06-11-2009

Nancy Drew 21: Warnings at Waverly Academy

In dit deel gaat Nancy terug de schoolbanken in. Ze gaat undercover als studente, om een aantal gevaarlijk incidenten te onderzoeken, die voorgevallen zijn bij sommige veelbelovende studenten.
 

DEMO

 

Oplossing Junior en Senior

 

Kijk onder in de oplossing voor het krijgen van beloningen.

Kamer van Becca en Corine: Om niet ontdekt te worden ben je de studente, Becca Sawyer. Praat uitvoerig met je kamergenote, Corine Myers. Ze toont de dreigbrief van de 'Black Cat' van haar ex-kamergenote Danielle Hayes. De meisjes op deze verdieping zijn alle Valedictorian kandidaten. De Valedictorian krijgt een volledige college beurs.

Valedictorian is een academische titel, die meestal toegekend wordt aan de hoogst afstuderende gerangschikte leerling in de klas. Sommige instellingen kennen de titel toe op basis van studiepunten. Hij of zijn doet de afscheid of afsluit redevoering op een diploma-uitreiking.

Draai om naar het bureau. Lees en pak de brief uit je handtas. Het is van Rachel. Plaats de foto van Bess en George op het bureau. Kijk in de takenlijst, als je Junior speelt. Verlaat de kamer. Kijk rond. Ga rechts op de gang.

Gang: Je botst tegen Izzy. Izzy Romero programmeert je mobile telefoon voor het ontvangen van sms tekstberichten.

Mel Corbalis: Klop op de deur van Mel Corbalis. Praat met Mel. Ze speelt cello. Mel geeft je het telefoonnummer van Megan Vargas. Het wordt automatisch opgeslagen in je mobiele telefoon. Kijk achter op de merklap tegen de muur - " Searching for something is what life is for; To find what is hidden. Read much followed by Moore ". Nancy zegt iets over Moore.

Gang: Tussendoor ontvang je regelmatig sms berichten op je mobile telefoon. Controleer dan de mobiele telefoon en lees de berichten. Wanneer je een sms bericht ontvangt is afhankelijk van hoe je het spel in volgorde speelt. Zijn er momenten dat er niets gebeurt of je kan niets doen, wacht dan tot je een sms bericht krijgt en die je dan leest in je mobile telefoon. Achter in de gang is het toilet. Rechts ga je naar de zitruimte. Links in de gang zijn de kamers van Izzy en Leela en van Rachel. Hier is ook een toilet en de kamer van de assistent-raadgeefster, Paige Griffin. Klop op de deur van Rachel Hubbard.

Rachel Hubbard: Praat met Rachel. Ze heeft hulp nodig voor een website design project. Rachel wil dat je foto's neemt van de Valedictorian kandidaten en ze upload naar de 'Meet the Candidates' link op de webpagina van de Academic Waverly. Pak de kandidatenlijst. Lees de lijst in de inventaris. Ga terug naar Mel.

Mel Corbalis: Praat met Mel en maak een foto van haar. Gebruik de mobiele telefoon, selecteer het 'Menu' en dan de 'camera'. Zoom in tot je een duidelijk beeld hebt. Gebruik de groene 'pan' knoppen om het beeld te centreren en druk op de knop om een foto te nemen. Je kan de genomen foto's controleren in de camera door links op 'view Photos' te klikken. Is de foto duidelijk 'safe' je de foto anders 'delete' je de foto en vraag of je een nieuwe foto mag nemen. Vraag om een foto van Megan. Verlaat de kamer.

Kamer van Becca en Corine: Praat met Corine en maak een foto van haar. Verlaat de kamer.

Gang: Gebruik je mobiele telefoon en bel Megan Vargas. Ze heeft 2 ' Black Cat' berichten gekregen. Haar mobiele telefoon camera is kapot. Ze zegt dat Leela een foto van haar heeft. Ga achter naar de zitkamer en ga naar beneden.

