07-04-2007

 

The Terrific Menace of the Invaders from Audiogalaxy:

De vreselijke Bedreiging van de Indringers van de Audiogalaxy.

 

 

Turijn 2010 - Ik heb het licht gezien!

Een ruimteschip waaruit je stemmen hoort, benaderd de Aarde. In het schemerdonker zit een jongen, genaamd Empi3, op zijn laptop te werken.

Een laserstraal raakt zijn huis, waarbij de jongen en zijn laptop worden ontvoerd. Hij ontwaakt in een ruimteschip, gevangen in een transparante cel.

Om de binnenvallende vreemdelingen (Alien) en hun muzikaal kwaad plan tegen te houden zal onze jonge held een avontuur door de tijd moeten ondernemen en de muzikale legendes in Turijn, Londen, en zelfs de legendarische Woodstock bezoeken!
 

Je moet Flash player 8 op je computer geïnstalleerd hebben om het spel te kunnen spelen.

Je kan deze Gratis avonturen game downloaden of online spelen

Online of Download (57 mb)

 

 

Oplossing

Beweeg de cursorvuist over het scherm. Bij een actieve hotspot wordt een tekst getoond aan de geselecteerde hotspot.

Klik dan op de linkermuisknop en houw die ingedrukt. Een menuscherm wordt zichtbaar waaruit je de opdrachten kan selecteren:

Oog - bekijken/onderzoeken

Tong - Praten

Hand met blokje - Pakken

Hand met joystick - Gebruiken, Lezen en andere opdrachten.

Koffer is je inventaris. 

De tekst kan je doorklikken met de linkermuis.

Gebruik de rechtermuis alleen voor de Flash player 8 instellingen.

 

DEEL 1: Si Vis Pacem -Peace- Para Bellum

Ruimteschip 2010

Na de intro is Empi3 gevangen gezet, in een glazencel. Praat met King Elvis. Gebruik de hamer, die in de cel hangt, om het glas van je cel te breken. Stap uit de glazencel. Scène. Je staat in een gang met rechts de deur naar de controlekamer. Links in de gang is een deur naar de Cinemakamer en Melody'o Matic Kamer. Uit de controlekamer hoor je stemmen. Luister goed naar de gesprekken. Onderzoek alles in de Cinemakamer. Onderzoek alles in de Melody'o Matic Kamer. Gebruik de Melody'o Matic machine. Probeer de katalysators (Catalyzer) lijst te printen en je krijgt een Error. Je hoort stemmen en verstop je achter het scherm. Een Alien transporteert zich naar Woodstock en de andere 2 verlaten de kamer. Je doet een Tijdriem om en je kan je nu ook verplaatsen naar andere tijden. Pak het Papiertje van de grond. Open je opdrachtscherm - klik met de vuistcursor ergens in het scherm om het scherm te openen. Selecteer de koffer. Hier kan je dan het spel saven, laden of spel verlaten. In help wordt alles uitgelegd. Klik op het papiertje en selecteer "read the note" - lees de notitie. De eerst 2 katalysators zijn al geselecteerd op het papiertje: C - Elvis Presley persoonlijk; D - Crazy Frog van Axel F. De andere 5 moeten we proberen te bemachtigen. Sluit de inventaris - klik op de X rechtsboven. Open weer het opdracht schermpje, selecteer de Tijdriem (timebelt), selecteer Woodstock 1969 en klik op OK.

 

Woodstock 1969

Hier moet je proberen om de stem van Jimi Hendrix te registreren. Zodra je daar bent aangekomen praat je met de bloemist en ga dan naar Woodstock aan de linkerzijde. Praat met de bewaker - je mag niet verder omdat je niet gekleed bent als alle andere hippies.

De bewaker heeft alleen een blad om. Vraag aan de bloemist of ze een blad heeft, maar de bladeren zijn uitverkocht. 

Empi3 heeft via een gesprek in het ruimteschip iets over een blad gehoord - "dit blad is bijna 33 jaar“. Je was daar in de tijd van 2010. 2010 -33 jaar = 1977. Transporteer je daarom naar Londen in 1977.

Londen 1977 

Loop naar links en ga het huis binnen. Je ontmoet een meisje die Robbie, Jason, Gary  Mark of Howard verwacht om de kerstcadeaus uit te pakken. Ga, als je weer buiten staat, 3x naar rechts. Je staat voor het Chelesa huis met posters aan de muur. Ga links door het steegje met de afvalcontainer. Zie en onderzoek één vreemde spleet op de muur - je ontdekt een geheime passage. Praat in de geheime passage, maar je kent het magische woord niet. Ga het Chelesa huis binnen. In het tweede gedeelte van het huis zijn twee deuren: een deur met een verbodbord en dennendeur met grote ontworpen pijnbomen erlangs. Ga door de dennenboomdeur. Hier in de plantenkas, is een enorme gigantische vleesetende plant tussen de marihuana planten. Pak een Marihuana Blad. Loop naar het andere gedeelte van de kamer. Je ontmoet de tuinman die je eruit gooit. Gebruik de tijdriem.

Woodstock 1969 
Ga links terug naar de bewaker. Draag het blad om je lijf - open de inventaris, selecteer het blad en draag het blad "wear".

De bewaker heft de barrière omhoog en Empi3 kan doorgaan. De stoned man steelt je blad en je bent weer terug bij de bewaker.

Londen 1977
Ga terug naar de plantenkas. De tuinman wordt door de vleesetende plant opgegeten. 

Pak rechts een Blad van de ficusplant.

Woodstock 1969 
Ga weer naar de bewaker en draag de ficusblad. De man is nu weg. Pak het Lege Blikje. Ga naar de linkerzijde.

Kijk door de verrekijker om de Alien te lokaliseren.

De verrekijker is verroest en het beweegt niet goed meer, Empi3 ziet alleen de hemel

Ruimteschip 2010 
Melody'o Matic Kamer: Gebruik het lege blikje in de emmer met afvalvloeistoffen - open de inventaris, selecteer het blikje, selecteer "pak het blikje en gebruik het met ..". , beweeg de cursor met het blikje uit het scherm om de inventaris te sluiten.

Klik het blikje op de emmer - Blikje met Oliesmeer.  

Woodstock 1969

Gebruik de inhoud van het blikje op het mechanisme van de verrekijker. Kijk weer door de verrekijker om de Alien te vinden.

Zoek tussen de menigte en vindt op de linkerzijde, de Alien. Je ziet dat de Alien de stem van Jimy Hendrix registreert. Scène. 

Deze taak heb je volbracht. 

DEEL 2: TransforNATION

Ruimteschip 2010 
Sax ontdekt je en je bent terug in de cel. Gebruik de tijdriem

Londen 1977 

Ga rechts en ontmoet de Kerstman. Ga Chelesa huis binnen. Zie 2 vreemde slapende jongens op de bank. - ze zijn niet te wekken. De deur met het verboden in te gaan bord is nu geopend. Je ontmoet daar Sid die aan het repeteren is voor zijn nieuw lied en slaagt niet om de titel voor zijn lied te vinden - „Anarchy in België, Anarchy in Roemenië, Anarchy in Italië…“ Praat met Sid. Empi3 weet de titel voor zijn lied en zegt: „Anarchy in het UK“! Sid is er niet tevreden mee en je moet hem overtuigen dat het een goede titel is.

Turijn 1986 
Je komt voor het RTM Radio gebouw. Ga rechts en praat met een Paninaro? (Italiaan die speciale kleren draagt). Ga rechts. Zie op het bord, voor de muziekwinkel, dat de biografie van Sid uitverkocht is. Praat met de Metalhead. Hij leest het boek over de biografie van Sid. Vraag door en kom te weten dat zij als water en vuur zijn met de Paninaro's. Ga de Radio Turijn Metal (RTM) binnen. Pak uit de prullenmand de Cassette van de Pet Shop Boys. Praat met de deejay en vraag een plaatje aan. Als de deejay het plaatje in zijn archieven gaat zoeken gebruik je de cassette van de Pet shop Boys in de Mixer player. De metalhead wordt woedend van de muziek en je gaat kijken wat er gebeurd. De deejay heeft je verzoekplaatje gevonden, dat hij afdraait en de Metalhead komt weer tot rust. Je plannetje is niet gelukt. Ga terug naar de radio studio en pak de Cassette van de Pet Shop Boys weer uit de prullenmand. Verlaat de studio en ga 3x naar links. Kijk in de doos met gebruikte Cassettes. Selecteer de cassette van "People from Ibiza van Sandy Marton" inruil voor de Pet Shop Boys cassette. Nu je hier toch bent ga in de Magic shop en pak de Magneet van de koelkast. Toon de People from Ibiza cassette aan de Paninaro en kom te weten van welke muziek hij houdt "Geil van Bruce and Bongo" - Dit is per spel anders zijn, lees dus goed welke muziek hij het beste vindt. Ruil de People from Ibiza cassette tegen de "Geil van van Bruce and Bongo" cassette - of kies dus de cassette van de artiest die de Paninaro goed vindt. Doe de truc weer met de deejay - vraag een plaatje aan en gebruik de "Geil van van Bruce and Bongo?" cassette in de Mixer. Nu is de Paninaro bij de Metalhead en zijn ruzie aan het maken. De Metalhead gooit het boek op het hoofd van Empi3. Ga links en pak het Sid Vicious Biografie Boek. Lees Pagina 15 van het boek en je leest dat de grootste song van de Six pistols „Anarchy in de UK“ is. 


Londen 1977
Zeg tegen Sid dat je het bewijs hebt. Toon hem zijn Biografie boek en dit is genoeg om hem te overtuigen dat de titel „Anarchy in de UK“ moet zijn. Je krijgt de eerste kopie van zijn song „Anarchy in de UK“. Ook deze taak is volbracht. 

 

Woodstock 1983
Volgende taak van Empi3 is om de platinaplaat van „Thriller“ te verkrijgen. Om deze plaat te krijgen moet je eerst Michael Jackson vinden. De kiosk van de bloemist is er nog maar is verwoest. Ga naar de linkerzijde en zie dat de bomen op het terrein van Woodstock `69 omgezaagd zijn. Ga verder naar links en praat met de timmerman. Hij stuurt je steeds weg. Ga bij de bloemenkiosk, rechts en ontmoet Padvinder Woodstock en Snoopy. Ga rechts naar het bos van Albany. Ga verder het bos in tot je zegt dat je niet verder gaat zonder Gids. Ga met Snoopy praten. Je zegt dat je een Beagle Padvinder bent geweest. Je wilt dat bewijzen door de eed af te leggen, maar die ken je natuurlijk niet.  

Woodstock 1969
Loop naar rechts. Zie Snoopy en Woodstock hier ook. Snoopy probeert iets op de typemachine te tikken. Hij trekt iedere keer het velletje uit de typemachine. Empi3 is nieuwsgierig wat Snoopy schrijft. Wanneer Snoopy het velletje uit de typemachine trekt, lees je snel mee - klik op de typemachine om mee te lezen. Hij is de eed van de Beagle padvinders aan het opschrijven.

Empi3 probeert het in zijn geheugen te herinneren:

„Ik beloof op mijn eer…
... te proberen mijn best…
... en plicht te verwezenlijken...
... en altijd met respect en loyaliteit te handelen…
... die de wet van de scouts naleven

 

I promise on my honour ...

To try the hardest ...

To accomplish my duty ...

And to act always with selfnessness and loyalty ...

Observing the Scout's law.

 

Woodstock 1983
Ga terug naar Snoopy en zeg de eed. Snoopy is overtuigt en leidt je door het bos. Snoopy geeft je een Kaart van het bos om je te kunnen oriënteren op de terugweg. Je ziet een kasteel aan de horizon, die door kraaien, zwarte wolken en bliksem wordt omringd. Toch beslist Empi3 om het kasteel binnen te gaan. Je komt in een gang met een telefoon. Ga rechts en zie Michael Jackson, achter glas zit. Trek aan de koord van de bel. De Koord breekt en komt in je inventaris. Probeert in contact te komen met Micheal, via de communicatie pijplijn, dat niet zal lukken. Misschien per telefoon. Probeer de telefoon in de gang, maar je weet het nummer niet en je hebt geen munt. 

 

Londen 1994

Ga naar de steeg - links van het Chelsea hotel. Combineer het koord met de magneet om er een vislijn van te maken.

Gebruik de vislijn in het rioolputje en je vist er een Munt uit. 

 

Woodstock 1983

Kasteel: Lees nog eens goed je papiertje met de katalysators. Een nummer is erop geschreven: 555- BUOZZO.

Verander de letters in cijfers- kijk de toetsen van de telefoon. Zie de letters met hun nummer - B= 2;U=8;O=6;Z=9
Gebruik de munt in de telefoon en bel Michael Jackson - 555 286996.

Voordat hij de Platina Plaat "Thriller" aan je geeft, moet je eerst iets voor hem doen. Zijn wens is om blank te worden

 

Turijn 1986 
Magic shop: Zet de TV aan, of als je de TV al eerder hebt aangezet, praat je met de Voodoo Lady.
Vraag haar over de betovering (enchantments) en je pakt dan het Dagboek. Lees het dagboek. Lees over de Albano fruit. 

Woodstock 1983

Loop naar de boom, voor het kasteel. Schop tegen de boom en pak het vierkanten Fruit. Je kan het niet openen. 
London 1977 

Chelsea Huis - Plantenkas. Geef het fruit aan de vleesetende plant. Hij spuugt een zaadje uit. Pak het Zaadje.
Woodstock 1969 

Plant het zaadje in the bloempot - eerste vakje in de plantenbak voor de bloemenkiosk. 
Woodstock 1983 

Zie dat het zaadje gegroeid is, maar is nog niet groot genoeg. Pak het Bonsai Plantje
Woodstock 1969 
Plaats het Bonsai plantje langs het lege potje - tweede vakje.
Woodstock 1983 
Pak het iets hogere gegroeide Bonsai Plantje

Woodstock 1969 

Plaats het Bonsai plantje in het derde vakje. 
Woodstock 1983 

Pak nu de volgroeide Bonsai Plant - Je pakt alleen de Albano Bloem.

Turijn 1986 
Magic shop: Geef de Albano Bloem aan de Voodoo Lady en je pakt het Drankje
Woodstock 1983
Kasteel: Geef het drankje aan Michael Jackson - Zend het drankje via de communicatie pijplijn.

Je krijgt dan de Platina plaat " Thriller" van Michael. 
Sax neemt de Plaat en Kopie van je af en je start weer in de glazencel.

 

DEEL 3: Turn! Undead

 

Ruimteschip 2010

De volgende is Iron Maiden. Ga naar de gang en luister naar de gesprekken. 

 

Turijn 1986 

Ga voor de Radio studio links en boven in het scherm naar de opname studio. 

Bruce Dickinson en Steve Harris vertellen je, dat Eddie door de indringers (Alien) is ontvoerd.

Eddie is de Zombie Mascotte van de groep. Ga links en praat met Nicko,Dave en Adrian.

 

Ruimteschip 2010

Ga rechts naar je glazencel. Zie Eddie in de andere cel. Praat met Eddie. Zeg tegen Eddie dat hij het glas moet breken met de hamer.

Samen gaan ze naar de Melody'o Matic Kamer. Praat met Eddie en krijg zijn Hamer. Gebruik je Tijdriem en ga naar Londen 1994.

Je zegt tegen Eddie dat hij zich achter het scherm moet verbergen tot je iets gevonden hebt om hem terug naar Turijn te brengen. 

 

Londen 1994

De enige manier om Eddie terug te brengen is een tijdelijke tijdriem te stelen. Lees de poster tegen de muur - Privé optreden in de Polecats Pub van Marilyn Manson en is alleen toegankelijk voor leden. Voor het Chelsea Hotel staan een menigte fans. Ga links en op het einde is de Polecats Pub. Praat met de Barkeeper - Polecat. Om lid te worden moet je een test afleggen. De "Retro Beer Guzzling Contest", of de "Themed Superquiz", of de "historical Wheel".  Maar als je vraagt of hij geen gratis kaartje weggeeft, geeft hij je een Lidmaatschapskaart. Ga links. Pak de Vuile Mop. Ga naar de Privé kamer, toon de lidmaatschapskaart aan de portiers. Het concert is al begonnen. Zie een videorecorder en Filmcamera. 

 

Ruimteschip 2010

Cinemakamer: Gebruik de hamer op de glazenkast en pak er een lege Videocassette uit. 

Londen 1994

Privé Kamer: Plaats de videocassette in de videorecorder.

Zet de filmcamera aan, start de videorecorder en na een uur pak je de opgenomen videocassette. 

Ruimteschip 2010

Cinemakamer: Zie in het linker gedeelte een ronde videorecorder aan het plafond hangen. 

Plaats de videocassette met het opgenomen concert van Marilyn Manson, in de videorecorder.

Deze wordt automatische afgespeeld en er is paniek in het ruimteschip. 

Als de Aliens hun controlekamer verlaten ga jij er naar binnen. Pak van de mega grote computer de Tijdriem.

Geef de tijdriem aan Eddie in de Melody'o Matic kamer. Ga allebei naar:

 

Turijn 1986 

Als dank voor het terug brengen van Eddie, krijg je de origine Master Track van Iron Maiden - "The Somewhere In Time".

De volgende en laatste opdracht is een Handtekening op de cd Back For Good van Take That.

 

Londen 1994

Take That logeert in het Chelsea Hotel. Praat met een van de Fans, voor het hotel. Je kan niet naar binnen.

Je zal via de geheime passage in de steeg, het hotel binnen zien te komen. Je moet achter het magische woord komen.

Londen 1977

Ga links het huis met de kinderen binnen. Links in de kamer staan de kinderen op de Kerstman te wachten om hun kerstcadeaus uit te mogen pakken. Als je de kerstcadeaus wilt controleren, zal het kleine meisje je tegenhouden. Praat met het kleine meisje.

Ga naar het Chelsea huis. De 2 jongens slapen nog steeds en zijn niet wakker te krijgen. Hoe krijgen we die wakker?

 

Woodstock 1983

Ga links naar de timmerman. De sirene loeit en de timmerman gaat zijn hut binnen om te lunchen. Pak de Sirene

Londen 1977

Gebruik de sirene bij de 2 slapende jongens. De 2 worden wakker.

Ze zeggen het magische woord en verdwijnen via de bank naar de geheime passage. 

 

Londen 1994

Steeg: Gebruik het magische woord in de muur met de geheime passage en ga het Hotel binnen: Magische woord is - Grendizer! Go! (weet niet of dat altijd hetzelfde is?). Na enkele uren ontmoet je Take That. Je klopt op de deur. Ze zien dat je een jongen bent en gooien de deur dicht. Ga naar beneden. Praat met de Balie Medewerker en teken het gastenboek, dat je alleen mag tekenen als je online speelt. Ga links naar de Marmer Beelden. Pak de Marmer Bowlingbal, uit de hand van het beeld. 

 

Londen 1977

Praat met de Kerstman. Pak een hoopje sneeuw - Je maakt er een sneeuwbal van en gooit die tegen de Kerstman. Gebruik de Marmer Bowlingbal in het hoopje sneeuw - je gooit deze sneeuwbal ook tegen de Kerstman en hij valt neer. Pak de Wenslijst en zijn Kleren. Lees de wenslijst door. Ga naar het huis met de kinderen. Trek het kerstpak aan en loop naar de kinderen. De kinderen zijn niet gek en zeggen dat de echte Kerstman een witte baard heeft.

Londen 1994

Ga naar de steeg. Gebruik de vuile mop in het water om het schoon en wit te wassen.

Londen 1977

Ga naar het huis met de kinderen. Combineer de witte mop met het kerstpak. Trek het kerstpak aan met de witte baard en loop naar de kinderen. De kinderen geloven nu dat je de echte Kerstman bent en je mag de kerstcadeaus controleren.

De cadeaus hebben allemaal een naam. De pakjes hebben het juiste cadeau voor het juiste kind.

Het verwende kind Maxine heeft 5 pakjes. Onderzoek alle pakjes en lees wat er in het pakje zit.

Op de wenslijst is geschreven wie wat wil hebben: 

 

Maxime een Monchichi, Barbie, het album van Maya the Bee, Make-up set en The easy bake Oven.

Gary wil een Atari VCS

Mark de Pegasus of the Micronauts

Jason het masker van Zorro

Howard het album van The Great Mazinger

Robbie krijgt Big Jim.

 

Elk kind wil iets dat ruim beantwoord aan wat Maxine wil. BV Het Zorro masker beantwoord aan het Make-up set.

Het is de bedoeling dat je de combinaties vindt en ruil deze van naam.

Verander dus de naam van Jason met de naam van Maxine waarin de Make-up set inzit. 

Dus Jason krijgt nu een Make-up set en Maxine een Zorro masker.

 

Gary - Atari VCS met Maxine easy bake Oven

Mark - Pegasus of the Micronauts met Maxine Monchichi

Jason  - Zorro's Mask met Maxine Make-up set

Howard  - Album met Maxine Album

Robbie - Big Jim met Maxine Barbie

 

Heb je dat goed gedaan, zal Empi3 zeggen dat hij niet weet hoe hij dit gedaan heeft maar dat het juist is.

Hij verlaat de woning als een meisje. 

 

Londen 1994

Ga via de geheime passage, in de steeg weer het Hotel binnen - klik op de muur om het hotel binnen te gaan. Save het spel.

Klop op de deur van Take That - deur 69, en na wat kusjes, geven ze je een gesigneerde CD van hun Album. 

 

DEEL 4: Epilogue

 

Ruimteschip 2010

Sax heeft alles afgepakt en je bent terug in de glazencel. Breek weer het glas met de hamer. Ga de controle kamer binnen. De deur van de Eindkamer is nu geopend. Ga daar naar binnen en zie een scène. Je komt in de computerkamer. Kijk in de dozen. Pak er een CD uit en plaats de CD in de CD ROM onder het toetsenbord en zie de eindscène.

Je kan het spel terug laden en een andere CD pakken en in de CD ROM gebruiken en zie verschillende eindes. 

De eindes voor de credit is hetzelfde, de eindes na de credit is verschillend , afhankelijk welke CD je neemt.

Einde   

 

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
©GameSolves

http://www.gamesolves.nl.tt/
Nederlandse Forum

http://gamesolves.phpbbx.de/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

henk

Free Web Hosting