Oplossing Hoofdstuk 1

Oplossing Hoofdstuk 2

Oplossing Hoofdstuk 3

Oplossing Hoofdstuk 4

 

Dread Mac Farlane

 

 

Dread Mac Farlane is een jong meisje dat in het Nooitgedachtland (Neverland) leeft in het gezelschap van Peter Pan en de slimme jongens. Van waar komt ze? Hoe en waarom is ze hier terechtgekomen? Ze weet zelf de antwoorden niet op deze vragen. Toch komen doorheen haar dromen en haar voortreffelijk geheugen de herinneringen beetje bij beetje terug. Als dochter van een piraat zal ze doorheen de Caraïben kruisen om haar lot te vervullen.

 

Download Gratis game: Hoofdstuk 1

Website (Franstalig)

 

Hoofdstuk I : De Kaart van Estrechez

 

Proloog

Kapitein Van Der Decken vraagt Nyambura om hulp. Zijn bemanning is zeer ziek en hij zal vragen om hen te genezen. Als je dat lukt, zal hij je goed belonen. Pak de lege klei pot naast de hut. Pak uit de vaas links van de klei pot beenpoeder en achter uit de grote pot een plant. Gebruik de plant en het beenpoeder in de ketel. Gebruik dan de brandhaard onder de ketel om het aan te steken. Gebruik je amulet/medaillon op het kokende mengsel om het kracht te geven en gebruik dan de lege pot op de ketel om het medicijndrankje te nemen. Geef het medicijndrankje aan de kapitein en hij zal je bedanken, door je aan boord van zijn schip te nemen. De kapitein wil dat je het schip sneller laat varen. Gebruik je amulet op de kapitein om een toverformule uit te spreken van donder, bliksem en regen. Door de hevige storm zinkt het schip.

 

Bemanningsverblijfplaats: Pak het kopje van de tafel. Ga naar de keuken - ingang naast de trap. Praat met Smee. Vraag wat hij doet - Hij maakt chocolade cake voor de kapitein en vraagt om eieren. Ga terug naar de bemanningsverblijfplaats en ga naar de rechterzijde. Zie hier kippen en een varken. Pak naast de deur wat zaad uit de zak. Geef het zaad aan de kippen en krijg 2 eieren. Geef de eieren aan Smee. Gebruik het kopje op de vaten aan de rechterkant om rum te krijgen. Ga terug en gebruik aan de linkerzijde de trap naar boven. Op het dek loop je naar de linkerzijde en open de deur van het wapenarsenaal.

 

Schip

Praat met Lateigne. Je mag de wapens niet aanraken. Geef hem de rum en hij zal zich omdraaien. Dan heb je de kans om een zwaard te nemen. Maar je bent niet snel genoeg omdat terwijl je het zwaard pakt, hij zich opnieuw omdraait. Je schrikt ervan en snijd in je vinger. Verlaat het wapenarsenaal en ga terug naar de keuken. Praat met Smee. Vertel Smee over je snijwond en hij zal je de sleutel van de ziekenboeg geven. Ga naar het dek. Loop naar de rechterzijde en open de deur van de ziekenboeg met de sleutel. Nadat je de wond verzorgd hebt pak je de telescoop van het bed. Verlaat de ziekenboeg en klim links naast de trap in het tuig (zeiltouw) naar het kraaiennest. Gebruik de telescoop op Dread en zie een eiland. Ga naar de keuken. Smee zal vragen om het ontbijt naar de kapitein te brengen. Pak de chocolade cake van de tafel en ga naar het dek. Neem de trap naar het tussendek. Ga de kajuit van de kapitein binnen. Je geeft hem de cake en vertel hem over het eiland. Je krijgt de opdracht om de bemanning te verzamelen om aan land te gaan. Ga naar het dek, loop naar de rechterzijde en ga daar naar het bovendek. Praat met Cecco en vertel hem dat het eiland inzicht is. Hij zal je vragen om Lateigne te halen. Ga naar het wapenarsenaal. Vertel Lateigne dat Cecco hem zoekt. Ga terug het wapenarsenaal in en pak een kanonskogel. Ga terug naar de bemanningsverblijfplaats en ga door de deur naast je hangmat. Gebruik de kanonskogel in het kanon op de linkerzijde en de bemanning zal wakker worden. We staan met ze allen op het dek. Een andere schip duikt op.

 

Flashback

Je vader vraagt je om het schip leeg te maken. Praat met Inigo en hij zal je vertellen om een vat suiker te halen. Ga het schip in en je pakt automatisch een vat suiker. Ga naar het pakhuis op de linkerzijde en gebruik het vat op het pakhuis om het daar op te slaan. Keer naar Inigo terug en vraag wat je nu moet doen - bananen. Ga opnieuw het schip in om de bananen te krijgen en hen te gebruiken op het pakhuis. Dan zal je een koevoet daarin vinden. Gebruik de koevoet op de trommels achter Inigo en krijg peper. Gebruik de peper op Inigo om een zogenaamde verkoudheid te creëren. Inigo zal je vader vertellen dat je ziek bent. Je krijgt toestemming om nu naar huis te gaan. Ga de deur op de rechterzijde in om naar huis terug te keren.

