in de speelkaarten' en over de 'Colony'.

Om de formule te openbaren, moet je de speelkaarten in water leggen. Ga terug naar je hotelkamer.

 

Hotelkamer

Plaats de speelkaarten (cards) in de bloemenvaas om ze in het water te leggen.

Dit duurt even, dus ga naar het treinstation en neem de trein naar Loch Lomond.

 

Loch Lomond - Brae Arena

Ga rechts naar het traininggebouw. Loop naar de doedelzak. Gebruik de speelpijp (chanter) op de doedelzak om de doedelzak te repareren. Speel de muzieknoten op de doedelzak, die je moeder op de muur gespoten heeft met de rode sprayverf. Open het doedelzakboek (bagpipe codex), zie de doedelzak afbeelding en de uitleg van de muzieknoten van een doedelzak. Klik op de doedelzak om op de doedelzak te spelen. Je ziet boven de 7 zwarte gaten van een speelpijp. Klik je op een gat wordt dat gat blauw. De zwarte zijn open gaten en blauwe ingedrukte gaten. Je moet de muzieknoten spelen door een combinatie te maken met de gaten - hints in de 'bagpipe codex'. Heb je de muzieknoot gevormd klik je op de doedelzak, en de muzieknoot wordt onder op het muziekblad genoteerd. De muzieknoten zijn: G C E E B A D F a C. Heb je het goed gedaan schuift het ventilatierooster omhoog. Neem de langspeelplaat. Loop naar de hut. Speel je meer dan 11 keer op de doedelzak, krijg je de "Piper" trofee.

 

Loch Lomond - Hut
Ga naar de geopende kluis in de open haard. Klik op de codeerwiel in de kluis. Plaats het codewiel (cipher wheel) in de codeerwiel. Je kan de codewielen nu verplaatsen. Zet ze in de juiste volgorde. De eerste aanwijzing zijn de vreemde symbolen in de archiefcomputer. Vergelijk deze met de symbolen in 'Mom's case notes'. De uiterts linkse zwarte pijl is het beginpunt. Klik en sleep eerst de codewielen naar de juiste plaats. Zijn de codewielen in de juiste volgorde, worden ze onderverdeeld in vijf secties. Draai elke sectie omhoog of omlaag tot je een zin vormt. Draai elke deel het aantal keren dat Kate in haar aantekeningen schreef.

 

 

 

Het gedecodeerde bericht luidt:  'Music themes reveal ace' - ''Muziek herkenningsmelodie openbaart aas'. 

Bel Carson en vraag om hulp. Hij zal Kate's bladmuziek opsturen. Ondertussen neem je de trein naar Bearsden.

 

Bearsden

Ga in Moira's bungalow. Gebruik de platenspeler in de openkast en leg je langspeelplaat erop. Zet de naald erop. Luister en noteer  de aanwijzing voor het gekleurde Jabberwocky gedicht. Praat met Moira. Ze vertelt over Kate's verleden. Vraag ook over het vergrendelde kistje in de opbergkast. Ze weet niet hoe ze die moet openen. Klik op je moeders gedicht in je inventaris (mom's poem), en klik er dan weer op om het te ontcijferen. Vervang de geplaatste letters met nieuwe letters. Klik op een leeg wit vakje en selecteer de juiste letter uit de letterbalk die verschijnt.  De gedecodeerde boodschap toont hoe je het telefoonnummer van de wetenschapper kan krijgen. Je moet het woord 'Caretakers' intypen in de computer in de hut. Neem de trein naar Loch Lomond.

 

Loch Lomond - Hut
Gebruik de computer in de hut. Klik op het toetsenbord icoon en type het woord in: 'Caretakers'. Lees de informatie over de wetenschapper en de notities. Bel hem op om hem te waarschuwen over de veiligheid van zijn familie - hij staat in de telefoonlijst als 'blocked'. De wetenschapper wil niet samenwerken. Hij verstopt zijn werk waar Revenant het niet kan vinden, en vertrekt met zijn familie. Neem de trein naar Glasgow.

