29-04-2013

Barely Floating

 

 

 

Web site: Download Gratis spel

Joe is gegijzeld op een schip en wil iedereen redden.

Praat met iedereen over alles. Onderzoek alle hotspots (rechtermuis klik).

Linkermuis klik, alle handelingen: Praten, nemen, lopen.

Verplaats de muiscursor onder in het scherm en klik op de doos om de inventaris te openen.

ESC toets of F5 voor het hoofdmenu.

 

Schip: The Sea Krait

Na de intro wordt Joseph/Joe Lancaster opgesloten in zijn cabine. In je inventaris heb je een wandelstok en een $5 bankbiljet. Zie een koffer op het bed. Klik op je wandelstok 'cane' in de inventaris en gebruik de wandelstok op de koffer om de koffer te openen. Neem groene en rode pillen uit de koffer (klik op de geopende koffer om de pillen eruit te nemen.). Klik op de deur om met de bewaker, Pex te praten. Praat over de kapitein, de accommodatie en de ontbrekende pillen. Blijf zeuren over de pillen, maar de bewaker geeft niet toe. Vraag hem over het raam (klik tijdens in het gesprek op het raam, om de vraag te stellen) en zeg dan dat je je verveelt 'i'am bored'. Vertel een verhaal 'tell a story', en uiteindelijk zal de bewaker zijn post verlaten. Klik op de deur om de cabine te verlaten.

Loop rechts langs de bar naar het volgende scherm. Praat bij de informatiebalie met de informatie officier, Igon. Hij geeft je de blauwe pillen. Filmpje. Ga naar links en ga de bar in. Praat met Dave Wheat. Vraag over zijn familie, het schip en de kapitein. Vraag meer informatie over zijn vrouw en kinderen. Ga na het gesprek naar rechts en praat met de barman. Praat over alles en eindig vervolgens het gesprek. Zie achter op de luidspreker een verlengsnoer 'extension cord'. Wanneer je deze probeert te nemen, zal de barman je stoppen. Wacht tot hij achter de bar bukt en niet kijkt en neem dan het verlengsnoer. Verlaat de bar en loop naar rechts om terug te keren naar de informatiebalie.

Praat met Igon over alles. Vraag ook over zijn ooglapje, en hij geeft je een touw. Vraag over het schip en zijn bemanning en hij zegt dat Pex graag bingo speelt. Vraag over de machine naast hem (klik dus tijdens het gesprek op de machine, om de vraag te stellen). De machine werkt niet. Gebruik je wandelstok op de stekker bovenop de machine, en de stekker valt op de grond. Gebruik het verlengsnoer op de stekker en gebruik dan het andere uiteinde van het verlengsnoer in het stopcontact links van de informatiebalie. Klik op de machine om de afdekking ervan af te nemen. Zie de kinderen in de grijpmachine. Praat met de kinderen. Gebruik de grijpmachine, maar het werkt alleen met munten. Loop naar links en ga terug naar de bar. Loop naar links en praat met Dave. Vertel hem over de kinderen. Vertel hem over de bingo plan en hij zal je helpen.

Praat met de barman en vraag over Pex en bingo. Vraag wanneer de volgende bingo is en hij vertelt over de vermiste gastheer/spelleider. Je ziet de spelleider, Nab in de baard van de barman. De barman wil zijn baard niet wassen. Bestel een drankje. Toon hem de 5 dollar biljet. Omdat je munten nodig hebt, bestel je het goedkoopste drankje. Je geeft de 5 dollar bankbiljet aan de barman, maar hij zal het niet accepteren. Het is niet de juiste valuta, want het heeft niet de juiste kleur. Verlaat de bar en probeer de deur van je cabine te openen. Hij zit op slot. Agent Morris is in je cabine. Praat met Morris en uiteindelijk vraag je hem om de deur te openen, maar dat doet hij niet.

