29-01-2013

The Path of the Pumpkin


Skar de pompoen en zijn assistent Mr.FeeFee, zijn twee bekende detectives in Treshopolis.
Op een dag krijgen ze een ongewone opdracht. Een meisje is ontvoerd en wordt gedwongen om te trouwen tegen haar wil.
De twee "detectives" moeten hun uiterste best doen om de zaak op te lossen, maar ... dit is het begin dat veel groter blijkt te zijn en nog veel meer!
 

NOTE
If you have a blackscreen at the beginning of the game open the winsetup file and try a different graphic filter (probably 32 bit work) or graphic driver.

 

Download gratis spel: The Path of the Pumpkin

Website

Proloog: A game of Dice
 

Cel
Schakel in de intro Bistian en Duke Dice uit. Om Bistian uit te schakelen ga je in de donkere cel. Gebruik in de cel de kruimeldief in de inventaris (Vacumpkin) op het ding '?' in de badkuip, om het op te zuigen. Onderzoek in de inventaris de volle kruimeldief en krijg een kladblok. Verlaat de cel.

 

Arena

Geef het kladblok aan de boer speelkaart (jack) zodat hij de score verandert en andere muziek speelt. Door de andere muziek begint Bistian met zijn hoofd te zwaaien en gaat staan. Druk op de knop (eject button) op zijn rug en krijg zijn hoofd. Om Duke Dice uit te schakelen gooi je het hoofd van Bistian op het balkon waar Duke Dice zit, waarmee de proloog eindigt, en het eerste hoofdstuk begint.

 

Hoofdstuk een: Out for a Walk in Trashopolis
 

Kantoor
Na het lange filmpje sta je op straat. Praat met Kika. Vraag om een uitrusting (equipment) en krijg een trui. Ga naar Skar's kantoor (geel gebouw). Onderzoek zijn bureau en neem de pumpkin megafoon. Onderzoek de prullenbak (rechtsonder in het scherm) en neem het oude tijdschrift (Capitel Magazine). Onderzoek Feefee's kleren en krijg een schilderspalet (painting kit). Klik op de trap om naar de zolder te gaan. Neem de bezem. Praat met Pablo Kockatiel die op een machine zit. Vraag of hij nog een ander nest heeft - zijn vijanden zijn de pratende honden (Diggers). Ga naar beneden en verlaat het kantoor. Ga naar de steeg (alley) tussen het groene gebouw en blauwe winkel.

 

Steeg

Praat met TwinRay. Vraag of het ding aangekomen is en hij geeft je een woestijn kapiteel (zuil), een zeldzaam object. Dan door met hem verder te praten zal je ook ontdekken dat hij geen informant meer wil zijn omdat Duke een betere baan voor hem is. Klik op het slijmerige vat en neem de kleine vreemdeling (alien) in de vorm van pudding (pludding). Ga achter naar het plein (square).

 

Plein

Hier zitten Buttsmack en Galaxis. Ze spelen een drinkspel. Galaxis is een drink expert. Gebruik de pudding in het drinkglas van Galaxis, zodat de vreemdeling de dobbelstenen opeet en Galaxis verliest. Je krijgt tickets voor een magische show. Ga rechts naar de magic show.

 

Magie show

Praat met Spykie Spare en geef hem de tickets voor de show. Feefee zal de assistent van Zorzan zijn, omdat de tovenaar geen assistent heeft. Hij geeft je een dames danskostuum als de show goed gaat. Skar gaat tussen het publiek zitten. Praat met FeeFee op het podium en zeg dat hij het beest in zichzelf moet loslaten. Feefee begint dan exotisch te dansen en krijgt het publiek opgewonden. Zodra de show voorbij is, krijg je het danskostuum, die Feefee op de trouwdag zal dragen. Ga naar de Astromarket.

 

Astromarket

Zie de slang, Dongo. Praat met Adgar. Zijn droom is om een ​​beroemde fakirmuzikant te worden. Als je het danskostuum in je inventaris hebt, dan kan je hem vertellen dat Zorzan de tovenaar een muzikant zoekt. Als dank voor de informatie, geeft Adgar je een ukelele, een muziekinstrument. Ga naar Ultime Mode, de kledingwinkel.

 

Ultime Mode

Binnen zijn de Diggers en Rummy (een volwassene Digger) in de kooi, Medusa en de verkoopster, Selinda Shock. Praat met Medusa - ze heeft een uitnodiging voor de bruiloft. Ze heeft slangen in haar haar. Gebruik de ukelele op haar. Ze rent weg en laat haar tas vallen. Pak de tas. Onderzoek de tas en krijg Meduda's uitnodiging. Feefee zal zich als een dansend meisje kleden, dus is deze Lady uitnodiging voor hem. Praat met Selinda Shock en vraag voor coupons. Ze heeft geen coupons maar ze geeft je Choko Choko pralines, gemaakt van pure chocolade! Verlaat de winkel. Ga rechts naar de Capital Street.