 

Eiland

Wanneer Peter Pan je over de kaart vraagt, moet je iets vinden om het te tekenen. Ga naar rechts en pak de stok naast de grote boom. Ga dan de grote boom aan de linkerkant in. Binnen zit Frison te tekenen. Probeer een papiertje te pakken waarop hij zit te tekenen, maar hij zal het niet aan je geven. Pak het mes van de tafel. Gebruik het mes op het bed aan de rechterzijde. Je snijdt er een stukje stof vanaf. Gebruik het stof op de stok om een toorts te maken. Gebruik dan de toorts op het vuur onder de hangketel om de toorts aan te steken. Pak het klei potje voor de hangketel. Verlaat de grote boom en ga naar de linkerzijde. Je bent opnieuw bij Peter Pan. Ga zuid en dan links. Zie rotsen voor een grot. Verwijder de rotsen en ga de grot in. Gebruik je mes om een brok goud van de muur te nemen. Pak wat klei van de grond. Ga terug naar de grote boom. Geef de klei aan Frison en krijg een velletje papier. Verlaat de boom en ga naar de linkerzijde. Ga zuid en zie een ekster. Geef het brokje goud aan de vogel en krijg een veer. Ga naar rechts. Zie een zeemeermin. Het is een van de zeemeerminnen die je redden. Praat met de zeemeermin -  ze heeft een parel verloren. Ga zuid en pak de oester op het strand. Gebruik je mes op de oester en krijg de parel. Gebruik je mes op het visnet om een stukje van het net te nemen. Geef de parel aan de zeemeermin en krijgen algen. Hiermee kan je onderwater ademen. Maar je moet snel zijn, het zal slechts vandaag werken. Ga zuid en dan rechts de zee in. Aangezien je de algen hebt, kan je onderwater ademen. Pak de rode octopus met gebruik van het visnet. Loop terug naar het strand. Zodra je aan wal bent, gebruik je de octopus op het potje om wat inkt eruit te drukken. Nu je alle tekenbenodigdheden hebt, gebruik de veer op het papiertje om de kaart voor Vincente te tekenen. Ga naar Peter Pan en geef hem de kaart. Een ontmoeting met de piraten zal volgen en wanneer je de grote boom ingaat, ben je weer thuis.

 

Terug Thuis

Je moeder, Luella vraagt om melk. Open het linker kastje aan de rechterzijde en pak een kom en een pan. Pak uit het rechter kastje de melkkan. Geef de melk aan Luella en ze vraagt om de kom te vullen. Zet de kom op het krukje. Giet de melk in de kom. Praat opnieuw met Luella en ze vraagt om chocolade. Pak de chocolade uit de zak tegen het vat. Geef de chocolade aan je moeder.  Ze vraagt om het te smelten. Combineer de chocolade met de pan en houd de pan in het vuur. Geef de pan met de gesmolten chocola  aan Luella en ze zegt om het in de melk te gebruiken. Klik de pan op de kom met melk. Praat opnieuw met Luella en zij zal alles over je vader vertellen. Je vader was een beroemde piraat en ze vertelt over de vele zeeslagen.

 

Vincente

Volg de voetsporen naar rechts. Wanneer je dan probeert om de voetsporen naar het noorden te volgen, merk je op dat hij de verkeerde weg inging. Ga naar rechts. Je komt voor de schedelgrot waar de schat in verborgen ligt. Vincente is hier nog niet in geweest. Pak de grote kei aan de rechterzijde. Gebruik de kei in de grot om de ingang te blokkeren. Je hoort Vincente komen en je loopt naar links op je te verbergen. Ga terug en ontmoet Vincente. Na het gesprek met je vader, duwt hij je van de klip. Gebruik snel het magische feeënstof uit de inventaris op Dread om terug te vliegen. Hij is verbaast en je duwt hem van de klip.

 

Thuis

Je vader geef je de sleutel van de mijnen om het register daar te halen. Verlaat het huis en ga links naar het pakhuis. Op het vat voor het pakhuis ligt een notitieboekje waarin je wat informatie over de lading kunt lezen. Noteer het getal - 4971 (kan per spel anders zijn?). Ga richting schip en ga rechts naar de mijnen. Voor de mijnen pak je de pikhouweel. Gebruik de sleutel op de mijnpoort en ga de mijnen in. Eens binnen, is het zeer donker. Probeer rond te voelen tot je iets van metaal vindt (een beetje rechts in het midden van het scherm). Gebruik het metaal om de lamp aan te steken. Rechts van de tafel ligt een hoopje rotsstenen. Gebruik de pikhouweel op de rotsstenen. Je ontdekt een kist en plaats het op de tafel. Gebruik het kistje. Het heeft een cijferslot. Het getal in het notitieboekje had je toch wel opgeschreven! Gebruik dat cijfercode in het slot. In het kistje vind je een schatkaart. Verlaat de mijnen. Buiten wacht je vader. Hij zal je doden. Je wordt gered door de zeemeerminnen.

 

Schip

Je bent terug bij Peter Pan en Tinkerbell. Peter wil je weer magische feeënstof geven maar de kapitein heeft hem opgemerkt. Hij wordt opgepakt. Je moet hem redden. Verlaat de kanonruimte en ga boven naar het dek. Loop naar de rechterzijde. Peter is vastgebonden aan de mast. Praat met Cecco en hij zal je zeggen om naar de kapitein te gaan. Ga naar de linkerzijde, beklim de trap en ga de kajuit van de kapitein in. De kapitein weet niet wat hij met Peter en Tinkerbell moet doen maar jij moet in de kajuit blijven. Als je probeer de kajuit te verlaten of je komt te dicht bij Tinkerbell dan zal hij je doden. Ga achter de kapitein naar zijn slaapplaats. Aangezien hij je niet kan zien, kan je de dolk uit het nachtkastje nemen. Ga terug naar onderen. Geef de dolk aan Tinkerbell. Hij zal wegvliegen en bevrijdt Peter. De kapitein is woedend.

