30-10-2011

Nancy Drew 25: Alibi in Ashes

Nancy wilt wat tijd doorbrengen met haar vrienden. Maar wanneer ze echter een verkeerde aanwijzing volgt in een uitdagingspel 'Clues Challenge' wordt ze de hoofdverdachte van brandstichting op de River Heights Town Hall.

Ned, Bess en George helpen Nancy om haar onschuld te bewijzen.

Ontmoet de hoofdrolspelers

Brenda Carlton Deirdre Shannon Alexei Markovic Antonia Scallari Ned Nickerson Bess Marvin  George Fayne Chief McGinnis

Website

 

Old Town Hall
Na het lezen van het dossier op het bureau van Nancy, klik je op het puzzelpapiertje op de rechterkant van het bureau. Op het uitdagingpapiertje 'Clues Challenge' is een anagram. Het is een aanwijzing voor een thermostaat in het oude raadhuis, en het avontuur begint. Kijk naar het ijzeren klompje aan de rechterkant. Ga door de deur. De deur sluit achter je. Onderzoek de thermostaat. Is dat een sneeuwvlokvormig ijsklontje? Er ontstaat brand. Je moet ontsnappen door het raampje boven de deur. Stapel de dozen, boeken, emmers en kratten bovenop elkaar om het raampje te bereiken. Je kunt de objecten draaien met de rechtermuisknop. Verlaat dan de kamer door het boven raampje. Je kruipt door de rook. Ga 2x vooruit, rechts, 2x vooruit, rechts, 2x vooruit, rechts, links en 3x vooruit. Buiten staan Alexei Markovic, Deirdre Shannon, Toni Scallari en de opdringerig reporter, Brenda Carlton. Praat met hoofdagent, McGinnis, en beantwoord zijn vragen:

 • Ik was in de kamer opgesloten toen het vuur uitbrak.

 • Ik volgde een aanwijzing van een uitdagingspel.

 • Het vuur verspreidde zich snel.

 • De rook was zwart.

 • Er was een ijsklontje op de thermostaat.

 • Deirdre Shannon, Alexei Markovic, Toni Scallari en Brenda Carlton waren er voordat de hulpdiensten arriveerden.

 • Nancy denkt dat de brand opzettelijk aangestoken is, maar ze weet niet door wie.

In een nieuwsbericht wordt Nancy als de brandstichter beschuldigd. Je praat met Bess. Het gesprek wordt onderbroken door de hoofdagent, die Nancy arresteert.

In de gevangenis klik je op de telefoon. Neem de hoorn van de haak en bel je vader. Bel dan George. Geef de zaak over aan George. Als je tussendoor een alarmnummer belt, krijg je een award.


Drew Home

Je switcht naar George, die in het huis van Drew verblijft. Om over te schakelen/switchen naar een ander persoon, bel je Nancy en geef de zaak (case) over aan Nancy. Nancy belt dan een ander persoon, om de zaak door te geven aan de persoon die ze belt. Als je alle personen in de zaak betrekt, krijg je op het einde van het spel daarvoor een award (beloning/toekenning).

 

Verlaat de woning en je komt op de stadskaart. Ga met de muiscursor over de stadskaart en de namen worden zichtbaar. Klik op de locatie waar je naartoe wilt gaan.

Je kan met de handpictogram de kaart bewegen, om meer locaties te zien. Ga naar het oude raadhuis. Als je op de stadskaart op alle locaties stopt, krijg je een award.

 

 

Old Town Hall

Ga een stap richting zijkant van het afgebrande raadhuis. Pak het papiertje met de anagram op de grond voor het raadhuis.

Ga verder naar de zijkant van het raadhuis - 2x vooruit. Zie dat het raam te hoog is. Ga op de stadskaart naar het politiebureau.

 

Police Station
Open rechts van de ingangsdeur het deurtje voor het afgeven van goederen 'package drop' en leg het verkoolde papiertje erin. Bel Nancy en geef de zaak over aan haar. De hoofdagent belt en opent de celdeur. Nancy mag rondkijken in het politiebureau en dingen gebruiken/onderzoeken, om haar onschuld te bewijzen. Open de deurtjes van het prikbord tegen de muur - "Suspect Profiles." Kijk op het prikbord met de verdachten. Het papiertje dat George afgegeven heeft is automatisch toegevoegd op het prikbord. Loop naar het kantoor van de hoofdagent en hoor een gesprek. Detective Ryan verloor zijn sleutel van het bewijskluisje in Pancake City. Zie links van het kantoor van de hoofdagent een doos op het tafeltje. Open de doos. Hannah heeft snoepgoed voor Nancy afgegeven. Als je veel snoepgoed eet, krijg je een award.

 

Antiques

Ga naar je cel en bel George. Vertel over de sleutel en verdachten prikbord. Geef de zaak over aan George. Ga naar Pancake City. Ga vandaar naar Mabel Rose en dan naar Wardenclyffe antiekwinkel. Ga naar binnen. Praat met Alexei over de brand, en vraag over Ryan. Detective Ryan heeft iets neergelegd op de plank van de 'nieuw binnengekomen' goederen. Draai je om en ga vooruit naar het rek rechts van het bureau. Kijk naar het vreemde object met zwart-wit gestreepte bladeren. Daaronder ligt een sleutel. Je moet alle pinnen intrekken, zodat je de kluissleutel kan pakken.

 

Junior Detective Senior Detective

Police Station

Leg de kluissleutel in de 'package drop' en switch naar Nancy. Ga naar de receptie aan de voorzijde van het politiebureau. Neem de kluissleutel uit de goederen ontvangst 'Items Received'. Open bewijskluisje 205 met de sleutel. De bovenste en onderste laden zijn open. De middelste lade is vergrendeld. Neem uit de bovenste lade de geheugenkaart. Kijk naar de Krolmeister handleiding van de vergrendelende lade. Zie ook een notitie over de computer wachtwoord. Neem uit de onderste lade Nancy's mobiele telefoon, haar huissleutels, en een slotenkraker/inbraak setje ,'lock pick kit'. Open de middelste lade. Lees de handleiding in de bovenste lade, om de puzzel op te lossen. Alle balklichtjes aan de onderkant moeten branden. Druk op de knopjes in de driehoeken van links naar rechts:

 

 • Donkerblauw/geel verlicht

 • Lichtblauw

 • Donkerblauw/roze verlicht

 • Lichtblauw/geel verlicht

 • Roze

 

Lees het dossier in de lade. Toni Scallari meldde de brand bij 911 en de detectoralarm werkte niet. Kijk naar het bureau, naast de magnetron. Lees het onderzoekboek van Arson op het bureau. Gebruik de computer op dit bureau. Om in te loggen voer je het wachtwoord in, dat beschreven wordt in de bovenste lade van het bewijskluisje. Selecteer in elke rij en kolom een cijfer. Je kan niet twee keer hetzelfde cijfer gebruiken.
 

Een mogelijke oplossing

Junior Senior
Van boven naar beneden: 2, 1, 3 , 4 4, 3, 5, 2 , 1

 

Wij hebben toegang tot de programma's die we later nodig hebben. Ga naar het bureau van "D. K. Daughters." Kijk naar de MP3 speler op het bureau.

Plaats de geheugenkaart in de MP3 speler en speel de verhoren van de verdachten af.  Als je regelmatig naar de ondervragingen luistert, krijg je een award.
 

Old Town Hall
Bel George en vertel over het alarmsysteem (gebruik je eigen mobiele telefoon). Switch naar George. Rij naar het raadhuis. Ga naar de zijkant van het raadhuis. Kijk naar het raam. Plaats het puin aan de rechterkant voor het raam en klim dan door het raam naar binnen. Ga vooruit en draai naar rechts. Kijk naar het alarm aan de linkerkant van de deur. Het alarm was uitgeschakeld. Bel Nancy en vertel haar over het brandalarm.

 

Scoop

Switch naar Nancy. Bel je vader, Carson Drew. Vraag over alles. We bellen later terug of hij iets ontdekt heeft over het veiligheidssysteem. Het is tijd om alle verdachten uit te horen. Switch naar Bess. Bess is in de ijssalon, Scoop! Ze heeft een goede relatie met Toni. Ga naar binnen en praat met Toni Scallari over alles. Bestel een ijsje als je wilt. Praat buiten met Deirdre Shannon. Haar relatie met Bess is niet zo goed. Ga terug de ijssalon in, want je kan hier buiten niet bellen. Bel Nancy en stel voor dat Ned met Deirdre praat. Switch naar Nancy. Bel Ned en vraag zijn hulp om met Deirdre te praten. Switch naar Ned. Ga naar de ijssalon. Praat met Deirdre. Praat met haar totdat ze Ned een notitie geeft. Bel Nancy en vertel haar over de notitie. We moeten het controleren op vingerafdrukken. Geef de zaak over aan Nancy.
 

Vingerafdruk
Leg de huissleutels in de 'Items Received' bij de receptie. Switch terug naar Ned. Ga naar het politiebureau en neem de huissleutels uit de 'package drop'. Ga naar het huis van Nancy. Ga naar de woonkamer. Lees de krant. Ga boven naar Nancy's slaapkamer. Lees in de boekenkas een krantenartikel over de fraude van de antiquair. Open het kastje in de hoek van de slaapkamer met de huissleutel. Neem een ​​vingerafdruk setje. Ga naar Nancy's bureau en leg de notitie op het bureau.

 

Neem de kwast in de hand, gebruik het in de poeder, en gebruik dan de kwast op de notitie. Gebruik de tape op de vingerafdruk en neem de vingerafdruk. Ga naar het politiebureau. Leg de vingerafdruk en notitie van Deirdre in de 'package drop'. Switch naar Nancy. Neem de notitie en vingerafdruk uit de 'Items Received'. Ga naar de computer. Zie links van de computer een vingerprint scanner. Scan de vingerafdruk in de scanner. Gebruik dan de computer. Klik op 'print Sync'. Druk op 'load sample', klik op 'search'. Er wordt geen match gevonden, omdat we nog geen andere vingerafdrukken opgeslagen hebben om ze te kunnen vergelijken.

 

Bewijsmateriaal vinden
Kijk in de forensische afdeling en zie een gaschromatografie detectorapparaat. Bel George. Vertel haar over de vingerafdruk. Nancy vraagt of ze een proefmonster op de plaats van het delict kan vinden. Switch naar George. Rij naar de  antiekwinkel. Ga naar binnen en neem de gratis proefmonsterbuisje op de tafel aan de rechterkant als je binnenkomt. Het 'Number Puch!' spel in het puzzelkistje spelen we later. Rij naar het oude raadhuis. Ga door het raam naar binnen en ga naar de kamer met de thermostaat - vooruit en rechts. Kijk achter naar de thermostaat. Neem een monster op de 'point of origin' met het monsterbuisje. Rij naar Nancy's huis. Ga boven naar de slaapkamer en neem een vingerafdruk setje, dat we later nodig hebben. Rij naar het politiebureau en leg het monsterbuisje met een monster uit het raadhuis in de 'package drop'. Switch naar Nancy.

 

Neem het monsterbuisje uit de 'Items Received'. Ga naar de forensische afdeling voor sporenonderzoek. Plaats het raadhuis monster in het gaschromatografie detectorapparaat. Druk op de knop om het monster te analyseren en neem de uitgeprinte chromatografie resultaat. Bel dan je vader. Vraag hulp voor zijn interpretatie van de gegevens. Vraag ook over het alarmsysteem. Het alarmsysteem was uitgeschakeld op 2:17! We moeten onderzoeken waar iedereen was op die tijd.