Gebruik het touw op het standbeeld en gebruik het andere uiteinde van het touw op de cabinedeur, maar je krijgt de cabinedeur zo niet open. Loop naar rechts en praat met Igon. Vraag hem over de valuta 'currency' en zij zegt dat het een grijsblauwe kleur heeft. Vertel hem over de baard van de barman en hij zal je over het water vertellen. Vertel hem over de cabinedeur, maar hij kan je niet helpen. Vraag tijdens in het gesprek over de plant (rechts van de grijpmachine) en je neemt het grote blad dat het uitzicht van het raam blokkeert. Loop de trap aan de rechterkant op en luister het gesprek af dat kapitein, Anders Vanders met Pex en de andere bewaker heeft. Nu weet je waar de moeder is. Ze gaan weg maar een bewaker blijft staan. Gebruik je wandelstok op het tijdschrift dat op de grond ligt. Ga dan de trap weer af. Loop naar de gang aan de rechterkant van de grijpmachine.

 

Praat met de schilder. Kijk naar de automaat 'vending machine'. Probeer de vaseline 'petroleum jelly' in de onderste rij te nemen, maar de schilder stopt je. Geef het tijdschrift aan de schilder. Nu hij afgeleid is, neem (klik) je de vaseline uit de automaat. Zie naast de schilder emmers met gekleurd water. Gebruik het 5 dollar biljet in je inventaris eenmaal in elke emmer: de cyaan om het licht cyaan te maken, de magenta om het lichtblauw te maken en geel om het lichtgrijs te maken. Gebruik dan weer de cyaan om het grijzig cyaan te maken en gebruik weer de magenta om een blauwgrijzig biljet te krijgen. Wanneer je een fout maakt kan je opnieuw beginnen door eerst de verf (paint) stripper te gebruiken. Loop naar rechts om terug te keren naar je cabinedeur.

 

Gebruik de vaseline op het standbeeld. De cabinedeur zal openen, met agent Morris eraan. Ga in je cabine. Neem de shampoo uit je koffer. Gebruik het blad 'leaf' in je inventaris op het lek in de buis om het te vullen met water. Combineer dan de shampoo met het gevulde blad om een ​​zeepachtige mengsel te krijgen. Verlaat de cabine en ga naar de bar.

 

Geef het goede biljet aan de barman, om een ​​drankje te bestellen. Hij zal het biljet aannemen en geeft je munten terug, maar je krijgt geen drankje. Verlaat de bar en loop naar de informatiebalie aan de rechterkant. Gebruik de munten in de grijpmachine, om de kinderen eruit te nemen. Ga terug naar de bar. Leg het blad met zeepwater op de bar (counter) en wacht tot de barman achter de bar bukt. Praat dan met hem en zodra hij weer opstaat, stoot hij zijn hoofd en valt in het blad met zeepwater. Zijn baard is gewassen en Nab kruipt uit zijn baard.

Praat met Nab over zijn afkomst en entertainment. Krijg meer informatie over de bingo en Pex wordt gehaald om het spel te spelen. Hij verliest nooit. Je krijgt een bingokaart. Je kan een paar spelletjes spelen door tegen Nab te zeggen dat je er klaar voor bent, maar zonder vals spelen zal je nooit winnen. Je moet een nieuwe bingokaart vragen als je verliest. Loop naar links en gebruik de jukebox om de muziek te veranderen. Zie hoe Pex reageert. Praat met Dave en zeg dat zijn kinderen veilig zijn. Selecteer in het gesprek de jukebox. Zeg dat hij de jukebox moet gebruiken. Wanneer Pex afgeleid wordt door Dave, gebruik je je bingokaart op Pex's bingokaart, om het te ruilen. Zeg tegen Nab om een ander spel te starten en je zal nu winnen. Je wint een opblaasbare Barbara. Filmpje: Pex is niet blij en brengt Joe en Dave naar de kapitein. Hier kom je de locatie van de moeder te weten en over het navigatiesysteem van het schip. Je eindigt in de cel met de anderen. De kapitein komt en je wordt naar de koelcel 'cold storage'. gebracht. Je hangt aan een vleeshaak met een draaiende vleesmolen. Praat met Pex. Als je alle onderwerpen gevraagd hebt, vraag je over Barbara (ligt op de werktafel) en over de bingo overwinning. Dat maakt Pex zo boos en hij een mes in zijn hand neemt.