 

Capital Street

Pak de putdeksel (manhole cover) op de grond voor de arbeiders. Combineer de Choko Choko pralines met de putdeksel om een groot koekje te krijgen.

Ga terug naar de kledingwinkel.

 

Ultime Mode

Geef het grote metalen koekje aan Rummy en hij breekt zijn tanden. Selinda geeft je wat meer pralines om hem te kalmeren, maar je mag hem niet uit de kooi nemen. Gebruik de trui op de verwonde Rummy en Selinda laat hem gaan omdat de trui uit de mode is. Je hebt dan een Loveheart Rummy in je inventaris. Ga terug naar je kantoor.

 

Kantoor

Ga naar de zolder. Gebruik Rummy op Pablo Kockatiel. Rummy verjaagt Pablo. De 'grooving' machine is nu vrij. Je hebt ook twee eieren en een veer gekregen.

Gebruik de woestijn kapiteel (desert capital) op de buis van de machine (digesting tube) en krijg een Hellenic buste. Verlaat het kantoor en ga naar het plein.

 

Plein

Neem de ballonnen naast Buttsmack. Combineer de ballonnen met de buste. Combineer dan de bezem met de buste/ballonnen om een ​sexy buste te krijgen.

Gebruik de eieren op Buttsmack. Door zijn katachtige lichaamswarmte broedt hij de eieren uit en krijg twee baby Pablo Kockatiels.

 

Capital Street

Gebruik het schilderspalet op de sporten (rungs) aan de zijkant van het herenhuis (mansion). Skar schildert er een hond op (Digger). Gebruik de baby Pablo Kockatiels op de Digger muurschildering en via de sporten kan je nu naar het balkon van het herenhuis. Zet op het balkon de sexy buste op de vensterbank. De arbeiders denken dat Miss Jinnie (de dame die hier woont) thuis gekomen is. Skar vraagt aan de arbeiders om een stuiterbal (bouncy ball). Ga rechts naar het politiebureau 'Astropolice station'.

 

Politiebureau

Praat met agent Jolt - het lichaam van Duke heeft een ticket (uitnodiging) in zijn zak. Gebruik de stuiterbal op de 'LuminGlobe' lamp. Het wordt donker en agent Jolt wordt woedend. Je ziet alleen Skar, en je moet rond tasten (beweeg de cursor rond in het scherm). Gebruik Bistian's hoofd op het onthoofde lichaam (something with no head), waardoor de agent afgeleid wordt. Met de hulp van Bistian neem je Duke's uitnodiging, die Skar kan gebruiken. Je staat op het plein. Ga achter boven naar Wurm Mansion.

 

Wurm Mansion

Praat met Miss Lora. Ze laat je alleen binnen als je alle dingen hebt die je nodig hebt (kleding en uitnodigingen). Als je over de prins vraagt ​​geeft ze je een minicamera in de vorm van een vlinder. Bovenop de zuil zit de beroemde Duke Braggart, die je niet kan horen. Gebruik dus de pumpkin megafoon op hem om met hem te praten. Als je ook de minicamera hebt kan je hem vragen waar je een 'Duke' titel kan kopen en je neemt zijn antwoord automatisch op met de minicamera. Ga naar de steeg.
 

Steeg
Toon TwinRay de minicamera met de opnamen. Hij gaat weer als informant werken nadat hij de priester op de bruiloft zal zijn.

Hij geeft je zijn dichter 'moon moon' outfit, die Skar voor de bruiloft gebruiken kan. Nu je alles hebt ga je terug naar Miss Lora.

 

Wurm Mansion

Toon Duke's uitnodiging aan Lora. Er volgt een filmpje, die je meeneemt naar het tweede hoofdstuk!

 

Hoofdstuk twee: Guess Who I'm Inviting to the Wedding?
 

Ingang herenhuis
Praat met de ober, Sharaf, en vraag hem om wat bestek. Hij geeft je een kandelaar. Hij kan een drankje voor je maken. Daarvoor heeft hij een soort container met schuim nodig en een stop om de container af te sluiten. Neem rechts een bamboestok. Ga rechts naar de fruittuin.

 

Fruittuin

Pak linksonder een vreemde vrucht 'twisty fruit'. Praat met Samango Napple, de Pineappurai. Praat met Mystiko de Galaxian op de rots. Hij vertelt over het meer met bananofish, die allergisch zijn voor peper. Hij kan zware voorwerpen optillen. Ga terug naar de ingang en ga het herenhuis in.

 

Herenhuis

Praat in de hal met Prinses Clorophyll - Bonzo de hond heeft zijn tong verloren en dat maakt haar verdrietig. Leg de Choko Choko pralines op het tapijt.

Bonzo eet de heer Gustav ook op, heeft nu een tong en begint te kwijlen. Ga links naar de slaapkamer van de prins.

 

Klik op de waardevolle objecten en krijg een mini-trebuchet. Praat met de prins. Hij heeft dorst, en is niet geÔnteresseerd in de show van FeeFee. Ga naar de hal, ga de rode trap op (links van de King of the Dunes) en je komt op een sterrenhemel terras. Praat met Brother Starks. Hij vertelt over de vorming van een nieuw universum dat slechts tot stand kan komen na een zeer luid geluid. Hij vertelt ook dat de nabijgelegen fontein mystieke krachten op voorwerpen heeft, maar slechts een keer werkt. Gebruik de kandelaar op de star fontein en het zal worden omgevormd naar een drietand. Ga beneden naar de hal en ga terug naar de slaapkamer van de prins. Gebruik de drietand op de Unnoble One en zijn duikhelm wordt gevuld met water. Hij zet hem af en loopt weg. Je hebt nu een duikhelm. Ga naar de hal. Gebruik de duikhelm op de kwijlende Bonzo, om de duikhelm te vullen met kwijl. Neem de trap aan de rechterkant van de 'King of the Dunes' en ga naar de dansende meisjes kamer, 'dancing girls room'.

 

Praat met Country Cuzzan. Vraag over podium gereedschap (stage tools). Hij geeft je een kussen. Combineer de kussen met de duikhelm met kwijl, zodat het fungeert als een stop. Ga buiten naar de ingang. Geef de afgesloten helm aan Sharaf. Hij schudt het en geeft je een dribbly kopje (een soort drankje). Ga terug naar de slaapkamer van de prins. Geef het dribbly kopje aan de prins. Filmpje. Je hebt een hangertje gekregen die de prins aan FeeFee heeft gegeven. Feefee mag een show op de bruiloft geven. Ga terug gaan naar de dansende meisjes kamer en ga links naar de trouwzaal.

 

Praat met eerwaarde Ray en vraag hem voor priester objecten. Hij geeft je een leeg wierookvat. Praat met de jonge dame, Queenie.

Ze kan origami bloemblaadjes maken. Ga naar de hal en achter Bonzo naar de keuken.

 

 

 

Keuken
Gebruik de vrucht 'twisty fruit' op de hond Toupet. De hond verliest zijn vacht zodat de chef-kok zijn geheime ingrediŽnt gaat halen. Je neemt de bruidstaart en gaat terug naar de hal. Ga terug naar de keuken. Gebruik het wierookvat (censer) op de peper (ground pepper) om het wierookvat met peper te vullen. Ga buiten naar de fruittuin.

 

Ingang - Fruittuin

Gebruik het wierookvat met peper (thurible) op het meer om een banaanvis '​​bananofish' te vangen. Ga terug naar de ingang en praat met Sminkio Sanchez (bovenop het fontein). Hij geeft je zijn bretels als je hem naar beneden kan krijgen. Gebruik de banaanvis op Sminkio en hij doet hetzelfde als de vis en de bretels komen in je inventaris. Ga terug in het herenhuis.

 

Herenhuis
Ga naar de dansende meisjes kamer en links terug naar de trouwzaal. Gebruik de bretels (suspenders) op de ketting (chain) aan het plafond, maar vader Ray verbiedt dat. Ga naar de dansende meisjes kamer. Combineer de bamboestok met de bruidstaart. Gebruik nu de taart op Gravin Smackumba. Ze spuugt de trouwring uit die in de taart verborgen was. Nu heb je de trouwring. Ga achter naar de kamer van de bruid, 'bride's room'. Praat met Black Viper. Je moet haar boos krijgen. Zeg dat ze een verwend klein meisje is (regel 2), zeg dan dat ze agressief is (3), en ten slotte dat het aan gezicht ligt (4). Ze is woedend en gooit een grote klok/bel naar je. Ga naar de fruittuin.

 

Ingang - Fruittuin

Gebruik de klok op Mystiko. Hij geeft je oorbeschermers en luidt de klok. Door het geluid van de klok beginnen Brother Starks en zuster Lumis met het maken van een nieuwe Melkweg in de sterrenhemel. Ga naar de sterrenhemel terras.

 

Herenhuis

Neem de sterrenhanddoek en je neemt ook de komeet. Ga naar de trouwzaal. Combineer de sterrenhanddoek (towel) met de bretels. Gebruik nu de onzichtbare bretels op de ketting en Vader Ray ziet nu niet dat je de bretels gebruikt. Er valt wat sterrenstof uit de hemel en je hebt een dramatische incident veroorzaakt. Nu moet je de bruid nog overtuigen.

Ga naar de kamer van de bruid en geef haar de oorbeschermers. Ze zal deze accepteren omdat ze eerder het geluid hoorde (van de klok) en geeft je een zwart bloemblaadje. Ga naar de fruittuin

 

Ingang- Fruittuin

Combineer de komeet in de mini-trebuchet (slingerarm) en krijg een komeet-launcher. Gebruik de komeet-launcher op Samango Napple. Hij knipt de ketting door en stuurt de komeet de lucht in vlak voor de kamer van de bruid. Black Viper wordt betoverd en laat witte bloemblaadjes in de tuin vallen. Neem een witte bloemblaadje op de grond. Ga terug naar de trouwzaal.

 

Herenhuis

Geef het witte bloemblaadje aan Queenie. Als je de zwarte ook hebt, zal ze een hart uit de twee bloemblaadjes maken. Ga terug naar de kamer van de bruid. Geef het hart bloemblaadje (petal) aan Black Viper. Ze wordt dan verliefd op Skar en lopen samen weg. Je hebt je laatste doel bereikt, om het hoofdstuk te sluiten. Ga naar de trouwzaal en geef de trouwring aan Vader Ray. Hij zal dan beginnen met het huwelijk en kijk naar het filmpje.

 

Hoofdstuk drie: The Eye of the Capital

 

Bergpas

In dit hoofdstuk speel je als Mr Feefee zonder Skar. Je bent op een bergpas met een wandelstok en pumpkinbolas in je inventaris. Naast je is een kist met een halfopen deksel. Feefee kan het niet openen met zijn blote handen. Gebruik de wandelstok op de kistdeksel (lid)  en krijg een opblaasbare Cuba. Neem de rode dorstige Sminkio. Ga achter naar de ingang van de tempel.
 

Tempelingang

Filmpje. Om naar de tempel te mogen moet je zo groot als de paraplu's zijn die de tempel bewaken of met iemand die net zo groot is als zij. Neem de hamer tegen het kraampje en praat met Crook-O-Bot. Vraag iets om je dorst te lessen en hij geeft je een schildpad. Ga rechts naar de warmwaterbronnen, 'Thermal springs'.

 

Warmwaterbronnen

Hier is een warmwaterbron die voorwerpen tot leven brengt! Maar je mag deze niet gebruiken van een levende Guy Ser, want het is zijn vrouw. Gebruik de dorstige Sminkio op hem. Feefee zet Sminkio naast Guy Ser, maar Sminkio beweegt niet. Gebruik de hamer op Sminkio en hij zal Guy Ser verjagen. Je krijgt het handvat van de hamer in je inventaris. Gebruik nu de opblaasbare Cuba in de warmwaterbron van het leven (spring of life) en Cuba zal groeien. Maar hij doet niet wat Feefee zegt. Als je terug naar de bergpas gaat en in de kist kijkt kan je de instructies voor de opblaasbare Cuba lezen en ontdekken dat het meegaat met een opblaasbare Mila, die in het geel gekleed is.

 

Ga terug naar de warmwaterbronnen, Gebruik de Pumpkinbolas op de frisbee die vast in de boom zit om het te nemen. Combineer nu de gele frisbee met de schildpad, en je krijgt een frisbee schildpad. Toon de frisbee schildpad aan Cuba, die hij aanziet als een gele opblaasbare Mila en Cuba verhuist naar je inventaris. Ga terug naar de tempelingang. Toon de sprekende Cuba aan de paraplu Ponch of Jon en geven Feefee een pas en mag naar de tempel.
 

Tempel - Buiten
Praat met de eend Oxy. Hij zoekt iemand die het schoonmaken van hem overneemt. Gebruik Cuba op hem. Oxy geeft je zijn stofzuiger arm en Cuba is de schoonmaker. Praat met de Supreme Mina. Ze kan contact opnemen met geesten, maar alleen als je haar een vlam brengt. Ga achter de trap op om in de tempel te gaan.
 

Tempel - Binnen
Hier is Master Toxy. Neem de haken die onder de 'wheel of pain' hangen. Gebruik het handvat van de hamer (handle) op de hete branders (hot burners) om een brandende fakkel te krijgen. Praat met Master Toxy en vertel hem dat je klaar bent voor de eerste test. Hij geeft FeeFee toegangskaart nummer een die de linker deur buiten de tempel opent. Ga naar buiten en gebruik de magnetische toegangskaart op het deurmechanisme aan de linkerzijde (door mechanism).

 

Test 1

Je komt op een berghelling met Clampo, een beeldhouwer die het standbeeld met de broek gemaakt heeft. Je test is om een mooier standbeeld dan Clampo te maken. Praat met de broekdragende standbeeld, de Grote Shroodness. Vraag of hij een model is en hij zegt dat zijn droom is om een ​​komische acteur te worden, net als zijn idool, Jemmy Louis. Hij geeft je een foto van Jemmy Louis. Ga terug naar buiten de tempel en geef de foto van Jemmy Louis naar Mina. Nu dat je de fakkel hebt, kan je contact opnemen, dus zeg dat je met Jemmy Louis wil praten. Na een vreemd gesprek, zal hij je het geheim van een komiek geven, een pot vol gelach.

Gebruik weer de toegangskaart op het deurmechanisme om terug naar de berghelling te gaan. Geef de pot met gelach aan de Grote Shroodness. Hij geeft je zijn trendy jeansbroek. Ga terug naar het kraampje bij de tempelingang. Geef de jeans aan Crook-O-Bot en hij geeft je een speciale tas. Onderzoek de tas (bag) in de inventaris en krijg een halter. Ga terug naar de berghelling. Gebruik de haken (hooks) op de pilaar (column), en gebruik dan de halter (dumbbell) op de pilaar. De pilaar zal instorten en het creŽert een standbeeld. Clampo zegt dat je hem verslagen hebt omdat zijn standbeeld weg is en geeft je toegangskaart nummer twee. Je bent geslaagd voor de eerste test. Gebruik de stofzuigerarm op het puin (rubble) van de pilaar je neemt een parasitron (een parasiet die pilaren eet). Ga terug naar buiten de tempel. Gebruik toegangskaart twee op het deurmechanisme van de 'ancient' deur aan de rechterkant (deurmechanisme boven de Supreme Mina/mechanism for the other door).

