04-11-2008

Righteous City

Een vrouw is op mysterieuze wijze gedood; Lester Britton, privédetective, is werkzaam aan deze zaak, maar zijn bureau is bijna failliet. Zal hij de moordenaar kunnen pakken en het bureau redden van een  faillissement? Wat zal hij ontdekken tijdens zijn reis?

Download gratis part 1

Part 1: A new Charge

Open de deur van het kantoorgebouw. Druk op de liftknop, stap in de lift en ga boven naar de hal. De receptie is aan de rechterkant. Kijk op het prikbord.Pak het magneet. Ga naar de receptie. Praat met Luise. Kijk naar de deur aan de rechterkant. Pak de notitie van de deur. Ga het kantoor in.Praat met je baas achter het bureau. Hij heeft een nieuw zaak voor je. Luise heeft alle details. Verlaat het kantoor en praat met 2x met Luise.

Ze geeft de sleutel van je appartement. Vraag haar de details van de zaak. Vraag elk detail. Vraag dan om je te helpen te herinneren de dingen die je nodig hebt voordat je aan de zaak begint: identificatiekaart, een wapen en een vliegticket. De vliegticket ligt beneden in de brievenbus, maar ze kan de sleutel niet vinden.Verlaat het kantoorgebouw.

 

Buiten op straat gooi je de notitie in de vuilnisbak. Een stukje tape blijft aan je vingers kleven. Loop naar rechts en ga het steegje in. Pak voor de deur de munt. Tussen de rommel vind je een groene aansteker. Ga terug naar de straat. Loop naar rechts, ga de hoek om en ga noord. Ga naar rechts en gebruik de sleutel op de deur van nummer 47 van je eigen appartement. 

 

Pak in de woonkamer het tijdschrift onder het salontafeltje en lees het in je inventaris. Je scheurt er per ongeluk een pagina uit. Gebruik de deur rechts om naar de gang te gaan. Kijk in de vaas en je ziet een sleutel, maar je kan het niet bereiken. Open de deur rechts van je slaapkamer. Open de deur van de garderobekast. Open de doos en je hebt je pistool gevonden. Doorzoek de jas en pak je identificatiekaart uit de jas. Bekijk de kaart in de inventaris om te ontdekken dat de foto ontbreekt. Pak de foto uit de fotolijst op het bureau. Pak onder het bureau je creditcard. Je probeert het te pakken, maar je schuift het naar achteren. Gebruik de pagina uit het tijdschrift op de creditcard en zo kan je de creditkaart bereiken. Ga terug naar de woonkamer. Open de deur aan de linkerkant van de keuken. In de kast onder de gootsteen ligt je gereedschapskist. Pak uit de gereedschapskist een halve schaar. In de kast onder de messen liggen handdoeken. Gebruik de bovenste stapel en je vindt de andere helft van de schaar. Verlaat de keuken en open de deur links van de bank om het appartement te verlaten.

Buiten op straat ga je "Beppi's General Store" binnen. Praat met de verkoper. Bekijk het doosje links op de toonbank. Pak de jojo uit het doosje.

Kijk naar de jojo in je inventaris om er mee te spelen, maar je bent er niet handig in. Je hebt dan het touwtje in de inventaris. Ga terug naar je appartement.

Ga naar de gang. Gebruik de aansteker op de magneet om het plastic ervan af te smelten. Combineer het stukje tape met de magneet en dan met het touwtje. Gebruik dan de magneet in de vaas om de brievensleutel uit de vaas te vissen. Verlaat het appartement.

In de straat loop je naar links, loop verder noordwaarts om de hoek en loop naar de linkerkant naar de ingang van het kantoorgebouw. De intercom naast de deur heeft een schroef op elke hoek. Draai met de munt de schroef van de linkerbovenhoek los. Combineer de schroef met de twee schaar helften om een complete schaar te krijgen. Gebruik de schaar op de foto om er een pasfoto van te maken. Gebruik dan de pasfoto op de identiteitskaart. De pasfoto blijft er niet op plakken. We hebben lijm nodig. Ga het kantoorgebouw binnen. 

 

Open de brievenbus van het kantoor, naast de lift, met de sleutel uit de vaas. Kijk in de brievenbus en je hebt de vliegticket. Ga boven naar de receptie. Praat met Luise en vraag meer over de zaak. Dan over de dingen die je moet hebben. Vraag over de identificatiekaart en ze zal je dan een tube lijm geven. Gebruik de lijm op de pasfoto en plak dan de pasfoto op de identiteitskaart. Je hebt nu alles wat je nodig moet hebben voor de zaak. Praat weer met Luise. Ze stuurt je naar thuis om te gaan slapen en een taxi zal je morgenochtend ophalen. Ga naar je appartement. Ga naar de slaapkamer en ga naar bed.

Einde

 

Download gratis part 2

 

Part 2: The Investigation Begins

Airport

Je wordt bij aankomst op het vliegveld, aangesproken door een contactpersoon. Bekijk alle hotspots in het scherm. Gebruik de munt in de drankautomaat om een blikje cola te kopen. Praat met de krantenverkoper. Praat met de man die op de bus wacht. Ga rechts. Praat met de dakloze. Hij wil eten en drinken en zal je dan een notitieboekje van de politie geven. Ga links en je komt op de stadskaart.

 

Portious Hotel

Praat met de hotelportier en krijg je kamersleutel. Neem de trap naar de eerste verdieping. Open kamer 13 met de kamersleutel. Pak de sandwich van de vloer.

Ga naar de badkamer. Onderzoek de etensresten in de wasbak en pak een schijfje ham. Ga naar beneden en praat weer met de hotelportier.

 

Airport

Combineer de ham met de sandwich. Geef de sandwich en blikje cola aan de dakloze en krijg het politie notitieboekje.

 

Diana Kleiber's House

Praat met de man bij de bushalte. Het is je collega, Brain. Praat met de agent voor het huis van Diana. Geef hem het notitieboekje. Kijk rechts door het raam.

Pak de tak. Praat weer met Brain. Toon je Flash identiteitskaart. Brain kan je helpen het huis binnen te komen.

 

Righteous City Police

Praat met de agent voor het politiebureau. Ga het politiebureau binnen. Praat met de agent. Zie naast de agent een fotohokje. Druk op de geld terug knop en pak een munt uit het bakje. Ga achter de agent het kantoor van de hoofdagent binnen, maar die zet je meteen buiten.

 

Morgue

Pak de zijde zakdoek. Onderzoek het in de inventaris . Het heeft de initialen F.V.B. Gebruik de gesmolten plastiek in de inventaris op het deurslot van het mortuarium.

Pak als het plastiek hard geworden is weer uit het slot en krijg een mal sleutelafdruk in het plastiek.

 

Diana Kleiber's House

Geef de sleutelafdruk aan Brain.

 

Airport

Koop een krant.

 

Diana Kleiber's House

Praat met Brain. Krijg de sleutel van het mortuarium.

 

Morgue

Open de deur van het mortuarium met de sleutel. Ga door de deur aan de rechterzijde. Pak de rubberen handschoenen. Lees op het prikbord een document, velletje papier en krantenknipsel. Ga op de gang door de dubbele deur. Bekijk in de koelruimte koelcel 47. Trek koelcel 47 open (linksonder aan de rechterzijde). Onderzoek het lichaam. Je weet niet zeker of dit Diana is, omdat je haar niet kent en dus niet weet hoe ze eruit ziet.

 

Righteous City Police

Buiten: Ga naar rechts. Kijk door het open raam en zie de hoofdagent in zijn kantoor zitten. Leg het takje voor het open venster. Probeer het takje aan te steken met je aansteker. Het hout is te vochtig. Gebruik de krant op het vochtige takje en steek dan de krant om het takje aan met de aansteker. De rook verdrijft de hoofdagent uit zijn kantoor. Ga naar het kantoor van de hoofdagent. Doorzoek zijn bureau en pak uit een lade de sleutel van Diana Kleiber's huis.

 

Diana Kleiber's House

Open de voordeur met de huissleutel. Ga naar de woonkamer. Verplaats de stoel. Kijk onder het tapijt en zie een luikje in de vloer. Probeer het te openen. Praat buiten met Brian. Vertel over het luikje en krijg een schroevendraaier. Ga terug naar de woonkamer. Gebruik de schroevendraaier op het luikje onder het tapijt.  Pak uit het geheime vakje een fotoalbum (boek). Bekijk de fotoalbum in de inventaris en je vindt een foto van Diana. Je weet nu hoe ze eruit ziet.

 

Morgue

Trek koelcel 47 open. Gebruik de foto van Diana op het lichaam. Nu je weet dat zij het is, onderzoek je het lichaam. Ontdek de tekens (B) en de doodsoorzaak.

Sluit de lade en verlaat het mortuarium. De contactman komt je vertellen dat een andere vrouw vermoord is - Anna Ways.

 

Einde deel 2  

 

 

©Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves NL
NL Forum

Henk

Free Web Hosting