Praat met Pex en beledig hem. Het helpt niet. Klik in het gesprek op de wandelstok om hem te vertellen dat je ongewapend bent. Hij geeft je dan de wandelstok. Gebruik de wandelstok op Pex tot je hem in het gezicht slaat. Pex vindt het een oneerlijke strijd en hij zal ook aan een vleeshaak gaan hangen. Nu is het een eerlijk gevecht. Gebruik je wandelstok op de rode noodknop op de muur en Pex gaat door de vleesmolen. Gebruik je wandelstok op de vleeshaak waaraan je hangt om je te bevrijden. Je moet nu de gebruikersnaam en het wachtwoord vinden. Neem Barbara en de pillen op de werktafel. Gebruik je wandelstok op de rol tape bovenop de koelkast en neem dan de rol tape op de vloer. Open de koelkast en neem de kaas eruit. Verlaat de koelcel.

 

Je hoort een geluid en gaat naar de bar. De barman vraagt ​​je om de bewaker boven weg te lokken. Praat met de bewaker maar hij verlaat niet zijn post. Ga de trap af en praat met Igon. Kom meer te weten over het navigatiesysteem, het wachtwoord, de hacker en de mist die opkomt op het bovendek. Ga links en ga naar de bar. Praat met de barman en met Nab. Nab zegt dat het Karaoke tijd is. Ga links. Praat met de hacker. Hij gooit iedere keer zijn drankje tegen de muur. Je kan het glas niet pakken. Verwijder (klik) de ketting over de jukebox. Gebruik dan de jukebox op het juiste moment, als de hacker zijn glas tegen de muur wil gooien. Hij gooit het glas dan tegen de jukebox en deze werkt niet meer. Hij repareert dan de jukebox, en is een held. Praat weer met de hacker en probeer uit te vinden wat het wachtwoord is en wat hij drinkt. Hij is niet erg spraakzaam. Je kan met de drielingen 'Triplets' praten. Verlaat de bar. Ga door de deur rechts van het stopbord.

 

Beneden zie je een krat. Open deze krat met je wandelstok en je neemt er 2 cokokosnoten uit. Loop naar rechts. Open de linkse deur van de brouwerij 'brewery' en ga naar binnen. Je loopt terug vanwege de stank. Klik op de rechtse celdeur en praat met de gijzelaars. Zie een skelet met een gasmasker en ratten. Vraag over het skelet. BeŰindig het gesprek en gebruik de kaas op de celdeur om de kaas aan Dave te geven. Zeg dan tegen Dave dat hij de kaas op agent Morris moet gebruiken. De ratten verhuizen van het skelet naar agent Morris. Joe vraagt aan Dave om het gasmaker van het skelet te pakken en Dave geeft het gasmasker aan Joe. Gebruik het masker op de brouwerijdeur om naar binnen te gaan. Deze keer blijf je binnen. Praat met de dikke man over alles. Hij zit vast en is eenzaam. Loop naar links en zie een lek in de pijpleiding. Draai aan het ventielwiel 'valve' om de straal naar links te spuiten. Loop dan om de pijpleiding in de straal. Je merkt dat het vloeistof zeer plakkerig is. Verlaat de brouwerij. Combineer de kokosnoten met Barbara om haar wat volume te geven. Combineer Barbara dan met de tape om het samen te houden. Gebruik de Barbara vermomming op de brouwerijdeur en je gaat als Barbara naar binnen.

De dikke man 'Herr Hindenburg' is blij en als je weer met hem praat, probeert hij je te pakken. Loop dan naar links totdat de dikke man stopt. Praat weer met hem en loop rond de pijpleiding in de straal. Blijf praten tegen de dikke man, zodat hij je volgt achter de pijpleiding en vast komt te zitten tussen de ketels en kleverig vloeistof. Je verlaat dan automatisch de brouwerij. Ga weer naar binnen en loop naar links. Neem de zakdoek aan de achterkant van de dikke man. Het is zijn onderbroek. Verlaat de brouwerij.

