09-07-2010

Nancy Drew 22: Trail of the Twister

100 miljoen dollar staat op het spel in deze competitie, om een formule te ontwikkelen voor het voorspellen van tornado's. Maar iets klopt er niet. Als de apparaten beginnen te falen, en de teamleden gewond raken, zal Nancy Drew zich aansluiten bij het team om ze in de competitie te houden. Is het gewoon pech dat de storm de deelnemers teistert, of is er iemand die de boel saboteert, zodat ze meer kans hebben om te winnen? Nancy gaat ondercover in een groep tornadojagers om verdachte incidenten te onderzoeken.

 

Website

Official Page
Download DEMO

 

Oplossing Junior Detective

 

Boerderijwoning

Na de tornado stap je uit de auto en kijk rond. Open de grote schuurdeur en zie een gele auto. De kleine deur van de schuur kan je een beetje openen. Achter op het erf is een ma´sveld met een defecte sprinkler, sensor camera's en veldje met vele holen van prairiehonden. Prairiehonden (Cynomys) zijn een geslacht van op en onder de grond levende knaagdieren uit de familie eekhoorns. Zie links een schommelautoband. Ga naar de deur van de boerderijwoning. Kijk onder naar het afval. Leg het afval opzij en pak onder het afval een blikje. Open het blikje en neem het blikje met geld. Open de deur en ga de woning in. Lees en pak het briefje van Debbie,aan de trapleuning. Open de deur achter de trap en ga naar de kelder. Zie links in het rek een plunjetas voor een noodpakket bij eerste hulp. Deze noodpakket is een verzameling goederen die dient om een bepaalde periode van rampspoed te kunnen overleven. Zie een foto in de plunjetas. Zie een krantenknipsel aan het rek en de 'surface charts' map. Er lopen muizen in de kelder. Gebruik de laptop op de wasmachine en klik op de Twister Trivia. Antwoorden: C,C,D,B,A,C,A,D. Lees in vraag 5, wat er in een noodpakket zit. Noteer ook de informatie van alle goed geantwoorde vragen, want dit zijn aanwijzingen voor puzzels die je later in het spel tegenkomt.

 

Twister Trivia Main page

 1. Weather service alert: C. Tornado warning.

 2. Number of tornadoes: C. 1000. Lees over de tornado's Alleys in Oklahoma, Texas, Kansas, Missouri en Illinois.

 3. Tornado measures: D. F-Scale: genoemd naar Dr. Fujita. Lees over hoe de tornado's gerangschikt worden.

 4. Safe Shelter: B. A large room.

 5. Emergency planning: A. Disaster kit. Een noodpakket bestaat uit water, suiker, zout, granola repen, batterijen, zaklamp, blikopener, tandpasta, plakband en bleekmiddel.

 6. Tornado sign: C. Downburst.

 7. Destructive chances: A. 1%.

 8. Injuries in a tornado: D. Flying debris.

Na de triviaquiz, praat je met Scott. Verlaat zijn kantoor en hij vraagt over de tornado.

Kijk rond in zijn kantoor. Kijk in de doos en lees een krantenknipsel.

 

Ga naar de eetkamer/kantoor en praat met Debbie. Je geeft haar het blikje met geld. Gebruik rechts van Debbie de archiefladekast. Rechts komen de labels in het scherm. Label de mappen van links naar rechts:

 

 • Findings: Rood - 2 driehoekjes

 • Grange Theater: Oranje - Grote zwarte stip

 • Canute: Geel - }{ tekens

 • Degree: Groen - Drie stippen

 • Budget: Blauw - Soort R

 • Animals: Paars - Soort S

 

Sorteer dan de dossiermappen bovenop de archiefkast, door ze bij de juiste label te plaatsen - zie een symbool op de map en plaats de map bij hetzelfde symbool in de lade. Pak onder de laatste map de snoepwikkel en gooi het in de prullenbak naast de archiefkast. Zie een bonnetje voor ma´s in de prullenbak. Zie een hoopje ma´skorrels naast de prullenbak en zie hier ook muizen lopen. Ga terug naar de kelder en praat met Frosty. Praat boven weer met Debby en verlaat de woning.

 

Stap in de blauwe auto (of neem de roze), en rij naar de winkel van MA 'n PA's. Klik linksonder in het scherm op de GPS - Global Positioning System = satellietplaatsbepalingssysteem, (pictogram van de mobile telefoon veranderd in een GPS pictogram). Selecteer de locatie waar je bent en de locatie waar je naar toe wil en klik op enter. Je ziet een route kaart. Linksboven op de route kaart kan je de route veranderen 'enter new route'. Bots niet te veel in het verkeer. Boven in het scherm is een kleurenbalkje, van de toestand van de auto.

 

 

MA 'n PA's

Praat in de winkel/museum met Pa. Krijg een PA penning (pennie/munt) van Pa. Je hebt nu 1 Pa penning (linksboven in het scherm). Koop in de winkel producten voor het noodpakket. Koop 2 producten met een groene label, 2 met blauwe label en 2 met gele label, want je hebt maar een bepaald bedrag om deze producten te kopen en als je milieubewust inkoopt, krijg je korting. De producten om een noodpakket samen te stellen, worden gegeven in de triviaquiz.

 • Fles water (1,90/groene label)

 • Zout (90c/groen)

 • Suiker (2,80/groen)

 • Granola repen (3,50/blauw)

 • Glow'n tandpasta (groen/2,50)

 • Batterijen (6.00/groen)

 • Zaklamp (8.00/blauwe label/rode verpakking)

 • Blikopener (8.00/blauw)

 • Plakband (7.40/blauw)

 • Bleekmiddel (2.30/groen)

Praat met Pa en als je de juiste producten gekocht hebt, neem je de boodschappenzak. Ga terug naar de boerderij.

 

Boerderij - Schuur
Ga de schuur in. Praat met Chase. Hij vraagt je te helpen met de LED scherm. Ga in de auto. Verplaats de genummerde zekeringen, zodat er geen opeenvolgende nummers naast elkaar komen en ook niet verticaal of diagonaal. Praat daarna met Chase. Draai je om en kijk naar de kapotte zwarte opzuigslang in het rek. Controleer de gereedschapkist en lees een krantenknipsel over Howard J. Bison, de mascotte van Canute College. Kijk naar de werkbank en zie een muis. Later doe ik hier de weerballonnen puzzel, maar je kan het ook nu doen. Verlaat de schuur. Gebruik je telefoon en bel P.G. Krolmeister en Frank & Joe Hardy. Je kan altijd de Hardy Boys bellen om informatie te vragen over de puzzels.

 

 

Boerderijwoning

Ga naar de noodpakket plunjetas in de kelder. Leg de producten, in je boodschappenzak, in de plunjetas. Praat boven in de eetkamer met Debbie. Draai je om en ga naar links. Je ziet een blauw rasterbord. Klik erop en je ziet de district alarmkaart - 'County Siren Chart'. Prik de gekleurde cirkels op de kaart, zodat er geen gaten en ruimte tussen zijn en het vak bedekt is.

 

 

Ga naar buiten en ga rechts naar het ma´sveld. Aan de rechterkant van de vogelverschrikker, zie je de gebarsten deksel van de sprinklerinstallatie. Open de deksel. Pak een penning. In deze puzzel moet je zes kleppen opendraaien. Alleen mogen ze niet in dezelfde rij, kolom of diagonaal geopend worden.

 

MA 'n PA's
Praat met Pa. Ga door de klapdeurtjes naar het Oklahoma museumpje. Kijk links naar de 'Dust Bowl' uitstalling. Speel het spel 'Land Rush'. Dit kost 5 penningen per spel (als je die nog niet hebt, speel je het later).

 

Op sommige locaties liggen in velden, woningen en ander plekken penningen - zie een vonkje in het scherm oplichten, dat aangeeft dat er een penning ligt. Je kan ook penningen verdienen met de weerballonnen puzzel in de schuur bij Chase.

 

Hoe meer vakjes je veroverd in het spel 'Land Rush', des te meer penningen win je. Kies een kleur vakje aan de zijkant van het speelbord. Klik op een aangrenzend vakje, om die kleur te veroveren en blauw te kleuren. Sluit de tegenstander in (geel), zodat hij geen vakjes kan veroveren. Probeer de tegenstander te verslaan, door de meeste vakjes te veroveren. Heb je gewonnen krijg je penningen. Draai je om, en kijk links naar de 'Homesteaderss' uitstalling. Pak de penning. Zie dat de wichelroede ontbreekt. Kijk naar de 'Tornado' en 'Trail of Tears' uitstalling. Vind hier ook een penning. Het 'Jackalope Fight' spel kan je niet met de penningen spelen. Praat met Pa over de wichelroede. Ga terug naar huis.

 

Boerderijwoning

Praat met Debbie. Ga naar boven en Nancy gaat slapen. De volgende morgen wil Debbie dat je de sensoren in het ma´sveld  herstelt en met Frosty op wolkenjacht gaat. Ga buiten naar het ma´sveld. Kijk rechts van de sprinklers naar het ma´sveld met de sensor camera's. Nancy zegt dat je de rode lichtstraal met de rode sensor moet verbinden en de blauwe lichtstraal naar de blauwe sensor. Draai de spiegels naar de juiste positie om de lichtstraal door te stralen naar de juiste sensor.

 

 

Je hoort Debbie en Frosty praten nadat je de puzzel opgelost hebt. Na dit gesprek belt P.G. Krolmeister, de man die je inhuurde. Praat met hem en kies daarna een auto om op wolkenjacht te gaan met Frosty.


Wolkenjacht

Frosty zegt dat de beste plaats om wolken te fotograferen is bij de windmolen, 'Fraiser Creek Windmill'. Op de GPS kaart, zie je nu verschillende plaatsen met een wolksymbool. Dat zijn de plaatsen om foto's van wolken te nemen. Klik op 'enter een nieuwe route' in de linkerbovenhoek. Voer in van farmhouse' naar 'windmill'. Rij naar de windmolen. Je krijgt van Frosty een wolkengeslacht boek. Kijk in het boek naar de wolk tekeningen. Fotografeer de wolken met de camera in je mobile telefoon. Maak een foto van de wolken bij de windmolen. Als je denkt dat je goede foto's gemaakt hebt, rij je naar Lark Lane. Maak foto's van de wolken. Rij naar de ander lokacties: N620 Street, Bluebird Lane en Gracemount Road, om daar foto's van de wolken te nemen. Ga dan terug naar huis.

 

Enkele wolkengeslachten (deze hieronder, zijn niet allemaal te zien in het spel)

 

Naam geslacht Familie Omschrijving
Cirrus hoge wolken windveren, dunne, sliertige draden
Cirrostratus hoge wolken sluierbewolking, witte sluier
Cirrocumulus hoge wolken hoge schaapjeswolken, smalle, hoge, gebroken wolken, in rijen
Altostratus middelhoge wolken middelhoge sluierbewolking, een laag waar men meestal de zon nog doorheen kan zien
Altocumulus middelhoge wolken vergelijkbaar aan cirrocumulus, alleen zijn de individuele segmenten groter en donkerder
Mammatus   gladde, min of meer bolvormige uitstulpingen
Nimbostratus lage, Middelhoge of Verticaal ontwikkelde wolken regenbewolking, donker, wijdverspreid, vormloze laag
Cumulonimbus verticaal ontwikkelde wolken regen- en onweersbuien, zeer grote en hoge wolken
Cumulus lage wolken of verticaal ontwikkelde wolken stapelwolken, opgezwollen
Stratocumulus lage wolken laaghangende gelaagde bewolking, gelijkt veel op cumulus, behalve dat ze samengepakt zijn en groter zijn
Stratus lage wolken laaghangende wolken, horizontale lagen

 

Boerderijwoning
Ga naar de kelder. Gebruik de laptop. Klik op de USB kabel van de laptop, om je camera aan te sluiten. Klik op Gallery. Klik op camera en upload de wolkenfoto's in de laptop. Klik op de download knop. Je kunt 10 foto's downloaden. Verwijder dus de duplicaten en verkeerde. Goede wolkenfoto's die je gemaakt hebt, zijn aangevinkt in het wolkengeslacht boek. Praat met Frosty. Hij vraagt of je de MP3-speler aan Chase wil teruggeven.

 

Ga naar buiten en naar de schuur. Als je naar binnen wil gaan hoor je Chase praten. Klik op de schuurdeur, om een kijkje in de schuur te nemen. Hij praat tegen zichzelf, over zijn vuile werkschoenen. Ga naar binnen. Geef Chase zijn MP3-speler terug en praat met hem. Ga in de boerderij naar Scott's kantoor en praat met hem. Ga naar boven en Nancy gaat naar bed.

 

Nancy wordt in de nacht wakker van de radio. Een man in de radio zegt dat er meldingen zijn van tornado's in het gebied. Draai naar rechts. Zie een man in de woonkamer! Zie een bliksemflits en weg is de man. Ga beneden de donkere kelder trap af en in de ochtend wordt Nancy wakker.

 

Praat met Debbie. Scott met je wil praten. Ga naar zijn kantoor en praat met Scott. Er lopen muizen in zijn kantoor. Scott zegt dat je volgende taak is om de muizen te vangen. Zie tegen de muur een kaart over de EF windstoten waarde. Ga naar de schuur. Praat met Chase over de prairiehond opzuigapparaat waarmee je ze kan vangen en vrij kan laten in een ander veld, zonder ze te verwonden. Hij geeft je zijn handige net uitgevonden dandy prairiehond opzuiger, als je eerst naar Pa gaat, om de kapotte opzuigslang te vervangen voor een nieuwe. Neem de zwarte kapotte opzuigslang en rij naar Pa.

 

MA 'n PA's
Vraag aan Pa of hij een muizenval heeft, die de muizen vangt maar niet dood. Pa zal je er een lenen als je de tornado display in het museum in orde brengt. Ga naar de tornado uitstalling in het museumpje en open het 'Fujita Scale' boek. Je moet in de grafiek de windstoten vergelijken van de Fujita schaal met de herziene EF schaal. We weten uit de triviaquiz, de gegevens van de windstoten F0 en F5. De ietwat lage waarden worden genoteerd in de snelste windsnelheid kolom. Voer de EF schaal waarden in van de kaart die je gezien hebt in het kantoor van Scott. De schade-indicator wordt ook beschrijven in de laptop. Pak een windsnelheid strookje of een schade foto en plaats deze op de juiste plek.

 


 

Wanneer je de puzzel goed gedaan hebt, hoor je een vrouw met Pa praten over Scotts team. Wie is die vrouw? Praat daarna met Pa. Hij vertelt dat je de Fujita Schaal correct geŘpdate hebt, en je mag de muizenval lenen. Ga naar het museumpje en kijk naar de 'Dust Bowl' uitstalling. Neem onder het Route 66 verkeersbord de muizenval. Praat opnieuw met Pa. Vraag hem wie die vrouw was die over Scott vroeg. Pa zegt dat haar naam Brooke is en dat ze de leider is van een ander team. Zijn Scott en Brooke vrienden! Vraag verder en vraag ook waar Ma is. Hij zegt dat ze in Chickasha is, om haar zus te helpen. Hij liegt, want we weten uit een krantenartikel dat Ma overleden is.... Vraag of hij een nieuwe opzuigslang heeft. Hij wil dat je de snoepdisplay in orde brengt. Draai rechts en ga achter naar de snoepdisplay. Klik boven op de doos. Je moet alle snoepverpakkingen in de doos plaatsen. Je kan de verpakking met de rechtermuisknop draaien. Praat daarna met Pa en pak de nieuwe opzuigslang. Zie links op de toonbank, boven de krantendisplay een mysterieuze doos '?' voor 9990 Pa penningen.

 • Easter egg: Koop de '?' doos voor 9990 Pa penningen. In de box is een stormbol met een speciale munt.

 • Gebruik deze munt voor de 'Jackalope' game. Krijg de 'Cat' Paasei.

 • Kijk onder in de oplossing hoe je medailles kan verdienen.

 

Voor de muizenval hebben we lokaas kaas nodig. Je moet op 4 plaatsen de muizen vangen. In Scott's kantoor, Debbies werkruime, de kelder en in MA 'n PA's. Koop 3 of 4 'Moon Chunk' pakjes - deze liggen in de snoepdisplay. Hiervoor heb je ongeveer 380 penning nodig: 1 penning = 1 cent en een pakje kost 95 c. Een pakje krijg je later gratis van Pa, dus koop eerst 3 pakjes. Heb je geen penningen genoeg, speel je het 'Land Rush' spel.

 

Boerderij - Schuur

Kijk naar de werkbank. Zie aan de rechterkant van de werkbank een aantal snoepjes en een pot met penningen. Praat met Chase. Om penningen van Chase te verdienen, repareer je de weerballon circuit boards en hij zal daarvoor penningen geven.
Ga naar de werkbank en lees de brief. Klik op de 'weather balloon circuit boards' bak. Elke ventilatie heeft een bepaald aantal draden, die aan de ventilatie aangesloten moet worden. De draden mogen elkaar niet overlappen. Controleer de overbelasting meter 'overload'. Als deze in het rood komt, is het board beschadigd. Controleer de ventilatie, door het indrukken van de power knop. Als alle ventilatoren draaien, dan is de bedrading correct gedaan en krijg je uitbetaald. Als het fout is, neemt Chase een penning terug. Klik op een zijde of hoek, om een draad, horizontaal, verticaal of diagonaal te plaatsen. De reset knop herstelt de puzzel. Stop je dan neem je de aantal verdienende penningen uit de penningen pot.

 

Geef Chase de nieuwe opzuigslang en neem het opzuigapparaat. Als je dus genoeg penningen hebt koop je 3 'Moon Chunk' pakjes in de winkel van Pa. Het snelste kan je penningen winnen in het 'Land Rush' spel.

 

Enkele voorbeelden  'weather balloon circuit boards'

Boerderijwoning

Ga naar Scott's kantoor om de muizen te vangen. Praat met Scott. Hij zegt dat de beste plek om de muizenval neer te zetten is in de hoek bij het hoopje ma´s. Draai je om en ga naar de linkerhoek. Zie een hoopje ma´s onder de werktafel. Klik op die plek. Zet de muizenval uit de inventaris naast het hoopje ma´s. Open linksboven in het scherm de boodschappenzak. Neem een plakje 'Moon Chunks' en leg het stukje kaas in de muizenval. Klik niet op de kaas in de boodschappenzak in de inventaris, want anders snoept Nancy er zelf van. Vang in dit mini-spel de muizen in een hokje. Draai de schijf in het middelste hokje met de gebogen pijl, zodat de muizen verder kunnen lopen. Vergrendel de hokjes met de balkjes, door aan de zijkanten van het hokje te klikken, zodat de muis er niet meer uit kan. Plaats een muis in elk hokje en ook een in het hokje met de draaischijf. Zijn alle muizen gevangen pak je de muizenval.

 

 

Spring House

Rij naar 'Spring House' en laat hier de muizen uit de muizenval los, door de muizenval op de grond te klikken.

 

Boerderijwoning
Praat met Debbie. Er is een tornado (twister) en we gaan op tornadojacht.

Neem een auto en rij met Frosty naar Gracemount Road (Viewpoint op de GPS kaart).

 

Viewpoint

Kijk naar de tornado. Frostys videocamera begeeft het en je moet de camera repareren. De richtingen zijn in de linkerbovenhoek, en wat je moet doen is dat alle volgnummers (1,2,3,4, enz..) elkaar raken, hetzij boven, onder,
links, rechts, of diagonaal. Sommige nummers zijn al gezet. Probeer dan de gerepareerde camera te gebruiken. Frosty schreeuwt dat je de camera niet gerepareerd hebt, maar dat heb je wel. Liegt Frosty...

 

 

Boerderijwoning
Je gaat automatisch terug naar de boerderij en praat met Scott. Ga buiten naar het ma´sveld.

Ga links van de vogelverschrikker naar het veld met de prairiehonden holen.

 

Prairiehonden

Gebruik het opzuigapparaat, om de prairiehonden op te zuigen. Vang 16 prairiehonden. Heb je ze gevangen ga je richting de blauwe auto. Ga links van de auto naar de zijkant van de schuur - gebogen pijl naar links. Ga vooruit en ledig de zuiger in dit veld. Ga in de schuur en geef de zuiger terug aan Chase.
 

Boerderijwoning
Ga naar bed. De volgende ochtend zegt Debbie dat je de antennes moet repareren. Chase heeft het antenne gebied in de GPS geprogrammeerd. Ga naar de salontafel in de woonkamer. Kijk naar Frostys videocamera. Klap het schermpje open en klik op de afspeelknop. Frosty zei dat we niets gefilmd hadden, maar we horen wel geluid! Ga naar de kelder en praat met Frosty over de camera. Ga naar de schuur en praat met Chase.

 

Hij vraagt of je hem kan helpen met de startmotor van de auto. Plaats de juiste maat tandwielen op de staven, zodat ze allemaal draaien. Let op dat je de tandwielen niet over elkaar kan schuiven. Is een tandwiel vooraan de staaf groot en je schuift een andere op de andere staaf, zal dat niet lukken, omdat de tandwiel vooraan groot is en kan de ander niet op de staaf geschoven worden. Dus schuif eerst de achterste maten tandwiel op de staaf en werk zo naar de voorkant van de staaf. Klik op de gebogen pijl knop om de tandwielen te testen. Ben je klaar, vraagt Chase of je de raming kosten van Pete's auto aan Scott wil geven. Neem de envelop.

 


Ga naar Scott. Geef hem de envelop van Chase. Je hoort Frosty schreeuwen. Ga beneden naar de kelder. Hij is bang voor muizen. Kijk rechts van de trivia laptop op de grond. Zet de muizenval uit de inventaris naast het hoopje ma´s. Open linksboven in het scherm de boodschappenzak. Neem een plakje 'Moon Chunks' en leg het stukje kaas in de muizenval. Vang in dit mini-spel de muizen in een hokje. Draai de schijven in de hokjes met de gebogen pijl, zodat de muizen verder kunnen lopen. Vergrendel de hokjes met de balkjes, door aan de zijkanten van het hokje te klikken, zodat de muis er niet meer uit kan. Zijn alle muizen gevangen pak je de muizenval.

 

Spring House

Rij naar 'Spring House' en laat hier de muizen uit de muizenval los, door de muizenval op de grond te klikken.

 

Boerderijwoning

Praat met Debbie. Ze heeft ook last van de muizen. Zet de muizenval naast de prullenbak.

Leg een stukje kaas in de muizenval. Vang in dit mini-spel de muizen en pak de muizenval.

 

Spring House

Rij naar 'Spring House' en laat hier de muizen uit de muizenval los.

 

 

Antennes repareren

Programmeer in je GPS de locatie naar de antenne en volg de route naar de antennes. De mast stukjes liggen op de grond. Neem een stukje en plaats deze in de ontbrekende plekken. Je kan de stukjes draaien met de rechtermuisknop. Je kan de schaduw stukjes op de antennen zien, om de juiste stukjes erin te kunnen plaatsen. Wanneer je dit goed gedaan hebt, vindt Nancy een sleutel op de grond.

 

 

Er komt een tornado over de antennes. De GPS geeft verkeerde richtingen!

De GPS stuurt je de tornado in. Wie zou dat gedaan hebben.

 • Kijk op de GPS kaart en ga rechtsaf naar Willow Boulevard.

 • Rij naar Swamp Drive en rechts richting Creek Avenue.

 • Ga omhoog op de N620 naar de N630 Street en richting Kinglet Avenue.

 • Ga links en rechts verder over de N630 naar Hayward Drive.

 • Ga links op Hayward Drive, en onder over de N670.

 • De boerderij is aan de rechterzijde.

Boerderijwoning

Praat met Debbie over wat er gebeurd is met je GPS. Ga naar de schuur en praat met Chase. Vertel hem over je GPS. Ga terug in het huis en ga naar bed. De volgende ochtend zegt Debbie dat er een 'Supercell' waargenomen is, en dat je het met Chase moet controleren. Plotseling is er een bliksemschicht en Scott's telefoonlijn is uitgevallen. Repareer de telefoonlijn. Ga naar Scott's kantoor. Kijk naar het stopcontact in de muur, links van het bureau. Er komt vuur uit het stopcontact. In deze puzzel, moet je met het rode wiel een lijn trekken naar de contactpunten. Je kan niet over al getrokken lijnen. Deze puzzel is per spel verschillend.

 

Wanneer je klaar bent hoor je stemmen. Ga naar Scott's bureau en klik op de groen verlichte 'bluetooth' en luister naar een gesprek van Scott en Brooke, (Bluetooth is een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand). Open de bureaulade met de sleutel, die je gevonden hebt bij de antenne. Zie een stukje papier van Melvin Tidmore over atmosferische wetenschappen. Sluit de lade, ga terug, draai je om, en ga links naar de werktafel. Klik op de grote klos draad. Daarachter is een stanleymes met koelvloeistof op het handvat.

 

Ga buiten naar de schuur. Draai in de schuur, rechts naar de gele auto. Chase is er nu niet. Ga vooruit en bocht naar links. Kijk naar de werkschoenen van Chase. Ze zijn besmeurd met olie. Verlaat de schuur. Buiten word je gebeld door Pa. Hij vraagt of je naar zijn winkel wil komen.

 

MA 'n PA's
Praat met Pa. Hij vraagt of je de muizen in zijn museum wil vangen. Hij geeft je een gratis 'Moon Chunk'. Ga naar het museum. Draai rechts naar de 'Homesteaderss' uitstalling. Kijk aan de rechterkant naar het hoopje ma´s op de vloer. Zet de muizenval daar op de vloer. Leg er de stukjes kaas in, vang de muizen en pak dan de muizenval.

 

Spring House

Rij naar 'Spring House' en laat hier de muizen uit de muizenval los. Olie? Iemand heeft in de olie gestapt. We zagen olie op de werkschoenen van Chase! Pak de wichelroede.

 

MA 'n PA's

Vertel Pa over de wichelroede. Hij vraagt of je het terug wil leggen. Vraag ook over Scott's team. Ga naar het museum.

Leg de wichelroede in de 'Homesteaderss' uitstalling. Praat met Pa en krijg een penning.

 

Boerderijwoning
Ga naar de schuur en vraag Chase over de wichelroede en de olie op zijn werkschoenen. Hij vond een draadstaaf in de boerderij toen Scott's telefoonaansluiting opgeblazen werd. Ga naar de boerderij en praat met Debbie. Ze vraagt of je de TV kan repareren. Ga in de woonkamer naar de TV. Open het klepje aan de rechterkant en klik op de gele knop. Je moet het testbeeld afstellen. Draai aan de 4 kleine draai knopjes, om de ringen van het testbeeld te draaien. Zie in de hoeken de voorbeeld testbeelden. Draai de ringen zo, dat de kleuren patroon in dezelfde positie komen als in de testbeelden in de hoeken. Nummer de draai knopjes 1 t/ m 4: De puzzel kan misschien per spel verschillen!

 

ROOD

 • Draai (klik) knop EEN, 7x rechtsom.

 • Draai knop TWEE, 15x rechtsom.

 • Draai knop DRIE, 1x rechtsom.

 • Draai knop VIER, 1x rechtsom.

 

GROEN

 • Draai knop EEN, 9x rechtsom.

 • Draai knop TWEE, 14x rechtsom.

 • Draai knop DRIE, 5x rechtsom.

 • Draai knop VIER, 1x rechtsom.

 

BLAUW

 • Draai knop EEN, 0x

 • Draai knop TWEE, 1x rechtsom.

 • Draai knop DRIE, 4x rechtsom.

 • Draai knop VIER, 13x rechtsom.

 

 

De TV is gerepareerd. Je ziet de 'breaking news' van een tornado. Je ziet de tornado die gefilmd is met de videocamera van Frosty, want jullie waren daar op dat moment. Je had de camera dus wel goed gerepareerd. In beeld wordt vermeld dat de beelden genomen zijn door Erin Aldriedge. Heeft Frosty de beelden aan haar verkocht? De TV valt weer uit.

 

Ga naar de kelder en praat met Frosty. Je kan in de laptop naar de foto's kijken die Frosty genomen heeft. Ga naar boven en praat met Debbie. Vertel haar over de tornado beelden op TV. Debbie denkt dat iemand de tornado met een camera gefilmd heeft, en dat je dit niet gezien hebt. Ga naar Scott's kantoor en praat met hem. Vraag hem wie Brooke is. Hij zegt dat ze van het andere team is. Zeg dat hij een kat neemt voor de problemen met de muizen. Hij zegt dat hij daar allergisch voor is. Ga naar buiten. Bel de Hardy Boys en P.G. Krolmeister.
 

Ga naar de rechterkant van de schuur. Klik op de gele rozen. Klik op het blikje. Open het blikje. Lees de brief en pak het blikje. Ga naar de kelder. Praat met Frosty over de tornado beelden. Debbie heeft in het geheim tornado opnames aan iemand verkocht. Nancy vertelt hem dat ze Scott zo gek willen krijgen dat hij het team verlaat. Hij geeft toe, maar zegt dat alle andere dingen niet zijn schuld is. Hij zegt dat je naar de windmolen moet gaan, en daar een aantal foto's kan nemen van de 'cirrostratus'. Rij naar de windmolen. Neem wat foto's van de wolken. Ga terug en download de foto's in de laptop.

 

Viewpoint
Ga naar bed. De volgende dag ga je met Debbie en Scott op tornadojacht. Kies de witte radar truck. Rij naar 'Gracemount Rd' = 'viewpoint' op de GPS kaart. Scott wil dat je de 'doppler' machine activeert. Open het zijluikje op de truck. Je moet alle schakelaarlichtjes blauw krijgen. Nummer de schakelaars van links naar rechts 1 t/m 11.

 

 • Klik op schakelaar: 1, 4, 5. Druk op de groene knop.

 • Klik op schakelaar: 2, 3, 11. Druk op de groene knop.

 • Klik op schakelaar: 7, 9 , 10. Druk op de groene knop.

 • Klik op schakelaar: 8, 3, 10. Druk op de groene knop.

 

Je ziet de 'Doppler radar tracker'. Dan valt de radar uit. Ga vooruit en open het metalen kistje op de truck. In deze puzzel moet je de draden ordenen. De draden liggen op elkaar. Zie welke de bovenste draad is en de kleur van de draad (draad 1) en dan de kleur draad die er onder ligt (draad 2). Kijk zo verder tot de onderste draad (draad 10). De stekkers aan de zijkant van het scherm moeten geplaatst worden in de contactpunt van dezelfde kleur als de kleur van de draad. Druk dan onder op de bliksemschicht knop. Debbie zegt dat we terug naar huis gaan.

 

Boerderijwoning
Praat met Debbie. Ze vraagt of je Scott gezien hebt. Ga naar Scott's kantoor en open zijn bureaulade met de sleutel.

Lees de brief in zijn lade. Brooke heeft Scott voor iets betaald. Voor wat? Lees de rode tekst:

 

location site:

- review surface charts

 

* 45 + dewpoint and continuous, moderate rain

* 85 degrees + with either light hail, no thunder or severe thunderstorm with hail. 

 

Find dates.

 


Controleer Scott's kalender tegen de muur. Een stukje papier, komt naast de kalender. Je kan het papiertje invullen met gebruik van je eigen toetsenbord. Maar wat betekenen die symbolen? Ga beneden naar de kelder. Naast de laptop, is een wastafel. Kijk onder de wastafel. Klik op het vel papier. Hierop staan de symbolen van de stormen. Scott schreef in zijn brief, matige regen, aanhoudend 'moderate rain, continuous'. Dat komt overeen met symbool 63. Het is het symbool met 3 puntjes. In de brief schreef hij, lichte hagel, geen donder, of zware onweersbui met hagel. Dat komt overeenkomt met 89, symbool met twee driehoekjes en met 99, een soort R symbool.

 

Kijk naast Frosty in het rek en klik op de witte 'Surface Charts' map. Kijk naar de grafieken en de weersymbolen. Je kan de pagina's doorbladeren. Vind de rij dat een minimum dauwpunt 45 + of temperatuur 85 + heeft = drie puntjes symbool of 2 driehoekjes symbool. Deze zijn:

 • March 3, 8, 18, 21, 26.

 • April 3, 6, 10, 23, 29.

 • May 6, 12.

Ga naar Scott's kantoor. Kijk naar de kalender. Begin met de eerste datum van het jaar, die je in de 'Surface Charts' gevonden hebt = 3 Maart. Klik op de kalander en blader naar Maart. Op 3 maart, is de letter W geschreven. Schrijf op het witte papier op de bovenste regel de letter W. De volgende datum is 8 Maart. Op 8 maart, is de letter M geschreven. Schrijf op het witte papier op de bovenste regel als tweede letter de letter M. Ga zo verder met de andere datums.

 

Eerste Regel:

 • 03 Maart = W

 • 08 Maart = M

 • 18 Maart = 9

 • 21 Maart = A

 • Code: WM9A

Tweede Regel:

 • 26 Maart = G

 • 03 April  = V

 • 06 April  = 2

 • 10 April  = C

 • Code: GV2C

Derde Regel:

 • 23 April = S

 • 29 April = H

 • 06 Mei  = 4

 • 12 Mei  = A

 • Code: SH4A

 

Pak het ingevulde papiertje. Ga naar de kelder. Gebruik de laptop. Ga naar de galerie. Blader door de foto's. De codes die we net gevonden hebben komen overeen met foto's van de windmolen. Hier moet Scott zijn? Ga naar boven en praat met Debbie. Stap in je auto en rij naar de windmolen.

 

Windmill
Scott verwachte Brooke! Praat met Scott en confronteer hem met de sabotage. Scott slaat Nancy knock-out. Debbie belt je op je mobile telefoon. Ga weg van de windmolen en je stapt in de auto. Praat met Debbie. Ze wil je ontmoeten in het landhuis, 'Grange Theater'. Programmeer de GPS van de 'Windmill' naar 'Grange' en rij er naar toe.

 

Grange

Ga links van het landhuis naar de Tornado schuilplaats. Debbie zegt dat je het luik van de schuilplaats moet ontgrendelen. Neem de sleutelbos uit je inventaris, die je zojuist gekregen hebt van Debbie. Gebruik de sleutel op het slot en open het luik. Ga de trap af. Klik op het witte kastje aan de rechterzijde. Open het kastje. Er hangen vele sleutels in het kastje. Kies de vierde van de bovenste rij en klik deze sleutel op het deurslot aan de linkerzijde. Open de deur, ga naar binnen en wacht. Als Nancy zegt dat het ergste voorbij is, kan je de schuilplaats verlaten (ga niet eerder naar buiten).

 

Springhouse

Je stapt in de auto. Je ziet een pijl. Dat is waar Scott is. Achtervolg hem. Je kan hem niet inhalen, maar hij stopt uiteindelijk bij de 'Springhouse'. Hij ligt gewond op de grond. Pak snel de koevoet op de grond en gebruik het op de houten deur. Ga snel de 'Springhouse' in. Bekijk de eind scŔne.

 

Op het einde worden de medailles getoond die je in het spel kan verdienen.

 

Medailles

 1. Big Spender: Als je vele penningen vindt ??

 2. Candy Dispenser: Als je snoepjes geeft (of erover vraagt?) aan alle personen.

 3. Couch Potato: Als je tussendoor naar de TV kijkt.

 4. Easter Egg: Als je het paasei vindt.

 5. Glass Half Empty: Noodpakket samenstellen.

 6. Homesteader: Als je duizend of meer Pa penningen in het spel 'Land Rush' wint.

 7. Quiz Wiz: Als je alle trivia vragen in de laptop goed beantwoord.

 8. Sightseer: Repeated touring of the OK plains ??

 9. Storm Spotter: Fotografeer de 8 wolken (uit het wolkenboek) + 2 tornado foto's ?? en download ze in de laptop.

 10. Super Sleuth: Als je in alle hoeken snuffelt.

 11. Sweet Tooth: Als Nancy 15 of meer snoepjes uit de boodschappenzak zelf opeet.

 12. Trivia Tamer: Als je de Quiz vraag goed beantwoord.

In de volgende episode gaat Nancy naar Japan: Shadow at the Water's Edge.

 

ę Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting