05-04-2008

 The Dwarven Dagger Of Blitz

Download gratis spel: The Dwarven Dagger Of Blitz 1

Download gratis spel: The Dwarven Dagger Of Blitz 2

Oplossing hoofdstukl 1 en deel 2

Hoofdstuk 1: Kriegson town

Trevor Lostpick.: Ga rechts richting Kriegson kasteel naar de heuvels voor de stad. Tegen de boom liggen 2 mysterieuze mannen. Praat met Razor Dave en Long Island Tom. Pak de plank op de linkerzijde. Je hebt al 3 gouden munten en een slotenopener (picklock) in je inventaris.

 

Ga naar de stad. Je ontmoet wachter, Wesley. Praat met hem en vraag over de dolk. Vraag of hij je gelooft en hij zal over de Ogre tweeling en Stevo vertellen. De Orge tweeling bewaken het kasteel en Stevo was de architect van het kasteel. Aangezien het laat is, moeten we een slaapplaats vinden. Ga het hotel in - "The K-Lodge".

 

Pak de fles met rattengif, naast het bureau. Druk op de bel op het bureau en praat met het meisje. Vraag over de wachter, leider O'Hammer en de Hertog. Vraag dan om een kamer en verlaat de K-Lodge. Ga het gerechtsgebouw binnen "The Law".

 

Praat met O'Hammer. Vertel hem dat je een toerist bent en hij zal je over de veiligheid van de stad en de gevangene vertellen. Vraag dan wie dat is. Hij zal je over Benny, de onzichtbare dief en Grumpy, de langdurige gevangene vertellen. Vraag hem of je de gevangene mag zien, maar dat zal hij niet toelaten. Verlaat het gebouw. Ga links naar het ronde plein. 

 

Zie boven in het scherm, rechts van het standbeeld een rioolbuis. Pak een dode rat uit de rioolbuis. Zie onder in het scherm een gesloten verkoophuisje. Bekijk het slot aan de rechterzijde. Gebruik je slotenopener (lockpick) op het slot om het te openen. Je pakt wat muntstukken, een boek en een sjaal. Probeer weg te gaan alvorens de wachter komt maar je wordt betrapt door de overbuurman. Terwijl je met de man in gesprek bent, komt onzichtbare Benny en steelt van de man. De man roept de wachter. Je zegt dat je onschuldig bent en dat het Benny was die ingebroken heeft en je loopt snel de stad uit. De dief heeft ook jou munten gestolen.

 

Terug in de heuvels praat je weer met Razor Dave en Long Island Tom. Vertel hen over Benny. Ga terug naar het plein in de stad. De wachter zal je vragen of jij ingebroken hebt. Hij gelooft je als je zegt dat het Benny was. Ga rechts naar het bos. Pak het touw om de boom. Ga rechts naar de ingang van het kasteel. Zie de Orge tweeling, Leopold en Richard. Praat met hen, maar ze laten je niet binnen. In de rivier zwemt een hongerige krokodil. Gebruik/combineer het rattengif op de dode rat. Gooi dan de rat naar de krokodil. De krokodil spuugt een haak uit zijn bek. Pak de haak. Ga terug naar het hotel.

 

Er zijn 2 nieuwe gasten, Moira met haar man. Als ze je ziet heeft ze een baan voor je. Het meisje toont het paar hun kamer. Ga ook naar boven. De deur is gesloten. Gebruik je slotenopener om de deur te openen en ga naar binnen. Kijk uit het venster en je ziet een klein steegje en het balkon van het gerechtsbouw aan de overkant. Probeer het venster te openen. Het klemt. Bekijk de kapstok. Probeer het te breken. Dat zal te veel lawaai maken. Gebruik de sjaal op de kapstok om het lawaai te dempen. Pak de sjaal weer terug en krijg ook een pin. Gebruik de pin op het venster om het te openen. Klim naar buiten en loop over de richel.

 

Loop naar de regenpijp. Halverwege breekt de richel. Gebruik de plank op het gat en loop naar de regenpijp. Aan de overkant van de steeg zie je de muur van het gerechtsgebouw. Gebruik de haak uit je inventaris op het touw en gebruik het touw op de muur. Gebruik de sjaal op het gespannen touw om naar de overkant te glijden. Open het houtenluik in de grond om het gebouw in te gaan. Grumpy is hieronder opgesloten. O' Hammer slaapt. Pak de sleutel van de muur. Gebruik de sleutel op de deksel en klim via het laddertje naar onderen. Praat met Grumpy. Vraag hem om hulp. Hij zal aanvankelijk niet blij zijn maar uiteindelijk zal hij je een alternatieve ingang van het kasteel geven en tonen. Het enige wat je moet doen is door een energiepoort gaan!

 

Einde deel 1

 Hoofdstuk 2

Buiten de grot

Ga iets naar rechts. Kijk naar de gravering op de rots.
Klik op het graspolletje in de grond voor de energiepoort.

Een totem wordt zichtbaar. Combineer in je inventaris de sjaal met de rattengiffles.
Gebruik de giffles/sjaal op de energiepoort. Loop noord en ga de grot in.
Na het gesprek met Moira en Lim, praat je weer met hen.

In de grot
Ga in de grot. Ga de trap af naar de bewakerskamer.

Pak de brief op het houtblok. Lees de brief - het is een raadsel.
Ga achter de muur aan de linkerkant - Trevor vindt een bot. Ga terug naar de trap.
Zie symbolen op de stenen in de muur - gebruik het raadsel om op de juiste symbolen te drukken.

Kijk met de oogcursor naar het symbool - Trevor geeft een beschrijving van het symbool.
 

Druk eenmaal op het maansymbool.
Druk tweemaal op het symbool dat Trevor bijzonder vind 'peculiar'.
Druk eenmaal op het ruitsymbool.
Druk tweemaal op het symbool dat op een 'M' lijkt.
Druk eenmaal op het cirkelsymbool met 2 oortjes - gebruik het bot om het te bereiken.
Druk op de knop aan de onderkant van de trap.

Ga naar de bewakerkamer. Loop verder naar de volgende kamer.
Na het gesprek met Benny, gebruik je de slotenopener op de deur en open de deur.

Kasteel - Gang
Loop naar links. Zie een kastje met een bord en vaas. Als de Ogre Twins uitgepraat zijn schuift het beeld terug naar Trevor. Klik snel (handcursor) op de 'hide' hotspot naast het kastje om je te verbergen. Wanneer de Ogres voorbij Trevor zijn en Trevor is weer actief, klik op de 'hide' hotspot aan de andere kant van het kastje om je daar weer te verbergen. Wanneer de Ogres de gang verlaten, ga je door de open deur.

Hal
Je ontmoet Worklund en vecht met hem. Je moet de juiste antwoorden geven om hem te verslaan. Antwoord in deze volgorde:
 

2e optie - He said.....
3e optie - Yeah.....
2e optie - Too bad.....
1e optie -'I'd love.....
4e optie - Anyone who.....
3e optie - Did your.....
3e optie - But beauty.....
4e optie - I don't.....
1e optie - Don't you.....
2e optie - Pardon me.....

Na het verslaan van Worklund, ga je naar boven, open de deur en ga naar binnen.
De hertog vraagt wie je bent. Zeg je naam en dat je bij K-Lodge werkt.

Kamer van de hertog
Combineer in je inventaris het potlood met de K-Lodge kaart
Leg dan de K-Lodge kaart met de namen op het meubelkastje
Praat met de hertog van Kriegson. Klik op het kastje en krijg een sleutel.
Klik op het juwelenkistje op het kastje - krijg een ring.
Verlaat de kamer. Gebruik de sleutel op de andere deur.

Schatkamer
Praat met Benny. Gebruik de ring op het slot - op de sokkel met glazenbak.

De deksel opent. Neem de dolk uit de glazenbak.

 

Einde

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

Forum NL
Henk

 

Free Web Hosting