Recreatie ruimte - Snackbar: Je kan achter het buffet de snack bestellingen van de studenten klaar maken, als het tijd is. Eerstejaarsstudenten om 7.00 am en Tweedejaarsstudenten 7:30 am. Koekjes moeten eerst linksonder in de oven opgewarmd worden. Sneetjes brood en Bagels gebruik je in de broodrooster voor toast te krijgen. Terwijl de studenten op hun snacks wachten roddelen ze over alles en iedereen. De bestellingen van de leraren gaan voor. Heb je alle bestellingen gedaan pak je een sleutel.

Draai naar links en zet de TV aan. Praat met de voetballende Leela en maak een foto van haar. Ze mag Rachel niet zo graag. Vraag of ze een foto van Megan Vargas heeft. Ze daagt je uit voor het Air Hockey spel. Probeer met de schijf (slaghamer) de puck in het doel van je tegenstander te slaan, en verdedig je eigen doel. Wie het eerst 7 doelpunten scoort is de winnaar. Als je gewonnen hebt, zal ze de foto via de mobile telefoon naar je toe zenden. Ga rechts verder en kijk in de trofeeŽnvitrine. De dubbeldeur van het klaslokaal is afgesloten. Ga links. In de ingangshal staat een piano. Ga naar achteren en links naar de bibliotheek.

Bibliotheek: Ga achter naar de glazenkast. Het boek 'The Story of Four' ligt in de 'speciale collectie' kast. Contoleer dat de deur afgesloten is. Draai je om, vooruit, draai naar rechts en ga rechts van de receptie naar de computer. Gebruik de computer. Klik op 'Library Catalog'. Zoek in 'Catalog' naar het boek 'The Story of Four'. Het is van Madeline Moore. Lees alles. Klik boven op de 'Home' tabblad. Het vraagt om een wachtwoord. Klik op 'Wachtwoord vergeten'. Draai je om en praat met Izzy. Vraag ook het wachtwoord en maak een foto van haar. Ze heeft hulp nodig met een DNA molecuul model. Pak het DNA model. Open het DNA model in de inventaris. De loss moleculen plaats je in het model. Klik met de rechtermuis knop om de molecuul te draaien.

Structuurformule - Molecuul model

Een nucleotide is een molecuul bestaande uit drie componenten: een fosfaatgroep, een suiker en een purine of een pyrimidine.

 1. een purine (adenine, guanine) of een pyrimidine (thymine, cytosine)
 2. de suiker deoxyribose
 3. een enkele fosfaatgroep

Voor het DNA zijn er 4 verschillende basen: guanine, cytosine, adenine en thymine.

In het DNA kunnen twee soorten basenparen gevormd worden.

Waterstofbruggen zorgen er ook voor dat de twee strengen van DNA bijeenblijven door de complementaire basenparen te verbinden

 • Blauwe Guanine en Rode cytosine kunnen samen een basenpaar vormen met drie waterstofbruggen.
 • Gele Adenine en Zwarte thymine kunnen samen een basenpaar vormen met twee waterstofbruggen.
 • DNA bijeenblijven door witte 'suiker' en bruin fosfaat 'phosphate'.

 

Heb je dit gedaan vraag je aan Izzy om het wachtwoord. Ga naar de computer. Gebruik de computer.

Open de Waverly Website. Toets het wachtwoord in: WAC35NE136.

Homepage: Je hebt dienst in de Snackbar. Je moet dit ten minste eenmaal per dag doen, want anders krijg je 3 min-studiepunten. Doe je dit 5x per dag, krijg je 2 extra plusstudiepunten. Lees ook dat 'The Black Cat ' en de 'Stories by Edgar Allan Poe' vermist worden.

Student Life: Lees de 2 pagina's en over Casper de eekhoorn. Zie rechtsboven een 'Double Take' venster.

Het is een geheugen test. Sta je bovenaan de score lijst krijg je extra studiepunten.

Studenten Handboek: Lees de regels van de school. Lees dat om 10:30 PM het licht uit gaat voor Junior en om  11:00 pm voor Senior .

Lees op de volgende pagina over het studiepunten systeem.

Rachel Hubbard: Praat met Rachel en neem een foto van haar.