Test 2

Je komt in een donkere grot en een ​​mysterieuze vrouw praat tegen je. Gebruik de wandelstok op de vorm in de duisternis (beweeg de cursor rechts in het donkere zwarte gedeelte om de vorm (shape) te vinden). Feefee wil haar staan maar mist. Gebruik nu de parasiet (parasitron) op de kapiteel die vastzit in de rots (boven de vorm in het donkere gedeelte/capital stuck in the rock). De vrouw wordt bang van de insecten en komt in de openruimte. Darko Lady geeft je een darko muzieknoot dat het bewijs is dat je test 2 goed gedaan hebt en dat Master Toxy met de laatste test kan beginnen. Ga naar Master Toxy in de tempel en geef hem de darko muzieknoot.
 

Test 3
Toxy neemt je mee naar de geesten kamer. Nu moet je de zwakke kant van Bubba Feefee verslaan, die non-stop in een met rook gevulde kamer danst. Neem de rijstreep (rice bar) van de tafel aan de rechterkant. Gebruik de schildpad op Master Toxy. Hij gooit de schildpad naar Bubba FeeFee die het opvangt in zijn mond. Je hebt nu het schild in de inventaris, omdat de schildpad zich teruggetrokken heeft. Combineer de rijstreep met het schild en gebruik het schild dan weer op Master Toxy. Hij gooit het weer naar Bubba FeeFee die de dieet rijstreep opeet en hem zal vernietigen, waardoor de derde test ten einde is.
 

Maar het is nog niet het einde. De Master geeft je een Katanga, een wakisashi zwaard en een elastische band en verlaat de kamer. De kwade muskiet (Mozkeeton) wil de tiara die Feefee tijdens het filmpje kreeg. De muskiet bevriest de benen van Feefee. Gebruik de Katanga op de muskiet, deze bevriest en steekt uit de grond. Gebruik dan de wakisashi, deze zal ook bevriezen en uit de grond steken. Gebruik dan de roze elastische band op de twee zwaarden om een ​​katapult te maken. Gebruik de schildpadschild (shell) op de katapult om het af te schieten en het hoofdstuk eindigt.

 

Hoofdstuk vier: Escape from Cold Freeze

IJscel
Je speel weer Skar met een nieuwe look. In dit hoofdstuk zit je opgesloten in een bevroren cel. Je moet een ​​manier vinden om eruit te komen met de hulp van je drie celgenoten. Skar heeft al een gevangenis bal in de inventaris. Pak een stuk ijspegel van de verse kristallen in het midden van de cel. Praat met Pomme DeTerre en vraag om zijn tomatensaus. Hij geeft het en zegt dat de saus niet pittig gekruid is, tenzij je er wortelextract bij doet. Gebruik de gevangenis bal op Carotid de wortel, en krijg een van zijn tranen. Combineer de traan met de tomatensaus en je hebt hypergekruide saus (hyperspicy saus). In het gesprek met Carotid, kom je te weten dat hij een uitvinder was en kaasvleugels uitgevonden heeft.


Gebruik de ijspegel op Jimmy Pod, de bevroren erwt, en Skar zal een gat in hem maken. Gebruik de hypergekruide saus op Jimmy. Het ijs smelt, en je hebt nu de erwt (Jimmy pod) in je inventaris. Je kan de erwt niet openen. Klik op de appel met broek en de rits zal afbreken. Combineer de rits met de erwt om het te openen. Je krijgt dan vijf bevroren erwten en een lege erwt. Combineer de gevangenis bal met de lege erwt om een erwtkanon te krijgen. Gebruik de erwtkanon (pod cannon) rechts op de goedkope plastic muur (cheap plastic wall). Skar schiet een groot gat in de muur en kan ontsnappen uit de cel. Klim door het gat.

 

Wachtkamer

Je komt in een bevroren wachtkamer. Je kan niet naar de ladder in de put in de vloer, omdat er ijs over ligt. Neem de bevroren yeti tong (frozen tongue). Gebruik een bevroren erwt op de punt (tip) van de stalactiet aan het plafond. Skar gooit een erwt tegen de punt en breekt het ijs. Nu kan je gebruik maken van de ladder. Ga naar beneden en je komt in een vleescel.

 

Vleescel

Hierin ligt een oude bekende, Bistian's lichaam. Neem de buitenaardse salami (alien salami) die aan de haken hangen. Klik op de flessen om een ​​flessendop te nemen.

Neem de bevroren langspeelplaat van de bevroren platenspeler. Ga naar de ijsbrug (ice bridge).

 

IJsbrug

Praat met de bewaker, JawJaw. Als hij muziek hoort zal hij schieten. Gebruik de flessendop (bottle cap) op hem en Skar zal zijn geweer ermee blokkeren. Ga terug naar de vleescel (meat cell). Gebruik de langspeelplaat op de bevroren Bistian. Je moet hem nu nog verplaatsen. Gebruik de twee buitenaardse Salami's op de vleesroller (meat roller) en krijg twee geplette buitenaardse salami's. Gebruik deze salami's op Bistian en ze zullen functioneren als ski's. Filmpje - JawJaw schiet zichzelf neer. Na het filmpje, heb je een kogel in de inventaris. Neem de kaak (jaw) van de bewaker. Klik op de trap om verder te gaan naar de zuivelcel, (dairy cell).

 

Zuivelcel

Het pad is half gebroken en heeft geen brug, dus je kunt niet verder. Gebruik de kaak op de kazen (assorted cheeses) om een stukje kaas te nemen. Ga terug naar de vleescel. Gebruik de kaas op de vleesroller, om een plat stukje kaas te krijgen. Ga de ladder op naar de wachtkamer en door het gat in de muur naar de cel. Geef Carotid de platte kaas. Hij zal er kaasvleugels van maken. Ga terug naar de zuivelcel. Gebruik de kaasvleugels op de overkant (opposite bank).

 

Je komt voor een kaasmuur, en aan de bovenkant zit Brunhilda, een andere bewaker. Met je kaasvleugels kan je niet langs haar. Onderzoek de geraspte kaashoop op de grond en neem een mozzarella sliert. Combineer de mozzarella sliert met de yeti tong en je hebt een tong harpoen. Gebruik de tong harpoen (harpoon) op Brunhilda en krijg haar rode hoed en van schrik loopt ze weg. Onderzoek de hoed en je ziet er andere hoeden in. Gebruik de hoed op de melk rivier en je vormt zo een toren van hoeden. Klik op deze hoeden en Skar schopt ze zodat ze een trap van hoeden vormen. Gebruik de hoeden trap (staircase of hats) en je komt bij de ingang van de gevangenis.

 

Gevangenis

Hier ontmoet Skar een oude bekende, de penitentiaire baas, Eggand. Je moet Eggand verslaan in een gigantische braadpan. Gebruik de resterende bevroren erwten op de braadpan. Ze ontdooien en krijg een plas water in de braadpan. Kijk naar Brunhilde's laatste hoed in je inventaris en krijg een suikerzakje. Gebruik het suikerzakje op de waterplas (puddle) en het wordt karamel, waarin Skar en Eggand vast komen te staan. Gebruik dan de kaak op de karamel om te ontsnappen en hier eindigt het hoofdstuk.

 

Hoofdstuk vijf: Same Old Sun, Same Old Desert

IJsberg

Tot slot worden onze twee helden herenigd. We zitten gevangen en Feefee is bewusteloos. Pak de appel en wortel skelet die op de grond liggen. Onderzoek de zakken (pocket) van Feefee. Je neemt een groot formaat hoogcalorie drankje. Combineer dit drankje met de laatste Jimmy bal (last little bal) en hij zal smelten. Combineer Jimmy met de kaasvleugels en krijg een gevleugelde Jimmy. Gebruik dan de gevleugelde Jimmy op Saturn Hood. Jimmy vliegt naar Saturn Hood, maar maakt zo de woeste Rybbits wakker, waardoor Saturn Hood vlucht en laat daarbij zijn Zapper (pistool) vallen. Combineer de wortel skelet met de appel om een ​​gat in de appel te maken. Kijk dan in het gat in de appel en krijg een ​​worm. Gebruik de worm op de Zapper om het te nemen. Combineer de Zapper met de kogel. Gebruik dan de geladen Zapper op de gevaarlijke scheur (crack) in het ijs. Skar en Feefee vallen door het ijs.
 

Grot
Je bent nu in de hol van een andere Rybbit en je kunt alleen door een van de vier tunnels ontsnappen. Je moet de juiste tunnel nemen, die niet van een Rybbit is. Daarvoor moet je de pootafdruk van een Rybbit onderzoeken. Neem een ​​snoepgoed wandelstokpunt (pointy candy canes) aan de rechterkant. Praat met Mr. Candy en vraag of hij iets in zijn zakken heeft wat hij niet nodig heeft. Hij geeft je zijn sleutels. Praat met FeeFee en vraag om een object. Hij geeft je een vijl. Combineer de vijl met de snoep wandelstok. Combineer de afgestompte wandelstokpunt met de Zapper. Gebruik de geladen Zapper op de Rybbit om hem uit te schakelen. De Rybbit valt om, maar ligt op zijn pootafdruk. Gebruik de sleutels op hem en hij zal instinctief omrollen. Ze zien dan de pootafdruk. Skar en Feefee analyseren de tunnels en nemen de juiste tunnel.
 

Tunnel
Ze komen in de grot van de scorminkions. Ze laten je verder als je voor hun zingt met gebruik van de karaoke machine. Maar de microfoon is stuk en ligt op de grond. Je moet de microfoon eerst repareren. Pak de microfoon. Combineer de microfoon met de worm om een ​​nieuwe microfoon te krijgen. Praat met de Chief minkion en vraag informatie over de nummers, want je moet enkele teksten uit de liedjes kennen. Gebruik de gerepareerde microfoon op de karaoke machine, selecteer een van de drie liedjes en selecteer dan de volgende teksten:

LOVE SHACK:
- Yahtzee?
- Look at the karaoke machine
- I like short shorts, especially really short shorts!
- Byron Sexo, you know Lucy will come baaack...

GIRLS JUST WANNA HAVE FUN:
- I like short shorts, especially really short shorts!
- Byron Sexo, you know Lucy will come baaack...
- Yahtzee?
- Look at the karaoke machine

I WANT CANDY:
- Look at the karaoke machine
- I like short shorts, especially really short shorts!
- Byron Sexo, you know Lucy will come baaack...
- Yahtzee?
 

Woestijn
Na het filmpje sta je in de woestijn voor een oase van kauwgom. Neem wat kauwgom uit de oase en loop naar het zuiden naar het winderige pad. Je staat voor een enorme tornado waarin iemand schreeuwt. Er draait een deur rond in de tornado. Als je de deur naar beneden kan trekken, kan je naar binnen. Neem het verkeersbord (give way sign ). Ga terug naar de oase. Ga een beetje naar links (go up there a bit). Hier wordt het pad geblokkeerd door een gigantische worm en de ninja, Shinobido. Praat met Shinobido. De worm is omringd door schatten en objecten. Neem de scheerschuim spuitbus (spray can) uit de badkuip vol met goud. Je kan niets anders nemen, omdat Shinobido zegt dat de worm zijn Meester is en de Meester zegt altijd nee.

Combineer de scheerschuim spuitbus (shaving foam) met het verkeersbord (street sign) en Skar spuit het woord 'OK' erop. Geef het OK bord aan de Jambalian worm, die nu op alles OK zal zeggen. Je krijgt dan een scheermesje. Ga terug naar de oase. Gebruik het scheermesje op de schors (bark) van de gum palmboom om een stuk schors te krijgen. Combineer de schors met de kauwgom om een ​​lasso te maken. Ga terug naar de tornado. Gebruik de lasso op de ronddraaiende deur. Je hebt er wat geduld en enige vaardigheid voor nodig om het te vangen. Zodra Skar de deur met de lasso gevangen heeft, zal de tornado deur op de grond vallen. Klik op de tornado deur om in de tornado te stappen.

Hier ontmoet je Aytch Two een waterreservoir die de oase kan vullen. Je moet met hem uit de tornado gaan. Neem de woestijn pijlstaartrog (desert stingray). Combineer de pijlstaartrog met de lasso om een ​​vlieger te maken. Geef de vlieger (kite) aan Feefee, en hij zal uit de tornado vliegen. Neem Aytch Two, om Skar te verzwaren. Skar kan dan de tornado ook verlaten en Aytch two verhuist naar de inventaris.

Ga terug naar de oase. Aytch Two vult de oase met water. Uit de oase komt Aquaria, de koningin van het bruisende water. Praat met haar en vraag om sprankelend water. Ze geeft je een fles Gasol water, de 'gassiest' water in het heelal. Gebruik de worm microfoon op de oase en je vangt er een boorvis uit. Gebruik de Zapper op de oase om de ​​Zapper met water te vullen. Ga weer een beetje naar links. Gebruik de boorvis (drill fish) op de Jambalian worm, om een gat in zijn buik te boren. Gebruik de fles met Gasol water op de worm met gat en de worm vliegt weg. Ga (klik met de hand cursor) over het pad boven in het scherm richting de tablet (inscribed slab). Hier is op de top van de berg een stele (ingeschreven tablet ) met een gat erin. Ga naar de tempel.

 

Tempel

Praat voor de tempel met Calippo. Hij is op jacht naar metallorius, een mineraal in de vorm van een bol. Gebruik de sleutels op het hongerige standbeeld. Hij spuugt een metaalbol uit. Geef de metaalbol (yukky mess) aan Calippo en hij zal het ruilen tegen ijzeren ovenwanten. Neem het slangen oog (serpent eye) uit de deur met gebruik van de Zapper met water. Het oog valt op de grond, maar je kan het niet oprapen, want het is warm. Neem het slangen oog met de ijzeren ovenwanten. Ga terug naar de stele. Gebruik het slangen oog in het gat in de stele. Een filmpje start en we gaan naar het laatste hoofdstuk.

 

Hoofdstuk zes: The Return of a King

Schatkamer

Skar moet deze opdrachten nog uitvoeren om het avontuur te beŽindigen:

- Beantwoord de eerste vraag.
- Beantwoord de tweede vraag.
- Win het gevecht op de Brug van het Einde.
- Win het laatste gevecht.

Je begint in de schatkamer vol goud. Feefee is in trans van een gouden kapiteel en kan niets doen. Calippo zwemt in het goud. Neem rechts de gouden spraybus. Neem rechtsonder de pak melk (milk). Praat met Calippo. Hij heeft een standbeeld gevonden, maar die wil hij alleen met je ruilen voor iets dat hij kan verkopen. Ga rechts naar de testruimte (test room). Er volgt een filmpje. Er wordt een vraag gesteld over de kapitelen en Skar zal uiteindelijk in een andere kamer vallen. Je bent opgesloten samen met Rafael de schatjager. Hij geeft je meteen zijn trouwe varken, El Porco. Skar kan niet bij de trap komen. Neem de gevallen brug en gebruik de brug op Rafael. Skar kan dan naar de trap lopen en ga dan naar de hal met de monsters.
 

Monster hal
Zie twee lege pilaren (empty pillar). Onderzoek het monster Nozepik standbeeld. Hij is allergisch voor melk.

Gebruik het pak melk op hem en krijg een ijsklontbakje. Ga boven naar de testruimte en dan terug naar de schatkamer.
 

Schatkamer

Gebruik El Porco op de gouden kapiteel (capital). Hij snuft eraan en ontdekt dat het nep is. Gebruik El Porco dan op Feefee. Hij stompt Feefee uit zijn trans. In het volgende filmpje gaan ze samen naar de testruimte en FeeFee zal de eerste vraag beantwoorden. Aloysius stelt meteen de tweede vraag: wie is de natuurlijke vijand van koning Dune.
Ga naar de schatkamer. Geef het ijsklontbakje (ice tray) aan Calippo. Hij geeft je het standbeeld van Bistianapolis, een oude krijger. Ga naar de testruimte. Gebruik de gouden spray op het schilderij van Koning Dune. Het schilderij zal smelten en je krijgt het standbeeld van Koning Dune. Ga naar de monsters hal.

 

Monster hal

Zet het standbeeld van Koning Dune op de lege pilaar in het midden en het standbeeld van Bistianapolis op de linkse lege pilaar. Koning Dune standbeeld schiet het hoofd van het andere standbeeld eraf. Neem Bistianapolis's hoofd als bewijs voor de tweede vraag. Ga naar de testruimte. Toon het hoofd van Bistianapolis aan Aloysius de Lamassu, om hem te laten zien dat Bistianapolis de natuurlijke vijand van Koning Dune was. Je mag de Brug van het Einde oversteken.
 

Brug
Bekijk het filmpje en direct daarna moet je je voorbereiden voor de strijd. Klik op Black Viper om het gevecht te starten. Om deze puzzel op te lossen, moet je het perkament in je inventaris bestuderen (The master's notes), om de combinatie van bewegingen te bestuderen om de kleuren kogels van je tegenstander te ontwijken. Hier zijn de bewegingen die je gebruikt voor elke kogel kleur:

Om de blauwe kogel te verslaan:
- Mother-in-law's scream!
- Hellenistic punch!
- Chicken kick!

Om de oranje kogel te verslaan:
- Eyes on the cleavage!
- Hellenistic punch!
- Eyes on the cleavage!

Om de roze kogel te verslaan:
- Chicken kick!
- Eyes on the cleavage!
- Mother-in-law's scream!

Om de groene kogel te verslaan:
- Hellenistic punch!
- Chicken kick!
- Hellenistic punch!
 

Koning Dune
Na het winnen van de laatste ronde, volgt er een filmpje. Na het filmpje sta je voor Saturn Hood. Onderzoek de tas van Saturn Hood. Krijg een masker en een nagelknipper. Gebruik de nagelknipper op de dansende schaal linksonder en zie mysterieuze slijm. Gebruik de goud spray op het mysterieuze slijm, waardoor het kleverige oranje slijm wordt. Gebruik het masker op het kleverige slijm en krijg een kleverige masker. Geef het kleverige masker aan Saturn Hood, en hij zet het masker op. Neem een ​​veer van Koning Dune's vleugel. Gebruik de veer op Saturn Hood om hem te verslaan. Neem zijn laarzen (suction boots). Ga naar het hoofd van Koning Dune.

 

Op koning Dune's hoofd ontmoet je de echte schurk van het verhaal. Gebruik de nagelknipper op de snor (mustache) van Koning Dune en krijg zijn snorharen. Praat met de schurk over je oude vriendschap, en krijg een golfbal. Gooi de golfbal naar de schurk en hij zegt dat het een bom is. Combineer de bom met de snorhaar. Gebruik de laarzen op de kroon (crown) van de koning. Plaats de bom met snorhaar in de laars (boot). Trek aan het koord. Na de explosie, de robijn naast de kroon verblindende de schurk, valt hij van het hoofd. Neem de golfclub. Onderzoek de golfclub om te ontdekken dat het een scherpe club (zwaard) is. Gebruik de scherpe club op het grote kussen op de kroon en zie het eind filmpje.

 

Einde

GameSolves
Forum

Free Web Hosting