22-02-2011

Lightning Master

Download gratis spel

 

Je hebt een missie!
 

Heden, 2008

Pak de autosleutels op de tafel. Je hebt een zakmes in je inventaris. Open boven in het scherm met de muiscursor het spelmenu en inventaris. Met een rechtermuisklik in het inventarisvenstertje, sluit je het inventarisvenstertje. Open de deur en ga naar buiten. Ga zuid over het pad naar de weg. Je auto is verdwenen. Open de brievenbus. Neem en lees de 2 brieven. De brieven zijn in je eigen handschrift geschreven, maar je hebt deze brieven niet geschreven. Je moet orbs vinden. Loop naar links en pak de basketbal- dit is een orb. Loop verder naar links en je ziet een lege straat - iets klopt er niet. Loop naar links en ga zuid naar het park. Loop in het park verder naar het zuiden, naar de andere kant van het park. Loop verder naar het zuiden en zie een honkbalveld. Loop rechts naar het grasveldje en neem de honkbal in het gras. Loop naar rechts en ga de schuur in.

Neem de metalen staaf tegen de wand en verlaat de schuur. Ga zuid, terug naar het grasveldje en ga noord, rechts van het grasveldje. In de verte zie je de vuurtoren. Ga noord en verder noord over de heuvels naar de vuurtoren. Kijk naar de groene vuurtorendeur. Kijk naar het paneel naast de deur. Zie contactpuntjes met een condensator symbool 'capacitor' en groene knop. Verlaat het paneel en de deur en ga 3x zuid, terug naar het grasveldje.

Loop 4x naar links en zie boven het tuinhuisje een luchtballon. Je volgt de luchtballon en het landt op het gras naast de beek. De man dropt een notitieboek. Pak het notitieboekje. Kijk in je inventaris in het notitieboekje en je vindt een brief. Lees de brief van Harrison en lees dat je de uitverkorene bent. Het notitieboekje is nog leeg. Loop in noordelijke richting naar 'Castle Rock'. Ga voor de rotsen naar rechts. Pak de strandbal. Ga zuid en op het strand verder zuid naar de aanlegsteiger. Loop naar rechts en ga zuid naar de achtertuin van Mr.Harrison.

Ga zuid, naar de voorzijde van het huis. Ga onder in het scherm rechts voor de poort om terug te keren naar de straat. Loop naar rechts, verder naar rechts langs de bibliotheek en ga noord tussen de bibliotheek en de 'Bluewater Grill'. Neem in het parkje op het bankje de brief. Het is een brief van jezelf, maar uit het verleden. Een apparaat zal verschijnen (tijdmachine). Gebruik het apparaat, druk op de 'B' knop, om het in te stellen naar 1968 en druk op 'activeren'. Je reist naar dezelfde locatie, maar terug in de tijd.

Verleden, 1968
Ga zuid en post je brief in de brievenbus. Filmpje. Ga terug noord en gebruik het apparaat.

Druk op de 'A' knop en op 'activeren. Je keert terug naar het heden.

 

Heden, 2008

Je notitieboekje is bijgewerkt dus kijk erin. Je leest over 'Aldove Island'. Je moet een manier vinden om er te komen. Op de laatste pagina vind je uitleg van een aantal symbolen en hun betekenis. Ga zuid naar de straat en ga rechts. Bij de ingang van het park loop je verder naar rechts. Achter de vrijmetselaarsloge 'Masonic lodge' naar links. Pak de voetbal. Gebruik het venster aan de rechterkant, om het kantoor te betreden.

 

In de hoek is een golftas. Neem een golfbal uit de golftas. Verlaat het kantoor door het raam en ga zuid, terug naar de straat. Loop naar links en zuid naar het park. Ga in het park rechts naar de beeldentuin. Aan de voorzijde van de twee beelden loop je naar links. Kijk in close-up (handcursor) naar een blauwe sculptuur met een trechterachtige bovenkant. Gooi de strandbal in de 'Great Abyss', gevolgd door de andere ballen van groot naar klein: basketbal, voetbal, honkbal en golf bal. Neem de kleine sleutel uit de geopende geheime ruimte achter het naamplaatje. Ga terug naar de vrijmetselaarsloge - 2x zuid, noord, rechts en links achter de vrijmetselaarsloge. Gebruik opnieuw het venster om het kantoor te betreden.


