10-01-2007

Reactor 09

Free game

In Reactor 09 ben je Clyde, een vroegere wetenschapper die gearresteerd is voor moord.
Op een dag, kom je opgesloten te zitten met agent Matthew. Een reactor staat op het punt om te ontploffen en samen proberen jullie dat te voorkomen.  
 

Klik met de rechtermuis knop in het scherm (en ingedrukt houden) om het gebruik venstertje te open en selecteer de vuist om alles uit te voeren, midden schermpje om iets te bekijken/onderzoeken en de ! om met iemand te praten. Ga met de muiscursor boven in het scherm om het spelmenu en inventaris te openen. Ga je met de muiscursor over Matt zie je boven in het scherm de vertrouwmeter van Matt. Door vragen, antwoorden, handelingen of gesprekken, zal de meter daarop reageren. Er zijn 4 eindes. Welk einde je te zien krijgt, heeft te maken met het vertrouwen (meter) van Matt.

 

Lees en pak na de intro de oude Krant uit de kast. Pak uit de kamer de Moersleutel, Metalenstaaf, Zuurstoftank en open het eerste hulp kastje.

Doorzoek het eerste hulp kastje en je pakt Reukzout. Doorzoek het opnieuw en nu pak je er Verband uit. Gebruik het reukzout op Matt en hij zal ontwaken.

Praat met Matt en vraag hem om de deur opnieuw te openen. Terwijl de deur geopend wordt, gebruik je snel de metalenstaaf tussen de deur.

Stap door de deur en ga naar de controlekamer. 

 

Praat met Irene en vraag of ze een plattegrond van het gebouw heeft. Ze zal je vertellen dat die in de gesloten kast ligt. Vraag dan aan Matt om het slot met de metalenstaaf te openen - selecteer de metalenstaaf van Matt in je inventaris ( de gevaarlijke objecten zal Matt pakken en gebruiken), klik die op het slot om het zo aan Matt te vragen. Selecteer dan dat Irene heeft gezegd dat die in de kast ligt en dat je anders niet meer verder kan (stuck). Matt breekt het slot open, hij pakt de Plattegrond en vraag of je die mag inzien. Als hij je niet gelooft dat je de wetenschap hebt, om te helpen met de reactoren, toon je hem de krant. Vraag aan Irene voor toegang om de waterpijpleiding van het waterleidingssysteem te mogen betreden. Praat opnieuw met haar en vraag of zij de pijpleiding en klep nu kan openen, maar dat zal niet lukken. Pak de Schaar op het paneel, Lucifers uit de lade, Tape uit de kast en de Pastic Zak, onder de tafel.

 

Verlaat de kamer en ga in de loods naar de Waterpijpleiding. Pak de Waterstoftank (Hydrogen). Open het kastje (case)  met de moersleutel en Sluit de luchttoevoer. Ga terug naar de loods. Ga in de loods, Linksonder in het scherm naar de gang en terug naar de eerste ruimte. Ga naar de kamer, open het muurkastje, gebruik de schaar op de Slang en vraag aan Matt om een stukje van de waterslang af te snijden. Matt zal je vragen waarom hij dat zou doen en jij zegt om er iets mee te repareren. Ga teug naar de pijpleiding. Plaats het stukje slang tussen de kleine gebroken pijp en plak het vast met de tape. Nu openen je de luchttoevoerventilator. Zie rechts, het meetinstrument (onder op de pijp). Open het deurtje. Lees de instructies. Schuif de eerste knop naar 0, Tweede naar MIN 2, de Derde naar 3 en druk dan op de knop. Ga terug naar de controlekamer en praat met Irene. Vertel haar dat alles gerepareerd is.

Zij zal de klep van de pijpleiding nu openen en ga terug naar de pijpleiding. 

 

Zodra je in de pijpleiding bent, open je de deksel van de rioolput en klim naar beneden.  Als je in het riool komt, zal Matt neervallen en gewond raken. Gebruik het verband op Matt, til hem op en je draagt hem met je mee. Pak de Zuurstofmeter. Ga rechts en als de zuurstofmeter begint te piepen, plaats je de plastic zak op je hoofd en gebruik de zuurstoftank (O2) op de zak. Je komt bij de reactordeur en Matt ontwaakt. De deur is gesloten. Plaats de waterstoftank (H2) dichtbij de deur. Draai de tank open en gebruik de lucifers op het gas. Zodra de deur geopend is ga je naar buiten.

 

Ga naar de pompkoel ruimte en pak de Emmer. Terug naar buiten ga je boven naar de controlekamer van de reactor. Pak het vuile Jasje van het waskarretje. Ga de toiletdeur aan de linkerzijde in. Iemand zit op het linkertoilet te snurken. Pak het kleine Laddertje en vul de emmer met water. Gebruik de emmer met water op de toiletcabine en de snurkende man zal verschijnen. Zijn naam is Rolland. Vertel hem dat je naar de controlekamer wilde gaan maar het was gesloten en hij zal je naar binnen begeleiden. Gebruik het paneel van de reactor. Zodra Clyde een walkietalkie aan Rolland heeft gegeven, ga je naar buiten, stap in de lift en gebruik de lift. Klim op de ladder. Nu moet je snel handelen. Steek het vuile jasje in brand met je lucifers en plaats het op de de uitlaat (exhaust). Vraag dan aan Matt om de luchttoevoer (vent) open te draaien - aan je linkerzijde. Een vlam komt nu uit de uitlaat. Pak de ijzeren Ketting onder de uitlaat. Ga via de ladder naar beneden en plaats de kleine ladder onder de drukventilator (pressure vent). Gebruik, rechts, de remote box, maar deze werkt niet. Gebruik de walkietalkie om aan Rolland te vragen om de hijskraan te verplaatsen (rechtermuis klik op de walkietalkie in je inventaris en selecteer de ! praat pictogram). Verplaats de hijskraan 4x naar rechts totdat het dichtbij de hendel is, maar Rolland zal door het bewegen te ver eindigen, en moet je hem vragen om de kraan 1x naar de linkerzijde te verplaatsen. Nu, keten de hendel aan de kraanhaak met je ijzerketting. Zeg dan tegen Rolland om de kraan naar de linkerzijde te verplaatsen en het stoomapparaat werkt.

Ga terug naar de koelpompen ruimte. 

 

Gebruik de reserve pompschakelaar (backup), maar deze werkt niet. Lees het bordje aan de rechterzijde van de schakelaar - het verwijst naar een telefoonnummer. Ga terug naar de gang van de reactor 09 controlekamer. Bekijk het opbergkastjes (locker) en het zal je de naam, Pavlin geven, hoofd van de veiligheidskamer. Gebruik in de controlekamer de telefoon en telefoneer naar de watervoorziening. Om meer waterdruk te krijgen, moet je haar vertellen dat er meer waterdruk nodig is. Ze zal dan vragen of je het over Reactor 09 hebt en antwoord dan met "Yep ..." en dan "Pavlin"  en zij zal de waterdruk verhogen.

Ga terug naar de koelpompen. Draai de kraan van pomp 2 open en activeer de reservepomp.

Ga terug naar de veiligheidskamer en zie één van de 4 eindes, afhankelijk van Matt's vertrouwen.

Einde

 

©Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves NL
NL Forum

Forum
Henk

Free Web Hosting