26-01-2012

 

Space Quest II - Vohaul's Revenge - Remake

 

 

Space Quest II - Vohaul's Revenge - Remake is een fan-made opvolger van de Sierra Space Quest-serie klassieker.

Download gratis game

 

Xenon Orbital Station 4

Open je inventaris. Klik met de oogpictogram op de polshorloge 'Iwatch', om het in close-up te zien. De horloge heeft 3 knoppen - links A, rechts B en onder C. Klik op knop C (communicatie knop) en ontvang een bericht (1/1 punt van de 250). Klik ook op knop A en B, om te zien waar deze voor dienen. Loop naar het luchtsluisplatform in het plafond. Ga erop staan en je komt in de luchtsluiskamer (1/2). Trek je ruimtepak uit, door op de kapstok te klikken (1/3). Open je kluisje en je neemt er een toque (bescherm sportonderbroek) en een Rubiks kubus uit (2/5). In je inventaris heb je al een vertaalapparaat 'dialect translator' en een bestelformulier. Loop naar de deur en verlaat de luchtsluiskamer. Probeer in de controlekamer met iedereen te praten en ga dan in de transportlift tube staan. Gebruik het bedieningspaneel, om de hangaardeur te openen. Stap in de spaceshuttle. Filmpje. Roger wordt ontvoerd door de bewakers van Vohaul.

 

Planeet Labion

De hovercraft stort neer in de jungle. De twee gorillabewakers overleven de crash niet (5/10). Je hoort een zoemgeluid. Onderzoek de hovercraft. Neem de 'unstable ordinance' (1/11). Doorzoek de bewaker en neem zijn magnetische sleutelkaart (3/14). Ga naar rechts. Hier zijn giftige paddenstoelen. Een konijn loopt weg. Ga terug naar de hovercraft. Het konijn valt in een val. Neem het konijn uit het gat (2/16). Combineer het konijn met de 'unstable ordinance' (explosief ?).

 

Ga noord. Je hoort een hovercraft. Verberg je achter de boom, zodat je Roger niet in het scherm ziet. De bewaker ziet je dan ook niet en vliegt verder (5/21). Ga naar rechts (rechtsonder in het scherm). Hier hangt een roze buitenaards wezen. Bevrijd het diertje (5/26). Ga terug en boven in het scherm naar links. Zie hier een brievenbus. Post het bestelformulier in de brievenbus (2/28). Neem daarna een fluitje uit de brievenbus (2/30). Neem onder in het scherm een blauw sporenplantje uit de grond (4/34).

 

Ga noord (links van de grote boom). Hier is een wortelmonster. Zijn stengels liggen op de grond, dus kijkuit. Gebruik de opgeladen konijn op de stengels, om het monster op te blazen (4/38). Loop dan achter naar de struiken en neem wat rode bessen (2/40). Ga zuid, rechts en rechtsboven in het scherm naar het moeras. In het moeras is een moerasmonster. Gebruik de rode bessen op jezelf, om je ermee in te smeren (3/43). Loop door het moeras (1x rechts), het monster zal door de stank van de bessen je met rust laten.

 

Ga in het eerste moerasgebied noord naar het diepere gedeelte. Klik dan op het water. Je haalt diep adem en je duikt onderwater (2/45). Zwem naar de onderwater grot (2/47). Neem de glinsterende edelsteen (3/50). Zwem terug naar de oppervlakte, ga rechts en stap uit het moeras (2/52). Ga rechts.

 

Hier is een grote spleet in de grond. Klim in de boom en je valt met de boomstam naar de overkant (3/55). Ga rechts. Loop naar de bomen en je stapt in een valstrik. Filmpje. De jager heeft je opgesloten in een kooi. Roep 2x de jager. De jager loopt naar de kooi. Gooi dan de sporenplant naar hem (5/60). Doorzoek de jager voor de sleutel (2/62), en open de kooi met de sleutel. Neem het touw aan de boom (2/64). Ga noord voordat de jager weer wakker wordt.

 

In de verte zie je de landingsplaats. Ga 2x links naar de spleet met de omgevallen boom. Ga voorzichtig over de boomstam, naar de overkant. Gebruik het touw op de boomstam die over de spleet ligt (2/66), en klim via het touw naar beneden. Onder hang je aan het touw. Rechts staat een monster. Swing aan het touw en spring veilig naar de rand aan de linkerkant. Daal naar het einde van het touw (klik op de beneden pijl). Klik op swing. Wacht tot je harder swingt en spring als je op het einde van de swing bent naar de rand - klik op 'jump' (7/73). Het monster probeert je te grijpen. Bij de derde keer pakt hij je, dus zorg dat je bij de eerste of tweede keer springt, zodat hij je niet vastgrijpt.

 

Ga de donkere grot in. Gebruik de gloeiende edelsteen, om licht te krijgen in de grot (2/75). Loop verder de grot in. Uiteindelijk heb je de uitgang van de grot gevonden en je staat aan de onderkant van het ravijn. Neem de edelsteen terug op de grond (1/76). Volg de roze Dweller wezens (zuid). Omdat je eerder een van hun bevrijd hebt, zullen ze je niet doden. Als je klaar bent om te vertrekken, zullen ze je de uitgang tonen als je het woord zegt. Praat met het roze diertje, type het woord in en druk op enter. Type in: 'the word', (3/79). Hij schuift de steen opzij en je klimt via de ladder onder naar een andere donkere grot.

 

Gebruik weer de edelsteen voor licht te krijgen. Zoek een weg naar de watervallen. Kruip door de tunnels. Ga rechts tot je op een brug met een touw komt. Je kan via touwen naar boven of onderen klimmen. Ga naar onderen en zoek verder de weg tot je een mijnwagentje vindt (onderste verdieping, midden/rechts ?). Stap in het mijnwagentje en je komt bij de watervallen (20/99). Stap in het water en zwem naar rechts. Neem dan de rechtse tunnel en je komt in een draaikolk. Zwem daarna naar rechts en stap op het vaste land (5/104).

 

Blaas op de fluit (5/109). Een rots breekt open. Een 'Labion Terror' beest komt op je af. Gooi de Rubiks kubus naar het beest (10/119). Het beest probeert de puzzel op te lossen, en laat je met rust. Pak een steen (2/121). Combineer de toque (athletic supporter) met de steen, en krijg een katapult (5/126). Ga door de rotsopening.

 

Je komt bij de ladingsplatform. Een bewaker patrouilleert over de loopbrug. Ga achter een bosje staan, en de bewaker zal je niet opmerken. Zodra de bewaker naar links loopt, gebruik je de geladen katapult op de bewaker en je hebt hem uitgeschakeld (15/141). Loop naar de liftdeur. Gebruik de magnetische sleutelkaart in de kaartlezer, stap in de lift en je staat boven op het ladingsplatform (5/146). Klik met de handpictogram op de spaceshuttle, om in te stappen.

 

Kijk in de shuttle naar het bedieningspaneel. Het paneel heeft een 'power' knop, 'attitude' schijf (navigatie) en een 'ascent thruster' knop. Klik op het bedieningspaneel. Klik op de 'power' knop, klik op de 'attitude' schijf en klik op de 'thruster' knop. Klik dan aan de onderkant van de hendel, en de shuttle zal opstijgen.

 

Vohaul's Astero´de

Vohaul verwachtte je al. Roger landt op zijn kleine planeet (20/166). Je kan links, rechts en midden over de loopbrug. Op het einde van de linkse en rechtse loopbrug is een lift. De linkse lift brengt je naar level 1, level 4 of level 5. De rechts lift naar level 1, level 3 en level 5. Ga over de linkse loopbrug - loop voorzichtig dat je niet valt. Stap in de transportlift en ga naar level 5, naar de cellen controlekamer. Neem de toegangskaart op de tafel (1/167). Ga naar level 4. Ga rechts door de buis. Ga het Monolith Burger restaurant in. Ga naar rechts en neem de aansteker op het tafeltje (1/168). Gebruik de Monolith Burger automaat tegen de muur en krijg een Monolith Burger. Verlaat de Burger, ga rechts en ga naar het herentoilet. Ga in het middelste toilet en neem het toiletpapier (1/169). Ga terug naar level 1. Ga bij de shuttle nu over de rechtse loopbrug. Stap in de lift en ga naar level 3.

 

Ga door de tweede deur, naar de entertainmentkamer. Neem de glassnijder op de tafel (1/170). Je kan het spel 'Troll's Tale' spelen op de speelkast als je wil. Verlaat de kamer - klik op de controlepaneel naast de deur. Ga rechts naar de andere lift en daal naar level 2. Kijk uit voor de schrobrobot. Als het naar links gaat ga je snel in de inham staan, waaruit hij komt. Als het je passeert en naar rechts gaat ga je snel naar links. Gebruik snel de toegangskaart op de kaartlezer naast de deur en ga de slaapkamer van de captain in (2/172). Neem de prullenmand (1/173). Kijk op het papiertje op het bureau - rechtsonder in het scherm. Op het papiertje is geschreven, 3 bananen (2/175). Verlaat de kamer en ga snel in de kleine inham staan. Als de schrobrobot je passeert naar links, ren je snel rechts naar de lift. Ga naar de andere lift en ga naar level 1. Ga naar de lift aan de linkerzijde en ga terug naar level 5. Ga dus niet met de rechtse lift naar level 5, want anders kan je later niet op tijd wegrennen.

 

Zie een controlepaneel tegen de muur en een energieveld voor de ingang naar de cellen. Gebruik de controlepaneel. Gebruik een code, om het energieveld uit te schakelen. De code is 3x banaan (papiertje in de slaapkamer). Ga naar de cellen. Passeer de cellen, open in het midden van de gang de rode deur van de bezemkast en je neemt een ontstopper (1/176). De robot links van de bezemkast komt uit zijn cel. Ren snel rechts naar de lift. Ga naar level 1.

 

Ga nu over de middenbrug, achter de shuttle. Je loopt door een deuropening naar de gang. Loop naar rechts en dan naar links. De deur sluit en de doorgang aan beide klanten wordt geblokkeerd. Een vloerplaat beweegt met daaronder een pool van zwavelzuur. Gebruik de ontstopper op de blokkadewand tot de deur weer opent en de vloerplaat terugschuift, (15/191). Klik de ontstopper pas op de wand als de vloerplaat bijna bij je is, want je kan je niet lang vasthouden aan de ontstopper, en val je in het zuur.

 

Links en rechts in de gang staan rode robots tegen de muur. Je kan ze niet passeren. Combineer het toiletpapier met de prullenmand (1/192). Zet de prullenmand met papier midden in de gang op de grond voor de deur (1/193). Gebruik dan je aansteker op de prullenmand, om het papier aan te steken. De sprinklers springen aan en de muurrobots zijn uitgeschakeld (10/203). Ga rechts en op het einde van de gang door de muur, naar Vohaul's geheime hoofdkwartier.

 

Loop naar Vohaul. Hij verkleint je en stopt je in een glazenpot. Gebruik de glassnijder op de glazenpot, om je te bevrijden (5/208). Kruip door het ventilatierooster in de linkerwand. Je komt in Vohaul's levensmachine. Druk achter de beademingspomp op de rode knop (10/218). De pomp stopt. Vohaul krijgt geen lucht meer en is uitgeschakeld. Kruip terug door het ventilatierooster. Vohaul drukt nog snel op een tijdknop. Je hebt 5 minuten om de Astero´de te verlaten. Je moet eerst je normale lengte terugkrijgen. Ga links van de ventilatierooster naar het volgende scherm. Je staat op een computer toetsenbord. Zet de computer aan 'on'. Gebruik het toetsenbord in het scherm, type op je eigen toetsenbord, 'enlarge' in en klik op de enter toets. Ga terug naar de glazenpot. Je stapt erin en je hebt weer je normale lengte.

 

Onderzoek het lichaam van Vohaul. Hij heeft de letters 'SHSR' op zijn hand geschreven. Gebruik de computer achter de stoel. Roger typt de code 'SHSR' in (10/228). Ga rechts de trap omhoog. Open in de doorzichtige buis het rode kastje. Roger neemt een zuurstofmasker. Zet meteen het zuurstofmasker op (2/230). Volg de buis en je komt in de tunnelgang.

 

Ga rechts door de gang. Buiten ga je verder rechts en loop door de gang tot je een tweepotige robot tegenkomt. Hij zal je volgen. Links is de achteringang naar het ruimteschip (pod). Druk snel op de knop en stap in de escape ruimteschip, voordat de robot je pakt. Kijk rond in het ruimteschip. Gebruik het bedieningspaneel voor de stoelen. Roger start het ruimteschip en vlucht van de planeet (10/240). Er is niet genoeg zuurstof in het ruimteschip. Je hebt nog een paar minuten lucht in het ruimteschip. Het zuurstofmasker helpt niet. Open de slaapcabine en je gaat erin liggen. Roger valt in diepe slaap en hoopt dat iemand hem vindt, maar je hebt Xenon van de kloon deur aan deur verzekeringsverkopers gered (10/250).

 

Einde

 

ę Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

Forum NL
Henk

Free Web Hosting