Recreatie ruimte - Snackbar: Open links van het dartbord de deur van de opbergkast. Doe het licht aan met de knop naast de deuropening. Pak de sleutel van de bovenste plank. Praat met Leela over Jacob, haar ex-vriendje. Je had hierover al een sms bericht gekregen. Vraag voor de foto van Megan. Ze zal de foto van Megan geven als je wint bij Scram. Scram is een dartspel.

Dartspel: Je moet een hogere score halen dan de tegenstander. Het spel wordt gespeeld in twee rondes. Je gooit 3 darts per beurt. Een speelt de stopper en de andere de scorer. In de tweede ronde wordt er gewisseld en speelt de een de scorer en de andere de stopper. 

De stopper gooit als eerste 3 darts. De nummers waar de darts ingegooid zijn, worden dan geblokkeerd en tellen niet mee in de score van de scorer. De scorer gooit dan 3 pijlen in de niet geblokkeerde nummers. Rechts zie je welke nummers geblokkeerd zijn en welke niet. Als je als scorer gooit is het beste als je op de hoogste niet geblokkeerde nummers gooit. Als je als stopper gooit, blokkeer je de hoogste nummers.

De 'bulls eye ' in het midden = 50 punten en de groene cirkel eromheen = 25 punten.
Tref je de pijlen in de buitenste ring dan wordt dat aantal verdubbeld en in de binnen ring verdrievoudigd.
Heb je gewonnen geeft Leela de foto. Kijk naar de foto van Megan op de tafel. Maak een foto van Megan's foto.

Bibliotheek: Zie op de receptie dat Corine Myers de assistent bibliocaris is. Ga naar de computer. Klik naast de computer op de USB poort box. De mobile telefoon wordt automatisch aangesloten. Gebruik de computer.

 

Academici: Klik op de ' Valedictorian Race' venster. Klik op de lege download knop. Blader door de foto's.

Klik rechts op download. Download zo de zes foto's van - Mel, Izzy, Corine, Rachel, Leela en Megan.

Zijn alle foto's gelukt ga je naar Rachel. Is er een of meer mislukt, maak dan een nieuwe foto van die persoon.

 

 

Rachel: Praat met Rachel. Als alle foto's correct zijn, zal ze vragen of je de foto's in de webpagina wil zetten.

 

Kamer van Becca en Corine:Vraag aan Corine om de sleutel van de 'speciale collectie' kast. Ze geeft je de sleutel als je haar helpt met haar project. Pak de map met schetsen van het 'Orthographic' project (orthografische project). Als je dit nog niet kan vragen, vraag je het later.

 

Bibliotheek: Gebruik de computer Open de Waverly website. Klik op 'Academics' en op 'Valedictorian Race'. Zie de informatie, de foto's en aanwijzingen over de Valedictorian kandidaten. Veel informatie over de personen kan je in de computer lezen en krijg je in gesprekken met de persoon. Plaats de foto's en informatie in de juiste kolommen.. Gebaseerd op de aanwijzingen plaats je de foto's in de volgende foto's vakjes met de juiste informatie eronder. Nancy zal zeggen of het goed is.

 

1 2 3 4 5 6

Mel corbalis

Rachel Hubbard

Leela Yadav

Corine Myers

Megan Vargas

Izzy Romero

Greenwich,CT

Pittsburg, PA

Newport, RI

Boston, MA

Concord, NH

New York, NY

Art

Math

Biology

English

History

Psychology


Rachel: Praat met Rachel. Als de webpagina correct is, zal ze vragen of je foto's wil nemen van Waverly iconen. Pak de iconen lijst.  

Mel Corbalis: Je hebt een bericht gekregen over de plagiaat van Mel. Praat met Mel over het plagiaat papier. Ze zegt dat alle leraren naar de website van 'Paper Trail.edu' gaan om een papier te vergelijken. Ze vraagt of je het IP adres kan natrekken. Pak het plagiaat papier, dat ze terug gekregen heeft van Mrs.Arlington.

 

Bibliotheek: Ga naar de computer. Open de Waverly website. Op het tabblad Academici en in het linker venster "Resources".

