24-08-2006

King's Quest III, To Heir is Human
 

VGA Versie Gratis game

 

In dit land met de onuitspreekbare naam leefde een tovenaar die onnoemelijk boosaardig was. Zijn naam luidde Manannan. 
Manannan had een heleboel in zijn mars en het dagelijkse werk werd hem ietwat te triviaal. Dus besloot hij om te kijken naar een huishoudelijke hulp voor het grove werk, zodat hij zich uitsluitend kon wijden aan de zwarte kunst. Er was natuurlijk geen vrijwilliger te vinden die bij hem wilde werken, dus ging hij erop uit en ontvoerde een kleine jongen om die op te voeden tot huisslaaf. Het plan verliep een hele poos naar wens. Het kind was bij zijn ontvoering nog zo jong dat hij niet eens meer wist hoe hij heette of waar hij vandaan kwam. Deze kleine jongen werd met de jaren steeds meer opstandiger en begon meer weerstand te bieden aan de tovenaar, ondanks alle straf die hij kreeg. Op zoek naar een vluchtmogelijkheid uit zijn dorre bestaan beproefde de jonge man het ten slotte als tovenaarsleerling.

Kort na zijn achttiende verjaardag had hij echter pech. Manannan betrapte hem toen hij bezig was het toverboek te bestuderen en hij stuurde hem het hiernamaals in. Manannan besloot geen enkel kind meer ouder te laten worden dan achttien. Zo vergingen er vele jaren in het land en een groot aantal tieners moest sterven. De huidige slaaf van Manannan heet Gwydion. Ook hij weet niet wie hij werkelijk is en welk onheil hem boven het hoofd hangt. Gwydion is namelijk gauw jarig. We bevinden ons op het terrein van de tovenaar, waar Gwydion geduldig wacht op een opdracht van zijn meester. Na korte tijd verschijnt deze, wat met een heleboel rookontwikkeling gepaard gaat, en geeft hij zijn instructies.

Oplossing

 

Hier kunnen verschillende opdrachten worden gegeven die allemaal in of rond het huis moeten worden uitgevoerd en wel zo snel mogelijk, anders volgt er straf..

Dit kan zijn om de keuken schoon te maken - met de bezem. Het kantoor - met de stofdoek, de pot in de slaapkamer te ledigen of de kippen voeren ( 1 punt van de 210). 

In de eetkamer pak je het Kopje. In de keuken pak je het  Schapenvlees, Fruit, Brood, Mes, Houten Lepel en Schaal.
Ga boven naar zolder met een telescoop. Kijk door de telescoop. Pak de dode vlieg en je plukt de Vleugel er vanaf. 

Bekijk je inventaris. Zie bij elke object een gekleurd puntje. Een Geel puntje wil zeggen dat je het veilig kan dragen in je inventaris zonder dat tovenaar Manannan het opmerkt. Een blauw puntje is een magische object en kan je ook veilig bewaren in je inventaris. Een rood puntje is niet veilig in je inventaris, als de tovenaar bij je komt. Het merkt dat op en spel is over. De objecten met het rode puntje kan je verbergen, boven in je slaapkamer onder het bed. Klik met de gebogen pijl onder het bed en je verstopt de objecten met de rode puntjes, zodat de tovenaar ze niet opmerkt, in je inventaris. Zie dat de vleugel een rood puntje heeft. Ga dus snel naar je slaapkamer en verstop de vleugel onder je bed - je verstopt automatische de rode objecten onder het bed als je met de gebogen pijl onder het bed klikt. Om de objecten weer onder je bed te pakken klik je met de handcursor onder het bed. Als de tovenaar komt en je hebt de vleugel bij je, pak dan de dode vlieg later. Wacht nu tot de tovenaar op reis gaat en je meer tijd krijgt om objecten te pakken. Is hij op reis dan pak je de dode vlieg als je dat nog niet gedaan hebt. Heb je het wel gedaan dan pak je de vleugels weer terug onder het bed. Pak boven uit de slaapkamer van de tovenaar, uit de la van het nachtkastje een Handspiegel. Uit de klerenkast een Perkament. Lees het perkament in je inventaris - Magische map. Uit de la van het kabinet pak je een Flesje - Rose Petal Essence. Zie bovenop de klerenkast iets glinsteren. Pak de Sleutel bovenop de kast.

