24-10-2006

Nancy Drew: Creature of Kapu Cave

 
Nancy Drew gaat deze keer naar Hawaï. Ze gaat daar werken als onderzoeksassistente van Dr. Quigley Kim. Een plaag vernietigt het ananas en de inwoners fluisteren dat een plaatselijke onderzoeksgroep de legendarische Kane 'Okala heeft wakker gemaakt die deze plaag veroorzaakt. Bij haar aankomst ontdekt ze het verwoestte kamp en Dr. Kim wordt vermist. Toevallig zijn de Hardy Boys ook op het Eiland om een geheime opdracht te voltooien, maar het is aan Nancy dit ingewikkelde Web van geheimen en raadsels aan het licht te brengen!

 

Dr. Quigley Kim

Een verstrooide insecten wetenschapster.

Ze werkt aan haar roem en probeert fondsen/kapitaal voor haar werk aan te trekken.
 

The Hardy Boys

Frank en Joe zijn Detective vrienden van Nancy.

Zij zijn toevallig in Hawaï om voor de Mapu familie enige verborgen skeletten te onderzoeken.

Pua Mapu

Een professionele surfster. Pua helpt ook haar vader, Big Island Mike, met de Onderwater Excursie.

Big Island Mike Mapu

Mike Mapu leidt een Onderwater Excursie met behulp van zijn dochter Pua, maar de toeristen zijn niet geïnteresseerd in het echte Hawaïaanse cultuur. Hij moet praktisch de toeristen dwingen om vissen te vangen, halskettingen te kopen, en te gaan duiken. Het FTC (Federal Trade Commission - Consumentenbond )  is er niet mee eens op de manier hij zaken doet.

Malachi Craven

Bekend om zijn driftbuien en leidt het Hilihili Onderzoek met een ijzeren vuist. Deze wetenschapper heeft de fondsen van vele investeerders aangetrokken. Hij houdt zijn werk zeer vertrouwelijk, zodat niemand weet wat er in zijn labo gebeurt. Waar werkt hij aan en kan hij zijn werk uitvoerig geheim houden?

 


Je wordt binnen begeleid in de woonkamer van Nancy. Onderzoek en lees alles op het bureau - 'How to be a detective', uitleg over het spel, 'Case File',  informatie over het avontuur in Hawaï en het dossier met al haar avonturen. Klik op de vliegticket om naar Hawaï te vliegen en het avontuur te starten - je kan kiezen uit Junior of Senior. Junior geeft hints en zijn de puzzels iets makkelijker.

 

Hawaï

Nancy wordt door de bus afgezet in het Excursie kamp van Big Mike. Bekijk het bord, links van de ontvangsthut deur. Ga naar binnen en praat met Big Mike - Hij geeft de autosleutel als je een Aloha halsketting van schelpen voor hem maakt. Pak het Schelpenkistje. Kijk rond en zie 2 speelautomaten. Het Wiki Tiki spel en het Big Mike's Excursie spel. Je hebt een munt nodig om ze te spelen. Klik op het affiche, links van de Big Mike's Excursie automaat. Draai je om en lees de krant op de stoel. Verlaat de ontvangsthut en ga rechts. Zie aan de  linkerzijde een softijs karretje. Verder naar achteren staan 2 strandhutten. Rechtse hut -''turn fishes into riches when you Try it and Trade it'.  Zie verschillend aas, juwelenparels en souvenirs voor de verkoop. Linkse hut - "'Like to make jewelry". Klik op het boekje op de linkerzijde. Blader door en zie hoe een Aloha halsketting eruit ziet. Open aan de rechterzijde het schelpenkistje. Je hebt niet alle benodigde schelpen om een  Aloha halsketting te maken. In het kistje zijn slechts 4 schelpen van 2 soorten. Bestudeer de schelpen die je nodig hebt.  Draai je om, rechts, links en rechts in het hoekje naar het strand. Bekijk het gesloten strandhuis aan de linkerzijde met de surfplank. Ga naar de pier, draai op de pier naar links en zie de Hardy Boys. Je krijgt een telefoontje van Ned. Nancy beëindigt abrupt het gesprek. De Hardy Boys vertellen dat zij door Richard Aikens werden gehuurd. Na het gesprek met de Hardy Boys, bel je Ned om je te verontschuldigen - klik op de Mobile telefoon, klik op de knop onder Dir, klik op Ned en klik op de knop onder,Dial. Ga op het strand.