 

Schateiland

De kapitein is onder de indruk van je prestaties. Hij verwachtte niet dat je iemand zal kunnen doden. Je leidt hen de grot in, waar je vijf schedels met een letter moet vinden. Wanneer zij in de juiste volgorde geplaatst worden, heb je toegang tot de schat. Als je wist welk woord het was! Volg het pad. Zie op de linkerzijde een waterplas. Pak in de eerste bocht een emmer. In de emmer vind je schedel (H). Gebruik de emmer op de waterplas om het te vullen met water. Gebruik het water in het gat in de muur en pak schedel (E). Volg verder het pad en trek aan de hefboom. Een andere schedel wordt zichtbaar maar ligt achter tralies. Onderzoek het hoopje rotsen aan de andere kant en vindt  schedel  (T). Ga terug naar de kapitein en vraag hem om een vijl. Gebruik de vijl op de tralies en pak schedel (A). Maar kijkuit als je de vijl op de tralies gebruikt of als je het voorbij loopt, dat je niet getroffen wordt door een giftig pijltje. Save of krijg een tweede of meerde pogingen om deze schedel te krijgen. Je moet op de juiste plek lopen. Beetje verder naar beneden pak je schedel (C). Als je alle schedels gevonden hebt, loop je automatisch naar de piraat en gaan we naar de schat. Plaats de schedels in de juiste volgorde op de houder. Van links naar rechts: Plaats eerst de T, dan de E ,  A, C en als laatste de H.

De deur opent en je kan naar de schat gaan. De kapitein is geïmponeerd en heet je welkom als echte piraat op de Jolly Roger.

Einde

 

Hoofdstuk II: De krokodil van de tijd
 

Dread Mac Farlane, de jonge leerling piraat, heeft inmiddels haar plaats verworven onder de bemanning van kapitein Hook, en volgt hem op de Caraïbische zeeën. Maar Hook, nog steeds bezeten door de gedachte Peter Pan te doden, verlangt ernaar snel terug te keren naar Nooitgedachtland. Dread, die haar vriendschap met de "Slimme Jongens" nog niet is vergeten, komt voor een moeilijke keuze te staan…

Download Dread Mac Farlane 2

 

Praat met Cecco - hij adviseert je om het kasteel te bezoeken. Gebruik de deur om de herberg te verlaten. Op straat loop je naar de linkerzijde en bekijk het schip. De piraat zal je aanspreken. Hij vraagt of je zijn schip wil bekijken. Vertel hem dat je dat wel wil en wanneer hij je vraagt wat je ervoor over hebt, zeg je dat je hem verkeerd begrepen hebt. Hij is nu kwaad en voelt zich afgewezen. Een gevecht volgt. Tijdens het gevecht heb je wat gouden munten van hem afgenomen. Ga naar rechts en praat met de bewaker, voor het kasteel - Hij zal je niet binnen laten. Ga terug naar de herberg. Pak het glas van de tafel. Geef het glas aan de barman. Geef hem het geld en hij zal het glas met rum vullen. Ga terug naar de bewaker en geef hem de rum. Praat met de bewaker en nu mag je het kasteel ingaan. 

 

Bekijk de skeletten. Pak de bot uit de linkergevangenis. Loop de helling op en ga de deur in. Deze kamer van het kasteel is al tijden niet gebruikt. Open de deur naast het vat. Bekijk in de gang de deur op de linkerzijde. Er is een vies bord op de deur. Je kan niet lezen wat erop geschreven is en je kan het niet met je handen schoonmaken. Pak het krukje en ga terug naar de eerste kamer. Gebruik het krukje op het weefsel boven tegen de muur, op de linkerzijde. Gebruik het weefsel op het vat en je hebt een nat weefsel. Ga terug naar de gang. Gebruik het natte weefsel op het bord op de linkerdeur. Het is een bergruimte. Maar gesloten. Gebruik het bot op Dread. Het zal breken. Gebruik het bot op de deur als sleutelopener. Je gaat de bergruimte in. 

 

Hier zijn veel spullen opgeslagen maar interessant is de kist in het midden met kleding. Open de kist en je trekt een jurk aan. Het zal je aan je moeder herinneren. Praat daarna met de kapitein over Neverland. Vraag hem waarom hij naar Neverland wil gaan. Hij heeft besloten om daar naar toe te gaan. Praat met hem over Peter, maar hij kan hem niet uit zijn hoofd krijgen. Wanneer je hem vertelt dat het een stom idee is, zal hij je vragen aan wie je loyaal zal blijven. Elk antwoord is slecht. Wanneer je na een paar dagen ontwaakt, pak je het medicijnglas van de tafel. Gebruik het glas om het te ledigen. Verlaat de ruimte. Loop naar de kapiteinshut aan de linkerzijde. Ga niet de hut in maar kijk door het venster. De kapitein spreekt met Smee. Je kan ze niet horen. Gebruik het lege glas op de deur van de hut. Wanneer zij uitgepraat zijn moet je ervoor zorgen dat zij je niet zien. Loop naar de mast en verberg je achter de mast.

Einde

 

Hoofdstuk III: Op zoek naar Dread Mac Farlane

 

Help Marie, de afstammeling van de piraat Dread Mac Farlane, haar voorouder op te sporen om haar terug te brengen naar Neverland.

En haar te helpen een einde te maken aan de bloedige oorlog tussen Peter Pan en Captain Hook ...
Download Dread Mac Farlane 3

 

Thuis - Slaapkamer
Klik 2x op de lade kast (chest of drawers) en je neemt er je schoolspullen uit (stuff).
Klik op de boekenkast (bookcase) en je neemt er je dagboek uit (diary).
Kijk (klik) naar je bed en game console.
Klik op de hoop spullen op de vloer en je neemt er een stripboek uit (comic book).
Klik op de slaapkamerdeur om de slaapkamer te verlaten.