Onderzoek, beneden, de studeerkamer. Open het kastje met de sleutel en pak het Toverstokje. Onderzoek de boekenkast tot je een metalen hendel vindt - linker boekenkast/rechtsonder. Klik daar op het boek en een trapdeur opent. Ga beneden naar het laboratorium - val niet over de kat of van de trap.

Pak de flesjes, van de plank uit de kast: Toadstool Powder;Toad Spittle; Mandrake Root Powder; Saffron, Fish Bone Powder en Nightshade Juice.

Lees het toverboek. Klik met de handcursor op het toverboek. Klik met de oogcursor, op de afbeeldingen om alle toverformules te lezen. Om een toverdrankje te maken, moeten de ingrediënten in je inventaris zitten. Maak het Flying Like an Eagle or Fly Spell toverdrankje - 1,Saffron - 2, Recite this verse (zeg deze spreuk) en je leest dan de toverspreuk. Cast met de cursor het Flying Like an Eagle or Fly Spell toverdrankje - Je vleugels zijn nu betoverd
(alles gaat allemaal automatisch als je een toverformule cast). Terug naar boven sluit je de trapdeur en leg de toverstok terug in het kastje. Verlaat het huis. Als de kat voor de ingang zit probeer je die te pakken en je pakt wat Kattenhaar. Ga buiten naar de kippenren. Klik achter op de zak met kippenzaad.  Open de poort en probeer een kip te pakken. Je pakt een Kippen Veer (51). Ga onder in het scherm de berg af, beneden naar het dal - loop voorzicht over het pad zodat je niet naar beneden valt - kijk op de voet naar het groene puntje om de karakter veilig over het pad te laten lopen door het groene voet puntje op een veilige plaats te klikken.

 

 

Beneden, in het bos ga je links. Ga terug rechts en zie een Arend  vliegen die een Arend Veer laten vallen die je pakt - is de vogel er niet dan ga je een paar keer op en neer tot de vogel komt of in ander schermen. Het kan zijn dat je overvallen wordt door rovers die al je spullen jatten. Deze spullen kan je later terug pakken in de boomhuis van de rovers. Ga dan zuid en links naar een boom. Zie een gat onder in de boom. Combineer (dip) de vleugels in de Rose Petal Essence. Je veranderd in een vlieg en vliegt het gat van de boom in waar je een touw van een ladder ziet. Als je weer normaal bent, klik in het gat, onder in de boom om een ladder te laten vallen. Klim in het boomhuis via die ladder. Een rover zit te slapen. Is de rover er niet of niet slaapt, klim dan terug en klim opnieuw in de boom tot er een rover slaapt. Pak van de tafel zijn Beurs met 8 munten. Hebben de rovers je spullen gejat, open dan de kist waar al je spullen in liggen. Klim terug en pak een Droge Eikel  -  als je er een pakt en je zegt dat die net gevallen is probeer je het later weer tot je een droge eikel hebt. Ga links de woestijn in. Loop meteen terug maar niet het scherm uit. Medusa verschijnt die je niet in de ogen mag kijken. Je staat dus met je rug naar Medusa. Ze loopt naar je toe en gebruik dan snel de handspiegel op haar -  ze veranderd in een stenenbeeld. Pak met je mes een stukje van de Cactus.  Ga noord tot je een Slangenhuid op de grond vindt. Loop door het bos zodat de plaatsen op de map komen. Gebruik de map uit je inventaris en klik met de handcursor op je huis - zo kan je je snel verplaatsen (75).

 

Verberg je rode objecten onder het bed. Wacht tot de tovenaar terug van zijn reis komt - kan misschien lang duren. Als hij terug is heeft hij honger. Ga naar de eetkamer en geef hem het schapenvlees. Ga naar je slaapkamer en wacht tot de tovenaar naar bed gaat. Pak je spullen onder het bed terug als hij slaapt. Ga via de map ( of te voet) naar het dorp, waar de taveerne en winkel is - bij het pad rechts. Ga voor de taveerne staan. Combineer (dip) de vleugels in de Rose Petal Essence. Je veranderd in een vlieg. Je vliegt de taveerne in en zo luister je de piraten af (zijn de piraten er niet, vlieg je weer naar buiten en verander weer in een vlieg tot ze er wel zitten). Ga de winkel binnen. Bekijk de flesjes en potten op de plank en koop, Zout, een Leren Buidel, Visolie en Gesmolten Varkensvet (lard). Aai de hond en je hebt Hondenhaar. Verlaat de winkel en ga naar het berenhuis - links en zuid. Ga het huis binnen. Als de beren familie het huis in lopen als je het scherm in loopt kan je het huis niet in. Loop op en neer tot er niemand van de beren het huis in gaan of dat ze vertrekken of niets ziet. Pak in het huis de middelste goede kom met Havermoutpap (porridge). Ga naar boven. Open een lade en je pakt er een Zilveren Vingerhoed uit (thimble).

Ga naar buiten en gebruik de vingerhoed op de bloemen om het Dauw ermee te pakken. 

 

Save regelmatig want als de tovenaar wakker wordt en je bent niet in het huis is het spel over. Ga dan eerst naar huis, verstop alles en wacht tot hij weer op reis gaat en ga da verder. Doe dit als je het niet haalt. Zoek de waterval, beekje en grot met spinnenweb - schermen links van het dorp. Ga in het scherm met de waterval Noord en pak met de houtenlepel wat Modder. Ga rechts naar de kust en pak met het kopje Oceaan Water. Ga bij de winkel scherm Zuid en pak de Mistletoe uit de boom. Ga naar de grot met de spinnenweb. Combineer (dip) de Arend Veer in de Rose Petal Essence.

Je veranderd in een arend, vangt de spin die je in de oceaan dropt en terug vliegt. Ga dan de grot in. Zie en luister wat de Oracle verteld. Ze geeft je een Amber Steen. Gebruik de map en ga naar huis. Verberg alles onder het bed en wacht tot de tovenaar wakker wordt (als dit nog niet eerder gebeurt is, anders ga je gewoon verder). (97). Of maak hem wakker en je krijgt voor straf een opdracht. 

 

Wacht dan tot de tovenaar weer op reis gaat - je ziet een scène dat hij op reis gaat..

Is hij op reis pak je weer alles onder het bed terug. Ga terug, onder naar het laboratorium - Pak ook weer eerst het toverstokje uit het kasje. 

Klik op het toverboek en Cast de 'Transforming Another into a Cat Spell', toverformule. 

In je inventaris heb je dan een Koekje die iemand in een kat veranderd als hij van het koekje eet. Ook heb je een Lege Pot in je inventaris.

Cast, ook de volgende toverformules:

Understanding the Language of Animals Spell - Oren in je inventaris.

Teleportation at Random Spell - Amber Steen is nu geactiveerd.

Causing a Deep Sleep Spell - Slaappoeder in de Leren Buidel

Brewing a Storm Spell - Bruine, Storm Brouwsel in de pot

Becoming Invisible Spell - Gele, Onzichtbare Zalf in een pot. 

