06-01-2012

 

Space Quest, Vohaul Strikes Back

 

 

Vohaul Strikes Back is een fan-made opvolger van de Sierra Space Quest-serie klassieker.

Download gratis game

 

 

Na aankomst op Radon
 

Ruimteschip

Onderzoek alles met de oogcursor. Praat met Beatrice over alles. Doorzoek de stoel (handcursor) van de Captain en je neemt een OS besturingssysteem doosje, (herstel) cd-doosje - 'Mallard Os Recovery disc case'. Pak de rol tape. Je hebt al een lege fles en muntenstukken (12 Buckazoids) in je inventaris. Gebruik de computer. Druk op de rode knop, om de computer aan te zetten. Open het cd-doosje in je inventaris, om de herstel cd eruit te nemen. Schuif de herstel cd in de cd-drive. De cd is beveiligd. Gebruik het cd-doosje op de computer, om de handleiding te lezen. Beatrice helpt je. Gebruik daarna boven in het plafond het luik, om het ruimteschip te verlaten. Filmpje. Beatrice wordt ontvoerd. Je moet een weg vinden om in de fort/vesting te komen.

Radon oppervlakte en grot
Roger leest het ontvoering briefje. Ga noord. Neem de deken. Ga noord en dan rechts. Pak een bot van het dinosaurusskelet. Ga 2x zuid. Gebruik de bot op de sneeuwpop. Na het filmpje neem je de portefeuille van de verwoeste sneeuwpop. Open de portefeuille en krijg een identiteitskaart van een gezondheidinspecteur en extra Buckazoids. Ga 2x links en 2x noord naar het vakantieverblijf/strand.

 

Praat met Robot Al. Betaal 500 buckazoids aan Al, om naar binnen te mogen. Pak de emmer. Ga terug naar het dinosaurusskelet. Klim in de oogholte van de dinosaurusschedel. Ga in de grot naar de waterpool. Vul de emmer met water. Verlaat de grot/schedel. Ga terug naar het vakantieverblijf en ga de winkel in. Praat met de verkoper. Vraag over het klembord. Zeg dat je de enquŕte zal invullen. Selecteer maar wat je wil. Krijg het klembord in je inventaris. Gebruik het water op Robot Al om hem uit te schakelen. Neem de nepsnor van de piraten teddybeer. Ga terug naar de grot (skelet). Loop naar de vierde grot en je wordt gevangen genomen.

Furkunz dorp
De Furkunz maken je wakker en vragen of je ze kan helpen, om ze tegen de aapsoldaten te helpen. Ga iets naar rechts. Praat met Finkle. Hij zegt dat je Lewdy moet stoppen - je moet het gestolen fortontwerp vinden, dat verborgen ligt in het dorp, en naar hem brengen. Praat met de burgemeester Nurb, Gofty en Odster - ze vertellen over Merf, die mogelijk het fortontwerp gestolen heeft. Ga naar de bar. Praat met de barman. Bestel een glaswater. Neem het parasolletje uit het glas. Ga naar de hut van Merf - onder in het scherm. Een verdacht persoon kijkt door het venster. Praat met Werg en vraag over de organisatie - 'Thieves Guild. Om lid te worden van de 'dieven gilde' moet je iets stelen. Ga terug, ga rechts naar Finkle en verder naar rechts.

 

Hier staat een priester voor een heiligdom. Ga naar de deur van de bergruimte op de achtergrond en ga naar binnen. Roger maakt iets kapot en de priester gaat naar binnen op het op te ruimen. Verwissel dan snel de lege fles in de inventaris met de MC Cola fles in het heiligdom. Ga naar Werg (hut van Merf) en geef hem de gestolen MC Cola fles. Hij zegt het wachtwoord. Ga naar de bar. Praat met Rulf. Je zegt het wachtwoord en krijg een slotenkraker, 'Lockpick'. Ga naar de hut van Merf. Gebruik de slotenkraker op de hut en ga naar binnen.