 

Hotel

Bij het verlaten van Loch Lomond zie je weer een herinnering. Je speelt op de piano samen met je moeder. Ze zegt dat sommige muzieknoten in haar lied jou uitbeelden, en andere muzieknoten Carson uitbeelden en haarzelf. Verlaat het treinstation en loop naar de binnenplaats. Revenant belt voor de laatste test: Geef het telefoonnummer van de wetenschapper. Je weigert die te geven. Neem de lift naar je hotelkamer. Je hotelkamer is doorzocht. Alec komt binnen en kijkt rond. Dan ziet hij een rode laserstraal op je gericht. Alec schreeuwt dat je naar de lift moet rennen.
 

Iemand heeft controle over de lift, want je gaat naar het commandocentrum. Ewan is er niet. Je hoort ergens een gedempte stem. Kijk rond en je vindt Ewan vastgebonden op de stoel bij de thermostaat. Trek de tape van zijn mond. Praat met Ewan. Hij zegt dat twee mannen binnen kwamen en zegt dat het te gevaarlijk is om te vertrekken. Ga terug naar je hotelkamer, om naar bewijzen te zoeken. Neem het muziekblad op de hotelkamerdeur. Ga naar binnen. Zie dat de speelkaarten gestolen zijn. Kijk uit het raam en neem de laserpen (pointer) op het vensterbank. Zie dat het logo op de laserpen dezelfde is als die op Alec's tas. Ga naar de stationshal.

 

Treinstation

Praat met Alec en confronteer hem met de laserpen. Hij bekent ingebroken te hebben in je kamer en toont een anonieme brief, waarin staat dat hij van alles moet doen om de speelkaarten van je te krijgen. Alec vertelt zijn ware verhaal. Hij is een privťdetective, die ingehuurd was om het auto-ongeluk enkele jaren geleden te onderzoeken. Het onderzoek had Revenant 's aandacht getrokken. Zijn zus wordt gebruikt om Alec's werk te controleren en zo uiteindelijk informatie te krijgen. Alec geeft je zijn brieven en vertrekt. De speelkaarten liggen in kluisje 36.  Ga achter naar de kluisjes. Open kluisje 36 (2 £) en neem de speelkaarten. Neem de trein naar Bearsden.

 

Bearsden

Ga in Moira's bungalow. Kijk naar het gesloten kistje in de opbergkast, naast de koelkast. Kijk op het muziekblad (sheet music). Carson heeft enkele melodieŽn gemarkeerd. Speel deze gemarkeerde muzieknoten op het gesloten kistje. Je kan de plaatsing van de muzieknoten in het doedelzak boek zien. Bij elk correct ingevoerd melodietje, gaat er een groen lichtje branden. Druk op volgende muzieknoten:

 

 1. Nancy:  E F G G F E F E D E

 2. Carson:  G F D B G F D B A

 3. Kate: D A A A E B B B B

Het kistje opent en neem de aas speelkaart eruit. Neem de trein naar Glasgow en ga naar je hotelkamer.

 

Hotel

Leg de aas en speelkaarten in het water van de bloemenvaas. De speelkaarten zijn nu voldoende doorweekt en de achterkant laat los. De kaarten liggen los op tafel en vormen een versnipperende formuleafbeelding. Plak twee of meer stukjes aan elkaar en als ze correct zijn blijven ze aan elkaar plakken. Je kan de stukjes draaien met de rechtmuisknop. De speelkaarten toont de formule. Deze kaarten moet je ergens veilig opbergen. Neem de 'Colony formula'. Verlaat je kamer en loop naar de lift.

Amateurspeurneus Meester-speurneus

 

In de lift staat Zoe. Ze neemt de formulekaart van je af, want het behoort aan de overheid. Je stapt ook in de lift, maar dan stopt de lift. Beiden zijn opgesloten in de lift. De lift wordt gevuld met groene rook. Je verliest je bewustzijn. Je krijgt een vreemde droom van Kate, het station, ontploffing, rook, een donkere figuur verschijnt, en een gezicht zweeft door je visioenen. Je wordt wakker en je bent gevangen met Zoe in de afvalpers in de onthoudruimte van het station. Zoe ontdekt een slot aan haar kant van de afvalpers, maar ze zit bekneld en kan jouw kant niet bereiken. Schuif in deze puzzel de balken uit de weg, zodat je de oranje knop aan de rechterkant eruit kan schuiven.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus
 1. A naar rechts
 2. B omlaag
 3. C rechts
 4. D rechts
 5. E omhoog
 6. A rechts
 7. F omlaag
 8. G omlaag
 9. H links
 10. I up
 11. C rechts
 12. J links
 1. K omhoog
 2. L rechts
 3. M omlaag
 4. C rechts
 5. F omhoog
 6. M omhoog
 7. L links
 8. A links
 9. K omlaag
 10. E omlaag
 11. C rechts
 1. B naar rechts
 2. H omhoog
 3. C omhoog
 4. D omhoog
 5. Knop naar rechts
 6. F rechts
 7. P omhoog
 8. Q rechts
 9. S rechts
 10. I omlaag
 11. Knop naar rechts
 12. N omhoog
 1. I omhoog
 2. Q links
 3. S links
 4. J omlaag
 5. P omlaag
 6. N omlaag
 7. D omlaag
 8. B links
 9. E links
 10. F links
 11. K omhoog
 12. Knop rechts


We stappen uit de afvalpers. De formule is gestolen. Zoe adviseert om de computer in het commandocentrum weer af te tappen. Neem de verbindingskabeltjes (clips) op de afvalpers. Verlaat de onderhoudsruimte, ga naar het hotel en neem de lift naar het commandocentrum. Ewan is er niet dus je kan rustig te werk gaan. Open weer de lade van zijn bureau. Zet de spionbril op en tap de computer af. Je hebt dit al eerder gedaan. Verlaat het commandocentrum en neem de trein naar Loch Lomond.

Amateurspeurneus Meester-speurneus

Loch Lomond

Ga in de hut en gebruik de computer. Klik op de 'wire tap' pictogram (hand met draad). Lees wat er werkelijk aan de hand is in het commandocentrum. Er wordt gesproken over een sleutel. Vind de tweekleurige munt met een dier erop en gebruik het op kluisje 42. Verlaat de hut en neem de trein naar Glasgow. Ga naar het hotel en neem de lift naar het commandocentrum.

 

Hotel

Open de glazen vitrinekast met spionage instrumenten. Kijk in de map met munten. Kijk naar de vierde munt in de middelste kolom.

Zie munt met een tweekleurige rand. Neem Ewan's munt. Ga naar de kluisjes in de stationshal.

 

Geheime schuilplaats

Gebruik Ewan's munt in het slot van kluisje 42. Het kluisje opent en achter is een geheime ingang naar een verborgen kamer. Ga naar de schuilplaats en kijk rond. De dader gebruikt deze schuilplaats voor zijn Revenant acties. Draai naar links, klik op het gordijn boven de zitbank. Kijk naar het ingelijste bericht van de mysterieuze beller en 3 informatie affiches tegen de muur. Draai naar rechts en kijk achter naar de kratten. Kijk naar de transmissie papier en andere papieren. Noteer ook de beveiligingscode. Draai verder naar rechts en kijk op de kratten. Neem en lees de brieven van je moeder. Kijk naar een ander transmissie papier.
 

