Timanfaya - Verschollen in den Feuerbergen

 

 

Gratis Duitstalig adventure game. Volledig gesproken tekst.

Timanfaya - Verschollen in den Feuerbergen - 160 mb

 

Als belastingsambtenaar heeft Frank Gruber het niet gemakkelijk. Jenny adviseert je om op vakantie te gaan. Midden in de nacht boek je een reis naar het eiland, Lanzarote op de Canarische eilanden. Na een week van ontspanning, spreekt een man (Anatol) je aan op het strand. Carmen Pineda wordt vermist. Hij vraagt of jij haar kan opsporen, en als beloning ontvang je daarvoor 50.000 Euro. Hij geeft wat informatie en we gaan opzoek naar het meisje.

 

Gebruik de linker en rechtermuis knop. Met de gele cursorpijl onderzoek je de actieve spots in het scherm met de linkermuis. Gebruik de rechtermuis om iets op te pakken, te praten en alle andere handelingen. Druk op de spatiebalk om alle actieve spot in het scherm te tonen. Onderzoek alles en vraag ook alles aan de karakters. Bij een goede aanwijzing, wordt er links in het scherm een afbeelding getoond. Rechtsboven in het scherm is het spelmenu of gebruik de ESC toets.

 

Hotel Timanfaya

In het hotel praat je met de receptioniste. Ontvang de sleutel keycard van je hotelkamer en een envelop. Open de envelop en krijg de 5.000 Euro voorschot en een foto van Carmen Pineda. Bekijk de foto in de inventaris. Ga links naar de trappenhal en ga naar het zwembad. Praat met de oude dame en met de poolreiniger. Ga rechts naar het Dive-Center. Praat met de duikleraar, Eduardo. Hij geeft het kamernummer van Carmen - 324. Ga naar de speelplaats en vandaar naar het schaakspel. Praat met de professor. Van hem hoor je dat Eduardo een verhouding met de hotelreceptioniste, Christina heeft. Dit brengt je op een idee! De poort naar het naaktstrand klemt. Ga terug naar het hotel. Praat weer met de hotelreceptioniste, Christina. Vraag of ze de duikleraar kent en maak haar jaloers. Ze gaat dan naar Eduardo om hem te controleren. Bekijk de hotelcomputer. Gebruik de keycard op de computer. Je programmeert de keycard op het kamernummer van Carmen. Ga links en verder door naar de gang van de hotelkamers.

 

Gebruik de keycard op de hotelkamer van Carmen - 324. Pak de foto van het bed en bekijk de foto. Op de foto is Carmen met een andere meisje te zien. Open de glazenspiegeldeur en zie een kleine brandkast in de kast. Je weet de cijfercode niet. Ga terug naar het schaakspel. Je kan op de speelplaats eerst nog even met Eduardo praten. Toon de foto aan de professor. Hij vertelt dat het meisje op de foto, Tamara is en dat je haar kan vinden bij vuurtoren "Faro de Pechiguera". Verlaat het hotel, bij de receptie. Ga onder in het scherm naar de overzichtskaart en ga naar de vuurtoren.

Vuurtoren
Ga naar de achterkant van de vuurtoren. Praat op de schroothoop met Tamara. Ze geeft je een tip waar je Carmen misschien vinden kan. 

Ga naar de overzichtskaart en ga naar het bezoekerscentrum van het Timanfaya nationaal park.

 

Timanfaya Bezoekerscentrum
Ga het gebouw in. Pak in de hal een fleswater. Ga verder het gebouw in en rechts verder. Bekijk alle informatiepanelen en leer over de flora en fauna van het eiland. Praat met de jonge dame. Ga rechts om meer informatiepanelen te zien. Ga naar buiten via de achteruitgang Praat met Nino.

Ga terug naar de hoofdingang om met de groep mee te gaan en krijg een rondleiding door het park.

 

Park 
Hier in de woestijn luisteren we aandachtig naar Nino. We gaan door de woestijn, opzoek naar Carmen. Ga naar de linkerzijde het scherm uit.

Ga Noord -  2x Links - Noord - 2x Links - Noord. Hier vind je Carmen. Praat met haar en ze geeft je 4 opdrachten:  We moeten voor bewijzen zorgen: een zout analyse test, een lavasteen, een datadiskette en een cilinder met een watertest. Ze geeft de cijfercombinatie van haar brandkast.

Ga links. Je kent de weg terug en je komt meteen op de kaart.

 

Timanfaya Bezoekerscentrum
Ga weer naar de achteruitgang en vraag aan Nino naar de watertest cilinder. Hij heeft het verstopt in een rotsspleet bij restaurant El Diablo.

 

El Diablo

Ga boven naar het restaurant. Zie 3 metalenpijpen in de grond.

Giet wat water uit de fles in de grondpijpen en uit een pijp, spuit de cilinder met de watertest .

 

Hotel Timanfaya

Open de brandkast in de hotelkamer van Carmen. Je pakt uit de brandkast een analyse meetapparaat. Ga naar de professor.

Toon hem het meetapparaat. Hij verwisselt de batterijen en het apparaat is nu klaar voor gebruik.

Zoutmijn

Pak de metalenstaaf, open de poort en ga het terrein op. Ga links naar de zuiveringswaterreservoirs. Ga links en pak onder in het scherm een zoutbrokje. Analyseer het zoutbrokje met het meetapparaat- Het is niet het goede zout. Ga links verder. Pak hier 2 zoutbrokjes en analyseer deze ook. Ook niet het goede zout. Gebruik de staaf, achter in het zand om een veilige oversteek te vinden. Pak nu van ieder zout hoopje een zoutmonster en analyseer het zout. Uiteindelijk vind je het vervuilde zout op de zoutberg.

César Manrique Museum
Ga het museum binnen aan de rechterzijde en rechts naar de tentoonstelling zaal. Zie onder het voorste kunstobject een analysecomputer. Probeer de diskette uit de computer te pakken, maar de oppasser houd je in de gaten. Ga rechts naar buiten en rechts verder. Werp de metalenstaaf in het ronde object. De oppasser verlaat zijn post om te kijken wat de toeristen weer gedaan hebben. Ga terug naar de computer en pak de diskette uit de computer.

Vuurtoren
Tamara heeft bezoek van 2 ongure figuren. Frank verhindert de ontvoering en komt er met een paar blauwe plekken goed vanaf. Maar Tamara is gered.

Je vraagt naar de lavasteen, die ze ooit aan Carmen gegeven heeft. Ze herinnert zich dat dergelijke lavastenen te koop zijn in El Golfo.

El Golfo

Onderzoek de tafel met de stenen. De verkoper vraagt 20 Euro voor de steen die je wilt hebben, maar hij heeft niet terug van 100 Euro. Je kan de steen krijgen, inruil van 10 groene Olivinstenen, die je onder op het strand kan vinden. Ga onder naar het Lagune strand. Ga rechts door de hek opening en vindt wat groene Olivinstenen. Ga terug naar het pad. Ga onder naar de kust en vindt in totaal 12 groene stenen. Ga terug naar de verkoper. 

Geef hem de 10 groene stenen en je pakt de lavasteen van de tafel. 


Carmen in Timanfaya nationaal park
Geef haar de lavasteen, diskette, zout (meetapparaat) en de watertest. Ze is tevreden en we gaan naar Mirador del Rio.

 

Mirador del Rio

Bij de ingang staat Carmen en we gaan naar binnen. Ontmoet de vader van Carmen en de hele bende. Zie het verrassende einde.
 

EINDE

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 GameSolves

Forum NL
Henk

Free Web Hosting