Space Quest IV.5: Roger Wilco And The Voyage Home

Download gratis spel: V3.00 Full voice acting 04/2010

Zondra heeft een probleem met HAL3000 en vraagt Roger om het te repareren. Maar eerst moet je in je ruimteschip. Na de intro sta je buiten de bar. Ga zuid. Bekijk de voertuigen. De Hoverspeeder onder in het scherm is open (2/2). Gebruik de hoverspeeder om een zekering te krijgen (5/7). Ga naar de linkerzijde. Hier staan geparkeerde ruimteschepen. Zie dat het schip rechtsonder ook open is (2/9). Gebruik het ruimteschip om een amulet te vinden - magneet aan een touw (3/12). Ga 2x rechts. Onderzoek het afvoerputje - je ziet iets glinsteren (2/14). Gebruik de magneet aan het touw in het afvoerputje en krijg een batterij (5/19). Ga noord en zie een SandPeople man aan een vrachtwagen werken. Zie rechtsboven op de vrachtwagen een schroevendraaier (2/21). Ga naar de linkerzijde en ga de bar in.

Bekijk de gokmachine, rechts van het podium - Je vindt een haak achter de gokmachine (3/24). Verlaat de bar. Links is je ruimteschip - The Aluminium Mallard. Combineer de opgeladen batterij met de sleutels in je inventaris (5/29). Gebruik je ruimteschip om naar binnen te gaan. Het systeem is uitgeschakeld. Een zekering moet vervangen worden. Pak het touw van de stoel aan de linkerzijde (2/31). Pak rechtsonder in het scherm een communicatie apparaat (3/34). Duw op de rode knoop om het schip te verlaten.

Ga rechts. Combineer de haak met het touw (3/37) en gebruik dan de haak/touw op de schroevendraaier (3/40) om het te krijgen. Ga terug je ruimteschip in. Open de console van de computer met de schroevendraaier en krijg een naald (7/47). Gebruik de zekering in je inventaris op de console om de kapotte zekering te vervangen en het systeem in weer terug online (5/52). Gebruik de brug voor in het schip om naar een andere planeet te navigeren.

Selecteer planeet Estros, thuisplaats van de Latex Babes (5/57). Ga naar links en je hebt een gesprek met Zondra. Ze geeft je instructies waar je de HAL3000 kan vinden en geeft je "Rebreather drops" om onderwater te kunnen ademen (3/60). Pak een volle zuurstoffles tussen de lege (3/63). Ga naar de linkerzijde. Stap in de onderzee? (5/68). Zwem naar rechts. Zie een krab in het donker gat (2/70). Zwem verder naar rechts. Probeer de grot binnen te zwemmen maar het is te donker. Zwem terug naar de onderzee? en ga terug naar de oppervlakte. Praat met Zondra en vraag om een zaklantaarn. Ze zal je doorverwijzen naar de Melkweg Galleria.

Loop naar rechts en ga in de tunnel om je ruimteschip in te gaan. Vlieg naar de witte planeet - Galaxy Galleria (3/73). Praat met het groene promotiemeisje (1/74). Ga naar rechts. Passeer de "Monolith burger" zaak en de "Big and Tall" winkel. Ga de "Radio Shock" winkel binnen. Je koopt automatisch een onderwater zaklantaarn (6/80). Ga 2x links, dan zuid via de roltrap en terug naar je ruimteschip. Vlieg terug naar Estros.

Loop naar de onderzee? en duik opnieuw onderwater. Zwem naar de donkere grot en zwem naar binnen nu je de zaklantaarn hebt (3/83). Gebruik de HAL3000 om de schok van je leven te krijgen. Zwem terug naar de onderzee? en ga terug naar de oppervlakte. Praat met Zondra over het actieve veiligheidssysteem van HAL3000. Zij kan je niet helpen. Vlieg terug naar de witte planeet. Ga naar links en ga de "Simply Crap" sofware winkel in. Praat met de man achter de toonbank en vraag over HAL3000. Hij is van de "Crackmate" op de hoogte maar heeft er geen. De man in "Big & Tall" zou er een kunnen hebben (3/86). Verlaat de winkel, loop 2x naar de linkerzijde en ga de "Big & Tall" winkel in. Praat met de man in het zwart (3/89). Hij heeft ?n "Crackmate", als je een fles speciale olie van de Monolith kunt krijgen. Verlaat de winkel, ga links en ga het "Monolith burger" restaurant in. Vraag om de manager. De manager is niet aanwezig (2/91). Je krijgt de co?dinaties van de "Fly-In", in de inventaris. Pak buiten het restaurant het kaartje van de grond (1/92). Loop naar de linkerzijde. Gebruik het nutteloze kaartje van je inventaris in de afvalbakken, (1/93). Ga zuid via de roltrap naar je ruimteschip. Selecteer de grote M - Monolith burgers (5/98).

Praat met de dikke man in het midden. Vraag om de fles olie. Je kan er een krijgen als je een lading van een andere planeet voor hem kan krijgen. Mr.Magnus geeft zijn ID Card (6/104). Verlaat de Monolith en vlieg aan Planeet X - linksboven in het heelal. Een krachtschild rondom het planeet houd je tegen. Keer terug naar de Galaxy Galleria en ga naar de "Radio Shock". Koop een ongeprogrammeerde "Tranporter Extender Crystal"  (4/108). Ga rechts de softwarewinkel in. Vraag of kan hij het kan programmeren. Hij kan dat niet. Ga naar je ruimteschip en selecteer de planeet op de middenbovenkant "Magmetheus". Ga de bar in en praat met de barman. Hij kan de kristal transporter programmeren (5/113). Verlaat de bar en gebruik opnieuw je schip om naar de geheimzinnige planeet X te vliegen. Nu kan je je op het planeet beamen. Je ontmoet een man die de lading naar jouw schip overstraalt. Hij geeft je de sleutel van de lading en een Flyer. Nadat hij opstijgt, explodeert zijn schip (17/130).

Gebruik het kristal op Roger en straal je terug naar het ruimteschip (4/134). Ga naar de gele M en praat weer met Mr.Magnus. Je geeft de sleutel van de lading en krijg een fles olie (8/142). Vlieg naar Galleria. Ga naar de "Big & Tall" winkel. Praat met de bediende en krijg een "Crackmate" (5/147). Ga naar de softwarewinkel. Vraag om een WLAN adapter. Selecteer de Buckazoids munten in je inventaris en geef deze aan de winkelier om hem te betalen. Je koopt dan een schijf (5/152). Gebruik de schijf op de "Crackmate" (laptop) om de software te installeren (2/154). Vlieg terug naar Estros.

Gebruikt de onderzee? en zwem naar de grot. Gebruik de "Crackmate" op de HAL3000. De machine wordt gereboot en zal normaal functioneren. Je vindt een diamantenring, sleutel en een ATM Kaart (15/169). Verlaat de grot en zwem naar de onderzee?. Alles gaat nu automatisch en voordat je het weet, ben je bijna getrouwd (10/179). We hadden de ring niet mee moeten nemen :) Je staat  voor een kapel. Bekijk de straatlantaarn en pak de kleine kabel (3/182). Gebruik de naald in je inventaris op het communicatie apparaat om de achterzijde te openen (5/187). Gebruik dan de kabel op het communicatie apparaat om het signaal te versterken (8/195). Gebruik het communicatie apparaat op Roger en vraag A3D om je op te beamen. Ga de kapel binnen om Zondra bezig houden (7/202). Wanneer Zondra weggaat, verlaat je de kapel. Je wordt verwacht terug de kapel binnen te gaan. Wacht lang genoeg en stap dan voorwaarts naar Zondra (3/205). A3D zal je net op tijd up beamen en je bent op weg naar huis op Xenon.

Iets gaat verkeerd met de motoren. Je moet enkele noodreparaties uitvoeren. Gebruik het computerscherm om de situatie te bekijken (1/206). Gebruik de box met de rode uitgangschakelaar om de "Sublight Drive main power cell" te zien. Pak onder de stoel op de linkerzijde een kleine kistje die de 2 mannen van Andromeda achter hebben gelaten  (4/210). Kijk in de kist - het is een noodreparatie setje. Bekijk opnieuw de"Sublight Drive main power cell" en gebruik de schroevendraaier om het paneel los te schroeven (3/213). Gebruik dan het noodreparatie setje op de cel (5/218). Je hoort reclamespots uit de Starbase zodat je er dichtbij moet zijn. Je vraagt toestemming om te mogen landen om het ruimteschip te herstellen.

De kapitein heeft andere plannen met je. Zij zullen het schip repareren als je voor hen een spion zoekt. Je moet eerst een test afleggen. Klik op de vraagtekens en de antwoorden zullen gegeven worden. Klik dan op  O.K. Je bent nu een deel van de Starcon cadetts (10/228). Ga noord, dan zuid en dan rechts naar de zijgang. Je komt op de kaart en selecteer de StarConBar op de linkerzijde. Loop naar de linkerzijde en praat met de veiligheidsagent (2/230). Hij zal je een taak geven om te zien of hij je kan vertrouwen. Hij geeft je de sleutel van de kast. Loop naar het platform op de rechterzijde en gebruik het om terug naar het schip te beamen. Selecteer de Starcon academie op de kaart

Ga noord en gebruik de kastsleutel op de kast rechts van het klaslokaal. Je pakt een datadisk (7/237). Ga zuid en dan weer rechts naar je schip. Selecteer de bar. Geef de datadisk en de sleutel aan de veiligheidsagent (5/242). Je krijgt een nieuwe taak. Je moet op "drydock" naar een arts gaan. Hij kan je meer vertellen. Hij geeft je een toegangspapiertje. Straal je terug naar het schip en ga naar "drydock". Je wordt gecontroleerd door een beveiligingsagent en krijg een pasje voor dek 5 en landingsplatform 2 (7/249). Gebruik de blauwe liftdeur op de linkerzijde en selecteer dek 5. Hier is een man het deurmechanisme aan het repareren. Pak een stroomdraadje uit de muur (4/253). Gebruik de blauwe deur op de linkerzijde van het laboratorium. -d e keycard werkt (3/256). Onderzoek het rek, rechts van de arts. Je pakt een doosje lucifers (2/258). Bekijk alles op de planken en zie een leuke grap. Praat met de arts en hij denkt dat je zijn nieuwe medewerker bent (7/265). Hij heeft een scanapparaat nodig. Hij geeft je een nieuw pasje waarmee je naar dek 2 kan. Neem de lift naar dek 2.

Hier zijn aan de linkerzijde de bemanningsverblijven en rechts het medisch centrum. Ga naar het medische centrum. Er is een verpleegster aan het werken maar wij zullen haar niet storen. Bekijk alles (1/266). Open de eerste hulp kast achter de medical computer. Je pakt het scanapparaat en een eerste hulp doosje (9/276). Ga terug naar het laboratorium op dek 5. Geef de scanner aan de arts (4/280). Ga naar dek 3. Praat met Dr. Marshall. Hij heeft vloeistoffen nodig. Zoek eerst de drie ingredi?ten (2/282). Hij geeft je een map voor de zuster. Ga door de deur, links van het grote surveilance scherm. Ga cel #7 in. Pak het groene kristal (3/285). Ga terug naar de lift en ga naar dek 2. Ga naar het medisch centrum. Links van de verpleegster is een kleine gele lade, onder de rode knop. Gebruik de lade om de map aan de verpleegster te geven. Krijg een fles met rode vloeistof en een affiche (7/292). Sluit de lade (1/293). Combineer het groene kristal met het rode vloeistof (10/303). Ga via de lift naar landingsplatform 2. Gebruik het luik op de linkerzijde om naar je ruimteschip te gaan en ga naar de bar.

