Jimmy The Troublemaker

 

Jimmy gaat de zolder van zijn overleden grootvader opruimen. Hij vindt een magisch boek. Hij gelooft niet in magie. Hij leest voor de lol hardop een van de spreuken uit het boek en wordt door een magische kracht naar een andere dimensie geteleporteerd waar de boze heks Josephine aan de macht is.

 

Download gratis spel
 

Grootvaders Zolder
Probeer de kist te openen. Trek aan het koortje van de schermerlamp - in de voorgrond. Je hoort een klik - de lade van het bureau naast de schermerlamp is nu geopend. Open de lade en neem de sleutel. Gebruik de sleutel op de kist. Pak het boek uit de kist. Open je inventaris en gebruik het boek op jezelf om dit avontuur te beginnen.

Nieuwe Wereld - Xandia

 

Schuur
Onderzoek altijd alle hotspots. Neem de schop tegen de boom. Ga Z(uid). Neem de paddenstoel. Ga L(inks).

 

Heksenhuis
Ga het huis in. Ga boven naar de slaapkamer. Praat 3x met de heks, om haar wakker te krijgen. Praat met de heks.

Zeg ook, "I guess I'll go dig up his corpse then". BeŽindig het gesprek en verlaat het huis. Ga Z en dan 2xR(echts).

 

Brug

Praat met de bewaker bij de brug. Hij sluit je op in de gevangenis.

 

Gevangenis
Pak de pot en de schedel. Gebruik de pot op jezelf, om erin te plassen. Praat door het celraampje (celdeur) met de bewaker. De bewaker komt in de cel. Gebruik de gevulde pot op de bewaker. Je gooit automatisch de schedel naar de bewaker en verlaat de cel. Pak het mes op de grond, fles op de tafel en bot op het bord. Open je inventaris en gebruik het mes op het bot, om het bot scherp te maken. Gebruik de fles op het vat in de achterkant van de kamer, om het met wijn te vullen. Gebruik de scherpe bot op het hangslot van de kist en je neemt een sleutel uit de kist. Gebruik de wijnfles op het vat naast de celdeur. Je hoort een klik. Duw tegen de losse steen in de muur (onder de plank met het potje/boven de kist op de vloer). Het linkse vat schuift van het vloerluik af. Gebruik de sleutel op het luik en ga naar beneden.

 

Grot
Ga Z (linksonder). Loop naar het gat - Jimmy zegt dat hij niet over het gat kan. Ga terug boven naar de gevangenis en neem de plank tegen de muur. Ga terug naar beneden en gebruik de plank over het gat om een bruggetje te maken. Ga er overheen en verlaat de grot aan de rechterzijde.

Bos (1)

Loop bij de grote boom met de deur naar het zuiden. Zie hier een boze kabouter rondlopen. Ga links.

 

Boerderij

Pak het gras, rechts van de dode boom. Ga 2xR, naar de begraafplaats.

 

Begraafplaats

Loop naar de begraafplaats in de achtergrond (noord) en ga bij de kerk rechts, naar de kabouter (gnome) begraafplaats.

Neem de bladeren op de grond en een noot van de struik. Ga terug naar de plek in het bos waar de boze kabouter rondloopt - 3xZ.

 

Bos (1)

Gebruik de schop op de grond, om een gat te graven (hotspot "Ground", links van de middelste steen). Gebruik het gras op het gat, dan de bladeren, en ten slotte de noot. Ga rechts, achter de boom staan en zie een filmpje dat de kabouter in het gat valt - als er niets gebeurt als je achter de boom staat, sta je niet in de juiste positie. Loopt dan een beetje omhoog of omlaag. Neem na het filmpje de kabouter uit het gat. Ga na het filmpje naar de boerderij (links).

 

Boerderij

Gebruik de kabouter in het gat in de muur. Nu speel je als de kabouter, Stanley. Loop onder het bed, totdat Stanley zegt dat hij een sleutel onder het bed gevonden heeft. Gebruik de sleutel op het kastje. Neem de gouden munten uit het kastje. Verlaat de boerderij. Stanley loopt weg met de gouden munten. Volg Stanley naar het kabouterdorp - R en Z.

 

Kabouterdorp

Wacht tot hij ontsnapt in de kleine grot. Verlaat het dorp en ga naar de boerderij (2xL). Ga bij de boerderij verder naar links.

 

Bos (2)

Praat met Walter. Ga naar links. Hier ontmoet je de bij, Buzz. Na het korte gesprek, volg je Buzz. De bij praat met Walter en vliegt naar het zuiden. Volg hem weer. Nu moet je sneller zijn dan Buzz. Loop links naar het dorp voordat hij daar is.