Bekijk de waterpoel en pak de 2 Schelpen>. Ga naar het donkere zand op het strand en pak één Schelp. Ga naar de rots onder de omgevallen kokosnotenboom en pak één Schelp. Draai om, voorwaarts, klik links op een zeester/rots en pak één Schelp. Ga voor de pier, diagonaal rechts. Ga onder de pier, naar de rand van het water en pak één Schelp, bij het drijfhout. Ga boven naar de pier en zie op het einde een vishengel. Ga terug naar de strandhut van de halsketting.

Klik op het boekje op de linkerzijde. Blader door en zie hoe een Aloha halsketting eruit ziet. Open aan de rechterzijde het schelpenkistje. Pak een schelp uit het kistje en klik het op één van de naalden boven aan het koord. Volg het patroon op het beeld aan de linkerzijde. Wanneer je het correct hebt  gedaan, zal Nancy zeggen dat het een goede halsketting is en de Halsketting wordt in het kistje geplaatst

 

Ga terug naar Big Mike en praat met hem. Hij houdt de halsketting. Alvorens hij je toestaat om de sleutels te nemen, waarschuwt hij je over Kane Okala en de Hilihili onderzoekers. Pak de Sleutel. Praat met Big Mike over de ananasplaag. Ga naar de gele jeep die buiten staat. Stap in de jeep en ga via het navigatie systeem naar het Quigley Kamp.  

 

Kamp Quigley

Zie de vernietigde brug. De Jeep komt vast te zitten in een sloot. Luister naar het bericht van Joe. Zie het vernietigde kamp. Onderzoek het zonnepaneel, tegen de boom. Zie en pak een Cassetterecorder, aan de linkerzijde van het zonnepaneel. Draai de cassette terug en draai de cassette af om naar Dr. Quigley te luisteren. Op 28 Maart, Dr. Quigley opent een kist terwijl ze dit opneemt. Hoor de geluiden van de kist knoppen als die wordt geopend - Blee, blah, blih, bluh, bluh, blah, blah, blue. Zie een windasmachine met kabel, aan de rechterkant van het zonnepaneel. Ga de tent in. Zie een radio op de linkerzijde. Lees het gele papiertje uit de groene map -   frequentie 18.305. Bekijk de radio en klik op de power knop om te zien dat er geen stroom is. Kijk rond en zie de werktafel met gebroken reageerbuizen. Draai om en zie een groene kist, links van de tentdeur.

Interessant slot. Druk op elke knop om te horen welk geluid elke knop maakt.

Gebaseerd op de aanwijzing op de cassette van Dr.Quigley, druk je op de knoppen in een opeenvolging van het geluid zoals je die hoort op de cassette:

Blee, blah, blih, bluh, bluh, blah, blah, blue. Van links naar rechts is dat - 6 4 5 1 1 4 4 en 3.

Lees de 3 pagina's van Qk- dagboek en lees alles over Malachi Herbert Craven. Zie een papiertje met: 312 555-9634.

Pak de Haak en Hilihili Pasje  niveau 3. Klik rechts op de kratten en zie een klembord, tussen de kratten verborgen. Verlaat de tent. 

Open het zonnepaneel en Nancy zegt dat het de radio van stroom kan voorzien. Het mist enkele fotovoltaïsche cellen. Stap in de jeep en ga naar 

Hilihili Research Facility

Bekijk de intercom, links van de poort. Schuif het pasje door de gleuf. Praat met Malachi Craven, hoofd van de Faciliteit. Hij zal de cellen geven als je 12 volgroeide zaden voor hem zoekt. Hij is allergisch voor de planten. Hij geeft een container voor de volgroeide zaden.

 

Draai rechts en ga door tot beneden aan de trap. Ga rechts, ga door naar tot het vensters en draai rechts naar een plantenbak.

Lees het bordje, rechtsboven. De volgroeide zaden hebben een rijke bruine kleur en een distinctieve witte vlek.Klik op een peul en open het dan om de volgroeide zaden te zoeken. Verzamel 12 volgroeide zaden. Als er geen meer in zitten of zijn, sluit je de peul en zoek naar anderen.

Kamp Quigley

Ga naar het zonnepaneel.

Open het zonnepaneel en zie de nieuwe fotovoltaïsche cellen die  van 1 tot 9 aan de rechterkant zijn genummerd.

Het doel van het raadsel is deze cellen in de correcte lege vakjes van het zonnepaneel te plaatsen.

Elk kwadrant met ontbrekende cellen zou cellen 1 tot 9 moeten hebben.

Controleer welke cijfers elke kwadrant mist en plaats er de bijbehorende cijfers erbij.

Het licht zal groen worden wanneer een verbinding wordt gemaakt.

 

Plaats de haak van de kabel aan het handvat van het zonnepaneel. Druk op de rode knoop van de windasmachine. Het zonnepaneel wordt opgeheven.
Ga de tent in en ga naar de radio. Druk op de power knop. Gebruik de linkerknop om het cijfer in het cijferpaneel te draaien en gebruik de rechterknop voor het volgende cijfer. Zet de radio op frequentie: 18.305 en gebruik dan de microfoon voor een onduidelijk gesprek met Dr. Quigley. De plaats waar zij is en wat zij wil is onbegrijpelijk. Gebruik de mobile telefoon en bel de Hardy Boys. Praat met Joe en hij zal proberen om te weten te komen waar de Green Trigger Rock is.

Als Joe Hardy:
Ga het gebouw in en praat met Big Mike. Hij geeft je een schelpenkistje. Je moet bij Pua zijn als je iets te handelen hebt. Big Mike zal vrije tijd nemen als hij 6 Uluas krijgt. Hij geeft Aas en een Vissenmand. Verlaat het bouw en ga rechts. Oh, een aardbeving. Ga naar het strand en praat bij het strandhuisje met Pua, de dochter van Big Mike. Verzamel schelpen op het strand op dezelfde plaatsen waar Nancy ook de schelpen vond - rots bij de zeester, waterpoel, zwartstrandzand, rots onder de boom en onder de pier. Ga dan naar de vishengel bovenop de pier.

Vissen - Klik op de vishengel. Klik op het aaspotje en het aas zal automatisch vastgemaakt worden aan de haak.

Klik de omhoog cursor bovenin het scherm. Klik op een spot boven in het scherm om de hengel automatisch uit te gooien.

Wanneer de dobber onderwater gaat, klik je onmiddellijk op de hengel

Verzamel zo vele vissen je kunt vangen. Dit levert meer geld op. De beste plek voor de dure Uluas vis is rechtsboven.

Ga terug naar Big Mike (praat onderweg weer even met Pua). Geef Mike de 6 Uluas vissen en ga terug naar Pua (hoor Big Mike weg rijden). Pua zal de vissen kopen en geeft je voor elke soort vis een bedrag. Het totaal bedrag kan worden gezien door de cursor bovenop de portefeuille, onder in het scherm te plaatsen.

Ja kan nu het gebouw doorzoeken omdat Mike weg is. Zie de kalender en lees over „JK“. Pak de Sleutel bovenaan de kalender. Ga naar de deur achter het ontvangstbureau. Gebruik de sleutel om de deur te openen. Open de vierde la van boven en zie een kaart. De plaats die Nancy zoekt heet, Three Finger Rock. Hij geeft de coördinaten: 19 graden Noord., 24 u, 42 min en westen 155 graden, 9 u, 1 min. Joe belt Nancy en Joe wordt neergeslagen

 

Als Nancy: Kamp Quigley

Nancy ontvangt het bericht over de coördinaten. Stap in de jeep. Plaats de 3 Finger Rock op de kaart - type in, N 19, 24 ', 42 " en W 155, 09 ', 01 ".
Klik op de witte pijl en ga naar de 3 Finger Rock.

3 Finger Rock: Dr. Quigley Kim

De 3 Vingers rots zie je rechts. Volg het pad. Zie onderweg, de verschillende gekleurde vlaggen aan de kant van het pad. Hoor de fluisterende geluiden. Steek de hangbrug over en verder tot een dood eind. Kijk, bij de boom omhoog en zie Dr. Kim die boven in de boom hangt. Praat met Dr. Kim. Waar is het klembord?