 

Loop naar links, de trap op en ga naar de bar. Loop naar links en gebruik de onderbroek 'briefs' op de plas 'puddle' in de hoek. Nu heb je een monster van het drankje van de hacker. Verlaat de bar en ga rechts naar de informatiebalie. Geef de doorweekte onderbroek aan Igon en hij zal je vertellen wat de hacker drinkt: 'Blow Me Head Off'. Verlaat de bar en ga beneden weer naar de brouwerij. Kijk naar de trechters 'funnel' op de machine en zie dat de rechtbovenste trechter het drankje is dat de hacker drinkt: 'Blow Me Head Off'. Gebruik de rode pillen in deze trechter. Ga boven naar de bar.

 

De drugs heeft effect op de hacker (De blauwe of groene pillen geven geen effect). Loop naar links en praat met de hacker. Hij geeft je de gebruikersnaam en het wachtwoord. Verlaat de bar en loop naar rechts. Ga de trap op en zie dat de bewaker in de mist staan. Praat met de bewaker, maar hij zal zijn post niet verlaten, zelfs niet als je je voordoet als de kapitein. Ga de trap af en loop naar de gang aan de rechterkant van de grijpmachine. De schilder is er niet, maar zie een portretschilderij van de kapitein. Kijk naar het schilderij, maar die is te klein zodat je het niet goed kan zien. Ga terug naar Igon. Vraag hem iets voor je gezichtsvermogen 'eyesight' en hij geeft je een telescoop, die je maar 1x kan gebruiken. Vraag ook over de drielingen 'triplets' in de bar. Ga terug naar het schilderij in de gang. Gebruik de telescoop op het schilderij en de afbeelding van de kapitein wordt in de telescoop opgeslagen. Ga naar de bar. Zie een zaklamp op de tafel voor de drielingen. Probeer de zaklamp te pakken, maar dat mag niet van de drielingen. Het is lastig om de zaklamp te krijgen. Praat met de drielingen over hun familie en hun vete. Praat afzonderlijk met elke drieling om hun religie te weten. Kom iets te weten over hun leven, goden en doden.


Tahwid (Tao´sme - is een Chinese filosofische en religieuze stroming.)

 • Leven in harmonie.

 • Vele goden.

 • Dood: Terug naar de oorspronkelijke staat na de dood.

 • Houdt van zwart-wit films = schilderij links van de jukebox.

 • Heeft een hekel aan alcohol = flessen op de bar.

Bahwid (Boeddhisme)

 • Gaat niet tot het uitersten, maar neemt de middenweg.

 • Geen god.

 • Dood: Re´ncarnatie.

 • Houdt van vis = vis op de muur boven de bar.

 • Hekel aan gevangenschap = ketting rondom de jukebox.

Mahwid (Islam)

 • Dient Allah.

 • 1 god.

 • Dood: Afhankelijk van de manier waarop je leeft.

 • Houdt van de zon = zaklamp voor de jongens.

 • Hekel aan monsters = octopus boven het podium.

De truc is nu om de broers het met elkaar eens te laten worden door het be´nvloeden van hun antwoord.

Gebruik de microfoon van de karaoke-set en een van de broers zal een vraag aan een andere broer stellen.

 

Bijvoorbeeld: Tahwid vraagt ​​Mahwid hoe hij zijn god dient. Tahwid gelooft in vele goden dus niet om een ​​te dienen. Mahwid moet dan negatief antwoorden. Mahwid heeft een hekel aan monsters dus klik op de octopus boven het podium om een lied over monsters te zingen. Mahwid zal een negatief antwoord geven.

Een ander voorbeeld: Mahwid vraagt ​​Tahwid of hij gelooft in leven na de dood. Mahwid gelooft niet in re´ncarnatie dus Tahwid moet negatief antwoorden. Tahwid heeft een hekel aan alcohol dus klik op de flessen 'booze' aan het eind van de bar om over alcohol te zingen. Tahwid geeft een negatief antwoord.

Beantwoord zo de vragen totdat ze het licht gevonden hebben. Neem nadat de broers het met elkaar eens zijn de zaklamp 'bright lamp'. Verlaat de bar en ga naar rechts. Loop de trap op. Combineer de zaklamp met de telescoop en gebruik de ge´mproviseerde projector op de mist 'fog' bovenaan de trap en je ziet de silhouet van de kapitein. Je zegt tegen de bewaker dat hij kan vertrekken. Ga de trap aan de linkerkant op, en je komt in de controle kamer.