 

Dorp

Ga meteen rechts achter het huis met het rode dak staan. Wacht en Buzz zal het wachtwoord zeggen, om het gele huis in te gaan. Nu weet je ook het wachtwoord. Als je niet sneller dan hem bent, zegt hij dat hij in de gaten gehouden wordt en vliegt naar een andere plaats. Zoek hem op in het bos (1), bij de grote boom met de deur (waaruit je ontsnapte uit de gevangenis). Volg hem weer naar het dorp met het gele huis en zorg dat je er eerder bent.  Je kan het gele huis betreden als de bij het wachtwoord gesproken heeft. Ga dan ook naar binnen. Het is een dievenwinkel met gestolen goederen. Praat met de verkoper. We moeten eerst de gouden munten van Stanley krijgen. Verlaat de winkel en ga terug naar het heksenhuis - 4xL.

Heksenhuis
Ga boven naar de slaapkamer. Je vraagt aan de heks een drankje, om je klein te maken. Ze valt in slaap net wanneer ze wil vertellen wat je moet toevoegen zodat het werkt. Ga naar beneden. Pak het flesje op het kastje. Combineer de paddenstoel met het flesje en krijg een verkleiningsdrankje. Ga naar het kabouterdorp - verlaat het huis van de heks, Z,7xR,Z.

 

Kabouterdorp

Drink het verkleiningsdrankje en ga achter de grot in. Praat met kabouter, Wolgar. Ga 2xR en N(oord) door de opening. Zie in deze grot een hoge ladder en 3 hendels in de muur. Trek aan de linker hendel, dan de rechtse, linkse en middelste. De ladder schuift naar beneden. Klim op de ladder (handpictogram). Boven op de grot is Stanley. Na het filmpje heb je de gouden munten in de inventaris. Ga terug naar de winkel in het dorp.

Dorp
Koop het kompas op de toonbank en het spaarvarken ernaast. Verlaat de winkel. Ga het middelste huis in. Neem de verfpot en kwast. Combineer de verfpot met de spaarpot, om de spaarpot rood te verven. Ga naar het meertje waar de visser aan het vissen is - verlaat het huis, ga 2xL en Z.

 

Visser
Praat met de visser, Benny. Geef hem de rode spaarpot om een vis te krijgen. Ga naar het bos van de eeuwigdurende nacht: L,4xR, bij Walter L en L naar de ingang van het bos.

 

Bos van de eeuwigdurende nacht

Voor de ingang van het bos komt een kat naar je toe gelopen. Gooi de vis naar de kat en de kat gaat achter de vis aan. Loop onder de schedel door en ga het bos in. Ga 2xR,Z,R. Praat met Charlie. Zie in de boom aan de rechterkant een sleutel aan de kleine tak hangen. Als je probeert om het te nemen zal Charlie je tegenhouden. Wacht tot hij zegt dat hij moe is. Als hij dan even zijn ogen sluit neem je de sleutel. Verlaat het bos - L,N,2xL,Z. Ga naar de begraafplaats.

 

Begraafplaats

Ga L op het kerkhof. Gebruik de sleutel op de deur en ga de familie graf in. Open de doodskist. Neem de gouden ring.

 

Bos van de eeuwigdurende nacht

Praat weer met Charlie en gebruik alle gesprekdialogen. Ga 3xL naar het Medora dorp.

 

Medora dorp
Volg het pad voor je (N) en ga het huis aan de linkerzijde in. Probeer de kast te openen of loop naar boven. De vrouw van Charlie komt naar beneden. Jimmy vraagt of zij de vrouw van Charlie is - je moet eerst met Charlie gepraat hebben. Wees aardig en ze zal naar Chalie gaan. Het bureau (desk) heeft een cijferslot. Ga de trap op en ga naar de slaapkamer.

 

Het dagboek op het bed heeft een slot. Open het sieraden kistje aan de linkerkant. Neem de sleutel. Gebruik de sleutel op het dagboek en lees het open dagboek. Je komt de cijfercombinatie van het bureau te weten. Open de lade van het nachtkastje en neem de cassette. Ga terug naar beneden en open het bureau. Klik op de pijlen om de cijfercombinatie in te voeren - 732. Neem de cassetterecorder. Als je probeert de cassette in de cassetterecorder te gebruiken, zegt Jimmy dat het een kopieerbeveiliging heeft. Je kan er niets mee opnemen. Ga naar buiten. Ga naar het huis aan de rechterkant.

 

Kijk naar de poster tegen de muur. Zie rechtsonder een stukje plakband. Neem het stukje plakband.

Gebruik het plakband op de cassette. Je kan nu opnemen. Verlaat het Medora dorp.

 

Ga 2xR en zie dat Charlie en zijn vrouw weer gelukkig samen zijn in de tent. Ga 2x L,Z,R. Hier staat een lelijke trol. Gebruik de cassette in de cassetterecorder. Gebruik dan de cassetterecorder op de trol, om zijn stem op te nemen. Ga L. Klop op de deur van het kleine huisje. Ga L. Hier zijn Bub en zijn broer Bob. Na het gesprek gebruik je de gouden ring in het gat onder de rechtse pompoen en de poort zal openen. Ga N.

