King’s Quest 1: Quest For The Crown 4.0 (AGD Interactive/2009)

Download gratis game

Ga voor het kasteel links en ga de brug over. Ga achter de rots staan (noord kant) en duw tegen de rots (2/2). Kijk in het gat en pak een dolk (5/7).

Loop noord (ander scherm) naar een grote eikenboom. Loop naar de rots aan de voet van de boom en klim in de boom (2/9).

Loop nu heel voorzichtig over de tak van de boom naar het nest, en val niet uit de boom. Pak het grote gouden ei uit het nest (6/15).

Klim voorzichtig uit de boom. Verlaat het scherm aan de rechterzijde. 

 

Pak een wortel uit de worteltuin (2/17). Loop noord naar het meer. Als er een elf is, loop je dichter naar haar toe en praat met de elf.

Ze zal je een magische ring geven, die je onzichtbaar kan maken (3/20). Als er geen elf is, loop je uit en terug in het scherm, totdat zij er is.

Wanneer je de ring gekregen hebt ga je noord. Pak de keramische kom (3/23). Onderzoek de kom in je inventaris (1/24). Het woord 'fill' is erin geschreven.

Ga naar links. Zie een grote walnotenboom. Pak een walnoot van de grond (3/27). Gebruik de walnoot in je inventaris op het te openen. Het heeft een klompje goud (3/30).

Zo niet, kies een andere walnoot totdat je de juiste gevonden hebt. Ga drie schermen zuid (scherm waar je de dolk gevonden hebt). Ga links naar het meer.

Pak de kiezelsteentjes (1/31) van het strand. Ga twee schermen links. Kijk naar de omgevallen boomstam. Het is rot. Kijk in de boomstomp (1/32).

Pak de leren buidelzak uit de stomp (3/35). Onderzoek de buidelzak in je inventaris. Het is gevuld met diamanten (3/38). Ga rechts en tegenover het meer naar het zuiden.

 

Ga de hut binnen. De houthakker en zijn vrouw hebben niet veel te eten. Gebruik de kom in je inventaris (2/40) en geef dan de gevulde kom aan de houthakker (3/43).

Als dank mag je de viool pakken (3/46). Verlaat de hut. Ga twee schermen zuid naar het peperkoek huis. Het is gemaakt van peperkoek en snoep.

Gebruik het huis om er een deel van te eten (2/48). Klop op de voordeur. Als de heks antwoord, loop je een scherm naar links of zuid en terug en klop weer op de deur.

Doe dit net zolang tot de heks niet thuis is en ga dan naar binnen - (save als de heks wel thuis is, ga naar binnen en zie wat er dan met je gebeurd.).

Loop naar de slaapkamer aan de rechterzijde en pak de brief van het nachtkasje (1 /49). Lees de brief in je inventaris (2/51). Tijdens het lezen van de brief komt de heks thuis. Aangezien je in de andere kamer bent, kan ze je niet zien. Ze gaat eten koken. Sluip achter haar en duw haar in de ketel (7/58). Open de kast (2/60) en pak de kaas (2/62). Verlaat het huis, loop drie schermen naar links en een zuid.

Pak een klavertje vier (2/64). Ga een scherm zuid en drie schermen naar rechts. Zie een waterput. De emmer is erg oud en versleten.

Gebruik de dolk op het touw van de emmer en pak dan de emmer (2/66). Draai aan de hendel om het touw in de put te laten zakken.

Gebruik dan het touw om naar beneden te klimmen (2/68). Spring in het water. Vul de emmer met water (2/70).

Gebruik vervolgens het water om naar de bodem van de put te zwemmen (4/74).  Zwem naar de opening aan de linkerkant.

Gebruik het land om uit het water te klimmen en loop naar de linkerkant (1/75). Je ontmoet een slapende draak.