Woonkamer
Praat met je moeder. Vraag alles en als laatste "I'm on my way,Mun" om het gesprek te beëindigen.
Als je over de kapotte game console vraagt geeft ze je 50 euro voor het amusement park met Natasha.
Je hebt nu 55 euro in je inventaris (te zien onder de inventaris rugzak).
Kijk rond (klik dus met de sterpictogram met rode ! op de hotspots. Klik 2x op de hotspots).
Klik op het bureau van je moeder (desk) en je neemt een ladesleutel (chest's key).
Ga linksachter naar de badkamer (bathroom). Kijk rond - zie een spiegelkastje (cabinet).
Ga terug naar de woonkamer (living room). Ga links van het bureau naar de keuken (kitchen).
Kijk rond. Klik op het aanrecht (worktop), en probeer een sandwich te maken, maar je hebt geen recept.
Verlaat de keuken en verlaat de woning door de voordeur.

Stad
Ga achter in de straat naar het park. Praat met Bonnie the Gamer.
Kijk (klik) in het gras en pak de stok (stick).
Ga terug naar de straat en om de hoek van het café naar de bushalte (bus stop).
Ga achter naar de bloemist (florist) en praat met haar.
Verlaat de bloemist en ga rechtsachter naar de kledingwinkel (clothes shop).
Praat met de verkoopster (counter). Zie de schoenen (shoes).
Verlaat de winkel en ga terug naar de straat (street).
Ga in het café. Praat met de serveerster (waitress).
Ga naar de straat en naar de kruidenier, tegenover het café (grocer).
Praat aan de kassa met Karim. Ga onder in het scherm verder door het gangpad (aisles).
Kijk naar de schappen (shelves), zuivelafdeling (dairy section) en visafdeling (fish counter).
Verlaat de winkel en ga in de straat rechts van het café naar je huis (house).

Huis
Klik in de woonkamer op de ladekast tot je het opent met je ladesleutel.
Daarin ligt de Ninja handheld, maar zonder oplader (charger).
Ga naar de slaapkamer (bedroom). Kijk onder de boekenkast en je vindt je buskaart (bus card).
Ga onder in het scherm naar je bureau (to the desk).
Gebruik de computer. Klik op alles en ook op gemakkelijk recepten (easy recips).
Je print dan een recept uit voor een zalmsandwich (sandwich recipe).
Ga naar de keuken. Gebruik het aanrecht. Gebruik de stok, en je maakt er een toverstokje van (wand) .
Klik weer op het aanrecht en maak nu een sandwich (als je het recept gezien hebt in de computer).
Je hebt sla, sneetje brood, boter en zalm nodig. Kijk in de koelkast (fridge) en je neemt er sla uit (green salad).
Ga naar de bushalte in de stad. Ga op het bankje zitten, klik op het bankje en ga naar school.

School
Praat met Tina. Ga naar het klaslokaal (classeroom).
Ga naast Natasha zitten. Marie wordt naar de directeur gestuurd.
Praat 2x met de directeur (hij is je vader).
Verlaat de kamer en ga naar de bibliotheek (library).
Kijk naar de boeken. Verlaat de school en ga naar het café.

Stad
Praat met Natasha. Praat met de serveerster en koop hete chocolademelk.
Praat 2x met Natasha. Hij heeft de laatste pagina uit je dagboek geschuurd en weet niet waar die ligt.
Ga naar huis en naar je slaapkamer. Je bent moe en ga naar bed.
Maar je krijgt honger. Verlaat de slaapkamer en je loopt naar de keuken.
Klik op de koelkast en Tinker Bell staat ineens in de keuken.
Heb je dit gedroomd! Ga naar de keuken en praat met je moeder.
Je wil een reis maken naar de Caraïben. Je maakt een lijst wat je mee moet nemen (trip list):
A sandwich - Water - Toiletspullen - Dread Mac Farlane's dagboek, vluchtboeking en genoeg geld.
Gebruik je computer op het bureau in je slaapkamer.
Zoek voor een baan (Job) - de bloemist zoekt personeel.
Zoek op reiskorting (discount travel) - reis kost ongeveer 450 euro.
 

Ga in de stad naar de bloemist (achter de bushalte). Praat met haar.
Ze heeft al iemand aangenomen - Tina. Ga naar de kledingwinkel.

Vraag aan de verkoopster of ze een baan heeft. Ga naar de kruidenier.

Ga naar achteren en neem uit de schappen een brood (bread) en fleswater.
Neem uit de zuivelafdeling boter (butter) en koop op de visafdeling een zalm (salmon).
Ga naar de kassa. Praat met Karim en betaal hem.
 

Ga met de bus naar school. Praat met Tina over alles.
Ga in de gang linksonder naar de kantine (cafetaria).
Praat met Omar - hij vraagt of je iets kan vinden voor de verjaardag van Tina.
Verlaat de kantine en ga in de gang onder in het scherm naar de toiletten,
Klik op de eerste toiletdeur en je pakt met je stokje een schoolboek uit het toilethokje.
Verlaat de school en ga in de stad naar de bloemist.