 

Terug naar boven sluit je de trapdeur en leg de toverstok terug in het kastje. Ga naar je slaapkamer. Combineer het kat koekje met de havermoutpap (porridge). Verberg alles onder het bed. Wacht tot de tovenaar terug van zij reis thuis komt - kan weer lang duren. Hij heeft weer honger. Ga naar de eetkamer en geeft hem de Magische havermoutpap. Hij veranderd  in een kat en je hebt geen last meer van hem. Pak weer alles onder het bed en ga via de map de boom. Loop door de schermen en luister wat de dieren vertellen tegen elkaar - kippen, kraaien, hagedissen, eekhoorns en schop de arme kat eens - je kan ze verstaan omdat je de oren van de dierentaal bij je hebt. Ga dan naar

het dorp. Ga de taveerne in. Bekijk de piraten en praat met de kapitein. Geef je gouden munten aan de kapitein. Verlaat de taveerne en ga rechts naar de pier. Stap aan boord van het schip en je ontdekt dat het een piratenschip is. De piraten hebben al je spullen afgepakt en sluiten je op, onder in de laadruimte (174).

 

Piratenschip

Ga rechts en pak het Kleine Kistje. Ga links terug. Plaats het kleine kistje langs de grote kist.

Klim dan via de ladder naar boven (kromme pijl naar boven). Ga links de hut van de kapitein binnen - is de kapitein in de hut ga je terug naar beneden en terug naar boven. Doe dit  tot hij niet in de hut is. Open de kist en je vindt er al je spullen in terug. Ga rechts, van de ladder en pak onder de boot een Schop

Ga terug beneden naar de laadruimte. Wacht totdat je de bemanning hoort roepen dat er land aan zicht is - kan weer erg lang duren.

Loop, onder wat op en neer en je kan Guybrush Threepwood ontmoeten. Luister ook wat de ratten tegen elkaar vertellen over een schatkist (is belangrijk dat je dit hoort). Gebruik de slaappoeder op de grond, als je gehoord hebt dat ze land hebben gezien. Ga naar het bovendek. Ga een dek lager, via het houtenladdertje. Ga rechts en spring in het water. Zwem naar het eilandland - zwem naar rechts en kijkuit dat de haai je niet te pakken krijgt, zwem iets omhoog in het scherm met de haai en dan snel naar de kust (185).

 

Eiland

Ga rechts naar een palmboom. Graag met je schop in het zand en je vindt een Schatkist (graaf rechts van de palmboom en iets voor de grote steen). Ga noord. Volg het bergpad naar links tot een grote rots het pad blokkeert. Klim aan de Voorkant op de rots. Ga rechts verder tot je bij een stromend berg riviertje komt. Klim via het riviertje omhoog. Ga op de besneeuwde bergpas verder tot je bij een grot komt. Ga verder rechts en de verschrikkelijke Sneeuwman (Jetty) probeert je te pakken. Klik dan snel op de Amber steen om je te teleporteren naar de grotten plaats ( je kan ook meteen de amber steen gebruiken als je het scherm in loopt zonder dat de Jetty komt). 

 

Ga de grot in waar je staat en je komt rechts weer buiten. Klim een etage lager naar de midden grot en ga de grot in. Klim naar rechts, grot in en je komt rechtsonder uit de grot. Ga rechts, volg het pad tot je weer op de grond staat - je valt voor een grot ingang. 

Ga de grot in (klik met handcursor), ga rechtsonder in het scherm verder de grot in. Volg de loopbrug pad  tot je buiten komt, (donder er niet vanaf, vooral niet om het bochtje, linksboven, en de doorgang naar de volgende schermen).

Ben je buiten dan gebruik je de gele onzichtbare zalf op je ' invisibility ointment'. Ga links, zie Rosella vastgebonden en ze wordt bewaakt door een draak.

Gebruik de Brewing a Storm Spell - Bruine, Storm Brouwsel in de pot (is blauw in de pot?) . Bevrijd Rosella en zie het einde (210).

 

©: Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

 

©GameSolves
http://www.gamesolves.tk/
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Henk

Free Web Hosting