Ga terug naar het kamp van Quigley. Ga de tent in, draai naar de tentdeur en pak het Klembord, rechts tussen de kratten. Ga terug naar de 3 Finger Rock en geef het klembord aan Quigley. Zij wil dat je alle frass zakjes verzamelt (frass uitwerpselen van plantenetende insecten). Bestudeer het klembord in je inventaris. Er zijn 6 gekleurde vallen (trap). Draai de pagina's om meer te lezen. De planten rond de vallen moeten worden geïdentificeerd. Dan sorteer en registreer de inhoud van de frass zakjes. Als laatste moet je de proefmonsters analyseren. Identificeer de planten: Loop weg van de boom en bel de Hardy Boys voor hulp. De antwoorden van Frank worden door Nancy bijgewerkt.

 

Frank: Big Mike

Ga de ontvangsthut in. Pak de rekening van de pandwinkel op de vloer. Praat met Big Mike. Ga naar de informatie speelautomaat, links van het bureau.

Klik op de gleuf om er een muntstuk in te werpen en de informatieautomaat te activeren.

Zoem in, en selecteer de Hawaïian planten. Klik, rechtsonder op de schildpad op door te bladeren en bestudeer alle getoonde planten.

Keer terug  naar het menu en klik „ja“. Verlaat de hut en bel Nancy om de informatie over de planten aan haar door te geven. 

Nancy: 3 Finger Rock

De informatie die Frank doorgebeld heeft, zijn genoteerd in het notitieboekje.

Het verzamelen van frass zakjes en zijn inhoud 

Loop over het bospad en zie die gekleurde vlaggen. Start bij de jeep. 

1. Draai naar de vlag, bestudeer en identificeert de vegetatie rond de val gebruikend de beschrijving in het notitieboekje.

Noteer de plant identiteit op het klembord via de cijfers, onder op het klembord. 

2. Pak dan een gekleurd zakje (baggie), die links aan de val hangt.

3. Klik het zakje op de trechter van de val/zeef om de proefmonsters te krijgen.

4. Klik om het in de inventaris te plaatsen.

Doe dit met alle gekleurde vlaggen langs het bospad tot de boom van Quigley.

Er is een rode (grote groene bladeren), blauwe (bananen), gele (bloemen) en paarse (sikkel gevormde bladeren) val.

 
     
 

Lees de tweede pagina van het klembord en het toont de coördinaten van de 2 vallen in Kapu Cave. .

Ga naar de jeep en type deze in: N 19, 20 ', 30 " en W 155, 05 ' 33 ' in. Klik witte pijl.

Verzamel het groene zakje bij de jeep en het oranje zakje dicht bij de grotingang. Er is geen vegetatie te zien.

Ga de Kapu grot in. Onderzoek de standbeelden en de tegels (tanden) met dieren etsen op het gezicht, aan het eind van de grot. Je kan hier nog niets doen.

Ga terug naar het kamp van Quigley om de taak te beëindigen.

 

Kamp Quigley

Ga naar de microscoop, binnen in de tent. Kijk door de microscoop en zie dat de lens gebroken is. Waar kan ik een extra lens, hier vinden?.

Stap in de jeep en ga naar:

 

Hilihili Research Facility

Druk op de knop van de intercom om binnen te mogen en vraag aan Dr. Craven of hij een microscooplens voor je heeft. Je krijgt de lens als je eerst de planten bemest. Hij geeft je de Sleutel van de plantenkast. Ga naar beneden, onderaan de trap, draai je rechts, 2 stappen vooruit, draai rechts en zie rechts van de trap het plantenkastje. 

Het Mesten - Gebruik de sleutel van Dr.Craven in het sleutelgat.

Klik op de sleutel om de kast te openen en zie de planten die bemest moeten worden.

Er zijn 7 gekleurde mestvaten op de bovenkant. Klik om één te selecteren en de hendel zal zich naar rechts bewegen.

Druk op de groene knop om die mest uit te spreiden.

Het doel is om alle bloemen in volledige bloei te krijgen en Nancy zal zeggen 'dit zal goed zijn'.

Zie dat de 5 planten slechter of beter worden door de mest. Bestudeer de gevolgen van elke mest soort, alleen of in combinatie met andere mest soorten. Druk op de groene knop om de mest tussen de selecties uit te spreiden.

 

 

Oplossing - van links naar rechts: klik op 6 (oranje), 2 (lichtblauw), 2 lichtblauw - klik alleen op de groene knop) en 1 (groen). 