 

In dit bosgebied kan je een gat in de grond graven met de schop, maar je vindt niets. Ga L. Hier is het graf van de tovenaar. Boven het graf zit een uil in de boom. Klik een paar keer op "Ground" in de voorkant van Alf's grafsteen voor grappige dialogen. Gebruik de schop op de grond. De uil vindt het niet goed dat je het graf opgraaft. Gebruik dan de cassetterecorder op de grafsteen. De uil denkt dat de tovenaar in leven is en verdwijnt. Nu kun je het graf opgraven met de schop. Neem Grand Alf's toverboek en je zal terugkeren naar de heks.

Praat met de heks. Je leert een toverspreuk - deze komt in je inventaris. Ga terug naar het bos van de nacht waar de trol staat. Gebruik de toverspreuk uit de inventaris op de trol, om hem in een kikker te veranderen. Ga R en de grot in.


Grot
Ga L,N,2xR. Klim op de ladder, en je komt in de schuilplaats van Josephine.

 

Josephine's Schuilplaats

Onderzoek alle hotspots. Ga L. Pak de bloemenpot en dan de kasteel sleutel onder de bloemenpot. Ga de trap op.

Kijk naar een bewegende schilderij. Het schilderij leeft. Loop de trap op en Jimmy wordt in het schilderij gezogen.

Eiland
Pak het exotisch drankje op de strandstoel. Neem een klein vlaggetje op het zandkasteel. Gebruik het vlaggetje op de oester wanneer het zich opent. Dit voorkomt dat de schelp zich weer sluit en je kan de parel nemen. Praat met Professor Brown. Hij zal in zijn huis vertellen wat je moet doen en vertrekt. Volg de professor naar zijn huis. Ga het huis in.

 

Neem de holle stok op de grond voor de openhaard (proppenschieter). Neem de batterijen op het bureau. Open de middelste lade en neem de handstofzuiger. Praat met de professor. Praat daarna weer met hem over zijn haar. Verlaat zijn huis. Ga R en Z naar een klein Indianen dorp.

 

Indianendorp

Loop naar de linkerkant. Een enge geest verschijnt. De geest zegt dat je hem mag passeren als je het spel 'HO" wint. Speel het spel. De geest draait zich om. Loop naar de geest als hij met zijn rug naar je toe staat. Zorg dat als hij zich omdraait dat hij je niet ziet lopen - je moet dus stil staan. Hij draait zich in willekeurige volgorde om.

 

Heb je het spel gewonnen ga je naar links. Neem de tand van de totempaal. Combineer de tand met het drankje, om de tand plakkerig te maken. Ga naar de andere totempaal - 2xR. Gebruik de kleverige tand in de mond van de totempaal. Je neemt een pijp met vreemde kruiden uit de mond. Je hebt 2 van de 3 ingrediŽnten voor professor Brown. Ga rechts.

 

Je kunt hier naar de grot achter de waterval zwemmen - loop aan de linkerkant van de palmboom naar beneden het water in. Praat met Hector. Zwem terug en ga R. Hier is een quizdame. Speel de quiz. Als je het verkeerde antwoord geeft,  kan je het opnieuw proberen tot je het goede antwoord geeft.

  1. Kleur van de schuur = Licht bruin

  2. Kleur van de tent met de bewaker = Rood

  3. Hoeveel vissen zag je in de emmer van visser Benny = 3

  4. Hoeveel grafstenen zijn er op de begraafplaats = 11

  5. Voor de laatste vraag is maar een antwoord.

Je wint de hoofdprijs ... zaadjes. Nu kan je de proppenschieter (holle stok) gebruiken. Schiet op de quizlady als je wilt - klik de proppenschieter op de lady. Ga naar R. Hier is een boom met gouden appels. Je kan op de kleine toverfee schieten en ze zal Jimmy in een varken veranderen. Gebruik de proppenschieter op de appel in het midden van de boom en Jimmy zal erop schieten. Als hij mist blijf je het proberen, maar uiteindelijk zal hij raak schieten en de gouden appel valt op de grond. De toverfee zal niet toestaan dat je in de heilige ring van paddenstoelen komt. Combineer de batterijen met de handstofzuiger en gebruik het dan op de gouden appel om het op te zuigen.

 

Ga terug naar het huis van professor Brown - 5xL. Leg de gouden appel, parel en pijp in de emmer. Na de scŤne die volgt staat Jimmy buiten. Als Jimmy zegt dat het tijd is om terug te gaan naar de professor, ga dan het huis weer in. De professor ligt bewusteloos op de vloer. Gebruik de handpictogram op het schilderij om terug te keren naar de schuilplaats.

 

Josephine's Schuilplaats

Ga de trap op. Gebruik in de slaapkamer de kasteelsleutel op de gesloten kist. Pak de magische handspiegel uit de kist. Jimmy zal automatisch op een verborgen knop drukken. Open nu het nachtkastje aan de linkerkant van het bed. Klik dan op de geopende lade en Jimmy drukt op een andere knop. Open het potje aan de rechterkant van het bed om op de laatste knop te drukken. Een geheime deur schuift open. Je kan in de grote spiegel praten als je wil. Ga door de geheime deur. 

 

Einde

 


 

 

 

©Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves

Forum

Henk

Free Web Hosting