Loop een beetje naar links, zodat de draak wakker wordt maar geen vuur naar je blaast. Gooi het water over de draak om zijn vuur te doven en de draak zal vluchten (5/80). Pak de spiegel (8/88). Gebruik de spiegel op jezelf. Je ziet je als koning. Verlaat de grot aan de linkerkant en dan aan de bovenkant van het scherm (2/90).
Loop een scherm zuid. Hier is een geit achter de omheining. Open de poort, stap naar binnen en sluit de deur poort weer zodat de geit niet kan ontsnappen.

Loop naar de linkerkant waar de geit is. Wanneer je in de buurt van de geit bent, gebruik je de wortel op de geit (5/95). De geit zal je nu volgen.

Loop naar rechts, open de poort en verlaat de omheining met de geit. Ga twee schermen links en twee schermen noord, naar de brug.

 

Probeer de brug over te gaan. De trol zal je tegenhouden, maar de geit zal de trol verjagen (4/99). Je kan nu de brug over. De geit heeft zijn werk gedaan en verdwijnt.

Ga brug over en noord naar de kabouter. Praat met de kabouter. Hij heeft iets voor je dat je kan helpen in je zoektocht maar je krijgt het alleen als je zijn naam kent.

Het antwoord is Rumplestiltskin maar achteruit geschreven (brief van de heks?). Dus het antwoord is NIKSTLITSELPMUR. Je krijgt een paar bonen (9/108).

Loop naar rechts, steek de brug over en loop een scherm naar rechts.

Gebruik de bonen in het bloemenveld (2/110). Een stengel groeit. Klim in de stengel. Een zeer moeilijke taak, maar moet lukken (2/112).

Wanneer je op de wolken loopt ga je naar rechts, totdat je op vaste grond met kleurrijke bomen komt. Ga zuid en twee schermen naar rechts.

De boom aan de rechterkant heeft onder een gat. Gebruik het gat en je vindt een katapult (2/114). Ga een scherm naar links.

Gebruik de ring in je inventaris om je onzichtbaar te maken. Ga een scherm noord. Ontmoet de reus. Aangezien je onzichtbaar bent, zal de reus je niets doen.

Wacht tot de reus inslaap valt (7/121). Pak het kistje van de reus (8 /129). Loop naar rechts en ga de grot in.

Loop voorzichtig over de houtenbrug tot je bij een deur komt. Gebruik de deur en je bent weer buiten.


Ga een scherm zuid, vijf schermen rechts en noord. Een vriendelijke mooie vogel zal voorbij vliegen. Ga naar het midden van het scherm waar de twee kleine rotsen op de grond liggen. Plaats de handcursor op de opening van de grot en wanneer de vogel aankomt vliegen, klik je om zijn poten om ze te grijpen en als je het goed doet zal hij je meenemen voor een vlucht (3/132). Lukt het niet de eerste keren, ga dan zuid, ga terug om de vogel terug te laten komen en probeer het opnieuw. Zodra de vogel je heeft laten vallen ga je links. Pak bij de beek de grote paddenstoel (1/133). Ga terug naar rechts en spring in het gat. Ga zuid en dan links naar een reusachtige rat. Praat met de rat. Hij wil een schat. Geef de kaas aan de rat. Je moet dichtbij de rat gaan staan, maar wees voorzichtig (2/135).

Nu de rat weg is, open je de deur en je komt in de grot van de kabouters. Zodra je in de grot ruimte bent, gebruik dan de viool, zodat ze gaan dansen en uiteindelijk verdwijnen (3/138). Ga naar links en de kabouters verdwijnen. De koning zal ook de zaal verlaten. Pak de scepter (6/144) en het schild (8/152). Loop naar de linkerkant en ga door de opening aan de linkerkant. Je bent iets te groot om door de opening te kunnen. Gebruik de paddenstoel op jezelf (2/155) en loop dan door de opening.

Wanneer je weer buiten staat ga je vier schermen zuid en twee schermen rechts. Je bent weer bij het kasteel. Steek de brug over en open de poort naar het kasteel (3/158).

Einde

 

©Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves

Forum
Henk

Free Web Hosting