The Dame in Black Case

 

 

Los Angeles 1944: de stad wordt opgeschrikt door mysterieuze moorden, naar het schijnt zonder betekenis of verbinding.

Er is een vrouw gekleed in het zwart, een politicus, een corrupte ... politieagent - Is er een verband tussen hen?

Detective John Pileggi krijgt de opdracht om het op te lossen waarbij hij zijn leven riskeert.

Hij wordt geconfronteerd met de ergste zaak van zijn hele carrière: de moord op Susanne Long, de "Lady in Black".

Vanaf dat moment, zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn.

Download gratis de eerste episode

 

 

Episode 1

 

Kantoor

Ga naar het bureau. Kijk op het bureau in het dossier, donuts, boekje en lege envelop. Ga naar de voordeur. Neem de hoed van de staande kapstok en kijk naar de rekeningen op de vloer. Kijk achter het bureau naar de stadskaart op de muur. Draai naar de archiefladen. Kijk naar het handleiding boekje voor privédetectives. Neem de portemonnee op de stoel. Kijk in de open lade van de archiefkast. Ga naar de gootsteen, links van de archiefkast. Kijk in het kookboek en boxershorts. Neem het verlopen treinkaartje tussen de eieren. Kijk naar de radio en luister naar de zender. In de dozen naast de brandkast liggen stripboeken. Neem de sleutel op het tafeltje naast de badkamerdeur. Open met deze sleutel beide bureaulades (sluit een lade om de ander te openen) en neem de whiskyfles, postzegel en vergrootglas. Ga naar de badkamer.

 

Badkamer
Neem de munt op de wastafel en kruiswoordpuzzel achter de radiator. Draai de kruiswoordpuzzel om en los de fotopuzzel op. Zoek de vijf verschillen. Terug in het kantoor klik je op de gele lege envelop op het bureau. Plak de postzegel erop en stop er de opgeloste fotopuzzel in. De envelop wordt verzegeld en komt in je inventaris. Klik op de telefoon en bel alle nummers op het notitieboekje door op een telefoonnummer te klikken. Verlaat het kantoor. Ga op de stadskaart naar de krantenkiosk - 'newspapers'.

 

 

Krantenkiosk
Praat met de kioskeigenaar. John koopt een krant. Ga op de stadkaart naar het metrostation - 'trolley Station'.

 

Metrostation
Koop een nieuw treinkaartje door de kaartjesautomaat te gebruiken.

Ga op de stadskaart naar de winkel van Sonny - 'Sonny Store'.

 

Winkel van Sonny

Post de gele envelop in de brievenbus. Ga op de stadskaart terug naar je kantoor - 'My Office'.

 

Kantoor

Praat met de vrouw, Mrs Stevenson. Open de envelop. Lees en neem de brief.

 

Winkel van Sonny

Ga naar het steegje naast de winkel. Ga verder, klik op de kat en ga verder. Ga de winkel in via de achterdeur. Praat met Sonny.

 

Krantenkiosk
Praat met de kioskeigenaar.

 

Winkel van Sonny

Ga naar het steegje naast Sonny's winkel. Open de vuilnisbak tegenover de ladder en zie een lege zak pruimen.

 

Krantenkiosk
Praat met de kioskeigenaar en koop een zak gedroogde pruimen.

 

Winkel van Sonny

Ga de winkel in via de achterdeur. Praat met Sonny. Je geeft hem de pruimen. Neem het fotomartiaal en neem ook het statief.

Ga op de stadskaart naar het kantoor van de gouverneur - 'Governor Office'.

 

Kantoor van de gouverneur
Na een kort gesprek ga je verder en kies "wachten" tot de mannen verdwijnen. Ga verder door en ga via de achterdeur het huis van de gouverneur in. Kijk in het boek op het bureau. Noteer de naam van "Stevenson G, 81, 8th" (klik op de naam). Draai naar de lift. Druk op de liftknop, stap in de lift en ga naar de achtste verdieping. Ga naar kamer 81. Kijk op het tafeltje links van het bureau. Neem het stukje papier en zie een onderzetter onder het papiertje. Neem de fles. Zet de fles op het onderzettertje en neem de kurk. Kijk naar de boekenkast aan de rechterzijde. Open het deurtje en neem de gouden sleutel. Kijk in de agenda op het bureau. Noteer "Ritz Hotel, 8:30, B21". Open op het bureau het kistje met de gouden sleutel. Zie een theater ticket in het kistje
. Kijk op het kleine tafeltje. Kijk op het papiertje onder het glas. Noteer de Romeinse cijfers, "II-III-V," en de naam "Leonardo Pisano": de verwijzing is naar de Fibonacci-reeks - 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 en 55.

 

Kijk naar de boekenkast aan de linkerzijde. Klik op de hendel, om het deurtje te openen en zie een muurkluis. De Romeinse cijfers, "II-III-V," houdt in het tweede, derde en vijfde getal in de Fibonacci-reeks. De eerste 5 cijfers zijn: 0-1-1-2-3, dan betekent de aanwijzing dat je twee keer op de eerste knop moet klikken en een keer op de derde (de cijfer 1 komt twee keer voor). Gebruik (klik) de kurk 2x op de eerste knop (bovenste) en 1x op de derde knop. Onderzoek de inhoud van de kluis - dreigbrief en geld. Kijk naar de archiefkast naast de deur en neem het propje papier op de grond. Verlaat het huis en ga op de stadskaart naar het Ritz Hotel.

 

Ritz Hotel
Ga naar binnen en ga met de lift naar de tweede verdieping. Ga naar deur B21. De deur is gesloten. Ga met de lift terug naar beneden en verlaat het hotel. Ga naar het gebouw aan de overkant. Ga naar de eerste verdieping. Ga kamer 101 in. Kijk naar het raam. Zet het statief voor het raam. Plaats dan de camera erop en stop dan het fotorolletje (roll) in de camera. Kijk door de camera, draai twee keer naar rechts en neem foto's. Ga weer naar kamer B21 in het hotel. Nu ga je naar binnen. Kijk in de bebloede spiegel. Neem de gouverneur sleutels op het tafeltje. Kijk aan de linkerkant van het bed op de grond. Onderzoek het lichaam van de gouverneur. Kijk in het boekje van de Tropacana bar en klik op de hoed. Kijk naar het schilderij naast de deur - Antonio Motel 1911. Kijk in de agenda op het tafeltje onder het schilderij. Klik op het contract. Kijk weer naar het lichaam van de gouverneur. Klik nu op het bloed rondom het lichaam. Filmpje. Je gaat naar het politiebureau.

 

Ga terug naar het Ritz hotel. Ga naar kamer 101 in het gebouw tegenover het hotel. Kijk naar het omgevallen statief. Ga naar beneden en praat aan de onderkant van de trap met de bedelaar. Geef hem de whiskyfles en krijg je camera met fotorolletje terug. Je moet de foto's ontwikkelen.

 

Kantoor
Kijk naar de post bij de voordeur en lees de beschrijving over de foto ontwikkeling. Kijk naar de dozen naast het bureau en neem 2 gloeilampen uit de doos. Je hebt roodlicht nodig voor de ontwikkeling van het fotorolletje. Ga naar de winkel van Sonny.

 

Winkel van Sonny en Red Night Club

Loop naar de achterdeur en klop op de deur - Sonny is er niet. Klop rechts in het steegje op de deur van de 'Red night' Club. Je moet de puzzel van de deurman oplossen. Het wachtwoord is Margarita, die je onder in het balkje invoert en klik op 'OK'. Neem in de Club de sleutels uit Sonny's jas die over de stoel hangt. Ga naar zijn winkel. Open de achterdeur met zijn sleutels en ga naar binnen. Neem de schroevendraaier bij de TV en links de 4 verfblikken. Verlaat de winkel. Breek buiten met je schroevendraaier de gloeilamp boven de ingang van de 'Red night' Club. Ga terug naar je kantoor.

 

Kantoor

Ga naar de badkamer. Kijk naar de gloeilamp aan het plafond. Gebruik de rode verfblik op de gloeilamp om de gloeilamp rood te schilderen. Als de gloeilamp breekt vervang je deze door een andere gloeilamp en schilder deze dan ook rood. Vul de kom (bowl) met water van de wastafel. Draai je om en kijk naar het kastje. Zet het vergrootapparaat (enlarger) en kom met water op het kastje. Gebruik het vergrootapparaat en leg het fotorolletje erin. Klik op het vergrootapparaat om het te sluiten en een groen lichtje brandt. Leg een vel fotopapier onder het vergrootapparaat. Klik op het groene lichtje en neem de 'impressed' fotopapier. Vul de 3 bakken met de verschillende chemische vloeistoffen in je inventaris - 'liquid photo', 'acid photo' en 'mild shampoo'. In de laatste bak is al water. Klik op de bakken om ze te labelen. Gebruik de 'impressed' fotopapier nu in de ontwikkeling bak 'development' dan in de waterbak, dan in de "locking" bak, waterbak en "fixing" bak. Gebruik dan de 'fixed paper' onder de waterkraan van de wastafel en de bewijsfoto's zijn volledig ontwikkeld. Ga op de stadskaart naar het politiebureau, 'Police'.

 

Politiebureau

Ga naar binnen. Praat met de inspecteur. Ga naar het metrostation. Koop een krant met de munt en ga naar je kantoor.

Ga slapen en hier eindigt de eerste aflevering.

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
©GameSolves

Nederlandstalige Forum

Henk

Free Web Hosting