Rosemary

Download Free game: Rosemary

In de linker benedenhoek van het spel scherm zie je een Memorie knop van een boom. Een helft toont een bloeiende boom en de andere helft een dode boom. Klik je op deze Memorie knop, wissel je tussen het heden (die somber is) en het verleden (die prachtig is). Je kan praten met personages in het verleden, maar je kunt geen objecten pakken, omdat ze slechts herinnering zijn. Dingen die je herinnert uit het verleden, kan je in het heden vinden, die ja dan kunt pakken of activeren.

 

Mijn Huis

 

Heden: Je start voor twee huizen: Jouw huis en die van Tommy. Onderzoek de huizen. Je inventaris is leeg. Als je op het fotoalbum klikt, zie je een jongens pop in je inventaris. Dit is een foto die je in een van de fotovakjes kan plaatsen. Om de pagina's compleet te krijgen, moet je een tweede foto erin plaatsen. In Rosemary's herinneringen, zullen meer foto's weergegeven worden, waarmee je een volledige verhaal krijgt. Nadat je de huizen in de huidige tijd bekeken hebt,  klik je op de Memorie knop, om terug te gaan naar het verleden.

 

Verleden: Kijk naar alles en speciaal naar de meisjes pop. Klik op de fotoalbum. Je hebt de twee poppen in je inventaris. Op de eerste pagina zie je twee lege fotovakjes, en op de andere pagina een zin:  "Once upon a time there was a ___ doll called ___. He was best ___ with a doll called ___.".

 

Plaats de jongens pop in het bovenste vakje en de meisjes pop in de onderste. De zin wordt ingevuld en geeft je een aanwijzing.

Om uit de fotoalbum te gaan, klik je weer op de fotoalbum. Klik op de Memorie knop, om terug te gaan naar de huidige tijd.

 

Heden: Je ziet nu naast de brievenbus een blauwe lunchbox. Open de lunchbox en je krijgt de lunchbox en een kaart in je inventaris.

Klik op de kaart, geeft je een overzicht van de locaties.  Ga naar links.
 

Theater
.
Heden: Kijk naar de grot potplant en naar alle ander dingen. Kijk naar de poster - een andere foto wordt weergegeven in het fotoalbum.
 

Verleden: De plek waar de poster tegen geplakt was, is in de huidige tijd leeg. Kijk naar Mr Thimble, en Rosemary zal zich herinneren dat hij altijd de kinderen achterna zat, die iets gestolen hadden. Praat met de theater eigenaar, Mr. Thimble.. Klik op het fotoalbum.

 

"___was easy to tease, we always made him ___. He looked as if he would explode when his latest ___ was ___.".

 

Plaats de foto van de theater eigenaar in het bovenste vakje en de poster in de onderste. De zin is compleet en geeft je een tweede aanwijzing.. De poster zal terugkeren en Mr. Thimble zal vragen waar je de poster gevonden hebt. Geef een antwoord (maakt niet uit welke, als het maar geen "Bye,"  is). Hij zal zeggen dat Tom de poster genomen heeft, en vertelt dat de moeder van Tom zich zorgen over hem maakt. Hij zal vragen om te gaan praten met de moeder van Tom.  Ga op de kaart naar je huis, of loop naar rechts.

 

Mijn Huis
Praat met Tom's moeder. Ze vertelt dat Tom het laatst gezien is, bij de oude boomhut. Rosemary zal Tom zoeken.
 

Waterput

 

Heden: Ga bij je huis naar de rechterzijde. Je komt bij een waterput. Aan de voorzijde van de waterput, pak je het opgerolde touw. Kijk in je inventaris naar het touw. Het is het touwladder van de boomhut. Kijk naar alles. Kijk goed naar de stang aan de bovenkant van de waterput. Rosemary zegt dat ze de stang gebruiken om de emmer ermee te laten zakken en omhoog halen. Ga boven in het scherm, naar de boomhut.

 

Boomhut
 

Heden: Kijk naar de boomhut en Rosemary zal zich herinneren dat de vuurtorenwachter de kinderen een speelgoed piratenschip had gegeven, om mee te spelen.

Dit geeft een nieuwe foto in het fotoalbum.

 

Verleden: Kijk naar de jongen aan de voet van de boom. Hij draagt een piraten ooglap. Rosemary herinnert zich dat hij de zoon van Mr. Thimble is, Bobby Thimble. Ze herinnert zich ook dat hij altijd bij de boomhut was, om dingen met Rosemary en Tommy te ruilen. Een nieuwe foto komt in het album. Praat met Bobby. Hij speelt met een haak, maar zal het je niet geven. Open het fotoalbum.

 

: "___ wanted to be a part of our ___ gang. He wanted to be a ___ like us but he wasn't ___ enough."
 

Plaats de foto van Bobby in het bovenste vakje en de boot in de onderste. De zin wordt ingevuld en geeft je de laatste aanwijzing. Bobby zegt dat hij naar bemanning gaat zoeken, en zijn piraten spullen zal verstoppen op een geheime plaats. Rosemary zegt dat hij zijn spullen rgens verstopte, waar hij altijd rond hing.

 

Theater

 

Heden: Bij de boomhut ga je 3x naar de linkerzijde. Kijk bij het theater weer naar de potplant. Zie een modder hoopje. Graaf (dig) in de modder en pak de haak. Combineer de haak met het touw - klik op 'put', klik op de haak en klik dan op het touw om het te combineren. Je hebt dan een werphaak in de inventaris. Ga 2x naar rechts, om terug te gaan naar de waterput.

 

Waterput

Hang de werphaak om de stang, van de waterput - klik op 'put', klik op de werphaak en klik dan op de stang. Rosemary daalt via het touw de waterput in.

Klik NERGENS op. Als je op iets in het scherm klikt, terwijl ze aan het touw hangt, zal het spel stoppen, en zie je het einde niet.

 

Einde

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
©GameSolves

Nederlandstalige Forum

Henk

Free Web Hosting