Praat met haar en neem de baan.
Ze geeft je bloemen (flowers), die je moet bezorgen aan Simon, maar je weet het adres niet.
Ga naar de kledingwinkel. Kijk naar de schoenen en praat met de verkoopster over een cadeau.
Koop de schoenen. Ga naar huis en gebruik de computer.
Kijk op de stadskaart (town map) voor het adres.
Ga naar de badkamer. Open het spiegelkastje en je neemt er je toiletspullen uit (wash stuff).
Ga naar de keuken en maak een zalm sandwich (klik op het aanrecht).
Ga naar de bushalte, ga zitten en ga met de bus naar het huis van Mr.Simon
 

Simon
Klop op de deur om de bloemen af te leveren.
Verlaat het gebouw over de trap (stairs).
 

School
Ga naar school en praat in de kantine met Omar.
Zeg dat je een cadeau voor Tina gevonden hebt  - schoenen.
Hij geeft je een "commando game cartridge".
Vraag over het vermiste boek in de bibliotheek.
Je geeft hem het schoolboek en hij zal het boek terugleggen in de bib.
Ga naar de bib. Kijk in de boekenkast en je vind je huiswerk (homework).
Ga naar je vader (klaslokaal). Praat met hem over je huiswerk.
Hij geeft je de console oplader (charger). Ga naar de stad.
 

Stad - Thuis

Praat met de bloemist en ze geeft je een salaris van 300 euro. Ga naar huis.
Klik in de woonkamer op de ladekast en je neemt, nu je de oplader hebt, er de Ninja game console uit.
Ga in de stad naar het café en praat met Natasha. Hij weet nu wie de laatste dagboekpagina heeft.
Ga naar Karim in de kruidenierswinkel, maar hij is afgewerkt. Ga naar het park (achter in de straat).
Praat met Karim en voor een kus geeft hij je de dagboekpagina terug.
Praat met Bonnie en je ruilt de commando game cartridge tegen de Ninja game cartridge.
Klik op de Ninja game cartridge in je inventaris om te weten dat deze werkt.
Ga naar huis en naar je slaapkamer. Gebruik de computer en klik op "Video game small ads" .
Je verkoopt de Ninja game cartridge met console online. Iemand reageert en wil je in het park ontmoeten.
Ga terug naar het park en praat met de koper, Richard.
Je verkoopt het spel met console voor 200 euro. Je hebt nu meer dan 500 euro.
Ga naar huis en naar je slaapkamer. Gebruik de computer en klik op: 'more' - "discount travel" .
Je hebt nu genoeg geld op een vliegticket naar de Caraïben te kopen (reservation).
Verlaat de kamer en als je alles voor de reis hebt, brengt je moeder je naar het treinstation.

Trein
Koop een treinkaartje. Natasha komt en brengt je naar het vliegveld.
Ga naar het perron (platforms). Filmpje.
In de trein lezen ze het dagboek en Marie wil de locatie weten waar het schip van haar vader gezonken is.

Je ziet een zeekaart. Klik op de puzzelstukjes om ze in de juiste positie te draaien, om een zeekaart te vormen.
Lukt het je niet kan je de puzzel overslaan (skip) door op "annuler" aan de bovenkant te klikken.

 

Vliegtuig
Daarna kom je op het vliegveld. Praat met de stewardess achter het loket.
Je geeft de reservering, maar het is een boeking voor het vliegtuig in de morgen.
Een andere passagier zal je helpen. In het vliegtuig praat je met de passagier.
Speel de ritueelpuzzel. Je moet de symbolen met elkaar matchen.
Klik op de pijl onder de bewegende symbool als die hetzelfde is als het symbool erboven.
Je kan de puzzel ook overslaan. Je krijgt de "voodoo ritual" van hem.

Caraïben - Hotel
Daarna ben je in een hotel op de Caraïben. Praat met de receptioniste.

Vraag naar je kamer en ze geeft je de kamersleutel. Ga naar je kamer.

Kijk in de ladekast. Je ziet wat folders en een telefoonnummer van een bootverhuurder.
Gebruik de telefoon en bel iedereen. Je huurt een boot van sailor Stan.
Verlaat de kamer en het hotel en je gaat naar het strand (beach).

Strand - Eiland
Praat met zeeman Stan en hij brengt je naar het eiland.
Doe de voodoo ritueel (klik op voodoo ritual in je inventaris).
Speel de puzzel (klik als er een puzzelblokje in het vakje komt).
Daarna is Dread Mac Farlane op het eiland.
Ze neemt je mee op het schip naar Neverland

Schip, "The Lion of the Seas"
Kijk rond en probeer in de cabine te gaan.
Pak het touw rondom de mast (rope).
Verlaat het schip aan de rechterkant naar de haven (harbour).

Haven
Praat met de bootwerker (docker), en huur een roeiboot bij hem (tax).
Praat met de piraat. Kijk naar de vissen. Ga linksonder naar het paleis (palace).

Paleis
Pak de gebroken sabel (saber) op de kapotte kar.
Praat met Cecco. Ga in het paleis. Praat in de troonkamer met King James I.
Als je zegt dat de oorlog moet stoppen zet Cecco ons uit het paleis.
Ga terug naar binnen en links naar het kantoor (office).
Praat met Mr Smee. Schrijf je in (enlist). Je krijgt uitbetaald in munten (pay - pieces of eight).
Verlaat het kantoor en zie rechts de ballroom. Verlaat het paleis.

Ga naar de haven en linksachter naar de herberg (Inn).
 

Herberg - The Warm Kraken
Praat met Dread, Jamal, piraat, serveerster.
Praat met de herbergier (Innkeeper), boek een kamer, bestel een drankje en eten.
Als je eten bestelt geeft hij je een ui (onion) - je kan je eten zelf koken.
Klik op het haardvuur (fireplace). Om te koken (cook) heb je ingrediënten nodig.
Ga rechts naar je kamer. Je kan dan uitrusten tot de avond of tot de volgende dag slapen.
Ga overdag naar de haven. Ga links naar de plek buiten de stad (way out of town).

Stad
Klik op de kapotte kanon en je pakt wat buskruit (powder) en een enterhaak (grapnel).
Klik op de kapotte speer en je pakt een stokje (stick).
Praat met Dread, piraat en Starkey. Ga linksachter naar het bos (forest).
Probeer rechts naar het huis van de heks (witch) te gaan - kan alleen avonds.
Ga linksachter naar de rivier (river).

Rivier
Praat met de Lost Childeren.
Ga terug naar het bos en rechtsachter naar het kamp van de Lost Childeren .

Kamp Lost Childeren
Praat met Peter Pan en de jongen.
Ga linksonder de touwladder af naar de grot (cave).

Grot
Praat met Tinker Bell - Peter Pan heeft haar magische vleugels.
Als je op een matras klikt mag je blijven slapen. Slaap tot de avond .
Ga naar het bos en rechts naar het huis van de heks (witch).

Heks
Pak rechts een pompoen (pumpkin). Klik achter op de toren, de heks komt en neemt je mee naar binnen.
Praat met de heks - om een ritueel uit te voeren heeft hij iets van de personen nodig.
Ga naar de grot en slaap tot de volgende morgen. Ga terug naar het kamp.
 

Stad

Vraag aan Peter Pan waar de vleugels zijn (wings) - ze liggen in zijn huis.
Je kan zijn huis niet bereiken (achter in het scherm).
Praat weer met de jongen - hij heeft honger. Ga naar de haven.
Klik op de vis - je ruilt een vis tegen de pompoen. Ga naar de herberg.

Klik op het haardvuur en je kan een vis koken, want je hebt alle ingrediënten (ui en kruiden).
Je hebt dan een gekookte vis. Slaap tot de avond en verlaat de herberg.

Je loopt s' avonds door de stad. Zie rechts in de steeg de deur van de gevangenis (prison).
Ga achter naar het paleis. Peter Pan heeft het paleis aangevallen.
Klik op het vuur je steekt het stokje aan om een soort fakkel te krijgen.
Ga naar het dak (roof) van het paleis. Hier staan de piraten.
We moeten iets doen. Pak links een steen (stone). Praat met Dread.

Ze leidt de piraten af zodat Marie de steen naar de piraten kan gooien.
Ze denken dat de ballista (soort katapult) kapot is en gaan het repareren.

Ga naar de herberg. Bestel weer drank en de serveerster geeft je een klein papiertje (note).
Lees het in je inventaris "ontmoet me midden in de nacht bij de herberg".
Verlaat de herberg en praat in de steeg met het meisje (indiaan).
Ze geeft je de sleutel van de Koninklijke lade (royal chest's key).
Dan komt Cecco, stuurt het meisje naar haar werk en sluit Dread op in de gevangenis.
Als je alleen in de steeg staat, klik je op de gevangenisdeur.
Met de buskruid en fakkel knal je de gevangenisdeur open.
Ga naar de herberg en slaap tot de volgende morgen.

Ga naar het paleis. Cecco zit buiten, maar zal Dread niet opsluiten.
Ga naar binnen. De koning zit niet op zijn troon.
Ga naar het kantoor. Hier is de koning/ Captain Hook en Smee.
Praat met Dread en ze zal hun afleiden.
Marie opent dan de lade met de Koninklijke sleutel en neemt er de haak uit (hook).

Ga naar de haven en stap in de roeiboot.
We roeien dan naar het bos waar de Lost Childeren zitten.
Ga naar het kamp en klik op het huis van Peter Pan.
Marie geeft de enterhaak en touw aan Dread, zodat is in het huis kan komen.
Marie leidt de jongen en Peter Pan af, door hun de gekookte vis te geven.
Dread komt terug met de vleugels van Tinker Bell.
Ga naar de grot en slaap tot de avond. Ga naar de heks. Klik op de toren.
Praat met de heks om de haak en vleugels te geven.
Geef ook het dagboek (journal) als ze om nog een ander object vraagt voor de ritueel.
Ze start de ritueel.

 

Na het filmpje is Marie weer thuis.
Ga naar huis en praat met je vader en moeder.
Kijk naar het eindfilmpje.
 

Einde

Hoofdstuk 4 : De zoon van de piraat

 

Voortzetting van de avonturen van Dread Mac Farlane. Na terugkomst uit Neverland met de hulp van Marie, is Dread teruggekeerd naar Captain Hook, maar hij is somber omdat er te veel piraten zijn op de nieuwe eilanden die in de omgeving zijn verschenen, en hij heeft er geen controle over. Dread zal er alles aan doen om hem te helpen en hun zoon zoeken...

Download Dread Mac Farlane 4

 

Neverland - Pirateneiland

Huis van Dread:
Kijk/onderzoek altijd alle hotspots in het scherm - rechtermuisklik.

Pak in de slaapkamer het kookboek op het dressoir (cookbook).
Kijk naar de kist (chest) en probeer het te openen - Starkey heeft de sleutel.
Ga naar de zitkamer (parlour).

Kijk op het ladekastje (storage unit ) en pak het perkament (parchment).
Open de deur, en verlaat het huis.
Ga rechts naar de havenuitgang (port exit).

Havenuitgang:
Pak in het kamp de bananen uit de fruitkratten (crates of fruit).
Praat met Cecco - hij wil karamel die Jamal hem zou brengen, anders mag je de stad niet verlaten.
Ga terug naar het huis (house) en links naar de haven (port).


Haven:
Praat met Jamal - hij heeft alle karamel opgegeten.
Hij geeft je de lege pot (empty jar).
Ga verder naar de aanlegkade (quay).


Aanlegkade - Schip The Jolly Roger:
Praat met Starkey - hij geeft je niet de sleutel van de kist.
Ga op het schip The Jolly Roger.
Ga rechts naar de boeg (bow).
Praat met Mr Smee. Hij geeft je een pan.
Verlaat het schip en ga terug naar Jamal.
 

Haven:
Neem de pan uit je inventaris (rechtermuisklik op de pan).
Gebruik de pan op de drinkfontein links van Jamal, om het te vullen met water.
Ga naar huis en onder naar de kade (quay).


Kade:
Gebruik de leg pot op de suikerzak, om het te vullen met suiker (sugar).
Ga naar huis.


Huis van Dread:
Ga naar de slaapkamer (bedroom).
Combineer in je inventaris de pot/suiker met de pan/water.
Verwarm dan de pan met water/suiker in de open haard.
Combineer dan de pan met de lege pot en je hebt karamel.
Ga naar de havenuitgang (port exit).

 

Geef de karamelpot aan Cecco.
Verlaat achter de haven en ga naar de lagune.

Lagoon:
Ga naar het schipwrak en praat met Captain Hook - hij wil zijn zoon zien.
Terug op The Jolly Roger ga je naar de havenuitgang, verlaat de haven en ga naar het huis van de heks.


Witch's house:
Loop naar het huis en praat buiten met de heks. Je vraagt over je zoon

Je moet aan Davy Jones vragen waarom je zoon niet naar Neverland is gekomen zoals alle andere piraten.
Ga naar de piratenhaven.

Pirates Port: Aanlegkade - The Sea Lion:
Ga naar de kade en verder links naar de andere aanlegkade.
Ga op de Sea Lion schip. Ga onder naar de laadruimte (hold).
Pak wat buskruit uit de krat (gunpowder).
Ga boven naar de brug en praat met je vader, Davis Mac Farlane.
Vraag om het anker te hijsen (anchor) en we kunnen dan naar andere eilanden varen.

NeverTalia
Loop naar de stadingang en links naar de haven.
Ga op het Inferno schip en op het schip links naar de achtersteven (stern).
Praat daar met eenogige Willy. Hij geeft je een niet werkende sextant.
Verlaat het schip en achter trap op naar de hijskraan (crane).
Pak de olielamp. Ga naar beneden en praat met Stan.
Ga naar de stadingang en trap omhoog (steps).
Praat buiten voor de ontmoetingshal (meeting hall) met Blackbeard.
Hij wil dat Stan het eiland verlaat.
Ga naar je schip en vaar terug naar Neverland.


Verlaat het schip en geef op de aanlegkade de sextant aan Inigo - hij zal de sextant repareren.
Ga dan terug op het schip, praat met je vader en vaar naar een ander eiland.
 

Monkey Never Island:
Pak op het strand de grote schelp (large shell). Ga rechtsachter naar de rivier.
Praat met Otis en lees links een grote bord (note).
Ga achter verder omhoog naar een primitief structuur.
Praat met Carla en geef haar de gerepareerde sextant, zodat ze die kan gebruiken.
Carla gooit een rotssteen, dat Otis wegjaagt bij de rivier. Ga naar beneden.
Pak de kruik (jug). Ga naar het strand (beach).
Gebruik je roeiboot, om terug te gaan naar de Sea Lion.
Vaar dan naar een ander eiland.


NeverTuga:
Ga in de haven. Loop verder achter naar het dok (docks) en verder naar de kade (quay).
Probeer de herberg binnen te gaan (inn), maar ze vragen een wachtwoord.
Ga terug naar het dok en praat met Master Gibbs die het wachtwoord geeft.
Ga naar de herberg en je mag naar binnen.
Loop rechts naar de rum vaten. Gebruik de kruik op een rum vat. Verlaat de herberg.
Loop naar het dok. Ga links op de aanlegsteiger (landing stage).
Gebruik daar de roeiboot om naar de Black Pearl schip te gaan.
Ga naar de achtersteven (stern) en boven naar het roer (helm).
Praat met Jack Sparrow en geef hem de rum, zodat hij je naar Tia Dalma brengt.
We lopen naar de haveningang. Ga dan links naar het moerasgebied (bayou).
Ga in de hut en praat met Tia Dalma.
Ze zegt dat er drie schoten vanaf de Black Pearl afgevuurd moeten worden om Davy Jones te spreken.
Ga terug naar het dok, links naar de aanlegsteiger en met de boot naar de Black Pearl.
Ga onder naar de laadruimte (hold). Gebruik het buskruit op een kanon.
We schieten drie kogels af en het schip van Davy Jones arriveert.
Ga naar de achtersteven en praat met Davy Jones.
Hij zegt dat hij niets te maken heeft gehad met het lot van de zoon van Dread toen hij stierf.
Dread wil Tinker Bell sturen om Marie te zoeken om te vragen of ze een kopie heeft van het dagboek dat haar zoon na zijn dood heeft geschreven.
Ga rechts naar de Sea Lion.Ga naar Nerverland, daar naar de havenuitgang en dan naar de boom.


The Lost Children's Tree:
Ga in de grote boom en praat met Peter Pan .
Je vraag of hij Tinker Bell kan roepen, om te vragen Marie te gaan zoeken, maar helaas is ze ziek.
Verlaat de boom en gebruik 2x de lift.
Ga naar het huis van de heks. Praat met de heks.

Ze kan een drankje maken om Tinker Bell te genezen.
Daarvoor heeft ze heilig regenwater en bloed van de beroemdste piraat nodig.


Bloed


Pirates Port:
Praat met Starkey: hij geeft de sleutel in ruil voor iets van zeemeermin Sibelle.
Ga naar de havenuitgang en rechts naar het schipwrak.
Gebruik de olielamp op het mes (knife) dat vastzit in het wrak, om het te nemen.

The Lost Children's Tree:
Ga in de boom en ladder verder omhoog naar de uitkijk (lookout post).
Praat met Curly en geef haar de schelp.

Ze geeft je magische zeewier (seaweed) waarmee je onderwater kunt ademen.
Ga naar de lagune.


Lagoon:
Ga onderwater (under the water).
Praat met de meermin (mermaid).
Praat met Sibelle en gebruik dan het mes op Sibelle, om een haarlok te krijgen.


Pirates Port
Geef de haarlok van Sibelle aan Starkey en krijg de kistsleutel.

Dread House:
Gebruik de sleutel op de kist en neem de ​​gouden staaf (gold ingot).
Ga naar de Sea Lion.

NeverTalia:
Geef de gouden staaf aan Stan om hem te laten vertrekken
Ga naar Blackbeard en zeg dat Stan het eiland verlaten heeft.
Gebruik het mes en perkament op Blackbeard om een ​​druppel bloed te verzamelen.


Heilig regenwater


NeverTalia:
Ga naar de stadingang, rechts naar het pad (roads) en achter naar de andere kant van het eiland (other side).
Ga rechts naar de grot (skull cave). Praat met Captain-in-Red, maar hij is bezig met zijn schat in de grot.
Ga terug en praat op de houten loopbrug met Li'l Frenchy zodat hij de Captain kan afleiden.
Ga terug naar de grot en ga in de grot. Neem een kostbare edelsteen uit de grot (stone).


Monkey Never Island:
Gebruik de roeiboot en vaar naar het moerasgebied (swamp).
Ga naar de vreemde hut en praat met de Voodoo Lady.
Ze kan een magisch kalebas maken van vervloekt hout en dat door inheemse bewoners van het eiland gesneden is.
Vaar terug naar het strand en ga rechts naar de Monkey Head.
Probeer naar binnen te gaan, maar Dread kan niet zonder gids.
Ga naar het strand en links naar het piratenkamp.
Praat met Guybrush om de weg te wijzen naar het schip van LeChuck.
Ga dan nu de Monkey Head binnen.
Ga op The Death Starfish schip, loop naar de achtersteven en trapje op.
Praat met LeChuck en geef de edelsteen aan LeChuck.
Hij geeft je dan een vervloekt blokhout (cursed log). Verlaat de Monkey Head.

Ga dan meteen na het hek links naar het inheemse dorp (native village).
Ga in het dorp. Gebruik de bananen op het heilige altaar.
Geef dan het vervloekte blokhout aan de inheemse, en hij geeft je een gesneden kalebas (calabash).
Ga naar het moerasgebeid. Geef de kalebas aan de Voodoo Lady, die de kalebas betovert.
Ga naar Neverland en naar de indianen nederzetting.

Indian settlement:
Gebruik de betoverde kalebas (voodoo container) op Tiger Lily.
Ze doet de regendans om de kalebas te vullen met regenwater.


Witch's house
Geef de kalebas gevuld met regenwater aan de heks.
Ze maakt een drankje waarmee Tinker Bell te genezen is.


The Lost Children's Tree:
Geef het drankje aan Peter Pan.
Filmpje - Tinker Bell is genezen.

 

Marie
Tinker Bell gaat naar Marie's studio in de andere wereld.
Verzamel als Marie de papieren handdoek (paper towel) onder de wastafel (washbasin).
Gebruik de papieren handdoek op het gasfornuis (gas stove), om een vet papier te krijgen (greasy paper).
Gebruik het vette papier op de ladekast (chest of drawers), en krijg de kopie van Dread's dagboek.
Geef het gekopieerde dagboek (log) aan Tinker Bell.


Neverland
Tinek Bell keert terug naar Neverland en geeft het dagboek aan Dread.
Ze leest dat James het piratenberoep opgeven heeft.
Daarom ging Davy Jones na zijn dood niet op zoek naar hem.
Verlaat de Jolly Roger, loop naar de havenuitgang en ga naar de heks.


Witch's house:
Praat met de hekst. Ze zegt dat je een drietal heksen samen moet brengen.
En samen met de ouders en de grootouder in het huis tijdens zijn jeugd: The Sea Lion.


The Sea Lion
Na de bezwering komt James, maar maakt ruzie met Hook.
Dread wil Hook en zijn zoon met elkaar verzoenen.
Praat met Davis die voorstelt om een ​​klein avontuur tussen vader en zoon te organiseren om ze bij elkaar te brengen: een speurtocht.
Praat na het filmpje met je vader en hijs het anker.


NeverTuga:
Ga naar binnen en loop naar de top van de fort.
Praat met Hector Barbossa - zijn passie is kunstschilder.
Vraag hem om een ​​schilderij te schilderen.

Monkey Never Island:
Ga in de Monkey Head en op het schip The Death Strafish.
Loop naar de achtersteven en praat met de skelet, Murray.
Vraag Murray om de speurtocht (treasure hunt) te organiseren.
Hij geeft je een schatkaart (treasure map).

NeverTuga:
Geef de schatkaart aan Barbossa.


Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
Forum
henk

Free Web Hosting