 

Gebruik de computer. Je kent de gebruikersnaam en het wachtwoord, maar meer weet je niet over computers. De intercom licht begint te knipperen. Klik op de intercom en praat met Agent Morris. Zeg dat je niet weet wat je moet doen. Hij vraagt ​​je om te beschrijven wat je ziet. Vertel hem alles wat je ziet: microfoon, schakelaars, regelaars 'controls', linkse scherm, middelste scherm, rechtse scherm, toetsenbord en muis.

Agent Morris vraagt ​​je om te kijken naar het middelste scherm en zegt om contact op te nemen met een van de andere schepen. Kijk naar het middelste scherm en selecteer op de kaart een van de andere schepen. Ze vragen wie dit is zo antwoord: "our shipĺs called Sea Krait" (type dit onder in het antwoordbalkje en klik dan op send). Zij zullen antwoorden en vragen hoe ze kunnen helpen. Vertel hen: "Need help". Als ze vragen wat er mis is zeg je: "we are captured by pirates". Ze zullen dan de locatie en koers vragen. Antwoord: "17-48-5 S, 42-3-40 E" en "10-25-63 deg". Het andere schip zal hulp sturen.

 

Verlaat het scherm en praat met agent Morris. De kapitein komt binnen. Net als hij je wil neerslaan, komt het schip in ondiep water. De kapitein valt op de grond en laat de celsleutel niet los. Gebruik je wandelstok op de hand van de kapitein en neem dan de celsleutel. Verlaat de controle kamer en ga de trap af. Ga de volgende trap af en praat met Igon. Ga naar links en ga door de deur rechts van het stopbord. De trap is hier ingestort. Loop naar rechts en praat weer met Igon. Vertel hem over de ingestorte trap en hij zal je vertellen over de reddingsboot van het schip. Ga de trap op en ga vooruit naar het buitendek.

 

Hier staat een bewaker. Loop verder vooruit naar het einde van het schip en gebruik je wandelstok op de reling en je glijdt zo langs de bewaker. Aan de andere kant van het schip ga je de trap af onder het raam en loop helemaal naar rechts. Gebruik de celsleutel op de celdeur (brig) en open (klik) dan de celdeur om de anderen te redden. Je eindigt bij de reddingsboot, maar je hebt sleutel nodig om de reddingsboot te verlagen. Igon heeft een reserve sleutel. Ga de trap af en ga de koelcel in. Neem de vleeshaak op de lopende band en verlaat de koelcel. Loop naar rechts en ga in de cel. Neem de ketting van het skelet en verlaat de cel. Loop naar links en de trap op. Combineer de vleeshaak met de ketting om er een grijphaak van te maken. Gebruik dan de grijphaak op de cabine raam boven de trap.

Het raam opent en klim door het raam en je bent in je cabine. Verlaat de cabine, en loop langs de bar naar de informatiebalie. Praat met Igon. Je vraagt om de sleutel van de reddingsboot en hij zal uiteindelijk de sleutel geven. Terug bij de reddingsboot gebruik je de sleutel. Dan komt de kapitein weer. De reddingsboot zakt en je moet tegen de kapitein strijden. Loop naar het onderste deel van het schip waar een blote elektrische kabel op de vloer ligt. Zodra de kapitein deze plek bereikt, loop naar rechts en druk op de knop, om de kapitein te elektrocuteren. De makkelijkste manier is om hier gevangen genomen te worden en zodra je weer kan heb je een voorsprong en hopelijk in de goede richting. Zodra de kapitein geŰlektrificeerd is, zorg je dat hij over het luik loopt of erop staat en druk dan snel op de knop, links van de deur. De kapitein valt naar beneden. Gebruik Barbara op de zee aan de rechterkant, om het schip te verlaten. Je gebruikt Barbara als reddingsboot. Onderweg zal je een bekend gezicht ontmoeten...

 

Einde

 

 

ęDit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves NL

NL Forum
Henk

 

 

 

Free Web Hosting