Gebruik de kleine sleutel op de dossierkast en je neemt er een map uit. Open de map in je inventaris en lees alles over het Tesla project. Neem op de achterpagina van de map een hangslotsleutel. Gebruik opnieuw het venster om het kantoor te verlaten. Ga zuid naar de straat, zuid naar het park, 2x zuid naar het honkbalveld, en 2x naar links. 

 

Zie een boot naast het huis. Probeer de boot te nemen, maar je kan het niet dragen. Ga terug en 2x naar rechts. Ga achter het hek van het huisje en links naar de tuin. Neem het kinderspeelgoedwagentje. Je loopt met het kinderspeelgoedwagentje naar de boot. Gebruik de boot en je sleept de boot op het kinderspeelgoedwagentje. Gebruik dan weer de boot en je rijdt de boot naar het water. Gebruik opnieuw de boot om de boot in het water te leggen. Gebruik het kinderspeelgoedwagentje om het terug te brengen.

 

Terug bij de boot gebruik je de boot, maar het heeft geen brandstof. Ga zuid, op de parkeerplaats naar rechts en rechts voorbij het tuinhuisje. Loop verder naar rechts en dan noord naar het schuurtje in de achtertuin. Gebruik de deur en ga het schuurtje in. Neem de brandstofjerrycan, startkabels en de schop. Verlaat het schuurtje. Ga zuid naar de straat, 3x links naar de parkeerplaats en noord naar het strand. Gebruik de brandstofjerrycan op de boot om de buitenboordmotor te vullen. Gebruik de boot om naar het eiland te varen.

 

Ga noord naar de silo. Kijk naar het paneel naast de deur. Het lampje is uit en er is een symbool van een weerstand 'resistor'. Ga links en loop achter naar de windturbine. Kijk naar de windturbine. De rem staat op aan en zie een slot eronder. Je moet de code vinden. Ga zuid, stap in de boot, om terug te keren naar het vasteland.

 

Ga rechts op het strand en zuid tegenover de boei naar de achtertuin van Harrison. Ga naar het parkje - zuid, rechts voor de poort naar de straat, rechts voorbij de bibliotheek en noord -links van de 'Bluewater Grill'. Op het bankje is een andere brief, deze keer is het uit 1974. Gebruik het apparaat, druk op de 'C' knop en dan op activeren.
 

Verleden, 1974
Ga zuid en post de brief in de brievenbus. Ga terug, gebruik het apparaat, druk op de 'A' knop en op activeren.
 

Heden, 2008
Je notitieboekje is bijgewerkt. Op de laatste pagina zie je het symbool die je op het slot van de windturbine zag, en er is een waarde geschreven achter de vuurtoren. Ga zuid, 2x links en ga achter in de tuin naar de bank. Ga bij de bank naar links. Zie een kelderdeur. Gebruik de hangslotsleutel op het hangslot aan de deur en ga naar de kelder.

 

Probeer het pakketje te pakken, maar het is vastgeplakt aan de grond. Gebruik het zakmes uit je inventaris op het pakketje, om het te openen. Je neemt een ontvanger en een USB-kabel uit het pakketje. Neem op de plank een stukje draad. Kijk naar het bakje op de werktafel. Het bakje bevat elektronische onderdelen. We moeten een weerstand hebben voor het slot. Open de lade met de weerstanden 'resistors'. Nu moet je de juiste waarde weten. In het notitieboekje staat achter Silo - 1.000 Ohm. Op de achterwand boven het bureau is een grafiek met de kleuren en waarde zodat je de juiste weerstand kan vinden: 1 = bruin, 0 = zwart, 00 = rood (twee nullen). Neem dus de bruin, zwart, rood 'resistor. We moeten ook een condensator voor de vuurtoren nemen. Open het bakje van de condensatoren 'capacitors'. Het notitieboekje zegt 470 Microfarad achter de vuurtoren. Neem dus de condensator met de juiste waarde '470 uf'. Het is de blauw / zwarte condensator in de linker benedenhoek. 

 

Neem de blauwe draadspoel en batterij op de werktafel. Open de lade onder de werktafel. Neem de putdeksellichter, schroevendraaier, draadstripper en de vreemde sleutel. Open de kast aan de linkerkant. Neem het busje met WD-40 olie en de attractor. Verlaat de kelder. Ga 2x noord naar het strand. Ga links en gebruik de boot naar het eiland.

 

Ga noord naar de silo. Gebruik de windturbine links van de silo. Gebruik het slot. In je notitieboekje is de volgorde die je moet invoeren: zeshoek, cirkel, driehoek, vierkant, ster. Het slot opent en gebruik de hendel om het van de rem te zetten. Er is nu stroom. Ga naar de deur van de silo. Kijk naar het paneel naast de deur. Gebruik de weerstand 'resistor' uit je inventaris op de contactpuntjes. Open de silodeur en ga naar binnen.

 

Ga de trap af naar de kelder en zie een grote generator. Je kunt proberen om het aan te zetten door op de groene startknop te drukken, maar het zal niet werken. Loop naar rechts achter de generator. Hier is de dieseltank. Draai aan de klepventiel op de pijpleiding. Ga terug naar de generator. Druk weer op de groene startknop en de generator zal nu starten. Gebruik het toetsenbord op de deur. Je moet een vreemde code invoeren. In je notitieboekje vind je twee hexadecimaal codes: C9 en 7D. Met behulp van de AGS handleiding in het kantoor, kan je het vertalen naar binair: 11001001 en 0111101. Gebruik deze code en de deur wordt ontgrendeld. Open de deur en zie grote batterijen. Kijk op de achterwand naar de schakelaar en zet de schakelaar op 1.

 

Verlaat de kamer en gebruik het groene mysterieuze apparaat aan de linkerkant. Zet de attractor in de kast en druk op de 'down/omlaag pijl' knop. Druk vervolgens op 'charge' en wacht tot de attractor volledig opgeladen is. Druk op de 'up/omhoog pijl' knop en neem vervolgens de opgeladen attractor. Verlaat de kelder aan de linkerkant. Gebruik de deur aan de linkerkant en zie een vreemd slot. Je moet een wachtwoord invoeren. Druk op de letters: 'Tesla'. Druk dan op enter en de deur zal openen. Loop de trap op. Neem op het bureau een Tesla spoel. Kijk naar het symbool op het bureau. Het is van een ontvanger. Zet de ontvanger 'receiver' uit je inventaris op het symbool en sluit de USB-kabel aan in de contactdoos in de muur. Ga de trap aan de linkerkant op en zet de schakelaar links van de condensatoren op 1. Ga links de trap op en zet de schakelaar links van de Tesla spoel op 1. De koepel is nu toegankelijk. Verlaat de vuurtoren - links en 3x zuid. Ga buiten links, zuid en gebruik de boot naar het vasteland.

 

Ga rechts, zuid naar de achtertuin en rechts naar de kelder. Ga naar beneden. Ga links van de werktafel. Zie een diagram op het werkblad. Zet de batterij aan de linkerkant en de Tesla spoel aan de rechterkant. Gebruik/combineer  de draadstripper in je inventaris op de blauwe draadspoel en krijg twee draden. Gebruik deze draden op de spoel of de batterij. Druk op de schakelaar onder de spoel. De spoel knippert, en zie een code op de muur: 325189. Schakel de spoel uit en verlaat de kelder. Ga 2x noord en links naar de boot. Gebruik de boot naar het eiland.

 

Ga noord naar de silo en ga naar binnen. Loop de trap aan de linkerkant op en gebruik het bedieningspaneel tegen de achterwand. Alles is aangesloten, maar de spoel staat niet op 'stand by'. Voer de code in die je op de muur bij de Tesla spoel gezien hebt: 325189 en druk op enter. Alle lichtje staan op groen. Verlaat de silo. Loop naar de boot, stap in de boot naar het vasteland.

 

Ga links en noord naar de 'Castle Rock'. Volg het pad de berg op - links de trap omhoog en noord de berg verder op. Zie op de grond een vreemd snijwerk. Zet de attractor op het symbool en zet de metalen stang in de houder in de grond. Sluit de startkabels aan de staaf en alles werkt. Ga 2x rechts, 2x zuid, rechts en zuid naar de achtertuin. Ga naar het parkje - zuid, rechts voor de poort naar de straat, rechts en noord. Neem het opplakbriefje (1) tegen de bankleuning geplakt. Lees het briefje. Gebruik het apparaat, druk op de 'D' knop en druk op activeren.

 

Verleden, 1985
Geen brief te posten. Ga zuid en 2x links naar het huis van Harrison. Kruip door het gat in de muur naar de tuin. Ga noord (rechterzijde) naar de boog en noord naar de patio aan het water. Kijk op de tafel en kijk op de polaroid foto. Zie een omcirkelende baksteen. Ga uit de close-ups. Ga terug naar het apparaat (tijdmachine): 2x zuid, 2x rechts en noord. Gebruik het apparaat. Druk op de "A" knop en op activeren om terug te keren naar het heden.
 

Heden, 2008
Kijk nogmaals in je notitieboekje. Er is een passage over de vuurtoren en andere attractor aansluitingen. Ga zuid en naar rechts. Kijk naar het reclamebord van de 'Westside Bakery'. Kijk naar de putdeksel onder het reclamebord. In je notitieboekje is een getekende aanwijzing over deze putdeksel met 3 cijfers en 'logo resets'. Neem de vreemde sleutel uit je inventaris en gebruik deze sleutel in het bovenste sleutelgat - klik de sleutel 2x op het sleutelgat. Gebruik dan de sleutel in het sleutelgat linksonder - klik 3x. Gebruik dan de sleutel in het sleutelgat rechtsonder - klik 4x. Een klik zal de putdeksel ontgrendelen. Gebruik de putdeksellichter in het slot aan de onderkant om de putdeksel omhoog te heffen. Neem een andere attractor uit het riool. Keer terug naar de straat. Ga 2x zuid door het park, en rechts bij de vogel richtingsbord. Ga verder naar rechts. Gebruik de shop in de grond voor de rots en je vindt een tweede attractor. Ga 2x links, 2x noord, 3x links, noord naar de achtertuin van Harrison's huis, noord naar het strand, links en gebruik de boot naar het eiland.

 

Ga de silo in. Ga de trap af en gebruik het groene apparaat in de muur. Zet de attractor in de kast en druk op de 'down' knop. Druk op 'charge' en wacht tot de attractor volledig opgeladen is. Druk op de 'up' knop en neem dan de attractor. Herhaal dezelfde procedure met de tweede attractor. Ga terug naar de boot, naar het vasteland.

 

Loop naar de vrijmetselaarsloge - rechts, 2x zuid en 4x rechts. Ga noord naast de vrijmetselaarsloge en rechts naar de kerk. Loop aan de zijkant van de kerk naar het gazon. In het gras zie je een aardgeleider staaf. Zie een symbool tegen de muur. Zet de attractor in de modder en gebruik de schroevendraaier uit je inventaris op de aardgeleider staaf om het te verbinden met de attractor. Neem de dikke draad uit de inventaris en gebruik deze op de attractor, om het te verbinden met de aardgeleider staaf. Verlaat het gazon, ga noord, 2x links en 3x zuid door het park naar het honkbalveld. Ga rechts, noord naast het grasveldje en 2x noord naar de vuurtoren.

 

Gebruik de windturbine. De rem is ook vergrendeld en de symbolen zijn bekend. De juiste volgorde is in je notitieboekje op de voorlaatste pagina: cirkel, driehoek, ster, zeshoek en vierkant. Trek aan de hendel om het van de rem te zetten. De windturbine draait. Ga naar de vuurtorendeur. Gebruik het paneel naast de deur. Gebruik de condensator op de contactpuntjes en ga naar binnen.

 

Kijk naar het rechtse schilderij. Gebruik het schilderij om achter het schilderij te kijken. Zie weer een bekend symbool. Zet de tweede attractor op het symbool. Klik op de kabels, om ze met de attractor te verbinden. Klik terug naar de kamer. Kijk in de lade onder de tafel en je neemt een zilveren sleutel. Gebruik de sleutel op de glazen deur, open de deur en loop door de deur naar boven. Zie 3 gekleurde kabels die naar beneden leiden. Gebruik de hendelschakelaar, maar die is verroest. Gebruik de WD-40 olie uit je inventaris op de schakerlaar en gebruik dan weer de hendelschakelaar. Verlaat de vuurtoren. Ga terug naar de patio in de achtertuin van Harrison's huis - 3x zuid, links, 3x noord, 3x links, noord (rechterzijde) naar de boogdoorgang en noord naar de patio.

 

Herinner de foto in 1985? Trek de baksteen aan de linkerkant uit het muurtje en zie een bedieningspaneel. Als het goed is branden alle lampjes groen. Druk op de bliksemflitsknop aan de onderzijde om alles weer in orde te brengen.
 

Toekomst
Lees de plaquette om te zien wat er gebeurd is. Neem en lees het opplakbriefje (2).

Loop naar links of naar rechts om naar huis terug te keren.

Einde 

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

Free Web Hosting