07-07-2006

Penumbra

Download Gratis game (200 MB) (Bedankt Cees voor de tip van dit spel :) )

Penumbra (schaduw/Schemerdonker) is een Horror avonturen game, gebruikmakend van grafische beelden en fysica.

Penumbra werd gecreŽerd als technologieontwikkelingsproject, met het doel om nieuw gebruik van fysica in spelen te onderzoeken

 

Gebruik de zaklantaarn - om het aan en uit te zetten gebruik je de F toets. 

De batterij van de zaklantaarn kan leeg lopen als je die te veel of te lang gebruikt. Een gloeistick kan je altijd gebruiken als licht.

Open en sluit inventaris met Tab toets. Open je notitieboekje met de N of P toets. In persoonlijke notities lees je hints.  

Gebruik de Linkse Controle toets om objecten van de grond te pakken, te zakken of te kruipen.  

Om een object te gebruiken open je je inventaris. Sleep het object in het kleine ventster 1 ,2,3,4 of 5.

Sluit de inventaris en gebruik het cijfer van het object dat je in het venster gesleept hebt op de plaats waar je het wilt gebruiken.

Het object kleurt groen als je het op een goede plaats kan gebruiken. Zo kan je ook dynamiet gooien of een lichtpijl gebruiken.

Hoe langer je de muis ingedrukt houwt hoe verder je gooit.

Het spel wordt op een bepaald punt opgeslagen. 

 

Oplossing

Open alle deurtjes van de opbergkastjes met de vuistcursor en schuif de muis naar achteren. Zo kan je ook objecten verplaatsen, wegschuiven, stapelen enz.

Opbergkastje (tweede van links) -  dynamietstaaf en lichtpijl (flare).

Opbergkastje (derde van links) - Briefje, lichtpijl en pillen. Lees het briefje (N)  - deurcode - 1993 

Opbergkastje (zesde van links) - gloeistick (glowsitck)
 

Open de grote deur met het paneel - deurcode, 1993.

Gebruik de  gloeistick voor licht (G). Pak in de gang, van een kistje een gedeelte van een sleutel en uit de deur het andere sleutel gedeelte.

Pak om de hoek, van een metalenkist een metalenstaaf. Open (duw) op het einde van de gang de deur. Gebruik de metalenstaaf in de kier van de andere deur. Neem de trap naar beneden. Ga verder naar beneden. Achter pak je uit de la van een tafel een rubberen slang en uit de andere la een lichtpijl en dynamietstaaf.

Pak uit het rek energiepillen (deze versterken je gezondheid meter boven in je inventaris ) . Ga een etage terug. Ga langs de trap naar achteren. Open de deur tegenover je. Pak uit het eerste rek een dynamietstaaf en achter de onderste doos een lichtpijl (schuif de doos opzij). Pak van de grond een potje pillen (gebruik de R toets om je cursor te zien).  Zie boven op het andere rek een benzinekan. Schut het rek tot de kan er van afvalt. Pak de benzinekan. 

Verlaat deze kamer. Op de gang ga je, links, de andere deur binnen. Gebruik de slang, achter op de kleine generator. Gebruik de benzinekan op de generator (boven de slang). Klik voorop de generator en je hebt stroom in het gebouw. Ga terug boven, naar de eerste gang, waar je binnen kwam.

Schuif het paneel waar vonken uitkomt op zijn plaats en de deur opent. 

 

Pak achter van een plank een pot met vloeistof. Ga achter en rechts een andere kamer in. Zie rechts een hendel. Als je daar aan trekt komen er vonken uit de kabel boven de deur. Verlaat de kamer en tegenover je komt een beest uit een kamer. Ga terug naar de hendel en als het beest bij de kabel is trek je aan de hendel zodat het beest onderstroom komt en uitgeschakeld wordt. Of gooi een dynamiet staaf zodat hij even uit geschakeld is, of probeer het beest te vermijden. 

Ga naar de kamer waar het beest uit kwam. Pak links van een plank een gereedschap waarmee je roosters kan openen. Open de andere deur. In deze gang zijn pijpen waar hete stoom uitkomt. Achter je (bij de vaten), rechts tegen de muur aan de pijpen draai je de 3 wielen dicht om het stoom te stoppen. Ga dan verder de gang door. Open rechts een deur en pak een potje met poeder en een lichtpijl uit de kast. Ga naar het einde van de gang. Trek de bovenste kist van de andere kist. Schuif de kist onder het luikje in het plafond en klim de ventilatorschacht in. 

 

Ga links en gebruik het gereedschap op het rooster. Je komt en een werkkamer. Hier is een machine waarmee je de 2 halve sleutels aan elkaar kan lassen.

De machine heeft een snoer nodig. Uit de lades pak je een lichtpijl,dynamietstaaf en energie pillen. Ga linkerkant de gang door, naar een andere werkkamer.

Boven op het rek ligt een snoer. Je kan de snoer bereiken met de lift of via de kisten. Gebruik de hendels om de lift te laten stijgen of zakken zodat je erop kan springen en snoer kan pakken. Of schuif er kisten voor. Gebruik de snoer op de machine. Plaats de 2 halve sleutels in de machine en zet de machine aan. Je pakt de hele sleutel. Ga nu terug naar de eerste gang en gebruik deze sleutel op de deur waar je de halve sleutel hebt uit gehaald (bij de kist). 

 

Je hoort een geluid als je de kamer binnen stapt. Kijkuit voor het beest dat binnen komt.

In deze kamer is een ventilatie rooster in het plafond. Schuif een kist onder het rooster. Open dat rooster en ga snel daar door, ga voorwaarts, rechts voorwaarts en links om nog een ventilatie te vinden. Ga naar beneden en je eindigt in het kantoor.

In het kantoor gebruik je de computer om codes voor de deuren te ontvangen - kantoordeur 6667- Werkkamer 9834 - Ingang 1243 en deur naar de Tweede etage 1124. 

Ga nu terug naar de eerste kamer in het begin van het spel.

Combineer de 2 potten met elkaar om een zuur te krijgen - klik een pot op de andere pot om het te combineren.

Gebruik het zuur op het hangslot van het opbergkastje. Je vindt hierin een pasje om meerder deuren te kunnen openen.
Ga terug naar de 2 trappen in de gang bij de generatorkamer. Helemaal beneden is een deur die je nu kan openen  - code 1124.
Einde Game

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
http://www.gamesolves.tk/
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Henk

Free Web Hosting