Alibi's

 

Antiques

Bel George. Vertel dat het alarmsysteem om 2:17 uitgeschakeld was. Switch naar George. Rij naar de antiekwinkel. Kijk naar het 'Number Puch!' spel op de tafel aan de rechterkant als je binnenkomt. Start het spel. Zoek en druk op de cijfers in volgorde van 1 tot het laatste cijfer - elke keer dat je speelt, zijn de cijfers op een andere plaats. Blijf proberen tot je de beste tijdscore hebt en het spel wint. Je kunt het spel pauzeren door onder op de tandwielpictogram te klikken, om even rustig te kunnen kijken. De beste tijd voor junior is 1:52 en voor senior 01:26. Verlies je drie keer achter elkaar, stopt de speeltijdklok een seconde voor de beste tijd (op 1:51), om je het spel te laten winnen. Speel je dit spel vaak, krijg je een award.

 

Easter egg 1. Na het winnen van het spel, klik op de priemgetallen van 2 tot 41: 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41,

 

Voorbeeld

 

Pak de kistsleutel. Onderzoek de grote kist in de hoek. Neem achter de kist de alarmsleutels. Zijn dit de sleutels van het alarmsysteem in het raadhuis! Praat met Alexei over alles. Hij wil dat je de winkel verlaat. Kijk buiten naar de krant in de krantenautomaat. Zie achter de krantenautomaat een busje - regiewagen. Klop op de deur en stap naar binnen. Praat met Brenda Carlton. Als ze weigert om al je vragen te beantwoorden praat je nogmaals met haar en praat verder over alles. Bel Nancy en vertel over de alarmsleutels.

 

Scoop

Ga naar de ijssalon. Praat binnen met Toni. Bestel een ijsje. Neem Toni's vingerafdruk op de ijskom. Ga terug naar de antiekwinkel. Bestel je alle soorten ijs, krijg je een award

 

Antiques

Praat met Alexei als hij weer gekalmeerd is. Vraag waar hij was op de tijd van de brand. Vraag dan waar hij echt was. Blijf door vragen totdat hij je wat meer over zijn leven vertelt. Zeg dat je een cadeau zoekt voor je oom (of iets speciaals dat je zoekt). Hij gaat dan achter in het magazijn kijken. Ga dan naar de kist. Gebruik de kistsleutel, om de kist te openen. Je moet nu snel zijn, voordat hij terugkomt. Kijk naar de krant. Carson Drew hielp Alexei in een zaak. Lees Alexei's dagboek. Kijk naar de lege ether fles. Kijk op het ronde tafeltje, naast de stoel waarop Alexei zat. Op de telescoop zitten geen vingerafdrukken. Klik op het poetsmiddel blik. Neem Alexei's vingerafdruk op het poetsmiddel blik. Ga naar het politiebureau. Leg de vingerafdruk van Toni en van Alexei en de alarmsleutels in de 'package drop'. Bel Nancy. Vertel over de ether, en switch naar Nancy.

 

Scoop

Switch naar Bess. Bess zit op het terras voor de ijssalon? Ga naar binnen en praat met Toni over alles. Je moet haar alibi krijgen voor de tijd dat het alarm was uitgezet. In het midden van het gesprek stopt een vrachtwagen, en Toni verlaat de ijssalon (of wacht tot de vrachtwagen arriveert). Ga achter de toonbank. De deur van de bergkast is afgesloten. Open het kastje onder de toonbak. Je ziet een ijsklonten bakje in de vorm van sneeuwvlokjes. Pak de sleutel uit het kastje en de foto's op de vloer. Open de deur van de bergkast met de sleutel. Zie de thinner en de gesloten archiefkast. Je moet het slot later kraken. Ga naar het politiebureau en leg de foto's in de 'package drop'. Rij naar de antiekwinkel en praat met Brenda in de regiewagen. Switch naar Nancy. Bel Ned, praat over  Deirdre en Switch naar Ned.

 

Rij naar de ijssalon en praat met Deirdre over alles. Vraag als laatste "I was wondering if you". Deirdre verlaat dan het terras, om zich om te kleden. Neem dan Deirdre's vingerafdruk op haar glas. Ze zei dat ze werkte aan de uitdaging om 2:17. Bel haar vrienden, Holly en Jessica. Deirdre kwam een uur later dan afgesproken voor de uitdaging. Rij naar het politiebureau. Leg de vingerafdruk van Deirdre in de 'package drop'.
 

Open de afgesloten archiefkast in de ijssalon

Bel Nancy en vraag hulp om de archiefkast te openen. Switch naar Nancy. Neem alles uit de 'Items Received' en leg het slotenkraker setje erin. Switch naar George. Neem het slotenkraker setje uit de 'package drop'. Ga naar Nancy's huis. Ga naar de slaapkamer. Lees in de onderste bureaulade de instructies over slotenkraken. De letters onder de afbeelding vormen een naam met tekst. We moeten de dossierkast kraken. Noteer dus de instructies van de dossierkast = F*L* C*B*N*T: *V*RY S*C*ND *N* = 'File Cabinet: Every Second One". Noteer ook de hoek kleuren.

 

Ga naar het kleine kastje naast het bed. Lees het boek "On the Case" op het kastje. Het is een lijst van mogelijke versnellers.

Als je naar alle mogelijke versnellers in het spel kijkt, krijg je een award. Kijk ook naar de foto op het kastje en achter op de fotolijst naar de brief van Ned.

 

Ga naar de ijssalon. Je moet wachten tot de vrachtwagen komt, zodat je in de bergkast kan gaan. Praat met Toni over alles. Speel de 'Swap A Lot' spel op de speelautomaat tot de vrachtwagen arriveert. Het doel van het spel is om de letters te verplaatsen in de verticalen kolommen om woorden te vormen. Als het juiste woord is gevormd, kan het niet meer verplaatst worden en zijn lichter van kleur. Als je dit spel vaak speelt, krijg je een award.

 

Voorbeeld


Ga in de bergkast als de vrachtwagen gearriveerd is en Toni naar buiten loopt. Kraak de archieflade, door het slotenkraker setje op de archiefkast te gebruiken. Gebruik de instructies in het slotenkraken boek in het huis van Drew. De hint was "dossierkast, elke tweede". Plaats de pinnen in de volgende volgorde in het slot: Geel, Rood, Blauw en Groen (hoek kleuren). Beweeg de pinnen in de volgende volgorde (R=rood: GE=geel: B=blauw: G=groen): R, GE, B, G, G, G, B, R, GE, R, B. Lukt het niet de eerste keer neem je de pinnen uit het slot, plaats ze terug in het slot en probeer het opnieuw. Kijk in de 2 dossiers: 'R-17' en 'Clean up'. Lees over de plannen van Toni voor het raadhuis en het dossier over Nancy. Blader door de dossiers. Verlaat de bergkast. Bel Nancy en vertel wat je ontdekt hebt. Switch naar Nancy.

 

Brenda's vingerafdruk
Scan de drie vingerafdrukken in de vingerprint scanner. Open 'PrintSync' in de computer en zoek naar matches. Klik op 'compare', klik de vingerafdruk op de vingerafdruk (print), om ze te vergelijken. Geen van hen komt overeen met de vingerafdruk op de notitie. Switch naar Ned. Ga naar de regiewagen voor de antiekwinkel. Praat met Brenda. Vraag of er een manier is om later in contact te komen met haar. Ze geeft Ned haar visitekaartje. Stap uit de regiewagen en bel het nummer op het visitekaartje - Brenda Carlton. Geef haar een nep nieuws tip door - 'Report breaking news in the South River Heights area'. Selecteer 'yes'. Ze verlaat de regiewagen. Stap dan in de regiewagen. Neem Brenda's vingerafdruk op haar microfoon. Kijk naar de nagellak remover in haar make-up koffertje. Het bevat aceton, een versneller. Ga naar het politiebureau en leg de vingerafdruk in de 'package drop'.


Easter egg 2: Open en sluit Brenda's make-up koffer 3x.

Praat in de antiekwinkel met Alexei over de ether. Praat op het terras voor de ijssalon met Deirdre over de gesprekken die je had met haar vrienden. Vraag haar om wat samen te eten (kan je dat niet vragen, bel je Nancy en vraag om meer hulp bij Deirdre). Zodra Ned, Deirdre afgeleid heeft, belt Ned naar Nancy. Bel (Nancy) naar Bess en Switch naar Bess. Blader door het notitieboek op het terrastafeltje en neem de bekeuring,
'traffic ticket'. Ga naar het politiebureau en leg de bekeuring in de 'package drop'.

Switch naar Nancy. Neem de bekeuring en Brenda's vingerafdruk uit de 'Items Received'. Gebruik de computer. Open 'TicketShark'. Vul het nummer in van de bekeuring: RH627E401. Klik op 'find'. Deirdre was bij het raadhuis toen het alarm uitgeschakeld was. Scan Brenda's vingerafdruk in de vingerprint scanner. Open 'PrintSync' in de computer en zoek naar matches. Klik dan op 'compare', klik de vingerafdruk op de vingerafdrukken, om ze te vergelijken. Brenda's vingerafdruk komt overeen met de vingerafdruk op de notitie.

 

Eindelijk vrij
Bel je vader en vraag alles. Switch naar George. Ga naar Nancy's huis. Pak de envelop op het kastje naast de open haard in de woonkamer. Je krijgt een chromatografie kaart. Ga naar het politiebureau en leg de chromatografie kaart in de 'package drop'. Switch naar Nancy. Neem de chromatografie kaart uit de 'Items Received'. Nancy vergelijkt de chromatografie kaart met de chromatografie resultaten. Nummer 45 is 100 %. Er werd isopropylalcohol gebruikt, en geen benzine. Kijk op het prikbord met de verdachten. Je hebt nu alle bewijzen van de verdachte. Als je iets mist switch dan naar de andere personen, kijk in hun inventaris, om te zien of ze geen bewijzen meer in hun inventarissen hebben. Zorg ook dat je met alle verdachten over alles gepraat hebt. Plak de bewijzen op het prikbord bij de juiste personen. Zodra je de bewijzen bij de juiste personen geplakt hebt, druk je op de rode knop onder de intercom. Hoofdagent McGinnis laat je vrij!

 

 

Nieuwsuitzending verhinderen
Verlaat het politiebureau. Ga naar de regiewagen voor de antiekwinkel. Bel Brenda en geef haar een nep nieuws tip. Ze verlaat dan de regiewagen en jij gaat naar binnen. Kijk naar de monitor. Druk op de groene knop om het interview dat ze opgenomen heeft met Bess af te spelen. Bess wordt verkeerd begrepen door de listige vragen van Brenda. Je ziet Deirdre op de achtergrond. Probeer de instellingen van de opnamesporen te wijzigen, om haar te kunnen horen. Schuif de knoppen om het geluid aan te passen. De nummers worden groen als ze correct gecorrigeerd zijn.

 

 • Channel 1 = 35.

 • Ch2 = 76/75.

 • Ch3 = tussen 80/100.

 • Ch4 = 50.

 • Ch5 = 100.

 • Me frequentie = 93/100

 • Bess = -87/-100

 • Cars = 27/30.

 • Birds = 60/83.

 • Bugs = -100.

 

Speel de band af om Deirdre te horen. Klinkt alsof ze opzoek is naar iemand. Ga uit de close-up van het scherm en kijk naar de isopropylalcohol op de tafel. Het werd gebruikt om het vuur te verspreiden. Kijk naar het klembord tegen de wand  - hoe kan ze altijd zo snel op de plaatsen komen? Neem de sleutel van het klembord. Kijk naar Brenda's werkschema op het klipbord. Gebruik de sleutel op het grijze metalen kistje aan de rechterkant, om het te openen. Lees de brief aan Brenda. Rij naar de ijssalon en praat met Bess, Toni en Deirdre.

 

Praat met Toni over de procesvoering (litigation) van het raadhuis. Als je dit doet, krijg je een award.

 

Rij naar de antiekwinkel. Bel buiten met je vader en vraag alles over Alexei. Praat in de regiewagen met Brenda. Krijg haar visitekaartje. Praat in de antiekwinkel met Alexei. Bel buiten je vader en vraag alles over Alexei en Toni. Rij naar de ijssalon en praat weer met Deirdre. Praat met Bess over het verkeer. Praat met Toni en kom te weten over een bunker met tunnels onder de stad. Ga naar de antiekwinkel. Praat met Alexei over de tunnels. Hij zegt dat je in het 'Dust and Dirt' boek moet kijken. Draai je om en kijk in het genoemde boek op de plank. Blader door het boek en neem achter in het boek de twee bladzijdes over de tunnels uit het boek - 'Alexei's book'. Er is een geheime ingang naar de bunker. Ga naar buiten en praat met Brenda in de regiewagen. Ze gaat zo de lucht in met een reportage waarin Nancy verdacht wordt gemaakt - je moet deze uitzending stoppen.

Zender verstoren
Rij naar het huis van Nancy en praat in de woonkamer met George. Vertel haar over de dader en Brenda's uitzending. Ze weet een manier om de uitzending te stoppen. Ga boven naar de slaapkamer. Neem de batterij uit de bovenste bureaula. Ga terug naar de woonkamer. Een steen wordt door het raam gegooid! Kijk naar de steen op de piano. Help George bij het instellen van de stoorzender. Je moet alle contactpunten op de stoorzender voorzien van stroom.

Junior Senior

 

Als je het goed gedaan hebt neem je de stoorzender. Rij naar Brenda's regiewagen voor de antiekwinkel. Ga naar binnen. Open de antenne box aan de rechterzijde. Plaats de stoorzender in het slot aan de rechterkant.

Sluit de gekleurde wieltje aan elkaar met de draad en zorg dat de draden elkaar niet kruisen. Klik op een gekleurd wieltje en sleep de draad naar het wiel met dezelfde kleur.
 

Junior Senior

 

De uitzending is verstoord, maar slechts voor 30 minuten, dus moet je je haasten en de dader vangen.

Tunnels onder de stad
Een sleutel valt uit de box. Pak de sleutel met de label 5C21B. Draai je om en verwijder de tegel op de bodem van het busje. Ga onder naar de bunker - zo kon Brenda snel op de plaatsen zijn. Aan de onderkant van de trap, draai je je om en ga linksaf. Ga 6x vooruit en draai naar links ( ga je verder rechtdoor, kom je uit bij het raadhuis). Gebruik de sleutel op deur 5C21B en ga naar de ondergrondse schuilplaats van de dader. Kijk naar de dozen naast het bureautje met de isopropylalcohol flessen en neem de schroevendraaier. Open de tas op de stoel. Neem de tas en je hebt nu genoeg bewijzen. De dader komt binnen, gooit de stoorzender op de grond en sluit je op in de bunkerkamer. Draai je om en verplaats de stapel dozen in de rechtse hoek. Achter de dozen is een verborgen deur. Gebruik de schroevendraaier op de schanieren van de deur, om ze los te schroeven. Ga door de deur.

Ontsnap uit de doolhoftunnels
Een tijdsbalk start. Je kan het spel tussendoor opslaan. Nu moet je Alexei's aanwijzingen volgen uit het 'Dust and Dirt 'boek. Voor Junior volg je option C en voor Senior volg je option B.

Naast de deuren zijn de symbolen. Draai naar links en rechts om de symbolen te controleren. Ga door de deur met het symbool in de aanwijzing, om naar de volgende tunnel te gaan.

 

 

Draai dus in de eerste tunnel naar links en ga door die deur. In de volgende tunnel sta je voor het juiste symbool, en ga vooruit door die deur, enz....

Draai links naar

Vooruit

Vooruit

Draai rechts

Vooruit

 

 

 

 

 

Vooruit

Vooruit

Vooruit

Vooruit

Draai rechts

 

 

 

 

 

Draai rechts

Draai links

Vooruit

Draai rechts

Vooruit

 

Klim in de laatste tunnel op de ladder. Klim dan op de andere ladder en neem boven bij de deksel de Clues Challenge medaillon. Klik op de deksel, om de tunnel te verlaten.

Ga het politiebureau in. Geef het bewijs aan de hoofdagent en kijk naar het eind filmpje.

We zien Nancy terug in haar volgende avontuur - Tomb of the Lost Queen!

 

Einde

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting