27-05-2013

Nancy Drew 28: Ghost of Thornton Hall

Sommige families behouden dodelijke geheimen in Ghost of Thornton Hall

Jessalyn's logeerpartijtje in het verlaten herenhuis van Thorton zou een gezellige vrijgezellenavond moeten worden.

Maar wanneer Jessalyn plotseling verdwijnt breekt er bij haar familie paniek uit.

Nancy krijgt een telefoontje van Savannah Woodham. Nancy Drew neemt het onderzoek op zich.

Maar geen van de familieleden lijkt bereidwillig om over de geschiedenis van het herenhuis te praten.

Ligt er een aanwijzing verscholen in de familiegeschiedenis van de Thornton's die iets met Jessalyn's verdwijning te maken kan hebben?

 

Ontmoet de hoofdrolspelers

Clara Thornton Wade Thornton  Harper Thornton Colton Birchfield Jessalyn Thornton Charlotte Thornton Bess and Ned Addison Hammond Savannah Woodham

 

Je kan het spel ook in een andere volgorde spelen. Sommige handelingen of puzzels kunnen later of eerder gedaan worden.

Je kan als amateurspeurneus hints vragen en de oplossing zien (?) in het taakboekje rechtsonder in het scherm.

Als je geen gebruik maakt van deze hints, krijg je een trofee/award op het eind van het spel.

Het nieuwe is dat je de gesproken teksten kan versnellen, door op het dubbele pijltje te klikken, rechts in de gespreksbalk.

 

Herenhuis

Neem je mobiele telefoon op het nachtkastje en praat met Savannah Woodham. Jessalyn is ontvoerd in Thornton Hall. Nancy wordt door een veerman naar Blackrock eiland gebracht. Ze staat voor de hoofdpoort van Thornton Hall. De veerman waarschuwt Nancy over Wade, Harper en de geest van Charlotte. Ga door de hoofdpoort.  Draai links, vooruit en neem links van de T-steen de Scavenger jachtlijst/speurtocht op de grond. Neem het boom telefoonhangertje (1) op de grond, links van de T-steen. De telefoonhangertjes worden aan je mobiele telefoon gehangen.

De 7 telefoonhangertjes zijn alleen in het spel met de bonus te vinden en je krijgt daarvoor een trofee op het eind van het spel.

 

Draai je om, draai naar links en ga vooruit naar het herenhuis. Praat buiten op de veranda met Colton, Jessalyn's verloofde. Neem Jessalyn's mobiele telefoon van Colton. De telefoonbatterij is leeg, 'dead phone'. Draai je om van Colton en ga vooruit naar de tuinschommelbank. Draai je om en pak de hamer naast de pilaar. Ga door de voordeur naar binnen.

 

Salonkamer

Draai in de hal naar rechts, open de deur en ga naar de salonkamer. Praat met Clara over alles. Clara is Jessalyn's moeder. Pak Addison Hammond's telefoonnummer. Het telefoonnummer komt automatisch in Nancy's mobiele telefoon. Praat verder met Clara over alles.

Als je veel over de familie Thornton kom te weten door het aan verschillende personages te vragen, krijg je een trofee op het eind van het spel.,

 

Zie een koffertje op de grond naast het bureau. Kijk naar het portret van Hiriam Thornton op de muur. Draai naar links. Kijk op de schoorsteenmantel in het "Espionage in a Bonnet" boek. Lees het dagboek rechts naast het spionage boek. Krijg meer informatie over Sarah en Jeb en de fabriek ongeval en over het familiebedrijf. Sarah wordt Nana genoemd door haar medewerkers. Bekijk het portret van Jeb en Sarah Thornton boven de open haard. Draai naar links en ga naar het theeservies. Neem de sinaasappels uit de fruitschaal. Bekijk het theeservies. Neem linksboven op het dienblad een ​​servet. Neem de theepot in de hand en giet de thee in het theekopje. Voeg suiker, citroen of munt toe als je wilt. Verlaat de salonkamer.

Als je genoeg thee maakt en drinkt, krijg je een trofee op het eind van het spel.
 

Werkplaats

Draai in de hal naar rechts. Kijk naar het portret van Beauregard Thornton op de muur. Ga links door de deur onder de trap naar de werkplaats. Neem het  terpentine blikje/verfverdunner op de krat aan de linkerzijde. Ga vooruit en kijk naar de werktafel. Neem het canvasdoek aan de rechterzijde. Kijk in het elektriciteit handleidingboek, aan de linkerzijde. Noteer de handelingen om zelfgemaakte batterijen te maken. Gebruik de hamer op de spijkers in de  muur links van de werktafel. Draai naar rechts en kijk naar de katoenmachine, 'cotton gin'. Kijk naar de filmprojector aan de linkerkant. Klik op de filmprojector, om het rechtop te plaatsen. Neem wat munten uit het potje rechts van de filmprojector. Ga vooruit naar de afgesloten deur. Neem de plukker (picker) links van de deur. Neem het handschepje aan de balk aan de rechterzijde. Kijk naar een weegschaalmechanisme, rechts van de deur. Lees de plaat op de 'cotton processing' deur.  Open niet de deur of save eerst het spel. Ga terug naar de werktafel. Kijk in close-up naar het potje aan de linkerzijde van de werktafel. Nancy legt de lege mobiele telefoon op de werktafel. We maken een batterij waarmee we de telefoon kunnen opladen.

 • Plaats de sinaasappelen op de werktafel.

 • Gebruik de spijkers op de sinaasappels.

 • Gebruik de munten op de sinaasappels.

 • Neem de draden uit het potje en Nancy gebruikt ze automatisch op de sinaasappels.

 • Jessalyn's mobiele telefoon wordt opgeladen en dat duurt even.

Gebruik Nancy's mobiele telefoon links van de inventaris balk. Selecteer telefoon. Selecteer Addison Hammond, en bel haar. Praat met Addison over alles.
Verlaat de werkplaats. Het kan zijn dat je een spook ziet bij het verlaten van de kamer. Ga in de hal de trap op naar de bovenverdieping.

Als je genoeg spoken ziet, krijg je een trofee op het eind van het spel.