Paper Trail - Enter Data Source Number:

Kijk op het plagiaat papier in de inventaris. Zie links de database IP nummers. Typ in het lege zoekbalkje een 'database Source Number' - BV 1586.122.2. Klik op 'zoeken' en kijk naar de poster IP. Zie een lijst van nummers die mogelijk deel uitmaken van het IP-nummer. Mel had gezegd dat in het IP adres geen dubbele nummers zaten. Klik op de nummers en ze komen onder in het balkje. Klik op de nummers. 69.57.284.103. Klik dan op 'submit IP'. De poster is Jacob Pryce en heeft het gepost op 18 November. Het plagiaat papier dat Mel je gegeven hebt, is gedateerd op 17 November.

Mel Corbalis: Praat met Mel over de datum. Ze heeft informatie over Waverly. Pak de krantenknipsel. Lees de krant in de inventaris over de school 'Odyssee Championship' trofee. Deze trofee heb je beneden in de trofeeŽnvitrine gezien. Als het tijd is dat de lichten uit gaan, ga je naar je kamer.

Kamer van Becca en Corine: Praat met Corine over de dag. Ga naar bed - zet de klokalarm dus op 06:00 AM.

De volgende dag kan je het beste als eerste de snackbar dienst doen. Daarna gaan we enkele foto's nemen van Waverly 'icons'.
 

Foto's van Waverly Acedemy 'icons':

Ga naar de trofeeŽnvitrine - in de hal naast de snackbar. Open de glazen deur. Pak de 'Odyssey Championship' trofee. Maak een foto van de 'Odyssee Championship' trofee. Ga naar de hoofdingang van Ramsey Hall. Loop naar de deur en draai je om naar de piano. Zie op de vloer het school embleem. Maak een foto van het school embleem. Zoom in en pan om een close-up te krijgen.

Buiten: Verlaat de Ramsey Hall door de hoofddeur. Ga buiten een stap vooruit en draai je om. Maak een foto van de portiek. Draai naar links en loop naar de boom. Zie de eekhoorn, Casper in de eikenboom. Maak een foto van de stam van de eikenboom.

Trofee Schoolembleem Portiek Boomstam

 

Draai je om en ga 2x naar links. Kijk op de hoek van het gebouw naar de hoeksteen tegel. Het heeft de namen van de 4 oprichters van Waverly. Ga verder naar achteren. Zie een kelderluik. Gebruik de sleutel uit de snackbar op het slot en ga beneden naar de kelder.

 

Kelder: Klik op de lichtschakelaar aan de linkerkant. Ga achter naar een oude kachel. Zie de hendels op de kachel en een knop aan de rechterkant. Klik op de terugpijl en ga naar de nis in de muur. Doorzoek de doos op de grond tot je het boek 'America: Land of Adventure' vindt. Draai je om. Kijk naar de linkse muur van de trap. Zie latten met 'Sunburst' inkepingen. Een 'Sunburst' is een ontwerp of figuur dat vaak gebruikt werd in bouwkundige ornamenten. Verlaat de kelder en ga terug naar binnen.

 

Kamer van Becca en Corine: Open de orthografische map in de inventaris. Kijk naar het voorbeeld.

Klik op het voorbeeld om het te openen..Plaats de puzzelstukjes aan de zijkant in de juiste frames.

 

 

De orthografische projectie in technisch tekenen is een projectiemethode, waarbij de projectielijnen evenwijdig aan elkaar en loodrecht op het projectievlak staan. Bij de orthogonale projectie, ook wel metrische projectie, platte projectie of rechthoekige projectie genoemd, wordt het object onvervormd en plat wordt weggegeven.

 

Praat daarna met Corine en pak de sleutel van de speciale kast. Ga naar de recreatie ruimte en praat met Leela.

Bibliotheek: Praat met Izzy. Ga naar de 'speciale collectie' kast. Open de kast met de sleutel van Corine. Lees het boek - 'The Story of Four', van Madeline Moore. Blader door het boek. Lees over Rita Hallowell, een van de 4 oprichters en haar relatie met Edgar Allan Poe. Kijk op de foto. Rita Hallowell wijst naar de hoeksteen.

Buiten: Ga buiten naar de hoeksteen. Kijk naar de hoeksteen. Plaats de puzzelstukjes zo in de tegel dat het middenvakje gesloten is. Pak een puzzelstukje, klik dan met de rechtermuis knop op dat puzzelstukje en draai het dan door de muis te bewegen.

 

 

De steen opent. De eekhoorn steelt de penning (Starburst). Een 'starburst' is een symbool bestaande uit een ster omgeven door stralen.

Pak en lees het 'Hallowell' dagboek van Rita Hallowell. Zie een afbeelding van een raaf en ze schrijft iets over een kat, een lamp en piano muziek. Ned belt. Bel Megan. Ga terug naar binnen.

 

Hoofdingang: Zie 2 lampen op de kleine tafeltjes. De lampenkappen lijken op pianotoetsen. Draai aan de lamp en zie muzieknoten.

Bibliotheek: Gebruik de computer. Open 'Library page', 'Catalog': Typ in 'piano'. Mel heeft het pianoboek van Virtuosi gecheckt.

 

Mel Corbalis: Praat over het pianomuziekboek. Ze wil koekjes en melk. Ga naar de snackbar en serveer de bestellingen.

Ga terug naar Mel. Geef haar de snack en pak het pianomuziekboek.

Hoofdingang: Kijk in het pianoboek. Bestudeer de pianotoetsen. Rita Hallowell schrijft in haar dagboek over de toetsen - 1st lage bas, dan coloratuur. De coloratuur van de sopraan is van C4 naar F6 en de lage bas van C2 naar F4. Zie in het pianoboek welke coloratuur en lage bas toetsen zijn. Coloratuur is de naam van een reeks versieringen in de muziek, door snelle loopjes, sprongen, korte noten en tremolo's. De sopraan is het meest geschikt voor het zingen van coloraturen

 

De linkse lampenkap heeft de coloratuur toetsen en de rechts lampenkap de lage bas toetsen. De lage bas toetsen van de piano zijn aan de linkerkant en de coloratuur toetsen aan de rechterkant. Klik dus eerst op de linkerkant van de piano, ga daarna uit de close-up en klik dan op de rechterkant. Gebaseerd op de aantekeningen in het dagboek en op de lampenkappen, druk je op de volgende toetsen:

 

Lage Bas Coloratuur  
Lage bas - Linkerkant toetsen: D2 A2 B2 D3 F3 A2-C2: Coloratuur - Rechterkant toetsen: E6 A5 B5 C5 E5 B4 C5 G4 C4


Een geheim compartiment opent in de piano. Pak de Katpenning.

Recreatie ruimte - Snackbar: Als het goed is heb je een bericht van een onbekende gekregen met de foto van Izzy en Corine. Ga naar de bestekvitrine tegenover de deur van de bibliotheek. Zie dat de feestelijke menukaart uit 1871 gecheckt is door Leela Yadav. Praat in de recreatie ruimte met Leela. Ze zal de menukaart uit 1871 geven, als je haar weer in een spel verslaat. Speel Air Hockey of darten. Pak de menukaar uit 1871, als je gewonnen hebt.

Bibliotheek: Praat met Izzy over de foto van haar met Corine. Gebruik de computer. Lees in het Hallowell dagboek over een Victoriaans feestelijke diner, van negen gangen. Zoek in de computer op 'Menu'. Het Victoriaanse diner 'The Right Fork for the Menu' van Demetria Espinoza werd gecheckt door Rachel Hubbard.

 

Kamer van Becca en Corine: Is het alweer laat geworden praat je met Corine en ga je naar bed. Zet de klok op 06:00 AM. In de nacht wordt je wakker van de eekhoorn, Casper. Klim door het raam en je klimt in de eikenboom. Neem de dezelfde route over de takken naar de eekhoorn, zoals Casper naar de top van de boom klimt. Pak uit zijn holletje de Insectpenning.

 

Junior

1

2

3

 

Senior

1

2

3

 

Nancy hoort beneden zanggeluiden. Ze ziet zingende Chanters - 6 met een zwart cape en een met een blauwe cape. Chant is het ritmisch spreken of het zingen van woorden of geluiden. Chant kan als toespraak, muziek, of als een verhoogde of gestileerde vorm van toespraak worden beschouwd. In het Engelse taalgebruik is 'chant' onder meer synoniem voor 'gregoriaans'.

 

Klim terug naar je kamer. Ga buiten naar de eikenboom. Pak de lint haardspeld van de grond. Ga terug naar je kamer en zet het alarm weer op 06:00 AM. De volgende morgen valt je mobile telefoon op de grond. Kijk onder je bureau. Pak de mobiele telefoon, het tweede bericht van de 'Black Cat' voor Danielle en een houten puzzelstukje. Praat met Corine over de haarspeld. Pak onder de deur een dreigbrief van de 'BlackCat' voor Nancy. Ga eerst de snackbar dienst doen en ga daarna naar de kamer van Rachel.

Rachel Hubbard: Praat met Rachel over 'The Right Fork for the Menu' boek. Ze heeft het boek zelf nodig, maar als je haar wiskunde boek terug kan krijgen van Mel, mag je het menuboek lenen.

Mel Corbalis: Vraag aan Mel over het wiskunde boek en haarspeld. Het is haar haarspeld.

Krijg informatie over de 'Blackwood' samenleving. Ze heeft het wiskunde boek in de bibliotheek laten liggen..

Bibliotheek: Kijk naar de 'Lost and Found' lade links van de receptiebalie. Zie Romeinse cijfers op de lade. Op de balie is een boek over Romeinse cijfers. Kijk naar het cijferslot op de lade en open de lade met het getal MMDCXLI = 2641. Pak het wiskunde boek.

Rachel Hubbard: Geef Rachel haar wiskunde boek. Pak de 'Formal Victorian Dining: The Right Fork for the Menu' boek. Lees het boek over de verschillende vork, lepel en mes gebruik in een Victoriaans Diner. Pak de identiteitskaart van student Amber Sullivan op pagina 41. Ga beneden naar de bestekvitrine.

Bestek: Open de bestekvitrine met de sleutel uit de opbergkast. Kijk in 'The Right Fork for the Menu' boek, en zie wat voor bestek ze gebruikten in 1871 voor de 9 gangengerechten volgens de Victoriaanse etiket. Klik in de juiste volgorde op de juiste soort vork, lepel en mes in de bestekcassette. Pak de Aappenning.

 

 

Kamer van Izzy en Leela: Klop op de gesloten deur. Gebruik de identiteitskaart op het slot van de deur en ga naar binnen. Kijk naar de sporttas voor het linkerbed. Kijk onder de halters en pak het onbrekende boek van Edgar Poe, de 'Black Cat'. Kijk in het boek. Zie een lijst met de verhalen van Edgar Poe met achter de titels een getal en boven aan de lijst 4 sterren. Kijk naar de foto van Izzy op het bureau. Draai de fotolijst om en pak de sleutel. Kijk ook naar de foto van Jacob. Kijk naar de kist voor het rechtse bed. Open de kist met de zojuist gevonden sleutel. Doorzoek de kist en zie de blauwe cape van de leider van de Chanters.

 

Bibliotheek: Praat met Izzy over de 'Blackwood' en over de Chanters.

Kamer van Becca en Corine: Als je weer snackbar dienst gedaan hebt, ga je naar je kamer. Zet het alarm op 11:00 PM uur avonds.

Klaslokaal: Verlaat in de nacht je kamer en ga beneden naar de afgesloten klaslokaal - naast de trofeevitrine. Open de dubbeldeur van de klaslokaal met de legitimatiekaart. Achter zie je de kaart van Noord Amerika in puzzelstukjes. Ga naar de kaart. Plaats het puzzelstukje van Oklahoma, die je gevonden hebt onder je bureau in de kaart. Draai je om. Kijk naar de raaf afbeelding op de linker post bij de deur. Kijk op de pagina met de raaf in het 'Hallowell' dagboek. Bestudeer de raaf afbeelding en lees de tekst erbij.

 

"Het sluiten en waarnemen van de punt van de staart, grote snavel, ruwharige borstkraag en de sierlijke lange vluchtveer leiden tot een wonderlijke bevinding. Reconstructie van deze Verenigde Staten zal leiden tot een nog meer wonderlijke bevinding, maar dat is een onderwerp voor een geheel andere leslokaal".

 

Gebaseerd op het dagboek druk je op de:
 1. Staart
 2. Snavel
 3. Borst
 4. Vluchtveer

 

De raaftegel draait en de puzzelstukjes in de VS kaart vallen op de grond.

Plaatst de staten puzzelstukje terug in de kaart. Begin aan de kust en werk zo landinwaarts.

 

  Klik op de afbeelding voor een vergroting


Als je dat correct gedaan hebt, draait de raaftegel weer en zie nu een geheim vakje. Pak de Raafpenning uit het vakje.

Maak een foto van de VS kaart. Je ziet rachel een snack halen. Je volgt Rachel naar haar slaapkamer.

Rachel Hubbard: Gebruik de identiteitkaart op het slot van de kamerdeur en ga naar binnen. Je ziet een een geheime deur dicht schuiven. Ga naar de linker muur en klik op de geheime deur. Zie sterren en lijnen. In deze puzzel moet je de schijf in het midden via de lijnen naar de sterren schuiven zonder dat je een gebruikte lijn kruist. Klik op de schijf in het midden en klik op de ster waarnaar de schijf moet schuiven. De geheime deur schuift open. Ga naar de geheime zolderkamer. Maak kennis met de tweelingen Kim en Rachel. Ze vertellen meer over de Black Cat. Vertellen ze de waarheid of liegen ze over de Back Cat?

 

 

De volgende dag ga je weer eerst in de snackbar werken. Buiten sneeuwt het hevig. Ga naar de bibliotheek.

Gebruik de computer. Lees op de homepage de sneeuwstorm waarschuwing. Ga naar buiten en ga om de hoek naar de kelder.

Kelder: Doe eerst het licht aan. Draai je om in de kelder en ga naar de latten met de ster tekens. De 4 ster penningen worden automatisch in de 4 ster tekens geplaatst. Plaats de juiste penning in de juiste ster teken. Aanwijzingen zijn in de verhalenlijst van Edgar Poe in de 'Black Cat', boek.

 • The Black Cat: 8/43

 • The Murders in the Rue Morgue ('The ape did it'): 4/41

 • The Raven: 2/45

 • The Gold Bug: 6/43

 

Easter Egg: Plaats de 'Starburst' penningen op de lat dat 4 sterren heeft.
Van boven naar beneden: Kat, Insect, Aap en Raaf.
De latten vallen uit het bord. Pak de kat Easter Egg.

Ga uit de close up en ga verder met de puzzel.

 

 

Er zijn 17 verhalen met een datum.. Er zijn 17 ster tekens op de latten.

Zet de nummers in chronologische volgorde. Plaats de penningen in de sterren:

 

 • Aappenning op de 6e ster.

 • Insectpenning op de 13e ster.

 • Katpenning op de 14e ster.

 • Raafpenning op de 15e ster.

 

De latten vallen uit de muur. Open het kistje. Pak de kelder ontwerp en het portret van Rita Hallowell met de kat Usher.

Maak een foto van Rita Hallowell met Usher. Bestudeer het kelder ontwerp en zie dat er een ruimte achter de kachel is.

 

Bibliotheek: Ga naar de computer. Klik op de USB-box. Gebruik de computer. Klik op 'Waverly Website, dan op het tabblad op 'About Us' en in het linkse frame op 'Why Waverly'. Download de foto's van:

 

Hollowell met Usher, VS kaart, boomstam, trofee, Ramsey Hall portiek (met of zonder sneeuw!) en Waverly embleem.

 

 

Rachel Hubbard: Praat met Rachel over de 'iconen' foto's. Ze wil dat je de essay van Corine, upload naar de 'pen to paper' website. Zegt Rachel dat ze nu geen tijd heeft, zijn er geen duidelijke 'iconen' foto's of foto genomen. Ga naar de computer en kijk welke foto niet duidelijk is en maak een nieuwe foto van de onduidelijk afbeelding. Laad de nieuwe foto in de computer en ga terug naar Rachel.

 

Kamer van Becca en Corine: Praat met Corine over de essay. Ze wil weer eerst een snack. Pak de tweede dreigbrief onder de deur. Ga naar de snackbar en serveer de bestellingen. Ga terug naar je kamer. Geef de snack aan Corine. Pak de USB-stick met de essay.

Bibliotheek: Ga naar de computer. Gebruik de USB-stick op de USB-box. Gebruik de computer. Klik op 'Waverly Website' en dan op 'Academics'. Klik rechtsboven op het frame over de winnaar van de 'pen to paper award'. Klik op download. Open en lees de essay in de preview map. Een essay is een beschouwende prozatekst of een artikel voor krant en tijdschrift, waarin de schrijver op een wetenschappelijk verantwoorde wijze zijn persoonlijke visie geeft op hedendaagse verschijnselen, problemen of ontwikkelingen. Lees dat het laatste verhaal van Edgar Poe verdwenen is. Praat met Izzy. Haar proza opstel is verdwenen uit haar computer. Proza is een stuk tekst dat is geschreven in de vorm van gewone spraak.

Rachel Hubbard: Praat met Rachel. Ze heeft de tweede 'Black Cat' dreigbrief niet verstuurd.

Kamer van Becca en Corine: Corine is er niet. Kijk op haar bureau. Zie onder de papieren een schriftblad met het wachtwoord van Izzy en stappen om te formatteren. Vind nog een papiertje met het woord 'Kelder'. Heeft Corine alles gesaboteerd ???

Kelder: Hoor een geluid achter de kachel. Pak rechts van de kachel het ontwerp van de kachel. De hendels op de 'Dupin' kachel zijn genummerd. Aanwijzingen worden gegeven in het dagboek. Lees over de 'Dupin'. Ze schrijft over gezangen achter de Dupin deur. Izzy gaf ook een aanwijzing over de Blackwood Society' gezangen: "Three is fine but five is more. Even nineteen defeats four. Should just seven becomes lore, at least two will find the door". Draai aan de hendels op basis van de 'Blackwood' gezangen.: 3-5-19-4-7-2. Rechts in de muur is een herstel knop. Het kacheldeurtje opent. Ga door de kachel naar een geheime ruimte.

 

Klik op de hendels in de volgorde 1 t/m 6

 

Ontmoet de Black Cat. Ze heeft het ongepubliceerde Edgar Poe boek. The Black Cat vlucht met het boek. Nancy is opgesloten. Klik op de grote steen en zie een swingende bijl. Kijk naar het mechanisme op de steen. Zie 5 ronde platen. De middelste plaat is gevuld met gekleurde steentjes van verschillende vormen. Rondom de middenplaat zijn 4 ronde platen met verschillende gevormde gaten. Verwijder alle gekleurde steentjes uit de middenplaat, door een van de 4 platen onder de middelste plaat te schuiven. Trek dan aan het handvat onder de middelste plaat, om de steentjes van dezelfde vorm als de gaten in de middenplaat te verwijderen. Doe dat tot alle steentjes verwijderd zijn. De kelderdeur opent. Verlaat de kelder. Zie wat er gebeurt met de Black Cat en alle andere studenten.

 

 

Volgende aflevering van Nancy Drew : Trail of The Twister

 

Beloningen aan het einde van het spel:

 • Houdt de hoogste score in de geheugen test 'Double Take' en je krijgt een award.

 • Je liefde voor boektitels. Lees alle boeken.

 • Voor het negeren van de regels. Krijg dus weinig min-studiepunten en vele pluspunten.

 • Vind de Easter Egg.

 • Als je alle SMS berichten leest en met de andere studenten daarover roddelt.

 • Als je s' nachts door de school sluipt en niet ontdekt wordt door Miss Paige.

 • Als je veel spelletjes Air Hockey of darten van Leela wint.

 • Als je regelmatig op de piano speelt.

 • Als je veel werkt in de snackbar.

 • Als je alle foto's maakt van de juiste personen en voorwerpen.

 • Als je de kamers vaak controleert, om te zien of de bewoners thuis zijn.

 • Trivia vraag?

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting