02-08-2008

Ben There, Dan That!’

Download gratis game: Ben There, Dan That!’

Peru - Jungle

Dan moet naar de overkant van het ravijn. Pak de aansteker van de grond. In je inventaris/knapzak heb je wat vuurwerk. Beweeg de muis boven in het scherm om de menubalk te openen. Gebruik het vuurwerk op Dan. Gebruik dan de aansteker op de lont van het vuurwerk, om Dan naar de overkant van het ravijn te schieten.

 

Zitkamer

Thuis wil Dan, Magnum P.I zien maar de TV is stuk. De antenne is gebroken. Pak de poster van Sam and Max in het midden van de muur, om een venster te openbaren. Gebruik het venster om het te openen. Buiten is een vreemd schepsel. Ga door de deur op de linkerzijde naar de gang. Ga naar de kamer van Dan. Open de garderobekast en pak de klerenhanger. Verlaat de kamer en ga naar de kamer van Ben. Wat een bende. Bekijk de homp op het bed en gebruik het bed om de deken te verwijderen. Pak de lijm en schaar. Verlaat de kamer en ga naar het toilet. Gebruik de lichtschakelaar in het toilet. Dan zal het niet aanraken. Gebruik Ben (selecteer de afbeelding van Ben onder de muiscursor met de rechtermuis) om het licht uit te doen. Gebruik de schaar op de kabel aan de schakelaar en pak de kabel. Verlaat het toilet en ga terug naar de zitkamer. Combineer de klerenhanger met de kabel en gebruik het dan op de TV. Pak de klerenhanger, onder het venster en je zal het buiten houden. Je wordt getransporteerd naar een ruimteschip. Het zal gemakkelijk zijn om terug naar huis te keren.... denk je.

 

Ruimteschip

Gebruik deur 113B  - je kan het niet openen. Bekijk het symbool links van de deur - je hebt een Yin-Yang symbool nodig om het te openen. Alle deuren zijn gesloten door symbolen. Gebruik in de inventaris de schaar op de poster van Sam, om zijn hoofd eruit te knippen. Gebruik het hoofdmodel op de deur links van de Yin-Yang deur en het zal openen. Ga door de deur.

 

De toekomst

Je komt op een begraafplaats. Pak de hand uit de grond. Ga achter in het scherm de kerk binnen. Bekijk de bijbelteksten op de pilaren. Noteer van de linker en rechter pilaar de aanwijzingen. Linkse pilaar: Job 15:30; Kings 18:45; Acts 2:2. Rechtse pilaar: Judges 13:20; Isiah 62:6; Psalm106:18. Ga naar rechts. Bekijk de kaarsen op het altaar en lees de bijbel rechts van het altaar. Lees elke tekst en noteer welke tekst over vlammen of vuur gaat. Job 15:30 is de linker kaars en moet branden. Kings is over duisternis en regen en moet niet branden. Acts is over wind en moet niet branden. Judges is over vlammen en moet branden, Isiah over wind en moet niet branden en Psalm is over vuur en moet branden. Gebruik de aansteker op de linker kaarsenkandelaar en steek de linker kaars aan. Gebruik de aansteker op de rechter kaarsenkandelaar en steek de linkse en rechtse kaars aan. Het altaar schuift opzij en een geheime passage wordt zichtbaar. Pak de bijbel. Neem de geheime trap onder het altaar naar beneden.

 

Volg het bloedspoor aan de linkerzijde en ontmoet de priester. Praat met de priester. Vraag over Gilbert en over de zombies - die hij gedood heeft. Vraag over het kruis. Gebruik de bijbel op de priester en hij zal neergeslagen worden. Pak het kruis en ga door de deur achter hem. Gilbert is geketend aan de muur. Zie de pop voor Gilbert, maar het is te gevaarlijk om het te pakken. Gebruik de lijm op Gilbert om zijn mond dicht te lijmen. Zodra hij tot zwijgen is gebracht kan je de pop pakken. Verlaat de folterkamer en ga terug naar boven. Verlaat de kerk en op de begraafplaats ga je terug het ruimteschip in.

 

Ruimte

Gebruik het kruis op de deur aan de linkerzijde. De deur zal openen en je kunt naar binnengaan. Pak de steen en open je eigen voordeur - 113B - het is enkel de voordeur. Pak het briefje van de deur. Lees het in de inventaris en krijg dan het blauwe kleefstukje. Ga terug door de deur op de linkerzijde. Loop naar rechts. Gebruik de pop op de deur links van de koe deur. 

 

State 51 - Engeland

Ga de Limey pub in. Praat met de man achter de bar. Vraag hem over de hoed. Het is één van die symbolen op één van de deuren. Vraag of je de hoed kan krijgen, maar die krijg je niet want anders zal hij zijn baan verliezen. Praat met de drie personen die naar de TV kijken. Vraag wat zij drinken en welk drankspel zij spelen. Ze drinken alleen Engels bier dat niet zoveel alcohol heeft. Wanneer zij op Engeland proosten, drinken ze de glazen leeg en moet de man achter de bar de glazen opnieuw vullen. Terwijl de barman weg is kan je de sleutel achter de bar pakken en pak ook meteen de spons van de bar. Ga rechts de deur in. Ga naar het herentoilet. Gebruik de condoomautomaat en krijg een stapel munten. Bekijk het urinoir in het midden. Het heeft van die urinoirs tabletjes. Gebruik de krant om de tabletjes te nemen. Verlaat het toilet en ga naar de deur op de linkerzijde. Gebruik de sleutel op de deur om het te openen. Open de deur en ga naar de kelder. Bekijk de biervaten en bierleiding die uit de vaten komen. Gebruik de bierleiding om ze te verwisselen. Ga terug naar de bar. Praat weer met de 3 Engelse en laat ze weer op de UK proosten "come on England". De glazen worden opnieuw gevuld maar nu met het sterkere bier. Het is een beetje teveel voor hen. De barman neemt ontslag en zet de hoed op de bar. Pak de hoed en gebruik de deur op de linkerzijde om de bar te verlaten. Gebruik de ladder om naar het ruimteschip terug te keren.

 

De dinosaurussen

Gebruik de hoed op de deur links van je. Het is een lift. Druk in de lift op een knop. Het werkt niet. Bekijk het paneel en zie dat het een beetje los zit. Gebruik de steen om de voorzijde van het paneel open te breken. De kabel is doorgesneden. Gebruik de kabel om de kabel samen te binden. Gebruik de dekselplaat om het paneel te sluiten en duw weer op een knop. Pak van het lege bureau de thermosfles. Gebruik de schaar op de doos om het te openen en pak de spelcomputer. Zie boven de doos een X-Wing starfighter. Het is een van die symbolen in het ruimteschip. Praat met T-Rex achter het bureau - Carl is Chuckie Egg kampion. Ga naar rechts en zie de kapotte videospelautomaten. Een spelautomaat werkt nog - de Chuckie Egg. Gebruik een munt op die spelautomaat. Aangezien Ben beter in dit is laat je hem de hoogste score op de machine halen. Carl zal langskomen om te zien wat er gebeurde, wil zijn hoge score terug en begint te spelen. Ga naar zijn bureau en gebruik het Death Star speelgoed. T-Rex zal inderdaad een dode ster worden. Pak de x-wing. Gebruik de lift om naar het ruimteschip terug te keren.

 

Geheime ruimte

Bekijk de geheime deur - tussen de hoed en pop deur. Gebruik de deur en ga naar binnen. Hier kan je alles vinden wat er over je geschreven wordt en wat er in de toekomst zal gebeuren. Pak het breekijzer tegen de muur en verlaat de kamer Ga rechts de deur in en gebruik de ladder om terug te gaan naar Engeland.

 

State 51

Ga links naar de Fish and Fries winkel. Praat met de dronken personen en vraag wat zij daar doen. Vraag wat zij drinken. Het is een verwarmende drank. Geef de spelcomputer aan een van hen en pak de fles met moonshine drank. Gebruik het breekijzer op de planken tegen de deur en krijg de plank. Ga terug naar het ruimteschip.

 

Lavastroom

Loop naar de linkerzijde. Gebruik het x-wing speelgoed op het paneel van de een na laatste deur. Het is daar heet in. Er is een man met een moersleutel. Dat is een ander symbool voor een deur. Gebruik de thermosfles op de lavastroom om de fles met hete lava te vullen. Gebruik de plank op de lavastroom om een brug te creëren en loop naar de man. Pak de moersleutel en gebruik de deur om terug naar het ruimteschip te gaan. Gebruik de moersleutel op de deur aan de linkerzijde.

 

IJstijd

Het is hetzelfde als de lavaruimte maar dan kouder. Gebruik het breekijzer op het zijpaneel van de turnstyle machine. Er is een ander symbool voor de deuren - een tandwiel. Gebruik de lava op het ijsblok om de man te ontdooien. Praat met de man. Hij zal de turnstyle machine repareren zodra het warmer wordt. Geef hem het moonshine drankje, praat met hem en hij zal de machine repareren. Wanneer hij het tandwiel losgeschroefd heeft, pak je het tandwiel. Pak ook rechts het bevroren touw van het underground bord. Ga terug naar het ruimteschip. Ga de deur van de lavaruimte in. Het ijs om het touw smelt. Ga terug naar het ruimteschip. Loop naar rechts en gebruik het tandwiel op het paneel van de koe deur. Stap door de mond van de koe naar het museum.

 

Het museum

Praat met de man voor het museum tot hij wegvliegt. Ga het museum in. Voor het dinosaurus skelet is een waterig schepsel. Gebruik de spons om al het water op te zuigen en pak dan het entree kaartje. Geef het entree kaartje aan het meisje voor de ingang naar de expositiezalen. Je mag het museum ingaan. Bekijk de expositie kunstvoorwerpen. Pak van de man de blikopener, die hij in zijn hand vasthoud. Onder in de zaal zijn kunstvoorwerpen op voetstukken. Het middelste is van klei. Aangezien je niets uit het museum wil stelen gebruik je de steen in je inventaris op het klei kunstvoorwerp, om het snel te verwisselen. Ga verder naar rechts.

 

Hier is de Yang! Bekijk de bewaker op de stoel. Praat met hem en kom te weten dat hij het krachtveld rondom de Yang niet uitschakelt. Hij drinkt koffie om zich te concentreren. Hij gebruikt suiker in zijn koffie. Gebruik de urinoirs tabletten op de suikerklontjes. Hij zal het verschil niet merken tot hij zijn koffie drinkt. De bewaker is uitgeschakeld. Omdat niet iedereen mag zien dat je de Yang steelt, gebruik je het klei/modder op de veiligheidscamera om het uit te schakelen. Pak dan de Yang. Verlaat het museum en stap in de koe om terug naar het ruimteschip te gaan. Loop naar de linkerzijde en ga weer de deur met het kruis in.

 

Ruimte

Gebruik de blikopener op de straatlantaarn om het te laten omvallen. Combineer het touw met de handschoen en gebruik het blauwe kleefstukje om het samen te binden. Loop naar het eind van de straatlantaarn en gebruik het touw met de kleverige handschoen op de Yin om het op te heffen. Combineer de yin met de yang. Ga naar het ruimteschip en gebruik de yin en yang op je eigen kamerdeur - 113B.

 

Thuis

Alles is weg in de zitkamer. Maar er zijn nog meer veranderingen…..

 

Einde

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

©GameSolves
Nederlandse Forum

Free Web Hosting