 

Onderzoek de muurkluis - je zal het niet openen, omdat je anders Merf wakker maakt. Neem de zaklamp in het rek en rechts op de airconditioner het blikje ansjovis. Combineer de tape met de zaklamp. Duw de stofzuiger naar het midden van de kamer. Je neemt de stofzuiger afstandsbediening. Gebruik de zaklamp/tape op de stofzuiger. Bedek dan de stofzuiger met de deken. Zie de poster tegen de muur. Open de muurkluis. Raad drie maal een wachtwoord. Klik dan onder in het scherm op "Wachtwoord vergeten?". Selecteer 'wie is je favoriete caveball speler?'. Type in: FECKHAM (naam op de poster), om het wachtwoord te vernieuwen. Type een nieuw wachtwoord in (FECKHAM) en type dan dit wachtwoord in, om de kluis te openen. Merf wordt wakker. Verberg je snel in de donkere hoek - ga bij de twee posters staan. Merf komt kijken. Gebruik de stofzuiger afstandsbediening op de stofzuiger, om hem te verjagen. Neem de Fort blauwdrukontwerp uit de kluis. Ga terug naar de barruimte en verlaat het dorp door de grotopening in de achtergrond. Ga meteen rechts door de andere grotten tot je buiten staat. Ga verder naar rechts en je komt bij de Apenkamp, 'Boot Camp'.

Apenkamp

Draag de nepsnor. Praat met de bewaker in de wachtpost. Je toont hem het klembord en identiteitskaart. Drink niet van de thee die hij aanbiedt - blijf weigeren. Je mag het kamp in, maar de bewaker zal je blijven volgen. Neem het kopje thee (zuur). Ga het kamp in en bij de doktertent naar rechts. Gebruik je laatste Buckazoid op de Smarm drankautomaat en krijg een blikje Smarm. Ga zuid naar de doktertent. Geef het Smarm blikje aan het kleine aapje. Hij trekt het blikje open en spuit alles over zich heen. Roger neemt een plas Swarm en het lege blikje. Praat met het aapje. Vraag of je zijn plakkerige schuifpuzzel mag lenen en hij geeft het je. Hij verveelt zich nu en roept zijn vader (bewaker). Druk rechts op de rode alarmknop. De kolonel komt en zegt tegen de bewaker dat hij terug naar zijn wachtpost moet gaan. Ga noord en bij de poort met de 2 bewakers naar links.

 

Probeer de putdeksel te openen. Geef de bot aan Generaal Forksmith. Hij gooit het bot weg, het bot valt op zijn hoofd en hij ligt dan bewusteloos op de grond. Doorzoek de generaal en je neemt zijn ruimteschip sleutel. Ga terug naar de automaten. Praat met de technicus, Rodney - hij wil een medisch onderzoek, maar niet van de huidige arts. Inruil zeg je dat hij je helpt het riool in te gaan. Ga zuid en ga de doktertent in.

 

Praat met dokter Nelzo - hij wil naar huis, maar heeft een ruimteschip en een permissie pasje nodig. Ga terug naar de automaten. Gebruik het thee kopje (zuur) op de gesloten lichtblauwe kast en open dan de kast. Je maakt een deal met Ned dat je niets zal zeggen wat er in de kast ligt. Vraag Ned voor een pasje. Hij geeft je een pasje, maar deze moet ondertekend worden door de kolonel. Combineer de plas Smarm met het pasje. Combineer het kleverige pasje met het klembord. Ga links naar de tent van de kolonel. Geef het klembord met pasje aan de kolonel, om het te ondertekenen. Zeg dat het een gezondheid inspectierapport is en hij zal het ondertekenen. Ga naar de doktertent.

 

Geef de ruimteschip sleutel en ondertekend pasje aan de dokter. Krijg een haargroeimiddel. Ga naar de automaten. Praat met Rodney, en je geeft hem een medisch onderzoek. Rodney opent het riool voor je. Ga eerst terug naar de doktertent. Neem het chirurgisch masker. Ga naar de ingang van het kamp en voorbij de slagboom. Ga dan vˇˇr het hek naar rechts. Neem de luchtverfrisser op de grond voor de 2 bewakers. Ga terug naar de geopende putdeksel en ga onder naar het riool.

 

Riool
Combineer de luchtverfrisser met het chirurgisch masker en krijg een gasmasker. Draag het gasmasker. Ga 2x naar rechts. Je komt in een Pingu´n grot. Je krijgt slijm over je heen. Je gaat terug naar het kamp, om je te verschonen en je gaat terug. Ga weer in het riool. Ga naar rechts. Schuif het grote pingu´n schilderij opzij. Plaats het lege blikje in het tandwiel. Ga rechts terug naar de Pingu´n grot. Het slijmmechanisme werkt nu niet, maar de pingu´ns dragen je de grot uit. Ga weer terug. Geef nu de Pingu´n het parasolletje, om hem te beschermen tegen het druppelende slijm. Je bent nu welkom. Geef de ansjovis aan de kleine pingu´n en neem de kleine pingu´n. Ga rechts naar de bevroren waterval. Zie aan de overkant een gebroken ladder. Gebruik de kleine pingu´n, om hem als snowboard te gebruiken. Pak de ladder voordat je in het water valt - klik meteen op de ladder, als je de pingu´n op de grond hebt gelegd. Roger keert automatisch terug naar de oppervlakte en is achter de omheining. Ga rechts en naar de fortingang.


Fort
Ga naar binnen. Roger wordt gevangen genomen. Kies iemand om te redden. Vohaul informeert zijn mannen op de maan dat hij de Furkunz gevangen heeft en zal zijn ultieme plan onthullen. Roger wordt wakker en is vastgeketend aan een bedpoot in een cel. Het alarm gaat af. Er wordt medegedeeld dat iemand het Fort 'zelfvernietigingsysteem' geactiveerd heeft. Pak de handzaag. Gebruik de zaag op de bedpoot, om het door te zagen en krijg de handboeien/bedpoot. Pak de lepel uit de kom en het boek op het bed. Praat met de gevangene in de andere cel. Beledig hem drie keer en hij slaat een ​​scheur in de muur. Herhaal dit nog tweemaal tot er een grote scheur in de muur is. Gebruik dan de lepel op de grote scheur, om een gat te maken. Steek je hand in het gat en schakel het energieschild uit. Je kan nu de cel verlaten.

Ga naar links. Zie Lewdy achter het ventilatierooster. Lees het boek in je inventaris en lees een code - 4548. Gebruik het toetsenpaneeltje op de monorail en type de code in. Je gaat met de tram naar de bibliotheek. Geef het boek aan de bibliothecaris, en neem dan je inventaris spullen terug. Pak de tram codes uit de vuilnisbak. Ga terug naar de gevangenis - type de code van de 'jail' in. Praat met Lewdy en geef hem de fort blauwdrukontwerp. We spelen nu als Lewdy.

 

Lewdy keert automatisch terug naar de controlekamer en login de 'Fortress's Virtual Vista OS'. Neem de 'iDestroyEverything' programma en gooi het in de prullenbak. Exit de Virtuele werkelijkheid wereld door linksonder op de 'log off' knop te klikken. We switchen terug naar Roger. Ga met de tram naar de winkel, 'store'.

 

Gebruik de tape op de losse draden onder de beveiligingscamera. Neem een zak kattenkruid (Catnip). Verlaat de winkel - winkeldiefstal, de camera zal een foto van je maken. Ga terug naar de gevangenis. Praat met Lewdy en vraag of hij de computer opnieuw kan controleren in de Virtuele werkelijkheid wereld.

 

We switchen weer naar Lewdy. Open de 'Security Viewer' map en dan de 'Faceburn' map. Neem de foto van Roger uit de 'Security Viewer' en plaats het in het 'Faceburn' programma. Sluit alles en 'log off'. Roger kan nu naar meer beveiligde locaties. We switchen terug naar Roger. Ga naar de landingsplaats, 'Shuttle bay'. Gebruik de oogcursor op de gezichtscanner en de deur zal openen.

Loop naar het grote kanon. Open de 'inbox' en je neemt de lancering commandocodes 'command codes'. Ga terug naar de bibliotheek. Kopieer de 'command codes' op het kopieerapparaat en krijg een kopie van de commandocodes. Ga terug naar het kanon op Shuttle bay. Leg de 'command codes' terug in de 'inbox'. Ga naar de controlekamer aan de linkerkant van de Shuttle bay.


Neem de walkietalkies uit de kast. Gebruik de console. Je spreekt tegen de bewakers. Zeg dat ze zich moeten voorbereiden op de volgende commando's. Geef hun de boor brandoefening opdracht, ''Execute emergency fire drill', zeg dat je de code zal geven en geef dan de code van de brandoefening - je ziet de commandocodes in het scherm. De bewakers verlaten de post. Plaats een van de walkietalkies op de console knop. Ga naar het grote kanon en stap in de capsule. Gebruik je walkietalkie (klik de walkietalkie op de capsule) en geef de commandocode om terug te keren naar het station 'return to station'. Geef dan de commandocode, om het kanon te laden 'load cannon' en dan om het kanon af te vuren 'fire cannon'. Roger wordt naar de maan gelanceerd.

De Maan
Ga naar rechts en kijk naar de grote maan kat voor het basisstation. Ga terug en ga linksonder in het scherm. Ga de wapenwinkel in 'blown away'. Praat met Dweeble. Overtuig hem je te helpen om de grote kat uit te schakelen. Krijg een 'Sleep Charge' (slaapmiddel) in de vorm van een boemerang en een handgranaat. Ga naar de grote kat. Dweeble komt je helpen. Combineer de kattenkruid met de handgranaat en krijg een kattenkruidbom. Terwijl Dweeble met de kat bezig is, gooi je de bom op de kat. De kat is uitgeschakeld.

 

Maan basisstation

Ga naar binnen en loop naar de hoofdtoren. Klop op de voordeur. Neem de kleine robot 'Droid Head'. Ga rond naar achteren en klim door het open raam in het kantoor van Never. Roger krijgt een bericht van Beatrice op zijn walkietalkie. Bea zegt dat de Furkunz gedwongen worden om als slaaf in de mijnen hier beneden te werken. Neem de kartonnen doos en inktpotje op het bureau. Combineer de inktpot met de doos. Combineer de zaag met de zwarte doos, om de randen van de doos af te snijden en krijg een schoonmaakrobot vermomming. Draag de vermomming (klik het op Roger) en verlaat het kantoor - je stapt in de doos en je hebt je vermomd als schoonmaakrobot. Als de bewakers op de gang vragen om je te identificeren, gebruik je de kleine robot (Droid head) op de bewakers, om ze te beantwoorden. Ga onder in de gang, en je staat weer buiten. Elke keer als Roger terugkeert naar het kantoor, zal hij automatisch in de robotdoos stappen. Ga naar de mijningang.

 

Mijn

Neem de draad. Ga naar het boorgebied en naar de onderkant van de boor. Klim op de ladder, om in de boor te klimmen. Kijk naar de gesloten muurkluis. De Furkunz zijn allemaal onder hypnose controle. Om de boor te stoppen, heb je twee sleutels nodig om de muurkluis te openen. Generaal Forksmith heeft een sleutel en Never Kenezer heeft een sleutel. Je kan de boor door de rechtse deur verlaten. Ga naar de maanbasis. Ga naar de keuken, 'kitchen and break room'.


Forksmith's boorsleutel
Forksmith zit tv te kijken. Verlaat de keuken. Ga naar de zendtoren en je klimt op het dak 'transmission tower'. Verberg de walkietalkie achter de antenne om de ontvangst te storen. Verlaat het dak en ga weer terug. Forksmith probeert de antenne te repareren. Combineer de handboeien/bedpoot met de slotenkraker, om de handboeien van de bedpoot af te krijgen. Gebruik de handboeien op Forksmith om hem aan de antenne vast te ketenen. Praat met hem en vraag over zijn sleutel. Hij zegt dat hij die verloren is in de gootsteen en het ligt ergens in het water. Ga naar het laboratorium 'laboratory'. Loop verder het lab in - links. Zie de sleutel in het aquarium. Combineer de draad met de emmer. Gebruik dan de emmer op Forksmith's boorsleutel in het aquarium.

Never's boorsleutel
Ga naar de keuken. Neem een ​bananenschil en bananentaart (je kan dit nemen als Forksmith op het dak is). Combineer de boemerang/slaapmiddel (Sleep Charge) met de bananenschil. Ga naar het oude pakhuis 'Warehouse'. Controleer de grote open doos op de grond. Een aapmonster verbergt zich in de doos. Geef de slaapbanaan aan de aap in de doos. Wanneer de aap in slaap valt, neem je de houten hamer 'mallet' op de vloer. Ga naar het laboratorium. Praat met de tweehoofdige vogel. Gebruik de houten hamer op de slimste vogel 'smart bird', om hem knock-out te slaan. Praat dan met de domme vogel 'dumb bird' om erachter te komen waar Never zijn sleutel verstopt heeft. Ga terug naar Never's kantoor. Geef de bananentaart aan de bewakers en ga dan naar binnen. Kijk achter de poster en Roger vindt Never's boorsleutel.