 

Bovenverdieping: Eerste Gang
Zie rechts in de gang het lege schilderijen frame van Franklin Thornton.  Gebruik het canvasdoek in het frame en zie Franklin Thornton.
Ga vooruit. Neem de zak met katoen op de tafel aan de linkerkant.  Ga vooruit naar de ronde zitkamer.

 

Zitkamer

Zie een tafeltje en slaapzak op de vloer. Draai je om en klik op het boek op de zitbank. Lees het boek " The Thorntons of Blackrock Island". Krijg meer informatie over Roger-Dodge en Karenina-Marianna en hun dood als gevolg van een vliegtuigongeluk. Kijk naar het portret van Jackson Thornton boven de zitbank. Ga naar de gang aan de linkerzijde als je naar het portret van Jackson Thornton kijkt.
 

Tweede gang

Kijk naar het portret van Marianna Thornton. Ga vooruit en kijk naar het portret van Clara. Nancy ziet linksonder een vlek op het schilderij. Klik in je inventaris op het servet (napkin). Neem dan het verfverdunnerblikje (paint thinner) uit je inventaris en gebruik het blikje op het servetje. Gebruik het natte servetje (cleaner-soaked napkin), 4x op de vlek in Clara's portret. Zie graven in het schilderij. Ga verder vooruit naar de deur aan het einde van de gang. Controleer de gesloten deur van Charlotte's slaapkamer. Ga terug naar de eerste gang en ga de trap af naar beneden. Ga naar de salonkamer. Praat weer met Clara over alles. Verlaat het herenhuis.
 

Begraafplaats

Praat buiten op de veranda 2x met Colton. Ga vooruit naar de hoofdpoort en draai naar links. Ga vooruit, open de poort en ga naar de begraafplaats. Praat met Wade. Savannah heeft een pakketje voor Nancy gestuurd. Je komt te weten dat Clara, het nichtje van Harper en Charlotte is. Praat weer met Wade. Hij laat je naar spoken luisteren op zijn EMF apparaat.

Als je vaak genoeg naar de spookgeluiden luistert, krijg je een trofee op het eind van het spel.

 

Kijk naar de grafsteen van Rosalie Thornton, links van Wade. Wade zegt dat zij Clara's moeder is. Ze weten niet wie haar vader is.

Kijk naar de grafsteen van Ruby Newton, rechts van Wade. Controleer alle grafstenen. Noteer alle grafschrift teksten op de grafstenen.

Loop naar de poort en draai je om.
 

Grafstenen voorkant, links van de trap:

 • Charlotte Thornton: 1968-1989.

 • Sarah Emma Thornton: 1842-1887.

 • Beauregard Thornton: B: 1896 D: 1935.
  - zie 4 (5) vierkantjes aan de onderkant van de grafsteen.

Grafstenen voorkant, rechts van de trap:

 • Lee Thornton: 1915-1975.

 • Virginia Thornton.

 • Luther Atchison.

Grafstenen achterkant, links van de trap.

 • May Newton:  Overleden 13 januari 1933 (14 maart)

 • Harper Thornton.

 • Lege grafsteen.

Ga de trap op en bekijk de plaquette van het standbeeld. Thornton begraafplaats Est 1866. Deze plaquette eert degenen die hun laatste rustplaats vonden buiten de familie gronden, waaronder Franklin Thornton B. 4 mei 1895, D. 25 oktober 1917. Verdedigde zijn volk. Toegewijd op 15 januari 1918.

Grafstenen links van het standbeeld:

 • Roger Drummonds Thornton B.1943 D. 1984.

 • Marianna Thornton B. 1945 D: 1984.
  - Roger en Marianna zijn Charlotte en Harper's ouders.

Crypte

Ga boven aan de trap naar de crypte. Controleer de gesloten deur. Kijk naar het standbeeld van de waterspuwer, boven de deur en zie zijn linkerhand bewegen (kan zijn dat je dit later ziet). Ga naar de andere kant van het standbeeld en zie een fontein.

 

Fontein

Neem de grafsteen telefoonhanger (2) op de rand van de fontein. Kijk naar de hoog begroeide gras plek links van de fontein. Klik nogmaals en zie 2 grafstenen. De linkse is leeg. De rechtse heeft als grafschrift, "Fifty Four Souls".  Ga terug naar Wade en praat weer met hem. Ga terug naar het herenhuis.

Als je naar alle grafstenen kijkt, krijg je een trofee op het eind van het spel.

 

Herenhuis

Praat buiten op de veranda met Colton. Ga naar de salonkamer en praat met Clara. Ga boven naar de zitkamer. Kijk naar het tafeltje. Open het pakketje en neem het elektromagnetisch meetapparaat, "EMF reader". Lees het boek, "The Ghost of Thornton Hall by Savannah Woodham". Bel Savannah Woodham. Ga naar de tweede gang. Zie een spook met een rode avondjurk. Ga terug naar beneden en ga naar de werkplaats.

 

Werkplaats

Neem nu de opgeladen mobiele telefoon. Het vraagt om een wachtwoord. Bel Addison. Addison zegt dat Jessalyn via de grafstenen aanwijzingen achtergelaten had als deel van de Scavenger speurtocht. Dit was voor het geval er iets gebeurde met Jessalyn. Kijk in je inventaris naar de "Scavenger hunt" lijst en naar de namen met 2 cijfers, "Gravestone epitaph hunt":  Grafsteen grafschrift speurtocht! (W, L): W betekent het woord en L de letter. Je hebt op de begraafplaats de grafschrift teksten op alle grafstenen gelezen:

 

Amateurspeurneus

 • Nana 8,1: In het dagboek op de schoorsteenmantel, kon je lezen dat Sarah, Nana genoemd werd.
  - Het grafschrift op haar grafsteen is: "Sarah (1) Emma(2) Thornton(3): May(4) she(5) find(6) her(7) voice(8) once more".  
  - Het 8ste woord is 'voice' en 'V' is de 1ste letter van dat woord (8,1). Noteer dus de V.

 • Grandma 6, 3: Wade zei dat Rosalie, Clara's moeder is en Jessalyn's grootmoeder.
  - "Rosalie Thornton: May she rest always at peace". Het 6de woord is 'always' en 'W' is de 3de letter.