Ga achter naar de serveerrobot en praat met de robot. Vraag om een drankje en krijg een glas (3/306). Gebruik het glas met de gemixte vloeistoffen en je mengsel is klaar (7/313). Straal terug naar je schip en ga naar "drydock". Ga naar dek 3. Praat met de Dr. Marshall om hem het test drankje te geven (3/316). Je volgende taak is om een apparaat te vinden om de co?dinaten van de Goliath te krijgen. Je krijgt een pasje dat toegang geeft voor alle dekken (behalve de techniek). Zo moeten wij het schip doorzoeken om onderdelen te vinden om een co?dinaat apparaat in elkaar te zetten. Ga naar dek 2.

Ga aan de linkerzijde de gang door (4/320). Bekijk en gebruik de terminal op de rechterzijde (2/322). Selecteer in het menu "entertainment Services". Je noteert een code voor de kluisjes (2/324. Ga uit de terminal. Zie in het midden een laag tafeltje met daarin kluisjes. Gebruik de tafel (3/327). Pak uit een kluisje een subatomaire cel batterij (4/331). Ga naar landingplatform 1. Hier worden de ruimteschepen onderhouden. Loop naar rechts en onder in het scherm ligt wat puin in het donkere gedeelte. Doorzoek het puin om iets nuttig te vinden - je vindt een kapot opsporingsapparaat (8/339). Combineer het kabeltje met het opsporingsapparaat (5/344). Combineer dan de batterij met het apparaat om een werkend transporter co?dinatie opsporingsapparaat te krijgen (10/354). Ga naar dek 4. Je bent in de transporter ruimte. Zie achter op de muur een computer met de co?dinaten van de Goliath. Gebruik het transporter co?dinatie opsporingsapparaat op de computer om de correcte co?dinaten te krijgen. Gebruik de teleporter schijf in het midden en je wordt naar de Goliath gebeamd (7/361). Nu is er geen terugweg.

Gebruik de deur en je komt in de liftschacht. Dit schip is nog niet afgewerkt zodat de lift niet werkt. Gebruik de deur tussen de zwarte gaten om naar de brug te gaan. Pak uit het karretje van de schoonmakers een mes en een tijdschrift (12/373). Bekijk het tijdschrift in je inventaris. Er is een brief daarin. Gebruik het tijdschrift op Roger om de brief eruit te pakken (5/378). Lees opnieuw het tijdschrift om de dames te zien (2/380). Loop rechts naar het besturingsgedeelte van de brug. Bekijk de console in het midden tussen de stoelen. Gebruik het mes op de console om de tape te verwijderen (6/386). Gebruik de console om iets in het schip aan te zetten en? om de schakelaar af te breken (3/389). Ga terug naar de liftschacht . Gebruik de deur achter het bovenste zwarte gat. Je bent in de techniekafdeling.

Op de gang is een deur op de linkerzijde en een op de rechterzijde. Kijk door het venster van de deur aan de linkerzijde (1/390). Je kan deze ruimte niet ingaan. Gebruik de deur op de rechterzijde. Het heeft geen schakelaar of handvat. Je hebt een schakelaar maar die is gebroken. Gebruik de tape van je inventaris op de kapotte schakelaar om het te repareren (2/392). Gebruik de de schakelaar op de deur (2/394). Duw op de schakelaar om de deur te openen.

Er is een man die zeer verdacht doet. Gebruik het statuspaneel met het gele schip - je elektrocuteert de man lichtjes (3/397). Maar hij is nu onschadelijk. Gebruik de eerste hulpuitrusting met pokemon Holodoc op de man om hem te stabiliseren. Dan rapporteer je de spion. Je vraagt naar Kapitein Quirk (15/412). Je gaat terug naar de academie en je wordt bedankt voor het goede werk. Je kan nu een student worden. Bekijk de simulator en gebruik het om je carri?e te beginnen?  (3/415).

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

http://www.gamesolves-nl.tk/
Forum
http://gamesolves.phpbb9.com/

henk

Free Web Hosting