Ga naar Dr. Craven en krijg de Microscoop Lens. Ga terug naar beneden en verlaat het gebouw.

Hoor de schreeuw over Fiderman. Fiderman wordt ontslagen. 

 

Kamp Quigley

Ga naar de microscoop en gebruik de lens op de microscoop.

Sorteer en krijg het gewicht van de frass

1. Lees de derde pagina van het klembord om te zien hoe de zaden, insectdelen en frass eruit zien

2. Klik een gekleurd zakje op de microscoop.

3. Sorteer de inhoud. Klik op de insectendelen en zaden en verplaats die naar de linkerkant. Je hebt dan alleen de frass op de schaal liggen.

4. Noteer het gewicht van de frass op het klembord.

5. Tel de aantal zaden, insectdelen en frass.

6. Noteer de aantal zaden op de eerste pagina van het klembord.

7. Gebruik de codes op pagina 4 van het klembord van het plantenafval (detritus predominance)

8. Noteer de code van de afval op de eerste pagina van het klembord.

9. Doe dit met alle gekleurde zakjes.

 

 

Rood Zakje Blauw Zakje
Paars Zakje Groen Zakje
Oranje Zakje Geel Zakje

 

 

Tik alle gegevens op de eerste pagina van het klembord in.

Plaats het klembord in de Formule machine, rechts van de reageerbuizen door op de gleuf op te klikken en het klembord zal automatisch ingeschoven worden. Klik op de knop. 119,456. In orde. Zet de machine uit en pak het klembord. Ga naar Quigley.

3 Finger Rock

Praat 2x met Quigley. De volgende taak is om de frass te analyseren om te weten te komen wat zij hebben gegeten. Zij wil dat je ook naar het plantengebied van Craven gaat om een vergelijkingsmonster te krijgen die de bron van het voedsel zou kunnen zijn.

 

Hilihili Research Facility

Gebruik weer de knop van de intercom en praat met Dr. Craven.

Na een kort gesprek, ga je weer beneden, naar de kasten. Ga bij de trap rechtdoor tot je bij een deur komt en ga door die deur - je hebt beschermingskleding nodig? Ga terug naar Dr. Craven en zie dat hij slaapt. Doorzoek de zak van de laboratoriumjas, die links van hem hangt. Het is het ontbrekende klembord document. Ga naar zijn bureau en zie het medicijnpotje die hij heeft ingenomen.

Klik op de PDA (zakcomputer), die op het bureau van Craven ligt. Het zal gaan zoemen als je op de pijl klikt om door de informatie te bladeren. Als Craven ontwaakt is het afgelopen. Tweede kans.

Zodra je de PDA neemt, klik je op Settings en klik je op  „Mute“. Nu, je kan je veilig de PDA controleren.

 

 

Klik op het werknemers vakje (employees) en schuif met de pijl om de ontslagen werknemer te zoeken - Fiderman.

Lees dat zijn werknummer 14-667-93 is.

Klik op het kastenvakje (lockers). Schuif om werknemer 14-667-93 te zoeken. Zijn kastnummer is 13 en de kastcombinatie is R4 L2 L7 R9.

Ga terug naar beneden en rechtdoor naar de opbergkastjes.

Ga naar Kast 13. Draai de combinatie die je in de PDA hebt gezien.

Draai de wijzerplaatpijl Rechts naar  4, klik op de groene knop - boven de wijzerplaat, Links naar 2, klik op de groene knop, L naar 7, klik op de groene knop, R naar 9 en klik op de groene knop. Pak de Gele beschermkleding.

Plantenkas

Ga naar de deur op het einde. Als je binnen gaat zonder de kleding, zal je worden  gevraagd om weg te gaan. Klik op de gele kleding in je inventaris, klik op de deur en je kijkt dan door de beschermbril

Ga naar de achtermuur van de kast en ga door de deur naar binnen.

Gebruik de computer. Gebruiken je toetsenbord en type het nummer in van Fiderman - 1466793. Klik dan op enter van je toetsenbord.

Klik op Shipping. Fiderman bezorgde Fer C21 aan Richard Aikens - de werkgever van de Hardy Boys. 

Klik op Extract Codes om te weten te komen welke plant de bron van Fer C21 is. Het is HH3333.

Ga weg van de computer en het alarm gaat af. Ga onmiddellijk door de deur en ga naar rechts om je te verstoppen. Indien gevangen, tweede kans. 

Zoek dan plantenbak, HH3333 - Eerste bak, links, tegenover de deur van de computerkamer.  Zie dat er ananassen in HH3333 worden geplant.

Klik op de plant om een Ananas blad te pakken als proefmonster.

Om de kas te verlaten, loop je door de groene besproeiingsmist die gebruikt wordt in de kas waarmee de planten worden bespoten.

Draai je om bij de ananasplant, loop naar de muur en ga links. 

Ga naar de voormuur en zie Waverly patrouillerend de doorgang waar de uitgangsdeur is.

Volg hem een beetje en draai dan links, naar de middendoorgang.

Ga door die doorgang en zie een andere man de planten besproeien. Wacht tot hij naar rechts draait en loop dan naar de achtermuur. 

Ga rechts en loop naar de muur. Zie dezelfde man. Wanneer hij naar de middendoorgang draait, ga je naar de voormuur.

Zie de rug van Waverly. Volg hem en middenweg, uitgang door de deur aan de linkerzijde. Ga terug naar Kamp Quigley.

Kamp Quigley

Ga naar de reageerbuis werktafel, in de tent.

Analyseer de proefmonsters - Lees de laatste pagina van het klembord voor instructies.

Klik een van de frass zakje op de tafel. Zie het zakje en de ananasproefmonster op de tafel. .

Klik rechtsonder op het zakje om een reageerbuis met het afval te zien.

Klik op Bq19 en klik het druppelbuisje op de reageerbuis met de frass proefmonster. Het wordt blauw.

Klik op het ananasproefmonster die op de tafel ligt. Zie het in een reageerbuis.

Klik op Bq19 en klik het druppelbuisje op de reageerbuis met de ananasproefmonster.

Deze wordt geel. Ze Matchen niet met elkaar. Vertel dit aan Quigley.

Ga terug naar 3 Finger Rock en praat met Quigley. Pak het kistje met haar Proefmonster uit de rugzak en ga terug naar de tent van het Quigley Kamp om de proefmonsters te analyseren.

Klik het kistje met de proefmonsters op de tafel.

Klik op elke proefmonster en voeg Bq19 aan de reageerbuis toe.

Kom te weten dat de Fritillated larve van de vlagkever een gelijke is.

Ga terug naar 3 Finger Rock en praat met Quigley. Open de rugzak en pak de Ring van de Kapu grot die Quigley heeft gevonden. Ga naar de Kapu grot

 

Kapu Grot

Ga naar het grote gezicht met de geëtste tanden aan het eind van de grot. Kijk naar de neus. Gebruik de ring op de neus. Het activeert het tandenraadsel.

We hebben hier meer info nodig. Bel de Hardy Boys. 

 

Frank: Big Mike

Praat met Pua. Je hebt 30 Big Island geldmunten nodig om duikuitrusting te huren. Bel Nancy. Dan laat Nancy terug naar Frank bellen om hem over Richard Aikens te vertellen. Frank belt dan de pandjesbaas (pawnbroker). Kom over Johnny Kuto te weten - Kuto betekent hoofdluis in het lokaal dialect. Krijg zijn telefoonnummer en meer info. Bel Johnny Kuto en laat een bericht achter. Loop wat rond tot je een telefoontje terug krijgt van Johnny. Praat met Pua over haar vader. Hoor over de grotkamer en dat de aardbeving de tunnelingang blokkeerde. Er is een afbeelding in de oude kist die je kan helpen de weg naar de onderwater ingang van de kamer te vinden. Om de kist te openen moet je de naam van het favoriete softijs van Mike weten. Praat met Big Mike, in de ontvangsthut. Hij wil dat je uitzoekt wat zijn favoriete softijs is. Ga naar het softijs karretje (Shave Ice) en save het spel om geld te besparen

Softijs

1. Open de deksel, aan de rechterkant. Klik een muntstuk op het ijs om een schep ijs te krijgen.

2. Neem een fles fruitsiroop en klik het op één kant van het ijs.

3. Neem een andere fruitsiroop en klik het op het midden van het ijs.

4. Neem een derde fruitsiroop en klik het op de andere kant van het ijs.

5. Geef het softijs aan Big Mike en hij zal je vertellen hoeveel fruitsiroop soorten erop zijn waarvan hij houdt.

6. Herhaal dit met andere combinaties tot je zijn favorieten fruitsiropen op het ijsje hebt waarvan hij houdt

Je kan het opgeslagen spel terug laden om geld te besparen. 

 

Oplossing:

Middelste fles van de onderste rij - Mango

Middelste fles van de middelste rij -  Kokosnoot

Rechter fles van de bovenste rij - Lime.

 

 

Geef het ijsje aan Mike die dit ijsje 'Honi awa' noemt, dat zure kus betekent.

Ga naar de kist die in de patio staat - rechts van het ijskarretje. Zoem in, op de kist. Klik via de pijlen de letters in en spel de naam: Honi  'awa.

(Ook de komma in de onderste rij). Pak de Afbeelding van het rots gezicht. Frank belt Nancy over de dierentanden.

 

Het Hawaïaanse alfabet telt maar twaalf letters: a,e,h,i,k,l,m,n,o,p,u,w

De glottisslag wordt (soms) als een okina geschreven.

De okina lijkt wel een apostrof (teken dat aangeeft dat een of meer letters van een woord zijn weggelaten ), bijvoorbeeld:

Hawaiʻi ('ha - wai - ie')

Molokaʻi ('mo - lo - ka - ie')

 

Nancy: Kapu Grot

Ga naar de tanden.

Als je de ring op de neus van het gezicht plaatst, wordt het tandenraadsel geactiveerd.

De dieren die Frank aan je heeft doorgegeven zijn: paling, schildpad, haai, Reuzenmanta, stekelbaars, octopus, krab en zee-egel.

(eel, turtle, shark, manta ray, porcupine fish, octopus, crab en urchin)

Draai de tanden om alle dieren te tonen die door Frank werden vermeld.

Zie de afbeelding van het grote gezicht, die Frank in zijn inventaris heeft. De 8 dieren die rondom het gezicht worden getoond moeten worden gedraaid in de tanden - (bel Frank om de afbeelding te kunnen bekijken en Frank belt terug naar Nancy).

Draai de tanden:

Bovenste rij, van links naar rechts: 

Haai, Paling, Schildpad en Octopus

Onderste rij:

Stekelbaars, Krab, Zee-egel en Reuzenmanta

 

 

De tanden schuiven weg. Nancy belt Frank om hem te vertellen dat zij de geheime grot ingaat. Ga door de opening en de deur sluit achter Nancy.

Volg het pad, springend van één platform naar een andere en zie de lava daaronder. Klik op de standbeelden. Één van hen zal zijn tong uitsteken, je kan dan via de uitgeschoven tegel naar de andere kant gaan, ga verder door. Ga verder de grot in en hoor druppelend water. Kijk naar links en zie druipend water. Ga verder door en hoor fluitende wind. Draai naar rechts en zie een blazend standbeeld. Ga verder door en hoor een knetterend vuur. Klik op de rode deksel aan de linkerzijde en zie het vuur. Ga rechts, via de trap omhoog en hoor afbrokkelende rotsen. Kijk rechts naar de nis met aardevazen.

Ga verder omhoog en zie een schildpad met symbolen, die op zijn rug zijn geëtst. Je moet op de goede symbolen klikken. 

Klik je op een verkeerd symbool wordt je door een vergiftigd pijltje gedood. 

Klik op de symbolen in de volgorde die aan de 4 elementen beantwoorden die je onderweg hebt gezien.

Oplossing:

Klik op de midden/boven/rechts - Water, dan onder/rechts - Lucht, midden - Vuur en op de linkerzijde - Aarde.

Nancy valt naar beneden in een andere kamer.

 

Ga de brug over en loop naar de blokken aan het einde van de kamer. Deze blokken vertellen een verhaal. 

Zie een standbeeld in het midden van de blokken en zie dat de ogen omhoog kijken. 

Kijk omhoog en zie twee dichte ogen die een grote kei, tegenhouden. Als je hier een fout maakt is het voorbij :)

Het doel van het raadsel is om de genummerde dobbelstenen in de lege vakjes van een verhaalblok te plaatsen in wel in een volgorde zodat er een correct verhaal verteld wordt. Bekijk de groei van de palmboom op de verhaalsblokken, als hint om het verhaal te volgen. 

Het verhaal begint op een eiland met een vulkaan (1) Een schildpad komt op het eiland (2). Hij blijft een tijdje op het eiland om er eieren te gaan leggen (3). Na het leggen van 4 eieren, zwemt de schildpad weg en de vulkaan wordt actief (4). De vulkaan barst los (5). Twee eieren worden uitgebroed en de 2 babyschildpadden zwemmen weg (6).

 

 

Plaats de genummerde dobbelstenen in de correcte blokken en als je dit correct doet zal de grote kei door het geactiveerde standbeeld even worden tegengehouden. Zie dat de ogen nu naar rechts kijken. Draai dan onmiddellijk naar rechts om de rollende kei te ontwijken. 

Je belt Frank. 

Frank: Big Mike

Frank heeft geld nodig om de duikuitrusting te huren. Je kan halskettingen maken of vissen gaan vangen.

Koop Zippy vis aas in de strandhut tegenover de hut waar je de halskettingen kan maken. 

Ga naar het strand om schelpen te verzamelen en hoor de ruzie van Mike en Pua, óf ga vissen vangen. 

Er zijn 16 stuks aas in elke Zippy potje. Hopelijk kan je de dure vissen vangen.

Na het vissen en/of schelphalskettingen maken ga je met Pua praten. 

Huur de duikuitrusting voor 30 munten. Pak de zak met de Duikuitrusting.

Ga naar de ontvangsthut als je nog geld hebt. Probeer om het spel Wiki Tiki te spelen. .

Tiki van Wiki - Dit is niet noodzakelijk voor de voltooiing van het spel.

Zie in de intro scherm welke god de andere god verslaat. 

Klik op de inwerpgleuf om de munt erin te plaatsen.

Om de oorlog van de goden te activeren, klik snel achterelkaar op de 2 witte knopen aan de linkerzijde tot de lichten de bovenkant bereiken -Tiki.

Dan selecteer een god naar je keuze die je tegen de computer wilt bestrijden.

Als je als eerste 4 gevechten wint, krijg je een Haaien Tand, die je kan gebruiken voor een halsketting. 

Duiken: Ga naar het strand en loop naar het donkere zand. Kijk naar het water en klik om in het water te duiken. Zwem rechtdoor. Zie rechts een schildpad en pak onder de schildpad een mooie schelp. Zwem tot een splitsing.

Ga links en zie een pilaar met een paling. Klik op de één na de ander dieren die in de afbeeldingen worden gezien: Klik richting paling pilaar, ga door de spleet, klik richting haai pilaar, schildpad, octopus, stekelbaars, krab, zee-egel en reuzenmanta. De stroom zal je naar het volgende dier zuigen, na je in elke correcte richting van het dier hebt geklikt. 

Grot: Ga verder door en zie de kei waarvoor Nancy is uitgeweken - de brug wordt vernietigt. Daal via de brug een stukje naar beneden en ga rondom een richel naar de overkant. Zie de verhaalblokken Klim via de blokken omhoog waar de kei was. Ga door en zie een versierde deur. Druk op de knop - aan de rechterkant. Ga een grote kamer binnen.

 

Tegelkamer - Zie standbeelden in elke hoek van de betegelde vloer. Onderzoek alles. Een zijtrap is aan één kant is vernietigd en de deur aan de andere kant is geblokkeerd door de aardbeving. Bekijk de kratten met bussen die door Fritillated vlagkevers worden bedekt. Zie Big Mike en dan Pua. Luister naar hen en over hun plan. Nancy ziet hun van boven. Dit is een willekeurige puzzel.

 

Frank moet naar een andere tegel springen tot hij de trap achter Big Mike bereikt, voordat Big Mike de andere trap bereikt waar Pua zich bevindt. De rij tegels waarop je springt veranderen per sprong. Probeer Mike in een hoek vast te zetten. Succes :)

Is dit gelukt verteld Nancy hoe alles in elkaar zit. Wie de ananasplaag verspreide, wie het eiland wilde kopen of verkopen.

Wat de rol van de andere waren en wat Mike en Pua er mee te maken hadden.

Einde

 

 

Op naar Nancy Drew 16: The White Wolf of Icicle Creek

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
©GameSolves

Forum
henk

Free Web Hosting