 • Ghost 5, 4: Charlotte is de geest.
  - "Charlotte Thornton: Dear sweet Charlotte Please come back". Het 5de woord is 'Charlotte' en 'R' is de 4de letter.

 • Dodge 2, 5: Van het boek in de zitkamer, weet je dat Dodge, Roger is.
  - "Roger Drummonds Thornton". Het 2de woord is 'Drummonds' en 'M' is de 5e letter.

 • HT 5, 6 = "Harper Thornton: Lost and dearly missed". Het 5de woord is 'dearly'  en 'Y' is de 6de letter.

 • VT 5, 1 = "Virginia Thornton: Gone never forgotten". Het 5de woord is 'forgotten' en 'F' is de 1ste letter.

 • Karenina 7, 2: Van het boek in de zitkamer, weet je dat Karenina, Marianna is.
  - "Marianna Thornton: To the day they died". Het 7de woord is 'died' en 'I' is de 2de letter.

 • Factory accident victims 1, 4 = "Fifty Four Souls". Het 1ste woord is 'fifty'  en 'T' is de 4de letter.

 • LA 5, 4 = "Luther Atchison: So it goes" Het 5de woord is 'goes' en 'S' is de 4de letter.

Combineer de letters in de juiste volgorde en je hebt het wachtwoord: VWRMYFITS. Voer het wachtwoord in de opgeladen mobiele telefoon. Druk op enter.

 

Meester-speurneus

 • Granma 8, 1:"Rosalie Thornton May she rest always at peace" = P.

 • RN 13, 5: "Ruby Newton A spark at birth. A flame in life. A quiet ember in the night" = R.

 • Dodge 6, 3: "Roger Drummonds Thornton B.1943 D. 1984 Side by side from the day they married" =  D.

 • VT 2, 4: "Virginia Thornton Gone never forgotten" = R.

 • Factory Accident Victims 1,5: "Fifty Four Souls"= Y.

 • Nana 7, 3: "Sarah Emma Thornton 1842-1887 May she find her voice once more" =  R.

 • LA 2, 5: "Luther Atchison So it goes" = I.

 • Ghost 4, 2: "Charlotte Thornton 1968-1989 Dear sweet Charlotte Please come back"=  W.

Combineer de letters in de juiste volgorde en je hebt het wachtwoord: PRDRYRIW.  Voer het wachtwoord in de opgeladen mobiele telefoon. Druk op enter

 

Open de 'journal' map en luister naar alle tracks. Klik op een datum/tijd en dan onder op het enkele pijltje naar rechts om de tracks af te spelen.

 • Track 1: Gesprekken met Addison. Jessalyn heeft iets ontdekt.

 • Track 2: Ze zingen een rijmpje van Charlotte.

 • Track 3: Addison zakt door een vloerplank.

 • Track 4:  Jessalyn wil kijken waar Charlotte overleed.

 • Track 5: Ze zien een bericht in het venster van de crypte.

 • Track 6: Jessalyn is verdwenen.

 • Track 7: Jessalyn zegt dat ze alleen gelaten wil worden.

Ga naar het menu en open de berichten map, 'message'. Lees de berichten van Addison, Clara en Colton.

Salonkamer

Het kan zijn als je het herenhuis binnenkomt dat je een gezang hoort of gehoord hebt. Nancy zegt dat de zang van boven komt. Ga dan boven naar de zitkamer. Kijk op de tafel. Open en lees het rijmbriefje met Nancy's naam erop. Ga beneden naar de salonkamer. Er gebeuren vreemde dingen als je nu de salonkamer betreedt. Ga vooruit en draai je om naar de deur. Kijk naar de witte vloerplank voor het tafeltje met de theeservies. Til de plank omhoog en zie een spin. Neem het gecodeerde papiertje. Codeer het verborgen bericht. Trek een lijn om een kleur te spellen. Er zijn vier kleuren met letters. Trek een lijn zonder daarbij 2x over dezelfde lijn te gaan. Je moet eindigen op *. Klik op de pijltjes om een lijn te tekenen. Volg de rode lijn in de afbeelding en spel de kleur geel, 'yellow'. Klik dan bij de laatste letter op de pijl naar onderen om het naar de * te verplaatsen. Zie dan een andere puzzel. Klik op de pijl om een lijn te trekken door alle gele letters. Nancy zegt dan dat ze Ethel's graf moet vinden. Pak nog een schoon servetje bij het theeservies. Ga naar de begraafplaats en praat met Wade. Wade zegt een rijmpje waarmee je Charlotte kan oproepen. Ga naar het herenhuis.

 

 

Werkplaats

Ga achter in de werkplaats naar de 'cotton processing' deur. Gebruik het EMF meetapparaat en zie dat de pijl in het rode gebied komt. Nancy zegt dat hier de plaats moet zijn. Klik op het schone servet in je inventaris en Nancy blinddoekt zichzelf er automatisch mee. Selecteer de juiste rijm om Charlotte op te roepen (rijm heeft Wade voorgelezen),  "Fire so red, night so dark, dear sweet Charlotte please come back". Nancy wordt ergens naartoe gebracht. Zeg wat tegen de onbekende en de blinddoek van Nancy wordt verwijderd.
 

Harper

Praat met Harper. Neem het briefje op het tafeltje. Harper stuurt je weg. Je staat weer in de werkplaats.

Lees het portretten letterbriefje - 'om mij weer te vinden, kijk naar de portretten'.

Draai je om van de deur en de sikkel valt op de vloer. Verlaat de werkplaats.

 

Portretten

 • Kijk in de hal naar het portret van Beauregard Thornton. Gebruik het natte servetje op het portret. Zie letters in het portret.
  - De letters op alle portretten worden automatisch in de brief geplaatst. Ga naar de salonkamer.

 • Kijk naar het portret van Jeb Thornton, boven de open haard. Gebruik het natte servetje op het portret.

 • Kijk naar het portret van Sarah Emma Wakeman, boven de open haard. Gebruik het natte servetje op het portret.

 • Kijk naar het portret van Hiriam Thornton tegen de muur. Gebruik het natte servetje op het portret.
  - Verlaat de salonkamer. Ga naar de bovenverdieping.

 • Kijk in de gang naar het portret van Franklin Thornton. Gebruik het natte servetje, op het portret. Ga naar de zitkamer.

 • Kijk naar het portret van  Jackson Thornton, boven de zitbank. Gebruik het natte servetje op het portret. Ga links naar de tweede gang.

 • Kijk naar het portret van Marianna Thornton. Gebruik het natte servetje, op het portret.

Decodeer de portretten letterbrief: Klik op een letter en schuif de letter naar de andere letter die je wilt vervangen.

Werkplaats

Ga naar de katoenmachine - (Een cotton gin is een machine die katoenvezels van zaden scheidt). Klik op de katoenmachine en zie schijven met gaten. Repareer de katoenmachine. Klik op een schijf aan de rechterzijde en plaats de schijf op de staven aan de linkerzijde in de juiste volgorde, zodat ze allemaal in elkaar passen. Schuif de schijf verder op de staaf en laat het dan los. Sommige schijven hebben een plugje in een gaatje. Plaats de schijven in deze volgorde op de staven: 1-7. Als je dit goed doet heb je de katoenmachine gerepareerd, 'Fixed it'. Gebruik de zak met katoen 'cotton' in je inventaris in de bak van de katoenmachine. Neem de katoenzaden 'seeds' uit de sleuf aan de rechterkant van de katoenmachine.
Als je de katoenmachine vaak genoeg gebruikt, krijg je een trofee op het eind van het spel.

 

Amateur en Meester, dezelfde disk volgorde

 

Ga naar de weegschaal, rechts van de 'cotton processing' deur. De katoenzaden worden automatisch onder in de bak gelegd.
Amateurspeurneus:

Linkerarm van de weegschaal: Leg 1 zaadje op schaal 5; 3 zaden op schaal 4 en 1 zaadje op schaal 1.
Rechterarm van de weegschaal: Leg 3 zaden op schaal 6.
De deur schuift omhoog en ga door het ​​gat in de muur.
 

Amateurspeurneus

Meester-speurneus:

Linkerarm van de weegschaal: Leg 3 zaden op schaal 6; 2 zaden op schaal 3 en 4 zaden op schaal 1.
Rechterarm van de weegschaal: Leg 2 zaden op schaal 2; 2 zaden op schaal 5 en 2 zaden op schaal 7.
De deur schuift omhoog en ga door het ​​gat in de muur.

 

Tunnelgang
Ga in de tunnelgang vooruit de bocht om. Gebruik het EMF meetapparaat op de lamp in de bocht. Plaats het meetapparaat terug in je inventaris. Kijk dan naar de bakstenen links van de lamp, om ze in ​​close-up te krijgen. Trek de bakstenen links van de lamp weg en neem de Phantomlete paasei, "Easter egg". Als je paaseieren vindt, krijg je een trofee op het eind van het spel.

 

Ga naar het einde van de tunnelgang. Open de blauwe rugzak. Neem en eet de Koko Kringle chocolade. Lees de huwelijkaantekeningen, 'wedding notes'.  Colton's antwoord op Jessalyn is in het rood. Klik op de brief om de rest te lezen. Neem het opgerolde papier en zie de Thornton stamboom. Neem de sleutel deel aan de zijkant van de rugzak. Open de deur en ga naar de kelder.

Kelder: Harper

Zie Harper achter bij de oven. Draai naar rechts en kijk naar de vaten. Neem het vat telefoonhangertje (3). Praat met Harper. Draai naar links. Zie een klein spoorkarretje op de tafel. Draai verder naar links en zie 2 fauteuils. Kijk naar de boekenplank. Lees de aantekeningen in het groene boek. Charlotte had nachtmerries door de dood van Jackson. Maar wie is deze Jackson. Controleer de stamboom en zie dat er een Jackson is, die in 1988 gestorven is. Hij is Charlotte's grootvader. Klik terug en kijk links naar het wijnrek. Neem de gekleurde tegels rechtsonder uit het vakje. Draai naar links en ga naar de generator met het grote wiel. Ga links van de generator naar de tunnel. Ga in de tunnel.

 

Kelder - Tunnel

Zie de getste pictogram op de muur. Onderzoek de gesloten metalen deur aan het eind van de tunnel. Open het klepdeurtje en zie dat knop 6 ontbreekt.

Draai je om en zie een ander getste pictogram op de muur. Ga naar de kelder en verlaat de kelder. Ga naar de werkplaats en ga naar de salonkamer.

 

Herenhuis

Praat met Clara. Vertel Clara over de "vreemde vrouw" in de kelder. Wade en Clara controleren de kelder, maar Harper is er niet. Clara is boos op Nancy.
Ga terug naar de salonkamer en praat weer met Clara. Ga naar de begraafplaats en praat met Wade. Neem Charlotte's aantekeningen. Ga terug naar het herenhuis en hoor weer dat gezang. Ga boven naar de zitkamer. Neem en lees het spookbriefje op de tafel. Ga naar de linkse gang en zie dat Charlotte's slaapkamerdeur op een kier staat.  Probeer met de mobiele telefoon een foto van de deur te nemen. De deur wordt dichtgegooid. Ga naar de deur en gebruik de sleutel deel op het slot (key part). Het past maar het is gebroken. Ga via de werkplaats terug naar de kelder.

Als je de sleutel deel vaak op het slot van de slaapkamerdeur gebruikt, krijg je een trofee op het eind van het spel.
 

Kelder
Draai naar rechts, vooruit en kijk weer naar het wijnrek. Ontcijfer de aanwijzing op het spookbriefje, 'ghost note'.

Met behulp van de tekening op het briefje met de gemarkeerde letters, druk je op de flessen in het wijnrek.

Als je vaak speelt met de wijnflessen, krijg je een trofee op het eind van het spel.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus
 • I soms vr E , maar soms na B

 • O niet eerste

 • L is derde

 • E onmiddellijk vr O

 • Oplossing BILEO

 • C vr I vr K

 • N onmiddellijk vr B

 • K na N - maakt K laatste.

 • F noch eerste noch vierde - maakt C eerste en F tweede.