Hotel

Ga naar je hotel. Buiten op de binnenplaats, wenkt Zoe naar je. Ze weet wie de echte dader is en heeft een plan: je moet de dader naar het commandocentrum lokken en hem uitschakelen. Zoe heeft de spionbril herprogrammeerd, zodat ze contact met je op kan nemen. Ga in het hotel en ga naar het commandocentrum. Zoe neemt dan contact met je op via de spionbril. Zoe loodst Moira en Alec door de stad om ze te helpen de verborgen bommen te lokaliseren. Je moet de aandacht van de dader trekken. Ga naar de server kamer en achter naar de thermostaat. De thermostaat is nu beveiligd met een wachtwoord. Gebruik de beveiligingscode die je genoteerd hebt in de schuilplaats, om het te ontgrendelen. Zet de thermostaat weer omhoog, zodat het alarm weer afgaat.

 

Klik terug, draai naar links, ga vooruit, draai naar het gangpad aan de linkerzijde en klik op de gebogen pijl naar rechts om je bij de hoofd server te verbergen, zoals je dat al een keer eerder gedaan hebt. Zodra je de dader in de spiegeling voorbij ziet lopen, ga je terug en klik links op de 'firewall controls' box. Open het klepje en zie 4 blauwe knoppen. Druk op gangpad 3 (B3). Dit verhoogt de firewall en de dader zit opgesloten bij de thermostaat. Praat met de dader en je vraagt over de formule.

 

Het verzamelen van de USB-sticks:

Luister naar de instructies van Zoe. Zoek naar de juiste USB-stick kleur om de bommen offline te krijgen. Je kan ze vinden in de servers.

De servers zijn gemarkeerd met Schotse tartan patronen. Kijk in het boek over de tartans clan voor hun namen.

 

Amateurspeurneus:

 1. Rode USB = Forbes = gangpad 2, server 3

 2. Groene USB = Cameron = gangpad 4, server 4

 3. Blauwe USB = Hay = gangpad 2, server 3

 4. Gele USB = Murray = gangpad 1, server 1

 5. Paarse USB = Douglas = gangpad 4, server 5

Meester-speurneus:

 1. Gele USB = Cameron = gangpad 4, server 4

 2. Groene USB= Forbes = gangpad 2, server 3

 3. Oranje USB = MacKenzie = gangpad 2, server 2

 4. Blauwe USB = Douglas = gangpad 4, server 5

 5. Paarse USB = Murray = gangpad 1, server 1

 6. Rode USB = Hay = gangpad 2, server 3

USB-poorten
Heb je alle USB-sticks, zegt Zoe dat je naar de hoofd server in gangpad 1 moet gaan. Zoe informeert je dat de gekleurde USB-sticks in de USB-poorten geplaatst moeten worden en wel zo dat er geen dezelfde kleur voorkomt in elke groep, kolom of rij. Wanneer je een groep, rij of kolom juist geplaatst hebt, zal ernaast een lampje gaan branden.

Amateurspeurneus Meester-speurneus

De bom onschadelijk maken:

Je hebt de bommen offline gekregen, maar de dader heeft nog een bom geplaatst. Het is in deze server kamer. Klik op de bom. Klik dan op de vakjes op het puzzelbord in de deze volgorde: klein, klein , medium, groot. De vakjes moeten elkaar raken. Alle vakjes op het bord moeten verwijderd worden. Er is een herstelknop "reset", maar hoe meer je die gebruikt, hoe minder tijd je krijgt op de klok. De grote groene vakken zijn genummerd. Deze moeten verwijderd worden in die volgorde. Je moet uitzoeken welke kleine vakjes en middelgrote vakje verbinding maken naar de grote. Start dus bij 1
 

 

Heb je dit goed gedaan, is de biologische bom uitgeschakeld.

Ontmantel je de bom in 1:30 minuut (Amateurspeurneus) of in 1:00 minuut (Meester-speurneus), krijg je de "Bomb Expert" trofee.

 

Je hebt de dader gestopt. Kijk naar het einde.

Beantwoord je de triviant vraag op het einde goed, krijg je de "Trivia Tamer" trofee.

 

Einde

 

Volgende avontuur:

Nancy Drew: The Shattered Medallion

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting