08-09-2010

 

Nancy Drew 1: Secrets can Kill Remastered
 

Klik als je het spel opstart op de mok en krijg een verborgen munt. Klik op de dossier map en lees over de zaak. Klik op het vliegtuigticket om het speelniveau te kiezen. Nancy leest de brief van haar vader. Gisteren is student, Jake Rogers van de plaatselijke High School vermoord en aan Nancy wordt gevraagd om de moord te onderzoeken.

 

Junior Detective

 

Woning van tante Eloise
 

Hal: Op het dressoir ligt een brief van tante Eloise. Lees de brief - de sleutel van de schoolbibliotheek is in de kluis. Open de rechtse lade. Lees de uitnodigingkaart van de studentenvereniging. Zie vier Griekse letters aan de bovenkant van de uitnodiging. Stap terug en ga links. Verwijder het wandtapijt en zie de kluis. Druk de combinatie in van de Griekse letters die je op de uitnodigen zag. Neem uit de geopende kluis de bibliotheeksleutel aan het deurtje. Kijk op het houten kistje in de kluis. Dit is een schuifpuzzel van een ballerina. Kijk als de schuifpuzzel gedaan is in de lade van het kistje. Noteer de Loginnaam en wachtwoord van Eloise voor de schoolcomputer. Ga naar de woonkamer.

 

 

Woonkamer: Draai links en lees het bovenste boek van de stapelboeken op het kleine ronde tafeltje. Draai rechts naar het tafeltje met de schermerlamp. Open de lade en lees de taaklijst van tante Eloise. Als het goed is vind je in de lade een verborgen munt. Overal liggen munten verborgen. Kijk dus goed in alle hoeken en gaten. Als je veel munten vind, krijg je op het einde van het spel er een prijs voor.

 

Draai naar de TV kast en boeken. In het midden achter de deur is een TV en videorecorder. Kijk naar de boeken aan de rechterzijde. Open een rode boek en neem de leraren lounge sleutel. Kijk naar de boeken aan de linkerzijde van de TV en lees een boek. Ga naar de hal en verlaat het huis. Detective Beech belt. Hij wil je ontmoeten. Verlaat het huis en ga op de kaart naar Maxine's Diner.


Maxine's Diner
Ga naar binnen, draai naar links en praat met Detective Beech. Zijn cover naam is 'Uncle Steve'. Hij vertelt over de grote bankrekening van Jake. Praat daarna met Daryl Gray achter de toonbank. Praat over de moord op Jake. Ga naar de keuken door de dubbele grijze deuren. Draai naar links en neem de soeplepel uit de bruine bak. Lees achter de bruine bak de brief van Connie aan Daryl. Ze heeft het kortgeleden uitgemaakt? Draai je om en kijk naar de gasleiding onder de snijplank. Neem de betonschaar en zet snel de soeplepel onder de gasleiding o
m het te ondersteunen. Draai rechts en kijk naar een werkrooster. Er is een stukje vanaf gescheurd. Zie linksonder door elkaar geschreven letters. Lees de letters van boven naar beneden: "Check Yer Eyesight In The Gym". Noteer "Te: L3", in de woensdag vak. Kijk naar de lijst tegen de koelkastdeur. Aan de onderkant zijn enkele cijfers. Deze cijfers duiden de regel en woord aan: "Daryl brings secrets to the diner To get cash for a life so finer" - Hg:L3". Alle code berichten zijn ondertekent met 3 of 2 letters en een cijfer. Noteer altijd deze letters en cijfer. Verlaat Maxine's Diner en ga naar de Paseo Del Mar High School.

Paseo Del Mar High School

 

Entry

Draai naar rechts. Zie een spreuk van da Vinci op de muur. Vind een verborgen munt. Draai naar links, ga deze gang in met de opbergkastjes. Kijk op het prikbord aan de rechterzijde. Zie een code bericht. Lees het bericht van achteren naar voren. Noteer overal de code berichten op de prikborden, want ze geven hints, aanwijzingen, informatie voor het vinden van voorwerpen en hoe je ze moet gebruiken voor het oplossen van puzzels. Ik vertaal ze niet (of als iemand ze voor mij wil vertalen, graag :). Kijk in de oplossing van Louis als je meer informatie wil. Het verhaal is hetzelfde maar sommige puzzels of code berichten zijn anders :)

 

Up, down, left, right
The first letters
Will help my plight - He:u2

 

Draai naar links, stap vooruit en kijk naar de opbergkastjes aan de linkerzijde. Het kastje met de gele politietape is van Jake. Kijk naar het slot. De combinatie van het slot is "Jake". Vertaal de letters in cijfers met behulp van een telefoon toetsenbord: 5-2-5-3. Kijk in het kastje in het Engels Essays schrift. Lees de bladzijdes met het papiertje ertussen. Kijk in het Judo tijdschrift. Noteer de omcirkelde passage: "Masked Marauder Flattens Foes". Open de videocassette en zie dat het leeg is. Kijk onder in het kastje. Lees een krantenartikel over de inbraak in de apotheek. Sluit het kastje, draai naar rechts en vooruit. Lees het code bericht op het prikbord om de hoek:

 

Find the morning edition and discover another crime, The answer

is in black and white To who will do the time. Ir: D2


Ga verder vooruit en zie een ander bericht op de prikbord aan de linkerzijde:

 

Kr: L2: SINNERS ON A VID
 

Gym
Ga verder vooruit naar de kleedruimte van de gymzaal. Kijk op het prikbord naast de dubbele grijze deur.

 

K:R1 - Nowhere to turn to,
Nowhere to hide,
Let the books in the library,
Be your answer guide.
A symbol of kanji
Worn with great pride
Reflects big secrets
That someone must hide
He did what it took,
To make the grade,
Even if it meant cheating,
To keep up his charade


Draai je om en praat met Hector Sanchez, de "Hulk". Draai naar links en neem een verborgen munt tussen de raam jaloezieën. Kijk naar de ogentest letterkaart tegen de muur. Lees de letters van achter naar voren:

 

"If anything happens to me look in my chemistry book page three zero five".

 

Draai naar de drankautomaten. Kijk naar de "the Crane School of Self-Defense" poster, aan de linkerkant van de drankautomaten. Verlaat de gym en ga naar links. In de ronde tussenhal is de deur naar de bibliotheek.

Kijk op de prikborden links en rechts van de bibliotheekdeur. Linkse prikbord:

 

Grape Grape
Orange Cool
Will play the alarm In the school - Zr:R4

 

Op de rechtse prikbord is een cijfercode bericht. Vertaal de cijfers in letters: 1=A,2=B,3=C Enz.

 

cool, cool, pop, spot, grape - Y: D3
 

Draai naar de muur met de studenten art expositie schilderijen. Als het goed is kan je 2 munten tussen de schilderijen vinden. Ga achter naar de studie koepel.

 

Studie Dome

Vind een munt in een prulletje papier op tafel. Praat met Hal Tanaka. Hij wil arts worden. Jake was een probleem kind een "dark soul". Kijk na het gesprek op het prikbord aan de linkerkant.

 


The hidden video tape. Will seal my murderer's fate - C:R1
 

De gang links van het prikbord is naar de gymzaal en bibliotheek.

Draai verder naar links en neem deze gang. Kijk op het prikbord aan de linkerzijde.

 

A crane contestant in a masked disguise,
Won the prize money despite all the lies. AS:U4

 

Ga verder de gang door en links naar de kamer van de studentenvereniging.

 

Student Union

Kijk op het prikbord aan de rechterzijde. Noteer de eerste letter van elke zin.

 

Fifth map drawer - La:U2

 

Draai rechts naar de ingang en vind een munt in de hoek. Draai je om naar het rek, en vind 3 munten tussen de tijdschriften. Draai naar links en vind een munt bij het gele boek. Draai je om en kijk op het prikbord met de student van de maand foto's. Praat meerde malen met Connie Watson. Ze vond Jake een slijmbal. Connie draagt een medaillon om haar nek. Zie een symbool op de medaillon. Probeer de deur van de lerarenkamer met de leraren lounge sleutel te openen, maar je mag van Connie niet naar binnen!

Verlaat de Studentenvereniging kamer en ga links de gang in. Kijk op het prikbord aan de linkerzijde.

Sommige letters zijn onderstreept.


Put elements in order To open puzzle. Zn:D1


Stap terug en vind rechts een munt in het bekertje. Achter in de gang is links van de grijze dubbeldeur de deur van de onderhoudruimte, "Maintenance". De deur heeft een brailleslot. Ga naar de bibliotheek.

 

Library
Open de bibliotheekdeur met de bibliotheeksleutel uit de kluis van tante Eloise. Draai naar rechts en ga achter naar de ladekast met kaarten. Open de vijfde lade. Kijk naar het stukje papier onder de kaart. Ontcijfer de code. Noteer eerst de rode letters en daarna de blauwe letters:

 


If anything happens to me Search under my combo in catalog! - Na:L3

 

Draai links naar de lage boekenkast. Kijk naar de rood witte boeken in de linkerbovenhoek van de boekenplank. Open de "K" encyclopedie en zie een Kanji symbool. Hetzelfde symbool is op de medaillon van Connie. Het is een 'crane' teken. Je kan ook ander boeken lezen. Op de rechtse boekenplank is een boek over braille. Als je alle boeken in de bib leest, krijg je op het einde van het spel er een prijs voor.

 

Draai je om en kijk in het rek naar de "Sport Today" magazine. Nancy zegt iets over de verboden anabole steroïde die uit de apotheek gestolen zijn. Draai je om en zie rechtsachter in de Reference afdeling, vier computers. Ga naar een computer. Tik in de bibliotheekcatalogus Jake's slotcombinatie, 5253. Op het scherm lees je: "Evidence" J. Rogers. "Under My Seat".
 

Ga naar de bovenverdieping naar de rechterzijde. Ga achter naar de 2 zitjes. Zie een notitieblok op de tafel, "Jake was here!". Open de blauwe scheikundeboek en lees de hints op het papiertje. Kijk dan onder de stoel. Je ziet een kistje met verschillende symbolen op de deksel. Volgens de hints op het papiertje van Jake is het kistje in 18 stappen te openen. De eerste stap is het vinden van een luciferdoosje van Maxine's Diner.


Student Union
Praat met Connie over de medaillon om haar nek. Ze weet niets over de Kanji symbool.

 

Gym

Praat met de 'Hulk' over de diefstal in de apotheek. Kijk naar de werkende rode drankautomaat.

 

Easter Egg
Druk op de volgende dranken (geen munt erin werpen): Cool, Cool, Extra Pop, Spot Cola, Grape!. Je krijgt een paasei en vele munten. Als je veel drankjes koopt krijg je op het einde er een prijs voor.

 

Op een notitie op een prikbord las je over de drankautomaten alarm. Druk op de volgende dranken:

Grape, Grape, Orange, Cool. Het alarm gaat af en ga terug naar Connie.
 

Student Union
Zeg tegen Connie dat iemand het alarm van de drankautomaat heeft af laten gaan. Connie gaat het controleren. Kijk dan in haar notitieboekje. Ze is verliefd op iemand! Open de deur van de lerarenkamer met de leraren lounge sleutel.

 

Lerarenkamer

Kijk naar het bericht geschreven rond de kaart op de muur:
 

"A trophy was not the only prize But also money of a greater size" - Ag:D1.

Kijk naar de archiefkast. Open de "Senior Final Papers" lade. Kijk naar het dossier van Tanaka, Hal.

Hij kopieerde dit essay uit het schrift in Jake's opbergkastje! Gebruik de computer.

 • Gebruikersnaam: Eloise Drew

 • Wachtwoord: O Wise Elder

Klik op de printerpictogram om een kopie van het veiligheidsrapport uit te printen. Klik op "e-mail." Jake was belast met de prikborden, dus het was voor hem niet moeilijk om alle code berichten op de prikboden te prikken. Bekijk de lijst met wachtwoorden. Noteer het wachtwoord van de Maintenance Room. Kijk nog even in de onderhoud checklist en taaklijst van tante Eloise. Ga uit de computer close-up. Draai naar links en lees het rapport op de printer. Kijk op het prikbord, links van de deur. Zie in grote letters Cl: D2. Kijk naar het open tijdschrift op de boekenplank, rechts van de deur. Het gaat niet goed met het bedrijf van Daryl's vader. Verlaat de lerarenkamer. Je krijgt een telefoontje van Dillon Mitch. Hij waarschuwt je, om niet verder rond te neuzen.

 

Studie Dome

Praat met Hal over het essay dat hij gekopieerd heeft. Jake wist dat en chanteerde hem. Hij ontkent dat hij Jake vermoord heeft. Vraag wat hij vindt van de andere studenten. Praat nog met de 'Hulk' in de Gym en verlaat de school.

 

Maxine's Diner

Praat met Daryl. Hij noemt 'Uncle Steve" een "Mr Crankypants". Hij was iets verloren en beschuldigde Dary van diefstal. Vraag Daryl over de ontmoeting met Jake. Daryl geeft na het gesprek een brief van Dillon HVAC:

Paseo Del Mar High School, Maintenance Room
Ga bij binnenkomst naar rechts en achter in de gang rechts naar de deur van de onderhoudkamer. Kijk naar het brailleslot. Druk het wachtwoord in, "NOTE". Stap in de lift en druk op de rode knop.

 

 

Boiler Kamer
De boiler is oververhit. Je moet niet te lang wachten, want de boiler staat op het punt om te exploderen door de hitte. De lift werkt niet meer. Draai naar links, open de gereedschapkist van de firma Dillon HVAC op de grond en neem de handschoenen. Kijk naar het bord tegen de muur voor instructies bij noodgevallen. Draai naar de rechtse muur en zie een gedenktegel - 1967. Draai naar de boiler. Knip het kettingslot om de hendels door met de betonschaar. Als je de betonschaar niet hebt, gebruik je de code 1967 in het slot, om de ketting te verwijderen. Je moet de druk in de boiler via de hendels verlagen, door de instructies op het noodgevallen bord te volgen. Gebruik de handschoenen uit je inventaris. Nummer de hendels van links naar rechts, 1 t/m 3. Trek aan de hendels in deze volgorde: 1, 1, 3, 3, 1.

Het explosie gevaar is geweken. Draai naar rechts. Neem op de krat het Maxine's Diner luciferdoosje, naast het bekertje. Zie in het luciferdoosje een symbool. Kijk rechts van de boiler naar de ventilatierooster in de muur. Neem de videoband. Gebruik de betonschaar op het ventilatierooster en verlaat de boiler kamer door de ventilatieschacht.

 

Woning van tante Eloise
Ga naar de woonkamer. Open de TV kast. Zet de TV aan. Schuif de videoband in de videorecorder.

Zie een opname van de 'Hulk', Connie, en Hal.

 

Paseo Del Mar High School
Praat in de Gym met de 'Hulk' en in de Student Union met Connie over de videoband.

Beiden ontkennen Jake vermoord te hebben. Ga naar de bibliotheek.
 

Bibliotheek
Ga boven naar het zitje en kijk naar het kistje onder de stoel. 

 

Open Jake's Kistje:
Nu we alle 18 code berichten van Jake gevonden hebben kunnen we het kistje openen. Kijk naar de periodiek systeem tabel op de muur boven de stoel. Elke code bericht is ondertekend met letters en een cijfer. Deze code staat voor een element, richting en aantal verplaatsingen. Elk element heeft een atoomnummer. Het atoomnummer van Helium is 2 en van kwik 80. Helium heeft het laagste cijfer en kwik de hoogste cijfer van alle elementen in Jake's code. Hiermee geeft hij de positie aan, dat 2 de eerste stap is en 80 de laatste 18de stap. Druk op de 18 symbolen in de volgorde gebaseerd op het atoom cijfer van elk element.

Bijvoorbeeld,"He:U2" betekent Helium, 2x omhoog, "Hg:L3" Kwik (Mercury), 3x naar links. Begin met het symbool op het luciferdoosje en volg de instructies van elk element. U=Omhoog;D=Omlaag;L=Links;R=Rechts

 

 1. He (2;Helium): U2

 2. C (6;Koolstof): R1

 3. Na (11;Natrium): L3

 4. Cl (17;Chloor): D2

 5. K (19;Kalium): R1

 6. Zn (30;Zink): D1

 7. As (33;Arsenicum): U4

 8. Kr (36;Krypton): L2

 9. Y (39;Yttrium): D3

 10. Zr (40;Zirkonium): R4

 11. Ag (47;Zilver): D1

 12. Te (52;Telluur): L3

 13. I (53;Jodium): U2

 14. Xe (54;Xenon): R3

 15. La (57;Lanthanium): U2

 16. Hf (72;Hafnium): L1

 17. Ir (77;Iridium): D2

 18. Hg (80;Kwik): L3

Neem de tweede videoband uit het geopende kistje.

Maxine's Diner

Praat met Daryl en 'Uncle Steve'.

Woning van tante Eloise
Ga naar de woonkamer. Zet de TV aan. Schuif de tweede videoband met rode streep in de videorecorder. Je ziet het bewijs. Je hoort iemand binnenkomen. Ga naar de hal en zie de moordenaar. Als hij vraagt om Jake's dagboek te geven, zeg je dat hij achter het wandtapijt in de hal moet kijken. Geef de moordenaar drie foute combinaties (dus geen "Sigma, Phi, Kappa, Delta") en de beveiliging van de kluis doet de rest. Bekijk de eindscène. Zie op het einde hoeveel beloningen je verzameld hebt en aantal gevonden munten.

 

Einde

 

© Henk. Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Free Web Hosting