 • I is de derde

 • Oplossing C F I N B K

Geheime tunnel

Een geheime doorgang opent, rechts van het wijnrek. Ga door de geheime tunnel en vooruit naar een roostervenster. Je bent onder de veranda. Hoor Colton boos op Lexie. Draai je om en pak de roze fotocamera. Druk op de pijl naar rechts om de genomen foto's te zien. Zie het herenhuis, portret van Hiriam Thornton, zandhoopje, doodskist met vogeltegel, vaten, pilaar met een schets en een T-steen met opening in de struiken. Draai je om en controleer het zandhoopje voor het roostervenster. Dit zandhoopje zag je ook op de foto in de roze fotocamera. Gebruik het handschepje (spade) in de grond. Je graaft een kistje op. Je hebt geen sleutel. Verlaat de geheime tunnel en Nancy wordt duizelig.

 

Herenhuis

Nancy wordt wakker in de zitkamer en praat met Ned en Bess aan de telefoon. Pak het bloem briefje op de tafel. Ga naar de werkplaats. Ga naar de werktafel. Kijk naar de weegschaal aan de rechterzijde. Leg een paasei op de weegschaal. Pak het tractor telefoonhangertje (4) en neem het paasei weer terug. Ga door de gat in de muur naar de kelder.

 

Kelder

Ga rechts naar de vaten. Kijk naar de vaten en trek aan de hendel in de balk ( foto in de roze fotocamera). Een andere geheime doorgang opent. Draai je om en zie een geest. Draai je weer om en ga door de geheime doorgang. Ga de spiraalvormige trap op naar de top tot een lattendeur. Neem het vis telefoonhangertje (5) links aan de lamp. Gaan door de lattendeur en je bent in de tweede gang op de bovenverdieping. Op het einde van de gang is Charlotte's slaapkamerdeur. Ga naar de eerste gang.

 

Herenhuis

Draai voor de trap om en kijk in de gang naar het lage kastje met de spiegel. Neem het sikkel telefoonhangertje (6) aan de spiegel. Ga beneden naar de salondeur. Klik op de salondeur en luister naar een gesprek van Clara. Ga naar binnen en praat met Clara. Clara weet niet wie haar vader is. Verlaat de salonkamer en open de voordeur.

 

Luister naar het gesprek van Colton met Lexie. Ga naar de veranda en praat met Colton. Blijf doorvragen tot je alle gesprekopties gevraagd hebt. Colton geeft toe dat hij verliefd is op Lexie. Draai je om van Colton en ga vooruit naar de tuinschommelbank. Kijk naar de pilaar tegenover de schommelbank. Verwijder de klimopplant en zie een schets ( foto in de roze fotocamera). Klik op de sketch en krijg een slangschets. Noteer de zin onder de slangschets. Ga naar de hoofdpoort en draai naar rechts. Zie de T-steen. Klik op de struiken om een ​​opening te maken (foto in de roze fotocamera). Ga door de struikopening.

 

Rune - Verbrande huis

Nancy is op de plaats waar Charlotte stierf. Kijk naar de fontein en kijk naar de puzzelpaneel op de rand van de fontein. Zie oranje en blauw gekleurde nummers. Dit is een nonogram variant. Een nonogram is een beeldpuzzel die bestaat uit een leeg diagram met getallen boven en links van het diagram.

Elk getal staat voor n of meer aaneengesloten vakjes van een bepaalde kleur in de betreffende kolom of op de betreffende regel.  Door deze vakjes kloppend in te kleuren, vormt zich een afbeelding in het diagram: de oplossing van de puzzel. Kijk in je inventaris naar Wade's notitie (note) dat hij van Charlotte gekregen heeft, om de aanwijzingen te lezen. Klik op de tegels om de kleuren te draaien. Laat de tegels wit of plaats er een X in. Neem de slangtegel en Charlotte's schets uit het geopende geheime vakje.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus

 

Ga naar het verbrande huis waarin Charlotte is overleden. Zie Charlotte in haar rode avondjurk de wenteltrap aflopen. Ga naar de wenteltrap en kijk naar beneden. Zie beneden een sleutel liggen. Gebruik de plukker (picker) op de sleutel en neem dan de crypte sleutel. Draai je om en draai naar het tafeltje rechts van de voordeur. Neem de filmrol op het tafeltje. Ga naar de werkplaats in het herenhuis.

 

Werkplaats

Draai naar rechts en kijk naar de tafel met de filmprojector, tegenover de katoenmachine. Gebruik de filmrol (reel) op de filmprojector. Zie een verjaardag filmpje van Charlotte en flitsen van het verbrande huis. Praat met Clara over alles. Ga terug naar de werkplaats. Bekijk de film opnieuw en zie nu ​​Charlotte in de rode avondjurk. Ga terug naar het verbrande huis. 

 

Rune

Zie Charlotte. Nancy wordt duizelig. Kijk naar de muur. Zie linksboven in het scherm verschillenden soorten gevormde voorwerpen. Stapel deze voorwerpen op elkaar om bij de bovenverdieping te komen. Plaats ze zo dat ze in balans zijn. Gebruik de houten rechthoekige plank als eerste op de middelste paal. Stapel dan de rechthoekige op elkaar dan de kleine vierkantjes en als laatste de ronde of driehoekige. Klik dan boven op de muur. Reinig de muur en zie de ster en een aanwijzing. Nancy maakt een sterschets. Ga onmiddellijk terug wanneer het plafond doorzakt.

 

Begraafplaats - Crypte
Praat met Wade. Ga naar de crypte. Gebruik de crypt sleutel in het slot en ga de crypte in. Zie Harper uit de luchtopening klimmen. Praat met haar en maak haar zo boos dat ze vertrekt. Of probeer iets te doen in de crypte, maar ze zal je tegenhouden. Ga dan naar buiten, ga terug en ze is vertrokken. Kijk als je met je rug naar de deur staat naar de rechtse muur. Neem de vogelschets uit de middelste rij. Lees de krant van 11 november 1989, in de onderste rij. Zie ook de gesloten ventilatierooster. Kijk naar de doodskisten in de linkse  muur. Je moet de juiste gevormde doodskist met de vogeltegel vinden (foto in de roze fotocamera). Trek de linkse doodskist van de middelste rij eruit. De vogeltegel is al in het metalen frame. De vierkante knop eronder is om de tegel uit het frame te wippen.


Kijk naar de vogeltegel. De vogelschets wordt automatisch aan de rechterkant geplaatst. Zie links geometrische vormen.