 

Mijn

Ga naar de mijn en via de ladder in de boor. Gebruik beide sleutels op de muurkluis en neem de 'Detonite Crystal'. Roger wordt aangevallen door Never Kenezer. Gebruik de 'Detonite Crystal' om je te beschermen tegen zijn stroomstraal aanvallen. Roger wordt uit de boor geschopt. Beatrice verschijnt en vecht tegen Never. Pak de brandblusser. Combineer de brandblusser met de haargroeimiddel. Gebruik dan de brandblusser/haarmiddel op Never. Hij valt van de klif.

Ga naar het laboratorium. Ga links van het aquarium naar de bergkast. Neem de gootsteenontstopper. Ga terug naar de mijn. Ga naar de onderkant van de boor en ga verder naar links. Hier hangt Never aan een staaf. Gebruik de gootsteenontstopper op de Universele afstandsbediening aan zijn riem. Gebruik de afstandsbediening op de Furkunz om ze te bevrijden uit de hypnose controle. De Furkunz komen in opstand, vernietigen de boor en nemen de aapmensen gevangen.

 

Ga achter in de gang naar de grote deur. Gebruik de afstandsbediening, om de deur te openen. Bea en Roger gaan op het platform staan, ze gaan met de lift omhoog en ontmoeten Vohaul. Praat met hem. Neem na het gesprek de hamster uit zijn centrale processor. Na Vohaul uitgeschakeld is, zal de Aap wetenschapper aankomen en adviseert Roger om in de geest van Vohaul te treden, om hem om te schakelen in een niet kwaadaardig persoon. Je kan nu ervoor kiezen om niet in zijn geest te treden en het einde van het spel. Of ga in zijn geest.


Vohaul's Geest
Na de 'Monkey Mind Meld', is Roger op de kruising van Vohaul's herinneringen. Roger moet de traumatische herinnering die Vohaul heeft herstellen. Er zijn drie herinneringen op te lossen: Vohaul's slechtste verjaardag (Thuis). Vohaul wordt ontslagen (Monolith Burger,) en Vohaul wordt gedumpt door zijn vriendin (strand.)

Vohaul's slechtste verjaardag
Ga door de keukendeur naar zijn woning. De familie van Vohaul zit in de kamer. Ga boven naar zijn slaapkamer. Praat met Vohaul. Je moet een trefwoord zeggen om zijn geheugen op te frissen. Vraag hoe zijn kindertijd is 'childhood', om zijn geheugen te activeren. Vohaul blaast per ongeluk het huis op met zijn scheikundesetje en Roger wordt teruggeworpen naar de kruising. Ga naar het strand, 'Cabana door'. Neem Vohaul's Teddybeer mok. Ga terug naar zijn jeugd herinnering - ga dus terug naar de woning en boven naar zijn slaapkamer. Vul de Teddybeer mok met rode en blauwe chemicaliŰn uit zijn scheikundesetje - klik de mok op het setje. Verwissel je chemische mok met zijn Kool- aid mok op het bureau. Hij heeft nu de juiste chemicaliŰn gemengd. Vraag weer over zijn kindertijd, en nu blaast hij de woning niet op en is blij.

Vohaul's ontslag
Ga door de Monolith Burger deur. Praat met Vohaul achter de toonbank. Vraag over zijn werk, 'work' om zijn geheugen te activeren. De manager zal verschijnen, zegt over de slechte service en ontslaat Vohaul. Keer terug naar Monolith Burger. Vraag Vohaul over de 'Monoflairy' machine. Ga achter de toonbank. Open het deurtje van de 'Monoflairy' machine, achter Vohaul. Kijk naar het verfrommelende papiertje rechtsboven op het deurtje. Het is een schematische instructie. Roger bekvecht met de verteller en schrijft iets profaans op de instructie. Blijf kijken naar de instructie, totdat de verteller akkoord gaat om terug te keren naar de echte wereld. Bea geeft de juiste schematische instructie voor de machine. Klik op de machine om het te repareren en het eerste probleem is opgelost. Ga naar de keuken - doorgang exit cursor naast de 'tango machine'. Neem een bleekmiddelfles uit de kist met schoonmaakartikelen 'Bleach' en neem de mop. Gebruik de houten hamer op de CO2 tank, om de 'Tango' machine te repareren.

Ga in de keuken rechtsonder in het scherm naar de voorraadruimte. Gebruik de lepel op het zout. Ga naar de toonbank. Gebruik het zout op de frietjes, om de zoutpot te vullen - 'fry bin' rechtsachter Vohaul. Ga voor de toonbank. Gebruik de mop op de vlek op de vloer. Gebruik het bleekmiddel op de Jumbo Burger achter Vohaul - 'Production bin'. Vohaul zegt dat je de Jumbo Burger weg moet gooien. Je neemt de Jumbo Burger. Ga naar de keuken en achter naar de personeelkamer 'break room'. Geef de gebleekte Jumbo Burger aan Charlie. Hij rent naar het toilet. Neem zijn Mini Burger. Ga naar Vohaul. Leg de Mini Burger op de 'Production bin' achter Vohaul. Alle problemen zijn nu opgelost. Praat weer met Vohaul over de herinnering - 'work'. Vohaul houdt zijn baan.

Vohaul wordt gedumpt
Ga door de derde deur, naar het strand met Vohaul en zijn vriendin, Mary Jane. Praat met Vohaul, en activeer zijn herinnering met het trefwoord vriendin 'girlfriend'. Een bodybuilder doet stoer en schopt zand in zijn gezicht. Vohaul wordt gedumpt. Ga terug naar de woning. Geef de hamster aan Vohaul's broertje, Slash en neem zijn rode speelgoed trekwagentje. Ga naar de personeelskamer in Monolith Burger. Neem de energiereep 'Power Bar'. Ga naar het strand. Geef de energiereep aan de bodybuilder. Hij legt zijn gewicht op de grond. Gebruik het trekwagentje op het gewicht. Trek het wagentje met het gewicht naar Vohaul. Gebruik de emmer op het gewicht. Roger bedekt het gewicht met zand. Praat weer met Vohaul over de herinnering. Nu schopt de bodybuilder tegen het gewicht en heeft pijn. Mary Jane blijft bij Vohaul. Nu deze drie herinneringen hersteld zijn, kan Roger terug naar zijn onderbewustzijn. Ga op de kruising nu over de complete brug en ga door de draaiende wervelwind 'vortex'.

Hestel de onderbewustzijn
Binnen is een stenen hoofd van Vohaul met een kristallen trekker die eruit steekt. Het ziet ernaar uit dat Vohaul's geest in een conciŰrge veranderd is. Roger is conciŰrge van beroep. Beklim het hoofd. Verwijder de trekker. Vohaul wordt erg boos.

Versla MegaVohaul
Ren naar rechts, ontwijk de aanvallen van Vohaul door onder de uitstulpingen te gaan staan. Ga bij de rechtse uitstulp staan. Als hij geslagen heeft ga je tussen de twee uitstulpingen staan en als hij slaat loop je snel iets terug. Als hij tussen de twee uitstulpingen slaat, knelt zijn wapen tussen de twee uitstulpingen. Klim op zijn wapen. Roger loopt over zijn arm omhoog en springt op Vohaul's schouder. Gebruik de mop op zijn oor. Klim in zijn oor. Roger glijdt naar de hersenen en de trekker valt in de neusholte. Spring door de neusholte naar beneden. Grijp de ingeklemde trekker in de tanden voordat je uit de neus valt. Gebruik dan de gootsteenontstopper op het gezicht van Vohaul om veilig naar zijn schouder terug te klimmen. Ga terug door zijn oor. Gebruik de bleekmiddel op de spinnenwebben, om de spinnen te verjagen. Gebruik de trekker op de vlek 'stain' van Vohaul's geheugen. Je hebt gewonnen.


Einde

 

ę Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

Forum NL
Henk

Free Web Hosting