Schik de vormen binnen in de vogelschets. Neem een vorm van links en plaats deze in de schets aan de rechterkant.

Klik met de rechtermuisknop om de vorm te draaien.  De doodskist opent. Neem de gekleurde cijferstrookjes.
Paasei (2): Open en sluit de vogeldoodskist 5 keer. Neem dan de 'reverse chicken ghost'  ei uit de oogkas van de schedel.
 

Amateur Meester

 

Aanwijzing op de pilaar met de slangenschets: "first of its kind across the bottom".

Trek de tweede doodskist van links van de onderste rij eruit.

Plaats de slangtegel in de frame. Schik de vormen binnen in de slangschets.
De doodskist opent. Neem de sleutel deel eruit en de gebroken sleutel wordt automatisch gerepareerd.

 

Amateur Meester

 

Trek de derde doodskist van links van de onderste rij eruit. Druk op de knop om de stertegel eruit te nemen.
 

Aanwijzing op de muur in het verbrande huis: "Two handles pull out the box to which the star belongs. From the middle it shines, rising above them all.".

Trek de tweede doodskist van links in de bovenste rij eruit.

Plaats de stertegel in het frame. Schik de vormen binnen in de sterschets.

De doodskist opent. Neem een ​​deel van een medaillon eruit.

 

Amateur Meester


Neem een ​​roos uit de vaas onder het glas in lood raam. Klik op het glas in lood raam. Nancy zegt om de soortgelijke gekleurde glasstukjes naast elkaar te plaatsen. Op sommige glasstukjes is een letter. Kies een gekleurd glas en klik het op een ander glas die je wilt vervangen. Sommige zijn niet te verplaatsen.

Je kan de naam Beauregard vormen met de letters! Verlaat de crypte.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus

 

Ga naar de grafsteen van Beauregard Thornton - grafsteen is aan de voorkant, links van de trap.
Klik op de 4 tegeltjes onder op de grafsteen (meester 5 tegeltjes). Noteer de kleuren:
Amateurspeurneus: paars, groen, donkerblauw en lichtblauw.
Meester-speurneus: paars, lichtgroen, donkergroen, donkerblauw en lichtblauw.
 

Herenhuis - Charlotte's slaapkamer

Praat op de veranda met Colton. Ga naar de salonkamer en ga naar binnen. Clara gilt. Praat met Clara. Ga boven naar Charlotte's slaapkamer in de tweede gang. Gebruik de gerepareerde sleutel op het slot. De gekleurde cijferstroken worden automatisch op de zijkanten geplaatst. Dit is een dezelfde puzzel als bij de fontein. Heb je de puzzel opgelost ga je naar binnen.

Amateurspeurneus Meester-speurneus

Charlotte's slaapkamer

Kijk naar de klokken op de schoorsteenmantel. Klik op de hendel, onder in het midden op de open haard. Je hebt een sleutel nodig om de klokken te ontgrendelen. Draai links en kijk naar de schrijftafel. Neem, open en lees het dagboek. Lees over de kluisaanwijzing op Franklin's gedenkteken (Memorial).
 

Amateur: Elk van de 4 randen zijn gelijk aan de plaque, de eerste en zevende getal naast elkaar.
Meester: De boven en onderkant zijn gelijk aan de dag van zijn dood, de dag van zijn inwijding zijn gelijk aan de randen.
 

Kijk naar het sieradenkistje. Open de bovenkant. Lees de gemaskerde bal uitnodiging  - Charlotte's feestje is op 30 oktober. Lees de menukaart aan de andere kant. Neem de kleine sleutel. Kijk naar het vakje aan de voorkant, om een tegelpuzzel te activeren. Gebruik de gekleurde tegels (tile) in je inventaris op de tegelpuzzel, om ze erin te plaatsen. Nancy zegt een pad te creren, vanaf linksboven naar rechtsboven. Na het toevoegen van de tegels, klik je op alle tegels in de linkerkolom, onderste rij en de rechter kolom tot de groene tegel in de rechterbovenhoek. Neem de spooky paasei (3). Klik weer op de tegelpuzzel. De aanwijzing van de tegelpuzzel zijn de kleuren tegels op Beauregard's grafsteen. Klik op de gekleurde tegels in de juiste volgorde:

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus

Amateur: paars, groen, donkerblauw en lichtblauw.
Meester: paars, lichtgroen, donkergroen, donkerblauw en lichtblauw.

 

Een geheim vakje opent. Lees de brief: "De passages zijn niet langer veilig. Het wordt tijd om ze te verbergen. Ontgrendel de klokken en sla 12 op alle vijf tegelijk". Neem het klok telefoonhangertje (7) aan de kandelaar. Kijk naar het schilderij op de rechter muur. Kijk naar het ronde kastje op de tafel. In het kastje staan 3 eierdopjes. Plaats de 3 paaseieren in de eierdopjes. Lees de uitnodigen van de geesten van Thornton Hall (dit is een extra verborgen "easter egg") . Verlaat de kamer en ga naar de begraafplaats. Bel  Savannah , Addison en Bess op je mobiele telefoon.

 

Begraafplaats
Ethel's graf: Kijk naar de meest rechtse grafsteen aan de linkerkant voor het standbeeld. Nancy zegt dat dit Ethel's graf moet zijn. Noteer de datum.
 

Franklin's gedenksteen: Ga naar het standbeeld. Lees de gedenksteen (plaque) onder het standbeeld.
(Kluisaanwijzing) Noteer het eerste cijfer 1 (1866) en het zevende cijfer 8 (1895). Samen is de aanwijzing 18.

 

Kelder
Ga door de geheime doorgang rechts van het wijnrek. Ga verder tot onder de veranda. Gebruik de kleine sleutel op het kistje in het zandhoopje.

Het heeft een cijferslot. Aanwijzing is op Ethel's grasteen.

 

Amateur Ethel is op 13 januari 1933 overleden.

Meester: Ethel is op 14 maart 1933 overleden.
 

Verplaats de cijfers met de ronde pijlen om de cijfers op de juiste plaats te zetten. Klik op de pijlen:

 

Amateur - 1131933: links, rechts, links, rechts, links, rechts, links, rechts.
Meester - 3141933: rechts, rechts, rechts, links, rechts, links, links.

 

Neem de bloemtegel. Ga terug naar de kelder. Nancy is moe en gaat slapen in haar slaapzak.  Ze wordt wakker en praat met Ned.

Draai je om en zie weer de geest van Charlotte in haar rode avondjurk.

Begraafplaats
Plaats de roos op het standbeeld (hint op de bloem notitie "flower note"). De roos ligt links van de plaque. Ga naar de crypte, verlaat de crypte en ga terug naar het standbeeld. Kijk waar de roos lag. Neem de bloemschets. Ga terug naar de crypte. Kijk naar de doodskisten. Trek de tweede doodskist van rechts van de middelste rij eruit (tekening op de flower note). Plaats de bloemtegel in het frame. Kijk naar de bloemtegel. Schik de vormen binnen in de bloemschets.
De doodskist opent. Neem knop 6 (stone).

Amateur Meester

Herenhuis
Hoor bij binnenkomst weer het zingen. Ga boven naar de zitkamer en neem een nieuwe notitie op het tafeltje. Lees de spion notitie.

Kelder

Open de geheime doorgang door aan het handvat in de balk bij de vaten te trekken. Ga de wenteltrap op en kijk door de lattendeur. Zie dat Wade Charlotte's slaapkamer probeert te openen. Hij hoort iets, loopt weg en laat iets vallen.  Ga door de lattendeur. Pak in de gang de antieke sleutel op de vloer.


Charlotte's slaapkamer
Ga naar de open haard en gebruik de antieke sleutel in het slot aan de rechterkant onder de schoorsteenmantel. Druk op de hendel in het midden van de open haard. Zie dat de 5 klokken in verschillende snelheden draaien. De aanwijzing in het sieradenkistje zegt om ze allemaal op hetzelfde moment om 12 uur te stoppen. Zet de klok van links naar rechts op: 10:00, 08:00,11:00, 10:00 en 11:00 uur. Druk op de hendel. Het grote schilderij op de rechtse muur opent.

 

Geheime passage

Ga door de geheime passage. Loop verder tot een tussenschot. Open het klepje in de tussenschot en kijk door de 2 ooggaten. Je kijkt door de ogen van Hiriam's portret. Je ziet Clara in de salonkamer. Je hoort haar zeggen dat hij nooit haar zoon zal worden? Sluit het oogklepje.
 

Herenhuis

Ga naar de salonkamer en praat met Clara. Ga buiten naar de veranda en praat met Colton. Nu gaan we opzoek naar Jessalyn.

 

Kelder

Praat met Harper over alles. Praat opnieuw verder als ze boos wordt en stopt. Ga naar de tunnel,links van de generator (wiel). Open het klepje van de metalen deur. Gebruik de 6 knop (stone) in het paneel. Klik op de cijferknoppen, en plaats ze in het juiste vakje.


Amateur: Aanwijzing op Franklin's gedenksteen: Tel de cijfers aan beide kanten op naar 18.

Meester: Franklin stierf op de 25e en de inwijding was op de 15e.

Tel de cijfers aan de boven en onderkant op naar 25 en de kanten naar 15.

 

Amateurspeurneus Meester-speurneus

Tunnel - Jessalyn
Ga door de geopende metalen deur en zie eindelijk Jessalyn. Praat met haar en help Jessalyn. Ze wil een bewijs over haar moeder.

Ze wil de halsketting die Clara in haar koffertje verbergt. Jessalyn geeft de koffer aanwijzing.

Salonkamer - Koffertje

Ga naar Charlotte's slaapkamer. Ga door de geheime doorgang achter het schilderij en loop naar de tussenschot met de 2 ooggaten. Hoor het zingen. Clara is bang en verlaat de salonkamer. Kijk door de ooggaten en zie Charlotte in haar rode avondjurk. Draai naar links en zie weer Charlotte in haar rode avondjurk. Ga door het tussenschot naar de salonkamer. Open het koffertje, voordat Clara terug komt. Bestuur de kofferaanwijzingen: Amateur:

 • Belle Boyd was een Confederatie spion gebaseerd op het boek op de schoorsteenmantel in de salonkamer. Draai 2 en 5.

 • Charlotte's party is op 30 oktober en niet op 31. Draai 1 en 4.

 • Stamboom: Cornelia is in 1971 overleden en niet in 1924. Draai 6.

 • Er zijn 54 werkers bij het fabriekongeval omgekomen. Draai 10.

 • Jessalyn serveert geen gebraden kip op haar bruiloft op basis van de brief in haar rugzak. Draai 14.

 • Op basis van de krant in de crypte veroorzaakte Harper lichte letsels op de begrafenis. Draai 13.

Amateur Meester
 

Amateur: Druk op 2, 5, 1, 4 en 6 van de linkse cijfer. Druk op 10, 14 en 13 van de rechtse cijfer.
Meester: Druk op 3, 5, 2 en 4 van de linkse cijfer. Druk op 9, 13, 11 en 14 van de rechtse cijfer.

Het koffertje opent. Neem de halsketting.
 

Kelder
Jessalyn is in de kelder. Ze probeert de generator te repareren. Ga naar de kelder. Praat met Jessalyn.

Geef haar de halsketting (necklace). Vertel Jessalyn over het medaillon (locket).
 

Open het medaillon:

Zie knoppen op de medaillon. Bestudeer Charlotte's schets. Zie een schijf met letters. De aanwijzingen is Mom, 1867 right. Moeder van Charlotte is Marianna.
De foto in de roze camera en de stamboom toont dat Hiriam in 1867 geboren is. Right klinkt als Wright. De enige Wright in de stamboom is Emeline. Toets de 3 namen in en gebruik Charlotte's schets voor de letters van de knoppen. Toets in : Marianna, Hiriam, Emeline. Na elke correcte ingetoetste naam, worden er in het midden enkele knoppen ingedrukt. Het medaillon opent en er ligt een briefje in. Jessalyn zal met haar moeder praten. Neem het papiertje op het wiel van de generator. Lees de medaillon aantekening.

 

Ga naar de salonkamer. Kijk naar de open haard. Als het goed is zie je dat 'help me' erop geschreven wordt en de tekst verdwijnt dan weer! Praat buiten op de veranda met Colton. Colton zag Charlotte uit de crypte komen. Ze gaf hem een ​​knuffel en een papiertje. Neem het symbool papiertje. Bestudeer de symbolen en zie dat het dezelfde zijn als de getste op de muur in de tunnel. Ga terug naar de kelder en dan door de tunnel, links van de generator. Ga door de metalen deur. Je kan niet verder door de tunnel, want het is te donker. Je moet de generator repareren. Ga terug naar de kelder. Onderzoek de generator. Klik op de klep en krijg een puzzel. Verplaats de kogellager naar het gat. De poorten openen of sluiten, afhankelijk waar je ze raakt. Beweeg de kogellager met de muis of met de pijlen op het toetsenbord. Verplaats de kogellager:

 

7x rechts, omlaag, links, 5x omlaag, rechts, omhoog, omlaag (opent poort);

links, 2x omhoog, rechts, omlaag, rechts, 2x omlaag, 4x links, 4x omhoog, 2x links, 3x omhoog, 2x rechts, 2x links (opent poort);

3x omlaag, 2x rechts, 4x omlaag, 4x rechts, 2x omhoog, links, omhoog, links, 2x omhoog, rechts, 2x omhoog, 3x links, omlaag in het gat.
 

Ga terug door de metalen deur, ga verder de tunnel in en er is nu licht in de tunnel. Bestudeer het papiertje gegeven door Colton. Zie dat het gespiegelde cijfers zijn: 1 2 3 op de bovenste rij en 4 en 5 op de onderste rij. Vind een gespiegelde 6. Ga naar het einde van de tunnel en zie een ladder tegen de muur. Klim niet op de ladder, want je komt dan in de crypte en je kan niet terug door het ventilatierooster. Zie de spiegel 6 linksonder in muur. Gebruik de spade op het symbool en zie een ​​kluis in de muur. Open de kluis. Schuif het klepje open en krijg een ​​schuifpuzzel. Bestudeer de medaillon aantekening (locket note). De schuifhendeltjes op de tegels moeten gelijk komen met de inkepingen op de buitenkant. De cijfers op de afbeelding staan voor de vakjes en niet voor de tegels.
 

Amateurspeurneus

Klik op : 2/ 5/ 8/ 7 /4 /5/ 6/ 3 /2/ 1/ 4/ 7/ 8/9 /6 /5 /8/7 /4/ 5/ 6/ 9/ 8/5.

Meester-speurneus

Klik op : 15/ 14/ 13/ 9 /10/ 11/ 12/ 8/ 7/ 11/ 10/ 9/ 5/ 6/ 7/ 8/ 4 /3/ 2/6/ 5/ 1/ 2/ 6 /7/ 3/ 2/ 6/ 7/ 8/ 4/ 3/ 2/ 1/ 5/ 6/ 7/ 3 /4/ 8/ 7/ 6/ 5/ 1/ 2/ 6/ 7 /8/ 4/ 3/ 7/ 8/ 4/3 /2/ 6/ 7/3 /4/ 8 /7 /6/ 10 /11/ 12 /8/ 7/11/ 10/ 14/ 15/ 16 /12/ 11/ 7/6 /10 /11/ 7/ 6/ 5/ 9/ 10/ 14/ 13/ 9/ 5/ 6/ 7 /11/ 10/ 6/ 7/ 8/ 12/ 11/ 15/ 16/ 12/ 8/7/ 11/ 15 /14 /10/ 11/ 12/ 16 /15/ 14 /10 /9/ 13/ 14/ 15/ 16 12/ 11/ 10/ 14/ 13/ 9 /10.

Schuif dan de hendeltjes op hun plaats op basis van het papier in het medaillon. De symbolen op het papier gaan met de klok mee. De bovenkant gaat van links naar rechts, de volgende rij is de rechterkant en gaat van omhoog naar omlaag; de onderste kant van rechts naar links en de linkerkant van omlaag naar omhoog. De kluis opent. Lees en neem de Codicil van haar laatste wilsbeschikking en testament van Charlotte. Charlotte veranderde haar testament om Harper haar erfgenaam te maken.

Amateurspeurneus Meester-speurneus

 

Ontsnap uit het brandende huis
Sluit de kluis en zie de rook. Ga terug naar de kelder. Jessalyn vraagt ​​Nancy om te helpen, want Harper is gewond. Help Jessalyn om Harper naar buiten te brengen. Nancy zegt dat ze het kleine spoorkarretje als kruiwagen kan gebruiken. Je moet eerst in de kelder wat onderdelen vinden om het spoorkarretje te repareren. Draai iets naar rechts en neem wiel 2 in het stenen rek. Draai naar rechts voorbij de generator en neem het handvat op de grond rechts van het grote spoorwagentje. Draai rechts naar Harper en Jessalyn. Neem wiel 1 op de fauteuil en de bouten op de plank. Kijk weer naar het kleine spoorkarretje. Gebruik de 2 wielen op de staven aan de onderkant van het spoorkarretje. Gebruik het handvat (handles) rechtsboven op het spoorkarretje. Gebruik de bouten (bolts) op wielen en je hebt een kruiwagen gemaakt. Jessalyn vraagt ​​Nancy om haar moeder te redden, maar het is wel gevaarlijk. Clara is in Charlotte's slaapkamer. Zeg dat je zal helpen. Je gaat automatisch naar Charlotte's slaapkamer.
 

Praat met de hysterische Clara. De klokken zijn gereset en de geheime doorgang is gesloten. Neem de antieke sleutel rechts op de schoorsteenmantel en je steekt de antieke sleutel in het slot onder de schoorsteenmantel. De 5 klokken draaien in verschillende snelheden. Stop ze allemaal op hetzelfde moment om 12 uur. Druk op de hendel en zie hoelang de klok nodig heeft om te stoppen. De klok die als eerste op 12 uur komt, stoppen ook alle andere klokken, maar op een andere tijd. Zet de klokken op de juiste tijd. Zet de klok van links naar rechts op:

 

11:00, 9:30, 10:30, 10:00, 8:00


Druk op de hendel. Het grote schilderij op de rechtse muur opent net op tijd.


Nancy Drew 29: The Silent Spy

 

Einde

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting